2020-09-12 54 浏览
這間餐廳一直都有聽過,友人雖然不是很好足球,但也會看一兩場,今次便帶他來感受一下!餐廳內外都掛滿有關球隊的物品,實在很有感覺!看看餐牌,想點牛扒類,可惜當天太遲了,已經賣完,只好吃其他。點了兩份套餐,包括有沙律、湯、麵包、主菜和飲品!沙律,沙律用上密實玻璃樽盛裝,十分特別,食前shake一下,醬料便會拌勻!沙律醋是跟沙律分開的,可以自己調教酸度,十分開胃!而入面餐有三色椒、爆珠等,顏色豐富!餐湯味道很特別,原來是白蘿蔔忌廉湯,湯內有滿滿的白蘿蔔蓉,飲落苦苦地,但好易入口!麵包是蒜蓉包,燶邊又脆口,但中間有位置就會鬆軟,而且很香蒜蓉味!香烤澳洲羊架拼德國腸,羊架我們揀了5成熟,羊架不算很大隻,羊肉不會很羶,肉質不會很鞋口!德國腸脆脆地,口感十足!還有羽衣甘藍和蕃薯蓉,這個餐如果女仔食會剛剛好!香草燒法國原隻春雞,估唔到真的是原隻上碟,沒有切開的,而且都幾大隻!由於是自行切開,所以切開後見到雞肉鎖住了肉汁,食落juicy,雞肉嫩滑,有很香的香草味道!再點上附有的醬汁,令雞肉味道更鮮味!由於份量很多,我們要兩個人分享才能吃完!水牛城雞翼,雞翼炸得脆口,雞肉juicy又嫩滑,雞翼面層已有不少水
餐廳內外都掛滿有關球隊的物品,實在很有感覺!
點了兩份套餐,包括有沙律、湯、麵包、主菜和飲品!
香烤澳洲羊架配德國腸
香草燒法國原隻春雞
水牛城雞翼
水牛城雞翼,雞翼炸得脆口,雞肉juicy又嫩滑,雞翼面層已有不少水牛城醬,但還配有辣汁,可以自己幫雞翼加辣!
凍檸茶、熱Latte,Latte用上靚靚咖啡杯,咖啡和牛奶的份量剛剛好!
2020-09-09
香草燒法國原隻春雞
2020-09-11 39 浏览
如果話呢間餐廳係阿仙奴球迷嘅聖地,真係一啲都唔過份。一行出Lift門口,已經可以感受到重重嘅阿仙奴氣息,睇返門口張貼嘅專題報導,原來餐廳老闆係一位die hard嘅阿仙奴球迷。所以全間餐廳嘅每一個角度都有好多阿仙奴相關嘅波衫、裝飾、標誌,可惜我並唔係阿仙奴球迷,狂熱程度就無咁高喇,哈哈。奧斯爾同列文 (身為皇迷,當年好鍾意奧斯爾呢)亨利大帝同冰人柏金球員簽名主場波衫英超球員卡好喇,終於去到食嘢環節。今日同朋友叫咗兩個set。每個set會跟沙律、餐湯、牛油法包同一杯飲品。沙律用一個特別器皿上菜,額外有驚喜,仲跟咗一小碟黑醋,食客鍾意落幾多就落幾多。今日餐湯係南瓜濃湯,南瓜味好香濃,簡簡單單,湯嘅溫度保持到,一碗好嘅餐湯絕對幫成餐飯加咗唔少分。蒜蓉法包幾鬆化,香蒜味道足夠。Q) 香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝肉眼扒我叫咗5成熟,油脂相當豐富,肉汁非常之Juicy,牛肉味好香濃!鵝肝煎得好香口,肉質幾嫩口。H) 香煎海鱸魚柳意式鮮蕃茄莎莎海鱸魚柳嘅魚肉肉質出奇地鮮嫩,調味簡單,凸顯到海鱸魚柳嫩滑嘅肉質,同自己喺超市買返屋企嘅魚柳真係食得出係兩個水平。至於配角蕃茄莎莎,我唔記得咗

奧斯爾同列文 (身為皇迷,當年好鍾意奧斯爾呢)
亨利大帝同冰人柏金
球員簽名主場波衫
英超球員卡
蒜蓉法包幾鬆化,香蒜味道足夠。
Q) 香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
H) 香煎海鱸魚柳意式鮮蕃茄莎莎
海鱸魚柳嘅魚肉肉質出奇地鮮嫩,調味簡單,凸顯到海鱸魚柳嫩滑嘅肉質,同自己喺超市買返屋企嘅魚柳真係食得出係兩個水平。至於配角蕃茄莎莎,我唔記得咗蕃茄莎莎係源自邊一個國家嘅菜色,食落好有清新感覺。
飲品分別係水密桃梳打同雜果賓治,不過不失,正常餐廳質素,份量就大大杯!

