荔枝角出名工廈多嘢食,153今日就嚟到億利呢頭搵食😋今次介紹呢間餐廳,連週末都有set lunch供應,難得難得🥹❤️———🔺 Set Lunch 包括餐湯、主菜、飲品 (咖啡或茶) 🔺———❝ 忌廉南瓜湯(跟餐免費)南瓜味道香甜濃郁,口感 creamy 順滑。但湯餐意想不到地加入辣薑,加上入口仲係熱辣辣,非常暖胃☺️———❝ 英式炸鯛魚柳薯條 | $108炸魚炸至誘人金黃色,炸漿均勻薄脆,重點係份量驚人地大件。可惜食落有少許雪藏味道,有點失色😥評分:6.5/10———❝ 香煎虎蝦黑松露意大利飯 | $118燴飯creamy多汁,黑松露香氣濃郁非常。面頭仲有大大隻虎蝦,表面煎至微微焦香,躺著橫跨成隻碟,非常霸氣。評分:7/10———❝ 燒菠蘿配加拿大豬肉眼 | $138菠蘿鮮甜多汁,底下薯蓉口感順滑。豬肉眼扒味道不俗,但肉質可以更嫩。評分:7/10———❝ Avocado smoothie | 跟餐+$24沙冰份量十足,入口冰涼帶微微牛油果香。可惜溶得較快,好快變水稀咗😢評分:7/10———❝ Chocolate banana smoothie | 跟餐+$24朱古力味非常濃厚,配香蕉味微
荔枝角出名工廈多嘢食,153今日就嚟到億利呢頭搵食😋

———

❝ 忌廉南瓜湯(跟餐免費)

忌廉南瓜湯

❝ 英式炸鯛魚柳薯條 | $108

炸魚炸至誘人金黃色,炸漿均勻薄脆,重點係份量驚人地大件。

可惜食落有少許雪藏味道,有點失色😥

評分:6.5/10

菠蘿配加拿大豬肉眼

❝ Avocado smoothie | 跟餐+$24

Avocado  Smoothie

———

朱古力味非常濃厚,配香蕉味微甜不膩。整體味道不俗,但同樣溶得好快🙈

Chocolate  Smoothie

———

INN - I’m Not Nothing @inn.imnotnothing

📍餐廳地址:
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
香煎虎蝦黑松露意大利飯
菠蘿配加拿大豬肉眼
Avocado  Smoothie
Chocolate  Smoothie
2K
今日喺荔枝角,記得朋友🧒🏼曾經介紹過呢間工業大廈裏邊嘅樓上餐廳,話呢度有抵食好味Set Lunch, 咁啱喺呢頭,就決定上去試吓😆呢度有差唔多10款 Set Lunch 可以揀,咁我揀咗 $138 嘅「燒菠蘿配加拿大豬肉眼 GRILLED PINEAPPLE & PORK RIBEYE」😆Set Lunch 包「是日餐湯」,呢日係「忌廉湯」,簡簡單單幾好飲😋「燒菠蘿🍍配加拿大🇨🇦豬肉眼🐷」跟住上,真係好大塊、仲超級厚切🤩,份量勁大😆,豬肉眼🐷肉質軟熟得嚟有少少咬頭,幾好豬味😋;不可不提嗰一片燒菠蘿🍍,非常 juicy 兼 甜甜哋,配 豬肉眼🐷 一齊食幾 refreshing 😋;食完呢塊 豬肉眼扒🐷真係超飽😆餐飲就叫咗杯 Long Black,非常濃郁😋

