2021-06-11 57 浏览
但位於九龍灣嘅餐廳入面嘅裝修風格好靚係以白色做主調成間餐廳嘅風格都好女性化仲留意到隔離係可以比寵物入去下次我都一定要帶埋隻狗仔嚟Lunch set有包埋餐湯煙燻手撕豬肉配薯條佢豬肉嘅配料配搭得好好成個包感覺好清新仲好開胃添好推薦!英式魚柳配薯條個魚柳好香魚味係我估都估唔到會咁好食唔係完全冇味呢一個魚柳係有驚喜嘅唔鍾意食太濃味嘅朋友可以試吓啊我叫咗杯士多啤梨藍妹奶昔超好味平時我都唔係好飲甜野諗住試一試之後朋友叫咗杯咖啡又係有驚喜喎佢話好耐未試過飲咁好飲嘅咖啡
但位於九龍灣嘅餐廳

之後朋友叫咗杯咖啡
又係有驚喜喎
佢話好耐未試過飲咁好飲嘅咖啡

2021-06-10 3732 浏览
呢次係假期約咗閨蜜去Emax試新開嘅餐廳好適合女仔去打卡🤩🤩環境好chill好清新☘️有好多樹同吊燈 感覺好似去咗度假咁😍我地2個女仔要咗兩個lunch set 原本想要crepe egg benedict但冇晒😢所以試咗個沙律碗同扁意粉😂每個lunch set包餐湯同$28以下餐飲 都幾抵喎🤪🌟Inn沙律碗沙律碗嘅材料好豐富🤩有沙律菜 薯仔 豆 雞蛋同埋四片吞拿魚😂成個combination都幾colourful 同fresh ~ 另外仲有黑醋汁淋係上面 令到成碗沙律都好豐富😋吞拿魚厚薄適中 配沙律食都幾match~ 🌟蕃茄蟹肉扁意粉呢個蟹肉意粉嘅蟹肉份量落得絕不手軟! 🤩蕃茄醬係偏甜嗰種 不過都食到啲酸味嘅 😂仲有olive 同其他香草調味 🙆🏻‍♀️中和返蕃茄醬偏甜嘅味道 而意粉都吸收到蕃茄醬嘅味😌當夾埋蟹肉一齊食 texture 同味道都不錯~ 飲品方面 我想飲嘅花茶店員話暫不供應所以就叫咗個熱情果薄荷梳打🤔而朋友就叫咗杯藍莓smoothie 😋試飲完smoothie 之後 有啲後悔冇跟佢叫! Smoothie 飲落唔太甜 應該只係水果本書嘅甜度 而且好打得好滑好fresh 好想搶
呢次係假期約咗閨蜜去Emax試新開嘅餐廳
好適合女仔去打卡🤩🤩

我地2個女仔要咗兩個lunch set

🌟Inn沙律碗
幾colourful 同fresh ~ 另外仲有黑醋汁淋

🌟蕃茄蟹肉扁意粉

飲品方面 我想飲嘅花茶店員話暫不供應

試飲完smoothie 之後 有啲後悔冇跟佢叫! Smoothie 飲落唔太甜 應該只係水果本書嘅甜度 而且好打得好滑好fresh 好想搶咗佢杯嚟飲! 😂
咁講唔係話梳打唔好飲 只係相比之下有啲甜 可能係我唔記得叫少甜🙈🙈 不過熱情果係新鮮嘅 成杯嘅感覺好有夏天同陽光海灘嘅感覺😂😂

整體嚟講 呢間新餐廳裝修好用心 絕對打卡able 食物質素都唔錯 嚟開Emax可以一試😌
2021-05-19
2021-06-09 81 浏览
黎九龍灣行街睇戲,未諗到食咩野好?推介黎e max呢間INN食西餐。餐廳裝修好靚 而且比人乾淨企理既感覺。餐牌選擇so far都多樣化,有齊意大利飯或意粉,仲有扒類選擇。當日同朋友二個人點左香其蒜辣椒伏特加煮馬拉蜆做前菜。淨係睇外相都覺得唔錯,而且一上台香味四溢,蜆肉都大大粒,辣椒味重但又唔會太辣。主菜方面,朋友點左8安士澳洲肉眼扒配薯菜,肉眼扒夠大塊,熟度剛好,肉質細膩,驚喜既仲有用左紫薯黎做薯菜,甜甜地又唔錯喎!我自己就點左帶子羅勒青醬意粉,一個人食夠晒飽,而且好juicy, 唔會乾爭爭~套餐既洋蔥湯一樣都無令人失望!
餐廳裝修好靚 而且比人乾淨企理既感覺。

