2023-02-19 2376 浏览
花花cafe總係第一眼好吸引人, 但為食既我著重味道多d 呢間估唔到佢睇得又食得💛Pesto係好正宗既basil味🌱 醬汁掛哂係超al dente既意粉好好味!配埋香菇同洋蔥本身已經好夠味 主食既刺身級帶子煎到面層金黃香脆, 內裡肉嫩 另一款主菜係同樣好考功夫既豬鞍🍖 畢竟豬唔可以好似牛羊咁生, 好多時都會容易整到嚡口. 但呢個豬鞍係保濕版, 煎香至入面全熟都仲有肉汁🐷配埋自家製既香甜蜜桃芥末籽醬, 同埋黑松露薯蓉🥔加roasted veg🥕好豐富甜品去打卡位影下更加開心🍋鍾意檸檬樹既擺設夠哂清新!好襯呢個🥭芒果熱情果既夏日風, 酸酸甜甜既味蕾challenge, 而crepe係厚實富蛋香既類型🥚, 唔會食肚一陣風咁另外Tiramisu係自家製, 浸左咖啡酒既lady finger夠濃郁, 上層mascarpone cream就行輕盈路線, 如果多d芝士味就更好啦-呢間個名叫做I’m Not Nothing, 我地做人成日好似要表現比人地睇, 無論係學業上/工作上/社會入面, 好似都要戰戰兢兢咁做得好好睇睇. 其實真係無人有資格話你一文不值, 因為你自有價值
花花cafe總係第一眼好吸引人, 但為食既我著重味道多d
呢間估唔到佢睇得又食得💛

配埋香菇同洋蔥本身已經好夠味
主食既刺身級帶子煎到面層金黃香脆, 內裡肉嫩

美國保濕豬鞍架蜜桃芥末籽醬

甜品去打卡位影下更加開心🍋鍾意檸檬樹既擺設夠哂清新!

芒果熱情果班戟

Homemade tiramisu

呢間個名叫做I’m Not Nothing,
芒果熱情果班戟
Homemade tiramisu
2023-02-19 50 浏览
呢間餐廳擺咗喺我要試嘅餐廳list入面一段時間,因為荔枝角我一直都比較少去,當另一半話想去D2 Place行街,我就即刻話好呀!順便黎呢間餐廳食個lunch星期日下晝2:30左右到餐廳,仲有lunch set提供,大約一百蚊就包埋餐湯同飲品餐廳裝修幾靚,食物擺盤都幾有心機,岩晒女仔打卡,影下相粟米忌廉湯呢個粟米湯好高質湯既濃稠度適中,帶有清甜粟米味,而且食到粟米嘅纖維,應該係將粟米粒打碎再煮牛油果蕃茄和牛漢堡薯條沙律菜好新鮮,薯條都係新鮮炸起,係外脆內軟而漢堡包都做得唔錯,包皮外層焗得香脆,又香牛油味,漢堡肉都有肉汁同埋幾香牛味燒菠蘿配加拿大豬肉眼呢個豬肉眼做得好好味,應該係我喺香港食過數一數二好食嘅豬肉眼扒,豬肉眼好厚身,但都保持到嫩滑同有肉汁,配埋芥末醬或醬汁,真係幾好食另外燒菠蘿都係香甜多汁,配菜既薯蓉有少少黑松露嘅調味,都幾滑身,整體來講真係幾高質 Green tea latte 甜度適中,牛奶同綠茶兩者互相平衡 Avocado smoothie有淡淡的牛油果香味,而且smoothie 都好細滑,啱晒呢幾日咁熱既天氣

