2018-08-08
放工又跟好友揾好野食, 好耐没有食西班牙菜啦, 於是二話不說就跟好友搵了位於厚福街的La Postre。 蜜瓜黑毛豬 (24個月) 平時食開蜜瓜黑毛豬都是細細份, 嘩! 今次食的是平時食開一份的十倍, 超級大份。4大塊黑毛豬蓋著青綠的蜜瓜, 蜜瓜不算太甜。但蜜瓜夾著黑毛豬一起食, 感覺還是挺好的, 夠清新。旁邊有三粒藍莓作點綴及有甜甜的核桃,平衡了不算甜的蜜瓜。 西班牙海鮮炒飯 西班牙海鮮炒飯是一個鍋上。海鮮有六隻青口,蜆和四隻大蝦。menu上寫for二人份量, 但很大鍋, 我覺得四個人都夠食。炒飯用了蕃茄醬而且辣辣地, 惹味! 雜果麻糬窩夫 生果有橙,無花果,奇異果,藍莓,士多啤梨等,都幾多種生果。熱辣辣的窩夫裡面夾著麻糬, 好特別, 煙煙韌韌。窩夫中間伴著一球雪糕。不單賣相靚而且好味,整個雜果麻糬窩夫都不會好甜, 甜度剛剛好。 鮮雜果莫希托 有各種各樣的生果, 視覺效果已是美美的。味道則是清新可口。
蜜瓜黑毛豬 (24個月)
西班牙海鮮炒飯
雜果麻糬窩夫
鮮雜果莫希托
有各種各樣的生果, 視覺效果已是美美的。味道則是清新可口。