餐厅: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-01-12 313 浏览
Novotel推出Shake Shake海鮮自助晚餐🦞中意食海鮮既朋友仔唔好錯過❗️Shake Shake海鮮袋有超多海鮮🤩包括鮑魚、龍蝦🦞青口、花甲、翡翠螺🐚扇貝、瀨尿蝦等等,每晚出其中兩款醬汁,包括貴族格調的白酒忌廉🥂 熱情如火的香辣口味🌶東南亞風情的泰式醬汁、異域風情的地中海醬汁,海鮮啖啖肉好新鮮,我個晚有地中海醬汁同白酒忌廉,我比較中意地中海汁,好惹味😋除左海鮮袋之外冷盤仲有即開生蠔😍長腳蟹、藍青口、翡翠螺,refill速度都幾快,生蠔有美國蠔同澳洲蠔,新鮮唔腥幾肥美🤤刺身係一早切定,有三文魚、油甘魚、吞拿魚等,甜蝦🦐勁好食好鮮甜👍🏻呢度既熱薰都係用海鮮做主題,有西班牙海鮮飯、北海道帆立貝墨汁意大利飯、馬拉蜆炒意粉、豉椒炒青口、避風塘炒瀨尿蝦等等🦐最後當然唔少得甜品吧🍨有原個蛋糕、奶凍,朱古力噴泉,最正就係有movenpick雪糕任食❗️

<novotel shake shake海鮮自助晚餐 >😍Novotel灣仔店 做緊海鮮自助餐成人 558一位 特別早鳥優惠請看文章下面食物種類幾多 最特色好味係海鮮 仲有凍肉 中菜 印度菜 甜品等等 正👍🏻😍🍴海鮮冷盤🦐🦀🐟生蠔 有美國生蠔同愛爾蘭石蠔 .前者夠 juicy爽口 後者帶有咸海水味 😃 刺身 有油甘魚 吞拿魚赤生 三文魚 十分新鮮 藍青口 翡翠螺夠彈牙冇沙 凍蝦 香甜長腳蟹🦀 煙三文魚 雞肉腸都十分唔錯 淨係食海鮮其實都回本😍🍴熟食方面材料豐富 有 pizza似係意大利 薄脆口感既 pizza 🍕帶 d芝士蕃茄甜味🍅燒牛肉 夠 juicy熟成程度剛好 放 d芥辣燒汁更正🐮豬仔骨比想像中好食 夠蜜糖香🍯豬肉彈牙 好食 燒青口同蝦 既醬汁都十分惹味 尤其係青口咸度適中 正👍🏻另外仲有肉質彈牙既香草盲鰽魚🌿好香既椒鹽瀨尿蝦 彈牙既燒羊扒🐑 印度野都正 有香辣既青豆咖喱 . 彈牙既咖喱雞肉 🐤 配埋香脆既素食春卷 好味🍴shake shake海鮮 周末有兩隻味 白酒忌廉 同地中海 style前者十分 creamy夠香滑 而後者 帶 d香辣惹味🌶 佢材料有帶子
<novotel shake shake海鮮自助晚餐 >😍

🍴海鮮冷盤🦐🦀🐟

🍴shake shake海鮮
周末有兩隻味 白酒忌廉 同地中海 style前者十分 creamy夠香滑 而後者 帶 d香辣惹味🌶 佢材料有帶子 青口 蜆 蝦肉 翡翠螺 好入味👍🏻 另外墨魚意大利飯都十分出色 夠彈牙 墨汁香 帶子都彈牙

🍴越南河粉
即叫即整既越南河粉🍜 河粉粗身爽口 牛油雞翼香脆可口 👍🏻仲有彈牙札肉 肥牛 🐮香脆既越式春卷, 加埋辣椒魚露 香草 好味

🍴甜品
實在太多蛋糕食唔哂 🧈我揀左望到最吸引既班蘭蛋糕 外皮帶 d口感 班蘭味香甜 , 另外有自制熱香餅 幾煙靭 配埋朱古力醬更正 😍 最邪惡係有四隻味既movenpick雪糕 我將4 個拎哂出黎撈熱香餅同朱古力醬🍨 nuts味 朱古力味 雲尼拿味 咖啡味 . 同個人最鍾意傳統既雲尼拿充滿住雲尼拿子 . 而咖啡味十分香濃 十分出色 正

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#香港諾富特世紀酒店
地址: 灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
~~~~~~~~~~~~
2020-01-12
2020-01-11 455 浏览
