餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-03-07 61 浏览
這是一家比較年輕的鋪頭,幫襯者也比較多年輕人,尤其係附近做嘢的OL居多,當然亦見到一pair pair的情侶,在花間月下享受美食,成個餐廳有室內位,亦有出邊啲位,室内室外都好多花花裝飾,紫色花更多,幾浪漫的一個地方。Lunch set 有成10樣嘢揀,我哋覺得Risotto 啲料唔錯,就揀咗“紅酒燴牛肋條意大利飯”和“牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯”,飯嘅煮法好正宗, 口感好濃稠creamy,米心有少少硬咬下煙韌。紅酒牛肋條煮得够腍,好易入口,廣島蠔煎得微微濃,帶有牛油香氣,亦都好好,連跟餐的蘑菇湯都勁濃郁够味。

2024-03-07 42 浏览
I'm not nothing位於觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖,餐廳位置很近地鐵站,加上,其內部佈置亦極具品味,以紫色玫瑰花為主題的裝飾布置,營造出浪漫而優雅的用餐氣氛。***********食物******************************Spaghetti carbonara 意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉 ($128)這道意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉的口感很正,他們的豬面頰肉帶有一種迷人的煙熏香氣,卡邦尼意粉的口感煙韌而微鹹,為整道菜品增添了一種獨特的層次感。推介指數:9/10Pan seared tiger prawns linguine 香煎虎蝦扁意粉 ($168)香煎虎蝦扁意粉的口感很令我陶醉。他們的虎蝦外皮酥脆,內里則鮮嫩多汁,吃起來很新鮮及很彈牙。其次,扁意粉煮得恰到好處,既保持其細膩的口感,並吸收到蝦頭油醬的濃郁味道。推介指數:8/10Chocolate crepe 香蕉榛子朱古力忌廉班戟 ($78)香蕉榛子朱古力忌廉班戟也很好吃,他們的班戟的外皮烤得酥脆可口,咬一口下去,就能感受到那層層疊疊的口感。另外,香甜的香蕉的果肉緊密地嵌在濃郁的朱古力

推介指數:8/10

香蕉榛子朱古力忌廉班戟也很好吃,他們的班戟的外皮烤得酥脆可口,咬一口下去,就能感受到那層層疊疊的口感。另外,香甜的香蕉的果肉緊密地嵌在濃郁的朱古力班戟內,為整個甜品增添了香濃的朱古力味道和清新的香蕉果香。

推介指數:9/10

***********飲品******************************

Chocolate banana smoothie ($48)

這個飲品的味道也很美味,飲得出濃郁的朱古力味及新鮮的香蕉味,整杯奶昔飲落去都覺得很Creamy。

推介指數:9/10

Chocolate ($42)

這朱古力飲品帶有濃郁的巧克力味,飲落一點也不覺得苦澀,而且,飲品上邊放了很多奶昔,令到飲品飲落去不會很單調。

推介指數:8.5/10

+$38 daily soup & set drink ($28 or under items)
+$38 配是日餐湯 及 餐飲($28 或以下飲品)

2024-03-06 113 浏览
裕民坊YM2近觀塘站入口上兩層就到無論室外或室內用餐區既環境都咁Fancy法式少女風格裝修 各處都有不同花系佈置用膳後更可上一層去3樓既空中花園打卡整體食物味道創新好味 份量都不會太少岩岩好牛油果凱撒沙律慢煮雞胸 $128擺盤好靚各有層次 加上背景花卉實在賞心悅目牛油果剛好熟成帶有清新果香慢煮雞胸薄切成數塊 鎖住肉汁十分嫩滑凱撒沙律汁不會太甜 配埋原片即刨芝士好正法式紅酒懀牛面頰肉意大利飯 $168Risotto軟淋適中 吸收左大量香濃醬汁每粒米飯都帶有牛肉及紅酒汁既芳香飯內更加左煙燻肉粒一齊燉煮 增加風味更有爽口咬感3款不同菇種更令醬汁味道豐潤提鮮牛面頰肉十分軟身 油脂十分均勻每口都有拉絲感覺香煎銀鱈魚柳配露笋茸鮮魚忌廉汁 $198真正既Black Cod Fish銀鱈魚煎香再加以炆焗既煮法表面香脆更使其肉質緊緻不鬆散配上輕盈味淡既鮮忌廉汁十分療癒新鮮既露笋茸及各款脆口蔬菜襯托出豐富的對比
裕民坊YM2近觀塘站入口上兩層就到

