2018-08-14 221 浏览
多種酒類飲品選擇,有生啤,多國入口啤酒口味選擇,唔想飲啤酒,更係歐洲入口果味既氣酒,香甜易入口。更係獨特既cocktails 推介,別有風味。食物方面暫時有日式串燒提供。 有粟米,波蘿,日本蕃薯,翠肉瓜⋯等。仲有唔少既肉類選擇,雞奕,豚肉,牛肉,羊鞍添。海鮮有蝦,帶子同魚。食材屬上乘既材料,店舖堅持保留食材本身味道,不會過份調味,值得一試。室内環境舒服、有高枱同普通餐枱選擇,如喜歡熱鬧,更可選擇Bar枱添,場内更有提供玩具,UNO,層層疊、cards同波子棋等,以供玩樂。室外更有維港風景欣賞,氣氛非常好。會再去

仲有唔少既肉類選擇,雞奕,豚肉,牛肉,羊鞍添。

室外更有維港風景欣賞,氣氛非常好。會再去
多款串燒選擇
歐洲入口果味啤酒
2018-08-10
宵夜
多款串燒選擇
歐洲入口果味啤酒
2018-08-14 196 浏览
Happy Friday 約了閏蜜聚聚,想搵個地方飲下野傾下計。於是上OpenRice參考一下最後選擇了它。我被精緻的cocktail 吸引住😍😍尤其係佢既Summer special cocktail 三心兩意唔知揀邊杯好,最後點左British Flower🌹上枱時候有個玻璃罩罩住,噴出帶有玫瑰香味道的煙😍😍情景好靚令我想到美女與野獸入面既玫瑰花🌹淡淡的玫塊味,帶一點酸酸的,是我喜歡的味道另外朋友點了TGY Mint Iced Tea味道也不錯這裡的staff 都好nice,環境舒服😌仲有card game玩,係個同三五好友聚聚既好地方
最後選擇了它。
我被精緻的cocktail 吸引住😍😍
尤其係佢既Summer special cocktail

淡淡的玫塊味,帶一點酸酸的,是我喜歡的味道

另外朋友點了TGY Mint Iced Tea
味道也不錯

下班後想要和老朋友聊天談談工作上的趣事和煩惱來到這間安靜的酒吧餐廳這裡有很多自創的雞尾酒還有很多其他酒吧喝不到的烈酒-我喜歡嘗試新穎的雞尾酒British Flower點了一杯玫瑰花為主調帶點檸檬香的Gin上座的時候非常漂亮模仿童話故事的玫瑰擺設有乾冰的效果很驚喜很浪漫-朋友點了Virgin Mojito味道偏甜薄荷葉非常清香-燒烤選擇不算是多但是每樣都很不錯就是比較重口味材料都醃得有點太過可是味道是算很好的稍微減鹹一點就完美了-總括來說這裡環境很不錯分為室內室外兩個空間吸煙的朋友也很適合價錢是比較貴的但是是算不錯的嘗試
下班後想要和老朋友聊天談談工作上的趣事和煩惱

價錢是比較貴的
但是是算不錯的嘗試
2018-08-13
2018-08-09 159 浏览
夜晚喺尖沙咀食完飯冇乜嘢做,就搵個地方坐下傾下計。原本諗住飲果汁架咋,但見到杯summer special cocktail咁靚就忍唔住試下。🌹上枱嘅時候有個罩罩住,仲會噴煙,真係好靚😍我估因爲用咗earl grey gin嚟整,所以叫British flower😂不過見到咁靚嘅presentation,令人諗起小王子同佢最愛嘅玫瑰💝🌱哩杯薄荷味好重,好透心涼❄️🍗 串燒最鐘意煙肉荔枝卷,估唔到咸香嘅煙肉同清甜嘅荔枝又幾夾喎🤓如果再燒耐啲,等舊煙肉再香啲仲正😋哩度啲staff全部都好nice好有禮貌,整體環境好舒服,仲有card game同層層疊之類嘅小遊戲可以玩😺
夜晚喺尖沙咀食完飯冇乜嘢做,就搵個地方坐下傾下計。

Basil Mint Cooler

🌱哩杯薄荷味好重,好透心涼❄️
Chicken Nuggets
BBQ
Popcorn
2018-07-16
$180 (宵夜)
BBQ
Popcorn
2018-08-03 1237 浏览
TGIF!! It’s a hard task to decide where to go for a night out every weekend and after much research, we decided to head to this newly opened bar near our dinner place in TST.There weren’t a lot of cocktails to choose from, but quantity didn’t really matter when the quality was good. With the recommendations from the super attentive waiter, we ordered one cocktail each for the first round. When my Bluebird ($95) cocktail came, we were literally stunned! The whole thing was just so beautiful, espe

When my Bluebird ($95) cocktail came, we were literally stunned! The whole thing was just so beautiful, especially with the smoke slowly flowing into the atmosphere. With gin as the base, the fresh cucumber really stood out, giving a very refreshing taste to the drink. And as I continued to drink it, the mix of apple and lime juice was also very nice.
Bluebird

The British Flower ($95) cocktail was another delight to the eyes. Presented as a mysterious rose inside a flask, the gin-based cocktail had a tinge of earl grey, dragon fruit and lychee mixed together. A seemingly weird combination gave rise to a perfectly harmonious taste.

