2012-04-25
之前復活節放無去旅行,當然要食下野,等自己Take個break抖下先,所以就同埋屋企人Book左枱食半自助buffet。呢個Buffet 6點鐘就開始,但係我地等下呢個等下個個,D時間比預期中遲左成個鐘。但個度D職員都好有禮貌,打黎問我地係咪黎緊,又肯幫我地hold住張枱,值得一讚。個餐係包左每人一款主菜,我揀左香草烤春雞配金巴利汁,味道都唔錯。沙律:酸辣牛肉沙律 - 酸酸地又辣辣地幾開胃,感覺幾特別蟹柳青瓜飛魚子沙律 – 同日式蟹子沙律d味道幾似湯:意式辣牛肉濃湯 – 偏辣,我唔係好受得,但媽咪話好正小食:百變春卷 – 炸得好脆好鬆,好好味脆脆咖喱角 – 咖哩味再重d會正d,略嫌唔夠脆泰式炸燒賣配酸辣醬 – 幾有創意同特色,再配埋酸辣醬,值得一試秘制炸薯條 – 無咩特別香辣黑椒牛仔骨 – 黑椒味好濃,好香同好入味,必食東瀛牛柳粒 – 食落去好juicy,不過有dd熟,不過不失啦日式汁雞粒 – 味道甜甜地,一啖一粒,用黎送酒都唔錯甜品:雲呢拿奶凍 – 好滑好香奶味,入口即融,勁讚!!呢度既野食一定比唔上酒店咁多,但係勝在有得睇下景,又有飛鏢玩下,服務又幾好,好似d野食一唔夠就會即刻加,
酸辣牛肉沙律 - 酸酸地又辣辣地幾開胃,感覺幾特別
蟹柳青瓜飛魚子沙律 – 同日式蟹子沙律d味道幾似
意式辣牛肉濃湯 – 偏辣,我唔係好受得,但媽咪話好正
小食:
百變春卷 – 炸得好脆好鬆,好好味
脆脆咖喱角 – 咖哩味再重d會正d,略嫌唔夠脆
秘制炸薯條 – 無咩特別
香辣黑椒牛仔骨 – 黑椒味好濃,好香同好入味,必食
日式汁雞粒 – 味道甜甜地,一啖一粒,用黎送酒都唔錯
雲呢拿奶凍 – 好滑好香奶味,入口即融,勁讚!!
呢度既野食一定比唔上酒店咁多,但係勝在有得睇下景,又有飛鏢玩下,服務又幾好,好似d野食一唔夠就會即刻加,keep住新鮮,而且消費無咁貴,整體感覺都唔差,我地6人同行仲有7折添!