餐厅: JW咖啡室
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今次黎到金鐘三寶之一既JW Marriott同朋友延續Staycation之旅。酒店既設施同環境🌅都同之前住FS拍得住,而JW性價比更高🥇,今次係KLOOK 訂既package係connected rooms👯👯連4️⃣位自助早餐及$1️⃣2️⃣0️⃣0️⃣dinning credit,送埋八月份Sulwahsoo兩盒護膚品🧴同紅酒🍷一支。成個體驗連飲食都係超班,係繼Four Seasons後會再課金黎住既酒店之一,總體好期待下次試埋dinner buffet🍴😎//🥞Breakfast BuffetBuffet分左兩個時段,同友人10點幾先起身落到黎,但refill程度比想像中更快🧑🏻‍🍳,落到黎仲有野食。西式方面,JW會照顧埋vegetarians有veggie omelet🫑同ham & cheese🧀兩款選擇,同場亦有炒滑蛋同太陽蛋🍳,而做得比較出式既係佢既手切火腿🐷,可配燒汁或mustard,食落有質感,推介;pastries就試左cinnamon donut🍩同mini waffle🧇,前者可再加隔離既nutella醬(真係幾了解客人需要,一般只係比普通朱古力醬),幾鬆軟,但waffle略嫌凍

//🥞Breakfast Buffet
Buffet分左兩個時段,同友人10點幾先起身落到黎,但refill程度比想像中更快🧑🏻‍🍳,落到黎仲有野食。西式方面,JW會照顧埋vegetarians有veggie omelet🫑同ham & cheese🧀兩款選擇,同場亦有炒滑蛋同太陽蛋🍳,而做得比較出式既係佢既手切火腿🐷,可配燒汁或mustard,食落有質感,推介;pastries就試左cinnamon donut🍩同mini waffle🧇,前者可再加隔離既nutella醬(真係幾了解客人需要,一般只係比普通朱古力醬),幾鬆軟,但waffle略嫌凍左;另一個area可以自己揀salad🥗同cold cut🍖,on average夠fresh;中式點心方面,呢到既蝦肉燒賣比FS同MO做得更好,鮮味好出,而其他都比較普通,估唔到無蝦餃選擇,呢到中式點心會失色少少
2021-08-17
一段時間沒有來過,終於有機會再來一次試試這裏的自助午餐雖然只是平日,凍盤海鮮的選擇也算多當日有兩種凍蟹,另外有蝦,東風螺,青口和蟹鉗海鮮配以多款特製醬料,包括有瑪麗玫瑰醬,海鮮醬,韓式辣醬,芥末蛋黃醬及泰式辣汁, 可帶出海鮮嘅美味刺身有七款供應,有三文魚,油甘魚,赤貝,馬刀貝,象拔蚌,墨魚及八爪魚, 以自助午餐來說,算是很多選擇刺身水準幾好,當中最讚的是油甘魚及赤貝亦有即做壽司及手捲當日燒牛肉嘅質素一般這邊有片皮鴨,紅燒乳鴿,叉燒及海南雞,片皮鴨是即場包製,很受歡迎,味道也很好熱葷有蒜蓉蒸蝦,蝦肉爽口彈牙,仲有JW最出名嘅燴花膠, 還有燴鵝掌,炒蝦仁帶子, 蒸龍躉等, 水準也很好,都很受歡迎這裏是沙律區,下邊有三款芝士,分別是艾頓芝士,車打芝士和布利芝士麵檔區旁邊有些蔬菜,可以自選煙三文魚有兩種,一種是黑椒煙三文魚,另一種是刁草煙三文魚, 黑椒煙三文魚的煙燻味較好甜品區有很多選擇,以自助午餐來說,真是很不錯,包括有Japanese cheese cake, Chocolate mousse cake, Chestnut mousse, Cheese cake, Black forest