Last but not least, this beautiful pink cocktail here was the tastiest one among the 3 I had. Though it wasn’t as extravagant as the other two, it had a perfect mix of cocktail and fruit juices, making it very smooth and easy to drink yet still managed to retain the strength of alcohol in it.

I’m not quite sure if people even know about this place considering its kind of “secretive” location, but I’d definitely recommend this hidden gem to everyone who’s looking for a great night out with nice cocktails!🥂

• British  Flower
2018-08-02 143 浏览
又到Happy Friday時間當然同朋友黎番個happy hour發現尖沙咀有間新餐廳仲有outdoor岩晒我outdoor環境都唔錯都唔會太熱 但秋天應該會更好而且望住成個尖東 景色都好靚呢到既cocktail 都幾特別Blue Bird有一個雀籠裝住杯飲品另外仲有好多其他款既啤酒除左酒仲有多款串燒串燒都燒得唔錯唔想每串計錢可以$250 任食如果怕熱可以坐番indoor我見仲有好多款board game俾客人玩
發現尖沙咀有間新餐廳仲有outdoor

可以$250 任食

如果怕熱可以坐番indoor
我見仲有好多款board game俾客人玩
2018-06-26 768 浏览
黎到先知道有$250一個人任食串燒,其實都幾抵。但因爲我地用第二個app book枱有5折優惠,所以就唔打算揀任食啦。d串燒都燒得幾好,肉類又唔會話燒得太熟,最鍾意蘑菇、茄子呢d燒完入面仲係好juicy既蔬菜,唯獨燒菠蘿普通左d(唔建議叫呢個)。Waiter既態度好好,聽完佢地講解先知原來呢度主打cocktail,係cocktail bar黎,所以我地都叫左幾杯cocktail。呢度d cocktail都幾特別,都會加一d中式既元素,但係調出黎個味道又幾好。Jujube O Fashioned酒味強烈,少少苦味又帶點甜,個味道調得岩岩好,唔會話偏重一邊。有朋友話要睇一間bar d cocktail好唔好飲,試下佢既old fashioned就得,哈哈。HK Tea Time香港奶茶咁出名,所以朋友就叫左呢杯由奶茶調製而成既cocktail啦。佢話味道都唔錯。另外值得一提既係呢度有board game玩,層層叠、波子棋呢D一般桌遊都有,所以好適合一班人黎。

HK Tea Time

2018-06-06
2018-06-17 584 浏览
$250串燒放題🤗有蔬菜類🥒肉類🥩海鮮類🍤任你選擇仲有炸物🍟可以配酒飲😌邊食邊飲雞肉串用左咖哩粉整👀啖啖肉牛肉串牛味濃而且肉質彈口🤤最愛燒菠蘿🍍食左5串😚燒得好多汁食咁多串燒sssss🍢都想飲杯野🍸以香港人熟識嘅材料製作唔同Cocktail🍹例如陳皮、菊花、薑、夏枯草、玫瑰等等.....小妹叫嘅呢杯以陳皮+薑mix左嘅Cocktail😋飲落好fresh😙淡淡嘅陳皮味酒精唔太強烈😉岩哂女生們邊飲野邊傾計環境舒適😍有露天天台岩哂中意chill out下嘅朋友仔👯‍♀️👯‍♀️👯‍♀️
$250串燒放題🤗
有蔬菜類🥒肉類🥩海鮮類🍤任你選擇
仲有炸物🍟可以配酒飲😌邊食邊飲
雞肉串用左咖哩粉整👀啖啖肉
牛肉串牛味濃而且肉質彈口🤤

最愛燒菠蘿🍍食左5串😚燒得好多汁
食咁多串燒sssss🍢都想飲杯野🍸
以香港人熟識嘅材料製作唔同Cocktail🍹
例如陳皮、菊花、薑、夏枯草、玫瑰等等.....
小妹叫嘅呢杯以陳皮+薑mix左嘅Cocktail😋
飲落好fresh😙淡淡嘅陳皮味
酒精唔太強烈😉岩哂女生們邊飲野邊傾計

