2020-07-26 125 浏览
无论有无睇开足球,对Arsenal球队应该都唔会陌生。原来系旺角朗豪坊商场隔离开咗间以Arsenal球队为主题的餐厅。系房内都以阿仙奴红为主题,入面仲有个好得意的卡位。店内有男有女,唔会好似一般的楼上Cafe以女仔为主。店内仲挂了不少经典的波衫,当中有几件仲签了名,球迷绝不能错过!餐厅的Set Dinner一共有18款可以拣,由卡邦尼意大利面配温泉蛋至波士顿龙虾,基本上满足晒大家的胃口。每个晚餐除了有餐汤外,仲会有沙律菜及蒜蓉包。个沙律配自己跟据口味先加入的黑醋汁,味道刚刚好。蒜蓉迷的我,一见到块蒜蓉多士上的蒜蓉就已经开心到不得了!牛油搽得均匀,加埋大量的蒜,放系松脆的多士上。我自己忍唔住连食两片!咸蛋黄的菜色得以深得大家的宠爱,就系脆卜卜的口感,加上咸香的味道,真系令人难以抵挡!咸蛋黄鸡翼炸到刚刚好,外皮香脆,入面的鸡肉煮得恰到好处,咬落去Juicy的口感,朋友仔都大赞好食。巴马风干火腿黑松露忌廉杂菌意大利天使面的火腿唔算太多,不过黑松露忌廉汁够香够Creamy,而且好挂汁,食落都好够味!食牛排我就比较钟意食肉眼排,原因佢肉脂较比均。香烧Creekstone 牛肉眼拼法国鹅肝都好够人

沙律蒜蓉包

蒜蓉包

咸蛋黄鸡翼

巴马风干火腿黑松露忌廉杂菌意大利天使面

食牛排我就比较钟意食肉眼排,原因佢肉脂较比均。香烧Creekstone 牛肉眼拼法国鹅肝都好够人叫,大大块的美国靓牛排唔会有太多肥膏,而且够晒厚身。加埋鹅肝的油香,难怪咁多人Order。

香烧Creekstone 牛肉眼拼法国鹅肝

饮品的选攞择都唔少,除了咖嘛奶茶柠水,仲有柚子蜜添。此外,大家仲可以补差价叫其他野饮。
餐饮

女人总系有2个胃,每份晚餐仲可以用6折优惠价加多一份朱古力心太软!尽管有几饱,见到呢个流心的朱古力蛋糕,即时又觉得饿了 (笑)!蛋糕即叫即整,蛋糕外口感松脆,内里流出的朱古力浆唔会太甜,而且够晒Rich!如果你同样有两个胃,记住唔好错过!
朱古力心太软  (跟餐6折)

整体黎讲,餐厅无论环境及食物都用心制作,系朋友小聚的好地方。加上餐厅有酒精饮品及送酒小吃提供,相信球季应该会更受球迷欢迎!

我系一个爱写字爱分享的吃货!如果钟意我分享的,我邀请您订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)
沙律蒜蓉包
蒜蓉包
咸蛋黄鸡翼
餐饮
朱古力心太软  (跟餐6折)