法式紅酒懀牛面頰肉意大利飯
香煎銀鱈魚柳配露笋茸鮮魚忌廉汁
3K
2024-03-04 44 浏览
放咗工約朋友去裕民坊晚飯,預約了一間西式餐廳,環境優雅,隨了室內,還有戶外位置,裝飾以紫色花花為主,充滿歐陸風格。西柚檸檬梳打顏色好美,酸酸咪咪,清新開胃。南瓜湯嘩!拉花好靚!南瓜嘅鮮甜味非常特出,好飲。法式焗波士頓龍蝦配手工意粉龍蝦肉質爽口,蝦膏爆滿!意粉果然係手工製造,有種粗獷嘅質感,軟硬度適中,掛汁不錯。龍蝦汁夠晒濃稠,濃而不膩。芒果熱情果忌廉班戟卷班㦸煎得脆脆。醬汁清新,又醒胃。配搭一流。

西柚檸檬梳打
顏色好美,酸酸咪咪,清新開胃。

南瓜湯
嘩!拉花好靚!
南瓜嘅鮮甜味非常特出,好飲。

法式焗波士頓龍蝦配手工意粉
龍蝦肉質爽口,蝦膏爆滿!
意粉果然係手工製造,有種粗獷嘅質感,軟硬度適中,掛汁不錯。
龍蝦汁夠晒濃稠,濃而不膩。

芒果熱情果忌廉班戟卷
班㦸煎得脆脆。醬汁清新,又醒胃。配搭一流。

2024-03-04
2024-03-03 47 浏览
呢日同小朋友係觀塘補習完,就來呢間好靚嘅宮廷風打卡西餐廳食午餐。餐廳室外位置好寫意,好適合high tea,仲有好多影相打卡位。🌼Lunch Set餐湯-蘑菇湯🌼 牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯 $1383大隻蠔,煎得剛好,意大利飯有好香洋蔥味。🌼 煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁 $148豬肉眼做得非常好,火候控制剛剛好,切開肉汁標晒出嚟。🌼 加配意粉$15🌼香蕉榛子朱古力忌廉班戟 加配$68好好味,朱古力控必食!🌼Latte 套餐半價加配$19🌼Mocha 套餐半價加配$19環境靚,地方大而且地點夠靜,有室外位又夠休閑。拍拖食飯,朋友傾偈,影相打卡都好啱。

🌼Lunch Set餐湯-蘑菇湯

🌼 牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯 $138
3大隻蠔,煎得剛好,意大利飯有好香洋蔥味。

🌼 煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁 $148
豬肉眼做得非常好,火候控制剛剛好,切開肉汁標晒出嚟。

🌼 加配意粉$15

🌼香蕉榛子朱古力忌廉班戟 加配$68
好好味,朱古力控必食!

🌼Latte 套餐半價加配$19
🌼Mocha 套餐半價加配$19

2024-02-26
  • 香蕉榛子朱古力忌廉班戟
2024-03-01 55 浏览
INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖中午同朋友黎觀塘裕民坊食lunch,都得兩年冇嚟觀塘裕民坊YM新開之後都係第一次嚟。裝修有英倫宮廷風,好適合打卡,有大量花草裝飾。 Crab meat risotto crab paste creamy sauce, parmesan cheese 蟹肉蟹膏忌廉汁意大利飯 $128忌廉汁的質地非常順滑,讓人一口接一口。意大利飯的口感也非常恰到好處,每一粒米都入味且不會太軟或太硬Grilled US pork rib eye tomato salsa, grilled pineapple 煎焗厚切豬肉眼蕃茄沙沙配燒菠蘿 $148豬肉眼非常嫩且多汁,搭配上番茄沙沙和燒菠蘿,讓風味更豐富。燒菠蘿的甜味平衡了豬肉眼的鹹味,而番茄沙沙則增添了一些清新的味道。士多啤梨藍莓奶昔 餐點加 $24最後,我點了各一杯士多啤梨藍莓奶昔,非常清涼,水果有草莓、藍莓,讓人在炎熱的夏天感到非常舒爽。總的來說,我對INN - I’m Not Nothing餐廳的食物印象非常好,環境都舒適,不妨到這裡一試
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

