2021-04-30 145 浏览
一早見到有其他人介紹呢間餐廳,有小小法國風情,見到openrice有得book,新開張仲有折扣優惠,提早一星期book定!佢係位於工廈樓上,一入餐廳係另一個世界,午飯的時間特別多人,目測8成係女性整個採光度非常好,有種置身於法國cafe的感覺,等大約5分鐘可以入座,餐牌以呢個區域黎講算貴,Around $88-$138一個餐跟餐有餐湯唔知點解d忌簾有椰子味,香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬 $108味道係不錯的,口感外脆但嫌豬肉眼有點實,要咬耐一點,配上肉桂蘋果醬的酸甜中和,唔中意食肉桂的朋友可以放心,肉桂味唔會太重澳洲肉眼8安士配薯菜.燒汁 $138叫左5成熟,但好似過熟,影出黎唔覺變左7成,但好食的,切落去外脆內軟,有牛味,配芥末好食過個燒汁薯菜可以再比多小小力,有d似吉x家伴飯跟餐可以以$58 加配 芒果。熱情果。忌廉法式crepe原價 $68賣相好吸引有蛋香,但應該熱上所以個cream有點溶溶地,芒果的甜配上熱情果的酸好夾以lunch黎講係一個可以放鬆的環境,但由於8成都女人所以都嘈架個環境你明啦~建議1點九入座會少人仲可以打卡佢仲比左張印仔卡草印仔就得到free lunch,呢方面好
一早見到有其他人介紹呢間餐廳,

佢係位於工廈樓上,
一入餐廳係另一個世界,
午飯的時間特別多人,
目測8成係女性

整個採光度非常好,
有種置身於法國cafe的感覺,

等大約5分鐘可以入座,
餐牌以呢個區域黎講算貴,
Around $88-$138一個餐
跟餐有餐湯
唔知點解d忌簾有椰子味,

肉桂味唔會太重

澳洲肉眼8安士配薯菜.燒汁
澳洲8安士肉眼配薯菜 燒汁

叫左5成熟,但好似過熟,
影出黎唔覺

變左7成,但好食的,切落去外脆內軟,
有牛味,配芥末好食過個燒汁
薯菜可以再比多小小力,有d似吉x家伴飯

跟餐可以以$58 加配
芒果。熱情果。忌廉法式crepe

原價 $68
賣相好吸引
芒果熱情果crepe

以lunch黎講係一個可以放鬆的環境,
但由於8成都女人所以都嘈架個環境
你明啦~
建議1點九入座會少人仲可以打卡

佢仲比左張印仔卡草印仔就得到free lunch,呢方面好識做!
會再食的!

澳洲8安士肉眼配薯菜 燒汁
芒果熱情果crepe
上OpenRice 搵下有咩餐廳好食,見到呢間新開又有折,所以就試下餐廳雖然位於工廈入面,但都算易搵,好彩有訂位,12:00入座,聽到後面既客人無訂位所以要2點先有得食揀左lunch set 入面既香烤香草羊架配薯菜燒汁要左5成熟,肉唔韌都幾juicy,份量都幾多另一個點左法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿,呢個都幾好味而且比較少有,份量唔多Lunch set 有湯同飲品,飲品揀左black coffee,但又酸又苦好似煲燶左既苦茶,飲左一啖已經無飲野食都ok但唔知係咪樓底唔高又坐滿人所以餐廳非常嘈,講野要大聲到好似嗌交咁,呢個價錢應該都仲有好多選擇
上OpenRice 搵下有咩餐廳好食,
見到呢間新開又有折,
所以就試下

