2020-07-17 115 浏览
經典焗威靈頓牛柳 💲328燒可持續石斑魚柳燴法式龍蝦湯 💲85即製梳乎厘班戟🥞 💲78✅ 威靈頓牛柳雖然傳統但做出質素😎 牛柳肉厚多汁但酥皮仍然可以鬆脆乾爽😛 再伴上清新既紫薯蓉🍠 為菜式大大加分🔊✅ 石斑魚柳口感鮮嫩🐟 龍蝦湯就比較濃稠🦞✅ 梳乎厘班戟係檸檬味🍋 食落好有驚喜🤩 而且忌廉奶甜而不膩🥛 賣相同味道都一流✅ 門口設有健康驛站😷 提供口罩、濕紙巾及搓手液等👍🏻👅Taste:3.75/5💰CP值:3.75/5🙋🏻‍♂️Service:3.5/5👁‍🗨Stylishness:3.75/5
經典焗威靈頓牛柳 💲328
燒可持續石斑魚柳燴法式龍蝦湯 💲85
即製梳乎厘班戟🥞 💲78

✅ 石斑魚柳口感鮮嫩🐟 龍蝦湯就比較濃稠🦞

✅ 門口設有健康驛站😷 提供口罩、濕紙巾及搓手液等👍🏻

👅Taste:3.75/5
💰CP值:3.75/5
🙋🏻‍♂️Service:3.5/5
👁‍🗨Stylishness:3.75/5
2020-07-12
  • 即製梳乎厘班戟
自從吃過一次Lockeroom Dining後,我對Lockeroom Dining的佳餚念念不忘,於是相約好友來此品味一番,順道拿一堆口罩給她用。是晚我和朋友一人點一份套餐,套餐包含是日精選沙律,是日餐湯及蒜香牛油法包。是日精選沙律除有沙律菜外,裡頭還有紅椒,黃椒,綠椒與爆珠等,營養滿分,混合黑醋汁的沙律清新感節節上升,使人食欲頓開。是日餐湯是甘筍忌廉湯,湯頭每一口都濃稠實在,喝得到甘筍的甜美,幼滑中帶些許甘筍咬感,餐湯來說這甘筍忌廉湯算是表現出色。鹹蛋黃雞翼讓我們再三回味,雞翼均沾滿鹹蛋黃醬,相信大家嚐一口後一定愛上它。雞翼外皮酥脆,吃時卡滋卡滋的,裡面雞肉非常軟嫩,還帶有雞汁。鹹蛋黃醬與雞翼好不合襯,鹹香和雞香搭配剛好,加上伴碟爆珠酸甜開胃,極對味。法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯延續上一道鹹蛋黃雞翼的風彩,朋友沒想到香草醬意大利燴飯以漂亮的淡青色呈現,這歸功於香草醬的加入,每一口飯都被醬汁包覆。雞肉,鮑魚和野菌暗藏飯裡,且給得不手軟,鮑魚鮮度十足,彈牙無比,雞肉嫩嫩的,吃下肚很涮嘴。卡邦尼意大利麵配溫泉蛋也相當有水準,意大利麵軟硬度剛好,甚有彈力,當中靈魂卡邦尼醬汁細緻入味,再

卡邦尼意大利麵配溫泉蛋也相當有水準,意大利麵軟硬度剛好,甚有彈力,當中靈魂卡邦尼醬汁細緻入味,再以煙肉與野菌點綴,使意大利麵味道更濃稠。中間水漾的溫泉蛋刺穿後增添意大利麵濕潤感跟層次,教人愛不釋口。

朋友在飲品方面要求比較簡單,她只要喝檸檬茶便可以,我則喝香橙雜飲。香橙雜飲飄出橙香,入口溫順,酸甜滋味讓人不想停口,因為太舒爽解渴了。

即製梳乎厘班戟表層像菠蘿包外皮鬆脆,視覺效果一流,360度無死角,超好拍照。兩大塊鬆軟的梳乎厘班戟,加上輕爽的忌廉,還有紅桑子與藍莓點綴,色彩繽紛。我極愛梳乎厘班戟的口感,入口即化,相當輕柔,吃完亦不會有負擔感。