餐廳裝修幾靚,食物擺盤都幾有心機,岩晒女仔打卡,影下相

粟米忌廉湯
呢個粟米湯好高質

牛油果蕃茄和牛漢堡薯條
沙律菜好新鮮,薯條都係新鮮炸起,係外脆內軟

Green tea latte
甜度適中,牛奶同綠茶兩者互相平衡
Avocado smoothie

2023-02-17 50 浏览
今日同朋友喺荔枝角食lunch,揀咗呢間靚靚餐廳食。lunch time嚟到真係超多人,建議大家book定位。我哋每人要咗一個lunch set,是日餐湯係粟米忌廉湯,粟米味好香,忌廉唔會好膩,都唔錯全日早餐 $128
牛油果,牛仔腸(豬肉),煙肉,忌廉炒蛋,茄汁豆,蒜蓉牛油多士,鮮果沙律全日早餐好豐富,我覺得佢好正嘅係所有食材都係預兩份,好方便同朋友share牛仔腸好juicy, 炒蛋好滑而且蛋味好濃。食完真係好滿足😆燒菠蘿配加拿大豬肉眼 $138呢一個擺盤好靚,而且豬肉眼好大塊,應該有4-5cm厚,我覺得最正係佢唔會太肥,但食落又唔會韌😄而且配埋燒菠蘿一齊食就更juicy伴碟嘅薯蓉同埋蘿蔔仔都幾唔錯👍grapefruit soda set+$23飲得出唔係用糖漿,佢真係西柚汁,飲落好清新唔會太酸😄LATTE set+$19咖啡正常水準☺️

全日早餐 $128
牛仔腸好juicy, 炒蛋好滑而且蛋味好濃。
食完真係好滿足😆

燒菠蘿配加拿大豬肉眼 $138
而且配埋燒菠蘿一齊食就更juicy
伴碟嘅薯蓉同埋蘿蔔仔都幾唔錯👍

grapefruit soda set+$23
飲得出唔係用糖漿,佢真係西柚汁,飲落好清新唔會太酸😄

LATTE set+$19
咖啡正常水準☺️
2023-02-12 66 浏览
呢間餐廳一直都聽過,出名靚靚打卡,去到啲餐枱擺設有少少大點巴黎嘅風格,荔枝角分店唔係朋友都唔識黎,午市都幾Full,記得要訂枱😙是日餐湯椰菜花湯🥦都幾有心機幾靚❤️,有淡淡的椰菜花味,忌廉會比較重少少,所以好creamy燒菠蘿配加拿大豬肉眼🐷($138)要等15至20分鐘到,要預返少少時間⏰,但係絕對值得等,豬扒激厚,大概兩寸,食落更加有口感,豬肉眼表面燒到微微焦香 ❤️,肉質好有彈性,有肉汁唔會柴💦,食起上黎啖啖肉,岩哂食肉獸🍖,燒菠蘿香甜🍍,增加菜式嘅風味。底下嘅黑松露薯蓉🥔,有好香嘅黑松露同牛油味,質感又creamy,食唔停口😍Latte ☕️(+$19)有靚靚拉花🌿,呢度嘅豆烤烘味比較濃,會帶點朱古力味🍫

是日餐湯
椰菜花湯🥦

燒菠蘿配加拿大豬肉眼🐷($138)

Latte ☕️(+$19)
有靚靚拉花🌿,呢度嘅豆烤烘味比較濃,會帶點朱古力味🍫

話說好耐都無去荔枝角,所以呢日同男友去咗D2 Place行街街~ 一直都知對面工廈有唔少餐廳,所以行完街就去睇下有咩好食。見到呢間西餐廳個Menu吸引又唔算貴,裝修又幾靚,所以就Try Try佢!🧡意大利水牛芝士番茄沙律配羅勒香醋汁($98)水牛芝士味香濃,配上多汁番茄清新不膩!沙律菜新鮮爽口,配上微酸羅勒香醋汁非常開胃!🧡珍寶虎蝦鮮青口墨汁意大利飯($168)開邊虎蝦香口,肉質彈牙,蝦味濃郁!青口非常新鮮,入口帶有鹹香海水味!意大利飯夠Creamy,米粒有咬口,墨汁味香,配上香菇口感豐富!🧡香煎焗盲鰽魚配香草牛油忌廉汁($168)盲鰽魚煎得皮脆,魚肉味香,肉質佳,配上底下薯蓉紅蘿蔔仔口感一流,非常滿足!🧡甜蜜香橙($42)一壺熱熱嘅果香茶,入口淡淡橙香,慢慢品嘗一流,正!

