2023-07-04
依家香港很多cafe雖然裝修得很好打卡,但很多都迫迫夾夾,坐得唔係太舒服;但依間cafe反而就不太一樣,位置很大很闊落,而且空間感大,可以俾人舒舒服服咁坐喺度飲咖啡雖然最近天氣一般般,但係坐喺窗邊望出去個景都唔錯雙重芝士和牛煙肉日本蛋漢堡 $188推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟食這個漢堡可以暫時放低你的優雅,因為就算你個口再大都好,都很難可以一啖咬得曬咁多層,可見有幾咁足料;漢堡扒厚身到有啲過分,一啖咬落去蛋汁流晒出嚟,雖然手會污糟咗,但係用手食會更加有風味薯條係粗身原切那隻,口感比較粉,個人就一般般;旁邊的沙律配上黑醋汁,很解滯SIX CHEESE PIZZA $168 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟芝士控必點,各色各樣的芝士鋪滿Pizza既表面,拉絲是必需的,而且一啖咬落去芝士味就會係你嘅口腔入面爆發,係滿滿嘅幸福感;如果覺得單純得芝士味會比較單調,旁邊還有一個蜜糖可以點,鹹鹹甜甜也別有一番風味髒髒咖啡 $44 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟雖然之前已經聽過這款網紅咖啡,但飲也是第一次飲,每一啖飲落都有不一樣感覺,而且比起普通latte ,咖啡風味更加突出,而且層次分明Boozy 特飲 $58 推薦指數🗯️:🌟🌟
雖然最近天氣一般般,但係坐喺窗邊望出去個景都唔錯
雙重芝士和牛煙肉日本蛋漢堡 $188
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
SIX CHEESE PIZZA $168
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
髒髒咖啡 $44 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
Boozy 特飲 $58 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
係一杯好適合夏天的特飲,菠蘿汁和檸檬汁完美配搭;菠蘿汁的甜味中和檸檬汁的酸味,反而更加突顯檸檬汁的清爽感,好適合食完油膩食物之後飲返一啖
黑胡麻大福蒙餅 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟
其實味道上還好,但係質感上我覺得有點奇怪,大福太過實身,冇咗煙煙韌韌嘅口感,個人不太喜歡(真的個人口味🙈🙈大家有興趣都可以嘗試)
以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。