2022-07-05 658 浏览
Staff disrespectful to queue rules letting someone cut the line, poorly trained staff, maybe they can’t hire higher quality people. Low level of hygiene in water cup with a smell. Good cake and tea. Many parents with children in weekends, can be a long wait.
2022-07-03 935 浏览
而家推出咗精緻蛋糕配雪糕套餐。一件千層蛋糕配一球雪糕$98一件其他蛋糕配一球雪糕$88原本一件千層蛋糕都已經$78,所以加多$20多一球雪糕可以接受。加多$38可以配飲品/$48可以配鮮奶茶🍰🍰🍰千層蛋糕🍰🍰🍰🍰抹茶千層蛋糕🍵有陣陣嘅抹茶味,充滿日式和風嘅感覺。🍰玫瑰千層蛋糕🌹有淡淡玫瑰幽香,食到好有lady嘅感覺。🍰焙茶千層蛋糕☕️有香濃嘅焙茶味,上面仲有兩粒黑糖麻薯,幾得意。整體:Lady M千層蛋糕不嬲都又靚又好食😋,不過佢嘅蛋糕都係偏甜,耐唔耐食一次就問題唔大。佢嘅千層真係每一層都好整齊,而且好薄,但係都唔會岩岩慘慘。🍨🍨🍨雪糕🍦🍦🍦🍨牛奶雪糕🍼好colorful🌈,適合影相,但係冇咩牛奶味,一般般。🍨菊花雪糕🌻有啲驚喜,真係有菊花味🌻,幾特別,估佢唔到,可以試吓。☕️☕️☕️飲品🍵🍵🍵🍵凍法國玫瑰鮮奶茶🍵同玫瑰千層蛋糕一樣都有淡淡嘅玫瑰幽香🌹,兩樣擺埋一齊食一齊飲好有儀式感。☕️凍朱古力咖啡☕️安全嘅選擇👍☕️400次咖啡☕️奶味比較重🍼,咖啡味相對比較淡。🏠環境地方有限,唔算好闊落。人太多,會比較嘈。

而家推出咗精緻蛋糕配雪糕套餐。
一件千層蛋糕配一球雪糕$98
一件其他蛋糕配一球雪糕$88
加多$38可以配飲品/$48可以配鮮奶茶

🍰🍰🍰千層蛋糕🍰🍰🍰
🍰抹茶千層蛋糕🍵
有陣陣嘅抹茶味,充滿日式和風嘅感覺。

🍰玫瑰千層蛋糕🌹
有淡淡玫瑰幽香,食到好有lady嘅感覺。

🍰焙茶千層蛋糕☕️
有香濃嘅焙茶味,上面仲有兩粒黑糖麻薯,幾得意。

🍨🍨🍨雪糕🍦🍦🍦
🍨牛奶雪糕🍼
好colorful🌈,適合影相,但係冇咩牛奶味,一般般。

🍨菊花雪糕🌻
有啲驚喜,真係有菊花味🌻,幾特別,估佢唔到,可以試吓。

☕️☕️☕️飲品🍵🍵🍵
🍵凍法國玫瑰鮮奶茶🍵

☕️凍朱古力咖啡☕️
安全嘅選擇👍

☕️400次咖啡☕️
奶味比較重🍼,咖啡味相對比較淡。

🏠環境
地方有限,唔算好闊落。人太多,會比較嘈。
2022-06-27 588 浏览
終於試到Lady M 新出焙茶味千層蛋糕🍰茶味幾濃👍🏻👍🏻上面仲有個麻薯 口感豐富有一次放工去已經賣哂🥲仲可以加個彩虹雪糕🍦🌈好夢幻 成個set $98🤑
終於試到Lady M 新出焙茶味千層蛋糕🍰
茶味幾濃👍🏻👍🏻
上面仲有個麻薯 口感豐富
有一次放工去已經賣哂🥲
仲可以加個彩虹雪糕🍦🌈
好夢幻
成個set $98🤑
2022-06-24 549 浏览
最新ᒪᗩᗪY ᗰ出左個ᕼOᒍIᑕᕼᗩ味。。個心緊係飛左去個度啦。。最後緊係有人帶左我去試味。。仲去睇下而家好ᕼIT嘅恐龍🦖望住恐龍加海景。。食呢個ᑕᗩKE簡直一流👍🏼👍🏼加埋呢個ᕼOᒍIᑕᕼᗩ味。。絕對無得輸😋😋ᒪᗩᗪY ᗰ必試味道👍🏼👍🏼🍰ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᗰIᒪᒪE ᑕᖇEᑭE📍 Lady M (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT215K號舖
最新ᒪᗩᗪY ᗰ出左個ᕼOᒍIᑕᕼᗩ味。。
個心緊係飛左去個度啦。。
最後緊係有人帶左我去試味。。
仲去睇下而家好ᕼIT嘅恐龍🦖
望住恐龍加海景。。
食呢個ᑕᗩKE簡直一流👍🏼👍🏼
加埋呢個ᕼOᒍIᑕᕼᗩ味。。絕對無得輸😋😋
ᒪᗩᗪY ᗰ必試味道👍🏼👍🏼

