2018-07-16 115 浏览
由於我地預先訂座,所以去到唔洗等就可以入座。芝士煎蟹餅賣相已經好突出,上面放滿木魚,蟹餅外層 帶點焦香, 整整一隻肉蟹藏在蛋內,入口吃到蟹肉、 芝士及洋葱香,好食又唔滯口。西班牙炒飯 (兩人份量)個飯乾身,配上很多的青口、蝦跟蜆,海鮮份量足,蝦的味道十分新鮮。海鮮飯味道也挺不錯,飯粒很飽滿和煙煙靭靭,飯量挺多的。什果麻糬窩夫 窩夫外脆內軟,配有雪糕及新鮮水果。內裡的麻糬與窩夫融為一,口感煙煙刃刃。鮮雜果奠希托叫左無酒精的,果味很重,飲落清涼得黎又帶點微酸甜感!宇治抹茶紅豆 有抹茶味,不過唔算好濃,而且紅豆份量比較少。
由於我地預先訂座,所以去到唔洗等就可以入座。

芝士煎蟹餅

西班牙炒飯 (兩人份量)

什果麻糬窩夫

鮮雜果奠希托
叫左無酒精的,果味很重,飲落清涼得黎又帶點微酸甜感!

宇治抹茶紅豆
 有抹茶味,不過唔算好濃,而且紅豆份量比較少。
2018-07-16 182 浏览
孕期進入尾聲 小心之餘 還是要滿足一下口腹 話說孕媽媽真的很早眼訓 感謝友人陪我早早開餐呢有意思的各樣配套 每抹一下咀都覺得充滿銅香濕紙巾的顏色乍看也別有聯想⋯環境尚算闊落舒適 特別欣賞這行雲流水鐘蜜瓜黑毛豬(24個月)$198擺盤尚算漂亮 有色彩對比 蜜瓜很甜 配上黑毛豬就是至高享受青檸蜂蜜單骨雞翼 $88 以為很開胃 無得輸的菜式 味道卻不酸不甜 而且雞翼很乾 不必一試西班牙豬仔骨 $298 5件BB豬仔骨 火候岩岩好 非常嫩滑又入味鮮雜果莫希托 $78 可惜不能飲凍飲 但友人說好足料 味道也調和得酸甜得宜 仲夏水果茶(熱)$42有冷熱選擇 熱飲感覺很養生份量一點也不欺場 名字亦取得貼切 各款新鮮水果調和出仲夏的活潑 清新!食飽飽埋單後 店員送上小tic tac 較一般食店的萬樂珠 更小巧可愛 為整頓晚餐又添了更完美的句點

有意思的各樣配套 每抹一下咀都覺得充滿銅香
濕紙巾的顏色乍看也別有聯想⋯
環境尚算闊落舒適 特別欣賞這行雲流水鐘
蜜瓜黑毛豬(24個月)
蜜瓜黑毛豬(24個月)$198

仲夏水果茶
仲夏水果茶(熱)$42

有冷熱選擇 熱飲感覺很養生
2018-03-30
蜜瓜黑毛豬(24個月)
西班牙豬仔骨
仲夏水果茶
2018.7.11 ❄ ✨ La Postre 西班牙菜✨❄😊😊😊首先我第一次寫食評係講服務質素,而唔係寫食物先。因為這間餐廳,係我第一次去餐廳食飯完全唔需要舉手叫侍應倒水!!!係完全唔需要主動叫!!!職員好細心,一見你杯水飲到一半就會自動自覺倒水俾你,就算你不停飲,佢哋都會係咁倒。咁既服務態度,真係好少見,非常讚呀!😊😊😊⭐而餐廳佈置用上湖水藍綠色,係而家好興既少女顏色,沙發又好坐。環境靚⭐.講返食物: 係好滿意既一餐。好好食。什至有驚喜🤗🍟黑松露薯條 Homemade Truffle Fries $68➡薯仔份量多,唔會炸到太乾,最正係黑松露醬,同朋友都覺得比起其他餐廳好香,但又說不出來。總之就又香又 creamy,正,好好食❤🐷西班牙豬手 Roasted Pork Knuckle $388➡一上枱已經嘩一聲,因為份量大,真係夠哂3,4人食。而且賣相吸引,有別於一般德國炸豬手做法(原隻炸隻上,旁邊只有薯仔同酸菜)!!餐廳用心將炸好既豬手切到細細件,而且係炸到好脆架,再配上一大堆唔同蔬菜既沙律汁混合堆砌。賣相非常特別,創新!非常鍾意➡而味道方面都係大讚,豬手份量多,蔬菜沙律新鮮,個沙

