2012-04-25 2122 浏览
之前復活節放無去旅行,當然要食下野,等自己Take個break抖下先,所以就同埋屋企人Book左枱食半自助buffet。呢個Buffet 6點鐘就開始,但係我地等下呢個等下個個,D時間比預期中遲左成個鐘。但個度D職員都好有禮貌,打黎問我地係咪黎緊,又肯幫我地hold住張枱,值得一讚。個餐係包左每人一款主菜,我揀左香草烤春雞配金巴利汁,味道都唔錯。沙律:酸辣牛肉沙律 - 酸酸地又辣辣地幾開胃,感覺幾特別蟹柳青瓜飛魚子沙律 – 同日式蟹子沙律d味道幾似湯:意式辣牛肉濃湯 – 偏辣,我唔係好受得,但媽咪話好正小食:百變春卷 – 炸得好脆好鬆,好好味脆脆咖喱角 – 咖哩味再重d會正d,略嫌唔夠脆泰式炸燒賣配酸辣醬 – 幾有創意同特色,再配埋酸辣醬,值得一試秘制炸薯條 – 無咩特別香辣黑椒牛仔骨 – 黑椒味好濃,好香同好入味,必食東瀛牛柳粒 – 食落去好juicy,不過有dd熟,不過不失啦日式汁雞粒 – 味道甜甜地,一啖一粒,用黎送酒都唔錯甜品:雲呢拿奶凍 – 好滑好香奶味,入口即融,勁讚!!呢度既野食一定比唔上酒店咁多,但係勝在有得睇下景,又有飛鏢玩下,服務又幾好,好似d野食一唔夠就會即刻加,

沙律:
酸辣牛肉沙律 - 酸酸地又辣辣地幾開胃,感覺幾特別
蟹柳青瓜飛魚子沙律 – 同日式蟹子沙律d味道幾似
蟹柳青瓜飛魚子沙律
湯:
意式辣牛肉濃湯 – 偏辣,我唔係好受得,但媽咪話好正

小食:
百變春卷 – 炸得好脆好鬆,好好味
脆脆咖喱角 – 咖哩味再重d會正d,略嫌唔夠脆
秘制炸薯條 – 無咩特別
香辣黑椒牛仔骨 – 黑椒味好濃,好香同好入味,必食
日式汁雞粒 – 味道甜甜地,一啖一粒,用黎送酒都唔錯
日式汁雞粒
甜品:
雲呢拿奶凍 – 好滑好香奶味,入口即融,勁讚!!

呢度既野食一定比唔上酒店咁多,但係勝在有得睇下景,又有飛鏢玩下,服務又幾好,好似d野食一唔夠就會即刻加,keep住新鮮,而且消費無咁貴,整體感覺都唔差,我地6人同行仲有7折添!

2012-04-09
日式汁雞粒
2012-04-07 1117 浏览
離開Pizza Express,我與Vivien與Joey便來這兒,希望今次可以看見夜景吧! 我預先訂了室外的座位,可惜,是夜天色不好,維多利亞港被霧色所包圍了! 幸好室外座位帶點涼風,雖然鄰座有食客吸煙,我們也不用吃二手煙呢! 待應生先送上一盤花生雜果仁,但味道不佳,Joey說花生有點「淋」,所以最後大家都沒有吃。 我的Puzzy Foot,味道不過不失。環境不算太嘈吵,我們三人可以談談近況。室外燈光頗昏暗,離開時,我們不小心打爛了一隻酒杯。為免待應生看不見而受傷,我們先通知他們,待應說他們會清理,叮囑我們可以離開。還以為要我們作賠償,真的有點不好意思呢!