朱古力三重奏心太軟看得出大廚的用心,一大片朱古力塊放在心太軟上,然後心太軟的熱力將朱古力融化,讓心太軟香氣和味道提升到另一層次,很邪惡好逼人。

心太軟要趁熱趕快吃,輕輕用匙羹切開,裡面朱古力漿衝出來,朱古力濃而不膩,濕潤的朱古力漿與酥酥的心太軟體相互融合,太棒了。
呢一間係以⚽️阿仙奴做主題嘅足球餐廳,店主好用心佈置,就連地下都係假草地!😍估唔到野食質素都幾好,而且價錢又合理❤️ 所以我都幾推薦😋⭐️蒜香牛油法包👍🏼佢個法包都幾大塊,而且焗到外脆內軟,上面搽上牛油同蒜蓉,又香又好味。⭐️沙律🥗沙律係唯一一個我覺得普通嘅,😂佢已經預先分開咗裝同埋雪定,不過可以一讚嘅係佢嘅沙律醋,酸酸地咁都幾開胃!⭐️南瓜湯🎃因為佢唔似平時飲開嘅南瓜湯撈左忌廉,佢呢個係純南瓜湯所以佢嘅南瓜味好重,飲落都冇咁肥😝⭐️波士頓活龍蝦白松露忌廉意粉❤️呢個意粉超級鍾意!❤️先唔講佢個芝士焗蝦有幾大隻同好食,👍🏼佢個白松露忌廉汁好正,白松露令到忌廉汁好香,忌廉汁本身亦都好濃味,如果你係鍾意cream嘅人一定要食!😋⭐️蟹肉芒果木瓜牛油果沙律🥰我哋另外叫咗呢個沙律,望落去好似好少咁,食落就唔同講法,🤤差唔多成杯都係滿滿嘅蟹肉,底嗰度就撈左一啲木瓜、牛油果、芒果。全部都係一啲好好味嘅食材!⭐️水果茶🍓就咁睇睇唔到入邊有幾多水果,但基本嘅檸檬、蘋果、藍莓、橙,佢都有!🍎⭐️檸檬茶🍋以呢個環境再加埋咁嘅食物質素,性價比絕對係高!👍🏼
呢一間係以⚽️阿仙奴做主題嘅足球餐廳,
店主好用心佈置,就連地下都係假草地!

⭐️蒜香牛油法包👍🏼

⭐️沙律🥗

⭐️南瓜湯🎃

⭐️波士頓活龍蝦白松露忌廉意粉❤️

⭐️蟹肉芒果木瓜牛油果沙律🥰

⭐️水果茶🍓

⭐️檸檬茶🍋
以呢個環境再加埋咁嘅食物質素,性價比絕對係高!👍🏼
2020-07-15 49 浏览
餐廳嘅裝修係以足球為主題,可惜我唔係太識,不過適合帶鍾意足球嘅另一半去撐枱腳。餐廳夜晚可以選擇套餐或者單叫,套餐就包左蒜蓉包、餐湯、沙律同飲品。我哋兩個人叫左兩個餐同一個小食拼盤,小食拼盤有薯角、炸蝦、雞翼等等,全部都加咗鹹蛋黃,幾香口。主食方面就叫左燒春雞同意粉,燒春雞好嫩滑多汁,雞胸位都唔柴,意粉都好出色,係活龍蝦黑松露忌廉意粉,龍蝦肉好新鮮爽口,個忌廉汁又好香,唔會好乾。佢哋嘅甜品都好吸引,可惜太飽無叫到。
佢哋嘅甜品都好吸引,可惜太飽無叫到。
2020-07-13 1146 浏览
朋友係阿仙奴球迷,有人介紹Lockeroom, 即管上嚟試下!有bk枱,去到唔洗等,比較早去到,估唔到坐一陣間6點半度已經full到7788!話明朝聖,自然多阿仙奴展品!有set dinner,選擇都頗多,有平有貴,最尾揀D餐同Q餐!沙律: 黑醋有驚喜,杰身濃味黑醋,一啲唔馬虎,身為黑醋怪,即刻加佢分!湯包: 蒜蓉包唔係脆身款,係鬆化款,蒜味濃!湯係蕃茄湯,味偏酸,好多茄蓉係入面,味道偏淡,但食得出唔係茄膏水!意粉: 龍蝦焗得香口,啖啖肉,蟹鉗都已經幫手開埋,好貼心!意粉夠味,煮得軟硬適中,份量大,女仔未必食得晒!牛扒: 嗌medium,熟得啱好,美中不足有少少筋,但總體係好食嘅!甜品: 跟餐6折,嗌咗梳乎厘,嚟到嚇親,好大兩舊,兩個人share 都係勉強食晒!梳乎厘正,唔會過甜,脹得好靚,食到最尾都冇㝝!總括嚟講,朝聖之餘又有好嘢食,又係良心店,不妨支持一下!