行過九展俾呢間餐廳嘅裝修吸引咗去望一望裝修以淺色為主、白色木邊籐椅、雲石紋枱、加埋播住好柔和嘅音樂、好似去咗法國嘅咖啡店咁、令人好舒服同放鬆,岩哂同朋友傾計或者拍拖食餐飯首先我地叫左個香蒜辣椒伏特加煮馬拉蜆唔食得辣嘅人唔好俾佢個名嚇到,女朋友唔食得辣都食到真係唔食得辣都要試下、因為啲汁非常鮮甜、仲有好濃郁嘅菜味,絕對值得一試主菜選擇都有好多,平時會揀d特別或者比較少見既配搭,但係今次諗到好耐都揀唔到,因為全部配搭都好特別好想試最後我地揀左芥末籽蜜糖燒豬仔脾意大利飯同埋香煎焗三文魚扒配野菜千層 刁草忌廉汁,兩樣到好好味芥末籽蜜糖燒豬仔脾意大利飯芥末籽蜜糖配落意大利飯到估唔到又幾好味平時食既豬仔脾多數都比較細隻,但呢到既豬仔脾好大隻,好多肉,多肉得來又唔肥,瘦得來又唔硬香煎焗三文魚扒配野菜千層 刁草忌廉汁刁草忌廉汁配海鮮好似好正路呢個主菜特別之處係用野菜做千層,口感都幾似食得千層麵架,同埋非常之健康而薯蓉都唔係一般既薯仔蓉,係用紫薯來整既紫薯蓉,好岩我口味,因為我好唔鐘意食薯蓉,而呢個紫薯蓉甜甜地幾好味西柚檸檬梳打
行過九展俾呢間餐廳嘅裝修吸引咗去望一望
首先我地叫左個香蒜辣椒伏特加煮馬拉蜆
唔食得辣嘅人唔好俾佢個名嚇到,女朋友唔食得辣都食到
香蒜辣椒伏特加煮馬拉蜆
芥末籽蜜糖配落意大利飯到估唔到又幾好味
刁草忌廉汁配海鮮好似好正路
西柚檸檬梳打
2021-05-20
香蒜辣椒伏特加煮馬拉蜆
2021-06-06 87 浏览
新開呢間餐廳,俾我感覺好優雅,而重點係餐廳分咗兩邊,一邊供客人用膳,另一邊可以同寵物一齊用膳,實在令有寵物的主人歡喜若狂餐廳以白色為主,播放住法國音樂,好Chill的感覺我點了一份主食,加$38有餐湯、飲品首先嚟餐湯:洋蔥湯,濃濃的洋蔥湯味道,湯入面浸左麵包,好味主食:波本牛油燒焗法國春雞配紅酒梨$168燒春雞係一隻破開兩件,令客人容易處理,切嘅時候雞皮係脆架,肉質仲好入味唔鞋,問開侍應,佢話係慢煮,咁令肉質滑而唔鞋口,欣賞雞之餘,亦對佢配菜讚不絕口,有我喜歡嘅原隻蒜頭呀餐茶係熱檸檬茶,檸檬片好香水牛芝士配水煮蛋檸檬番茄醬沙律$98配料新鮮,有蕃茄、水牛芝士、沙律菜、青欖等等,酸味味,好醒胃,仲有個水煮蛋,一打開,蛋黃慢慢留在沙律上,好好味呀⋯⋯呢間餐廳水準唔錯,下次會試其他,呢度啲服務都好好,值得一讚
餐廳以白色為主,播放住法國音樂,好Chill的感覺
我點了一份主食,加$38有餐湯、飲品
首先嚟餐湯:洋蔥湯,濃濃的洋蔥湯味道,湯入面浸左麵包,好味
主食:波本牛油燒焗法國春雞配紅酒梨$168
餐茶係熱檸檬茶,檸檬片好香
水牛芝士配水煮蛋檸檬番茄醬沙律$98
呀⋯⋯