待應生先送上一盤花生雜果仁,但味道不佳
,Joey說花生有點「淋」,所以最後大家都沒有吃。
小食
我的Puzzy Foot,味道不過不失。
Puzzy Foot
2012-03-16
$50 (宵夜)
Puzzy Foot
2012-03-15 698 浏览
之前係d雜誌同團購網都有見到有介紹呢間餐廳,加上自己又係尖沙咀附近返工,所以之前都有上黎食過兩三次,但因為呢頭太多野食喇,就算覺得佢d野食環境都唔錯,都唔係成日上黎幫襯。反而今次見到佢做緊個午市推廣,38蚊有個Set Lunch,就同同事諗都唔諗就又再黎食喇!餐湯有羅宋湯同忌廉湯比我地揀,無話好特別。不過佢個餐湯有附送一片蒜蓉包比我地送湯,感覺都唔錯。而我就揀左羅宋湯,飲啖湯濕濕個口先無咁乾幾醒胃。主菜呢度個Lunch Menu每日都會唔同,都幾多野食,唔會成日食黎食去都係個d好易悶。佢每日有8款野食比我地揀,當中有3款係Special黎既,所以我地就決定一人叫一個,試曬佢個3款Special main course。我自己本身幾鐘意食天使麵,因為貪佢夠滑身,而係lunch time亦唔會經常見到有得食。d菌類清清地,加埋忌廉汁一齊煮,個味道好夾,食曬成個麵都唔會太濟。配合埋青椒、黃椒、紅椒、洋蔥一齊煮,感覺好有益健康,無咁漏。坊間好少聽到用燕麥煮落意粉度,係呢度就可以試到,而食落去個感覺都幾得意既,好似多左種d食家所講既’口感’。加埋d酸酸地既蕃茄肉醬同埋車厘茄,好惹味開胃,相當健康

餐湯

主菜
牛肝菌忌廉汁天使麵
燕麥鮮茄免冶牛肉意粉
坊間好少聽到用燕麥煮落意粉度,係呢度就可以試到,而食落去個感覺都幾得意既,好似多左種d食家所講既’口感’。加埋d酸酸地既蕃茄肉醬同埋車厘茄,好惹味開胃,相當健康,所以我就最鐘意呢款主菜。不過食到最尾個時,個碟底就有d油,可能免冶肉醬難免都會出油掛。
蒜蓉牛油燒汁盧魚柳拼雞扒
我個朋友就力推呢款主菜,佢覺得塊雞扒同盧魚煎得好香,啱啱好脆但又唔會話太燶,呢點我都認同既,但可能本身我麻麻地蒜蓉同牛油,所以未至於超鐘意。個份量唔係話好大碟,所以我地就揀左意粉黎食,但如果細食既女仔,可能佢地食薯菜都OK。

餐茶
個套餐亦都包埋餐茶,加15蚊仲可以嘆返杯紅酒或者白酒添,但係我地唔想係返工既時候飲酒,如果唔係既話仲正。不過我見到成間餐廳都貼滿哂9點前做緊啤酒買3送1,都幾抵,放工捉d朋友同同事黎掟鏢飲下野都好,relax下呀麻!
牛肝菌忌廉汁天使麵
燕麥鮮茄免冶牛肉意粉
2012-01-30 648 浏览
前排上網見到Openrice有幫呢間餐廳賣廣告,見D野食又唔係好貴,仲有景睇,所以搵左朋友上黎飲返兩杯試下。一上到去,我地見唔到有海景位,淨係見到D人係度掟緊飛鏢,個侍應就話我地知間野係分左兩層,原來要睇景就要上多一層先有啵。我地一心諗住黎靜靜地傾計,所以當然要求坐上層啦。因為個日個天都有D陰,加上我個日拎左個部唔係大機,所以影到有D朦呀!!哈哈,唔好見怪。係呢度可以望到對面維港既景色,個海面反映返個D燈光出黎真係幾靚架! 呢度係個露天既空中花園,所以一顎高頭就望到哂成個天,而幻彩詠香江個D射燈好近,睇得好清楚,唔哂同人迫都有得睇,都真係幾正!!哈哈!如果天氣好個時,係呢度同人飲下野,睇下星星都真係唔錯,幾有Feel。我同個friend都飲左兩杯cocktail, 每杯都係50幾蚊度,係咁既環境真係唔係好貴,其他個d bar都要啦!! 如果可以happy hour黎仲抵丫,30幾蚊都有杯喇,So Good!!本身我想影下d相post出黎比d friend睇下架,不過呢度個環境都真係幾黑,我影極都極唔到,真係激死。但係如果情侶上到黎都應該幾鐘意,因為個Feel真係幾浪漫,不過就真係要著多