講返食物: 係好滿意既一餐。好好食。什至有驚喜🤗

➡而味道方面都係大讚,豬手份量多,蔬菜沙律新鮮,個沙律汁酸酸甜甜,好好食,好鬼正。
❤最利害係附設既蜜糖都好好味呀~超清菊花蜜味。好香好清。連蜜糖都咁有心思。
⭐⭐⭐⭐⭐💯

🐙虎蝦墨魚汁意粉 Tiger Prawns Spaghetti in Sqyid Ink $128🍝
➡同樣做得出色!蝦煎得好香好香。最正係墨魚汁係完完全全掛住意大利麵上,碟上無汁淨的,即係墨魚汁不會水滴滴,乾身程度剛好,好香!好食!

🍤西班牙海鮮飯,2人份量 $298
Paella de Mariscous
➡不得了。賣相非常吸引!滿滿的海鮮鋪面,一上枱已經嗅到超香,超香!用匙一起,香氣四維漂。首先個飯真係好好食。乾濕程度剛好!蔬菜蕃茄汁煮飯,好好食,直頭變左係主角!係咁食左幾啖飯先食海鮮,海鮮都不錯,份量多。但個飯係好讚呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

一間服務又好,食物又正,價值合理既餐廳。下次聚會再黎
(今次係3位聚會。每位都係$340)

2018-07-11
  • 西班牙海鮮飯
  • 西班牙豬手
2018-07-14 81 浏览
今晚同老友記一行四人去食生日飯,老友最鍾意西班牙菜,所以揀咗呢間,因為交通方便。呢間餐廳,有好多選擇,而且食物唔係間間餐廳都有。環境:可能因為星期四,所以都係七成滿。呢間餐廳好新,裝修幾靚,幾有外國feel。同隔離枱都幾近,我相信隔離聽到晒我哋吱吱渣渣嘅內容。食物:我地點左一個牛油果西班牙火腿沙律,牛油果同埋啲蔬菜都好新鮮,可惜大部份人都唔識欣賞西班牙火腿。之後上嘅菜係芝士焗蟹肉蛋,壽星女好鍾意食咗差不多一半。呢個餸熱辣辣,雞蛋唔會太熟,有好濃郁芝士味,鍾意芝士同蛋嘅朋友一定要試。西班牙豬仔骨,好入味,肉質剛剛好唔會太乾。配埋蛋黃醬食,味道不錯。西班牙海鮮飯,呢個餸會有火焰,都幾特別,呢團火只維持幾秒。個飯有少少酒味, 有好多海鮮,好鮮甜的飯囉。我覺得呢個一定要點。雞肉焗蘑菇,好濃郁芝士味,好濃郁蘑菇味,我好鍾意。不過呢個餸性價比相對低。Queen’s Waffle 荔枝味麻薯窩夫本雜果,幾好味,不過要$178一碟,我哋覺得幾貴,唔值呢個價。服務:一開始餐廳侍應好熱誠地介紹菜式。大部份侍應都好友善,好有笑容。

