2025-06-03 214 浏览
尖沙咀既LAB EAT,520不如嚟呢度慶祝吓啦,有埋擺設I love you,玫瑰花瓣等等,可以以平民價格享受到奢華酒店餐飲體驗。這裡的龍蝦二人餐價格為$1288(另加一服務費),無論是與摯愛共度浪漫晚餐,還是與朋友聚會,都是一個絕佳的選擇。套餐的內容非常豐富,龍蝦配上香濃的法式牛油包,搭配清新的蝦蝦牛油果沙律,讓每一口都充滿海鮮的鮮味。此外,法式龍蝦湯的濃郁口感,經典意式龍蝦意粉或燴飯的多樣選擇,都讓人垂涎欲滴。特別推薦的炭燒安格斯牛肉眼,肉質鮮嫩,搭配每日驚喜甜品,無疑是畫龍點睛的一道佳餚。更值得一提的是,餐廳還推出了飲品和酒精類飲品的買一送一優惠,讓您在享受美食的同時,也能小酌一杯,增添用餐的樂趣。LAB EAT的環境優雅舒適,非常適合拍照留念,讓您在享受美食的同時,留下美好的回憶。地址:尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖

地址:尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖
2025-06-03 202 浏览
今年生日揀左尖沙咀一間價錢平民但係酒店質素嘅西餐慶祝一下!好好地享受龍蝦🦞二人餐~去到嘅時候見到佈置勁有心思❤️儀式感滿滿🥰加埋餐廳內燈光較暗超有氣氛~每個細節都好滿意,認真抵讚👍🏻⭐️龍蝦配法式牛油包🦞🥖龍蝦爽甜,煮嘅時間掌握得好好唔會韌,包牛油味好香濃,微脆夠鬆軟!⭐️龍蝦牛油果沙律🥙牛油果味道濃厚,鮮甜龍蝦再加上沙律一齊食味道夠哂清新開胃!⭐️法式龍蝦湯🦞🥣聞落龍蝦味已經好出,湯嘅口感幾creamy味道都好鮮同濃郁,仲有粒粒龍蝦肉,好足料!⭐️經典意式龍蝦意粉🍝意粉質地彈牙,蕃茄味好突出,半邊龍蝦脹卜卜肉質同樣鮮甜有水準!⭐️炭燒安格斯牛肉眼🥩五成熟火喉達標,肉味好香濃而且肉質軟腍好高質!炭燒令到牛扒整體風味層次更多,龍蝦以外菜式質素依然保持到!最後仲有寫字畫碟甜品,當然唔少得有我最愛嘅miffy🐰香橙焦糖布甸🍮甜得嚟帶一份香橙嘅酸,兩者加埋一齊相當清新!開心果芝士蛋糕就果味夠而且芝士味道濃~$1288兩個人嚟講絕對係性價比超高👍🏻仲要酒同飲品都係買一送一。

⭐️龍蝦配法式牛油包🦞🥖

⭐️龍蝦牛油果沙律🥙
牛油果味道濃厚,鮮甜龍蝦再加上沙律一齊食味道夠哂清新開胃!

⭐️法式龍蝦湯🦞🥣

⭐️經典意式龍蝦意粉🍝

⭐️炭燒安格斯牛肉眼🥩

2025-05-28
  • 炭燒肉眼扒
同老公喺尖沙咀隱世小店 Lab Eat 慶祝拍拖週年紀念日,環境溫馨又有藝術氣息,坐低即刻有種浪漫嘅感覺🥰 今次嗌咗佢哋嘅龍蝦二人餐,性價比相當高!🐟 龍蝦配法式牛油包龍蝦肉鮮嫩多汁,法式牛油包鬆軟香濃,醬汁入味,每啖都好滿足~🥗 龍蝦牛油果沙律蝦肉同牛油果鮮甜滑嫩,沙律醬清新不膩🍲 法式龍蝦湯湯底濃郁,龍蝦鮮味十足,飲落滿滿幸福感!🍝 經典意式龍蝦意粉或燴飯意粉掛汁,龍蝦肉彈牙,醬汁濃厚,意風味正宗🥩 炭燒安格斯牛肉眼牛肉眼炭燒得外脆內嫩,肉汁豐富,燒烤香同醬汁好match,加分!🎂 每日驚喜甜品- 寫字畫碟甜品有焦糖布甸同焙茶mousse,滑嫩焙香好正,仲有「寫字畫碟」服務,店員即場點煙火,近距離睇煙花勁靚呀🤩完美收尾!龍蝦二人餐連甜品只需$1288(有加一),仲有飲品同酒精飲品買一送一優惠,性價比高!環境同服務好有心,尖沙咀隱世小店啱晒慶祝特別日子,下次有機會再嚟💖