士多啤梨藍莓奶昔 餐點加 $24

總的來說,我對INN - I’m Not Nothing餐廳的食物印象非常好,環境都舒適,不妨到這裡一試。
2024-02-29 50 浏览
呢晚去咗觀塘行街,順手就同男朋友試咗呢間打卡Cafe,餐廳裝修好靚有唔少打卡位,而且野食都幾出色,甜品仲有crepes食,好正😙❀餐湯❀餐湯係忌廉蘑菇湯,飲落幾香濃,仲有好多蘑菇粒粒。❀香煎帶子配海膽意大利飯❀帶子用牛油煎到金黃色,大大粒,食落香口又鮮甜,再加入海膽,連埋Risotto一齊煮,飯粒軟腍兼且吸汁力強,味道唔錯!❀法式油封鴨髀配橙酒汁❀油封鴨髀係用低火慢煮,所以入口個皮脆脆地,肉質嫩滑,味道濃香,重點價錢唔太貴,推薦試下😋❀香蕉榛子朱古力忌廉Crepes❀賣相精緻啱哂打卡,Crepes好軟身,包住幼滑嘅朱古力忌廉,面頭仲有香蕉片+ 榛子醬,味道唔太甜,但好邪惡😣❀檸檬茶及檸檬水❀跟餐嘅飲品,個杯幾靚,清清地飲黎解膩都好。
呢晚去咗觀塘行街,
順手就同男朋友試咗呢間打卡Cafe,
餐廳裝修好靚有唔少打卡位,
而且野食都幾出色,
甜品仲有crepes食,好正😙

❀餐湯❀
餐湯係忌廉蘑菇湯,
飲落幾香濃,仲有好多蘑菇粒粒。

❀香煎帶子配海膽意大利飯❀
帶子用牛油煎到金黃色,
大大粒,食落香口又鮮甜,
再加入海膽,連埋Risotto一齊煮,
飯粒軟腍兼且吸汁力強,味道唔錯!

❀法式油封鴨髀配橙酒汁❀
油封鴨髀係用低火慢煮,
所以入口個皮脆脆地,
肉質嫩滑,味道濃香,
重點價錢唔太貴,推薦試下😋

❀香蕉榛子朱古力忌廉Crepes❀
賣相精緻啱哂打卡,
Crepes好軟身,包住幼滑嘅朱古力忌廉,
面頭仲有香蕉片+ 榛子醬,
味道唔太甜,但好邪惡😣

❀檸檬茶及檸檬水❀
跟餐嘅飲品,個杯幾靚,
清清地飲黎解膩都好。
2024-02-29 29 浏览
呢間餐廳同之前Royal INN都係同一系列,但餐廳嘅裝修就較為柔和一啲,有種輕鬆Afternoon tea嘅感覺。💪🏻 香煎銀鱈魚配露笋茸鮮魚忌廉汁 ($198)銀鱈魚嘅魚皮煎得好香脆,魚油香非常突出🤤 而且魚肉嫩滑,配埋有微微蒜香味嘅忌廉汁就好夾!蘆筍都好爽脆,完全冇渣。💪🏻 香煎虎蝦扁意粉 ($168)虎蝦肉質彈牙,而扁意粉口感都煙靭!個意粉醬汁食落有一鼓辣椒香味,但一啲都唔辣,味道幾特別😋💪🏻 芒果熱情果班戟卷配雪糕 ($88)班戟卷即叫即整,餅皮熱辣辣亦都脆卜卜😍 配埋凍冰冰嘅雲尼拿雪糕,一冷一熱口感好正🤤 芒果醬同熱情果甜度剛好!食落唔會好溜。味道:8/10 性價比:6/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 香煎銀鱈魚配露笋茸鮮魚忌廉汁 ($198)

💪🏻 香煎虎蝦扁意粉 ($168)

💪🏻 芒果熱情果班戟卷配雪糕 ($88)

味道:8/10
性價比:6/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5
  • 芒果熱情果忌廉班戟卷
2024-02-29 180 浏览
觀塘YM2有唔少食肆,今次嚟到呢間餐廳,有室內同室外座位,到處都係打卡位。 黑松露薯條配巴馬臣芝士即炸薯條夠香脆,松露碎同巴馬臣芝士好夾,點埋黑松露蛋黃醬好開胃。 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁呢道菜色嘅黑松露比薯條更濃郁,雲吞皮夠薄,配忌廉汁好creamy。 燒安格斯肉眼扒10安士配阿根廷香草汁牛扒厚身,煎得比較rare;阿根廷香草汁入面有大蒜同白醋,有少少辣同刺激嘅感覺。焗整棵蒜頭腍甜,生薯薯仔味濃。 士多啤梨藍莓奶昔 / 西柚檸檬梳打奶昔酸酸甜甜,口感滑溜。西柚檸檬梳打清涼爽口。