一段時間沒有來過,終於有機會再來一次試試這裏的自助午餐

雖然只是平日,凍盤海鮮的選擇也算多

當日有兩種凍蟹,另外有蝦,東風螺,青口和蟹鉗

及泰式辣汁, 可帶出海鮮嘅美味

刺身有七款供應,有三文魚,油甘魚
,赤貝

刺身水準幾好,當中最讚的是油甘魚及赤貝

亦有即做壽司及手捲

當日燒牛肉嘅質素一般

這邊有片皮鴨
,紅燒乳鴿,叉燒
及海南雞,片皮鴨是即場包製,很受歡迎,味道也很好

熱葷有蒜蓉蒸蝦,蝦肉爽口彈牙
,仲有JW最出名嘅燴花膠
, 還有燴鵝掌
,炒蝦仁帶子
, 蒸龍躉等, 水準也很好,都很受歡迎

麵檔區旁邊有些蔬菜,可以自選

甜品區有很多選擇,以自助午餐來說,真是很不錯,包括有
Japanese cheese cake
, Chocolate mousse cake
Black forest cake, Pumpkin tart, Dry fruit cake, Green tea roll, Puff,
Praline cake, Panna cotta, Mango pudding
, Tiramisu
, Egg tart,
Apple crumble, Sago pudding, Bread pudding...

選擇很多, 係一般酒店嘅中上水準

新鮮水果也有四種

雪糕有三種口味

整體來說這裏的自助午餐食物種類多,質素屬於中上,加上有信用卡優惠,性價比高,值得來一試
2022-01-03
  • 蒜蓉蒸蝦
  • 油甘魚
  • 燴鵝掌
  • 燴花膠
  • Japanese cheese cake
出名勝在貴精不貴多既JW cafe,早兩個月訂座都要排waiting list,好在一星期後店員回覆話有位先有機會試呢間全城最豪中菜Buffet🤤冷盤海鮮有龍蝦、花蟹、蟹鉗、麵包蟹、螺、海蝦,每款都好新鮮,店員refill得好快,長期都會有staff企係呢個區域做refill,龍蝦都幾推介😋肉質好爽彈,有部分仲有膏,麵包蟹多膏都幾鮮甜,冇乜冷藏味刺身有即場手握壽司同手卷,保證新鮮,紫菜亦唔驚變腍,刺身款式都多,三文魚不錯中菜呢到最大賣點就係任食花膠、鮑魚、深海龍躉、海參、海中蝦,絕對係回本之選😍頭輪好快就比人清哂,但餐廳出餐好快,接住就有新一盤食物,呢點好讚👍🏻花膠都炆得幾腍,反而鮑魚如果再燴多陣會比較好,不過盤盤質素都有機會唔同片皮鴨一排再排既片皮鴨☺️師傅即叫即包,所以等待時間都較長,鴨皮鬆脆,肉質微溫,唔會好膻,叉燒就一般般,有點乾身,海南雞好咸肉類區有火雞、燒牛肉同埋羊架,燒牛肉太生,我估應該得1-2成熟,羊架店員切左頭位比我😕所以好熟,熟到柴口,朋友攞個件就幾軟腍,調味亦不錯,有多款醬汁同埋配菜可以揀甜品區相對其他酒店自助餐來說,呢到甜品款式係好少,只有7款蛋糕同埋杯裝甜品,有

冷盤海鮮

刺身

中菜

片皮鴨

肉類區

甜品
相對其他酒店自助餐來說,呢到甜品款式係好少,只有7款蛋糕同埋杯裝甜品,有點似放題店見到既甜品😂朱古力慕絲蛋糕同日式芝士蛋糕好食,唔會有死甜同埋覺得好膩,但杯裝我就覺得味道一般,可以留肚食其他,麵包布甸幾正色,做得好滑溜,apple crumble都好香,蘋果好足料,同埋仲食到熱既口感👍🏻
2021-12-13
2021-12-02 3486 浏览
今日係我同老公結婚21週年紀念❤️❤️ 我哋揀咗去金鐘呢間高級自助餐廳食午餐!餐廳環境~ 入到去以黑白為主~ 餐廳非常寬敞給人有一種優雅高貴的感覺! 有梳化椅丶 環境光猛 丶十分舒服~~😁服務招待~ 職員人數都很多! 好容易便找到服務侍應幫助! 態度有禮貌! 值得一讚!食物質素~冷盤及沙律! 有差不多超過六種刺身非常之新鮮, 沙律菜有差不多六種以上任君選擇, 好新鮮!自己加調味料更加健康好味!海鮮! 以冰鎮為主~有麵包蟹 丶凍蟹丶凍蝦丶凍青口丶 螺~~ 啲蟹仲有好多膏,不過怕自己膽固醇高!所以唔敢食咁多!但超級豐富呢熟食~ 有片皮鴨丶蒸蒜蓉開邊大蝦丶好有骨膠原嘅花膠丶牛扒丶 海鮮闊條麵丶好大隻嘅雲吞丶 石斑魚丶 咖哩牛腩丶 炒麵丶蝦碌等~包羅萬有 甜品~ 甜品非常多選擇及外表整得好靚!味道一般啦~ 因為我唔係好好甜品 !但都好吸引總括來說~今日的自助午餐我和我老公都很滿意 21年婚姻也留下深刻印象
今日係我同老公結婚21週年紀念❤️❤️
我哋揀咗去金鐘呢間高級自助餐廳食午餐!