灣仔Novotel酒店推出全新buffet主題Shake Shake海鮮袋!仲有好多唔同優惠 折後$369.6就食到- 新春早鳥優惠:於1月15日或之前預訂,並繳付全數作訂金,即可享自助晚餐6折優惠- 情人節早鳥優惠:於2月5日或之前預訂,並繳付全數作訂金,即可享自助晚餐6折優惠- 「讚好」Novotel Century Hong Kong Facebook專頁成為粉絲,即可以折後價$369.6起享用自助晚餐- 團體訂座可享額外優惠:預訂10位或以上加送1張免費自助餐券(每張1位用),20位或以上送2張,如此類推。咁究竟有咩野食呢?首先望下有刺身同即開生蠔 生蠔新鮮 我都食左成半打!仲有多款壽司🍣熟食都有好多選擇 其中心水係燒羊鞍同燒春雞當然仲要今次的主打Shake Shake海鮮啦之後冷盤區就有多款沙律 除左Mix好的各國沙律之外仲有比你自己配搭Mix&Match 的新鮮沙律區仲有好多款冷款添 包括芝士同Ham等最後甜品區都唔馬虎架!多款蛋糕供應我就最中意Apple Tart, New York Cheesecake, Chocolate Mousse同忌廉泡芙!一個人KO左好多件。
仲有好多唔同優惠 折後$369.6就食到

咁究竟有咩野食呢?
首先望下有刺身同即開生蠔

生蠔新鮮 我都食左成半打!仲有多款壽司🍣

熟食都有好多選擇 其中心水係燒羊鞍同燒春雞

當然仲要今次的主打Shake Shake海鮮啦

之後冷盤區就有多款沙律 除左Mix好的各國沙律之外

仲有比你自己配搭Mix&Match 的新鮮沙律區
仲有好多款冷款添 包括芝士同Ham等

最後甜品區都唔馬虎架!多款蛋糕供應

我就最中意Apple Tart, New York Cheesecake, Chocolate Mousse同忌廉泡芙!一個人KO左好多件。。。
仲有Movenpick雪糕同糯米糍任食添!

呢度價錢經濟 座位多又闊落 好啱同一大班朋友黎拆返餐!仲有任飲啤酒 啱晒中意飲酒的你!

整體性價比好高 絕對可以再訪!
2020-01-11
2019-12-17 865 浏览
响灣仔食Lunch buffet 多數都無生蠔食,但早一個月前聽同事講話呢間lunch buffet有生蠔食,所以就揀左呢間做Christmas Lunch啦!因為今個月响12月8日前落訂有75折,所以都一早落定訂,話晒75折都唔少錢。冷盤有蝦、螺、青口都幾新鮮!唔錯喎唔少得嘅梗係生蠔、刺身,大量供應,唔洗排隊拎,呢樣幾好!最唔鐘意拎生蠔又要排隊、又限拎兩隻。當然仲有壽司啦!見到個盤甘樣,梗係好味啦!但都係供應充足嘅!再到煙三文魚、芝士、hams等等都唔錯。最估唔到呢個粉麵檔又幾好食,有啲越南風味。我整左個菜都幾好燒牛肉 羊架就一般般見佢剛剛出爐放低個Pizza,拎返一件食,都幾好味甜品區- 個檸檬撻好食,另外朱古力嘅甜品都大讚!仲要有Movenpick雪糕!雲呢拿、士多啤梨、Marble Walnut等等。左手邊係雪米糍啲friend飲品區都提供多款飲品熱葷區唔係太多款式,但個櫻花蝦炒飯係幾好味,又有兩款湯比大家揀總括黎講 $340位lunch buffet 都算係甘,味道都不錯。美中不足 我地18位分開左兩張枱,無得一齊傾計。

冷盤有蝦、螺、青口都幾新鮮!唔錯喎

再到煙三文魚、芝士、hams等等都唔錯。

最估唔到呢個粉麵檔又幾好食,有啲越南風味。我整左個菜都幾好

燒牛肉 羊架就一般般

見佢剛剛出爐放低個Pizza,拎返一件食,都幾好味

甜品區- 個檸檬撻好食,另外朱古力嘅甜品都大讚!