士多啤梨藍莓奶昔 / 西柚檸檬梳打
奶昔酸酸甜甜,口感滑溜。西柚檸檬梳打清涼爽口。

2024-02-21
2024-02-29 43 浏览
朋友預約餐廳食生日飯~~室內環境西式古典裝修但偏細 最初店員安排角落位置但圓枱太細要求更換位置唔明白大家都預約左其他二人係都係坐方枱我地被安排圓枱跟本唔夠放野食😮‍💨😮‍💨環境講完講返食物價錢屬中底價位叫左兩個餐南瓜湯都滑味道可以牛油果奶昔有進步空間牛油果味比較淡🙃主菜叫左一個豬 一個羊普普通通 肉味唔算濃好似好多擺盤咁但其實都係用返果D野😂😂😂甜品都唔係話好突出總體黎講真係普普通通如果唔係節日去打下卡唔會因為食物再去如埋同日好多人慶祝生日一共聽5次生日歌環境細小可以清楚聽到大家對話有台客好開心講野大聲D都變到好嘈🙃🙃
朋友預約餐廳食生日飯~~

室內環境西式古典裝修

環境細小
可以清楚聽到大家對話
有台客好開心講野大聲D
都變到好嘈🙃🙃

放工後, 同Mina爸一齊等接Mina放學,我哋係附近的食返過下午茶先,但由於我扭親腳,行唔到太遠,所以Mina爸揀左附近嘅餐廳Inn!裝修好有歐洲宮廷氣息嘅Inn,佢哋連食物嘅餐具同埋擺盤同裝修品,都恍如置身歐洲宮廷之中,啱晒大家嚟影相同埋打卡,有室內同室外嘅位置可以選擇,所有餐點嘅擺盤同裝飾都好精緻,偶然嚟食下下午茶都非常Relax 🫖☕️✨今次選咗以下食品✨🌟香煎虎蝦扁意粉$148虎蝦大大隻,咬感爽口又彈牙,貶意粉同樣整得爽口,又好掛汁,🌟蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿$248豬鞍架非常厚身又大塊,燒到啱啱好,成功鎖住肉汁,豬鞍架肉質夠軟腍,配埋烤得香噴噴嘅新鮮菠蘿,清新又開胃嘅一道菜🌟南瓜忌廉湯(跟餐+$38)濃稠嘅南瓜湯,口感幼滑,南瓜味重

✨今次選咗以下食品✨

🌟香煎虎蝦扁意粉$148
虎蝦大大隻,咬感爽口又彈牙,貶意粉同樣整得爽口,又好掛汁,

🌟蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿$248

🌟南瓜忌廉湯(跟餐+$38)
濃稠嘅南瓜湯,口感幼滑,南瓜味重

• 芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架
2024-02-28 11 浏览
#fatchubelly (觀塘)📍 INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)💥牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯厚身爽身嘅帶子鮮甜彈牙意大利飯煙煙韌韌加埋鹹鹹香香嘅芝士 配埋忌廉蟹膏汁 味道一流💥手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁黑松露味好濃😋忌廉汁好creamy配埋爆漿嘅手工雲吞成個味道好豐富😍💥芒果熱情果班戟卷🥭餅皮酥脆 入面仲包住好多cream芒果同熱情果落酸酸甜甜 兩個夾埋嘅口感好有層次💥提拉米蘇Cheese cream好幼滑🧀面頭帶點焦香配埋有酒香嘅餅乾碎好好食,好推薦👍🏻💥士多啤梨藍莓奶昔奶昔質感濃郁 配上香滑嘅鮮忌廉同埋新鮮嘅水果清爽消暑😜INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號I舖
#fatchubelly (觀塘)

💥牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯

配上香滑嘅鮮忌廉同埋新鮮嘅水果
清爽消暑😜

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號I舖
2024-02-27 42 浏览
今日放工黎到呢間位於觀塘嘅特色餐廳💕餐廳有室內和室外。內外裝修都好適合打卡天黑之後坐喺戶外都幾舒服幾涼爽。餐廳職員禮貌友善法式紅酒懀牛面頰肉意大利飯+ $38餐湯(南瓜🎃)牛肉味道好濃唔會韌入邊有蘑菇同埋意大利飯和濃稠的意大利飯 因為裡面加了紅酒和菇食落比較開胃🤤牛油香煎蟹餅辣根蛋黃醬一上碟就聞到好香嘅蟹味同埋煎餅嘅香味,食落味道啱啱好。肉桂蘋果,杏仁片,焦糖忌廉甜品好有奶油香味嘅餅皮加埋其他配料一齊食好味下次去會再叫士多啤梨藍莓奶昔 好鐘意呢種水果奶昔 好味又健康奶昔加上濃濃geh 奶油 甜而不膩 法式芝士焗生蠔做緊買一送一 煮法特別 生蠔上加買芝士同煙肉 味道濃郁但不會蓋過生蠔本身味道
今日放工黎到呢間位於觀塘嘅特色餐廳💕