呢間餐廳水準唔錯,下次會試其他,呢度啲服務都好好,值得一讚
2021-06-06
2021-06-06 74 浏览
黎到emax睇演唱會, 發現有呢間新開嘅文青風cafe, 環境優雅,打卡一流,估唔到嘢食都唔錯英式炸魚薯條完全係必食,新鮮即炸,炸魚香脆可口,薯條帶有薯皮嘅香脆,完全係comfort food!點埋蛋黃醬食到停唔到口!芥末籽蜜糖燒豬仔脾意大利飯——好特別,意大利飯調味一流,已經將蜜糖只芥末醬撈左落去,口感清新,豬仔脾外面煮得有少少硬,有啲難切,咬落去味道都係唔錯嘅另外我哋仲叫咗個龍蝦二時意式茄醬意大利飯,龍蝦大隻啖啖肉,肉質彈牙,配上茄醬意大利飯好開胃

這日星期六嚟到九龍灣國際展貿中心行,午餐時間去INN食INN這間名字也幾特別,I’m Not Nothing 店內嘅裝飾都幾優雅,感覺舒適餐牌上面嘅選擇好吸引,價錢都好合理我哋點左兩個set先嚟嘅有餐湯,此白湯味道好好,有碎碎細細的薯仔粒同埋肉粒,一上枱就係有香香嘅蘋果甜味,豬扒係厚身嘅,本身肉嘅味道適中唔會太過重味,因此配合埋蘋果醬一齊食令到味道配合及甜香。配菜嘅薯角都煎得外面香口,幾好味。我哋平時好少食有鹹味嘅crepe, 今次就試吓呢個加上菠菜、煙肉、班尼迪蛋的crape。感覺都幾夾,香軟嘅crepe本身有麵粉香同有少少甜味,同其他配菜配合味道好豐富😊 班尼迪蛋也整得好靚😊飲品方面,我哋點左一杯熱朱古力及Matcha latte。熱朱古力嘅心心拉得都好靚😊matcha latte味道都唔錯開心嘅一餐☀️
這日星期六嚟到九龍灣國際展貿中心行,午餐時間去INN食

INN這間名字也幾特別,I’m Not Nothing

店內嘅裝飾都幾優雅,感覺舒適
餐牌上面嘅選擇好吸引,價錢都好合理
我哋點左兩個set
餐湯

先嚟嘅有餐湯,此白湯味道好好,有碎碎細細的薯仔粒同埋肉粒,
香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬

配菜嘅薯角都煎得外面香口,幾好味。
法式班戟配班尼的蛋、菠菜、巴馬火腿

法式班戟配班尼的蛋、菠菜、巴馬火腿
熱朱古力
Matcha  Latte
2021-06-06 34 浏览
今日咁岩行開九展睇戲,發現竟然開左間cafe,仲要望落環境好靚下,周圍好多花花草草,地方又夠大,好岩打卡。今晚一於試吓佢個dinner,由於真係岩新開仲未洗排隊就入得,我地無飲野所以諗住散叫算。要左個芥末蜜糖燒豬仔脾意大利飯,份量適中,飯內藏左大大舊豬仔脾,肉質腍軟,意大利飯亦軟硬適中,粒粒分明,整體配搭一流,有芥末既味道。叫左另一個主菜法國燒春雞配紅酒梨,上碟賣相好靚,打卡一流!原隻大大梨用上紅酒汁浸,散發淡淡酒香,隻燒春雞大大隻,用上牛油去烤焗,外皮香脆,肉亦嫩滑,好飽肚。最後叫左甜品tiramisu ,層次分明,cream cheese 好軟,入口即溶,中意佢有咖啡酒香夠哂正宗。整體性價比都高,會再泥試下lunch
2021-06-04 64 浏览
轉左工之後成日OT 無哂時間約好朋友食飯好彩我既朋友老遠都肯黎九龍灣搵我dinner佢當然仲好好咁搵埋餐廳啦餐廳係E Max 入面 地下個層 好易搵鋪頭裝修簡潔,係小清新田園風個種呢個蜆非常推薦個辣椒汁好惹味 剛好帶出蜆的鮮味細細隻「不」埋啲汁一淡吸入口 令人回味無窮蜜糖芥末豬仔髀risotto用honey mustard 做sauce好少見 幾特別所以呢個亦係十分推薦微微既芥末味令醬汁整體感覺light左絕對是水準之上兩隻豬仔髀都好夠份量同朋友一人一隻剛剛好豬仔髀煮得剛好 肉質軟腍 似slow cook的感覺朋友所選的三文魚拼蔬菜千層麵賣相好靚偷食左幾淡仔 魚扒煎得香脆 唔腥不過比三文魚扒更值得讚既係墊底既紫薯泥好甜好creamy 令我一改紫薯好乾既印象最後以一份份量好大既甜品作結賣相靚 同朋友閨密打卡一流亦十分適合做慶祝生日既驚喜甜點最後叫埋杯香蕉朱古力smoothie大大杯 可以慢慢同朋友傾計談心過左完美既一晚餐牌比大家參考:
轉左工之後成日OT 無哂時間約好朋友食飯
好彩我既朋友老遠都肯黎九龍灣搵我dinner

佢當然仲好好咁搵埋餐廳啦

餐廳係E Max 入面 地下個層 好易搵
鋪頭裝修簡潔,係小清新田園風個種

香蒜辣椒伏特加煮鮮馬拉蜆

香蒜辣椒伏特加煮鮮馬拉蜆
榛子朱古力香蕉法式斑戟
1K
2021-06-03 67 浏览
今次同大家介紹呢間位於九展既西餐廳~~餐廳裝修走歐陸風,全白設計,好啱打卡📸📸當日去到都有好多客人,大家去之前可以先bk枱喔❤️❤️🍔煙薰手撕豬肉漢堡配薯條 $98✨手撕雞就食得多,手撕豬肉都係第一次食呢😍😍估唔到肉質都幾嫩滑,攞黎配burger食都幾夾~~除左有手撕豬肉,仲有生菜、蕃茄,口感豐富🤤🤤配料有薯條同沙律~沙律好新鮮,配黑醋汁好開胃~~薯條偏幼身,炸得脆卜卜好香口,唔錯👍🏻👍🏻🥩澳洲肉眼扒8安士配薯菜.燒汁 $138✨塊肉眼扒份量十足,仲幾厚身!!食落好有牛味,我地叫左全熟但依然好juicy,肉質唔會好硬😋😋配料有薯菜,食完好飽肚✌🏻✌🏻跟餐會有餐湯同飲品~是日餐湯係甘荀湯,口感好滑身,味道唔錯😋😋飲品方面,我地就加錢轉特飲,分別叫左熱情果薄荷梳打(+$18)同西柚檸檬梳打(+$18)🍹🍹兩杯梳打望落都好足料,賣相幾靚~~熱情果薄荷梳打飲落好濃熱情果味,味道偏甜~~西柚檸檬梳打就飲落酸酸地,好fresh❤️❤️
今次同大家介紹呢間位於九展既西餐廳~~
餐廳裝修走歐陸風,全白設計,好啱打卡📸📸
當日去到都有好多客人,大家去之前可以先bk枱喔❤️❤️

🍔煙薰手撕豬肉漢堡配薯條 $98✨
手撕雞就食得多,手撕豬肉都係第一次食呢😍😍
估唔到肉質都幾嫩滑,攞黎配burger食都幾夾~~
除左有手撕豬肉,仲有生菜、蕃茄,口感豐富🤤🤤
配料有薯條同沙律~沙律好新鮮,配黑醋汁好開胃~~
薯條偏幼身,炸得脆卜卜好香口,唔錯👍🏻👍🏻