值得一提,呢到嘅哥哥仔非常好服務,主動過嚟抹枱、執嘢,同埋添水。呢間嚴格嚟講雖然唔算係一間好Formal嘅西餐廳,但係提供到高水準嘅服務質素,呢樣認真抵讚的。
2020-09-10 29 浏览
朋友係一名不折不扣既阿仙奴球迷所以呢日同佢食晏都黎左間足球為主題既餐廳食店内以大量足球元素既物品為裝飾,更有9成係同阿仙奴球隊有關lunch set價格中等,平日午市更不設加一,所以當日黎到都坐滿8、9成我地每人揀左個set,之後再散單左個蟹肉牛油果沙律同咸蛋黃雞翼一齊share每個set都包有熱飲、餐湯同香蒜法包單點既沙律唔止賣相精緻吸引,味道仲非常唔錯添之後既雞翼炸至香脆,搭上咸香惹味既咸蛋黃,沒有不叫人喜歡的道理吧xpp跟住就到兩份主菜上場我要既係香烤深海魚柳,加配意粉魚柳肉嫩而不失彈性,加配既扁意粉更係香草忌廉扁意粉,見其誠意不輕朋友既吉列牛亦聽說不俗特別推薦佢地既疏乎里pancake,挺有水準,甚有驚喜呢
朋友係一名不折不扣既阿仙奴球迷

所以呢日同佢食晏都黎左間足球為主題既餐廳食

店内以大量足球元素既物品為裝飾,更有9成係同阿仙奴球隊有關

每個set都包有熱飲、餐湯同香蒜法包

單點既沙律唔止賣相精緻吸引,味道仲非常唔錯添

跟住就到兩份主菜上場

我要既係香烤深海魚柳,加配意粉

朋友既吉列牛亦聽說不俗

特別推薦佢地既疏乎里pancake,挺有水準,甚有驚喜呢
2020-09-09 41 浏览
老公帶我去左間以足球為題的餐廳,所以環境都係波衫為主,岩曬波友去棒場。香烤澳洲羊架拼德國腸羊架很嫩滑,兩支羊架很滋味,配上醬汁真係唔錯,唔會好重羶味,七成熟對於我們而言都滿意香燒美國creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝呢個份量真係不得了,牛肉眼大過我塊臉,兩邊煎封,鎖住肉汁,同樣七成熟已經唔錯,肉質鮮美,重牛味。鵝肝煎至金黃色,勁香濃,食得很實在,不會太多油脂。兩個主菜配紫薯,羽衣甘藍,整體菜式很有色彩,看到廚師的用心配搭。法式焦糖燉蛋果然係重點推介,竟然仲有紅莓酥,酸酸甜甜又保持脆口的感覺。焦糖燉蛋不得了,很濃郁的蛋香味,厚身的質感,不是液體狀態,上層微焦的焦糖,很薄脆,唔錯晚餐仲有是日餐湯是青蘿蔔湯,仲有熱辣辣的蒜蓉包,正呀,另外仲有coffee or tea,茶杯好貴氣,影相唔錯。

香烤澳洲羊架拼德國腸

香燒美國creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝

法式焦糖燉蛋

2020-09-09 37 浏览
阿仙奴球迷朝聖之地。不是官方的,但我認為能比官方跟能帶出各種感覺。哪怕不是球迷,你都會俾呢間餐廳個誠意感動到。因為係球迷,著波衫過來送梳夫里,真係好正。連一個午餐都可以做的咁別緻咁有新意,不像一般的西餐廳就係普通扒呀,普通粉呀咁簡單。而且,餐單每星期都會改。就連麵包,同簡簡單單一個甘筍堂,都做的好好。老闆熱情,夥計亦都好細心好耐心的服務客人。價錢:你食到啲咁嘅質數,重想要咩要求,比埋貼士你都絕對會覺得你囉曬著數。特別的係,你不要期望上來係嘈亂巴閉成班球迷有講波又有大電視播波呀咁,座位餐檯等setting需屬一般,但係一直播放的音樂,恰到好處。重點推薦。必須經常來。只是如果每天都穿阿仙奴過去會唔會唔係咁好意思。。哈哈哈。這裡係一個值得我們推介比外國球迷值得我們香港球迷驕傲的餐廳。