飲品區都提供多款飲品

2019-12-17
庆祝纪念
圣诞节
  • 生蠔
  • 甜品區
  • Movenpick雪糕
2019-12-10 874 浏览
通常去自助餐都會睇下有冇啲好嘅食評先去見到一大堆人話好食所以去試下先唔講個場大定細舒唔舒服先講返啲食物質數 首先啲中菜 例如一啲吉列豬扒 蒸魚 抄烏冬 玉子燒 白飯等等 refill都快嘅不過條蒸魚成晚冇refill過淨係見到啲魚骨 擺咗喺到我都出過去拿幾次啲野食都冇見過有refill過條魚 食物種類不多日式 啲剌身都幾硬同韌 生蠔叫做中規中矩 海鮮 有蝦有蟹腳 啲蝦超涷都叫做接受到因為有肉叫做中size大隻 啲蟹腳都幾多又夠長 攞返嚟開殻嘅時候 食落去好似食雪咁 未解凍仲有啲牛扒肉又係勁硬勁韌 咬左10幾次都唔爛 甜品還可以接受因為種類多但係唔好食啲飲品種類都正常同埋太甜得橙汁檸檬茶水同埋咖啡牛奶等等
日式 啲剌身都幾硬同韌 生蠔叫做中規中矩
仲有啲牛扒肉又係勁硬勁韌 咬左10幾次都唔爛
甜品還可以接受因為種類多但係唔好食
啲飲品種類都正常同埋太甜得橙汁檸檬茶水同埋咖啡牛奶等等
2019-12-02
庆祝纪念
纪念日
今日best fd 同我補食生日飯,一早book 左呢度既dinner buffet, 好似話有55折,仲有蠔食。黎到見到居然有長蟹腳喎,咁真係好抵食wo🤩✨先食下壽司打下抵,好在個飯細細舊都幾好食。我食buffet多數攻冷盤多,長腳蟹估佢唔到幾好味,夠晒咸鮮但唔會太咸,encore 左幾round. 青口,翡翠螺,同凍蟹都叫有鮮味,但就係normal 水準,主要食長腳蟹都夠皮😜。✨生蠔即叫即開,睇落幾飽滿肥美。平時都唔多好食buffet d 生蠔,因為多數都唔好食,但呢度估唔到係幾ok🤩食完仲有少少鮮味起口度停留。 另外海膽魷魚都好味。✨熟食唔係食左好多款,不過pizza 真係好食推介,食左芝士味好香,另外仲有款火腿都好正。串燒蝦夠彈牙鮮味,不過就好油。紫薯蓉好香奶味有驚喜,豚肉西京燒個蜜汁味幾濃,好似食緊豬肉乾ge 感覺。茶碗蒸蒸得耐就有d乾乾地,但味道正常。✨關東煮淨係食左蘿白,超入味。牛扒都好食,鍾意佢有好多唔同款既芥末㨂。沙律款式就相對比其他地方普通,無咩mix 好晒既特別款。✨拎完野食番黎見到有碟野起枱面🤣唔知乜東東黎,應該係每枱都送既。 完來係海膽天婦羅☺️,入邊超多海膽!