話明朝聖,自然多阿仙奴展品!

總括嚟講,朝聖之餘又有好嘢食,又係良心店,不妨支持一下!

2020-07-11
2020-07-12 55 浏览
有幸去到了旺角一间阿森纳主题西餐厅—Lockeroom Dining,尽管不是阿森纳球迷,却也从各处看到了老板的用心设计。阿森纳球迷老板兼主厨菜品质量上乘,心心念念的鹅肝没有让我和金小姐失望,价钱适宜,到最后还给我们送上一客生日甜品。四周挂满了老板的收藏,球星卡,阿森纳、斯旺西、英格兰各个年代的队服,还有2019年欧联杯决赛的枪手球迷旗帜以及16年阿森纳和米兰元老赛的签名球衣。令人惊讶的是,在餐厅里也能找到热刺队的元素,白鹿巷的标志显眼的钉在厕所的大门上总而言之十分满意的晚餐,这家店也值得推荐
总而言之十分满意的晚餐,这家店也值得推荐
2020-07-05
庆祝纪念
生日
  • 法式焦糖炖蛋
  • 是日餐汤
  • 香烤美国1855牛西冷拼法国鹅肝
1K
如果你身邊有球迷,一定聽過呢間餐廳。已經不是第一次到這裡吃飯,但每次都覺得很滿足,因為無論佈置同野食都非常高質!前菜有蒜香牛油法包、香濃南瓜湯同沙律,配個球場碟真係啱晒球迷。沙律🥗菜好新鮮,仲有橙味爆珠,好特別。蒜香牛油法包好香蒜味,而且好脆,點落蒜蓉湯正。剛巧被安排到窗邊的位置,所以點了杯白酒來襯托一下夜景🐟意式香煎深海石斑魚柳(加意粉):單看賣相已覺得很有心思,而且魚肉很嫩滑,還經過特別調味,非常欣賞魚肉底下的薯蓉,製作得很香很滑呢!🌟香烤澳洲羊架拼德國腸:羊肉煎得很香嫩,媲美高級西餐廳,我點了8成熟的,口感很嫩很好吃,值得一讚的是配菜用了羽衣甘藍,非常健康的菜😋。當然也十分欣賞底下的薯蓉,真是非常香和非一般的滑。記得之前在這裡也吃過龍蝦🦞意粉,材料也非常新鮮。所以這間除了是球迷必去餐廳外,還能滿足喜歡吃好西的朋友們,食材比一般西餐廳好👍🏼,環境也很舒適~

蒜香牛油法包
沙律

沙律🥗菜好新鮮,仲有橙味爆珠,好特別。
蒜香牛油法包好香蒜味,而且好脆,點落蒜蓉湯正。

白酒

剛巧被安排到窗邊的位置,所以點了杯白酒來襯托一下夜景

意式香煎深海石斑魚柳(加意粉)

mojito
蒜香牛油法包
沙律
白酒
意式香煎深海石斑魚柳(加意粉)
mojito
有儲開頭衣嘅球迷一定唔會唔識得呢間餐廳,lockeroom,位置於朗豪坊旁邊的朗晴坊,地鐵E1出口過馬路2分鐘就到,餐廳入面有好多球衣收藏,報置,好企理,老闆都花咗唔小心思喺報紙上面, 最吸引嘅係有一張枱既位置,畀個大大個用藤造既XXXXXXL大球衣屏風包住咗。餐廳係疫情期間亦擺放左好多消毒紙巾,酒精以及口罩比客人任用,作為食客,都覺得食得安心。要比Like!前菜:羽衣甘藍雜莓沙律 78hkd記得對上一次食羽衣金甘藍已經係喺澳洲嘅事,喺香港都比較難買到雨衣甘藍, 羽衣甘藍好新鮮, 沙律醋調配 特別好味, 三種 雜莓水果口味偏酸啱曬仲意酸味既我。E餐 75hkd脆炸吉列美國大雞扒配扁面set 送餐湯,凍檸茶食呢個套餐令我諗起有一間餐廳叫做大雞大外賣30幾蚊一塊, 雞扒大大片,一隻手既size,小食店, 又係炸得吉烈,少油, 燙口, 餐廳用咗蛋黃醬, 好食到唔使十分鐘就可以清完成碟扒。 茄汁香草配扁面,茄汁多仲可以用嚟點埋吉列雞扒食, 茄汁甜甜地,有蕃茄粒口感。 大廚亦都加入咗番薯蓉,好細心,番薯蓉經過調製過之後食落唔會近喉, 亦都有少許蕃茄,四季豆及椰菜,令食客食得更健康。凍檸茶嘅糖漿另

