2022-12-11 695 浏览
好出名既漢堡包店,終於有機會過嚟試吓~Honbo2.0 ($168) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️漢堡包一咬落去勁香嘅牛油味,香軟之餘帶有少少脆,麵包勁好味🙈漢堡扒好香勁牛味,咬落去一啲都唔鞋,啖啖肉汁😍夾埋芝士真係一流😚好好味呀🙌🏻Cheese Burger ($98) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️漢堡包體同Honbo2.0一樣,都係超級推薦,好好食🙈呢個整體望落去會細個啲,不過佢入邊啲材料質素都差唔多,又係超級好食嘅一個選擇。Fries ($38) ⭐️⭐️⭐️薯條就冇乜特別好普通,如果大家嗰日想食就再嗌啦。整體來講,果然冇失望,真係超級好味😚😚😚價錢中等,但係質素絕對好過出面好多漢堡包店好多🙈推薦大家一定要過嚟試吓!不過灣仔呢間分店,距離地鐵站有少少遠,可能都要行大概10分鐘左右。
好出名既漢堡包店,終於有機會過嚟試吓~

Honbo2.0 ($168) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fries ($38) ⭐️⭐️⭐️
薯條就冇乜特別好普通,如果大家嗰日想食就再嗌啦。

• Honbo 2.0
  • Cheese  Burger
2022-10-23 1084 浏览
🍔 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 $88牛肉厚,但系覺得比較散同太碎有啲粉,同埋比較韌,burger入面仲有洋蔥🧅、小黃瓜🥒、生菜🥬,洋蔥味重,生菜脆,而麵包普通,冇烤過,所以唔係脆,牛油味亦唔重, 正常size🥺傳聞好好食被大推,仲要系Bloomberg 2020年全球最佳漢堡,可惜個人唔太鍾意,失望,唔係太啱個人口味🙈✨餐廳位置難搵,要上後樓梯,系啲巷仔入面
Classic burger
🍔 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 $88

✨餐廳位置難搵,要上後樓梯,系啲巷仔入面
外卖自取
2022-10-05 1065 浏览
第一次食嗰時仲未有分店宜家已經開到有四間都係日街依間最好feel位唔多 揀咗坐高枱餐牌設計簡潔清晰有美感無叫嘢飲自動奉上凍水一大杯水杯上餐廳logo幾得意諗起好多餐廳凍水例牌無熱水要問先有 紙巾要俾錢買簡直倒退Honbo $98麵個質地厚得嚟好鬆軟食完個包 紙袋內充滿肉汁覺得仲好味過之前嚟食滿足甜薯條 $38好好味道點埋辣辣地嘅醬 惹味金屬托盤裝薯條同裝包個兜係瓷杯係玻璃啤酒杯叉係compostable同其他鋪頭比較 成set嘢有質感好多見微知著 就知點解開完一間又一間

第一次食嗰時仲未有分店

成set嘢有質感好多
見微知著
就知點解開完一間又一間

2022-10-02 989 浏览
上網見呢間burger非常出名,個個都話好好食,仲要成日攞獎,於是今日lunchtime就黎試試佢!入面去d位好逼,隔離位d人出黎要我地起身讓位先得,擺位好進取…依家疫情期間真係令人幾擔心…😓😓叫左個最classic嘅牛肉burger,牛肉無話特別重牛味或者Juicy,生菜就正正常常,唔難食但我又無覺得呢個包好好食…😢😢至於炸蕃薯,我以為會係炸蕃薯條,炸到脆口香口咁,點知佢上枱係大大舊蕃薯!😨😨仲要佢蕃薯炸到好硬,食完之後個上顎損鬼晒,痛左幾日;蕃薯仲要唔甜,佢有個辣醬俾你點但根本同蕃薯完-全-唔-夾-!🤬🤬🤬咁樣一個餐收成舊水,真係無下次🥲🥲🥲想中伏嘅不妨去試下~😓

咁樣一個餐收成舊水,真係無下次🥲🥲🥲

想中伏嘅不妨去試下~😓
等候时间
15 分钟 (堂食)
2022-08-26 1539 浏览
呢咖一諗起食漢堡就會諗起Honbo,由於太正既關係 我決定要打返篇文讚揚下佢😋入到去係好美式快餐店既感覺 有好多霓虹燈,幾有feel。Honbo 1.0 一睇個名就知道係餐廳既招牌漢堡,喺香港少有既smash burger 牛肉味香濃,個麵包自家製,質感同出面既好唔同Chicken burger 女朋友點既 我冇食到 評論唔到😂但係聽講舊雞扒係炸得有啲特別,外層係好薄,但係入邊都keep住JuicyCheese fries 芝士薯條真係超級正 個芝士醬濃味得黎又夠流質,同埋唔同坊間嘅芝士薯條會凍咗之後凝結,難得地食到咁正嘅薯條