牛油果西班牙火腿沙律

咸濕紙巾
2018-07-13
庆祝纪念
生日
  • 西班牙海鮮飯
2018-07-13 80 浏览
近來很多出品好的餐廳都限時堂食,為嚐鮮的倒合適,若為聚會就難免掃興。那晚偶然到過尖沙咀的la postre,感覺不錯,尤其推薦給人少聚會的朋友們。地方相當寬敞闊落,坐位舒適。餐牌中主要分列主菜、小食和飲料。我和朋友兩位,要了小食主菜各一,外加兩飲品,皆是足夠的二人份,算是價錢合理。參考其他的食評推介,最受歡迎的莫過於這份芝士煎蟹餅,照片不作準,實物真有一個四件裝pizza大。蟹腳鮮甜有肉,餅內主要是薯蓉、芝士,留有蟹肉甜香,芝士份量不會太膩,卻也偶有流心口感,相當有特色。主菜要了Beef & Oysters Paella,牛肉燉煮至軟糯,夾帶整塊蠔肉,醬料的口味適中,留有海鮮的鮮美,燉飯亦口感十足。最精彩莫過這雜果麻糬窩芙,餐廳還體貼地提供半份選擇,迎合細食的朋友。雜果堆在原味雪糕旁,包括了時下流行的無花果,下層熱呼的窩芙外皮鬆脆,內層則是軟甜的麻糬,真正實現雙重口感。飲品分別要了無酒精的荔枝mojito和水果茶,份量亦十足。整體食物質量不錯,味道濃郁卻不會口味偏重,材料份量十足,最重要的是環境舒適不限時,是性價比不錯的餐廳。
地方相當寬敞闊落,坐位舒適。
餐牌中主要分列主菜、小食和飲料。
飲品分別要了無酒精的荔枝mojito和水果茶,份量亦十足。
平時行過已經被餐廳內的裝修所吸引.餐廳以藍色為主題是我最鍾意的藍色喔💙.餐廳以海鮮最為出名😍🦀🦐🦑.所以當日也點了一個龍蝦意大利飯.而龍蝦的殻沒有事前處理,加上提供的鉗唔係幾好用🤨,較為難整到d肉出黎.不過味道真係好好😋😋👍🏻.沙律和意粉比較普通,正常質素,冇嘜驚喜.而薯條本身沒有味道,但要加分的是黑松露醬,好香,拍得住最鐘意食果間🤤.順帶一提,餐具很美,配合晒成個餐廳主題🍽.另外如果有朋友生日想揾間令既餐廳慶祝一定要黎呢間🎉🎂.Book位時店員會問你有冇朋友生日.因為到時叫甜品會係生日牌上寫名.同埋會送張即影即有比你.如果同台有兩個朋友生日,則會送兩張,生日既朋友可以一人一張.不過留意係甜品上果刻就準備定點排位合照(如果多人的話).因為當日同我地拍照既店員好似有點不耐煩的樣子😳.食完呢間餐廳感覺會好開心喔🤗.環境🎖🎖🎖🎖🎖衛生🎖🎖🎖🎖🎖人手🎖🎖🎖🎖可逗留時間 🎖🎖🎖🎖食物質素🎖🎖🎖🎖禮貌🎖🎖🎖🎖選擇🎖🎖🎖🎖送菜速度🎖🎖🎖🎖座位數量 🎖🎖🎖🎖攝影環境🎖🎖🎖🎖.5🎖為滿分
平時行過已經被餐廳內的裝修所吸引
餐廳以藍色為主題是我最鍾意的藍色喔💙

