餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-02-25 23 浏览
🌟今日朋友話帶我去觀塘YM食好嘢,觀塘YM商場環境好靚,餐廳位置好開揚,花海門口好吸引眼球,心情好興奮搵位。***** ***** ***** ***** ***** 晚市餐牌上有好多選擇先上南瓜🎃餐湯,賣相好靚,好啱影相打卡,味道亦好香濃。蕃茄牛面頰肉意大利飯意大利飯軟硬適中帶點creamy, 每粒都滲入蕃茄醬都味道,牛面頰肉質軟腍,好好食。法式油封鴨脾配本酒蘋果蘋果用甜甜哋好特別,鴨脾第一次試,軟綿綿肉質, 烤汁很豐富口感,使每一口鴨脾都很回香。

***** ***** ***** ***** *****

晚市餐牌上有好多選擇

先上南瓜🎃餐湯,賣相好靚,好啱影相打卡,味道亦好香濃。

蕃茄牛面頰肉意大利飯

法式油封鴨脾配本酒蘋果

2024-02-24 229 浏览
琴日去左呢間餐廳食飯 落單之後等左一陣就上左焗蠔同訂座送嘅薯條 之後等左差唔多1個鐘 (中間有催過) 份牛先上到 再過多1分鐘另一個職員就行過黎話 我地last order仲有無其他野要 我忍唔住 即刻講左聲 你地連我叫嘅主食都未上齊 個職員好好即刻幫我催廚房 但都要再等10幾分鐘先上個意粉 個餐牌寫用餐限時90分鐘 60分鐘都係等緊份主食 你係想我地30分鐘內食完埋單走人? 其實本身等左咁耐都算 但個職員一埋黎同我講last order 即刻焫着咗個火😆 雖然個位職員好有禮貌咁問 但個刻真係忍唔到 (同埋坐左一個鐘 我地食住薯條已經飲左大半枝紅酒~ 講返啲嘢食 最好食係個送嘅薯條 夠脆又香口 但其他食物全部都唔得 份肉眼叫左Medium 無overcook嘅 但真係好多筋 咬唔開 切都難切得開😂 個意粉簡直係我食過最難食嘅意粉 先唔好講個汁 淨係啲意粉都不知所謂 明明都幾掛汁 但食落口淨係食到啲鹼水味 (唔知點形容 但感覺真係似食緊鹼水味麵條😂) 就咁食個汁都算可以入到口 但加埋一齊真心好難食 焗蠔超級腥總結就係等餐等左60分鐘 淨係得送嘅薯條同支紅酒唔伏😙

講返啲嘢食 最好食係個送嘅薯條 夠脆又香口
Black  Truffle  Fries

Grilled  Angus  Ribeye  10oz  Steak

Spaghetti  Carbonara

焗蠔超級腥
Baked  Oyster

總結就係等餐等左60分鐘 淨係得送嘅薯條同支紅酒唔伏😙
2024-02-23
Black  Truffle  Fries
2024-02-21 66 浏览
今日去咗觀塘帶屋企人去食午餐,搵到一間好靚嘅餐廳環境好優美,亦都好啱女孩子打卡🤣🤣當然食物都好美味!我哋首先叫咗個白汁忌廉汁蟹肉意粉配溫泉蛋,意粉嘅白汁好入味,亦都有好多蟹肉好足料,配上溫泉蛋,流心的蛋漿當然令到成個意粉嘅層次昇華!❤️❤️❤️跟住我哋叫咗一個牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯,好似真係未試過食一個飯有咁大隻嘅蠔,而且真係用蠔汁煮個飯,真係非常之香👍🏻👍🏻👍🏻跟住我哋叫咗兩杯咖啡,我嗰杯latte個樣都好靚,食完飯飲一杯咖啡真係冇得頂👍🏻

2024-02-21 60 浏览
今日同朋友行行下觀塘,唔想又係大商場搵食,去左附近小型啲既商場行,竟然搵到間好野,打卡一流,食物有質素既西餐廳。餐廳分室內同室外,兩邊都有蓋,唔怕落雨會濕,不過我地揀左室內。環境優美,用紫色花為主,歐陸風格。我哋叫兩個午餐,紅酒燴牛肋條意大利飯及牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯。肋條意大利飯,成個飯既汁都好濃味,牛肉味好香,有芝士片,整個飯都層次好豐富。牛肋條仲要好腍滑,其實最鍾意個擺盤,仲有食用花,襯返間餐廳。而煎蠔意大利飯都煮得好好,隻蠔好鮮味,夠肥美。最估唔到嘅係成個飯都有蠔味,正!臨走時見到好多女仔食三層tea set, 好靚,好多野食,襯埋個環境,唔講以為去左山頂食。😋Yummy Yummy: 8/10😋