入到去係好美式快餐店既感覺 有好多霓虹燈,幾有feel。

Honbo 1.0

Chicken burger

Cheese fries
用餐时段
真系想試𝗛𝗼𝗻𝗯𝗼勁耐,呢日去咗金鐘政府合署整理啲文件,近近哋就去咗灣仔𝗛𝗼𝗻𝗯𝗼朝聖。✿ Honbo $98呢度淨系招牌Honbo都有分幾種,除咗Honbo仲有1.5同2.0版本,分別其實最主要都系牛肉份量。自己吾系真系咁好牛肉,揀咗一般Honbo,即2x2oz肉餅,配料都系正常burger配料就吾多講。我可能真系極少數系覺得佢吾好食🥴雖然都一早講咗系肉餅,本身自己偏好實在口感嘅牛肉,太散真系接受吾到😮‍💨跟住入面有house sauce,酸酸mei mei得黎同牛肉又吾夾,同埋個包系扁到盡頭,牛油🧈都太多喇,成件事搞到好油淋淋🤢作為一個不折不扣嘅薯仔控一定要講吓薯條,薯條真系同呀麥嘅系幾乎一樣😂仲好意思收成$38🙄吾系掛🫣然後再講埋環境,裝修ok幾新潮,但比到呢個價錢,我地坐個corner位狹窄程度系好比同人迫年宵🫠就算冇限時都完全吾會想留喺度多一秒。

✿ Honbo $98

2022-06-09
等候时间
15 分钟 (堂食)
下午茶
🅷🅾︎🅽🅱︎🅾︎🇺🇸bloomberg 2020年最佳漢堡50強🏆終於去試吓係咪咁巴閉😌﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟🧀 $98/餡料簡約但係口味襯埋就超乎水準咁夾🤍比起平時好厚嘅beef patty呢度壓扁咗牛肉🥩所以邊位會焦香又脆脆哋 同時又煎到約7成熟 好多汁🔥house sauce最signature 酸酸地好開胃 配料有生菜🥬酸瓜🥒洋蔥🧅同芝士🧀好新鮮/𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟🍔 $158/滿足食肉獸嘅burger有兩塊4 oz漢堡扒🥩好重牛味 食落好飽肚 但係價錢偏貴🥺其實食單層都已經夠滿足🤩特別嘅係無放蕃茄🍅令到面底唔會濕 keep到外脆又鬆軟🍞(唔似fiveguys咁濕🙈)麵包用牛油🧈烘香過🥰/𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠🍟 $58/邪惡芝士淋滿熱辣辣即炸薯條🍟幼得嚟又脆身 芝士好杰好軟身🧀就算凍咗都無一舊舊好硬🫕﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
🅷🅾︎🅽🅱︎🅾︎
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟🧀 $98/

/𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟🍔 $158/

/𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠🍟 $58/
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
2022-06-21 1565 浏览
-可能要定個目標試哂全港漢堡包 🍔好juicy 的漢堡包雖然份量有啲少 但食完之後其實都幾滿足餐廳環境亦都唔錯配上霓虹燈打卡一流 下面嘅相會顯示如何將漢堡包同霓虹燈影埋一齊🤣
可能要定個目標試哂全港漢堡包 🍔

下面嘅相會顯示如何將漢堡包同霓虹燈
影埋一齊🤣
2022-06-15
2022-06-19 1284 浏览
聽同事介紹灣仔區有間米之蓮排長龍的漢堡包,我一家都超愛吃漢堡包,於是就跑去試吓.Happy Friday + 到達時間已是8:00pm,並不用等位, 人流唔算多.我們點了2款漢堡:🍔Honbo配料跟芝士漢堡包幾乎一樣,分別在於它將裏面的漢堡扒由’兩塊2oz’的薄牛扒組成,咬落很香口,後來員工告知這是signature包, 由於漢堡扒比較薄, 是全熟的, 因此比較香口👍🏻雖然是全熟但一點都唔覺’鞋’口.🍔 Cheese burger芝士是全熔的😋漢堡扒也很多汁很香, 🈵️意😋🍟薯條我們點了最基本的size dish薯條, 感覺就較一般,冇驚喜.這家算是灣仔區內最好食的漢堡包,金鐘地鐵站一出,行上少少就到,都算好方便,周圍環境氣氛也不錯, 值得一讚是員工很有禮貌很有耐性,又主動攞冰水比我哋,並耐心介紹餐牌內之疑問,知道咗我鍾意食菜, 還問我是否需要多加一些菜在漢堡包內👍🏻又知道我哋分來吃,並提我下次可以叫佢哋切一半才上😊