餐廳以海鮮最為出名😍🦀🦐🦑

所以當日也點了一個龍蝦意大利飯

不過味道真係好好😋😋👍🏻
沙律和意粉比較普通,正常質素,冇嘜驚喜

順帶一提,餐具很美,配合晒成個餐廳主題🍽

另外如果有朋友生日想揾間令既餐廳慶祝一定要黎呢間🎉🎂
Book位時店員會問你有冇朋友生日
因為到時叫甜品會係生日牌上寫名

同埋會送張即影即有比你
如果同台有兩個朋友生日,則會送兩張,生日既朋友可以一人一張

不過留意係甜品上果刻就準備定點排位合照(如果多人的話)
因為當日同我地拍照既店員好似有點不耐煩的樣子😳
座位數量 🎖🎖🎖🎖
攝影環境🎖🎖🎖🎖
5🎖為滿分
2018-07-11 83 浏览
試咗呢間係OpenRice評價好高嘅西班牙餐廳,好放心同大家講冇伏🤣👍🏻而且環境同裝修都好靚,好彩早少少食出邊重好多人排隊😮食西班牙野頭盤梗係唔可以冇黑毛豬(24個月)😎欣賞佢哋嘅份量夠多,靚嘅黑毛豬食落去果然唔同,每一片都晶瑩剔透,鹹適中而且好有油香,蜜瓜又係好清甜而且好多汁!好開胃😍好有代表性嘅西班牙海鮮炒飯,淨係睇相都知配料好多👍🏻青口、蜆肉、西班牙大蝦回火腿,雖然係兩人份量不過我諗都夠三至四個人食,一般意大利飯就較為黏身,而西班牙飯就啱啱好相反,飯粒比較分明唔會黏口,神奇嘅地方係唔需要用好多醬料但每一啖都好入味。令人最期待嘅甜品時刻"抹茶麻糬薯窩夫"最好早少少order因為都要等一陣,最鍾意佢嗰種外脆內軟嘅感覺,入邊嘅麻薯好煙韌,每一啖配合上面嘅抹茶雪糕,又係一個幸福嘅結尾🤗

2018-07-07 3070 浏览
老公話我呢排的心情好咗好多,所以話要帶我去一間合乎我心情的餐廳食飯~不過我要先去咗買嘢,之後行吓行吓就見到一個非常別緻的大門,就決定留低响度。一入到裡面,見到牆身有一個古老大鐘,加上一幅幅的掛畫和藍綠色的主調,非常有歐陸風,而且帶點少女系。餐牌的設計非常吸引,圖片非常精美,好想款款都點一下。仲夏水果茶 (熱)呢壺果茶主要的水果有青蘋果和士多啤梨,飲落暖暖地帶點清新的果甜。鮮雜果 Mojito (凍)另外我們點了雜果凍飲,水果的選材更多,像是塞滿大半個杯。飲起來冰涼得來味道更加清新。芝士煎蟹餅蟹鉗上鋪滿一層厚厚而金黃色的芝士,仲有 d 碎碎飄飄吓,外觀上絕對是呃 like 之選~蟹鉗的肉都好厚身,跟甜味的芝士很夾,芝士迷真係唔可以錯過。西班牙海鮮炒飯 (二人份)炒飯係鑊仔上的,雖然話係二人份量,但是份量也挺多的。海鮮的種類可真不少,款款都係鮮嫩可口,仲有陣陣的香草味。除咗海鮮之外,仲有兩片 Parma Ham,帶出陣陣咸香。而炒飯索咗不少海鮮的香味,食完一碗又一碗。雜果麻糬窩夫 (半份)雖然食咗兩款主食真係好飽飽,不過甜品是不可少的。所以我們點了半份甜品,兩件窩夫都係心形的,真係好甜好浪

餐牌的設計非常吸引,圖片非常精美,好想款款都點一下。

仲夏水果茶 (熱)

鮮雜果 Mojito (凍)
另外我們點了雜果凍飲,水果的選材更多,像是塞滿大半個杯。
飲起來冰涼得來味道更加清新。

芝士煎蟹餅
蟹鉗的肉都好厚身,跟甜味的芝士很夾,芝士迷真係唔可以錯過。

西班牙海鮮炒飯 (二人份)
炒飯係鑊仔上的,雖然話係二人份量,但是份量也挺多的。
海鮮的種類可真不少,款款都係鮮嫩可口,仲有陣陣的香草味。
除咗海鮮之外,仲有兩片 Parma Ham,帶出陣陣咸香。
而炒飯索咗不少海鮮的香味,食完一碗又一碗。