餐廳雖然位於工廈入面,
但都算易搵,
好彩有訂位,
12:00入座,
聽到後面既客人無訂位所以要2點先有得食

揀左lunch set 入面既香烤香草羊架配薯菜燒汁
要左5成熟,
肉唔韌都幾juicy,
份量都幾多

另一個點左法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿,
呢個都幾好味而且比較少有,
份量唔多

Lunch set 有湯同飲品,
飲品揀左black coffee,
但又酸又苦好似煲燶左既苦茶,
飲左一啖已經無飲

野食都ok但唔知係咪樓底唔高又坐滿人所以餐廳非常嘈,
講野要大聲到好似嗌交咁,
呢個價錢應該都仲有好多選擇
2021-04-08
今日同朋友去開荔枝角行街搵野食 上網見唔錯就去左試下.餐廳位置非常方便 荔枝角站D2出口行去唔洗5分鐘已經到, 係係工廈入面既西餐廳, 裝修好有復古風味 加上燈光比較暗 十分之有情調!一入到去 店員好有禮貌咁為我地帶位 同時都好貼心咁每人比左個小藍子我地放心袋, 值得一讚👍🏻食物方面我地叫左4樣野食 分別係:水牛芝士蕃茄羅勒黑醋沙律 $98澳洲肉眼扒8安士配薯菜 $168波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯 $148法式班戟 $68首先上既係水牛芝士蕃茄羅勒黑醋沙律, 味道酸酸甜甜 食落十分之開胃! 中途店員有黎問我地想食完沙律先在上主菜定可以上埋, 十分之貼心👍🏻👍🏻第二樣上既係波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯擺盤十分之精美! 睇得出好比心機整 份量亦都岩岩好龍蝦肉食得出好鮮甜爽口, 意大利飯都做得好正宗👍🏻接住上既係澳洲肉眼扒8安士配薯菜肉眼扒火喉煎得岩岩好 入口完全唔UN 唔孩口 好多肉汁 亦都保留到牛肉味 好好食!薯菜都做得唔馬夫 用左粗薯條 炸得脆口 亦都好貼心咁有齊芥末同茄汁👍🏻👍🏻最後上既甜品係法式班戟店員好貼心 會留意客人食完主菜未 食到差唔多會主動問甜品上得未👍🏻班戟上放滿左香蕉
今日同朋友去開荔枝角行街搵野食 上網見唔錯就去左試下.

食物方面我地叫左4樣野食 分別係:
水牛芝士蕃茄羅勒黑醋沙律 $98
澳洲肉眼扒8安士配薯菜 $168
波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯 $148
法式班戟 $68

第二樣上既係波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯
擺盤十分之精美! 睇得出好比心機整 份量亦都岩岩好
龍蝦肉食得出好鮮甜爽口, 意大利飯都做得好正宗👍🏻

接住上既係澳洲肉眼扒8安士配薯菜

最後上既甜品係法式班戟
班戟上放滿左香蕉 加左朱古力醬同Cream 好好食!

總結黎講 今餐飯食得好開心
每道菜擺盤都好靚 打卡一流! 另外睇得出各位店員都好認真同貼心
今晚叫左4樣野都好好食 絕對係超值 會推介其他朋友黎食😋😋!
2021-04-28 45 浏览
位於荔枝角的INN - I’m Not Nothing,是一間新開業的法式宮廷風餐廳。餐廳主題特別,有別於一般的工廈餐廳,裝潢以白色為主,門外擺放白色門柱,店內掛上古典風扇和吊燈,加上雲石枱和藤椅,環境特別,令人有與別不同的感覺。 餐廳的食物精緻,有沙律、意粉、肉類、甜品等等,更可以優惠價加配餐湯和飲品,價格相宜哦! 甜品之中,以法式薄餅最受歡迎,大家不要錯過啦。 澳洲肉眼扒 $168 8安士的澳洲肉眼扒,賣相不俗。牛扒厚切大大片,肉質較為結實,咀嚼間會溢出牛脂甘香,味道不錯。附旁的薯條香脆可口,鹹香十足。 榛子朱古力香蕉士多啤梨法式薄餅 $68 未光顧前,我已經鎖定好要吃什麼甜品啦!法式薄餅有四款口味,這次我先試榛子朱古力吧。 軟糯可口的薄餅皮,包裹著香蕉片,面層則放有草莓和忌廉,配上朱古力醬後,甜度剛剛好,一人一份也不會膩。 巴斯克芝士蛋糕 $52 大熱的巴斯克芝士蛋糕,INN也有供應呀! 芝士味濃郁的蛋糕,略為冰感和札實了一點點,如果放久一點,待它軟化,會更好吃呢。 提拉米蘇 $48 女孩子的甜品胃,往往不能輕視。我們兩人點選三個甜品,質素不錯,最後由我獨力吃光光。 提拉米蘇用瓶
位於荔枝角的INN - I’m Not Nothing
,是一間新開業的法式宮廷風餐廳。