餐飲就叫咗杯 Long Black,非常濃郁😋
#ftf_荔枝角食物質素同環境都真係not nothing😋時日餐湯 (lunch set included)⭐️⭐️⭐️⭐️當日嘅餐湯係粟米忌廉湯,味道香濃,口感厚身順滑,連餐湯都有拉花,真係賞心悅目!虎蝦黑松露意大利飯 $118⭐️⭐️⭐️⭐️大蝦開邊,有鮮味,口感彈牙。意大利飯會有大量香菇,軟硬適中,唔會太硬,有口感,黑松露同忌廉兩者配合得啱啱好,美味可口唔會膩。燒菠蘿豬肉眼 $138⭐️⭐️⭐️⭐️超厚切豬扒,啖啖肉,冇乜脂肪,但唔會靭,配搭菠蘿十分開胃。薯蓉分量頗多,質地creamy,配有甘筍同粟米,伴碟仲有芥末同燒汁畫花,簡直係一件藝術品!Banana chocolate smoothie $24(跟餐半價)⭐️⭐️⭐️⭐️香蕉味都唔算太突出,整體朱古力味香濃,唔會太甜,口感幼滑!Avocado smoothie $24(跟餐半價)⭐️⭐️⭐️⭐️口感超級creamy,配上淡淡清新嘅牛油果味,好Fresh!回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_荔枝角

食物質素同環境都真係not nothing😋

時日餐湯 (lunch set included)

虎蝦黑松露意大利飯 $118

燒菠蘿豬肉眼 $138

⭐️⭐️⭐️⭐️
香蕉味都唔算太突出,整體朱古力味香濃,唔會太甜,口感幼滑!

Avocado smoothie $24(跟餐半價)

回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2023-01-07 2813 浏览
朋友公司搬咗寫字樓,剛剛係餐廳樓上,今晚收工就約我去試試😁😁餐廳🍴以優雅簡約設計,氣氛不錯,店員服務好friendly🥰🥰STARTER~ 青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士$88份量都幾多,有三大塊脆脆多士,蟹肉清甜,三文魚籽增加口感,青芥末的香,牛油果🥑的creamy及新鮮沙律菜,前菜一流。MAIN COURSE ~ 芝士乳酪醬法式焗原隻春雞$208大家要留意,這度菜式係即叫即焗,需要大約四十分鐘左右,不過我同朋友傾吓計唔多覺😁😁春雞焗得好香,外皮脆卜卜,肉質嫩滑,配合芝士乳酪醬令到雞肉更加好味😋CREPE~芒果熱情果忌廉班戟卷$78(+$10 VANILLA ICE CREAM)班戟卷蛋香味濃,配上酸酸甜甜的芒果🥭熱情果等,開胃又好味😋配埋雲呢拿雪糕,Perfect👍👍DRINK~ Chocolate$38 ~ Flat white$38靚靚的拉花,飯後的咖啡不能少😁😁

STARTER
~ 青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士$88

MAIN COURSE
~ 芝士乳酪醬法式焗原隻春雞$208

CREPE

DRINK
~ Chocolate$38
~ Flat white$38
靚靚的拉花,飯後的咖啡不能少😁😁
2023-01-03
2023-01-06 66 浏览
同朋友係D2 place行完市集 唔知食咩好 又唔想再搭車周圍走 最後係附近搵食上左呢間INN 簡單裝修 但都可以打卡5個人叫左5個set 😌燒美國蘆筍黑松露野菌意大利飯兩個本身大家都好鍾意食黑松露飯 覺得香氣十足但一食落口 竟然味到清淡 唔係想像個隻🫢香蒜辣味馬拉蜆欖油扁意粉 蜆大大隻 但朋友食到有沙 扣分🫠 但個蒜味夠番個意粉 好入味 鍾意食蒜就岩曬🤩芝士乳酪醬法式燒原隻春雞D雞有d dry 但佢個醬係好食既 美國保濕豬鞍架配蜜桃芥末籽醬豬鞍反而 不錯 但可以再juicy d會更加好最後仲食埋個甜品 即叫即整 賣相都幾好 d醬都好食 芒果好甜😋其中一個朋友食過話其他分店好食d 總括嚟講side dish 好食既😎
上左呢間INN 簡單裝修 但都可以打卡