2020-09-07
  • 吉列牛扒
2020-09-08 43 浏览
足球迷必去嘅餐廳,所有佈置都係滿滿足球用品,我地今晚叫左兩個set dinner,有餐湯、沙律、蒜蓉包、主菜、飲品好豐富。餐湯係白蘿蔔、係用白蘿蔔磨成茸煮的口感好好,沙律用玻璃樽裝住好有心思,蒜蓉包好脆好有蒜蓉味好正👍🏻主菜喇:波士頓龍蝦白松露忌廉扁麵,足足半隻龍蝦🦞好多肉好滿足,脆炸流心低卡芝士吉列西班牙黑毛豬柳,一切開芝士已流出黎,炸到好嫩滑一d都唔鞋口,好正。甜品叫左朱古力心太軟配雪糕,一切開朱古力流晒出黎,加埋雪糕真係好好味。飲品叫左凍朱古力同熱檸茶,今晚實在太滿足😋

飲品叫左凍朱古力同熱檸茶,今晚實在太滿足😋
2020-09-08
2020-09-08 27 浏览
旺有角間球迷餐廳位於朗豪坊隔離的朗晴坊的8樓,電梯一出就見到好多英超球會有關物品,例如球會波波衫和一些擺設,最令我深刻就是一塊 黐滿球員卡的牆,令餐廳氣氛很好。我們叫了2個dinner set有餐牛油法包,沙律,餐湯( 南瓜湯),沙律有好多新鮮蔬菜和橙味珠好特別加上黑醋好開胃,主菜我地叫了波士頓龍蝦白松露忌廉扁意粉和香烤美國牛肉眼拼法國鵝肝,波士頓龍蝦好新鮮多膏配上白松露意粉非常好食,另一個肉眼就得合適喜歡食肉的我,最後當然唔少得叫一個朱古力心太軟,一切開朱古力醬就衝出來非常棒食完好滿足。

,另一個肉眼就得合適喜歡食肉的我
食完好滿足。
2020-09-08 24 浏览
晚市回覆後我倆終於外出用餐拍拍拖,今晚我選擇地方,實行給老公一個驚喜!老公是個足球迷,今次到了朗豪坊傍邊朗晴坊8樓的 Lockeroom Dining晚飯,入店先度體溫,門口已掛滿很多足球照片,餐廳內也是有不同的簽名球衣及擺設,有一幅牆更貼滿球星閃卡!很特別。晚餐選擇非常多由A至R,套餐包沙律、蒜蓉包、湯、主菜及飲品。餐選有飯、意粉、雞牛豬魚羊龍蝦,款款也吸引!我們點了牛舌黑椒磨菇汁及黑毛豬梅肉拼元貝,味道好好。精選沙律以玻璃甖上很特別,感覺精緻內有沙律菜,甜椒配以黑醋汁,酸酸甜甜味道好,而且開胃。餐湯是南瓜湯,香滑好味,稀杰度及味道剛剛好,配上軟熟的蒜香牛油法包很配,這片法包不會實的的刮口,口感非常好!香烤美國熟食牛舌胡椒蘑菇汁惹味好味,有3大件牛舌,又淋又香口,配上胡椒蘑菇汁也很搭配,而且配菜健康有營,有紫薯蓉、蕃茄及羽衣甘籃。燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝,燒烤醬酸酸甜甜很開胃,黑毛豬梅肉厚,淋滑有咬口,元貝香口,還有一粒香甜紅毛丹及配菜。服務員有禮,會不時加水,坐位也舒適。

服務員有禮,會不時加水,坐位也舒適。

2020-09-07
  • 蒜香牛油法包
  • 香烤美國熟食牛舌胡椒蘑菇汁
上星期六同個fd去左呢間餐廳食lunch,第一次黎呢間食,我嗌左一份白松露忌廉野菌意粉套餐 (唔係好記得果全名 但大約係咁)。先黎講講間餐廳環境 ,環境唔錯,裝修幾靚同有創意,同埋服務都幾好。 雖然冇影到相,但覺得舒服,係黎之前已經睇過大家評論~ 到上餐湯,對呢碗湯有d失望,我飲唔出係d咩湯至於跟餐既法式多士 我覺得一般 不過佢既脆軟度我又幾鐘意,跟餐飲品係普通紅茶~ 到上主菜時 呢個意粉係幾好食 不過果賣相唔係特別靚。我唔知原來跟餐係有甜品送 (雖然甜品係兩粒Brownie~ 不過可以加分)總括黎講,以呢個價錢黎講係唔貴,有可能會再幫襯