澳洲肉眼扒 $168

榛子朱古力香蕉士多啤梨法式薄餅 $68

未光顧前,我已經鎖定好要吃什麼甜品啦!

巴斯克芝士蛋糕 $52

提拉米蘇 $48

女孩子的甜品胃,往往不能輕視。我們兩人點選三個甜品,質素不錯,最後由我獨力吃光光。 提拉米蘇用瓶子呈上,整齊潔淨,質感輕柔,不會過苦過甜唷~
2021-04-09
2021-04-27 96 浏览
荔枝角越來越多嘢食,除咗有D2 Place同埋地下嘅小店,附近嘅工廠大廈都有好多特色嘅餐廳。呢間餐廳好似係新開定唔知轉左手改咗名,所以專登嚟試吓。蘑菇忌廉湯,蘑菇味好香濃,而且好足料,係蘑菇打碎成為蓉再煮湯,個人認為可以再加多少少忌廉,咁就會creamy好多。Main Course要咗龍蝦意大利飯,份量唔算好多,龍蝦有半隻,Size比較細,意大利飯嘅份量都比較少。龍蝦肉上邊嘅醬汁好香,有蒜蓉同香草牛油整成嘅醬汁。肉質不過不失,唔會太爛,但都唔算話好新鮮。飯嘅味道較為清淡,有龍蝦嘅香味。
2021-04-26 211 浏览
難得星期一放假 又即興約到友人吃飯 遷就一下便到荔枝角工廈覓食😋一入內看到白色為主的裝潢中帶點成熟的韻味 吊燈 黑白藤椅 加上綠油油的植物 感覺十分有格調👍🏻大愛睡晚了 二時才吃午餐😆選擇頗多的 共11個主菜 最後與友人一人一套餐是日餐湯《黑松露野菌忌廉湯》野菌味濃 帶點小粒粒 增加口感《煙肉芝士和牛漢堡配薯條》烘過的包皮滿滿的芝麻香 和牛漢堡扒比手指更厚 加上煙肉增添香味 更少不了新鮮生菜 整個漢堡挺清新爽口的 一點也不油膩 除了薯條 更配上沙律《蟹肉南瓜意大利飯》賣相已經十分吸引 除了滿佈鮮甜的蟹肉外 內裏更混有露荀及菇😍 南瓜汁濕度剛好 飯粒挺有咬口😋《香蕉朱古力奶昔》不會太甜 加上cream 邪惡我來又十分美味《士多啤梨藍莓奶昔》士多啤梨醬令我想起某連鎖快餐店的新地😆藍莓味道濃郁 這奶昔略帶沙冰狀 夏天飲爽呀!最後合共$279 兩個套餐 又包餐湯 又計埋特飲 這價錢值得👍🏻