黎到見到居然有長蟹腳喎,咁真係好抵食wo🤩

另外海膽魷魚都好味。

✨拎完野食番黎見到有碟野起枱面🤣唔知乜東東黎,應該係每枱都送既。 完來係海膽天婦羅☺️,入邊超多海膽!紫菜包住勁香口, 好好味啊

✨湯款都係無咩特別,呢個麵豉湯可以自己加豆腐,蔥花,洋蔥, 不過味道比較淡。

甜品賣相都幾精緻,不過實在太飽,只係㨂左幾款。好在蛋糕一大個可以自己切,可以試一啖。最好食係哈蜜瓜果個,香甜哈蜜瓜波波+mousse +朱古力脆皮,有d 似食緊脆皮雪條👍🏻

✨其他款就mama 地。 奶凍我一向都好鍾意,不過佢呢度既質地唔夠soft, 同埋無咩奶味比較淡, 芒果果款好d. 反而西瓜幾好食😂 佢切得好厚同埋勁甜。

✨雪糕有movenpick 勁happy, 呢個味一向都勁鍾意,有d 焦糖味mix 酸酸地既紅桑子,唔會太甜。

✨整體質素都唔錯,款式唔算勁多,但都有好食既野,貴精不貴多,如果下次有折都可以再黎。不過番到屋企柯左三次😢連個腸胃一向好既fd 都柯左四次,我懷疑係d 蠔奶野,因為食到中段都有d 搞搞地肚,不過我魚生無咩食過,只係食左三文魚兩三片😭。。

2019-11-15 942 浏览
最近去咗灣仔呢間Novotel食buffet🤣見佢最近做緊細味東瀛主題好似好得意咁 分享下先!.............................一入到去就見到有即開嘅生蠔區仲有熟食肉食同埋甜品部份選擇都算多 由於今次係呢個主題見到特別多日本嘅嘢食 例如有西京燒等等刺身方面都幾新鮮 個人比較鍾意三文魚另外仲有即開嘅生蠔 味道都相當鮮甜 感覺非常新鮮另外仲有串燒同即切牛肉羊肉全部味道都不錯 惟牛肉有少少韌仲有即製薄餅等等甜品方面選擇非常多除咗有雪糕仲有朱古力噴泉仲有自製區!蛋糕選擇亦都非常多而味道大部份都幾唔錯!總括而言個人認為食物質素高種類頗多 值得一試👍🏻👍🏻..............................Le Cafe地址:灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
最近去咗灣仔呢間Novotel食buffet🤣
見佢最近做緊細味東瀛主題
好似好得意咁 分享下先!
.............................
一入到去就見到有即開嘅生蠔區
仲有即製薄餅等等
甜品方面選擇非常多
除咗有雪糕仲有朱古力噴泉
仲有自製區!蛋糕選擇亦都非常多
而味道大部份都幾唔錯!
總括而言個人認為食物質素高
種類頗多 值得一試👍🏻👍🏻

Le Cafe
地址:灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
工作太忙,好耐無去日本啦!好掛住日本各地的美食,知道灣仔Novotel推出左「細味東瀛」海鮮自助晚餐成人HKD528起,小童HKD328起。仲有筍爆優惠,只要讚好專頁,即享55折,見咁抵,所以即book!為配合自助餐主題,Le Café將大量和風元素放入餐廳。海膽天婦羅 (只限每晚首50位客人):為食這碟海膽天婦羅,專登早d到,它外層脆卜卜,內有鮮甜海膽,可惜無得添食!開餐啦!先由冷盤入手!海鮮:青口、凍蝦、翡翠螺、松葉蟹腳等大量供應。沙律:各式各樣的蔬菜及醬汁應有盡有,方便自行組合。亦有牛膀絲、芝麻八爪魚薯仔沙律、鮮三文魚沙律、日式海藻豆腐沙律。壽司:講起日本,又怎少得大大盤的美味壽司呢!餐廳更特設拉麵、火鍋、刺身、生蠔區,有大廚即製拉麵。日本直送刺身 (原條鱆魚、日本天使蝦、北海道帶子)。專人無限量即開生蠔:美國生蠔大隻、鮮甜肥美;澳洲生蠔細隻、海水味濃,同樣美味。身為蠔友,至少要食10隻啦!是時候食到熟食啦!爐端燒:種類繁多,當中的鰻魚串肥嫩多汁,回味無窮。關東煮:九宮格內,藏有多款熟識的小食,總有款合心意。日式牛肉火鍋:材料豐富,牛肉多汁肉嫩,湯汁香甜。章魚小丸子:新鮮出爐,外

工作太忙,好耐無去日本啦!好掛住日本各地的美食,
知道灣仔Novotel推出左「細味東瀛」海鮮自助晚餐
成人HKD528起,小童HKD328起。仲有筍爆優惠,
只要讚好專頁,即享55折,見咁抵,所以即book!