食物質素~

甜品甜品非常多選擇及外表整得好靚!味道一般啦~ 因為我唔係好好甜品 !但都好吸引

總括來說~今日的自助午餐我和我老公都很滿意
21年婚姻也留下深刻印象

2021-12-02
庆祝纪念
纪念日
  • 花膠
  • 海鮮類
2021-11-08 4763 浏览
今個月家人生日,過往曾經book過唔同的酒店自助餐慶祝生日。過去一年疫情影响下,其實酒店自助餐的供應都唔太穩定,食物的提供亦因全球物流及貨運影响而要經常更改。早於大約2個月前就訂JW Cafe,當然係到最近先知道做緊和牛推廣。家人鐘意食海鮮,JW的選擇基本上都滿足到,龍蝦算係幾鮮甜,而且肉質亦算OK。龍蝦鉗啖啖肉,不過就相對無咩味。其餘花螺,蝦,青口等的質素都幾好。熱食方面的選擇其實都幾多,較為特別的係有鮑魚,海參,花膠,龍躉。另外,可能由於做緊和牛推廣,所以扒類分別有和牛西冷,和牛斧頭扒,仲有prime rib及羊扒等。試齊三種牛,肉質都夠嫩,而且亦算有牛味。甜品方面,我個人認為選擇都多,不過因為已經食得太多嘢的關係,我同家人只係試咗幾樣,加埋一啲生果及Häagen-Dazs雪糕。相信甜品的offer應該可以滿足大部分人。唯一有意見係cold cut方面,我本身都幾鐘意食Iberico ham或parma ham, 食過咁多間酒店的自助餐,大部分都有提供唔同的選擇。相反JW Cafe就只有salami, ham及pepperoni各一,當然cold cut半唔係自助餐的主打。

Staycation 永遠最期待係個早餐buffet 😋感覺似係真係去左旅行咁JW早餐buffet 仍然係我最滿意🤩🤩選擇種類夠多,可以樣樣食d過下口癮比較欣賞中式野食👍🏻👍🏻皮做得夠薄,料又夠足腸粉蝦餃蝦餃都好味煎蛋就偏鞋身,唔太推薦薯餅都炸得夠脆👍🏻仲有一定唔少得嘅朱古力咖啡🍫☕️咖啡味真係好夠香朱古力味又夠濃服務態度100分👍🏻😌一食完好快就會收起隻碟又會貼心咁問有冇咩需要幫手發現我朋友對鞋爛咗,仲幫手搵牛皮膠紙
Staycation 永遠最期待係個早餐buffet 😋
感覺似係真係去左旅行咁