🐟 龍蝦配法式牛油包

🥗 龍蝦牛油果沙律
蝦肉同牛油果鮮甜滑嫩,沙律醬清新不膩

🍲 法式龍蝦湯
湯底濃郁,龍蝦鮮味十足,飲落滿滿幸福感!

🍝 經典意式龍蝦意粉或燴飯
意粉掛汁,龍蝦肉彈牙,醬汁濃厚,意風味正宗

🥩 炭燒安格斯牛肉眼

🎂 每日驚喜甜品- 寫字畫碟

🦞 尖沙咀隱世小店—LAB EAT:龍蝦二人餐🍴.想用平民價錢享受酒店級嘅餐飲體驗,LAB EAT 絕對係不二之選🎊呢間位於尖沙咀金巴利道嘅隱世小店,最近推出咗超值嘅 龍蝦二人餐,$1288(另加一)就可以享受豪華六道菜‼️再加埋飲品買一送一嘅優惠,真係抵食又高質😎 ✨.1️⃣ 龍蝦配法式牛油包 🥖🦞龍蝦肉鮮嫩彈牙,每口都充滿濃郁嘅海洋鮮味!配埋香脆嘅法式牛油包,牛油香氣同龍蝦嘅鮮甜完美結合,簡單而奢華,開場已經令人驚艷🦞🥖✨2️⃣ 龍蝦牛油果沙律 🥗🦞沙律中嘅龍蝦肉鮮甜多汁,牛油果幼滑香濃,配埋清新嘅蔬菜同特調沙律醬,每一啖都係健康又滿足嘅享受!龍蝦同牛油果嘅組合充滿層次感,係沙律界嘅頂級享受🥗🦞🥑3️⃣ 法式龍蝦湯 🍲🦞湯底濃郁香滑,帶有豐富嘅海鮮味道,每啖都飲得出龍蝦嘅鮮甜。仲有細緻嘅湯渣,口感幼滑而唔膩,好似喺法國高級餐廳品味嘅感覺🍲🦞💛4️⃣ 經典意式龍蝦燴飯 🍚🦞燴飯煮得啱啱好,米粒保留咗微微嘅嚼勁,同濃郁嘅龍蝦汁完美融合,每口都飽滿住龍蝦嘅鮮味!龍蝦肉豐富,份量十足,呢道菜絕對係豪華又滿足嘅主菜🍚🦞✨5️⃣ 炭燒安格斯牛肉眼 🥩🔥牛肉眼煎至完美嘅medium rare,外層微焦帶有炭燒香,內裡
🦞 尖沙咀隱世小店—LAB EAT:龍蝦二人餐🍴
1️⃣ 龍蝦配法式牛油包 🥖🦞

2️⃣ 龍蝦牛油果沙律 🥗🦞

3️⃣ 法式龍蝦湯 🍲🦞

4️⃣ 經典意式龍蝦燴飯 🍚🦞

5️⃣ 炭燒安格斯牛肉眼 🥩🔥
牛肉眼煎至完美嘅medium rare,外層微焦帶有炭燒香,內裡肉質嫩滑多汁,牛味濃郁。每一啖都係肉食控嘅天堂,配埋特調醬汁更加提升風味🥩🔥😋

6️⃣ 甜品—每日驚喜 🎂🍮
芝士蛋糕: 芝士香濃幼滑,入口即溶,甜度適中,配埋餅底嘅鬆脆口感,簡單但令人滿足🎂💛
焦糖燉蛋: 表面焦糖香脆,內層滑嫩如絲,淡淡嘅蛋香同焦糖嘅微苦甜味係完美配搭🍮✨
寫字畫碟甜品: 「Happy Anniversary」字樣配上可愛嘅 Labubu 公仔,甜品不但好味,仲充滿驚喜同心意,非常適合慶祝同影相打卡🎨🐰✨