為配合自助餐主題,Le Café將大量和風元素放入餐廳。

海膽天婦羅 (只限每晚首50位客人):為食這碟海膽天婦羅,
專登早d到,它外層脆卜卜,內有鮮甜海膽,可惜無得添食!

開餐啦!先由冷盤入手!

海鮮:青口、凍蝦、翡翠螺、松葉蟹腳等大量供應。

沙律:各式各樣的蔬菜及醬汁應有盡有,方便自行組合。

亦有牛膀絲、芝麻八爪魚薯仔沙律、鮮三文魚沙律、
日式海藻豆腐沙律。

壽司:講起日本,又怎少得大大盤的美味壽司呢!

餐廳更特設拉麵、火鍋刺身、生蠔區,有大廚即製拉麵。

日本直送刺身 (原條鱆魚、日本天使蝦、北海道帶子)。

專人無限量即開生蠔:美國生蠔大隻、鮮甜肥美;澳洲生蠔
細隻、海水味濃,同樣美味。身為蠔友,至少要食10隻啦!

是時候食到熟食啦!
爐端燒:種類繁多,當中的鰻魚串肥嫩多汁,回味無窮。

關東煮:九宮格內,藏有多款熟識的小食,總有款合心意。

日式牛肉火鍋:材料豐富,牛肉多汁肉嫩,湯汁香甜。

章魚小丸子:新鮮出爐,外層熱辣辣,餡料爽口彈牙!

鹽燒秋刀魚:脂香撲鼻,肉質嫩滑,味美非常!
日式咖喱豚肉:咖喱香辣中滲出絲絲甜味,最好配合提供
的白飯及紅薑,將滋味提升至極緻。

飲品:除多款飲品外,仲好特別地有啤酒任飲!

終於到飯後甜品啦!今次有多款日式美點,除要相機食先,
味道仲值5粒星添!

當中包括:櫻花和菓子、水信玄餅、沖蠅紫薯芝士蛋糕、
日本青森蘋果焦糖蛋糕等,味道唔太甜,可減低罪惡感。

仲有大小朋友都鍾意的朱古力噴泉及多款高級美味的瑞士
MÕVENPICK雪糕添,我都食左幾盒呀!

這個Buffet認真抵食,CP值超高!好期待下次的主題呀!
2019-10-19
最近不少酒店自助餐都有做優惠而Novotel最近正在做細味東瀛主題只要「讚好」Novotel Century Hong Kong 某社交平台專頁成為粉絲可享55折優惠($290起)Buffet對於大部人包括我最重要的必定是生蠔即開生蠔等候時間亦不長職員開洗生蠔既節奏都好快肉質鮮甜不會有沙 海鮮方面長腳蟹青口蝦螺呢d就少不免 長腳蟹都十分肥美而且充滿海水味 刺身有多款選擇 迷你魚生飯更加有海膽鋪面一次滿足多個願望 熟食區最吸引我的是天婦羅refill既速度好快我每次食到既都係新鮮炸起熱到放唔落口既tempura 😋另外即燒串燒都好吸引燒鰻魚令人一試難忘但我都只係食到一次😢燒牛柳粒火喉掌握得剛好不會太韌又能鎖住肉汁👍🏻 飲品方面有咖啡茶果汁同啤酒 而另一賣點係甜品區超多款蛋糕甜品令人目不暇給😍 仲有任食Movenpick! 總結有刺身生蠔長腳蟹等等而且refill速度快55折優惠絕對值回票價!

Buffet對於大部人包括我最重要的必定是生蠔

海鮮方面長腳蟹青口蝦螺呢d就少不免
長腳蟹都十分肥美而且充滿海水味
刺身有多款選擇 迷你魚生飯更加有海膽鋪面一次滿足多個願望
飲品方面有咖啡茶果汁同啤酒
而另一賣點係甜品區超多款蛋糕甜品令人目不暇給😍
仲有任食Movenpick!