前菜:羽衣甘藍雜莓沙律 78hkd

E餐 75hkd
脆炸吉列美國大雞扒配扁面set
送餐湯,凍檸茶

凍檸茶嘅糖漿另上, 好特別嘅係連支叉,都係心型嘅, 真係用盡心思去諗,so sweet 。

D餐 158hkd
波士頓龍蝦鮮茄汁意大利飯(半隻)set送salad,餐湯,凍檸茶
龍蝦肉爽口彈牙, 蟹鉗已經一早搏開咗, 有鮮甜的味道,肉質厚, 微微燒焦嘅芝士 配埋龍蝦食恰到好味, 龍蝦入面好多膏,比起平時人食嘅蟹仲要更加多, 啲飯唔會油,因為怕油,所以點咗 茄汁意大利飯, 食落唔會heavy,good!

甜品6折:
橘子白朱古力芝士蛋糕 35hkd
賣相吸引,餐廳用左一個透明嘅碟裝住,高貴 優雅,橘子入口即溶, 鋪滿咗成個cheesecake 上面, cheesecake嘅餅底係拿破崙口感,雖然欠缺cheese味道,但頂嘅位置加咗新鮮薄荷葉, 整體口感好夾, 層次豐富, 整體食落似係典型澳洲口味嘅蛋糕,我諗澳洲人一定仲意。 cheesecake旁邊配搭咗少量吉士醬以及三種莓, 令營養價值提升。

服務費20% 超抵!

脆炸吉列美國大雞扒配扁面set 送餐湯,凍檸茶

前菜:羽衣甘藍雜莓沙律

橘子白朱古力芝士蛋糕

脆炸吉列美國大雞扒配扁面set 送餐湯,凍檸茶
前菜:羽衣甘藍雜莓沙律
橘子白朱古力芝士蛋糕
2020-07-11 50 浏览
🟡⁣槍迷天堂 成間餐廳都打造成兵工廠⁣牆上掛左好多親筆簽名嘅阿仙奴球衫同球員相片⁣利申: 雖然我唔係阿仙奴球迷, 但我都覺得好正🤣⁣⁣講番野食,晚上有好多款set dinner選擇⁣Set dinner: 沙律 + 湯 + 主菜 + 餐飲⁣⁣精選沙律看似很平凡,一打開見到入邊以為有魚子,食落原來係有橙味嘅爆珠,好特別😋⁣蒜蓉包雖然細細塊,但係好鬆軟🍞⁣⁣⁣波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉闊麵 $158⁣半隻龍蝦都好大隻,仲有好多蝦羔添⁣闊條麵好creamy,好香濃白松露味⁣值得推薦☑️⁣⁣香燒美國creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $228⁣6成熟牛扒配香煎鵝肝,未食已經睇到流口水⁣牛扒size好大塊,6成熟無overdone,肉質好嫩一啲都唔韌😍⁣鵝肝外面煎得好香脆,咬落好香口😋⁣Side Dish有紫薯,有啲驚喜,紫薯🍠好香甜⁣呢個價錢真係性價比高💯⁣⁣
🟡⁣

槍迷天堂 成間餐廳都打造成兵工廠⁣
牆上掛左好多親筆簽名嘅阿仙奴球衫同球員相片⁣
利申: 雖然我唔係阿仙奴球迷, 但我都覺得好正🤣⁣

講番野食,晚上有好多款set dinner選擇⁣
Set dinner: 沙律 + 湯 + 主菜 + 餐飲⁣

蒜蓉包雖然細細塊,但係好鬆軟🍞⁣

波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉闊麵 $158⁣
半隻龍蝦都好大隻,仲有好多蝦羔添⁣
闊條麵好creamy,好香濃白松露味⁣
值得推薦☑️⁣