環境舒適😍有露天天台
  • Cocktail
2018-05-22 1628 浏览
大伏串燒酒吧🤦🏻‍♀️尖沙嘴新開的串燒酒吧, 設室外雅座, 環境其實不差!! 重點是食物 選擇真的少得可憐設每人$250串燒放題或散叫, 但近乎$40 一碟串燒, 其實根本沒選擇餘地🙅🏻‍♀️有趣的是 放題非任叫任食, 餐廳一輪一輪自動隨機上食物 第一輪全部瓜類, 要不就是全燒腸仔🌚 客人是全無主導權,這個所謂”放題” 安排真的有點不能理解, 而且性價比是相當低🌚 再加上上菜真的是超慢‼️‼️人手是相當不足😪重點來了‼️餐廳衛生程度亦有所改善, 明白食肆少不免會有飛蟲, 但朋友發現啤酒上竟有2隻飛蟲屍體在內🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 而店員亦無動於衷,實在不太了解,一行8人 人均$300以上🙅🏻‍♀️總結: 性價比極低, 食物選擇少, 所謂的放題竟是全由餐廳發辦燒物, 上菜速度慢, 衛生有待改善!! 不會再來🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
大伏串燒酒吧🤦🏻‍♀️
2018-05-18 1185 浏览
任食串燒又有得chill 🍢🍷 酒都好多選擇,有張bar枱可以望住bartender 整唔同既飲品試咗Aperoselle sour($85) ,花香味好重,經過長時間煮嘅花茶而去做到呢杯飲品,花茶味道比出邊飲到嘅係濃好多,酒精份量相對比較少。邊飲邊食串燒的確係幾開胃嘅選擇。$250每位任食串燒,雞牛羊,豆角,秋葵,和牛,雞肉腸,薯角,三文魚,秋刀魚,茄子,青椒,菠蘿,雞塊,蘑菇...第一round 每樣都會黎一份,然後你想再食啲咩都可以再嗌任食得黎,環境又夠chill夠舒服,仲有rooftop bar!!食物都唔錯 飲下酒食下串燒既好地方~
任食串燒又有得chill 🍢🍷

飲下酒食下串燒既好地方~
2018-05-16 931 浏览
▫️3小時任食串燒 (HKD$ 250) 🍢✨有好多款唔同嘅串燒😻煙肉荔枝卷/ 秋葵/ 蘑茹/ 羊肉/ 牛肉/ 豬肉/ 豬頸肉/ 雞肉/ 雞翼/ 炸雞件/ 脆肉瓜/ 雜錦丸類同腸等等⠀最鐘意雞翼&煙肉荔枝卷😋 而其他野食味道就淡左少少 (睇返人地啲POST原來會有3款醬😫唔知係無左定店員無比到我地) 如果串燒再惹味D相信會更受歡迎☺️⠀🍷Wine by the glass😻✨🕕 6pm - HKD 10🕖 7pm - HKD 20🕗 8pm - HKD 30🕘 9pm - HKD 40⠀而唔係點飲得酒嘅我比較喜歡佢嘅Cocktail🍸好有特色又易入口⠀▫️Spring's Collin (HKD 78 > ‪7pm‬ promo HKD 35)🍸Stolichnaya Vodka, Light, Flowery, Sour & Sweet, Fizzy⠀▫️Aperoselle Sour (HKD 85 > ‪7pm‬ promo HKD 35)🍹Aperol, Aperitivo, Light, Citrus, Aperitif, Bitters⠀而環境方面都幾寬敞👍🏻仲有戶
▫️3小時任食串燒 (HKD$ 250) 🍢✨

🍷Wine by the glass😻✨
🕕 6pm - HKD 10
🕖 7pm - HKD 20
🕗 8pm - HKD 30
🕘 9pm - HKD 40

而環境方面都幾寬敞👍🏻仲有戶外❕有幾多小遊戲玩 同埋老闆好NICE😊
2018-05-14 692 浏览
今日早收工 見到尖沙咀有新開樓上酒吧就膽粗粗上去試下 去到果陣6點幾 唔算好多人環境幾靚 有d似happy room 見到有棉花糖機 炮谷機但果日就冇開 另外玩既都有層層疊 啤牌大富翁波子棋等等餐廳做緊5月份promotion 指定紅酒白酒同cocktail 都有優惠真係幾抵飲 飲多2杯都唔怕貴除左飲酒 餐廳都有串燒 分別有散叫同$250任食選擇困難症既人就梗係揀任食啦 咩到試唔使煩 如果冇特別話要咩食,餐廳就會隨機燒。串燒推介係燒雞翼同雞丸
今日早收工 見到尖沙咀有新開樓上酒吧
就膽粗粗上去試下 去到果陣6點幾 唔算好多人

