2017-02-27 175 浏览
女仔大愛 • 假日來一點甜👅:Strawberry Churros $88 唔少得經典既甜食法😚 女仔必定心心眼既Churros配士多啤梨,呢到炸到外脆內軟 配埋cream同埋大量🍓🍓 真係好夾好好味。:Churros Tapas $108 而另外個款就較為新穎,原來係Tiramisu, Matcha抹茶🍵, Salted Caramel海鹽焦糖 & Strawberry士多啤梨 一次過食到四款味道😎 我覺得最特別係Tiramisu 因為另外三款都係普通既Cream 但呢個上面就係真一點Tiramisu既Cream Cheese配埋咖啡粉☕️:Churros Dog $78 西班牙油炸鬼Churros估唔到夾住腸 當鹹點食係另一番滋味🇪🇸 呢到既churros炸到外脆內軟,唔會脆到乾得劑😆 配上脆皮腸 加埋茄汁 蜜糖芥末 沙律醬,食落好有層次 但又唔會掩蓋churros既油香味🙈 飲品就有比較健康既detox water,同埋奶味較重既Popcorn Cheesecake!!
女仔大愛 • 假日來一點甜👅
:Strawberry Churros $88
:Churros Tapas $108

:Churros Dog $78

2017-02-26 165 浏览
又到放鬆時間,係啊~通常我都會搵間環境坐得舒服,又夠光猛而且唔會好壓迫嘅餐廳嘆一吓呢到係專食西班牙油炸鬼,即係Churros嘅甜品店,仲用咗日式做法,今日一個專程睇完介紹來試的Strawberry ChurrosChurros做成蝴蝶結形狀,而 面頭擠了忌廉同放咗好多士多啤梨,望落好吸睛又癒Churros口感外脆內軟,食落鹹鹹的,而士多啤梨好新鮮鮮甜我仲叫埋detox water係士多啤梨味飲落好清新啊,成個set好啱草莓控去食

我仲叫埋detox water係士多啤梨味

飲落好清新啊,成個set好啱草莓控去食
2017-02-02
Strawberry Churros
在The One開了一間專食Churros嘅日式甜品店,其實佢哋都仲有鹹點添<Churros Tapas> $108會有四種不同味道,士多啤梨、鹽味焦糖、抹搽及提拉米蘇Churros是油炸過,配上忌廉跟不同味道醬,雖香口脆身又帶點鹹味,但少不免有一點油膩感,但我都可一人KO四件嘅<detox water-士多啤梨羅勒> $68係用新鮮士多啤梨浸過一晚,飲落少少微酸帶甜好清新感覺,又好似消消之前的小油膩感
<Churros Tapas> $108
Churros Tapas
會有四種不同味道,士多啤梨、鹽味焦糖、抹搽及提拉米蘇

<detox water-士多啤梨羅勒> $68
2017-01-12
Churros Tapas
位於尖沙咀的 Joō de Rolls,是我第二次光顧了今天心情不太好,被一些無聊事情煩著,加上一早起來嘔水,身體身心不太舒服。不過對於吃貨來說,吃甜品是最能回復心情的好方法,所以就來獨吃一份甜品吧Heart Churros $88Valentine Special Churros 是期間限定呢,供應日期由10/2至19/2,吃貨的我當然要把握機會,馬上來吃吧心心Churros賣相精美吸引,女朋友必會喜歡沾上草莓囗味粉紅巧克力,更撒上朱古力針,草莓弄成心心型,花心思裝飾,令我心花怒放。Churros香噴噴,外脆內煙靭,有點像麻糬質感,炸得較上一次更好呢。配上那幼滑香甜的忌廉,不太愛忌廉的我吃光光呢旁邊是濃郁奶香的雲尼拉雪糕和紅桑子裝飾,獨吃後心情回復過來啦。Strawberry Latte $52另一期間限定是草莓牛奶咖啡,賣相也相當吸引。拉花清晰,奶泡夠厚,吃光還能保持漂亮圖案。伴上紅噹噹草莓一粒和紅桑子碎碎,那碎碎脆甜美味,不要錯過啦服務員親切有禮,看到他們勻熱鬧的打成一片,努力工作,好團隊連食物都較美味。
位於尖沙咀的 Joō de Rolls,是我第二次光顧了