我同個friend都飲左兩杯cocktail, 每杯都係50幾蚊度,係咁既環境真係唔係好貴,其他個d bar都要啦!! 如果可以happy hour黎仲抵丫,30幾蚊都有杯喇,So Good!!本身我想影下d相post出黎比d friend睇下架,不過呢度個環境都真係幾黑,我影極都極唔到,真係激死。但係如果情侶上到黎都應該幾鐘意,因為個Feel真係幾浪漫,不過就真係要著多件衫,因為個度露天好鬼凍,我去個日得10幾度,凍到我騰騰震!!所以,如果間餐廳可以放下D暖爐就真係Perfect喇!!
$130 (其他)
2012-01-10 345 浏览
無寫食評都一段時間,都係因為懶惰所致。近呢半年來,出街吃飯都9成圍繞住團購。餐廳位於尖沙嘴厚福街的一座大廈,原來有好多間新食肆,今次去到最高層。【FunShare X iDarts 3S' Air】5折「優閒午餐 / 下午茶」優惠︰原價 $58,享樂價 $29 iDarts 3S' Air 優閒午餐︰ 精選餐湯 - 紅湯, 蒜蓉飽, 餐飲 凍OT蒜蓉飽暖暖脆脆的再配上紅湯 或 磨菇忌廉湯是很好的配合皇牌主菜 -蒜蓉牛油燒汁盧魚柳拼雞扒+ 薯條主菜的份量都幾恰當,但魚柳的味道好似無甘入味。薯條炸得岩岩好!好味道!第1次玩飛鏢,又幾好玩喎~ 不過都要$5一局整體來說,餐廳環境幾舒服,侍應們服務態好,有機會會再黎!

iDarts 3S' Air 優閒午餐︰

精選餐湯 - 紅湯, 蒜蓉飽, 餐飲 凍OT
蒜蓉飽暖暖脆脆的再配上紅湯 或 磨菇忌廉湯是很好的配合

皇牌主菜 -蒜蓉牛油燒汁盧魚柳拼雞扒+ 薯條
主菜的份量都幾恰當,但魚柳的味道好似無甘入味。
薯條炸得岩岩好!好味道!

第1次玩飛鏢,又幾好玩喎~ 不過都要$5一局
整體來說,餐廳環境幾舒服,侍應們服務態好,有機會會再黎!
2011-12-17
用餐优惠
團購
2011-12-01 171 浏览
今日Lunch行經厚福街搵野食,一到放飯既時間就好多人,想搵個位食飯嘆下都幾難。之後行多兩行就見到有幢新開既大廈H8,個度好多野食,我地揀左去28樓叫iDarts 3S’Air既餐廳食飯,本身呢間野係一間酒吧,估唔到原來佢lunch都做埋,仲有lunch set食。一上到去,已經望到天花板有個好大型既鏢靶設計,而右手邊就已經有d客係度玩緊幾部飛鏢機。跟住侍應就安排我地坐係卡位,咁啱係個飛鏢機隔離。可能個侍應見到我好好奇咁係咁望,佢就介紹比我聽話呢幾部機係日本潮玩既玩意,可以連接上網同唔同地方既人比賽,認真厲害,之前我去其他酒吧見到個d飛鏢機都無咁勁。打開個menu,有五款套餐,包埋餐湯,主菜同飲品。出乎意料地,佢既野食款式都幾特別,有意大利飯呀,天使麵呀個d揀,呢d款式係出面餐廳都未必有得食,而套餐價錢都只係40幾50蚊度,唔算話太貴。餐湯有忌廉湯同羅宋湯兩種,配埋蒜蓉多士。而我就揀左羅宋湯,味道清清地唔油膩,酸酸地咁好開胃,不過略嫌蒜蓉包唔夠脆。而我朋友就話鐘意個忌廉湯再creamy d就perfect了!呢度每款主菜個賣相都包裝得幾靚,睇得出師傅好細心咁加左D伴菜上去,令到個食物顏