JW早餐buffet 仍然係我最滿意🤩🤩
選擇種類夠多,可以樣樣食d過下口癮

比較欣賞中式野食👍🏻👍🏻
皮做得夠薄,料又夠足
腸粉蝦餃蝦餃都好味

煎蛋就偏鞋身,唔太推薦
薯餅都炸得夠脆👍🏻

仲有一定唔少得嘅朱古力咖啡🍫☕️
咖啡味真係好夠香朱古力味又夠濃

服務態度100分👍🏻😌
一食完好快就會收起隻碟
又會貼心咁問有冇咩需要幫手
發現我朋友對鞋爛咗,仲幫手搵牛皮膠紙
2021-10-29 3465 浏览
今次去食JW咖啡室,我食午餐的,成個月前book位都話冇位,要後補,但最後午我後補到,可以去食👍🏻👍🏻😋我平時去食自助餐唔多食凍海鮮的,但今次食左兩轉,因為佢d蟹真係好好味,麵包蟹好多膏,花蟹好鮮甜,海蝦就不過不失,個花螺都好好味👍🏻👍🏻刺身方面就唔特別😅,可以唔食留返啲quota食蟹😋😋另外熱食方面都有好多選擇,我見好多人都食花膠,但係我唔鍾意食花膠所以我冇食,佢嘅片皮鴨燒賣都好味,但係我食咗最多嘅係佢個蒜蓉開邊蒸蝦,真心好好食👍🏻👍🏻👍🏻而其他熱食就冇乜點食,因為已經開始有啲飽😅😅我覺得佢最唔掂嘅係甜品係有人幫你切,幫你放上碟時放到成Pat屎咁,完全一啲都唔靚,但係味道方面大致上都好食嘅,最好味係日本芝士蛋糕,雪糕係Häagen-Dazs,我冇食,味道都係普通味🤪PS:其他冇分享嘅就冇乜點食或者冇食,自己睇相自己腦保😂😂

刺身方面就唔特別😅,可以唔食留返啲quota食蟹😋😋

PS:其他冇分享嘅就冇乜點食或者冇食,自己睇相自己腦保😂😂
庆祝纪念
生日
2021-10-10 5015 浏览
過末先黎8號波高高掛,附近好多地方都唔開,無乜野好做,醒起之前睇左YouTuber 嘅短片介紹JW tea buffet高CP值,心血來潮,即刻打個電話,又俾我執到雞。下午茶來講比其他酒店略高,成人$358+10%,白金卡以上信用卡有折JW Café同下面The Lounge定位好唔同。呢度比較著重主菜,中菜系種類較多,下面The Lounge較主打頭盤同甜品頭盤簡單沙律幾款,比較特別嘅,有中式沙律,不過不失麵包試左個Scone同咖央多士,Scone剛出爐時機剛剛好,鬆化。咖央多士則是師傅現場即制個粥檔有鮑魚海鮮粥同鮑魚雞粥可選擇,現場即叫即煲,拿個牌仔幾分鐘就有得食,個粥底軟棉棉,海鮮亦好足料中式點心都有幾款,似幫襯緊酒樓一盅兩件。個人幾喜歡雪山叉燒包,個外皮唔錯幾香脆,煎堆炸得剛剛好,燒賣大大粒幾好樣,馬拉糕個口感幾香軟湯品千萬唔好錯過蟲草花螺頭花膠湯,碗碗獨立裝好有專人俾。個湯非常足料有誠意,花膠大大舊,搭舊肥豬肉,Tea Buffet有花膠食真係大亮點。其他主食方面,試左個炸海鮮餅同韓式炸雞翼,炸到脆仆仆。炸蟹腳🦀食左少少,唔算係太大隻,Tea Buffet有蟹食算唔錯,不過似

頭盤簡單沙律幾款,比較特別嘅,有中式沙律,不過不失

中式點心都有幾款,似幫襯緊酒樓一盅兩件。

其他主食方面,試左個炸海鮮餅同韓式炸雞翼,炸到脆仆仆。炸蟹腳🦀食左少少,唔算係太大隻,Tea Buffet有蟹食算唔錯,不過似終要用手食,有D肥lum lum同論盡。