我們點了2款漢堡:

🍔Honbo

🍔 Cheese burger
芝士是全熔的😋漢堡扒也很多汁很香, 🈵️意😋

🍟薯條

芝士漢堡
芝士漢堡
2022-05-04 921 浏览
最愛Burger Shop🍔•CHEESE BURGER 4oz Beef Patty, Cheese, Pickles, Onion, Lettuce, House Sauce•CLASSIC BURGER 4oz Beef Patty, Pickles, Onion, Lettuce, House Sauce今次揀左CHEESE BURGER 食牛肉好多肉汁 芝士連埋生茶加洋蔥好好味而且唔會太濕同太咸 非常合我心水 上次食Classic Burger 其實只係無左芝士 但我就鍾意Cheese Burger 多d 再多層次口感🧡•FRIES🍟脆脆既薯條 食Burger又點可以無薯條做組合•DRAFT CRAFT BEER🍺配埋Draft Beer大滿足

最愛Burger Shop🍔

•DRAFT CRAFT BEER🍺
配埋Draft Beer
大滿足

2022-04-27 1006 浏览
Honbo 的確物有所值!晚上六點半到,唔洗等!無套餐的,全是單點!叫咗個honbo免費加咗生菜,入面有兩塊兩安士的牛肉,非常多汁,仲有洋葱、芝士、酸瓜、餐廳特製醬汁,超級好味!$98另外,cheese burger 係有芝士、一塊安士的牛肉、生菜、孫瓜、餐廳特製醬汁,材料同漢堡一樣,只是牛肉變成一大塊 $98必吃之選就係蕃薯條,上面灑上鹽花,即叫即炸,外層有薄薄炸漿,外脆內軟!蕃薯味都好出!$38幼身薯條$38,都好脆!Draft craft beer$78 係1664可改善的地方,是空調可以調大一點,因為餐廳時半開放式,空調都從門口和大窗走失了🙈
Honbo 的確物有所值!
晚上六點半到,唔洗等!無套餐的,全是單點!

另外,cheese burger 係有芝士、一塊安士的牛肉、生菜、孫瓜、餐廳特製醬汁,材料同漢堡一樣,只是牛肉變成一大塊[笑哭] $98

炸薯條

幼身薯條$38,都好脆!
Draft  craft  beer

Draft craft beer$78 係1664

2022-04-25
炸薯條
Draft  craft  beer
  • Cheese  Burger
  • Sweet  potato  fries
2022-03-23 760 浏览
〔 impossible burger 〕 $118 .素肉的漢堡包, 洋蔥菜加芝士一齊出去嘅組合,唔食肉嘅朋友都可以試吓.〔 classic burger 〕 $88 .香濃牛肉味, 加入芝士香滑感.〔 buffalo wings 〕 $78 .Blue cheese 非常濃味, 又酸又辣.〔 cheese fries 〕 $108 .薯條加芝士邪惡得來又冇得彈.(好味指數: 9/10)
〔 impossible burger 〕 $118 .

〔 classic burger 〕 $88 .
香濃牛肉味, 加入芝士香滑感.

〔 buffalo wings 〕 $78 .
Blue cheese 非常濃味, 又酸又辣.

〔 cheese fries 〕 $108 .
薯條加芝士邪惡得來又冇得彈.

(好味指數: 9/10)
用餐时段
🍽 Honbo 1.5💰$138🌟8.5/10➰啖啖肉!啱哂食肉獸😈仲要極度邪惡 夾住2塊cheese🧀第一啖勁滿足 好香肉味 而且肉汁多到漏肉扒係好raw嘅手打漢堡 好正🤤但食到一半 就會開始覺得膩建議可以share食~值得一試!🍽 Cheese Burger💰$98🌟8/10➰呢個就似返平時嘅burger正常發揮 行清新路線🤣塊扒同honbo 1.5都一樣但個口感就冇1.5咁衝擊薯條🍟都係正常發揮不過值得一讚嘅係熱辣辣!🤤🍽 Buffalo Wings💰$78🌟5/10➰呢個好失望!😮‍💨不過鍾意blue cheese🧀 嘅朋友可能會覺得好正👀因為好重blue cheese味同埋都少辣🍽 Sweet Potato Fries💰$38🌟4.5/10➰蕃薯條嚟🍟佢都算難食🤕好似食緊原條蕃薯咁 但唔太enjoy好粗 粗到入面好似未熟咁🥵唔建議嗌😮‍💨...好鍾意灣仔嗰間嘅裝修同位置有種彷彿置身外國嘅感覺😳好chillllllllll~————————————————🏋🏻‍♀️🗣 Burger真係世界級正 Gym完食返個叉叉電 爽啊😌-抵食指數:🌕🌕🌕🌗🌑食物:🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌕邪惡
🍽 Honbo 1.5💰$138
🌟8.5/10

啖啖肉!啱哂食肉獸😈
仲要極度邪惡 夾住2塊cheese🧀
第一啖勁滿足 好香肉味 而且肉汁多到漏
肉扒係好raw嘅手打漢堡 好正🤤
但食到一半 就會開始覺得膩
建議可以share食~值得一試!