是日餐湯《黑松露野菌忌廉湯》野菌味濃 帶點小粒粒 增加口感

2021-04-19
蟹肉南瓜意大利飯
香蕉朱古力奶昔
士多啤梨藍莓奶昔
琴日去左𝙸𝚗𝚗荔枝角嘅新分店同朋友慶祝生日~先分享一下食物方面 用餐體驗文末再分享!水牛城雞翼 $𝟼𝟾雞翼炸得幾香 汁少許微辣好惹味~英式炸魚薯條 $𝟼𝟾炸魚炸粉夠簿 魚肉保持嫩滑綿綿的質感!不過薯條有點炸得太乾身~奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $𝟷𝟷𝟾意粉是出乎意料的好吃🥰個汁𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢得黎好滑 調味啱啱好夠香濃 每條意粉都好入味!低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁 $𝟸𝟶𝟾呢款牛只限做𝟻成熟~食落去肉質頗嫩也很軟腍伴碟的配菜也很豐富呢 有蕃茄仔 小椰菜 露筍 菇等等!整體好吃之餘也夠豐富!芒果班㦸(𝙾𝚙𝚎𝚗𝚛𝚒𝚌𝚎訂座賺送) 對比起正餐 甜品比較失色~賣相不錯的但班㦸粉感太重 也太厚 好像在吃麵粉的感覺🥸☁️最後來分享一下不愉快的用餐經驗當天𝚌𝚘𝚗𝚏𝚒𝚛𝚖 𝚋𝚘𝚘𝚔𝚒𝚗𝚐 店員有提及用餐時間個半鐘 6點入去7點半要離座..星期日客人多加上新店 我地完全理解 當然無問題~到入座 店員再次提醒 我地亦都禮貌地答好~到入座10分鐘左右 店員問我地要唔要落住單先 再次提醒7點半要離座當時因為朋友未到齊 要靠電話聯絡傾食啲咩 仲未決定好 我就話 等一等我再睇多陣店員就一直喺我地枱邊徘徊...
琴日去左𝙸𝚗𝚗荔枝角嘅新分店同朋友慶祝生日~
先分享一下食物方面 用餐體驗文末再分享!

水牛城雞翼 $𝟼𝟾
雞翼炸得幾香 汁少許微辣好惹味~
水牛城雞翼

英式炸魚薯條 $𝟼𝟾
炸魚炸粉夠簿 魚肉保持嫩滑
綿綿的質感!
不過薯條有點炸得太乾身~
英式炸魚薯條

奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $𝟷𝟷𝟾
意粉是出乎意料的好吃🥰
個汁𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢得黎好滑 調味啱啱好
夠香濃 每條意粉都好入味!
奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉

低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁 $𝟸𝟶𝟾
呢款牛只限做𝟻成熟~
食落去肉質頗嫩也很軟腍
伴碟的配菜也很豐富呢
有蕃茄仔 小椰菜 露筍 菇等等!
整體好吃之餘也夠豐富!
低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁

芒果班㦸(𝙾𝚙𝚎𝚗𝚛𝚒𝚌𝚎訂座賺送)
對比起正餐 甜品比較失色~
賣相不錯的
但班㦸粉感太重 也太厚 好像在吃麵粉的感覺🥸
芒果班㦸

☁️
最後來分享一下不愉快的用餐經驗
星期日客人多加上新店 我地完全理解 當然無問題~
到入座 店員再次提醒 我地亦都禮貌地答好~

到入座10分鐘左右
店員問我地要唔要落住單先 再次提醒7點半要離座
店員就一直喺我地枱邊徘徊...眼神一直望住我地
直到我地決定好 就即時落左order

相信都有blogger同朋友仔有等齊食物影相嘅習慣
加上朋友生日 都想畫面豐富一啲
上左2樣食物之後 店員又行埋黎🥸
提提你地差唔多要開始食 7點半要離座
我地都有回應話 ok咖喇唔該曬(當時大約6點7)

我地到等齊食物就即刻叫店員起埋個生日蛋糕 就開始影相
期間幾個店員連帶廚房師傅一直望住我地(廚房係透明玻璃)
到7點 我地準備開始食 另一個店員就好似比signal我地咁
放低牙簽🙂

最後當然我地係準時7點30分食完離開(其實我地食野係真係好快)
整個用餐經驗係好似比人監控同催促住咁
其實真係食得好唔安樂
好明白客人多 所以有用餐時間
但呢個提點咁多次 客人桌邊徘徊同眼神真係令人好不安🥶