西式甜品款式唔多,蛋糕🍰質素比較一般,偏甜,Tiramisu麻麻,酒味唔太夠。反而中式甜品有幾款,試左件椰汁糕幾香,同埋木瓜雪耳糖水,幾清潤。

食完野加埋影相時間,得一小時45分鐘就有D趕,時間長多少少就好。

總括來講好抵食,下午茶三百幾歎到五星酒店質素真心唔錯,主打中式主菜嘅tea buffet亦有別於其他餐廳,更考廚師功力。聽講唔易訂位,今次應該是打風多其他人取消先執到雞😀。
2021-10-09
2021-10-08 4349 浏览
今次同朋友上網預約咗萬豪酒店嘅自助午餐,嚟食一場久違嘅自助餐。不愧係好出名嘅自助餐,上網book位都要book好耐先約到,如果係假日晚餐直情等到出年都未有位,所以我地出發前都好期待!入到去見到入座率好高,估唔到平日中午都咁多人,就咁睇食物款式都幾多。有前菜、湯、花膠、海南雞、片皮鴨、牛扒、刺身、凍海鮮、熟食、車仔麵類、甜品、Häagen-Dazs雪糕、水果等等,每樣嘅種類都唔少。一入座就見到檯面已經準備好俾客人食蟹嘅工具,同時都見到隔嚟位已經食咗兩三碟凍蟹。熟食方面,花膠軟硬適中,有口感同時唔會太韌,幾好味。另外蒜蓉蒸大蝦都幾好食,連殼蒸,蝦肉食落好鮮甜爽口。食物refill速度都算快,片皮鴨條隊無停過,但佢都可以keep住有新嘅片皮鴨上黎,睇到都流曬口水。另外每人會有一杯免費嘢飲,不過職員可能唔記得咗無提起,要我地主動問翻先知。今次我地就叫咗凍檸茶。(附糖漿俾客人自己加)自助午餐每人$470,整體黎講環境唔錯,食物質素都幾好,值得推介!同朋友食完都一致決定下次要再book過。

入到去見到入座率好高,估唔到平日中午都咁多人
,就咁睇食物款式都幾多。

熟食方面,花膠軟硬適中,有口感同時唔會太韌,幾好味。
另外蒜蓉蒸大蝦都幾好食,連殼蒸,蝦肉食落好鮮甜爽口。

2021-09-16 4772 浏览
JW自助餐一向都幾多好評😛JW Cafe Lunch Buffet $528+1可以食兩小時平時唔係節日應該會平啲🧐.首先講吓自助餐主打海鮮區🤩呢度冇生蠔龍蝦、但係有麵包蟹🦀蟹鉗 長腳蟹腳 青口 蝦 🦐 螺等等蟹蓋當然要無限encore😍😍😛蟹膏非常鮮甜😋😋去到中後期 蟹蓋要叫Staff先會refill😉蝦都好爽口彈牙青口就一般 可以唔洗食.熟食方面因為應節嘅關係都有唔少中國傳統嘅菜式🥳例如發財蠔豉、燴花膠、蒜蓉開邊蒸蝦、紅燒乳鴿等等仲有即叫即製片皮鴨😍😍片皮鴨皮薄又脆卜卜😋😋🤩花膠大大塊 充滿骨膠原😇🐟蒸龍躉魚必食😍😍😛啖啖肉大大件 好滑好幼嫩🤤蠔豉都好大隻 炆得非常入味好林😙🔥仲有唔記得影相嘅燉乳鴿湯超足料又好味 飲左兩碗😛另外印度菜式方面都有唔少選擇不過辣度方面我接受唔到🤣🤣對我來講有啲太辣🌶.🍣🇯🇵日式料理方面刺身有三文魚 甜蝦 北寄貝 油甘魚 帶子等等全部都好新鮮 無雪氣味☺️仲有個種壽司手卷可以叫師傅即叫即製😌.🍮🍰甜品方面款式都算豐富有普通嘅Tiramisu, 焦糖燉蛋, 芝士蛋糕, 芒果慕絲,朱古力慕絲蛋糕等等芝士蛋糕好好食好smooth 芝士味非常濃郁😋🧀焦糖燉蛋反而有
JW自助餐一向都幾多好評😛
蝦都好爽口彈牙
青口就一般 可以唔洗食