Heart Churros $88

心心Churros賣相精美吸引,女朋友必會喜歡

配上那幼滑香甜的忌廉,不太愛忌廉的我吃光光呢

Strawberry Latte $52

另一期間限定是草莓牛奶咖啡,賣相也相當吸引。
拉花清晰,奶泡夠厚,吃光還能保持漂亮圖案。
伴上紅噹噹草莓一粒和紅桑子碎碎,那碎碎脆甜美味,不要錯過啦

2017-02-14
2017-02-12 118 浏览
新店直擊❗️首間Churros專門店😍香港終於有得食「西班牙油炸鬼」喇!😛賣相靚到加零一呀💗Churros做咸食甜食都得👏🏻餓底緊係要去朝聖啦!🏃🏻Strawberry Churros 🍓 ($88)嘩!一上枱相當吸晴呀👀Churros呈粉紅色花形🌸上面擠上忌廉同靚靚草莓😛賣相漂亮至極!💕Churros口感係點樣?😏熱騰騰的Churros外層呈金黃色👍🏻外脆內軟而絲毫不油😋切開入面係煙煙靭靭👄咬落帶嚼勁好似麻薯咁~😛當Churros遇上士多啤梨同cream👻好有當時去美國食Churros的回憶!🇺🇸令人一試難忘呀!😍
新店直擊❗️首間Churros專門店😍
香港終於有得食「西班牙油炸鬼」喇!😛
賣相靚到加零一呀💗
Churros做咸食甜食都得👏🏻
餓底緊係要去朝聖啦!🏃🏻
Strawberry Churros 🍓 ($88)
嘩!一上枱相當吸晴呀👀

令人一試難忘呀!😍
2017-01-10
  • Strawberry Churros
2017-02-10 122 浏览
在網上無意中找到這間食土耳其菜的樓上Cafe/私房菜,客人需要先whatsapp預約,訂位時要說明每人的預算(最低$168),好讓廚師預早因應預算而烹調出不同菜式。.我們一行8人的每人預算了$200,總共有1款前菜+7種食物+2種甜品+1支汽水,雖然每碟份量不多,但正好每一樣都淺嚐一下。 這一道是其中一款小食,中間的是炸魚柳,還配上蜜桃和蕃茄、蔬菜,食落好清新,配上類似千島醬的醬汁,味道幾特別,小小的一口剛剛好。
2017-02-10 144 浏览
All day breakfast with ChurroChurro 外層超級脆 内裏係煙韌 好正 原來churro配all day breakfast都好夾另外仲試左strawberry basil detox water同 strawberry champagne premium tea 好fresh又healthyChurros Tapas好中意呢啲Churros外脆內煙韌既感覺 4款churros4款不同口味: tiramisu matcha salted caramel strawberry 一次過滿足哂MFD既願望
All day breakfast with Churro

2017-02-04 178 浏览
之前睇戲嘅時候都知道有哩間餐廳, 今日收咗工就同朋友嚟到尖沙咀食飯, 可能因為未到甜品時間, 餐廳都冇咩人。churros係西班牙出名既小食, 一般係點糖咁食 ,而 呢間餐廳就用咗唔同方法去整 ,所以我地好快就揀咗兩款心急想試。分別係All day breakfast 同Churros Tapas。首先嚟嘅係all day breakfast,2件Churros 代替咗平時嘅麵包, 其他配料都差唔多, 都係腸仔煙肉蕃茄蛋等等, 以哩個價錢哩個分量我覺得有點偏貴, 不過味道就當然冇咩問題, 因為都係傳統嘅整法, 所以一定唔會出事, 不過我驚喜就欠奉囉。 個人就認為份量可以加大番少少,起碼比人感覺抵食啲。第二款就係Churros tapas。 揀呢款嘅原因係因為太多隻味都想試, 所以直接揀個咩味都有嘅嚟食。 佢主要有四個味道, 最近嘅係士多啤梨, 佢喺churros外面加咗士多啤梨味嘅 朱古力,食落感覺似pocky,個人覺得味道都唔錯。 第二款係海鹽肉桂, 我自己就最鍾意呢款, 因為我本身鐘意肉桂味, 而且我覺得個玉桂味同churros好夾。 第三款就係綠茶味, 整法同士多啤梨味嘅差唔多,