優惠推介 🔥:
仲有 飲品、酒精類飲品一律買一送一 嘅優惠,無論你鐘意咖啡定係雞尾酒,都可以用超值價錢享受到雙重快樂☕🍹🍸

總結💌
LAB EAT 真係尖沙咀嘅隱世小店,用平民價錢俾你享受酒店級嘅龍蝦盛宴💗無論係約會、慶祝定係簡單聚餐,呢個 龍蝦二人餐 都係一個唔會錯嘅選擇!快啲約埋另一半或者朋友嚟試下啦🦞💕

LAB EAT ✨
📍尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖
2025-05-23 177 浏览
因為媽咪生日同母親節好近所以揀間浪漫啲氣氛好啲嘅兩餐一齊食😆媽咪話想食龍蝦我又鍾意啲打卡fancy野因為上網見到呢間尖沙咀隱世小店好岩慶祝有生日佈置同埋公仔畫碟❗️所以揀呢間龍蝦主題Boston lobster dining一入到餐廳媽咪已經好開心因為staff一早已預備左生日佈置!印有Happy birthday字眼同埋玫瑰花瓣圍邊😍同場見到有幾對情侶慶祝緊Very romantic vibe來完餐包就開始上前菜啦前菜:龍蝦配法式牛油包牛油煎烘過嘅包好香脆兩口size女仔唔使怕食得唔方便龍蝦牛油果沙律(share)沙律會營造煙霧彌漫效果營造夢幻感覺有牛油果、提子、士多啤梨、藍莓、蝦配料好豐富湯品法式龍蝦湯味道濃郁鮮甜、少少淡淡嘅奶油香主食:(share)經典意式龍蝦燴飯燴飯呈奶油狀做到正宗意大利燴飯口感外面柔軟中間有米心口感有嚼勁主菜:(share)炭燒安格斯牛肉肉眼肉質細緻炭燒做法可以鎖住肉汁厚度同埋大細唔會令人失望是日甜品Mouse cake同埋焦糖燉蛋我卜檯個陣講明係慶祝生日問可唔可以畫碟畫小新餐廳太忙未必安排到可以預約時問問甜品一出超開心呀!除咗有靚靚嘅畫碟之外仲有支大蠟燭!好
因為媽咪生日同母親節好近
有生日佈置同埋公仔畫碟❗️
所以揀呢間
龍蝦主題Boston lobster dining

一入到餐廳媽咪已經好開心
因為staff一早已預備左生日佈置!
印有Happy birthday字眼同埋玫瑰花瓣圍邊😍
同場見到有幾對情侶慶祝緊
Very romantic vibe