2019-10-31 777 浏览
小姐話好好耐冇食buffet, 就襯假期去食buffet啦。揀咗喺灣仔Novotel 入面嘅buffet,價錢$500左右一位。日本食物做主題,真係好多好多選擇。Buffet竟然有非常新鮮肥美juicy 即開生蠔,仲有貴價嘅勁大隻嘅牡丹蝦同埋天使🦐。曰式串燒都做得好好,推介超正燒🦐串,我起碼食左10隻呀。可能大家食buffet比較少食芝士,其實靚芝士好貴,呢度竟然有靚芝士啦,可以勁食。另外甜品枱係超級吸引,造型非常精緻之外,真係好多選擇,而且真係非常好食,仲有柸裝嘅movenpick, 我覺得直頭係超值。
曰式串燒都做得好好,推介超正燒🦐串,我起碼食左10隻呀。
2019-10-31 592 浏览
LeCafe細味東瀛生蠔海鮮自助晚餐🍽全晚都有專人即開生蠔、整串燒,保證新鮮☺️生蠔有供應澳洲同美國種,兩款都唔會太重海水味,美國較大隻😃日式串燒有鹽燒油甘魚骹、豚肉、秋葵、大蝦等刺身超多選擇,全部都係厚切新鮮!日本天使蝦、原隻北海道帶子、原條鱆紅魚沙律可以自己DIY,佢整好嘅都有幾款,超愛海帶牛蒡絲,好味道😋熟食區有日式牛肉火鍋、中式、咖哩等甜品區都好多款式💘大推沖繩紫薯芝士蛋糕🤤唔甜膩,淡香厚實芝士蛋糕配無添加紫薯蓉❤️encore左幾轉仲有芝麻乳酪蛋糕,估唔到芝麻味咁濃😳雪糕就得4款口味Movenpick同雪米糍粒,揀左特別d嘅覆盆子同楓糖合桃味,兩款一酸一甜夾左xd每晚頭50位訂座嘅朋友可以有一人一件海膽天婦羅🍤
LeCafe細味東瀛生蠔海鮮自助晚餐🍽

全晚都有專人即開生蠔、整串燒,保證新鮮☺️

生蠔有供應澳洲同美國種,兩款都唔會太重海水味,美國較大隻😃
日式串燒有鹽燒油甘魚骹、豚肉、秋葵、大蝦等
刺身超多選擇,全部都係厚切新鮮!
日本天使蝦、原隻北海道帶子、原條鱆紅魚
熟食區有日式牛肉火鍋、中式、咖哩等

甜品區都好多款式💘

仲有芝麻乳酪蛋糕,估唔到芝麻味咁濃😳

每晚頭50位訂座嘅朋友可以有一人一件海膽天婦羅🍤
2019-10-30 559 浏览
吃貨朋友話我知呢間酒店做緊Promotion,like facebook就可以55折食buffet~仲要dinner buffet,所以二話不說即刻訂位去食!呢期做既buffet主題係細味東瀛~我最愛日本野所以呢個主題真係岩哂我~首先第一輪就食下冷盤先~沙律菜都幾多選擇,連羽衣甘藍都有~海鮮方面有長腳蟹、凍蝦、翡翠螺,生蠔就係另外一邊由師傅即叫即開,師傅果邊仲會serve埋刺身~生蠔我個人就唔多食~但朋友就試左話都幾鮮味~呢個價錢食到呢個質素非常滿意!我自己試左長腳蟹同凍蝦,長腳蟹蟹腳都幾多肉,肉質唔霉仲食到一絲絲蟹肉,凍蝦夠彈牙,配埋醬汁食兩者都好鮮味!番埋位冇幾耐侍應擺低左一碟天婦羅~原來每既首50位訂位既客就可以有一件海膽天婦羅,我係幸運兒之一真係好lucky~XD天婦羅熱辣辣炸起外脆內軟,食到海膽既鮮味,唔錯!熱盤方面除左大路既咖哩之外,仲有玉子燒、大阪燒、雜錦天婦羅~亦有師傅即場製作串燒、關東煮,熱辣辣食超正~關東煮同日本食既可以媲美~好味到湯都飲埋~~粉麵檔係另一值得推介~一筆起已經聞到好香,原來係湯底既香味~配料方面豬軟骨非常出色,煮得又軟又稔~麵底揀左拉麵~師傅煮得岩岩

粉麵檔係另一值得推介~一筆起已經聞到好香,原來係湯底既香味~配料方面豬軟骨非常出色,煮得又軟又稔~麵底揀左拉麵~師傅煮得岩岩好~麵質彈牙,連埋湯食一流!