餐廳有室內和室外。內外裝修都好適合打卡
天黑之後坐喺戶外都幾舒服幾涼爽。
餐廳職員禮貌友善

法式紅酒懀牛面頰肉意大利飯+ $38餐湯(南瓜🎃)

牛油香煎蟹餅辣根蛋黃醬
一上碟就聞到好香嘅蟹味同埋煎餅嘅香味,食落味道啱啱好。

肉桂蘋果,杏仁片,焦糖忌廉甜品
好有奶油香味嘅餅皮加埋其他配料一齊食
好味
下次去會再叫

好鐘意呢種水果奶昔 好味又健康
奶昔加上濃濃geh 奶油 甜而不膩

法式芝士焗生蠔

2024-02-26 31 浏览
原來裕民坊裡隱藏一間宮廷風的西餐廳,優美的環境令人感到格外舒心。不想左思右想便選擇了Dinner Set,包含前菜、餐湯、主菜和飲品。【牛油香煎蟹餅辣根蛋黃醬】撲鼻而來便是牛油的香味,蟹餅煎得金黃香脆。【慢煮雞胸凱撒沙律】一看粉嫩的顏色便知肉質嫩滑,外層有經過香烤,非常滋味。【蟹肉龍蝦湯】口感稍為稀身並非常見的濃稠度,色澤濃郁、味道鮮甜。【香煎虎蝦扁意粉】蝦的體型不小,配上creamy的意粉十分合襯。【蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿】肉質醇厚,非常Juicy。配菜除了有鮮甜的烤菠蘿外,還有粟米、小蕃茄、蘆筍,十分豐富。
原來裕民坊裡隱藏一間宮廷風的西餐廳,
優美的環境令人感到格外舒心。
不想左思右想便選擇了Dinner Set,
包含前菜、餐湯、主菜和飲品。

【牛油香煎蟹餅辣根蛋黃醬】

撲鼻而來便是牛油的香味,蟹餅煎得金黃香脆。

【慢煮雞胸凱撒沙律】

一看粉嫩的顏色便知肉質嫩滑,
外層有經過香烤,非常滋味。

【蟹肉龍蝦湯】

口感稍為稀身並非常見的濃稠度,
色澤濃郁、味道鮮甜。

【香煎虎蝦扁意粉】

蝦的體型不小,
配上creamy的意粉十分合襯。

【蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿】

肉質醇厚,非常Juicy。
配菜除了有鮮甜的烤菠蘿外,
還有粟米、小蕃茄、蘆筍,十分豐富。
2024-02-26 75 浏览
觀塘裕民坊新商場YM2有唔少新餐廳+cafe,見到呢間cafe宮廷風既裝修同埋半室外既座位幾chill又唔多人就試下啦一入到黎侍應哥哥就好殷勤,問我地係咪openrice訂位,我地今次就冇喇,不過佢提我地下次黎可以openrice訂座會有唔同既優惠。佢哋宜家做緊$28/隻焗蠔既優惠,可惜我地黎食呢日咁啱冇,大家如果下次黎可以試下。我地首先揀左西冷扒+龍蝦呢個好吸引既組合。舊扒叫左5成熟,煎出黎都真係5成冇過熟,個香草汁味道唔會太濃啱啱好隻龍蝦睇落唔係好大隻,但原來打開隻鉗仲有肉架,而且仲有蝦膏。黑松露雲吞一上枱,就聞到好香既黑松露味!面頭有啲芝士片應該係即切出黎,同個忌廉汁既菇味好夾,個雲吞咬落口感粉粉地,入面應該都係有啲磨碎左既芝士,雲吞既份量一個人食啱啱好唔會太膩。戶外既位置夠闊落,仲可以比狗狗坐,住觀塘區既朋友如果想帶狗狗出街又唔想去太遠呢到係個幾好既選擇🐶見隔離枱係有2個小朋友既家庭,侍應都好細心比多張凳佢地放野,服務好周到臨走既時候見到佢地個bar有好多酒,下次有機會可以黎happy hour下。

安格斯西冷牛扒8安士伴牛油燒龍蝦

安格斯西冷牛扒8安士伴牛油燒龍蝦