2019-08-05
係厚福街既呢班西班牙餐廳確實係好吸睛,想試好耐啦,望住個menu好多野都好想試呀,但我地兩個女仔又唔敢叫太多,最後都忍痛挑選左呢幾樣:前菜即叫即整好新鮮,熱辣辣咁食最正,好足料,啖啖蟹肉呀,好滿足。主菜火鍋] 激讚!真係無見過用啤酒打邊爐,聞落好濃郁既酒香味,食落就好鮮甜,海鮮鮮甜加上清新既蕃茄味,由鼻子吃到去吞尖,每件海鮮食落都好多層次感,仲有一個好特別既醬料:蒜+沙律醬+橄欖油(好似係),點埋佢真係激讚!同埋佢有趣在用茶壺來做火鍋煲,仲遞上兩個小杯子,俾我地最後飲埋個湯底架,我忍唔住飲左好多杯呀。飲品雖然寫係mojito,但佢係一杯無酒精飲品黎,唔好誤會,清清的,仲有大大粒荔枝可吃。甜品無花果味道很有特色呀,薄薄的脆批加上面舖滿的無花果,上面仲有個雲呢拿雪糕球,整體來說不太過甜,清清的,很完滿。
前菜[芝士煎蟹餅]
主菜[蕃茄忌廉啤酒海鮮火鍋] 激讚!
飲品[LycheeMojito荔枝莫希托]
甜品[無花果脆批]