來完餐包就開始上前菜啦

前菜:
牛油煎烘過嘅包好香脆
兩口size
女仔唔使怕食得唔方便

龍蝦牛油果沙律(share)
沙律會營造煙霧彌漫效果
營造夢幻感覺
有牛油果、提子、士多啤梨、藍莓、蝦
配料好豐富

湯品
法式龍蝦湯
味道濃郁鮮甜、少少淡淡嘅奶油香

主食:(share)
燴飯呈奶油狀
做到正宗意大利燴飯口感
外面柔軟中間有米心口感
有嚼勁

主菜:(share)
炭燒安格斯牛肉肉眼

我卜檯個陣講明係慶祝生日
問可唔可以畫碟畫小新
餐廳太忙未必安排到
可以預約時問問

甜品一出超開心呀!
除咗有靚靚嘅畫碟之外
仲有支大蠟燭!好正

氣氛同埋餐廳預先安排都好好
成個set $1228+加一
飲品、酒精類飲品買一送一

2025-05-22 155 浏览
同我大佬慶祝520,緊係要揀間浪漫又有氣氛嘅餐廳🥰! 呢間就set好哂影相位同佈置,無論係生日定紀念日都有佈置架,真係夠哂有氣氛另一半見到一定好鍾意😍。呢到仲出左龍蝦2人餐,係我嘅最愛🤤! 真係差不多樣樣野都有龍蝦,價錢都好合理,又有好好嘅服務,超正!🤩Boston Lobster Dining ($1,288/2)龍蝦配法式牛油包麵包非常鬆軟,中間夾住粒粒龍蝦肉,好爽口,層次亦好豐富!😋😋龍蝦牛油果沙律見到大大隻龍蝦真係好足料,龍蝦好彈牙🦞。而沙律就夠哂豐富,有好多唔同嘅水果,鮮甜又清新,食落好開胃🥗法式龍蝦湯龍蝦湯好香濃,又唔會好重味精味,反而好鮮,入面仲有龍蝦肉,夠哂足料😍經典意式龍蝦燴飯呢個可以揀意粉或者燴飯,燴飯有好香嘅蕃茄味,食落唔會覺得好漏👍🏼👍🏼,飯粒做到燴飯嘅微硬口感。而龍蝦都大大隻,龍蝦愛好者真係啱哂🤤炭燒安格斯牛肉眼我地揀左5成熟,大大塊排切開真係粉色,燒得啱啱好冇過左火😚肉質好腍好嫩,仲keep到好juicy,配搭嘅汁都好夾🤗😋每日驚喜甜品甜品可以畫公仔同寫字架,慶祝真係啱哂🥳🥳! 我就揀左我鍾意嘅角落生物,估唔到餐廳真係好用心畫左好多隻,好靚又好有心思🥰!!

龍蝦牛油果沙律

每日驚喜甜品
甜品可以畫公仔同寫字架,慶祝真係啱哂🥳🥳! 我就揀左我鍾意嘅角落生物,估唔到餐廳真係好用心畫左好多隻,好靚又好有心思🥰!! 甜品都非常唔錯,有茶味蛋糕同橙味焦糖布丁。茶味蛋糕底層係好鬆軟嘅抹荼蛋糕,上層係mousse,口感都幾特別又唔會太甜🍰。橙味焦糖布丁都好得意,真係有淡淡香橙味,布丁亦好滑好香,好滿意!😋😍

最後餐廳都做緊飲品、酒精類飲品買一送一優惠,呢到真係好啱尼慶祝呀!🥳
慶祝生日🎂、特別日子🎈, 我會推介呢間位於尖沙咀嘅隱世餐廳!之前食過已經有深刻嘅印象, 親民價就可享有酒店級享受!今次叫咗《龍蝦二人餐🦞》, 只需 $1288 (有加一) 就能享用龍蝦配法式牛油包🍞、蝦蝦牛油果沙律🥗、法式龍蝦湯、經典意式龍蝦意粉或燴飯、炭燒安格斯牛肉眼🥩、每日驚喜甜品🍰!呢個套餐會包「寫字畫碟」甜品, 成個用餐體驗好難忘!餐廳環境舒適, 燈光偏昏暗, 營造出浪漫又有情調嘅氛圍💕!提前通知餐廳係慶祝特別日子, 佢哋就會佈置餐桌, 為你製造滿滿嘅儀式感🎉🦞龍蝦配法式牛油包鬆軟嘅牛油麵包夾住龍蝦沙律, 蟹肉鮮甜🥗蝦蝦牛油果沙律表面有好多大蝦同龍蝦肉, 份量十足!加埋新鮮沙律菜, 令人開胃!🥣法式龍蝦湯口感順滑濃稠, 裏面仲有幾粒龍蝦肉㗎!🍝意式龍蝦意粉龍蝦幾彈牙🦞; 意粉彈牙又掛汁, 每條麵條都吸滿蕃茄醬汁嘅味道🥩炭燒安格斯牛肉眼五分熟剛剛好!油脂分布均勻, 肉質鮮嫩, 肉味香濃🎉慶祝紀念日又點少得寫字畫碟甜品!甜品碟上寫上”Happy Anniversary❤️”, 水豚君圖案好可愛😍!服務員仲會點煙火🎆, 視覺效果滿分💯!🌟優惠推介:飲品、酒精類飲品一律買一送一 (可同時

🦞龍蝦配法式牛油包
鬆軟嘅牛油麵包夾住龍蝦沙律, 蟹肉鮮甜

🥗蝦蝦牛油果沙律

🥣法式龍蝦湯
口感順滑濃稠, 裏面仲有幾粒龍蝦肉㗎!