呢度每款主菜個賣相都包裝得幾靚,睇得出師傅好細心咁加左D伴菜上去,令到個食物顏色睇落去豐富d,吸引d,而我自己一揀就揀左牛柳蟹籽意大利飯食。
牛柳蟹籽意大利飯:)
雖然我呢個餐等得比較耐,但係真係出奇地好味﹗哈,可能真係慢工出細貨。
個飯都幾抵食,有成4-5塊牛柳,而且d牛柳煮得好Juicy同入味。意大利飯混合左忌廉汁去整,食落去好Creamy,加埋蟹籽一齊食,整體個感覺都幾得意幾特別,拍得住酒店級個d水準,不過女仕們要食哂成個飯都真係幾飽同幾膩架!
黑椒肥牛炒意粉
我個朋友就叫左黑椒肥牛炒意粉,聞落去就好香黑椒味,而且成個意粉唔會話用太多油去炒,因為出面個d炒烏冬同炒意粉真係多油多到嚇死人,好彩呢度就唔會。因為我個個餐等得太耐,所以食左朋友一片牛肉,哈哈﹗個牛肉都幾嫩滑,唔會炒得太過過火,真係唔錯。
南瓜汁野菜天使麵
另一個就叫左南瓜汁野菜天使麵,佢話出面餐廳好少可以係Lunch Time食到用南瓜汁造既菜式,所以佢覺得幾特別就即刻叫左黎試。其實我都幾想食天使麵,因為d麵咁幼,個味道唔需要太濃已經好入味。雖然個d侍應話用新鮮既野菜去煮,我就覺得好似太齋,係健康之選,但唔啱我。

順帶一提,呢度d侍應既服務態度都幾好,一路都有留意要d咩,唔洗我地下下叫佢都識得主動咁幫我地加水。到左埋單個時,我地本身係俾credit card既,佢問我地有無EPS,話有95折,等我地仲更加著數添,真係值得一讚!下次唔想同人迫食飯,我都會再黎幫襯,d朋友仲話下次教我點玩飛鏢!哈哈哈哈!

2011-11-29
用餐优惠
其他
牛柳蟹籽意大利飯:)
黑椒肥牛炒意粉
  • 牛柳蟹籽意大利飯
2011-10-03 117 浏览
今日同同事試下新野啦來左呢間野,來到先知原來有團購,算啦當唔知啦叫左個3文魚意大利飯跟菜湯同埋蒜X包個湯唔太酸,夠咸囉-.-料就唔多塊包反而幾好食,夠味,想食埋人地O個塊TIM飯就唔夠硬,可能我鐘意再硬D既口感,個汁就唔夠濃,3魚文就好少,2片咁味道清清地,但呢個飯應該要濃味O麻我覺得可以再好D既,希望可以進步下啦,呢度有樣野好就係環境好,幾好坐呀
今日同同事試下新野啦

來左呢間野,來到先知原來有團購,算啦當唔知啦

叫左個3文魚意大利飯

跟菜湯同埋蒜X包

個湯唔太酸,夠咸囉-.-料就唔多

塊包反而幾好食,夠味,想食埋人地O個塊TIM

味道清清地,但呢個飯應該要濃味O麻

2011-09-27
2011-09-21 100 浏览
原來厚福街H8已經開咗好多食肆. 今日行過先知. 週末的下午搵地方食飯也不易, 又唔想係茶餐廳同人迫, 又唔想食咁貴. 發現在H8 內的這間餐廳午餐也是4x - 5x 也有選擇. 一於試吓. 一出lift 已到達, 見在好電子飛鏢機, 唔多人唔迫, 服務都很殷勤. 點了2個 lunch set : 餐湯 燕麥肉醬意粉 - 肉醬意粉味, 尚可 香煎爐魚雞排配薯菜 - 魚柳拼雞扒都煎得很香, 唔錯食完飯, 職員介紹原來還有天台露台, 可上去參觀, 我地也八卦一下上咗去睇吓. 很開揚, 還有維港景tim. 坐咗陣, 不過是日太熱啦, 下次可以可以晚上來飲野.走時留意到原來也有tea set 供應
點了2個 lunch set :
餐湯
燕麥肉醬意粉 - 肉醬意粉味, 尚可
香煎爐魚雞排配薯菜 - 魚柳拼雞扒都煎得很香, 唔錯
坐咗陣, 不過是日太熱啦, 下次可以可以晚上來飲野.
走時留意到原來也有tea set 供應
2011-08-13
2011-09-20 76 浏览
在YAHXX團購了$29午餐或下午茶,必須book位,所以去到不用等,17:10分到,所以人不是很多,坐下馬上點東西,我點了牛肝菌忌廉汁天使麵男朋友點的是蒜蓉牛油燒汁盧魚柳拼雞扒速度很快,不用5分鐘餐湯.蒜蓉包,主菜都來了男朋友那份忘記照相了 >_<他說雞扒的口感好像放在滾水裏燙熟了再煎一會兒,一般般到我的天使麵好濃忌廉汁,I like it,起碼很夠味,麵也很有彈性,OK,不錯,只是碟子看上去很大,麵很少不過對於女生來說已經夠飽男朋友吃完後喝完整杯水我還繼續吃5-7分鐘,中途water完全沒有過來加水 有3部不大的電視機,上23樓一出電梯的右手邊就有4部扔飛鏢的機,四周圍都是黑色風格.整體來說可以值得一試($29的話),water來收碟的時候問:兩位需要什麼飲料嗎.?當時我才明白為什麼不加水的原因..我們說不用了,就結賬走人了.只需要付原價的加一服務$5.8X2之後我才想起團購那裡好像寫著包餐湯/沙律及餐飲不過已經出來了就算了. $29一個餐還是值得的.
坐下馬上點東西,我點了牛肝菌忌廉汁天使麵
男朋友點的是蒜蓉牛油燒汁盧魚柳拼雞扒
速度很快,不用5分鐘餐湯.蒜蓉包,主菜都來了
男朋友那份忘記照相了 >_<
他說雞扒的口感好像放在滾水裏燙熟了再煎一會兒,一般般
到我的天使麵
不過對於女生來說已經夠飽