總括嚟講side dish 好食既😎
黑松露薯條
黑松露薯條
2023-01-05 2058 浏览
今日出街經過荔枝角,約了在附近工作的朋友食午餐,朋友帶左我去到億利工業中心2樓的樓上餐廳叫INN-I'M NOT NOTHING , 餐廳地處長沙灣道其實頗為方便,亦不難找,不過地下入口就像是普通的工業大廈,稍為不起眼,若不是朋友帶我上去,未必知道上去揾食,餐廳裝飾典雅路線,有水晶吊燈作為裝飾,雲石餐枱及格仔座椅更顯高貴, 我哋差不多兩點上到去客人也不是很多,給人一種閒適舒服的感覺。粟米蓉湯,雖然衹是隨餐附贈的餐湯, 但也一絲不苟地在上面拉了花,湯底幼滑,咸淡度適中。虎蝦松露意大利飯, 黑松露汁非常惹味,分量也足, 每一粒飯都被黑松露汁重重包住,飯的軟硬度剛剛好,十分creamy. 同時加入了多種不同的菇類,令口感更加豐富,開邊虎蝦雖然祇有一隻, 但勝在都夠大隻, 當然如果加多一隻就更理想。燒菠蘿豬肉眼,豬肉眼夠厚身,外表煎至微焦香脆,內裡仍能鎖住肉汁,煎得恰到好處,不會因太熟導至又乾又鞋,肉質仍保持嫩滑,配合幼滑的薯蓉,夠飽肚,燒菠蘿是用上一片圓形的罐頭菠蘿, 好處是相對新鮮菠蘿比較甜,不過個人覺得如果用上新鮮菠蘿就更好更有特色。Avocado Smoothie ,牛油果沙冰打得十分

Avocado Smoothie ,牛油果沙冰打得十分幼滑,牛油果味十分香濃, 唔會太甜, 口味清新, 令人一試難忘。

Latte, 咖啡拉花精美,而且香濃美味,對於不是咖啡控的我們,仍覺得非常好味及易入口。
2023-01-03
2022-12-31 76 浏览
億利工業中心不嬲都好多好嘢食,今次去咗2樓嘅呢間餐廳,餐廳位置方便,喺D2附近。雖然係喺工業大廈裏面,但餐廳一入去,就好似去咗另一個世界,餐廳裝修好歐式,而且夜晚去,餐廳嘅燈校到暗暗地,好有格調燒肉眼扒快肉眼扒有10安士,好大塊,而且好有牛味,燒得啱啱好,啲肉汁切開嘅時候係滴出嚟。伴碟嘅薯條都有好多,而且好粗身,好有口感,一定唔係返炸嗰種香蒜辣蜆扁意粉意粉上碟嘅時候,啲顯肉多到完全睇唔到啲意粉,而且粒粒都好大粒,意粉超級香濃嘅蒜頭味,個汁調得超級好食,意粉煙韌爽口,分量又大,讚青檸蜜糖雞翼雞翼好大隻,個脆漿唔會好厚身,但好脆口,裏面嘅雞翼好Juicy,唔會好油膩

燒肉眼扒

香蒜辣蜆扁意粉

青檸蜜糖雞翼
餐廳位於荔枝角工業區內,雖然唔算好方便,但勝在食物高質!絕對值得一試.餐廳唔算好大,但佈置好有心機,走歐陸打卡風,絕對可以滿足少女打卡既心🥰.野食方面比想像中驚喜,份量亦非常大方,亦注重擺盤,好味之餘又可以打到卡🫶🏻***⭐️珍寶虎蝦鮮青口墨汁意大利飯 Squid Ink Risotto with King Prawn & Mussels開邊虎蝦方便起肉,蝦肉扎實,青口有微微燒過亦唔會好乾,至於意大利飯濕潤度剛好,亦帶有海鮮味,整體感覺匹配⭐️烤焗保雲酥羊鞍配薄荷醬、燒汁 Gilled Provencal Lamb Rack with Mint Sauce羊鞍非常有驚喜😋 配合保雲酥,令整體食落有鬆脆口感,點薄荷醬味道好清新,可以減去肥膩感🥰加上完全唔會有羶味,唔食羊既人都值得一試!***💰預算: 人均約HK$250
***