🍝意式龍蝦意粉

🥩炭燒安格斯牛肉眼
五分熟剛剛好!油脂分布均勻, 肉質鮮嫩, 肉味香濃

🎉慶祝紀念日又點少得寫字畫碟甜品甜品碟上寫上”Happy Anniversary❤️”, 水豚君圖案好可愛😍!服務員仲會點煙火🎆, 視覺效果滿分💯!

🌟優惠推介:飲品、酒精類飲品一律買一送一 (可同時享有生日優惠)❗️
2025-05-12
纪念日
2025-05-19 155 浏览
LAB EAT Restaurant & Bar(香港) ,位於香港尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖。店內充滿著慶祝生日的佈置,差不多每張枱都有。菜式唔算多,我們點了兩個生日套餐,另加意粉、飯和甜品。🔸吞拿魚他他牛油果迷你夾餅 ~ 一口一啖,紫菜有點韌。🔸生日沙律 ~ 沙律菜和煙三文魚,味道正常。🔸松露蘑菇湯 ~ 蘑菇味濃,溫度剛好。🔸炭燒豬斧頭扒 ~ 點了七成熟,口感軟嫩。🔸炭燒肉眼扒 ~ 牛味唔夠重,口感太硬。🔸北海道帆立貝意大利麵 ~ 帆立貝鮮甜,但意大利麵偏淡。🔸日本黑舞茸菇意大利飯 ~ 意大利飯口感濕潤,菇味重。🔸甜品 ~ 套餐甜品,焦糖燉蛋。🔸tiramisu ~ 賣相吸精,味道一般。🔸prosecco ~ 跟套餐點買一送一優惠。儀式感滿滿的餐廳,但十點關門,所以慶祝食飯有點趕。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

麵包

🔸吞拿魚他他牛油果迷你夾餅 ~ 一口一啖,紫菜有點韌。
吞拿魚他他牛油果迷你夾餅

🔸生日沙律 ~ 沙律菜和煙三文魚,味道正常。
生日沙律

🔸松露蘑菇湯 ~ 蘑菇味濃,溫度剛好。
松露蘑菇湯

🔸炭燒豬斧頭扒 ~ 點了七成熟,口感軟嫩。
炭燒豬斧頭扒

🔸炭燒肉眼扒 ~ 牛味唔夠重,口感太硬。
炭燒肉眼扒

🔸北海道帆立貝意大利麵 ~ 帆立貝鮮甜,但意大利麵偏淡。

北海道帆立貝意大利麵

🔸日本黑舞茸菇意大利飯 ~ 意大利飯口感濕潤,菇味重。
日本黑舞茸菇意大利飯

🔸甜品 ~ 套餐甜品,焦糖燉蛋。
套餐甜品

🔸tiramisu ~ 賣相吸精,味道一般。
tiramisu

🔸prosecco ~ 跟套餐點買一送一優惠。
prosecco

儀式感滿滿的餐廳,但十點關門,所以慶祝食飯有點趕。

2025-05-17
炭燒豬斧頭扒
之前特別帶婆婆去補祝母親節。一入到去就已經俾檯面嘅佈置吸引住,即刻忍唔住想影相。我哋決定食好啲,叫左個龍蝦二人餐。龍蝦配法式牛油包,牛油香氣滲透每一口;龍蝦牛油果沙律清新開胃,法式龍蝦湯濃郁鮮甜,細細一碗充滿龍蝦嘅精華。 意式龍蝦燴飯軟硬口感適中,蝦肉彈牙;炭燒安格斯牛肉眼火候控制得啱啱好,肉質軟嫩多汁。最後甜品有每日限定款式,仲有特別嘅「寫字畫碟」,好有心思。套餐已包兩杯飲品,額外飲品同酒精類買一送一,飲多幾杯都唔肉赤。 節日慶祝食餐好,又唔想太誇張,嚟呢度就啱晒,低調又有格調,絕對值得推介。