到上餐湯,對呢碗湯有d失望,我飲唔出係d咩湯
至於跟餐既法式多士 我覺得一般 不過佢既脆軟度我又幾鐘意
(雖然甜品係兩粒Brownie~ 不過可以加分

午市套餐

總括黎講,以呢個價錢黎講係唔貴,有可能會再幫襯
2020-09-05
午餐
2020-09-07 21 浏览
一直都知道呢家阿仙奴的主題餐廳,好想來捧場好耐LA,不過之前朋友都怕怕出來,所以見家下情況好D,就趁住星期六下午來支持同見識下先~哇,一見個門口就好HIGH~~好多親筆簽名既紀念品~!!星期六都好多人來食,我地已經2PM先上到來,不過都有人等,好在BOOK左位,職員都好快幫我地安排入座。我地叫左一個SET LUNCH,另點左個意粉.先上來一個餐湯及厚厚的牛油多士.~哇好香呢~!麵包又好軟,好想食多塊呢餐湯有雜菜湯,好濃郁的菜蓉及味道~!香辣蒜片咸蛋黃炒意大利麵$88呢個係自家製既PASTA~!真係好好食,有D意外地美味~!意大利麵好滑也爽,味道調得微辣又有蒜的香味~!加上大愛的咸蛋黃,真係好食到流淚~!賣相也非常之吸引午餐:$85 紅酒慢煮牛尾配薯菜份量好多,而且個汁好香. 牛尾也炆到好林~!感覺好補骨膠原......食完一定索爆HAHA奉送BROWNIE~! 原來1430前入座,就會有小甜點送,好真材實料的BROWNIE,雖然細細,但食到廚師整得好認定又有心~!唔駛講最正係隻碟LA~!!好CUTE又O岩曬個THEME~!食開左甜品個胃,即刻就叫多個先~!近日好HIT既梳乎理DIY,我
我地叫左一個SET LUNCH,另點左個意粉.

餐湯有雜菜湯,好濃郁的菜蓉及味道~!
香辣蒜片咸蛋黃炒意大利麵$88

賣相也非常之吸引

午餐:$85 紅酒慢煮牛尾配薯菜

食開左甜品個胃,即刻就叫多個先~!近日好HIT既梳乎理DIY,我都試過幾次不過都失敗,所以都係食專業人士的作品好了~!
呢個配名牌雪糕一球都只加$12
入口即溶的梳乎理,真係令人好感動,滿口蛋白味~!甜甜幸福感爆燈呢。