甜品方面有好多精緻既蛋糕仔~特別既係有水信玄餅~平時想叫黎食一個都唔平~呢度可以任食~真係正~外表晶瑩剔透食落清爽唔過甜~未試過既一定要試試!另外白桃撻同杏仁撻都好驚喜~有咬口得黎唔死甜~仲有好香牛油味~平時CAKE SHOP賣$40以上冇走雞~

甜品區仲有個AREA可以係碟用朱古力筆寫字~眼見好受歡迎~個個夾完件蛋糕再寫上自己既心聲番埋位影相~隔離雪櫃就係放雪糕既地方~係杯裝既movenpick~超大愛~~~仲有4款口味~想食幾多都得!

總括黎講連埋加一3百幾蚊有咁豐富既dinner buffet真係超值~希望promotion唔好咁快完,可以帶屋企人再黎食過!

2019-10-28 1368 浏览
網上見到灣仔Novotel「Le Café」做緊優惠, 係openrice訂座有7折優惠, 每晚首50位訂座客人,送海膽天婦羅, 好似幾抵喎! 就同屋企人黎嘆下~😏 10月1日至12月8日期間做緊「細味東瀛」海鮮主題, 有刺身、生蠔、各款冰鎮海鮮, 仲有好多日本🇯🇵料理如燒鰻魚、西京燒等。 為左食海膽天婦羅,可以去到幾盡!😂😂 我地好早就到,食到啦!😎 天婦羅炸至香脆, 軟嫩鮮甜海膽,可惜無得添食! 日本直送刺身 (日本天使蝦、北海道帶子) 任食即開生蠔,有美國🇺🇸、澳洲的, 美國生蠔幾大隻,幾肥美, 澳洲生蠔個頭比較細,但勝在海水味濃,味道鮮甜,肉質creamy。 多款冰鎮海鮮:青口、凍蝦、翡翠螺、松葉蟹腳。 仲有爐端燒、天婦羅🍤、西京燒、即煮日式拉麵🍜, 其中嘅流心蛋做得相當好, 蛋香十足。 關東煮:九宮格內,藏有多款熟識的小食,總有款合心意。 甜品方面,都幾多樣化, 有沖繩紫薯芝士蛋糕、青森蘋果焦糖蛋糕、水信玄餅等。 仲有男女多幼都鐘意嘅朱古力噴泉和MÕVENPICK雪糕, 任食可以食返夠本!😏
網上見到灣仔Novotel「Le Café」做緊優惠,
係openrice訂座有7折優惠,
每晚首50位訂座客人,送海膽天婦羅,
好似幾抵喎!
就同屋企人黎嘆下~😏
10月1日至12月8日期間做緊「細味東瀛」海鮮主題,
刺身、生蠔、各款冰鎮海鮮,
仲有好多日本🇯🇵料理如燒鰻魚、西京燒等。
為左食海膽天婦羅,可以去到幾盡!😂😂
我地好早就到,食到啦!😎
天婦羅炸至香脆,
軟嫩鮮甜海膽,可惜無得添食!