2025-05-18 76 浏览
龍蝦二人餐龍蝦配法式牛油包麵包香軟,微微烘烤好滋味,夾著鮮甜龍蝦肉,大蝦肉,口感唔錯。蝦蝦牛油果沙律同樣都係以龍蝦,大蝦為主,拆肉拆得好乾淨,牛油果很夾鮮茄,香印提子很香甜,沙律菜很新鮮。法式龍蝦湯龍蝦湯啖啖都有龍蝦肉,肉質鮮甜,飲啖湯好暖胃,沒有苦澀的干邑味,口感柔滑。經典意式龍蝦燴飯燴飯粒粒分明又飽滿,食起來有煙韌的口感,每粒滲透了龍蝦的鮮美。龍蝦肉肉質脹卜卜的,新鮮。喜歡茄汁,夠開胃。炭燒安格斯牛肉眼安格斯牛肉眼表層微微焦香,肉質香嫩,我們要求5成熟,脂肪融化,肉味濃郁,油脂唔算太多。甜品一上枱就準備放煙火,朋友覺得很驚喜,隔離枱見到都嘩嘩聲。甜品碟上寫上祝福語,真窩心。甜品有香橙焦糖布甸,香橙酸甜,布甸香軟,脆脆焦糖香甜。仲有開心果芝士蛋糕,開心果味濃郁。叫左紅酒,白酒,勁有氣氛
龍蝦二人餐

蝦蝦牛油果沙律

甜品

叫左紅酒,白酒,勁有氣氛

2025-05-18 75 浏览
尖沙咀隱世餐廳(?)唔起眼既角落搵左陣先搵到間餐廳但距離地鐵站都唔算好遠一入門口就被裝飾吸引部份菜式會加上乾冰效果~儀式感滿分🌹✨朋友好鍾意玉桂狗特別指定玉桂狗圖案最後效果都滿意!驚喜!✨龍蝦二人餐 $1288/2pp-龍蝦配法式牛油包-蝦蝦牛油果沙律-法式龍蝦湯-經典意式龍蝦意粉/燴飯-炭燒安格斯牛肉眼-寫字畫碟甜品飲品/酒精類飲品買一送一-🌹特別推薦:✨龍蝦配法式牛油包麵包烘焗得脆脆,熱辣辣餡料類似龍蝦沙律口感~✨經典意式龍蝦意粉龍蝦啖啖肉,意粉酸酸甜甜少少似蕃茄味咁開胃🥸✨炭燒安格斯牛肉眼中間仍然係好靚嘅粉紅色肉味十足,口感剛好
尖沙咀隱世餐廳(?)
唔起眼既角落
搵左陣先搵到間餐廳
但距離地鐵站都唔算好遠
一入門口就被裝飾吸引
部份菜式會加上乾冰效果~
儀式感滿分🌹✨

朋友好鍾意玉桂狗
特別指定玉桂狗圖案
最後效果都滿意!驚喜!