🍰ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᗰIᒪᒪE ᑕᖇEᑭE

📍 Lady M (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT215K號舖

2022-06-21 596 浏览
📍Lady M🗺尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT215K號舖Lady M嘅千層蛋糕好出名,海港城店買就可以用coupon👍🏻⚡️紫薯千層蛋糕紫薯係限定味道,中間夾住兩層紫薯蓉,香甜綿密,忌廉都好滑,幾好食💜⚡️原味千層蛋糕 $72原味就係奶味,唔錯~⚡️抹茶千層蛋糕 $78作為茶控,就試抹茶味🍵 呢款奶味重啲,覺得抹茶味可以再濃啲!不過都好味😋整體黎講,用海港城coupon買就好抵食啦!
📍Lady M
🗺尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT215K號舖

⚡️紫薯千層蛋糕

⚡️原味千層蛋糕 $72
原味就係奶味,唔錯~

⚡️抹茶千層蛋糕 $78

整體黎講,用海港城coupon買就好抵食啦!
2022-06-20 395 浏览
Lady m經常不定期咁出新口味嘅蛋糕。最近佢又新出左黑糖焙茶千層蛋糕,喜歡茶類食品嘅我一於就去試吓。第一啖食落雖然好香焙茶味同口感好細滑。但係個人認為冇伯爵茶咁出色,一啲都試唔到有黑糖味。試過一次就夠,冇令人想再食嘅感覺。伯爵茶味一直以來係我嘅最愛,伯爵茶味好突出,同樣地都係好細滑,但佢又唔會淨係只得伯爵茶嘅甘味,又帶點甜。一個下午茶時間食兩件cake再飲返杯嘢飲。咁就好滿足喇

2022-06-18
2022-06-13 527 浏览
Lady M 真係食過好多好多次,媽咪鍾意食所以佢生日就買左玫瑰千層蛋糕同佢慶祝,另外再加左幾件餅試試味道。蛋糕中間的皮係煎得好薄好薄,同cream嘅比例都拿捏得非常好,不過咁多年黎都仲係太甜!咁你話食甜品食蛋糕係甜㗎啦,不過真係太甜,其他反而比較細間嘅shop都可以做到無咁甜嘅口味。而家可以用海港城coupon埋單,其實幾抵,中意食嘅可以留意下。不過千層蛋糕選擇好多,有時最出名未必最好,建議可以多啲試下唔同嘅鋪頭,尋覓最適合自己嘅口味。

2022-06-13
2022-06-11 539 浏览
海港城最近做緊優惠,咁啱有張$200 -100嘅coupon,梗系要用咗佢啦,但唔知系咪因為優惠好多餐廳都好多人,我哋就拎咗佢嚟食Lady M🧡抹茶千層蛋糕 $75🤩9/10Lady M嘅千層蛋糕不嬲都出名,抹茶就更加唔會出錯啦,蛋糕面有一層抹茶粉,入口會有少少苦澀,但系食埋下面較甜嘅cream就非常之balance 🥳🥳🧡伯爵茶千層蛋糕$75🤩8/10伯爵茶都系經典味道,同抹茶千層一樣每層餅皮都做得好薄,有種入口即溶嘅感覺🤩🤩🧡朱古力棋盤蛋糕 $58🤩8/10首先一睇個樣已經超級靚😉,黑同白分得好清楚,打卡就唔使講啦,面頭有一層朱古力醬,再下面就系一層cream同蛋糕啦,望落去好似會好甜咁,但估唔到一啲都唔甜膩,個蛋糕仲軟綿綿添😚😚
🧡抹茶千層蛋糕 $75🤩9/10