🧡意大利水牛芝士番茄沙律配羅勒香醋汁($98)
意大利水牛芝士番茄沙律配羅勒香醋汁

🧡珍寶虎蝦鮮青口墨汁意大利飯($168)
珍寶虎蝦鮮青口墨汁意大利飯

🧡香煎焗盲鰽魚配香草牛油忌廉汁($168)
香煎焗盲鰽魚配香草牛油忌廉汁

🧡甜蜜香橙($42)
一壺熱熱嘅果香茶,入口淡淡橙香,慢慢品嘗一流,正!
甜蜜香橙

意大利水牛芝士番茄沙律配羅勒香醋汁
珍寶虎蝦鮮青口墨汁意大利飯
香煎焗盲鰽魚配香草牛油忌廉汁
甜蜜香橙
2023-02-08 66 浏览
之前已經在長沙灣的憶利工業中心吃了幾間餐廳,知道這裡有INN-I’m Not Nothing 就決定要找一天來吃。Set Lunch的價錢不是特別貴,價錢合理。而且食物和飲品種類繁多。Set Lunch時段已經坐滿人啦!Set Lunch 配是日餐湯 及 餐飲($28 或以下飲品 ) / 轉其他飲品半價優惠是日餐湯是粟米湯,還有拉花😍非常用心❤️味道濃郁,有別於其他餐廳。牛油果蕃茄和牛漢堡配薯條 $128漢堡包🍔麵包鬆軟,蔬菜爽脆,和牛煎得非常香又好濃郁和牛味,肉汁豐富,配有芝士和牛油果蓉。配有新鮮沙律菜和脆口粗薯條🍟燒菠蘿配加拿大豬肉眼 $138擺碟用心❤️底下有薯蓉,幼滑口感,奶油味較濃。加拿大豬肉眼扒,肉質柔軟而細嫩軟滑,肉質具有咬口之感,且脂肪不會太肥膩。Mixedberry smoothie $48 (轉其他飲品半價優惠,即是$24)Avocado smoothie $48 (轉其他飲品半價優惠,即是$24)

Set Lunch時段已經坐滿人啦!

牛油果蕃茄和牛漢堡配薯條 $128
配有新鮮沙律菜和脆口粗薯條🍟

燒菠蘿配加拿大豬肉眼 $138

2023-02-07 57 浏览
INN - I’m Not Nothing(Lai chi Kok)話說小編之前去荔枝角億利中心買冷藏食品🍢🍘🍤 已經發現呢間外觀吸引嘅西餐廳想試💫 今次抽空嚟到 估唔到平日午飯時段都好旺場😳 睇嚟要認真品嚐一番喇😎😎⌖ 虎蝦黑松露意大利飯Set 🦐💰$118賣相夠靚✨ Risotto煮得軟硬適中 黑松露忌廉味道超突出🥰 虎蝦新鮮肉厚🤓 好正! 餐湯係粟米忌廉湯🌽 正常發揮🧐⌖ 牛油果奶昔 🥑💰$24(加配價)幼滑濃郁😋 牛油果同牛奶🥛嘅比例啱好 值得一試~😉😉⌖ 燒菠蘿配加拿大豬肉眼Set 🍍🐷💰$138擺碟睇得出花左心思🤩🤩 肉眼好厚身 但燒得竟然好出色😚 入面仲保持到肉汁 肉質方面都幾軟滑 亦唔肥膩😌😌 燒菠蘿酸酸甜甜夠juicy💦 兩者夾埋食又係另一種食法 好抵食!😛😛 而餐湯同上🌽⌖ 巧克力香蕉奶昔 🍫🍌💰$24(加配價)朱古力加香蕉係經典搭配😗 香蕉令奶昔更Creamy 飲完唔會好膩 打卡又不錯📸️☻ 回頭指數:8/ 10 ❝ #Amiの九龍覓食記#Fatshit_ami #Lunchtime #荔枝角美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #打卡餐廳推介 #荔枝角西餐 #荔