✨龍蝦二人餐 $1288/2pp
-寫字畫碟甜品
飲品/酒精類飲品買一送一
🌹特別推薦:
✨龍蝦配法式牛油包
麵包烘焗得脆脆,熱辣辣
餡料類似龍蝦沙律口感~

✨經典意式龍蝦意粉
龍蝦啖啖肉,意粉酸酸甜甜
少少似蕃茄味咁開胃🥸

✨炭燒安格斯牛肉眼
中間仍然係好靚嘅粉紅色
肉味十足,口感剛好
細妹生日大過天!由踏入門口,見到枱上嘅花瓣氣球佈置,到每道菜嘅精緻賣相,完全滿足晒壽星女嘅儀式感!👍🏻 🌟🌟HAPPY BIRTHDAY SET全解剖🍽️ *🙂🎀 STARTER 前菜三連擊1️⃣ Tuna Tartare Mini Cone 吞拿魚他他迷你脆筒脆筒造型似雪糕,塞滿鮮甜吞拿魚他他,面頭仲有三文魚籽點綴! 2️⃣ 煙三文魚沙律煙三文魚捲住火箭菜同沙律菜,淋上黑醋汁,酸香清新。3️⃣ 粟米忌廉湯濃稠度滿分!粟米甜味天然,忌廉滑溜🌽 🔥 MAIN COURSE 主菜雙響1️⃣ 紅菜頭意大利飯配雞胸肉驚喜之作!紅菜頭染成粉紅色飯粒👀帶點紅菜頭天然甜味,雞胸肉慢煮到嫩滑唔嚡口~2️⃣ 烤戰斧豬排斧頭形豬鞍炭燒到外層焦脆,切開粉嫩多汁,肉質軟嫩得嚟帶微微嚼勁。🐷 🍨 DESSERT 香橙燉蛋這一次的甜品超有儀式感!有煙花效果嘅蠟燭同「Happy Birthday」畫碟📸 燉蛋面層焦糖脆片,而燉蛋就帶有香濃的蛋與橙的香味。🍷🍾套餐酒類買一送一:白酒、紅酒、Cocktail全適用,今次試咗House White Wine,果香清爽易入口,配海鮮或豬扒都夾🍾

🌟🌟HAPPY BIRTHDAY SET全解剖🍽️
*🙂🎀 STARTER 前菜三連擊

脆筒造型似雪糕,塞滿鮮甜吞拿魚他他,面頭仲有三文魚籽點綴!

2️⃣ 煙三文魚沙律
煙三文魚捲住火箭菜同沙律菜,淋上黑醋汁,酸香清新。

3️⃣ 粟米忌廉湯
濃稠度滿分!粟米甜味天然,忌廉滑溜🌽

🔥 MAIN COURSE 主菜雙響

1️⃣ 紅菜頭意大利飯配雞胸肉

2️⃣ 烤戰斧豬排

🍨 DESSERT 香橙燉蛋

• 生日套餐
2025-05-15 56 浏览
尖沙咀隱世小店平民價錢⋯ 但係有酒店式嘅服務入到去餐廳已經好有濃厚嘅儀式感今日點咗個$1288龍蝦餐個龍蝦湯超級濃厚,好鬼好味龍蝦牛油果沙律我哋揀咗龍蝦意粉,味道啱啱好肉眼扒煎得7成啱啱好個sidedish 仲有烤蒜頭!我好鐘意食蒜頭!甜品係Tiramisu仲可以畫碟添仲有畫碟 畫左條龍 比我既happy birthday其實都好抵😬• 龍蝦二人餐龍蝦配法式牛油包蝦蝦牛油果沙律法式龍蝦湯經典意式龍蝦意粉或燴飯炭燒安格斯牛肉眼每日驚喜甜品重點:套餐可以寫字畫碟」甜品。飲品酒精類飲品一律買一送一
尖沙咀隱世小店平民價錢⋯
但係有酒店式嘅服務
入到去餐廳已經好有濃厚嘅儀式感
今日點咗個$1288龍蝦餐
個龍蝦湯超級濃厚,好鬼好味
龍蝦牛油果沙律
我哋揀咗龍蝦意粉,味道啱啱好
肉眼扒煎得7成啱啱好
個sidedish 仲有烤蒜頭!我好鐘意食蒜頭!
甜品係Tiramisu仲可以畫碟添
飲品酒精類飲品一律買一送一
2025-05-13
  • 生日套餐
  • 龍蝦湯
最近家姐生日帶咗佢去尖沙咀依間超有儀式感嘅西餐廳慶祝😚依間餐廳不單止環境靚 食物質素都好唔錯一進入到餐廳 就被精緻的裝潢吸引住了!我哋預先𝒃𝒐𝒐𝒌咗位𝒓𝒆𝒎𝒂𝒓𝒌咗慶祝生日🌸 張枱佈置得超靚 🎈氣球同蠟燭 都擺得好有心思令人感受到濃濃嘅生日氛圍(ˊ• ૢ·̫•ˋૢ)整體環境優雅又浪漫 特別適合慶祝特別嘅日子✨*⸌☻ັ⸍*今晚我哋就試咗佢哋嘅生日套餐人均$𝟑𝟔𝟖+就食到𝟔道菜嘅𝒅𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓當中除咗前菜吞拿魚他他同主菜豬斧頭扒其他菜式都係由廚師發辦 充滿神秘感 ʕ”̮ॽु⋆⁺₊⋆ ♡̷̷̷ 主菜——烤戰斧豬排 肉質嫩滑 肥瘦適中烤得剛剛好 咬落去嘅時候肉汁四溢 好香!!✨再加埋主打嘅每日限定甜品 可以寫字畫碟充滿儀式感 仲加埋煙花蠟燭 夠晒精緻 好啱打卡另外所有類型嘅飲品仲買𝟏送𝟏ヽ(○´∀`)ノ♪我哋仲單點咗個牛油烤龍蝦意大利飯ჱ̒ ー̀֊ー́ )意大利飯每粒飯粒都被𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚龍蝦汁包住超級入味 而且米粒熟度啱啱好 幾有咬口咁♥=͟͟͞͞➳❥ 當月壽星仲有得免切餅費快啲𝒔𝒆𝒏𝒅 俾就嚟生日嘅朋友𝒃𝒐𝒐𝒌枱約埋一齊慶祝💗
最近家姐生日帶咗佢去尖沙咀依間超有儀式感嘅西餐廳慶祝😚
依間餐廳不單止環境靚 食物質素都好唔錯
一進入到餐廳 就被精緻的裝潢吸引住了!
我哋預先𝒃𝒐𝒐𝒌咗位𝒓𝒆𝒎𝒂𝒓𝒌咗慶祝生日
🌸 張枱佈置得超靚 🎈氣球同蠟燭 都擺得好有心思
令人感受到濃濃嘅生日氛圍(ˊ• ૢ·̫•ˋૢ)
整體環境優雅又浪漫 特別適合慶祝特別嘅日子✨

