2021-09-14
翩滙坊呢個地段充滿歐洲建築風格,而且食肆眾多,係熱門聚餐地點。今日光顧La Rosabelle Bar & Grill呢間餐廳就非常切合翩滙坊歐洲風格,而且人氣非常高,係翩滙坊數一數二餐廳之一👍餐廳裝修環境充滿歐陸風格,散發出古典氣派,彷如置身歐洲嘅感覺。即使而家去唔到旅行,亦可以喺呢間餐廳用膳過下癮。整體環境舒適優雅,的確係享受美食放鬆心情嘅好地方👍🌟 椰菜花湯配多士多士香脆可口,餐湯椰菜花味濃郁,加上忌廉令湯更加細滑順喉👍🌟 炭燒豬仔骨配薯條 $168肉質非常細嫩容易切件,真正做到骨肉分離。燒烤醬炭香味及甜味恰當好處。豬仔骨經過醬汁醃製下亦相當入味。大大條豬仔骨份量方面十足,食落啖啖肉👍🌟 法式青口鍋配薯條 $168青口肉質爽口唔覺有霉口,而且SIZE都算大隻數量都夠二人食用。青口鍋配上濃郁而厚實嘅忌廉汁,同青口非常匹配,加上有大量薯條配備,絕對足夠飽肚👍
🌟 椰菜花湯配多士
多士香脆可口,餐湯椰菜花味濃郁,加上忌廉令湯更加細滑順喉👍
🌟 炭燒豬仔骨配薯條 $168
🌟 法式青口鍋配薯條 $168