⌖ 虎蝦黑松露意大利飯Set 🦐
💰$118

⌖ 牛油果奶昔 🥑
💰$24(加配價)
幼滑濃郁😋 牛油果同牛奶🥛嘅比例啱好 值得一試~😉😉

⌖ 燒菠蘿配加拿大豬肉眼Set 🍍🐷
💰$138

⌖ 巧克力香蕉奶昔 🍫🍌
💰$24(加配價)

☻ 回頭指數:8/ 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Lunchtime #荔枝角美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #打卡餐廳推介 #荔枝角西餐 #荔枝角打卡餐廳 #荔枝角億利中心 #西餐廳推介 #西餐 #黑松露意大利飯 #牛油果奶昔 #加拿大豬肉眼 #朱古力香蕉奶昔
2023-02-05 65 浏览
餐廳裝修好有法式風情,主要白色設計加上法式嘅枱櫈,都幾適合同朋友食下飯打下卡。Lunch set menu 由意粉到漢堡或者扒類菜式都有,款式種類都幾多。栗米湯Lunc set 會附送粟米湯,栗米湯水準就正正常常不過不失。牛油果蕃茄和牛漢堡配薯條和牛漢堡夠厚身,食落啖啖肉,好有滿足感。漢堡會配上薯條同沙律,佢嘅薯條同沙律份量都幾多,就算男仔都好夠飽。沙律菜夠新鮮,薯條都好脆,值得一讚。燒菠蘿配加拿大豬肉眼豬肉眼擺碟好靚,好適合打卡。肉眼煮得啱啱好,保留到肉汁喺裏面。佢會配上薯蓉同燒菠蘿,燒菠蘿好甜好refreshing 。White Orchard 白桃果園未飲聞落已經好香白桃味,落去淡淡清香既茶味,茶用上咗MightyLeaf TEA 嘅茶包。Mixedberry smoothie個人好鐘意呢杯smoothie,入邊真係有雜果嘅果肉,最重要係佢唔會太甜,飲晒成杯都冇咩罪惡感!

栗米湯

牛油果蕃茄和牛漢堡配薯條

燒菠蘿配加拿大豬肉眼

豬肉眼擺碟好靚,好適合打卡。肉眼煮

White Orchard 白桃果園

Mixedberry smoothie

好耐冇打過荔枝角嘅搵食文~喺附近返工有一排食來食去都係嗰啲餐廳,好懶搵新嘢食😂 其實平時都有過嚟億利呢邊食Lunch,有一次先留意到呢度新開左間西餐廳 (少少Fusion菜?!) 今日想同同事食好少少,終於過咗嚟試!下午時間有Set Lunch,選擇都幾足夠,我同同事今次揀咗兩款Share食~牛油果蕃茄和牛漢堡配薯條🍔🍟同埋 巴馬臣芝士意式肉醬意粉🍝 講真肉醬意粉通常都係穩陣派,但係佢嘅肉醬意粉真係算幾出色,一嚟啲免治牛肉肉味好香,而且好好咬口😳 唔會係一Pat嘢咁~~二來佢係刮一片片巴馬臣芝士上去,唔係粉或者碎啊!!🧀而個Burger都唔失色!之前都有喺其他地方食過和牛漢堡通常都會失望🥹🥹 通常話係和牛嘅Burger都會變咗鬆散又冇肉味,但係今次呢個真心有驚喜!一切開入面仲要係粉紅色😍😍 可遇不可求嘅半生熟~有心機煎到入面鎖住啲肉汁~好Juicy🥹🥹🥩 抵讚!下一次如果想約人食Lunch傾吓計都會再揀呢間☺️