希望可以有所改善 其實booking提一次
入門口提一次
早半個鐘再提一次 真係已經好充份...
慶幸嘅係食物質素尚算不錯
唔係真係會崩潰☹️
水牛城雞翼
英式炸魚薯條
奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉
低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁
荔枝角一帶一向都多工廈,但其實入面有唔少寶藏,邊個會估到係殘舊嘅大廈入面竟然新開左間帶點希臘庭園感覺嘅餐廳🪴入面以白色為主調,再配以雲石枱同唔少植物擺設,有種典雅小清新~ 加埋嘢食同朋友一齊打卡真係冇難度❤️-香蒜辣椒伏特加煮鮮馬拉蜆($98) 蜆食得出係新鮮,帶鹹鮮之餘仲有點辣嘅餘韻~ 如果辣味再出啲會更開胃🌶 但幸好有蒜香搭救~*意式茄醬松露芝士意大利雲吞($118) ravioli 嘅外皮呈鮮黃色,而且厚薄適中🥄 入面食得出芝士嘅奶香味,配黑松露就最適合不過😙*日式味噌比目魚配煙肉椰菜花粒($168) 比目魚嘅魚皮煎得香脆,另一面就塗上味噌醬,加埋放係面係木魚絲,成個味道即刻帶點日式風味🇯🇵 但因為魚皮向下,有可能放耐左會令個皮冇咁脆口,所以就盡快食啦😉 下面嘅椰菜花粒加入左忌廉汁同煙肉,唔會淨係用普通蔬菜做伴菜咁dry!*肉桂蘋果•杏仁片•忌廉 法式班戟($68) 依個crepe質感比較鬆軟,冇左出面帶點煙韌嘅口感~ 但就帶充足蛋香!面層嘅肉桂蘋果略嫌poach得未夠耐,質感硬身左啲🍎 可以+$10加球雲呢拿雪糕添

2021-04-25 54 浏览
傳說中既宮廷風cafe門口報置到白色 係幾grand既入到去 職員講明有70分鐘用餐時間一坐低就感受到一個字 “嘈”如果你想搵一間靜靜地既cafe 可能呢間唔係最好既選擇講番餐廳既食物呢到既野食性價比幾高Lunch set 叫左豬肉眼同埋海鮮飯都好味豬肉眼係外脆內軟 唔會韌 配埋蘋果sauce好味而海鮮飯都做到意大利飯既口感咁既價錢黎講 食物質素都好高唯一覺得杯 long black味道有啲怪總括而言 呢間餐廳除卻嘈雜既環境外 其他都好ok可以係少人啲 可能平日既時候 encore
傳說中既宮廷風cafe
門口報置到白色 係幾grand既
入到去 職員講明有70分鐘用餐時間
一坐低就感受到一個字 “嘈”

如果你想搵一間靜靜地既cafe 可能呢間唔係最好既選擇

2021-04-25
跟餐+HKD20薯條
  • 豬肉眼
2021-04-25 45 浏览
位於工廠大廈二樓,餐廳外面和裏面形成了強烈對比。優雅寧靜彷彿置身另一個地點。是日晚餐點了龍蝦意大利飯和澳洲牛扒龍蝦的調味做得很好濃濃的牛油味和龍蝦的鮮味很夾美中不足係份量較少同埋蟹鉗太咸好似同個龍蝦身屬兩個生物咁澳洲牛扒雖然火候未能做到整塊的口感都軟嫩多汁但配菜薯條很脆牛有牛香味賣相更是加分位。而且$168大大份以晚餐而言性價比不錯順帶一提雖然食物不錯室內打卡位也多但餐廳同層會看到很多雜物出入的升降機係舊式工廠那種如果係一個女仔或拍拖約會紀念日都未必係最好的選擇
位於工廠大廈二樓,
餐廳外面和裏面形成了強烈對比。
優雅寧靜彷彿置身另一個地點。