😋Yummy Yummy: 8/10😋
2024-02-21 44 浏览
INN I'm not nothing🌟蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿又到咗食個靚dinner 嘅時間,今日去咗裕民坊嘅INN I'm not nothing。揀咗個晚餐set,主菜叫左個燒澳洲豬鞍架,之前lunch嘅時候食過覺得幾好食。今次再食都覺得依然咁好味,豬肉好鬆軟,配上少少嘅蜜糖芥末醬,成道菜都好開胃。配菜有奶油千層薯同埋烤菠蘿,千層薯仔喺出面比較少食到,因為整一份都幾麻煩,所以呢個菜有得食都幾唔錯。
INN I'm not nothing
🌟蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿

估唔到裕民坊有間咁清幽❤️咁歐陸feel嘅西餐,又可以坐outdoor又可以坐indoor,indoor呢係好歐陸feel嘅, outdoor好園林feel打卡一流呀👍👍我選擇咗園林feel涼涼哋喺度食好正呀 💗💗今日嘅餐湯係甘筍湯飲落有dd南瓜味又有少少甘筍味好creamy好正㗎👍👍🍷紅酒牛肋骨意大利飯,嘩❤️真係好香紅酒味每啖飯都有紅油味食完冇醉到😅😅牛肋骨軟淋淋好惹味仲好大份量添,真係食唔曬呀💯💯煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁, 真係好厚切豬肉眼扒, 大大份軟淋淋好容易切,咬落去仲超juicy第一啖咬馬落去好多汁流出嚟,每塊肉都好好味💯💯餐茶兩杯凍檸檬茶好大杯,呢個環境一路飲茶一路食扒真係好似外國咁樣呀❤️❤️❤️INN - I’m Not Nothing地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

INN - I’m Not Nothing
地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

• 紅酒牛肋骨意大利飯
  • 香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁
2024-02-18 31 浏览
每年情人節都會想揀返間西餐食下,但今年要返工,於是book左間最就腳嘅INN;我本身就已經食過荔枝角分店,對於食物質素有信心,而且觀塘呢間分店個裝修好靚,好華麗嘅感覺
餐湯揀左蟹肉龍蝦湯
湯望落好濃郁,不過飲落唔係jam口嘅質地,蟹肉嘅味道相對比較重,龍蝦味會由尾韻出黎

牛油香煎蟹餅辣根蛋黃醬
蟹餅似係炸可樂餅嘅口感,炸得比較乾身內餡有少少類似三色椒嘅菜,配搭蛋黃醬咁食會比較濕潤

慢煮雞胸凱撤沙律
全餐裡面最鐘意呢個,雞胸肉非常軟嫩,而且調味適中,有少少黑胡椒粒,表皮應該有煎過,有少少外脆內軟嘅感覺;另外有配烤麵包粒,稍微有啲硬,可以浸餐湯咁食~

香煎虎蝦扁意粉
虎蝦又大隻又彈牙,而且去腸去得好乾淨,個汁有微微辣味同蕃茄味,食落好清爽;扁意粉嘅份量好多,仲有少量菠菜係裡面,係比較健康嘅意粉,無油膩嘅感覺

燒安格斯西冷牛扒8安士
叫左5成熟,煎得剛好呢塊扒係側邊嘅油脂比較多,所以連埋中間嘅肉一齊食,可以食到肉質香氣,又可以咬到淡淡肉,好滿足;伴碟有大蒜粒,大蒜已經烤到好軟爛,配埋肉食更加增添風味

肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟
班戟本身就好似平時食到雞蛋仔嘅味道,齋食會有少少乾,肉

餐湯揀左蟹肉龍蝦湯

牛油香煎蟹餅辣根蛋黃醬
蟹餅似係炸可樂餅嘅口感,炸得比較乾身
內餡有少少類似三色椒嘅菜,配搭蛋黃醬咁食會比較濕潤

慢煮雞胸凱撤沙律

香煎虎蝦扁意粉

燒安格斯西冷牛扒8安士
叫左5成熟,煎得剛好

肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟

班戟本身就好似平時食到雞蛋仔嘅味道,齋食會有少少乾,肉桂蘋果嘅味道集中係層醬度,連埋班戟咁食先比較濕潤,杏仁片融入其中,會令整體更加有口感,好好食,如果叫呢個set可以揀甜品,感覺抵食過飲品!