海膽天婦羅
日本直送刺身 (日本天使蝦、北海道帶子)
生蠔
任食即開生蠔,有美國🇺🇸、澳洲的,
美國生蠔幾大隻,幾肥美,

多款冰鎮海鮮:青口、凍蝦、翡翠螺、松葉蟹腳。
冰鎮海鮮
仲有爐端燒、天婦羅🍤、西京燒、即煮日式拉麵🍜,
其中嘅流心蛋做得相當好,
蛋香十足。
天婦羅
西京燒
流心蛋
關東煮:九宮格內,藏有多款熟識的小食,總有款合心意。

甜品方面,都幾多樣化,
有沖繩紫薯芝士蛋糕、青森蘋果焦糖蛋糕、水信玄餅等。
甜品
仲有男女多幼都鐘意嘅朱古力噴泉和MÕVENPICK雪糕,
任食可以食返夠本!😏
生蠔
冰鎮海鮮
流心蛋
2019-10-28 453 浏览
為咗慶祝結婚兩週年紀念,同老公去咗食自助餐!見Novotel 做緊$528 包生蠔、長腳蟹等等任食,當然不會執輸啦!一坐低第一時間就過去生蠔位置,服務員努力地一隻隻拆開,又一隻咁洗,做到冇停手,每人每次可以取兩款不同味。我成晩吃了最少8隻生蠔,雖然不算多,但已經足夠了。呢度仲有好多美食,樣樣都係我心頭好,今日就讓我來放肆一下啦! 講個好消息比大家聽!由即日起「讚好」Novotel Century Hong Kong Facebook專頁成為粉絲,可享55折優惠 ($290起)😍環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️食物⭐️⭐️⭐️⭐️衛生⭐️⭐️⭐️⭐️(@novotel_century_hong_kong) #香港諾富特世紀酒店 #NovotelCenturyHongKong #自助餐 #生蠔任食 #中西美食 #細味東瀛 #爐端燒 #刺身 #壽司 #西京燒 #甜品

講個好消息比大家聽!由即日起

環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️
食物⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生⭐️⭐️⭐️⭐️

(@novotel_century_hong_kong)

2019-10-27 391 浏览
早前錯過了Peach Airline突擊推出飛往大阪或沖繩$180起的限時優惠,眼見這個冬天飛去日本賞楓葉的機會已經不是我的了,唯有折衷地尋覓日式自助餐填飽肚子,暫緩我思鄉之情吧。 灣仔Novotel Le Cafe 剛推出的「細味東瀛」海鮮自助晚餐,成人是HKD528起,小童HKD328起,但只要Like專頁,即享55折,實在抵爆! 我通常食自助餐都會先食少量前菜例如沙律冷盤來打底先。這個Salad Bar 的沙律菜式選擇都算多。我個人最推薦的是其中的一款凍豆腐,上面淋了帶酸酸甜甜的醬汁,食落會幾開胃。  食物多到花多眼亂,所以我會順序列出我個人覺得最值得食的食物。1) 即席開生蠔。 食完第一輪的冷盤,立刻進入今日的主題-即席開生蠔。職員把生蠔打開之後,會再以冰水把中間的碎殼挑走。這種生蠔的海水味偏淡,但肉質爽口,口感清新,味道鮮甜。  2) 東瀛主題就當然少不了魚生。魚生非常新鮮。而生蝦和帶子更是必食的!帶子非常鮮甜爽口。生蝦亦是非常新鮮,肉質彈牙,鮮甜多汁!   3)海鮮Bar有海螺,蝦、青口和蟹腳。   4)最後如果

1) 即席開生蠔
 2) 東瀛主題就當然少不了魚生。魚生非常新鮮。生蝦和帶子更是必食的帶子非常鮮甜爽口。生蝦亦是非常新鮮,肉質彈牙,鮮甜多汁!
  3)海鮮Bar有海螺,蝦、青口和蟹腳。
  4)最後如果還有多餘的空位食生冷野,我會食壽司。三文魚壽司與鰻魚壽司都不錯。
  5) 食完十幾輪海鮮魚生後,開始轉移熟食這個戰場。我首推開始食爐端燒。燒三文魚和大蝦是我的最愛。
  6)這個壽喜燒都不錯。因為不是所以自助餐都會食得到。
  7)熟食選擇都超級多。
  食到咁上下,要留個胃食甜品。所有甜品賣相都超級吸引!我最鍾意的是上面舖左蘋果粒紅莓粒的芝士蛋糕,和Caramel味中間有椰子絲的蛋糕!甜品還有朱古力噴泉,Crepe 和Movenpick 雪糕。
2019-10-26