巴馬臣芝士意式肉醬意粉

牛油果和牛漢堡
Chocolate  Banana  Smoothie
2023-02-01
巴馬臣芝士意式肉醬意粉
  • 香蕉朱古力奶昔
  • 牛油果和牛漢堡
2023-02-01 70 浏览
同朋友慶祝生日,揀左呢間歐陸風格既工廈餐廳食餐飯。青檸蜜糖雞翼 $78望到隔離枱叫呢個雞翼幾特別,一開頭望以為系酥炸生蠔,點知系酥炸雞翼!雞翼炸到脹卜卜,炸粉好薄,放幾耐食都仲脆,雞翼既肉亦都夠滑,但火喉可能要再調教一下,有少少紅,仲差少少熟。 珍寶虎蝦鮮青口墨汁意大利飯 $168墨汁意大利飯煮得吾錯,硬度適中有少少咬口,食完個嘴既黑色墨汁都好易抹甩。虎蝦開邊貌相幾靚,青口有少少鮮味,吾錯。美國保濕豬鞍架配蜜桃芥末籽醬 $188擺盤幾用心幾靚,用黎同fd 影相一流!豬鞍有少少硬但仍然有啲juicy口感,再juicy d就更好!下面有黑松露薯蓉,炸薯仔作配料。因預先買左蛋糕同朋友慶祝,但見OpenRice無寫有切餅費,去到先知需要收$100切餅費,大家要留意啦!
同朋友慶祝生日,揀左呢間歐陸風格既工廈餐廳食餐飯。

青檸蜜糖雞翼 $78

珍寶虎蝦鮮青口墨汁意大利飯 $168
虎蝦開邊貌相幾靚,青口有少少鮮味,吾錯。

美國保濕豬鞍架配蜜桃芥末籽醬 $188

2023-01-28 72 浏览
一間位於工廠大廈的cafe,點了炸魚薯條,虎蝦黑松露意大利飯飲品為expresso tonic 同埋 iced cappuccino ,再加一個tiramisu 甜品炸魚薯條,炸魚真係好大份,脆漿薄同夠脆,沾醬岩岩好,但係魚本身的調味略為單調,不沾漿時會很快覺得悶。薯條正常無特別。虎蝦黑松露意大利飯,呢個有驚喜,個意大利飯嘅黑松露調理剛剛好,松露味岀而不寡,開邊虎蝦解松露的油感餐前奉送粟米湯,冇咩特別,金寶粟米湯的感覺咖啡就普通,可能呢間餐廳比較專注係食物上
一間位於工廠大廈的cafe,
點了炸魚薯條,虎蝦黑松露意大利飯

餐前奉送粟米湯,冇咩特別,金寶粟米湯的感覺

咖啡就普通,可能呢間餐廳比較專注係食物上
2023-01-26 72 浏览
INN位於荔枝角的億利工業中心,越來越多餐廳匯聚在這棟工廈,當日前來工廈lift大排長龍,人潮已漸漸達到群聚效應。今天來試試工廈裡的網上熱門打卡餐廳INN美國露筍黑松露野箘飯火侯掌握得恰到好處,每粒飯都香氣撲鼻,粒粒分明。蘆筍鮮綠清脆,十分清爽。保雲酥羊鞍配薄荷醬羊架有三隻,7成熟吃起來外酥內嫩,恰到好處。沾著清涼的薄荷醬也意外搭,非常值得一試!朱古力布朗尼甜品巧克力蛋糕非常紮實,上面一球雲尼拿雪糕,相當邪惡,甜度滿滿總體來說食物素質高,餐廳舒適氣氛佳,菜式現做需要比較長的等待時間,是好友聚餐聊天的好選擇