*⸌☻ັ⸍*今晚我哋就試咗佢哋嘅生日套餐
人均$𝟑𝟔𝟖+就食到𝟔道菜嘅𝒅𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓
當中除咗前菜吞拿魚他他同主菜豬斧頭扒
主菜——烤戰斧豬排 肉質嫩滑 肥瘦適中
烤得剛剛好 咬落去嘅時候肉汁四溢 好香!!

✨再加埋主打嘅每日限定甜品 可以寫字畫碟
充滿儀式感 仲加埋煙花蠟燭 夠晒精緻 好啱打卡
另外所有類型嘅飲品仲買𝟏送𝟏ヽ(○´∀`)ノ♪

我哋仲單點咗個牛油烤龍蝦意大利飯ჱ̒ ー̀֊ー́ )
意大利飯每粒飯粒都被𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚龍蝦汁包住
超級入味 而且米粒熟度啱啱好 幾有咬口咁♥

=͟͟͞͞➳❥ 當月壽星仲有得免切餅費
快啲𝒔𝒆𝒏𝒅 俾就嚟生日嘅朋友𝒃𝒐𝒐𝒌枱約埋一齊慶祝💗

2025-05-10 37 浏览
今日去尖沙咀同朋友慶祝生日我們點了龍蝦二人套餐🥰🎉🥂- 龍蝦配法式牛油包:鮮甜的龍蝦與香滑牛油,完美搭配,令人回味無窮。- 龍蝦牛油果沙律:清新爽口,龍蝦與牛油果的組合,口感層次豐富。- 法式龍蝦湯:濃郁香氣,湯底滑順,龍蝦鮮味令人陶醉。- 經典意式龍蝦意粉:意粉與龍蝦融合,醬汁濃郁,讓人垂涎欲滴。- 炭燒安格斯牛肉眼:外焦內嫩,肉質鮮甜,炭燒香氣撲鼻。- Tiramisu:柔滑的口感與咖啡香,甜而不膩,完美。
今日去尖沙咀同朋友慶祝生日
我們點了龍蝦二人套餐🥰🎉🥂

- 法式龍蝦湯:濃郁香氣,湯底滑順,龍蝦鮮味令人陶醉。

- 炭燒安格斯牛肉眼:外焦內嫩,肉質鮮甜,炭燒香氣撲鼻。

- Tiramisu:柔滑的口感與咖啡香,甜而不膩,完美。