all day breakfast
,個人覺得味道都唔錯。 第二款係海鹽肉桂, 我自己就最鍾意呢款, 因為我本身鐘意肉桂味, 而且我覺得個玉桂味同churros好夾。 第三款就係綠茶味, 整法同士多啤梨味嘅差唔多, 都係外面有綠茶味嘅朱古力, 上面仲有紅豆, 根本就係宇治金時。 最遠嗰個係tiramisu味, 同之前嗰三款比較,個人覺得tiramisu味唔算太出, 只係有淡淡嘅咖啡味。
Churros Tapas
總結黎講,我覺得哩種churros新食法幾特別,個人黎講都好鍾意。 鹹點嗰度冇咩特別,但甜點就幾有驚喜。churros tapas個人就最鍾意玉桂味,其次係士多啤梨,綠茶,最後係tiramisu。不過佢獨立既甜品仲有其他味如檸檬,大家不妨去試試!
2017-02-04 163 浏览
一直都好中意食Churros,記得旺角好耐之前有一間外國人開既好好食,可惜之後執左😔之後係韓國或者泰國都見到有得食,依家知道香港都有專門店,當然要去try try la👅估五到既係連咸點既churros都有🌭,而且仲要係好食!!!反而甜點既就真係有d太甜🙈真係食完要飲反幾杯水💧另外當日亦點左飲品Pop Corn Cheese Yogurt同Ice Drip Coffee,最初以為都係影相為主,點知有驚喜,比想像中好好多!!露哥同我都飲得哂🙌🏻
2016-12-13
下午茶
2017-02-01 2071 浏览
新年的頭數天都是待家吃糕為主,今天終跟好姊妹到尖沙咀地鐵站B1 出口的The One看戲後便到4樓, 一直想吃而每次都見人龍的日式甜品Joo de Rolls。 《Churros Tapas $108》賣想精美的churro tapas - 有四種不同味道- 士多啤梨、焦糖、抹搽及咖啡。味道濃郁,底層churros 很脆!《Charcoal Burger $98》除了有甜點外還有鹹食可供選擇。鬆軟麵包配上一整塊車打芝士、番茄、數大塊火腿、青瓜,漲卜卜,一咬下去,口感豐富又清新。包上的花還可以吃的啊!《French Toast $88》吃了一口後發現內裡似蔬夫厘般的感覺,很新穎,很滑。配上甜甜的士多啤梨、青提子清爽一下口腔。 《Popcorn cheese yogurt $58》平常少吃yogurt 的我,原來yogurt 加了芝士及蕉糖是多麼好味,很重奶味且一粒粒細碎冰又碼會令味道變淡,不怕發胖的可試試,呵呵。《Detox Water $68》選擇了香橙、藍梅和薄荷這個組合。顧明思意這是水而並非果汁,所以味道似水加了生果帶甜微甜,完全不用擔心過甜、多糖的問題,此乃十分健康的飲品。環境
《Churros Tapas $108》

《Charcoal Burger $98》

《French Toast $88》

《Popcorn cheese yogurt $58》

《Detox Water $68》

環境:坐位不多,需要等候。
2017-01-31
2017-01-27 117 浏览
之前食過一次 已經覺得佢地既churros係正既 所以今次再去左食 但今次係食晚餐添 總共3個人 嗌左3樣野 飽到撐了French Toast $88之前見有朋友話正 今次去到必食item NO.1已鎖定 點知被人打槍了 話賣晒 甘我就再諗食乜啦 一下子心情跌到去谷底 不過我都吾放棄問第2個店員 佢就同我講係下就無得賣 依家有得賣了 即刻心情愉悅 不過依個toast就要等耐啲既 但美好的東西就需要等待啦泥到個樣真係好吸睛 見到面頭既cream已經令我流晒口水了 見到佢融化既樣我個心都融化了 依個toast係好吾同平時係出面食既西多士 食落口感係勁鬆軟 感覺好似個種日式梳乎厘pancake甘但又無甘空氣感食落幾fluffy 但目見到佢內裡都滲晒蛋漿 所以係幾飽肚 食2舊就有點膩 但確係正既 所以3人share就剛好了竹炭Burger $98另外主食嗌左個burger 都幾大個 上下包皮係連住一塊cheese 中間4塊ham 下面再有啲生菜幾fresh 吾會齋肉 我都幾鍾意 但包身再軟熟啲就更好了飲品我簡左抹茶smoothie