2024-02-17 16 浏览
約左朋友,簡咗呢間靚環境INN。餐廳有室外同室內,我地簡咗外面嘅座位,可以望到觀塘景色。好鐘意法式宮廷風,配搭花卉,周圍都係打卡位。🍷紅酒燴牛肋條意大利飯飯嘅質感恰到好處,吸收晒紅酒牛肉汁嘅精華,味道濃郁。牛肋條嘅份量都幾多🤤炆得夠柔嫩,肉味豐富🦞法式焗波士頓龍蝦配全蛋闊麪有半隻龍蝦,啖啖肉,真係好鮮甜。配上全蛋麵口感幾有嚼勁彈牙,掛埋酸甜的蕃茄汁幾夾🎃+$38有賣相好靚嘅南瓜湯 加杯餐飲餐湯入口濃郁軟滑,啖啖南瓜紅蘿蔔味,有埋拉花,加埋花瓣點綴,好有心思半價轉杯特飲 Mixedberry Smoothie🍓🫐酸酸甜甜,口感綿滑,加埋濃厚嘅cream同士多啤梨果醬,好想叫多杯😍

🍷紅酒燴牛肋條意大利飯

🦞法式焗波士頓龍蝦配全蛋闊麪

🎃+$38有賣相好靚嘅南瓜湯 加杯餐飲

半價轉杯特飲 Mixedberry Smoothie🍓🫐
2024-02-16 18 浏览
同洋洋上完堂,去咗裕民坊食嘢,呢間餐廳裝潢好靚,內內外外都好西式feel我哋叫咗一個午餐,首先是日餐湯,係南瓜湯主菜係: 紅酒燴牛面肉意粉+$38 叫咗一個甜品Tiramisu餐飲是凍檸檬茶
2024-02-15 37 浏览
觀塘一到食飯時間好難搵間好坐嘅餐廳, 朋友介紹我去一間環境好又靚的 「INN」。入到餐廳全部都係花 ,而且室外座位都非常舒服, 而且全間餐廳都有好多打卡位。餐牌主菜有十款選擇, 非常多樣化,而且價錢百多元,性價比高。午餐包餐湯,主菜及餐飲甘筍湯濃濃的甘筍味,再加上奶油,非常香滑。白酒忌廉汁蟹肉意粉配溫泉蛋蟹肉鮮甜,配上creamy 忌廉汁, 最重要係隻溫泉蛋,疍汁沾滿每一條意粉更美味。牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯牛油香味撲鼻,廣島蠔非常有鮮味,意大利飯每一粒飯都有濃味的蠔汁,仲有食用花做襯托,又靚又好食。Flat white - 咖啡香濃

午餐包餐湯,主菜及餐飲
甘筍湯
濃濃的甘筍味,再加上奶油,非常香滑。

白酒忌廉汁蟹肉意粉配溫泉蛋

牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯

Flat white - 咖啡香濃

2024-02-15 21 浏览
朋友生日去了位於觀塘裕民坊的INN餐廳,體驗了一頓豐富的美食之旅。這家餐廳以其精緻的裝潢和舒適的用餐環境著稱,為顧客提供了一個理想的用餐氛圍。在這次的用餐體驗中,我品嘗了數道招牌菜式,包括法式焗生蠔、蟹肉龍蝦湯和西冷牛扒,每一道菜都讓人回味無窮。首先,法式焗生蠔的味道絕妙,每一口都是海洋的鮮味與奶油香氣的完美融合,令人難以忘懷。接著,蟹肉龍蝦湯濃郁而細膩,蟹肉和龍蝦的鮮美完美地融入了湯底之中,每一口都充滿了海鮮的甘甜。最後,西冷牛扒則是此次用餐的高潮,肉質嫩滑、多汁,烹調得恰到好處,表面烤得金黃酥脆,內裡保持了牛肉的原汁原味,搭配旁邊的醬汁和配菜,每一口都是滋味無窮。除了美食,INN餐廳的服務也令人印象深刻,員工態度親切,服務周到,使整個用餐過程增添了許多愉悅。總體來說,INN餐廳不僅在食物上達到了高水準,在環境和服務質量上也同樣出色,是一次難忘的用餐體驗。對於喜愛法式美食的食客來說,這裡無疑是一個極佳的選擇。