雜果麻糬窩夫 (半份)
雖然食咗兩款主食真係好飽飽,不過甜品是不可少的。
所以我們點了半份甜品,兩件窩夫都係心形的,真係好甜好浪漫,食埋旁邊的雜果幫助消化就啱啱好啦~
2018-06-19
$381.5 (晚餐)
2018-07-06 102 浏览
星期六跟友人相聚,打算在尖沙咀晚餐,無意中發現這間西班牙餐廳,被它的裝修吸引了,因為見它仍也有位,所以就決定一試。星期六晚上約7點鐘入座,不用等位。但跟在我們之後的人已經要等位了,大部份食客也是預約訂座,看來我們今次也幾好彩,剛好有位。菜色的種類很多,無論是頭盤、主菜、甜品或飲品,都有很多款式選擇。見到隔離枱點的食物,份量也不小,所以我們也不太敢輕舉妄動,點太多食物。因為較常可以食到西班牙海鮮飯,所以我們點不常吃的,選了西班牙牛仔蠔肉燉飯及芝士煎蟹餅,餐牌上註明了西班牙牛仔蠔用肉燉飯是二人用,所以我們就只點了一個主菜。西班牙牛仔蠔肉燉飯份量很大,絕對夠兩個人吃,而且吃得很飽!除了份量大,亦很足料,牛仔肉及蠔肉都很多,有點搞笑的是,餐廳用了被挖光蠔肉的蠔殼做裝飾,感覺好像被偷吃了。至於芝士煎蟹餅,芝士味很濃!很creamy!喜歡芝士的不要錯過。蟹肉的份量仍很多,但由於蟹肉的味道本來就比芝士清淡,這裡就有點被芝士搶味了,有少少可惜呢。不過整體味道仍然是很不俗的呢。另外,我們仍點了仲夏水果茶,果肉豐富!有士多啤梨、橙、什莓等水果粒,味道亦很清甜,沒有一般水果茶的酸。今次吃得太飽,已吃不下甜品

今次吃得太飽,已吃不下甜品,下次一定會留肚試甜品的。
  • 西班牙牛仔蠔用燉飯
  • 芝士煎蟹餅
2018-06-23 2435 浏览
是晚相約表妹食正野來左厚福街一間裝修優雅既餐廳餐廳外形顏色突出,係街頭已經見到餐廳入到去同樣有驚喜,裝修唔錯,有足夠空間感擺好餐具、餐牌同溼紙巾叫杯飲品先fresh fruit mojito, 無酒精的水果十分新鮮,忍唔住食哂,先再飲薄何葉既襯托,令飲品更freshtapas揀左黑毛豬蜜瓜是24何月既豬!夾住來吃,口感正! 豬肉質感唔錯,配搭起來咸咸甜甜。而且蜜瓜好多汁,配上乾的黑毛豬,也是不錯的一款tapas主食是baby pork ribs 一客有5件、燒得剛剛好,肉質鮮美,保留了肉汁,完全唔會乾,特製醬汁添加惹味是豬手以外另一個好既主食選擇最後點少得甜品呢我地叫左個雜果窩夫新鮮既生果,所有水果都是甜的必定是店員挑選得到窩夫微熱,脆脆地,再加上一球雪糕美味十分!睇得又食得影左好多相買單800多元,算是合理
是晚相約表妹食正野

來左厚福街一間裝修優雅既餐廳

餐廳外形顏色突出,係街頭已經見到餐廳

入到去同樣有驚喜,裝修唔錯,有足夠空間感
擺好餐具、餐牌同溼紙巾

叫杯飲品先
fresh fruit mojito, 無酒精的
水果十分新鮮,忍唔住食哂,先再飲
薄何葉既襯托,令飲品更fresh

tapas揀左黑毛豬蜜瓜

主食是baby pork ribs
是豬手以外另一個好既主食選擇

最後點少得甜品
我地叫左個雜果窩夫
新鮮既生果,所有水果都是甜的
必定是店員挑選得到
窩夫微熱,脆脆地,再加上一球雪糕
美味十分!
睇得又食得
影左好多相

買單800多元,算是合理

2018-06-20
  • Fresh  fruit  mojito
2018-06-22 1519 浏览
之前好友生日本來想預訂這一間西班牙餐廳,但因為太遲預訂沒位置, 最後不了了之。今日下雨天, 剛巧在厚福街覓食, 碰碰運氣 , 竟然可以唔使等就入座。環境同埋擺設都好靚。飲品每一樣都睇落好靚,我點左個鮮雜果莫希托, 莫希托本身係一種帶酒精嘅cocktail, 最基本嘅係材料係薄荷,梳打水同檸檬。 我點這杯是不帶酒精,但同樣有酸甜味道, 配合鮮果,味道很不錯。前菜叫咗個芝士蟹餅,主菜當然係我最喜歡的西班牙海鮮飯。芝士蟹餅,中間位置嘅蛋有點流心,配合芝士粒,蘑菇, 味道對我來說很新鮮,有點似韓國嘅爐邊蛋捲。 再加了木魚在面,有點大阪燒的感覺。最愛嘅西班牙海鮮炒飯賣相一流, 海鮮種類都幾多, 而且都係雙數,可以兩個人平分,飯量很多,海鮮精華入了飯,小青椒紅椒粒少許蝦米及最重要的番紅花今次嘅主角係甜品,我點咗個鮮果麻糬窩夫,half size 價錢同full size 只係相差30蚊, 所以我好貪心咁點左一個full size, 真係好好味, 煙煙靭靭, 可以點附加嘅蜜糖,水果包括有無花果,士多啤梨,雜莓,超級推介,下午茶可以兩個人share一個,非常抵食。