香燒美國creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $228⁣
6成熟牛扒配香煎鵝肝,未食已經睇到流口水⁣
鵝肝外面煎得好香脆,咬落好香口😋⁣
Side Dish有紫薯,有啲驚喜,紫薯🍠好香甜⁣
呢個價錢真係性價比高💯⁣

2020-07-08
  • 蒜香牛油法包
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2020-07-09 880 浏览
朗豪坊隔離有個朗晴坊,呢幢樓有好多餐廳架,呢間餐廳就都係呢度,地點真係夠曬方便,亦都好易搵上到黎門口,一眼就會睇到你自己有無黎錯 或 去錯樓層,因為呢度一層就只得一間餐廳。睇岩名,睇埋門口 d 設計,無錯就入得!本身以為呢間餐廳嘅主題係儲物櫃,點知原來佢哋嘅主題係足球,餐廳嘅室內裝修唔算華麗複雜,但係簡簡單單,你絕對感受到佢哋對足球嘅嗰份熱誠及喜愛,除左牆上有球衣,甚至乎連員工都着晒球衣做制服㗎除咗普通嘅Menu,呢度都會有一啲 Set Dinner,套餐包括餐湯餐飲沙律,主菜嘅選擇都幾多,不過如果想食甜品就要另外再叫啦,今日我同朋友分別都叫咗各自一個套餐呢個係配上餐湯既餐包,每人半個,而且係做得幾香脆嘅蒜蓉包,味道都幾唔錯,可以配餐湯一齊食用,或者做咁食都唔錯,牛油味都幾香餐前嘅沙律方面,餐廳就用咗呢個幾可愛嘅透明罐裝住,都幾有特色,入面裝住嘅係一啲蔬菜及番茄仔等等,係冇醬汁的,所以餐廳都另外準備咗一碟仔黑醋,大家可以加落去個沙律入面一齊食,酸酸地,都幾開胃大家估下呢杯係餐湯定係餐飲,其實佢係餐湯嚟㗎,都幾得意,用上呢一套雲石杯碟裝住,女仔應該幾鍾意,而佢入面嘅係甘筍湯,都幾濃郁,係

大家估下呢杯係餐湯定係餐飲,其實佢係餐湯嚟㗎,都幾得意,用上呢一套雲石杯碟裝住,女仔應該幾鍾意,而佢入面嘅係甘筍湯,都幾濃郁,係餐廳冷氣唔算好充足嘅情況下飲,飲完真係成個人都㷫烚烚啊!

有唔錯嘅前菜,所以對主食都有一啲期望,先黎既有佢,佢係我選擇既 香烤美國牛肉眼扒拼法國鵝肝!感覺個賣相都好唔錯,因為塊扒都好大塊,同上面嘅少少鵝肝造成一個強烈嘅對比!

放大件鵝肝睇睇,鵝肝外面燒到金黃色,帶有少少燒焦,佢陣香味真係非常吸引,食落口時更加係入口即溶,入面既油同埋味道完全深透口腔,呢塊鵝肝真係煎得非常出色

呢塊咁大塊嘅美國肉眼扒更加係出色,叫咗五成熟,見到佢嘅肉質及顏色都做得啱啱好,冇過火位,牛嘅味道重,沾點埋旁邊嘅燒汁,味道都幾唔錯,都唔算太煙韌,所以都食得幾舒服

另外旁邊嘅配菜佢仲陪左紫薯蓉及羽衣甘藍,令到成碟菜式都變得更加不一樣

呢個就係朋友選擇嘅,佢係 巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵,上面嘅巴馬火腿夠薄,味道唔係太鹹,所以食起嚟都幾舒服,下面嘅天使面,棉質教友,配埋香濃嘅黑松露忌廉汁,成個天使面都非常濃厚,而且汁亦夠多,所以口感都好濕潤

整體賣相都幾好,同朋友嚟食個晚餐,感覺都唔失禮,不過可能因為坐近門口吧,加上天氣又熱,如果餐廳啲冷氣再大啲充足啲就好啦

最後我哋都覺得要有個甜品先至圓滿,所以我哋另外就加咗一個法式焦糖燉蛋做結尾,主角法式焦糖燉蛋真係用上一個雞蛋外型嘅透明杯裝住,佢嘅口感比較硬,不過上面面頭嘅燒焦焦糖確實都幾好味