整體來說可以值得一試($29的話),
之後我才想起團購那裡好像寫著包餐湯/沙律及餐飲

不過已經出來了就算了. $29一個餐還是值得的.
2011-09-18
$34.8 (下午茶)
  • 牛肝菌忌廉汁天使麵
上到來tea剛好三點, 原先想食lunch但佢話cut左, 時間過左好, 算吧, 看見下午茶選擇好少, 心諗, 都冇咩野可以揀最後只好揀了日式海鮮炒出前一丁因為本人想轉另一「回鍋肉烏冬麵」轉做炒公仔麵,點知waitress話要收多$5.自己唔想俾人屈, 於是算, 照叫日式海鮮炒出前一丁黎到見到好深色, 食落食知....廚師好重手,好鹹呀佢冇俾水我地, 於是我叫佢俾多杯水,我同同事辛辛苦苦咁食完.個鋪有兩層, waitress熱誠招待上左上面睇, 真係好view,晚上係bar, 而且有7部飛標機....但,如果食物唔改善,下午茶真係好難再來幫襯~~~~~~~~~去相~

好, 算吧, 看見下午茶選擇好少, 心諗, 都冇咩野可以揀
最後只好揀了日式海鮮炒出前一丁

因為本人想轉另一「回鍋肉烏冬麵」轉做炒公仔麵,
點知waitress話要收多$5.
自己唔想俾人屈, 於是算, 照叫日式海鮮炒出前一丁

黎到見到好深色, 食落食知....廚師好重手,好鹹呀
佢冇俾水我地, 於是我叫佢俾多杯水,
我同同事辛辛苦苦咁食完.

下午茶真係好難再來幫襯~~~~~~~~~

去相~
2011-08-21 22 浏览
打電話問要唔要Book位,waiter話好多人,一定要求book,諗住都會ok la去到結果無咩人,跟本站walkin都唔洗等已經Feel到唔對路。上到去見到外面個境都叫OK,不過睇唔到地下,23樓望出去得個天都幾悶下。Lunch同女朋友分別叫左「炸魚柳配雞排薯菜」同「牛肉意粉」。先講上菜速度,我諗住女朋友叫意粉應該快d,點知上左我個再等5分鐘都未到女朋友個意粉。唯有叫埋女朋友一齊食住餐包等。餐包係凍冰冰蒜融包,樣無問題,點知佢地將無問題的放上面,下面的係焦的,都算啦,食落口唔脆似隔夜叫左兩個紅湯就,無咩問題但一定唔係好味。魚唔咸無咩味又極重雪味,雞都係無咩味同硬崩崩,只有薯菜入到口,因為太難食,原先影左相想到post上facebook,都唔敢於post。女朋友叫的意粉後來到左,叫做入得口,可惜好硬同唔多夠配料,我自己煮都好味過佢地。埋單連加一,每人$70,唔好話$70,比錢我都唔食,我食波仔好過!I Darts 3s' Air 係我一定唔會推薦的餐廳之一,害我同女朋友俾錢受罪,景靚無鬼用,食物質素唔掂只會浪費景色。