另外玩既都有層層疊 啤牌大富翁波子棋等等

真係幾抵飲 飲多2杯都唔怕貴

除左飲酒 餐廳都有串燒 分別有散叫同$250任食
選擇困難症既人就梗係揀任食啦 咩到試唔使煩
如果冇特別話要咩食,餐廳就會隨機燒。
串燒推介係燒雞翼同雞丸

• 燒雞翼
27/4/2018 (五)晚, 我和朋友黎到呢間Clubhouse.裡面有有張BAR檯, 亦有幾位Bar Tenders. 可叫特色Cocktail場內都係木檯櫈, 有兩個LCD 播Pop Music, 音響巧正有個露台, 戶外場,  夜景非常正, 談心最佳地方串燒 (牛, 雞, 豬, 煙肉荔枝卷)小食: 薯片, 炸薯格, 秋葵, 脆肉瓜我地叫左 Pear Cider (清清地) 及 Strawberry Cider (好香士多啤味) 同串燒幾夾. 傾下計, 玩左一晚, 都好開心!新場,  值得再黎!

巧正

有個露台, 戶外場,  夜景非常正, 談心最佳地方

串燒 (牛, 雞, 豬, 煙肉荔枝卷)
小食: 薯片, 炸薯格, 秋葵, 脆肉瓜

新場,  值得再黎!
串燒牛柳, 雞, 豬 配 Pear Cider & Strawberry Cider
串燒 + 蘋果汁
炸薯角, 秋葵, 脆肉瓜
2018-04-27
串燒 + 蘋果汁
炸薯角, 秋葵, 脆肉瓜
  • 串燒牛柳
  • 豬 配 Pear Cider & Strawberry Cider
  • 炸薯角
  • 秋葵
  • 脆肉瓜
  • 串燒 煙肉荔枝卷
2018-03-14 1105 浏览
尖沙咀區小有露臺尖東及海旁靚景,配合自家制以本地味道為主cocktail,同區小有。難得難得!!Cocktail 分別由由兩位實力調酒師主理(兩位都比較低調,唔想開名)。其中一位係2013及2014兩大國際調酒比賽香港區4強及8強之一。另一位,可謂英雄出少年,係2017年嘅Wine & Dine 當中一個調酒比賽冠軍,並代表香港到台灣作賽。(想知佢地係邊位就要親身上來飲番杯)Cocktail價錢由$76到$ 588四人份量嘅group served cocktail都有。食物以質素串燒為主,happy hour 時段6.30-9.30更可以$ 250任食,扺!! 串燒款式有至少有15款選擇,仲有多款不同蔬菜,再加埋3款自家制調味醬料一齊食,可以再encore最想講下呢度最特別嘅遊戲,大部份都係以簡單及經典嘅小遊戲作主題,例如巨型Jenga, Card Game, 叠叠杯。。。等等,為不同嘅朋友帶來不同歡樂。🎊🎮🤹‍♂️🕹🃏🎴🎉遊戲主理人話:“酒吧本身可以係聯誼或結交新朋友嘅地方,慢慢變成聚腳地。但現時有大部份嘅酒吧都似乎忘記了這酒吧本身嘅意義,所以希望透過小遊戲可以有一個ice brea

🎊🎮🤹‍♂️🕹🃏🎴🎉

遊戲主理人話:“酒吧本身可以係聯誼或結交新朋友嘅地方,慢慢變成聚腳地。但現時有大部份嘅酒吧都似乎忘記了這酒吧本身嘅意義,所以希望透過小遊戲可以有一個ice breaking 嘅作用,為客人之間打開溝通嘅橋樑,以輕鬆手法增加人和人之間嘅溝通。“

此外,La BASE 空間夠大,裝潢簡潔、輕鬆,再加埋1500呎露臺及1300呎室內,可以容納至少60人。絕對適合不同嘅公司包場、生日party、品牌發佈、節日活動、証婚註冊、小型音樂會、歌迷會、各類工作坊。。。嘩,數之不盡,想到就做到嘅不同類型活動數之不盡。

一個可塑性超高嘅地方,有好地方香港人點可以蝕底呀~~~係尖沙咀地鐵站出口P3 搭lift,一出去就見到余仁生中心嗰大標誌,上去3樓就係La BASE。
  • 羊架
  • 燒秋葵
  • 煙肉荔枝卷
  • 豬頸肉
  • 牛腱隻串燒
  • Eastern delight (cocktail)
  • Jujube O Fashioned (cocktail)
  • Apperoselle Sour (cocktails)
  • Spring Collins (cocktail)