完結以一杯熱咖啡就非常圓滿~餐飲包埋,估唔到隻杯咁精緻~好英式呢。

如果飲夏日SODA,一定係PEACH SODA~!正

總體而言,LOCKEROOM真係名不虛傳,唔怪之咁多人來潮聖,我都一定會再來~!遲下可以多D朋友聚時, 再叫兵工廠迷一齊上來先得~!!
2020-09-05
2020-09-06 53 浏览
今日同男朋友行完朗豪坊,就去左朗晴坊覓食。呢間以足球阿仙奴做主題,球迷不妨黎朝聖下。晚市提供套餐,包是日精選沙律、是日餐湯及蒜香牛油法包、主菜、餐飲,好抵。主菜揀左脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳同美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝。沙律用透明罐裝住,附有黑醋汁俾你自己落,新鮮開胃。甘筍湯,味道濃郁清甜。蒜香牛油法包外脆內軟,好好食。脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳大大塊,外層香脆,中間夾住芝士,一切芝士流晒出黎,好邪惡。美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝既肉眼厚身,但比較韌。鵝肝肥美,好岩慢慢品嚐。惠顧套餐可以以六折享用自家甜甜品一份,我叫左梳乎厘班戟$47。好有驚喜,班戟鬆軟,入口即溶,唔係齋食空氣,配曲奇雪糕食,超滿足,一定要食!餐飲叫左凍檸茶同熱咖啡。
今日同男朋友行完朗豪坊,就去左朗晴坊覓食。
呢間以足球阿仙奴做主題,球迷不妨黎朝聖下。
沙律用透明罐裝住,附有黑醋汁俾你自己落,新鮮開胃。
沙律
甘筍湯,味道濃郁清甜。
蒜香牛油法包外脆內軟,好好食。
蒜香牛油法包&甘筍湯
美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
梳乎厘班戟
餐飲叫左凍檸茶同熱咖啡。
2020-09-06
蒜香牛油法包&甘筍湯
2020-09-04 33 浏览
難得男朋友收早 趕得切9點食飯就去左超多好評既Lockeroom Dining一試餐廳係以足球做主題 就連地下都做到好似草地咁 但原來又好少女心 所有餐具都好吸睛😍嘩 真係好多人 7:45pm去到 全院滿座哥哥話15mins後會有位 落去行個圈 上黎就有位😁😁下次去 真係要book位Set dinner 好多選擇 又想食龍蝦 又想食元貝又係母親抉擇既時候最後我揀左燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝 男朋友就揀左雜肉扒前菜沙律用個樽仔裝住 好似啲盆景 好精緻食落 仲好有驚喜 除左平時既沙律菜 仲有車厘茄同青紅椒 好有新鮮感 好fresh 蒜蓉包 蒜蓉味好香 包係軟熟果款 唔係脆硬果款我最鐘意軟包😋😋雲石紋既杯碟呀😍😍個湯好有驚喜 唔係平時既西湯忌廉湯嗅落好似西洋菜湯😂😂飲落係白蘿白湯呀 啖啖都係白蘿白蓉岀奇地好飲😋😋😋燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝 黑毛豬真係唔同啲 特別淋同有豬味燒烤醬較濃 係平時rib果款醬汁元貝好大粒 煮得岩岩好 啲肉唔會老唔會硬配菜係羽衣甘藍😍😍超高營養再加紫薯 好甜好食😋仲加多粒荔枝 食完做飯後果 一解油膩 perfect 成件事 啲顏色 都好靚😍雜肉扒有
難得男朋友收早 趕得切9點食飯

好喜歡梳乎厘既空氣感 唔會太甜 再加雪糕 正❤️

Set dinner包埋餐飲
2020-09-03
2020-08-02 96 浏览
身爲超過二十年槍迷,得知有此主題餐廳,且支持本地抗爭運動,必須支持。星期日晚上到訪,抗疫時期仍有大半入座率。坐下抬頭先見畫作,簽名球衣等,令區區精神一振。和太座點了兩個套餐分享。沙律菜保持爽脆,加入黑醋十分開胃。南瓜湯微甜留有點蓉,沒有過滑,配合熱辣蒜蓉包,典型的西餐味道。另加的前菜啡菇香甜多汁,配上poached egg和半溶芝士,鹹香味美。主菜羊架半熟捧上,表面香脆中間保持嫩紅多汁,香腸同樣脆皮不過鹹。另外的鱸魚肉身彈牙中間仍然嫩滑,加上蕃茄沙沙清爽治人。以為主題餐廳質素通常不過爾爾,但這裡令人喜出望外,加上充滿阿仙奴精品,球迷不能錯過。

2020-07-12
2020-07-26 158 浏览
無論有無睇開足球,對Arsenal球隊應該都唔會陌生。原來係旺角朗豪坊商場隔離開咗間以Arsenal球隊為主題的餐廳。係房內都以阿仙奴紅為主題,入面仲有個好得意的卡位。店內有男有女,唔會好似一般的樓上Cafe以女仔為主。店內仲掛了不少經典的波衫,當中有幾件仲簽了名,球迷絶不能錯過!餐廳的Set Dinner一共有18款可以揀,由卡邦尼意大利麵配温泉蛋至波士頓龍蝦,基本上滿足曬大家的胃口。每個晚餐除了有餐湯外,仲會有沙律菜及蒜蓉包。個沙律配自己跟據口味先加入的黑醋汁,味道剛剛好。蒜蓉迷的我,一見到塊蒜蓉多士上的蒜蓉就已經開心到不得了!牛油搽得均匀,加埋大量的蒜,放係鬆脆的多士上。我自己忍唔住連食兩片!咸蛋黃的菜色得以深得大家的寵愛,就係脆卜卜的口感,加上咸香的味道,真係令人難以抵擋!鹹蛋黃雞翼炸到剛剛好,外皮香脆,入面的雞肉煮得恰到好處,咬落去Juicy的口感,朋友仔都大讚好食。巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵的火腿唔算太多,不過黑松露忌廉汁夠香夠Creamy,而且好掛汁,食落都好夠味!食牛排我就比較鍾意食肉眼排,原因佢肉脂較比均。香燒Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝都好夠人