French Toast $88

但又無甘空氣感

竹炭Burger $98

飲品我簡左抹茶smoothie
2017-01-26 196 浏览
呢間開左2個月都唔夠嘅日式吉拿棒專門店 已經吸引左好多人去幫襯 成日都見到好多post😂 港🐷就一於試下 睇下係咪好睇又好食😋----------Churros其實係西班牙油炸鬼 不過呢度就搞搞新意思 將佢變得日式😛-#抹茶churros ( $98 )呢款甜點有港🐷至愛嘅抹茶😍 有4條churros 2條面頭有抹茶粉 另外2條就用左抹茶白朱古力😛 港🐷就覺得後者茶味比較濃🤔 Churros切落比較鬆脆 食落入面都幾軟熟 似實心嘅中式油炸鬼 但唔會太油膩😬 仲有紅豆 同一大杯雪糕 冇食錯應該係抹茶同牛奶扭紋😂-除左甜品 仲有鹹點食☺️ 店內裝潢簡樸舒適 雲石花紋嘅枱同金色嘅餐具好華麗😌
----------
#抹茶churros ( $98 )
2017-01-14
2017-01-25 150 浏览
朋友們是churro控當然要會一會這間churro專門店😋All day breakfast沙律、炒蛋普通 不太特別Churro十分鬆脆,也不會太膩,蛋味香濃👍🏻👍🏻Churro dogs個人最喜歡❤️Churro與香腸意想不到地夾!香腸去除了churro的油膩感覺,香腸和churro一定要一起吃!Strawberry Churro其實與鹹churro一樣 只不過是灑了糖霜士多啤梨十分甜👍🏻不過吃到後期開始油膩我們也認為鹹churro比較好吃😋不過整體而言也是不過不失 不過churro控也值得一試!
朋友們是churro控
當然要會一會這間churro專門店😋
All day breakfast
沙律、炒蛋普通 不太特別
Churro十分鬆脆,也不會太膩,蛋味香濃👍🏻👍🏻
Churro dogs
Strawberry Churro
其實與鹹churro一樣 只不過是灑了糖霜
士多啤梨十分甜👍🏻不過吃到後期開始油膩
2017-01-18 157 浏览
Churros are one of the most-liked snacks in Hong Kong these days. The traditional flavor – crispy churros with cinnamon on top, alone is memorable enough. There is a churros shop in Hung Hom named ‘Eyescream and Churros’, which sells churros of unique appearance and ever-changing flavors, making it gain a growing popularity. Recently, it develops from a small shop in Hung Hom into a Western-Japanese restaurant at ‘The One’, named ‘Joo De Rolls’. Although Churros are still the main theme of this
 Although Churros are still the main theme of this restaurant, the combinations and the styles of food are entirely different. Churros are usually regarded as snacks and something sweet to many people, but ‘Joo De Rolls’ has broken this kind of traditional barriers by putting churros on dining tables, serving not only sweet snacks and desserts, but also main dishes and savories.

The most interesting dish of ‘Joo De Rolls’ is Churros Dog.
Churros are turned into a hotdog in this case, in which a Frankfurt sausage is placed in between two crispy churros with tomato sauce, mayonnaise and mustard sauce on top. Simple but delicious. Vegetable salad together with Japanese sesame dressing is also served, which gives a refreshing taste to the whole dish. I never expected that churros could be in a form of savories; the dish has really surprised me.

Churros Tapas is another signature that really worths a try.

It is possible to try 4 different flavors of churros in one dish. These flavors are  tiramisu, matcha, salted caramel and strawberry respectively. Each churro is rolled into a donut shape which makes it look adorable and delicate. Churros are  crispy because they are deep-fried right after receiving orders. Each tapa is also served with smooth cream, rich sauce and special ingredients. Salted caramel is the most impressive and outstanding flavor among all.

Another dish that has also impressed me is the Strawberry Churros because of its elegant presentation.
I  cannot keep my eyes off when this eye-catching dish comes to us. Its scrumptious appearance definitely fits our ‘camera-eats-first’ society today. There are 4 churros in total that are presented in a flower shape, with fresh strawberries, strawberry sauce and generous portion of silky soft cream in the middle. This crispy churros are indulgently sweet and the fresh strawberries do a good counterbalance to the sugar.
2017-01-18 207 浏览
由於自己對食物有份好奇及很喜歡嘗試新的食物,每當與朋友一起外出時,不論早午晚及下午茶這四個時段,朋友們已習慣將吃什麼款式的食物這個責任交給我負責,而我亦非常享受這個任務,每次外出都在網上做好準備功夫,沒有理由令朋友失望的! 今次安排在尖沙咀嘗試一項新的食物-JOO DE ROLLS店內主打Churros 就是西班牙的傳統甜點,就似外國人的(油炸鬼),就像冬甩加中國(油炸鬼),第一口酥脆,之後很煙韌,還有麵粉香味。,由於不能炸太久而失去鬆軟感,所以一定要新鮮現製。我們點了這個迷你四色Churros,四款口味分別是為士多啤梨(Strewberry)、鹽味焦糖(Salted Caramel)、抹茶(Matcha)及提拉米蘇(Tiramisu)。另外還點了這個士多啤梨口味,本身賣相非常搶眼,但配上士多啤梨汁及新鮮的果肉,很特別!總結:由於Churros 是油炸,很容易有點膩的覺感,不妨叫多多些朋友一起去見識,每人點一款每款吃一點點就剛剛好了!

店內主打Churros 就是西班牙的傳統甜點,

另外還點了這個士多啤梨口味,本身賣相非常搶眼
,但配上士多啤梨汁及新鮮的果肉,很特別!