生日
用餐优惠
優惠券
  • 抹茶千層蛋糕
ღ Hᴏᴊɪᴄʜᴀ Aʟᴇʀᴛ ღɴᴇᴡ ꜰʟᴀᴠᴏʀ ᴀʟᴇʀᴛ ❣︎ @ladymhk just dropped a new 𝐻𝑜𝑗𝑖𝑐ℎ𝑎 flavor that’s 𝙚𝙭𝙘𝙡𝙪𝙨𝙞𝙫𝙚 𝙩𝙤 𝙃𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙣𝙜 🇭🇰 The mille crêpe is topped with 𝘩𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 & 𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘴𝘶𝘨𝘢𝘳 𝘫𝘦𝘭𝘭𝘺 𝘣𝘢𝘭𝘭𝘴 (which I’m not the biggest fan of), and 𝘵𝘩𝘦 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘳𝘺 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘪𝘴 𝘲𝘶𝘪𝘵𝘦 𝘳𝘪𝘤𝘩 𝘪𝘯 𝘩𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳 🤤 always a fan of their delicately thin layers of crepe 🍰𝗠𝘆 𝗳𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝗶𝘁𝗲𝘀 𝗳𝗿𝗼𝗺 𝗟𝗮𝗱𝘆 𝗠 are still their 𝐸𝑎𝑟𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑦 and 𝑅𝑜𝑠𝑒 𝑀𝑖𝑙𝑙𝑒 𝐶𝑟𝑒̂𝑝𝑒𝑠 🌹 (their cakes are v gd too) this hojicha one comes in 3rd place🥉def worth a try• • • ✎ • • •𓍯 ᴡʜᴀᴛ
ღ Hᴏᴊɪᴄʜᴀ Aʟᴇʀᴛ ღ

• • • ✎ • • •
𓍯 ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ 𓂃
✧ 𝐻𝑜𝑗𝑖𝑐ℎ𝑎 𝑀𝑖𝑙𝑙𝑒 𝐶𝑟𝑒̂𝑝𝑒 ($𝟽𝟾)
𖤥 Lᴀᴅʏ M @ladymhk
ℂ𝕦𝕚𝕤𝕚𝕟𝕖 ☞︎ #thefchk_cake
𝔻𝕚𝕤𝕥𝕣𝕚𝕔𝕥 ☞︎ #thefchk_tst
#ladymhk #ladym
2022-06-09
  • 玫瑰千層蛋糕
  • 伯爵茶千層蛋糕
2022-06-01 544 浏览
出名的餅店有好多😊 這間都是我欣賞之一,多款而且專食cake 🎂原本以為這店出名是千層蛋糕,原來唔單止千層,其他蛋糕都相當出色。今日我就買了2款比較「原味千層蛋糕」好廷身蛋糕,每層都分明,不過好似(C字頭店)比較好食😂🤣「 Checkers 朱古力旗盤蛋糕」估唔到咁好食🥰 蛋糕軟棉棉,外層朱古力包住,正呀😍 而且唔甜膩👍🏻👍🏻🤣備註:🔺海港城coupon的威力好強,平日中午時都好多人購買,晚上7點已清空了😅🔺堂食地方會比較嘈吵

今日我就買了2款比較

備註:
🔺堂食地方會比較嘈吵

2022-05-21 713 浏览
真係喺遠處已經見到兩條人龍,一條排外賣,一條排堂食。排左陣就到我買外賣嘅時候再望下條龍,原來仲長過我最開初排。返到屋企再品嘗,真係連屋企人個個都話好食,真心7十幾蚊件cake 唔算平,但就真係好食😋嘅。whiskey 黑朱古力雪糕聞落真係有whiskey 香味,咁當然食落都好正嘅朱古力cake 。最緊要嘅係當大家食佢嘅朱古力cake 都會有同一個反應,就係有朱古力味得嚟甜味完全唔會over 。真心,間中買件享受下,放鬆下都絕對有需要。