旁邊就係一小塊類似拿破崙嘅餅仔,上面有一粒紅莓及士多啤梨做點綴,普普通通咁揀一個甜品嚟食,呢一個會係唔錯嘅選擇
💛用心經營嘅足球主題Cafe酒吧,喺朗豪坊隔離,電梯直上8樓就到,一開門就比簽哂名嘅波衫閃到 同阿仙奴球迷嚟一定超開心⚽最最最重要嘅喺呢間Lunch好味又好抵食,仲有養生紅棗茶、雲石杯、足球碟、花花杯碟,餐廳中間有個特色嘅雀籠位,啱哂鐘意阿仙奴嘅男仔帶同鐘意relax嘅女仔嚟 Lunch Set 是日餐湯及蒜香牛油法包,茶或咖啡🥩炭烤澳洲草飼牛西冷扒紅酒燒汁 $85午市無得揀幾成熟,切開後肉質超級粉嫩,應該喺5成熟,咬落唔會太韌,有少少酒味☺️粉嫩肉質好juicy 😌以蕃茄、南瓜蓉作為拌碟。整體感覺良好。呢個價錢嚟講,個Lunch Set好高質 🥖蒜香牛油法包蒜香味濃是日餐湯喺紅蘿蔔南瓜湯,用粉紅色雲石紋杯碟盛裝著,少女心大爆發💕🍲黑松露蘑菇湯 $48黑色雲石紋杯碟盛裝著,黑松露味道濃郁而且超多蘑菇粒粒🍄超型!.🍗 Lockeroom Dinning 鹹蛋黄小食拼盤 $118雞翼、薯角、洋蔥圈、薯絲蝦、德國腸超級炸嘅一碟小食拼盤,如果一路睇波一睇飲啤酒就啱哂 雞翼滿滿鹹蛋黄味道,一口咬下肉汁都流出嚟 🍫朱古力三重奏心太軟 $68+$12配上Dreyer’s雪糕🍮新鮮熱辣出爐嘅心太軟配上
💛

Lunch Set 是日餐湯及蒜香牛油法包,茶或咖啡

🥩炭烤澳洲草飼牛西冷扒紅酒燒汁 $85
炭烤澳洲草飼牛西冷扒紅酒燒汁

🥖蒜香牛油法包蒜香味濃

🍲黑松露蘑菇湯 $48
Lockeroom  Dining  鹹蛋黃小食拼盤

雞翼、薯角、洋蔥圈、薯絲蝦、德國腸
朱古力三重奏心太軟

🍮新鮮熱辣出爐嘅心太軟配上凍冰冰Dreyer’s 雲呢拿味雪糕球,朱古力味道香濃,口感幼滑,流心效果較少。倒上白雪雪嘅牛奶醬🥛以草莓藍莓作為拌碟🍓放喺透明碟上面,美感十足!
下午茶
2020-07-09 47 浏览
餐廳是小型足球展覽館,牆上掛滿老闆的珍藏:簽名球衣、球員閃卡及旗幟等, 中間還有像球衣的小鳥籠,打卡一流,不論是否忠實球迷,都一樣吸晴! 食物選擇多款式,每道味道出色,令人流連忘返。Dinner Set:餐湯+蒜蓉包+沙律+飲品甘荀湯熱辣辣,以可愛茶杯盛上,入口洋溢的甘荀甜香,還有一絲絲甘荀蓉,十分䁔胃。蒜蓉包香脆可口,簡單可口,塗上香草牛油,沾上熱湯,又是另一番滋味。沙律菜很清新,倒上蜜糖黑醋,香甜而微酸,內有車厘茄及芒果爆爆珠,令人打開食慾。飲品點了鮮奶朱古力、Cappuccino,朱古力入口順滑,甜思思;Cappuccino咖啡香濃,拌勻朱古力粉更濃郁。波士頓活龍蝦半隻配白松露忌廉意大利飯 $158龍蝦表面釀滿芝士,微微焦色,賣相吸引。蝦肉彈牙挺身,連同蝦膏一同挖出,入口充滿芝士香氣,細滑咸香。意大利飯軟綿、濕潤,啖啖充滿白松露香氣,夾雜滑溜野菌粒,口感香稠有致,配上蝦膏,啖啖鮮味升華,令人十分回味! 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $228肉眼及鵝肝拼湊成誘人菜式,肥美厚切肉眼扒,煎至七成熟,內裡肉質嫰紅,口感軟腍,配上邊沿的肥膏,肉汁在口腔回盪。油滑的鵝肝,外脆