沙律蒜蓉包

鹹蛋黃雞翼

巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵

食牛排我就比較鍾意食肉眼排,原因佢肉脂較比均。香燒Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝都好夠人叫,大大塊的美國靚牛排唔會有太多肥膏,而且夠曬厚身。加埋鵝肝的油香,難怪咁多人Order。

香燒Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝

飲品的選攞擇都唔少,除了咖嘛奶茶檸水,仲有柚子蜜添。此外,大家仲可以補差價叫其他野飲。
餐飲

女人總係有2個胃,每份晚餐仲可以用6折優惠價加多一份朱古力心太軟!儘管有幾飽,見到呢個流心的朱古力蛋糕,即時又覺得餓了 (笑)!蛋糕即叫即整,蛋糕外口感鬆脆,內裏流出的朱古力漿唔會太甜,而且夠晒Rich!如果你同樣有兩個胃,記住唔好錯過!
朱古力心太軟  (跟餐6折)

整體黎講,餐廳無論環境及食物都用心製作,係朋友小聚的好地方。加上餐廳有酒精飲品及送酒小吃提供,相信球季應該會更受球迷歡迎!

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
沙律蒜蓉包
鹹蛋黃雞翼
餐飲
朱古力心太軟  (跟餐6折)
2020-07-18 2413 浏览
一個超平的主題餐廳。都真係好驚喜⋯一般的主題餐廳其實食物質素都好差。這間都不例外。今日本想去這大廈裡面嘅泰國菜,但突然見到這間餐廳在樓下的宣傳品。都好想試一次。其實之前都知道這間餐廳的存在。但睇食評很多食評家都話這間餐廳面積很細。坐位和食物都唔算豐富。所以都唔係太有興趣。今次點解想試?因為發覺佢地的價格便宜。又剛好遇到下午茶再折的時間所以最後都想去影下相。上到去門面已經很有氣氛。但發覺原來這間食店都有政治立場。大家食的時候要留意一下。門口有消毒東西。可以自行處理好才進店。老實說門口的畫和衫。我都唔係太有興趣。不過我都好鼓勵香港多些唔同主題的食店。進店後發覺根本無咩客。唔怪得要一折再折。那個細到恐怖的鳥籠坐位。都唔係網上講到那麼受歡迎。又話要訂位、又話有幾靚,老實肥點都應該坐唔落。這裡的客人很多都著波衫。原來我男朋友都剛剛好著咗。那個感覺超有趣。雖然我一件波衫都唔識係咩國家和波會。入返正題,以下係我和男朋友今次點選的食物:這是今次的餐湯。老實講一飲就覺得非常難飲。還感到有點苦澀。我最後忍不住問咗餐廳職員究竟係咩湯?原來係蘿蔔湯⋯原來飲緊中湯⋯😔那些應該係白蘿蔔。湯碗好靚。這個餐還會送麵包
一個超平的主題餐廳。都真係好驚喜⋯
所以最後都想去影下相。

那個感覺超有趣。雖然我一件波衫都唔識係咩國家和波會。
入返正題,以下係我和男朋友今次點選的食物:

這個餐還會送麵包一塊。賣相就唔太好,烘燶麵包一樣。但食落都幾夠蒜蓉味。可惜只有一塊

每人還有一杯飲品附送。普通飲品沒太大驚喜。

主菜來到沙津一個。用這個密實樽都幾有趣。但其實很難處理。附送的汁一點味道都沒有。根本好似食一堆很生的無味菜一樣⋯
雖然平但真係無法推介。

本人最愛食意大利飯。見到下午茶都可以食到。當然要試一試。老實講用白汁就一定係比較淡味。但都係幾夾的。佢哋都好殷勤。比咗個碟我和男朋友一起吃。隻蛋半生不熟很清新可以一試。

這裡裝修簡單。都係靠海報和球衣做背景。還有這個咭牆。雖然有趣但其實都唔覺好睇。不過心思都可以加分。

這裡門口處有幾部扭蛋機。有球衣和咭機。大家可以試試大家的運氣。
總結報告:如果真係喜歡球隊,我強烈建議大家去支持一下。因為價錢係好貼地。但如果追求食物原味道就一定會好失望。希望餐廳明白,有些人只係想食餐好食和抵食的下午茶☕️食材好但煮技都要進一步🤨
2020-06-26
下午茶