環境同埋擺設都好靚。

前菜叫咗個芝士蟹餅,主菜當然係我最喜歡的西班牙海鮮飯。

芝士蟹餅
西班牙海鮮炒飯
鮮果麻糬窩夫
煙韌麻糬
西班牙海鮮炒飯
鮮果麻糬窩夫
2018-06-19 115 浏览
相約友人逛街,朋友提議到H8的La Postre吃西班牙菜. 來到餐廳,發覺內裡裝潢幾漂亮,以藍色為主調,牆上也掛上特色畫作,而且枱與枱也有一定距離,是幾舒適的~ Fresh Fruit Mojito ($78) 友人的Fresh Fruit Mojito超大杯的,內裡有士多啤梨、蘋果、橙等,令到顏色相當繽紛,很吸引呢! Strawberry Mojito ($68) 這杯Strawberry Mojito不及Fresh Fruit Mojito般吸引,不過酸酸甜甜也是幾好喝的~ 芝士煎蟹餅 ($168) 即叫即製的蟹餅,熱辣且香噴噴. 面層放上大量木魚碎,底下的蛋餅混和鹹香的芝士以及鮮味蟹肉,更覺滋味! 西班牙豬手 ($388) 德國豬手就吃得多,但西班牙豬手還是第一次吃~ 原來西班牙豬手是拌以蜜糖芥末沙律的,而且豬手也細心地切成小件,方便客人享用. 豬手外皮鬆脆可口,肉質嫩滑亦不會過鹹,配以沙律同吃,有解膩作用. 2個人享用一隻豬手實在很飽呢! 洋妹子還上沙巴翁 ($138) 即使多飽也仍有空間吃甜品的,叫來了一客名字獨特的洋妹子還上

Fresh Fruit Mojito ($78)

Strawberry Mojito ($68)

芝士煎蟹餅 ($168)

西班牙豬手 ($388)

洋妹子還上沙巴翁 ($138)
即使多飽也仍有空間吃甜品的,叫來了一客名字獨特的洋妹子還上沙巴翁~ 熱辣鬆脆的酥皮角內包着大量酸甜的紅桑子果蓉,味道偏酸,但搭配上甜甜的沙巴翁就剛剛好. 這甜品份量相當大,足夠3-4人享用. 為了不浪費食物,我們也把這甜品清空了,哈哈!

除了食物賣相吸引外,店員也很細心,經常替我們加水以及換碟,實在難得~

尖沙咀厚福街8號H8地下

2018-06-16 102 浏览
之前係上環已經食過幾次,咁啱前排經過厚福街發現覓食嘅時候發現原來尖沙咀都開左一間芝士煎蟹餅 - 一上枱見到份量都好大,蟹鉗啖啖肉,底層喺芝士、蛋同薯仔。食落口感好豐富,以小食嚟講好大份芝士龍蝦忌廉飯 - 大大隻龍蝦配上濃厚忌廉味嘅意大利飯,令到飯充滿龍蝦嘅甜味。個人唔中意意大利飯煮得太軟身,但係佢就煮到啱啱好,飯食落仍然有少少咬口。烤香菇蠔肉 - 一見到大大舊烤蘑菇就流哂口水。蘑菇上面鋪滿厚厚嘅芝士同加入左蠔肉。一啖咬落去可以食到蘑菇十分Juicy,蘑菇唔會因爲烤過而變得好乾。配上芝士同蠔肉,令到口感好豐富。青檸蜜桃沙冰 - 夏天飲好fresh,有頗多蜜桃可以咬下。不過就比較甜無咩青檸味。