真心,間中買件享受下,放鬆下都絕對有需要。
15 分钟 (外卖自取)
2022-05-20 494 浏览
嚟到唔一定係食佢哋最出名嘅千層蛋糕嘅 其他蛋糕都好食架😋最鍾意佢哋個朱古力棋盤蛋糕🍰真係好靚 雲呢拿同埋朱古力海綿蛋糕 整到一格格咁💕蛋糕夠濕潤 中間仲有啲軟滑嘅忌廉 面頭層黑朱古力🍫都好濃可可苦澀味
嚟到唔一定係食佢哋最出名嘅千層蛋糕嘅 其他蛋糕都好食架😋
2022-05-19 566 浏览
因為有海港城優惠卷所以就約埋朋友一齊黎食番件蛋糕,大約排20分鐘左右就可以入座。但係淨係淨番千層蛋糕冇其他蛋糕😢本身仲想食芝士蛋糕宜家Lady M有蛋糕配雪糕套餐:千層蛋糕配雪糕 $98 其他蛋糕配雪糕 $88加$38配飲品/加$46配鮮奶茶——————————————————————-同朋友揀左2set千層蛋糕(原味同Earl Grey)配彩虹牛奶雪糕,仲加左$38 叫左杯400次咖啡* 彩虹雪糕外靚好靚,顏色好夢幻食落幾重牛奶味,但係好快溶* 原味千層餅皮好薄,cream柔滑* Earl grey 千層幾香濃Earl grey 味,但偏甜左少少* 400次咖啡上面奶蓋好挺身,很難攪勻攪勻似重奶味,冇咩咖啡味一般般,唔會再叫
但係淨係淨番千層蛋糕冇其他蛋糕😢本身仲想食芝士蛋糕
宜家Lady M有蛋糕配雪糕套餐:
千層蛋糕配雪糕 $98
其他蛋糕配雪糕 $88
加$38配飲品/加$46配鮮奶茶

——————————————————————-

* 彩虹雪糕外靚好靚,顏色好夢幻
食落幾重牛奶味,但係好快溶
* 原味千層
餅皮好薄,cream柔滑

* Earl grey 千層
幾香濃Earl grey 味,但偏甜左少少

* 400次咖啡
上面奶蓋好挺身,很難攪勻
攪勻似重奶味,冇咩咖啡味
一般般,唔會再叫

2022-05-10 837 浏览
又是商場消費券到期,又可以差唔多半價吃lady m.正午時分,食客不多,也不用排隊,十分舒適。原來旦糕也可轉set, 有飲品和雪糕一球。玫瑰千層旦糕這玫瑰千層旦糕是這三款之中最喜歡的。千層旦糕又薄又滑,透出幽幽玫瑰香,輕輕的甜,感覺輕怡不膩口。加上那菊花雪糕,味道輕盈清新,淡淡的菊花香和奶滑滋味,不錯吧!伯爵茶千層旦糕這伯爵茶千層旦糕味道香甜清雅,有著濃厚earl grey 的獨有風味,配上咖啡,恰意。加上那牛奶雪糕,味道十分香甜,加上幻彩顏色,充滿童心。綠茶千層旦糕這綠茶千層旦糕十分creamy, 綠茶cream 味道香甜,既有綠茶香,又沒有澀口,味道亦不太甜,充滿和風氣息。Cappuccino 這泡沫咖啡泡沫豐盈,有著淡淡的咖啡香,沒有苦味,是標準水平。Earl grey這伯爵茶口感ok, 是順滑的,也不澀口,茶香雅淡,雖然沒WG的香滑幽香,但淡淡然的配旦糕還不錯。這一天的旦糕差唔多半價,太滿足了!

又是商場消費券到期,又可以差唔多半價吃lady m.

正午時分,食客不多,也不用排隊,
十分舒適。原來旦糕也可轉set, 有飲品和雪糕一球。

玫瑰千層旦糕

伯爵茶千層旦糕

綠茶千層旦糕

Cappuccino

Earl grey

這一天的旦糕差唔多半價,太滿足了!
2022-05-09
午餐
2022-05-03 554 浏览
最近成日去海港城shopping,行到攰朋友就提議去Lady M 食蛋糕飲杯野。去到超級多人排隊,好彩堂食嗰邊比較少人,但都等左十五分鐘左右先有位。當日點左兩件蛋糕一杯野飲栗子蛋糕面層有啲合桃碎,栗子蓉香甜幼滑,忌廉厚滑蛋糕軟熟,整體唔錯。紫薯千層蛋糕紫薯味突出味道香甜,千層蛋糕層次豐富,整體唔錯。菊花茶雪糕洋甘菊梳打未上枱球雪糕已經溶,菊花茶雪糕菊花茶味清香,味道香甜口感軟滑幾有驚喜。洋甘菊梳打部分,冇乜味淡如水。整體唔錯,完全冇令我哋失望

栗子蛋糕

紫薯千層蛋糕
紫薯味突出味道香甜,千層蛋糕層次豐富,整體唔錯。

菊花茶雪糕洋甘菊梳打

整體唔錯,完全冇令我哋失望