2018-08-29
忙了一個星期,又係時候要食番餐好當比自己休息下,之前聽朋友講依間既下午茶唔錯,所以就幾日前打電話去book枱。我地都係諗住食afternoon tea set,咁佢就有分兩位用同一位用,咁兩位用就抵D,398 兩位。今次我地黎既時候,佢地做緊桃主題,所以桃相關既甜點係幾多,而同一般afternoon tea 一樣啦,除左甜點就有咸點。咸點我跟朋友都覺得比較一般,龍蝦及酸忌廉三文治係好食既,但係燒牛肉露筍卷就差D ,露筍太生;照燒三文魚就太硬。不過甜點有幾個都幾好味,包括英式鬆餅,白桃芝士蛋榚、白桃杏仁手撻等,至於白桃柚子乳酪略厭有點酸。另外,個view 係真係靚既,依度41樓一望無際,而且又有海景,個景靚真係加唔少分。值得一提係埋單個陣本身諗住拎master卡埋,但侍應見到我有AE ,就主動同我講AE 有85折,依個行動幾窩心,我又慳到錢!