美國露筍黑松露野箘飯

保雲酥羊鞍配薄荷醬

朱古力布朗尼

2023-01-20 86 浏览
億利大廈總係被喻為麻雀雖小 五臟俱全既地方,有著各式各樣既餐廳☺️今次想飲杯咖啡慢活一下,所以去INN - I’m not nothing 食😘位於2樓既佢一出lift就會見到華麗門面draw your attention 🤩🤩Menu上簡潔設計,款式上滿足不同客人,🐟🐟🐂🐖應有盡有環境好舒適,燈光柔和,相信附近既人tea break 都會黎叉叉電每個餐都會有餐湯,忌廉粟米湯帶有淡淡忌廉味,有粟米碎粒充滿口感😍😍香煎虎蝦黑松露意大利飯蝦既size不容忽視,熟度岩岩好保留鮮味黑松露味好濃,意大利飯口感豐富有咬口燒菠蘿配加拿大豬肉眼呢個不得不讚,豬肉眼厚度眼前一亮,胃口細啲都食唔哂。配搭左2種汁,方便解膩☺️薯溶亦相當有心思,綿密之餘有粟米Flat white拉出靚靚圖案,唔捨得飲

Menu上簡潔設計,款式上滿足不同客人,🐟🐟🐂🐖應有盡有

香煎虎蝦黑松露意大利飯
蝦既size不容忽視,熟度岩岩好保留鮮味
黑松露味好濃,意大利飯口感豐富有咬口
燒菠蘿配加拿大豬肉眼
薯溶亦相當有心思,綿密之餘有粟米

Flat white
拉出靚靚圖案,唔捨得飲

2023-01-17 56 浏览
原來Aldou group啲餐廳改哂名做INN?以前Aldou年代食過元朗店幾好食今次試荔枝角店都不錯牛油果smoothie唔錯燒雞好有驚喜,層皮好薄脆黑松露薯條幾好,又可refill醬pancake幾香但唔係脆邊嗰種,唔係我杯茶最欣賞係侍應好主動用心招待我地明明已中段特登拎走隔板話畀我地用埋隔離枱啲櫈擺嘢但轉頭侍應見我先生想放褸,又主動推埋啲隔離張櫈畀佢(其實張櫈本身都好近)我覺得服務好過好多酒店,職員真係好用心感謝你地令我地嘅13.5年拍拖紀念晚餐好滿足愉快!
原來Aldou group啲餐廳改哂名做INN?
以前Aldou年代食過元朗店幾好食
今次試荔枝角店都不錯
牛油果smoothie唔錯
燒雞好有驚喜,層皮好薄脆
黑松露薯條幾好,又可refill醬
pancake幾香但唔係脆邊嗰種,唔係我杯茶

最欣賞係侍應好主動用心招待我地
明明已中段特登拎走隔板話畀我地用埋隔離枱啲櫈擺嘢
我覺得服務好過好多酒店,職員真係好用心
感謝你地令我地嘅13.5年拍拖紀念晚餐好滿足愉快!
2023-01-16
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
優惠券
  • 芝士乳酪醬法式燒原隻春雞
  • 乳酪汁燒雞
2023-01-10 89 浏览
第二次到訪呢間餐廳,鐘意佢近近地,環境舒服,食物價錢合理餐牌意大利水牛芝士蕃茄沙律配羅勒香醋汁鐘意呢個沙律夠清新,用羅勒香醋汁比一般沙律醬健康,亦都突出番蕃茄嘅鮮甜同水牛芝士嘅香味英式炸鯛魚柳配薯條呢個fish and chips真係幾高質,外皮炸得熱辣辣,食落香脆而不油膩,亦唔厚粉,入面係啖啖鮮嫩嘅魚柳芝士乳酪醬法式燒原隻春雞份量超充足,燒春雞雞皮夠薄同香脆,雞肉幾香嫩,唔會好鞋,最like係個芝士乳酪醬,好特別最後仲叫左藍莓紅豆抹茶忌廉班戟
第二次到訪呢間餐廳,鐘意佢近近地,環境舒服,食物價錢合理

餐牌

意大利水牛芝士蕃茄沙律配羅勒香醋汁