熟食方面因為應節嘅關係
都有唔少中國傳統嘅菜式🥳
例如發財蠔豉、燴花膠、蒜蓉開邊蒸蝦、紅燒乳鴿等等
仲有即叫即製片皮鴨😍

焦糖燉蛋反而有啲敗筆 唔夠滑溜

總結來講JW自助餐性價比真的算不錯
下次有機會會試吓JW Lounge 的Brunch😇😇
2021-09-12 4047 浏览
幾年前食過一次都已經好難忘呀價錢係真係唔平既但食到咁多海鮮既BUFFET真係超級滿足凍海鮮已經有開邊龍蝦...長腳蟹...蝦熱盤有上湯開邊龍蝦(伊麵底)...鮑魚...粉絲蒸扇貝....花膠...花雕蒸蟹(應該仲有其他....忘記左)好驚喜係個花雕蒸蟹D蟹肉係好濃花雕味架啖啖酒香無諗住熱盤都咁出色呀鮑魚又係好回味既個口感好好唔會UN因為我地遲左入座食得有點趕連雪糕都無食但試左幾款甜品喇甜品我反而略嫌甜左DD都係鍾意咸點多D呀基本上全部海鮮都好出色能夠一次過食到咁多真係好滿足了PS 仲有個扁皮鴨做得好好師傅即刻包的仲暖既皮脆得黎唔會干真係做得仲好過中菜館呀
幾年前食過一次
都已經好難忘呀
價錢係真係唔平既
但食到咁多海鮮既BUFFET真係超級滿足

凍海鮮已經有開邊龍蝦...長腳蟹...蝦
(應該仲有其他....忘記左)
好驚喜係個花雕蒸蟹

真係做得仲好過中菜館呀
2021-08-29
  • 扁皮鴨
2021-09-12 2016 浏览
What a bravo buffet breakfast in a 5 stars hotel! Here provides plenty of choices! And I will highlight something really delicious! The green salad bar provides not only fresh veggie like BB spinach leaves, but also various cheese. They have buffalo, Brie, cheddar cheese and fontina cheese that I like the most. It is a salted cheese which is sliding well and melting perfectly. I like bakery as well. I have toasted the muffin twice for the hot and charcoal smell. And just simply put an egg with

I like bakery as well. I have toasted the muffin twice for the hot and charcoal smell. And just simply put an egg with sunny side up, smoke salmon and crepes. The lava egg yolk lightened up the palette.
2021-09-08 3172 浏览
幾年前同屋企人嚟過食中午自助餐,可惜上幾星期再去就今非昔比,冇以前咁好食。星期六中午自助餐要早一個半月訂位,$5XX一位加一。當日去到都好多人,要等安排入座。食物都不停refill,海鮮都有唔同的蟹,刺身有基本的,甜品都好多款。

2021-08-07
午餐
已經很久很久沒有去旅行,所以來staycation 渡假真的身心舒暢。作為5星級酒店,佢地的buffet breakfast當然有返咁上下啦!除咗有環境外,食物都仲有好多選擇。除了一般嘅食物之外,他們仲有一啲好特別嘅飲品。西瓜水淡淡如水,夠natural洋蔥檸檬蜂蜜洋蔥味超級強烈,清淡嘅甜味來自洋蔥同蜜糖,檸檬味唔太酸,整體來說也是清甜。菊花水應該用相當多嘅菊花來整,冇落糖,所以帶有一點澀味。其他嘅西柚汁,橙汁,紅肉西瓜汁和蕃茄汁都有一般水準。另外佢哋有好多唔同嘅生果,有哈密瓜,白玉火龍果,菠蘿,提子和橙以外,佢哋仲有梅乾,沙田柚肉,罐頭龍眼,已加入唔同嘅乳酪,有藍妹乳酪,希臘乳酪和燕麥等。

西瓜水
淡淡如水,夠natural

洋蔥檸檬蜂蜜

菊花水
應該用相當多嘅菊花來整,冇落糖,所以帶有一點澀味。

其他嘅西柚汁,橙汁,紅肉西瓜汁和蕃茄汁都有一般水準。

2021-08-25 4180 浏览
JW Marriott Dinner Buffet 半個月前打電話訂位, 排Waiting List 第10 個。 Cafe 職員好好人, 話我知星期日易排過星期六,所以排星期日。要食就要提早BOOK。6:00 食到10:00,我6:30 入坐已經有好多家庭食緊。呢間食BUFFET 至推介係:1. 花膠 - 大大隻, 燜得好入味2. 鮑魚海參3. 片皮鴨 - 即叫即包4. 燒牛肉呢間D食物偏高質。

呢間食BUFFET 至推介係:
1. 花膠 - 大大隻, 燜得好入味

2. 鮑魚海參

3. 片皮鴨 - 即叫即包

4. 燒牛肉

呢間D食物偏高質。
2021-08-22
  • 鮑魚海參