🥩澳洲肉眼扒8安士配薯菜.燒汁 $138✨
塊肉眼扒份量十足,仲幾厚身!!
配料有薯菜,食完好飽肚✌🏻✌🏻

兩杯梳打望落都好足料,賣相幾靚~~
熱情果薄荷梳打飲落好濃熱情果味,味道偏甜~~
西柚檸檬梳打就飲落酸酸地,好fresh❤️❤️
INN - I’m Not Nothing 一連在荔枝角、元朗和九龍灣開了三間分店,品牌風格走女生最喜歡的花系高貴路線,黑白藤編座椅配白色雲石檯帶點歐洲感,環境和食物都非常打卡able,好適合約姊妹去吃飯或下午茶。這天來到九龍灣Emax 的分店,INN - I’m Not Nothing 位於商場地下,正門入去轉右行少少就搵到。入面空間都幾大喎,以白色為主調,黑白格仔檯配白色雲石檯,頭頂仲有水晶吊燈,整個高貴非常,女仔一定鍾意。店內約有五十多個座位,午市好多在附近工作的上班族來吃午餐,所以都幾爆滿,我就避開左繁忙時段,兩點左右先到場,原本坐滿的座位開始空返出來。現場用餐分午市和晚市兩個時段,午飯由十一點半食到五點,都幾有彈性喎。餐牌第一版係甜食,各式法式班戟和蛋糕都幾吸引。午市套餐有11款選擇,主食配是日餐湯和 HK$28 以下飲品,亦可以加錢配意粉、薯條之類。飲品以咖啡和茶為主,凍飲的話有各式梳打和奶昔。是日餐湯是薯仔忌廉湯,都幾濃郁和香氣十足。靠窗座位採光唔錯架,有花有水晶燈幾適合影打卡相。法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿(走火腿) HK$85 / Matcha Latte我最鍾意有

餐牌第一版係甜食,各式法式班戟和蛋糕都幾吸引。

飲品以咖啡和茶為主,凍飲的話有各式梳打和奶昔。

是日餐湯是薯仔忌廉湯,都幾濃郁和香氣十足。

靠窗座位採光唔錯架,有花有水晶燈幾適合影打卡相。

我最鍾意有鹹又有甜,所以見到這個鹹食法式班戟即刻想食,上面隻水波蛋一切就炸開超療癒!荷蘭汁濃厚又好味,菠菜和火箭菜份量都幾充足,班戟皮甜甜地又帶蛋香,成件事非常夾,實屬讓人開心又滿足的午餐之選。

蛋汁加荷蘭汁配法式班戟又真係幾好食喎!

在九龍灣想搵交通方便、環境靚又好食的餐廳吃飯,INN - I’m Not Nothing 是個不錯的選擇喔。
2021-06-01
2021-06-01 111 浏览
香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬 $108豬肉眼份量好多!有兩大塊,非常厚切。有肉汁,而有連住少少筋同脂肪😘好有肉香。雖然小編唔鍾意食玉桂味,不過呢一個玉桂蘋果嘅肉桂唔算太濃烈,配埋肉食可以解到油膩😍仲有紫薯用同埋西蘭花🥦,配菜都煮得幾好食👍🏻鹽燒虎蝦配南瓜意大利飯 $92虎蝦有兩隻,南瓜意大利飯醬汁濃稠,咸甜適中👍🏻見到餐廳都幾多人叫呢一個飯,係一個幾輕盈但係又飽肚嘅餐跟餐配忌廉湯入面有薯仔,西芹,煙肉等等。係一個調味偏重嘅忌廉湯。飲落有飽腹感,幾幼滑😆檸檬梳打熱檸水餐廳環境方面,座位好多,而且有落地玻璃,中午有陽光射入黎,感覺幾舒服。總括而言,呢一個價位食到呢個質素嘅食物簡直係CP值超高。九龍灣終於唔係食物沙漠啦😍得閒就過嚟坐吓啦INN - I’m Not Nothing (九龍灣)九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬 $108

鹽燒虎蝦配南瓜意大利飯 $92

跟餐配忌廉湯

檸檬梳打
熱檸水

INN - I’m Not Nothing (九龍灣)
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
2021-06-01
2021-05-31 48 浏览
寵物友善餐廳🐶🐱可以帶主子一齊開party!場內多處打卡位,可以幫主子📷影大批靚相!鹽燒虎蝦南瓜意大利飯南瓜汁幾清香,仲有少少南瓜粒~夾住一些蔬菜,增加口感,又有營養!仲有中size嘅2隻虎蝦,係呢碟嘅主角🦐煙薰手撕豬肉漢堡配薯條口感幾特別,平時食開一塊完整的牛肉,今次係豬肉條,仲有少少辣,十分香口和新穎!當然不少得漢堡包好友:誘人的薯條🍟Matcha latte濃濃的綠茶🍵加上香滑的牛奶,涷熱都咁好味。
寵物友善餐廳🐶🐱可以帶主子一齊開party!
場內多處打卡位,可以幫主子📷影大批靚相!

煙薰手撕豬肉漢堡配薯條
當然不少得漢堡包好友:誘人的薯條🍟

Matcha latte
濃濃的綠茶🍵加上香滑的牛奶,涷熱都咁好味。
2021-05-31 37 浏览
黎九展嘅大多數都係睇show今晚嚟睇kolor演唱會,入場前先準備食一餐大餐揀咗一個北海道帶子青醬意粉帶子係刺身級帶子,大隻得嚟啖啖肉,兩面煎香中間部分並唔係全熟,所以食落香甜鮮嫩呢度嘅法國菜都幾重調味,首先係青醬嘅磨碎羅勒葉,再加上青紅椒,最後有啲sundried tomato點綴所以食落有少少酸酸地,同蘑菇嘅味道nice balance,再灑上些少paprika 另一個揀咗risotto,燒豬仔髀露筍意大利飯豬仔髀放咗喺成個飯嘅下面,為咗要影到佢,都要特登由下面抽番隻髀上嚟賣相度就扣咗少少分,不過食落成個意大利飯好正宗,食到有加白酒嘅香氣,仲有baby asparagus嘅鮮嫩,飯粒有米心,咬落脆卜卜 其實食主菜之前仲叫咗頭盤:生蠔不過朋友唔食生嘢,唯有獨食難肥法國產地嘅生蠔爽甜,加上新鮮檸檬同埋cocktail sauce值得一提既係舖頭嘅冰盤好衛生,有保鮮紙包住,唔會讓冰塊直接接觸到蠔殼同埋客人 法式餐廳香港都開咗好幾間,走嘅路線較為優雅,但係呢間睇落去又不失少少奇葩
黎九展嘅大多數都係睇show
今晚嚟睇kolor演唱會,入場前先準備食一餐大餐
揀咗一個北海道帶子青醬意粉

另一個揀咗risotto,燒豬仔髀露筍意大利飯

其實食主菜之前仲叫咗頭盤:生蠔
不過朋友唔食生嘢,唯有獨食難肥

2021-05-28 92 浏览
Happy Friday 約左朋友係佢公司樓下食個dinner 聚下舊✨朋友話呢間INN 格調唔錯,於是就決定一齊去試下餐廳以黃色的水晶燈作裝飾,感覺好柔和,播住輕柔的英文歌,氛圍唔錯✨我地叫左2個主菜(轉set需加$38)🍵 洋蔥湯:個底好多洋蔥,色澤非常深,中間有片芝士包,吸晒啲湯汁,湯偏辣,非常濃味。 豬仔脾意大利飯:有菇/ 蕃茄仔等蔬菜,意大利飯充滿芝士同埋一啲香料味,食到蕃茄嘅酸味,芝士味重,豬脾好結實,有咬口,有少少炭燒嘅味道,幾好味。可惜個飯對我來講偏淋,因為我鐘意食硬小小既。另外可能我平時食得比較淡味,所以覺得個飯咸左小小(但友人覺得還好。虎蝦意粉:意粉彈牙,有用橄欖油炒過既香味,仲有青紅椒/菇,虎蝦幾大隻,雖然應該係雪凍既,但都食得出蝦既鮮味,面頭有片炸芝士幾好味。

我地叫左2個主菜(轉set需加$38)

洋蔥湯

香蒜牛油燒虎蝦扁意粉