Dinner Set:餐湯+蒜蓉包+沙律+飲品

波士頓活龍蝦半隻配白松露忌廉意大利飯 $158

香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $228
肉眼及鵝肝拼湊成誘人菜式,肥美厚切肉眼扒,煎至七成熟,內裡肉質嫰紅,口感軟腍,配上邊沿的肥膏,肉汁在口腔回盪。油滑的鵝肝,外脆內軟,入口綿化,油花齒頰留香,十分邪惡。伴碟的蕃茄、紫薯蓉更是迷人,入口清甜粉糯,沾上牛香精華,味道更細膩。

即製梳乎厘班戟配Dreyer’s雪糕 $60 (套餐跟配甜品有6折優惠)
梳乎厘脹卜卜,震騰騰的視覺,十分治癒。入口空氣感十足,洋溢濃郁蛋香,檸檬味慢慢沁出,配上軟綿綿的質感,香甜誘人。跟配草莓果肉及Dreyer’s草莓雪糕,冷熱交融,吃完充滿飽足感⋯⋯
2020-07-08
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 蒜香牛油法包
2020-07-08 512 浏览
其實旺角已經食到冇嘢好食,尤其係一d大型商場😪如果去旺角食飯的話,我已經開始鍾意去d樓上鋪搵食😁今次介紹呢間我都係第一次去,因為去完朗豪坊搵三眼仔😍諗住搵間近近地既好西食下,係OpenRice search到呢間「Lockeroom dining」😂點解揀佢⁉️因為係正朗豪坊隔離🤣真係近到爆我地每人各自揀左個set dinner💕一齊開心Share🔹沙律:上枱果陣我同吳生都覺得好得意‼️因為佢個沙律係成樽咁比你🤣佢一個玻璃甖裝住,都幾好,可以確保新鮮👍🏻🔹餐湯(南瓜湯):勁濃郁既南瓜味😍一飲就知係有料到‼️裝湯個器皿又係好得意😂吳生話好似一d動物既蛋咁🔹餐包(蒜蓉包):呢個有驚喜‼️通常蒜蓉包都係用法包太硬我就唔鍾意食😪但佢呢到竟然唔係硬架‼️好鬆軟呀😍蒜蓉味又啱啱好,正👍🏻🔹脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳$188 :黑毛豬柳比較少食,就係見佢咁特別所以就叫黎試下😎吉列豬柳一切開,會有少少芝士汁流出黎😍可能係炸既關係,太熱辣辣了,芝士都變晒汁😂不過唔緊要‼️完全唔影響味道喎🤩豬柳外層炸到好香脆💕炸粉仲一d都唔厚👍🏻而豬柳真係好

我地每人各自揀左個set dinner💕一齊開心Share

🔹沙律:
上枱果陣我同吳生都覺得好得意‼️
因為佢個沙律係成樽咁比你🤣
佢一個玻璃甖裝住,都幾好,可以確保新鮮👍🏻

🔹餐湯(南瓜湯):

呢個有驚喜‼️
通常蒜蓉包都係用法包
太硬我就唔鍾意食😪
但佢呢到竟然唔係硬架‼️
好鬆軟呀😍蒜蓉味又啱啱好,正👍🏻

🔹脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳$188 :
黑毛豬柳比較少食,就係見佢咁特別
所以就叫黎試下😎
吉列豬柳一切開,會有少少芝士汁流出黎😍
可能係炸既關係,太熱辣辣了,芝士都變晒汁😂
不過唔緊要‼️完全唔影響味道喎🤩
豬柳外層炸到好香脆💕炸粉仲一d都唔厚👍🏻
而豬柳真係好好食🤤食落口d肉汁係必晒出黎
同埋肉質好幼嫩,好腍,完全唔韌‼️
我覺得仲好食過塊西冷牛扒🤫