***
💰預算: 人均約HK$250
2022-12-26 166 浏览
虎蝦黑松露飯:裝飾花靚,但飯太硬,不好吃,蝦只有一隻,蝦好像是雪藏蝦,不像是新鮮蝦,份量少,吃不飽,不值這個價錢!肉醬意粉:家人吃,說這個意粉同樣太硬,不好吃!肉醬太少!豬肉眼:這個家人吃,說這個最好吃,但份量少,汁太少,需要另加意粉才夠飽.香蕉士多啤梨班戟:這個甜品ok,好多香蕉,如果少d糖更加好食.值得一讚的是侍應服務好,但食物質數太普通,而且餐牌lunch set太少選擇!不知道是否是假期?同我之前上網見的餐牌不一樣,我們想吃的lunch set都沒有了.

肉醬意粉:家人吃,說這個意粉同樣太硬,不好吃!肉醬太少!

豬肉眼:這個家人吃,說這個最好吃,但份量少,
汁太少,需要另加意粉才夠飽.

值得一讚的是侍應服務好,
但食物質數太普通,
而且餐牌lunch set太少選擇!
不知道是否是假期?
同我之前上網見的餐牌不一樣,
我們想吃的lunch set都沒有了.

2022-12-21 84 浏览
同朋友去香工shopping, 得知附近有好多好味的餐廳, 就用openrice 搵下, 見到呢間唔錯, 就試試.一去到, 第一個感覺係靚, 感覺高尚, 似高級餐廳, 應該都花了不少心思去設計.我地叫左2個main course, 一個係黑松露野菌意大利飯, 另一個係豬鞍.黑松露野菌意大利飯 一上枱, 我嚇親了, 佢的擺設好好好靚, 好似朵花咁, 赢左唔少打卡點, 未食已經满足了, 啖啖意大利飯都充滿黑松露同芝士, 好香, 野菌份量適中, 但想講露荀大大條, 嫩口, 好味.豬鞍 可能已經有意大利飯的經驗, 所以今次冇比佢的擺設嚇親, 一如意大利飯一樣, 擺得好精美. 好鐘意佢的花邊, 似食緊意大利法國餐咁. 豬鞍上面係蜜桃沙律, 開胃, 主角豬鞍, 好好味, 煎到外脆內軟, 仲要好厚身, 連骨我都啜埋, 真係好味, 下面仲配有好多的薯蓉, 粟米, 金荀仔同2 件薯角, 包你夠飽.總結: 每人唔洗$200就可以食到咁靚咁高質素的食物, 抵, 唔怪得平日都多人幫襯.

黑松露野菌意大利飯

豬鞍

2022-12-20
2022-12-15 77 浏览
門口有一棵聖誕樹🎄入面有好多花花草草,燈光亦都偏有氣氛,做到令人放鬆嘅效果。啲餐枱、櫈都好有田園風,都幾適合特別日子黎❤️主菜嘅價位普遍都係$150左右,以西餐&晚餐黎講都合理~香煎焗盲鰽魚配香草牛油忌廉汁超級超級大份,一條大魚切開咗一半疊放,仲有少少薯菜配菜,女仔真係最多食到7成!(建議share) 啱啱煎好既魚好香,皮好脆肉好滑,熱食真係好正😋😋 不過本身條魚唔算好入味,味道就主要係靠香草牛油忌廉汁黎吊味😚~Matcha latte(H)冬天配上一杯熱飲就更加滿足☘️
門口有一棵聖誕樹🎄

主菜嘅價位普遍都係$150左右,以西餐&晚餐黎講都合理~

香煎焗盲鰽魚配香草牛油忌廉汁

Matcha latte(H)
冬天配上一杯熱飲就更加滿足☘️
2022-12-15 1808 浏览
今日星期日同老公去荔枝角D2 Place 行街 之後搵到一間位於工廠區上面有間打卡餐廳我們就入去試試吧!一餐廳環境乾淨又企理,裝修以休閒西式嘅風格設計!餐廳地點非常方便又易搵,荔枝角站D1出口步行1分鐘便到!🚇🚇🚉 食物: 香煎北海道刺身帶子羅勒意粉🍝 🪙$148刺身帶子煎香有兩隻,幾有日式feel,意粉軟硬度適中有好香嘅羅勒蒜香味!令整碟意粉味道更上一層樓!份量都幾多,兩人食就啱啱好!😋😋😋🤩🤩🤩食物: 英式炸魚柳配薯條 🐟🍟 🪙$78🐟炸魚柳好香口吹得你又唔會食到口脆粉魚柳新鮮魷魚嘅香味不錯!🍟 薯條是我喜歡的粗薯條!當然新鮮炸得脆卜卜,好好味,好有口感,點茄汁及特製沙律醬更加一流!整體來說:這間餐廳雖然在工業大廈但環境、裝修及食物都好有打卡feel