是日晚餐點了
好似同個龍蝦身屬兩個生物咁

澳洲牛扒雖然火候未能做到整塊的口感都軟嫩多汁
但配菜薯條很脆
牛有牛香味
賣相更是加分位。
而且$168大大份以晚餐而言性價比不錯

出入的升降機係舊式工廠那種
如果係一個女仔
或拍拖約會紀念日都未必係最好的選擇

2021-04-25 39 浏览
位於荔枝角億利工業中心的「INN - I’m Not Nothing」,係一間多國菜西餐廳。店內裝潢幽暗有情調,帶點田園氣息,感覺悠閒舒適餐牌上主要供應各式各樣的西式食物,定價適中意式茄醬松露芝士意大利雲吞一客有六粒雲吞,每粒都好大件!外皮充滿麵粉香,內餡係松露芝士,頗鹹香的,配上酸酸甜甜意式茄醬,好開胃美味呢澳洲肉眼扒8安士配薯菜 • 燒汁8安士肉眼扒份量十足,厚厚的,牛肉味道濃郁芳香,配上香濃燒汁更加滋味。旁邊配金黃香脆炸薯條🍟啖啖薯肉香泡沫咖啡入口順滑,咖啡味濃厚醇香,質素不錯

餐牌上主要供應各式各樣的西式食物,定價適中

意式茄醬松露芝士意大利雲吞

澳洲肉眼扒8安士配薯菜 • 燒汁

泡沫咖啡

入口順滑,咖啡味濃厚醇香,質素不錯
2021-04-25 105 浏览
朋友係Instagram搵到食評話呢間餐廳唔錯,就滿心歡喜去試吓啦~點知同expectation完全唔同,非常失望。首先,餐廳人手同客人比例完全唔乎合,導致啲客等好耐都嗌唔到service. 一入到去等左5分鐘先有人過黎門口serve客人。第二,啲野食黎得好慢,強烈建議趕時間/返工lunch time千祈唔好黎食。我個份黎左兼就黎食完,朋友個份都仲未到🤡問一位女職員幾時會嚟,仲要態度不太友善咁答:「好多單啊,等多陣就黎」第三,職員態度方面,職員會將把刀大大力撻落張枱到😨呢個有啲嚇親,不過除左某位女職員外,其他人對答態度都不錯。最後啲野食就不過不失。但環境十分嘈雜,好似街市,同朋友傾計都聽唔到佢講乜。唔知係咪太嘈,我order lemon tea走冰,最後都冇走到。如果鐘意寧靜環境就一定一定一定一定唔好嚟啦😀總結就係唔會有第二次

總結就係唔會有第二次

2021-04-25
午餐
今晚早左收工,所以和同事一齊離開公司,佢問我一齊食晚餐輕鬆下,我當然答應,之後就去公司附近食新開既西式cafe餐廳,一到INN餐廳門口好似去左外國既感覺,店員幫我地探完熱及寫好記錄紙就安排左坐位比我地,仲好細心比個籃比我地放袋!👍我地睇完menu就叫左:另加$38配有餐湯及飲料(under$28);黑松露忌廉湯:黑松露和野菌的味道非常Match,入口香滑creamy濃郁,味道超豐富!喜歡食黑松露同野菌既朋友不過錯過!奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉$118:果然是大蝦,size都幾大隻,而且蝦肉好鮮嫩仲好彈牙,每啖意粉都充滿奶油香,口感又不會太肥膩,只感到香滑真是係好味道!波士頓龍蝦肉羅勒意大利飯$148:有半隻切邊波士頓龍蝦🦞都好大隻,龍蝦肉都好新鮮味,非常彈牙有咬勁,並且帶有濃濃海水風味與龍蝦的甜味!意大利飯每粒都鋪滿汁,好有咬勁,味道不錯,配埋羅勒菜一齊食更增加口感,食得好開心和富有滿足感!跟餐仲有飲料,我地2人都叫左杯凍檸檬水,食飽後飲杯檸檬水可以消化下!👍😊+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