唯有叫埋女朋友一齊食住餐包等。

叫左兩個紅湯就,無咩問題但一定唔係好味。

埋單連加一,每人$70,
唔好話$70,比錢我都唔食,我食波仔好過!
景靚無鬼用,食物質素唔掂只會浪費景色。

2011-08-19
$69.3
2011-07-16 48 浏览
近黎咁興團購, 日日唔同款式, 真係睇到花多眼亂~ 少d定力, 荷包真係日日跌錢 早兩月比我發現呢度的團購優惠, 個場好似唔錯喎, 又有我愛的露天夜景, 就定左今日 同老婆黎呢度開飯 早兩日BOOK左枱, 黎到唔使等, 一入去, 就比場中天花有個巨形的標把型大圓燈吸引住, 同呢度幾台電子飛鏢機真係襯到絶, 昏暗的BAR CAFE格局, 幾好FEEL~ 晚餐Main有三款可供選擇1)洋蔥紅酒汁紐西蘭牛柳拼大蝦, 配飯/意粉/薯菜2)露筍帆立貝忌廉汁墨魚面3)鴨胸牛肝菌義大利飯包餐湯或沙律,額外$5可加跟餐飲一開始簡餐湯或沙律, 我同老婆都簡左沙律, 幾fresh, 唔錯~老婆今日胃口唔係咁好, 唔想食咁多肉, 就叫左個鴨胸牛肝菌義大利飯, 鴨胸ok啦, 冇咩特別, 反而意大利飯先係主角, 好好食, 飯脹卜卜, 混上湯及芝士, 好Creamy 亦因為加左牛肝菌, 帶出香濃的味道, 鍾意濃味的朋友必點! 既貪心、又無蝦不歡既我 ~ 當然點左洋蔥紅酒汁紐西蘭牛柳拼大蝦配意粉 汁的味道ok, 紅酒重味少少會更好 牛柳好大件呢!! 有肉味, 肉質軟, 但唔算太淋, 岩哂我口味! 正!!至於配的開

同老婆黎呢度開飯

晚餐Main有三款可供選擇
1)洋蔥紅酒汁紐西蘭牛柳拼大蝦, 配飯/意粉/薯菜
2)露筍帆立貝忌廉汁墨魚面
3)鴨胸牛肝菌義大利飯
包餐湯或沙律,額外$5可加跟餐飲

沙律

亦因為加左牛肝菌, 帶出香濃的味道, 鍾意濃味的朋友必點!
鴨胸牛肝菌義大利飯

汁的味道ok, 紅酒重味少少會更好
牛柳好大件呢!! 有肉味, 肉質軟, 但唔算太淋,
岩哂我口味! 正!!
至於配的開邊大蝦, 又真係幾大隻, 好似係虎蝦黎 (至愛!!
啖啖肉, 連瞉都食埋~ 唯一缺點係有dd咸 配的意粉都唔係差求其煮的, 硬度岩岩好,
混了香濃芝士! 食完真係好滿足~
洋蔥紅酒汁紐西蘭牛柳拼大蝦意粉
最後點左兩杯凍OT, 爽~
睇住其他顧客掟鏢, 我同老婆心痕痕都想掟埋一份, 我咪多口問下待應, 不過我地呢D
門外漢怕瘀, 仲係十五十六...... 位男待應幾NICE, 「引誘」我地幾次.........
盛情難卻,
我地最後都「落搭」了... 掟鏢果位男待應好好人丫, 教我地玩~ 有禮貎得黎又NICE, 抵讚~!
轉頭另位女待應仲同我講, 後樓梯可以上上層露台, 睇下夜色靚景~ 再讚!
有得食, 又有得玩, 我同老婆都好開心~ 有機會一定會再黎