🔹波士頓活龍蝦(半只)配美國Creekstone牛西冷$258
龍蝦🦞好大隻😍
仲夠晒厚肉,食落爽口彈牙🤤
最正既係佢d芝士🤩芝士味好濃郁
係我食過咁多間,芝士味最濃既一間👍🏻
而西冷我地叫左7成,但就差少少🤏
切開入面就應該未到7成,不過影響不大
西冷扒又厚又大塊🤩食肉獸見到一定心心眼😍
一切開已經有肉汁流出黎🤤
食落肉質都好幼嫩,一d都唔韌👍🏻

不過因為豬柳強黎先,加上又夠特別
西冷即時比下去😂
所以我都係強烈推介大家試黑毛豬柳,超正💕

味道:5/5

• 蒜蓉包
  • 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳
  • 波士頓活龍蝦(半只)配美國Creekstone牛西冷
2020-07-07 24 浏览
有睇開足球既朋友都知,今年阿仙奴過左一個發揮唔理想既球季,不過大家請放心,呢間以阿仙奴佈置做背景既Lockeroom Dining,水準絕對係無容置疑地好,唔會令人失望。店舖入面有好多歷年阿仙奴球員著既波衫,遠至施文、比堤、近至艾朗藍斯都陳列晒出黎,再加上貼滿晒成個牆既球星閃卡,就算你唔係阿仙奴球迷,都會陶醉係呢間充滿足球特色既餐廳入面。講返野食先,唔知係咪大飽完眼福既關係,連食慾都大增,所以決定兩個人都點扒類既Set Dinner,分別係波士頓龍蝦(半只)配美國Creekstone牛西冷同埋香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝。成個餐都好豐富,先黎既係黑醋沙津菜,配上一啲甜甜地既珠珠,之後係好足料既南瓜湯,既濃又蓉,好有口感,配埋熱辣辣既蒜蓉包。主菜方面,波士頓龍蝦(半只)配美國Creekstone牛西冷,西冷牛叫左7成熟,略嫌有啲韌身,不過咬落肉汁都好Juicy,另外今次好幸運食到既龍蝦係爆羔既波士頓龍蝦,啖啖都係蝦羔!另外一個Set dinner係香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝,都係叫左7成熟,不過因為係牛肉眼既關係,脂肪豐富,食落比較有口感,而鵝肝亦都做到

另外一個Set dinner係香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝,都係叫左7成熟,不過因為係牛肉眼既關係,脂肪豐富,食落比較有口感,而鵝肝亦都做到入口即溶既效果。以上既主菜都有配上羽衣甘藍、蕃茄同埋一球薯蓉,好滿足!
题外话/补充资料: 驚唔夠飽? 唔緊要! 只要叫Set Dinner一份就可以用六折價錢叫主餐牌上面既甜品,不過今次已經食到好飽就冇試到佢既甜品,下次有機會再試下!
2020-06-25
2020-07-07 19 浏览
好早已經知道有呢間餐廳,今晚就帶左個鐘愛足球嘅朋友上黎食。一入到黎就話係自己鐘意個隊波,就去影波衫lol先黎前菜,容器幾靚幾別緻。個多士係幾好食,脆皮軟心,夠蒜味仲有唔小牛油。蟹肉芒果木瓜牛油沙律,呢個係全晚最出色的,多重口感,清新細滑。我地仲叫左多份法包放上面食,咁配更有層次更有香味!芝士流心溫泉蛋大啡菇,蛋激不斷流下係視覺嘅享受。Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝要讚一讀真係做到5成熟,亦保留到肉汁無乾身到。肉質同味道黎講以$228呢個價錢黎講都對得住了。牛肉眼同大啡菇都用左羽衣甘藍做配菜,用咁健康價值又比較高嘅配菜都好抵讚,如果唔煮熟佢可能會更好,比較容易d入口同咬開,可以專心食番主菜味道。荔枝薄荷梳打好好飲!熱死辣辣嘅夏天下飲完佢真係相當暢快!

好早已經知道有呢間餐廳,今晚就帶左個鐘愛足球嘅朋友上黎食。

一入到黎就話係自己鐘意個隊波,就去影波衫lol

芝士流心溫泉蛋大啡菇,蛋激不斷流下係視覺嘅享受。

Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝

荔枝薄荷梳打好好飲!熱死辣辣嘅夏天下飲完佢真係相當暢快!