食物: 香煎北海道刺身帶子羅勒意粉🍝
🪙$148

食物: 英式炸魚柳配薯條 🐟🍟
🪙$78

2022-12-11
  • 英式炸魚柳配薯條
  • 香煎北海道帶子配香蒜辣味羅勒意粉
浪漫宫廷設計🌹慶生🎉打卡之選📸高質享受Chill住食🥰 #sdm荔枝角 #sdm觀塘 #sdm九龍灣 #sdm尖沙咀 #sdmcafe #sdm西餐 #sdm甜品 💎烤雞扒菠菜醬忌廉意大利飯 $108值得一試✅️ (😋:7.5/10)👍🏻:雞扒煎得好香好脆,一嚿嚿細嘅切得size啱啱好😍唔洗煩😙意大利飯口感偏向淋身 creamy啲!份量正常,唔會太少,而且差唔多每啖都會食到一條菇🍄🍄👎🏿:菠菜味可以再濃啲🤭💎 香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁 $128值得一試✅️(😋:7.5/10)👍🏻:豬肉眼扒比想像中大嚿🐷長過手掌✋🏻同埋好厚身😙好鍾意佢個醬汁🍒係蔓越莓醬,仲有果粒架🫐酸酸甜甜 配豬扒同薯蓉一樣好食❣️👎🏿:豬扒最側邊某啲位比較硬身,要咬好耐🙈Lunch Set包餐湯🍲 💎 士多啤梨藍莓奶昔 $48 (跟餐飲品半價)必試💯(😋:7.5/10)👍🏻:呢杯比較啱做甜品🍓🫐士多啤梨味好出,💕靚靚粉紅色📸打卡必備👎🏿:有啲太甜,飲完會有啲濟,好飽🙈💎 熱情果薄荷梳打 $46 (跟餐飲品半價)必試💯(😋:8.3/10)👍🏻:好refreshing☘️好鍾意飲百香果粒粒🍹薄荷味啱啱好,唔會搶咗百香果味,
浪漫宫廷設計🌹慶生🎉打卡之選📸高質享受Chill住食🥰

💎烤雞扒菠菜醬忌廉意大利飯 $108
值得一試✅️ (😋:7.5/10)
👎🏿:菠菜味可以再濃啲🤭

💎 香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁 $128
值得一試✅️(😋:7.5/10)
👎🏿:豬扒最側邊某啲位比較硬身,要咬好耐🙈

Lunch Set包餐湯🍲

💎 士多啤梨藍莓奶昔 $48 (跟餐飲品半價)
必試💯(😋:7.5/10)
👎🏿:有啲太甜,飲完會有啲濟,好飽🙈

💎 熱情果薄荷梳打 $46 (跟餐飲品半價)
必試💯(😋:8.3/10)
👍🏻:好refreshing☘️好鍾意飲百香果粒粒🍹薄荷味啱啱好,唔會搶咗百香果味,杯嘢飲唔會太甜!😍係令我會想encore嘅🤩🤩
👎🏿:。

💎 香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟 $78 (跟餐加$58)
必試💯(😋:8.3/10)
👍🏻:擺盤好靚😍😍免費寫埋Happy birthday冇得輸🎊🎉crepes 唔易散!可能因為有朱古力醬🍫黐住底面兩層🥳唔會食到跌哂咁~同埋我鐘意佢唔太甜❣️ 香蕉朱古力🍌🍫呢個combination冇得輸😂😂
👎🏿:。