約閨蜜食lunch最好揀返間打卡餐廳,呢晚餐廳真係好靚,所有既擺設都係宮廷風,再加上花花,真係令人覺得自己變左公主咁Lunch 既時段會有set lunch ,款式都幾多,最後我地揀左個All Day Breakfast 同埋煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁首先就會上餐湯,係南瓜忌廉湯,都幾creamy然後就係All day breakfast ,有蕃茄、腸、煙肉、牛油果、炒蛋、磨菇及麵包等等,非常豐富而且味道賣相都唔錯後設豬扒肉眼質素都幾高,個肉質唔會好韌,而且塊扒仲好Juicy,煎得好香Set lunch 包括埋$28或以下嘅飲品,整體都幾好

首先就會上餐湯,係南瓜忌廉湯,都幾creamy

Set lunch 包括埋$28或以下嘅飲品,整體都幾好
觀塘最近開咗很多特色餐廳,地鐵站大約行一分鐘左右,位置系裕民坊YM ,食完仲有得行街街,這裏地方歡堂,坐得非常舒服,餐廳叫INN I’m not noting ,設計令人有一種很舒服的感覺😍😍😍打咭性地,平時都會約埋同事食lunch🤤🤤🤤今晚就同老公二人世界。餐湯粟米忌廉磨菇湯甜美可口,餐前食非常開胃燒紐西蘭羊架配薄荷開心果莎 莎 個燒羊架好正,肉質鮮嫩爆汁,勁香口 ... 燒開心果羊架, 面頭有開心果碎好有咬口, 羊架不會騷, 加埋燒汁一齊食, 好有層次,必食之選🤘🏻🤘🏻🤘🏻法式焗波士頓龍蝦配全蛋闊麵半隻龍蝦非常惹味,令人滿足❤️❤️❤️❤️真的值得黎一試,人均消費大約100-150 左右👍👍👍

餐湯粟米忌廉磨菇湯
甜美可口,餐前食非常開胃

燒紐西蘭羊架配薄荷開心果莎 莎

法式焗波士頓龍蝦配全蛋闊麵
半隻龍蝦非常惹味,令人滿足❤️❤️❤️❤️

真的值得黎一試,人均消費大約100-150 左右👍👍👍

2024-01-30
2024-02-09 32 浏览
INN - I’m Not Nothing🍽️牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯🦀🍲$188呢個蟹膏意大利飯好特別,好似冇乜餐廳會用蟹膏放落意大利飯,成個意大利飯都有啲鹹香嘅味道,有少少似係食緊泰式馬拉盞咁,幾得意!另外佢哋嘅帶子真係爽口彈牙又鮮甜,絕對唔係平價貨有誠意㗎!👍🏻西班牙黑毛豬鞍架配牛肝菌忌廉汁🐷$248黑毛豬鞍架腌得好入味,份量適中,正常女仔呢個份量都夠食!🙈豬鞍配埋佢哋特製嘅牛肝菌忌廉汁,就更加惹味啦!😋😋旁邊嘅伴碟有唔同嘅蔬菜,同埋一舊類似薯蓉嘅東西😆😆個薯蓉嘅口感同平時唔一樣有啲驚喜喎!🥔✅
INN - I’m Not Nothing🍽️

牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯🦀🍲$188

西班牙黑毛豬鞍架配牛肝菌忌廉汁🐷$248
2024-02-09 30 浏览
餐廳裝修得好靚,古典宮廷風都有啲位俾人打卡!📸手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁☁️食落去個味道唔會好濃烈,黑松露夠香。雲吞既餡料似係薯仔~ 小胃女生夠食牛油果奶昔(跟餐)🥑牛油果味好足料,唔係化學味👍🏻熱情果薄荷梳打正常發揮,夠大杯朱古力心太軟配雪糕🍫🍫味道不過不失,朱古力唔算好濃厚,雪糕可以中和心太軟嘅濟肉桂蘋果,杏仁片,焦糖忌廉🍎班戟煎得幾脆,有少少煙靭嘅口感,略嫌肉桂蘋果唔夠香,蘋果味可以再濃啲。
餐廳裝修得好靚,古典宮廷風都有啲位俾人打卡!📸

手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁☁️

牛油果奶昔(跟餐)🥑
牛油果味好足料,唔係化學味👍🏻

熱情果薄荷梳打
正常發揮,夠大杯

朱古力心太軟配雪糕🍫🍫
味道不過不失,朱古力唔算好濃厚,雪糕可以中和心太軟嘅濟

肉桂蘋果,杏仁片,焦糖忌廉🍎