2022-11-28
荔枝角呢頭呢一間打卡餐廳Inn真係聽咗好耐!一直都好想去試!今日咁啱要去D2 Place行市集,終於順路去到啦。入到去餐廳,環境好靚,佢有一種法式餐廳嘅感覺,仲播埋法文嘅歌,總之成件事就好優雅,好適合約會。近來想食海鮮,首先叫咗一個香蒜辣味伏特加煮馬拉蜆,平時餐牌都係見到白酒煮蜆,見到呢個用伏特加覺得成件事好吸引!果然酒味好濃,成件事出嚟更加香。加埋啲蒜香同辣味,成個味道好立體,非常惹味。仲有啲蜆都好高質,粒粒都好多汁又彈牙。之後我哋仲叫咗嘢飲,係朱古力Smoothie同 雜莓smoothie。雜莓smoothie成件事感覺好足料,好大杯,係真材實料,亦都感覺健康。主菜方面我哋叫咗羊架,出到嚟超驚喜!因為超大隻!仲有三隻,佢上面嘅調味都好吸引,有保雲酥,食落更香脆可口,佢配上嘅荷蘭汁燒汁都好惹味,成件事好Juicy,仲有羊架叫左7成熟,肉質好鮮嫩。呢度每一道菜色份量都好足!所以就算淨係叫咗兩個食物,但係我哋都已經好飽好滿足,滿足嘅一餐。