環境:8/10
服務:7.8/10
價錢:人均約$150
性價比:7.8/10

📍 INN - I’m Not Nothing (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
分店:
INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
INN - I’m Not Nothing (九龍灣)
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
Royal INN (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

可以 follow ig @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽📍帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #荔枝角 #荔枝角好去處 #荔枝角美食 #荔枝角 cafe #荔枝角黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #inncafehk #香港黃店 #黃店cafe
烤雞扒菠菜醬忌廉意大利飯
士多啤梨藍莓奶昔& 熱情果薄荷梳打
香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟
  • 士多啤梨藍莓奶昔
2022-12-04 69 浏览
餐廳歐陸風格裝修,吊燈照射💡略嫌環境燈光偏暗🫢(小編比較喜愛光線充足既環境) 🍴食物方面,午市套餐抵食且美味👍🏻分店多,尖沙咀店新開,環境走宮廷風格👸🏼🫅下次去尖沙咀店食下先得🤪😋🍽時日餐湯 + 蒜辣馬拉蜆扁意粉 $108 + White Orchard + $21餐湯為甘荀湯,味道濃郁,口感較稠厚🍝 蒜辣馬拉蜆扁意粉,蜆新鮮無沙,無沙係必須的!😋再加上蒜辣調味,入口醒胃,的確令胃口大增~🍽時日餐湯 + 英式炸鯛魚柳配薯 $108 + Organic Sping Jasmine + $21炸魚薯條🍟份量大到驚人🫢炸魚麵粉並唔多,所以食落唔會滿滿麵粉👍🏻外脆內軟!魚肉保留到水份,肉質滑溜,並無雪味!食完主食,梗係要嗌埋甜品啦🍧🍨Tiramisu $38小編係Tiramisu愛好者🤎二話不說嗌左Tiramisu,雖然口感奶滑,不過餅底應該雪得太耐,食落偏濕✨✨Openrice訂枱 嗌午市套餐可以 + $18 就有斑戟🥞/午市套餐享有九折優惠榛子朱古力斑戟斑戟略嫌遜色🫢比較普通🥹榛子朱古力醬加幾舊香蕉🍌🍌 不過值得一提係斑戟做到皮很薄,並唔會厚實有粉感!總括嚟講,主菜係值得令我再回味😋甜品就

餐湯為甘荀湯,味道濃郁,口感較稠厚
蒜辣馬拉蜆扁意粉

英式炸鯛魚柳配薯

食完主食,梗係要嗌埋甜品啦🍧🍨
Tiramisu $38

榛子朱古力斑戟

總括嚟講,主菜係值得令我再回味😋甜品就真係有進步空間🫢
蒜辣馬拉蜆扁意粉
英式炸鯛魚柳配薯
荔枝角呢頭呢一間打卡餐廳Inn真係聽咗好耐!一直都好想去試!今日咁啱要去D2 Place行市集,終於順路去到啦。入到去餐廳,環境好靚,佢有一種法式餐廳嘅感覺,仲播埋法文嘅歌,總之成件事就好優雅,好適合約會。近來想食海鮮,首先叫咗一個香蒜辣味伏特加煮馬拉蜆,平時餐牌都係見到白酒煮蜆,見到呢個用伏特加覺得成件事好吸引!果然酒味好濃,成件事出嚟更加香。加埋啲蒜香同辣味,成個味道好立體,非常惹味。仲有啲蜆都好高質,粒粒都好多汁又彈牙。之後我哋仲叫咗嘢飲,係朱古力Smoothie同 雜莓smoothie。雜莓smoothie成件事感覺好足料,好大杯,係真材實料,亦都感覺健康。主菜方面我哋叫咗羊架,出到嚟超驚喜!因為超大隻!仲有三隻,佢上面嘅調味都好吸引,有保雲酥,食落更香脆可口,佢配上嘅荷蘭汁燒汁都好惹味,成件事好Juicy,仲有羊架叫左7成熟,肉質好鮮嫩。呢度每一道菜色份量都好足!所以就算淨係叫咗兩個食物,但係我哋都已經好飽好滿足,滿足嘅一餐。