友人準備往外國遊歷人生,為她餞行的我,特意挑了一家水準高,美味的西班牙菜好好吃頓最後的晚飯。密瓜黑毛豬198好特別,好香甜大切的蜜瓜整大塊上,有氣勢,連咸香24個月黑毛豬,加上蜜糖合桃配料,很不俗的清新前點。啤酒海鮮火鍋368要了香辣蕃茄湯底,材料豐富,有虎蝦蟹鉗螺肉帶子蜆全放得好靚,海鮮不錯,螺肉彈牙,🦐超爽口新鮮蝦味香濃,蒜蓉沙律醬十分惹味。吃完還可連湯飲,只有少許啤酒味,辣味就吃不岀。什莓咖啡雪葩酥條98賣相一流,雪葩帶濃郁咖啡☕️味道,和鬆化的酥皮配上幼滑的吉士醬,食味也有驚喜喎。荔枝莫希托68美美的一杯莫希托,沒有酒精卻使人陶醉,清甜幽香的荔枝口味,有三大顆呢,又有些薄荷葉,冰涼可口。鮮雜果莫希托78雜果真材實料堆砌岀色彩繽紛的解渴特飲,有汽大杯,味道同樣怡人,推介。食後感:餐廳環境好好,佔地挺大,人客很多也不會太嘈吵,不可多得的約會勝地。P.S. 眼鏡短髮新員工見我很冷,因坐正風口位下面,立刻給我熱水及調高冷氣,真是貼心😘

密瓜黑毛豬198

啤酒海鮮火鍋368

什莓咖啡雪葩酥條98

荔枝莫希托68

鮮雜果莫希托78

2018-06-11 170 浏览
還記得這間餐廳剛剛在尖沙嘴開張, 我跟朋友經過時都被這個充滿異國風情的門面所吸引, 可惜一直沒機會試一試, 今日終於可以試啦!一入餐廳就覺得好像與世隔絕般, 餐廳入面的夢幻氣氛和外面熱鬧的鬧市有種對比, 而且餐具都別出心裁, 用上金色的餐具, 更顯高貴。首先點了Fresh Fruit Mojito 和 熱的水果茶解渴。Fresh Fruit Mojito $78, 好大杯, 而且微甜, 沒有太多糖漿的甜味, 解渴又好味水果茶(熱) $ 42, 茶味濃, 又要果香前菜方面點了Crab Cake w/ Cheese $ 168, 雖然是前菜, 但非常飽肚, 而且入面有很多芝士和菇, 還有完整的蟹肉蛋的熟度又剛剛好, 夾埋芝士的口感非常柔軟, 絕對值得一試啊!主菜方面我們就點了西班牙海鮮飯 $298, 材料非常豐富! 舖滿了大蝦、青口、蜆肉及辣肉腸和小蝦乾,雖然只是二人份量, 但都非常足料啊!蝦跟青口都很大隻, 米飯的軟硬度控制得好好, 還保留了濕潤度。味道酸酸甜甜, 還帶點甜椒的味道! 好好味其實已經非常飽, 但總是忍不住又點了一個甜品, 這餐廳的甜品都很吸引, 千挑萬選下才點了這個抹茶麻

Fresh Fruit Mojito

水果茶(熱)

水果茶(熱) $ 42, 茶味濃, 又要果香

西班牙海鮮飯

抹茶麻糬窩夫

其實已經非常飽, 但總是忍不住又點了一個甜品, 這餐廳的甜品都很吸引, 千挑萬選下才點了這個抹茶麻糬窩夫 $ 108。
餐廳很貼心地將紅豆和楓糖醬用其他容器放著, 客人就可以自己決定甜度, 而且不得不讚的是窩夫的質感很綿, 但是又帶點煙韌的口感, 而且旁邊的抹茶慕絲及吉士醬都很好味, 抹茶慕絲正正是我喜歡的味道, 帶點抹茶的苦味, 而且吉士醬的口感很細滑。
必點!

全單都只需$763, 人均$381.5。 性比價很高!
另外還想讚一讚職業的服務態度, 不時主動fill水! 很有禮貌!
2018-06-04
$381.5 (晚餐)
Fresh Fruit Mojito
水果茶(熱)