P.S. SET DINNER原價$118 + 10%, 凍飲加$5, = $136
今次團購優惠平左$60, 每人只需$76, 真係好抵!
2011-07-14
沙律
洋蔥紅酒汁紐西蘭牛柳拼大蝦意粉
鴨胸牛肝菌義大利飯
2011-06-16 19 浏览
6月頭喺團購網見到呢間嘢有優惠做緊用$30買,當$60用每人最多可以用2張,見間嘢幾就腳又有空中花園坐下咁,啲餐價錢都算祗仲可以食飽飽之後飲下嘢,朋友又鐘意食西餐,咁咪姑且買4張諗住同朋友試下晚餐,點知星期一咁啱同同事喺尖沙咀見完客,諗起有COUPON咁一於試咗午餐先啦~上到去環境都算OK啦,餐廳酒吧算係咁喇,唔算迫,我地揀咗SOFA位置,估唔到又坐得幾舒服喎,係頭頂位置感覺有啲曬,不過好彩冷氣夠涼!餐湯係意大利雜菜湯OK喎,係唔夠熱(因為我鐘意出哂煙嘅熱湯)!主菜有三款選擇,我嘅選擇係:燕麥鮮茄免冶牛肉意粉同事選擇係:牛肝菌忌廉汁天使麵意粉軟硬適中,啲汁酸甜度又啱啱好,真係好好味,我好小呵成碟食哂同事話天使麵仲得,啲汁好香好好味朋友話如果大碟啲仲好,而家剛剛好唔夠好飽喎^^(成日話減肥,咁大食點減啊)最後差啲嘅係杯凍咖啡,我叫咗小甜,但係飲落都係甜同埋啲冰多咗啲,不過我同佢地講,佢地都勁有禮貌咁即刻幫我換過杯!!整體嚟講平時午餐價錢係$58包埋餐湯同熱飲,如果轉凍飲就加$5,另加一即係$63.8雖然唔係話好平,但係質素各方面我覺得好好,都算值好過去茶餐廳,起碼坐得舒服啲,食物質素又好

主菜有三款選擇,
我嘅選擇係:燕麥鮮茄免冶牛肉意粉
同事選擇係:牛肝菌忌廉汁天使麵
同事話天使麵仲得,啲汁好香好好味

整體嚟講平時午餐價錢係$58包埋餐湯同熱飲,如果轉凍飲就加$5,另加一即係$63.8雖然唔係話好平,但係質素各方面我覺得好好,都算值好過去茶餐廳,起碼坐得舒服啲,食物質素又好啲,何妨今次團購兩個人只係用咗$60+$5(我轉凍飲朋友熱飲)+$12.6加一,埋單兩個人合共用咗$77.6,仲送咗2張$20現金劵下次嚟用,好下次又試下晚餐又點先!!
2011-06-13
2011-06-09 16 浏览
之前 H8 樓下放左 d 餐牌, 見到 set lunch 收費為四十幾至五十幾, 同埋係 5 月尾時我地拿了這間店的 20% discount coupon, 就係 6月1號 姑且試一試.上到食店, 裝潢與一般 bar 無分別, 有圓高枱係供人飲野, 也有 d 四方枱係供人食餐用, 右邊有4 部飛鏢機. 那時係十二點半, 已有一枱人 (約 8 人左右) 係食午飯 + 一枱人(2位)係飲野, 我地 5 人屬於第三枱客, 我們坐在飛鏢機旁邊的長方枱.我們點左 5 個餐, 分別 (由於事隔一個星期, 唔太記得整個餐牌上的整個名稱) :- 雜菇天使面 x 1- 海鮮闊面 x 3- 魚扒拼雞扒 x 1首先, 餐湯我地都選了白湯, 都不錯主菜黎啦~~~ 我地自然抱有希望! 一啖放入口.............嘩!!!!!!!! 自問是一個食得咸 ge 人都覺得今次天使面咸左 d, 但因太肚餓, 我都全部食晒, 但返到公司就勁飲水...............海鮮闊面..........都係好咸........我地都懷疑廚師係咪落錯調味料.............結果 3 位都係食左少少.至於

- 雜菇天使面 x 1
- 海鮮闊面 x 3
- 魚扒拼雞扒 x 1

首先, 餐湯我地都選了白湯, 都不錯

至於扒餐, 則出乎意料外.............係非常淡味, 無雞扒應有 ge 味道...............

到左餐茶上枱.............杯 lemon tea 真係好黑.........一望就知好澀............結果我地又要問店員拿熱水開稀佢................

此外, 還有一樣辛苦..........就係我地坐在鏢機旁, 我地真係無諗過午飯時段有人來飛鏢, 仲要開齊 4 部機...........結果係嘈爆, 我地的交談係要劈大喉嚨叫, 仲有我地時刻都要睇住有冇鏢誤擲到我地身邊, 因為用餐途中就試過有人技術不太好, 成支鏢飛左去我同事腳旁, 好彩無擲親人.................
2011-06-01