黑松露忌廉湯:

奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉$118:

波士頓龍蝦肉羅勒意大利飯$148:

+++++++++++++++

2021-04-24 64 浏览
Sat night 黎到,可能已經多人知道呢間餐廳質素唔錯所以都好多人,full house.同fd order 左一個意式茄醬黑松露芝士意大利雲吞奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉同一客crepes 意式茄醬黑松露芝士意大利雲吞平時餐廳比較少見有意式雲吞,見到就試下 意式雲吞薄皮,中間夾有cheese 同black truffle, 松露香味唔算好濃,可能因為有點被個茄醬蓋過香味. 個茄醬好足酸酸甜甜略減低左個雲吞嘅膩。係一道味道唔錯不過偏濃味菜式奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉presentation 都好加分. spaghetti Al dente,口感剛好唔會太腍,大蝦份量都唔少而且爽彈結實,調味剛好最後叫左個chocolate banana crepes. 雪糕另加$10, 不過覺得加球雪糕真係好食d. crepes 即煎起略帶點煙韌口感,cream chocolate 同banana 呢個組合無得輸,最欣賞佢加左d coconut crisp 增添左口感同風味整體食物味道都唔錯,而且定價都唔算貴,唔怪得晚市咁爆場. 建議有興趣黎要預先book 位

同fd order 左一個意式茄醬黑松露芝士意大利雲吞
奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉同一客crepes

意式茄醬黑松露芝士意大利雲吞
平時餐廳比較少見有意式雲吞,見到就試下

• 奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉
  • 意式茄醬黑松露芝士意大利雲吞
2K
Happy Friday 當然好好享受一下,同朋友一齊去食好西。知道荔枝角最近開左間歐陸精緻打卡餐廳,決定同朋友一齊試下。店內雖然地方不是很大,但裝修好靚,優閒又舒適。====—====—====—====—黑松露蘑菇湯黑松露蘑菇湯非常濃郁,入口很滑🦐奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉($118)忌廉意粉醬汁非常creamy, 配上菠菜、大蝦、煙肉非常豐富,大蝦是大大隻,爽口又彈牙!意粉掛汁力非常高,濃郁好吃!加$38配是日餐湯🍲 及 餐飲🍹( $28或以下飲品)轉其他飲品半價優惠*🐄低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁 ($208)賣相精緻的慢煮澳洲牛柳入口嫩滑,即使放涼了,似質依然非常滑,超讚!旁邊有蘆筍、蒜頭、蕃茄仔、芥末醬等裝飾,非常美觀。🍌🍫香蕉朱古力奶昔 ($48)香蕉朱古力奶昔入口非常濃郁,香蕉和朱古力比例剛剛好,不會太甜😋🫔Crepes 法式班戟 ($68)榛子朱古力 • 香蕉 • 士多啤梨 • 忌廉Crepes 賣相非常吸睛👀除了有以上配料外,上面還灑上椰子片,配埋一齊好match, 好味道👍🏻====—====—====—====—

店內雖然地方不是很大,但裝修好靚,優閒又舒適。

====—====—====—====—

黑松露蘑菇湯
黑松露蘑菇湯非常濃郁,入口很滑

🦐奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉($118)

意粉掛汁力非常高,濃郁好吃!
加$38配是日餐湯🍲 及 餐飲🍹

( $28或以下飲品)轉其他飲品半價優惠*

🐄低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁 ($208)

旁邊有蘆筍、蒜頭、蕃茄仔、芥末醬等裝飾,非常美觀。

🍌🍫香蕉朱古力奶昔 ($48)

🫔Crepes 法式班戟 ($68)
榛子朱古力 • 香蕉 • 士多啤梨 • 忌廉

====—====—====—====—