🍽 Cheese Burger💰$98

好粗 粗到入面好似未熟咁🥵
唔建議嗌😮‍💨
好鍾意灣仔嗰間嘅裝修同位置
有種彷彿置身外國嘅感覺😳
好chillllllllll~
————————————————

Honbo  1.5
Buffalo  Wings
2021-12-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
Honbo  1.5
2022-01-15 3620 浏览
Honbo 大家如果有留意我嘅post,就知我其實好鐘意食burger,有陣時會一個禮拜會食兩次,而呢間亦係我一直都想去嘅,又被稱為全港第一burger🧐。 而我食完之後,我覺得的確係高質嘅,但就唔知係唔係全港第一burger🤔。 Honbo位於灣仔日月星街,老闆原本係位醫生,但決定辭去穩定收入,開Burger店。好多人都覺得佢呢個決定好笨,但而家擁有四間分店嘅佢,證明佢當日賭注係冇錯嘅👍。 店舖環境狹窄,以藍白色為主調,坐喺出窗外又有種外國風情,內裏格局灰喑,以一個紅色嘅霓虹燈點亮,我個人認為不太討好,影相又影得唔靚,所以大家就將就吓啦😅。 食物選擇一眼睇哂,都係牛肉漢堡為主,但牛肉有得揀唔同嘅份量同Size,有厚有薄,平日午市有得叫套餐,有薯條/蕃薯條揀,另收加一。而呢度所有野都係自家製🤩。 Honbo$98(set w/sweet potato fries & coke zero$40) 賣相就幾普通,而份量都佢偏細,饀料唔算多,一口size,而食物定位都徘徊係$100左右,而套餐要加$40,性價比真係徧低🤨。 據說麵包同平時嘅brioche唔同,呢隻係湯種麵包,我個人對麵包係好

honbo

據說麵包同平時嘅brioche唔同,呢隻係湯種麵包,我個人對麵包係好講究嘅(睇返我之前burger食評都知,而外國好多youtuber e.g.joshua weissman 都鼓勵自製漢堡麵包)而呢度嘅包就滿足到我🥰。

麵包面頭有D氣泡,中間有烘過,避免burger變濕。口感蓬鬆,軟熟又略帶嚼勁,徧向淡口,冇乜牛油香,但就有輕微嘅麵粉香,的確係唔錯👍。(但我個人都係徧好一般香濃鬆軟嘅包😅)

honbo

漢堡扒嘅做法特別,將4oz 嘅肉量分成兩片薄切漢堡扒,用鐵板壓實個肉(估計),拎佢有層焦香咗嘅crust,帶來脆口。肉粒鬆散,質感少似係'肉粒',又唔係平時咁一大舊,呢度主要都係食返佢嘅肉味,冇乜多餘調味

喺牛扒煎緊嘅時候,已放入芝士(估計),拎佢熱溶滲透於肉中,令芝士成為“牛扒嘅肉汁”,令牛扒變得油潤又有陣奶香,係好獨特嘅體驗😯。

醬汁係蛋黃醬,香滑酸甜,均衡分布於其中,同肉/包/芝士係一個好好嘅配搭。配菜有沖洗過嘅洋蔥,爽口而唔“喇”。少少酸瓜,而且冇我最增嘅蕃茄😲。(令burger包變汁同淡口)

sweet potato fries

份量好多,而且切得好厚,形狀又唔係對稱嘅,睇得出係手切🤣。炸嘅時間剛好,外層金黃香脆,內裏綿密軟糯,香甜可口,但又未到「黎到呢度必叫」嘅程度,而且我認為外層額外灑上嘅糖令佢有陣唔自然嘅甜味,我就唔係太鐘意🤨。

2021-12-20 971 浏览
漢堡黎講灣仔嘅Burger joys就食得多依間最新被評為香港第一漢堡嘅Honbo都真係要試吓Honbo 兩塊薄牛肉配上特製醬汁肉香脆又唔乾 加埋牛油烘過嘅包皮 認真十分邪惡烤雞堡 相對比較清爽 雞扒外脆內嫩 配搭出色Impossible 用嘅係impossible meat 厚薄度適中 重點係好似牛肉煮到medium嘅嫩感 素食者恩物我覺得漢堡size好好 可以一口咬晒 啲汁又唔會周圍滴至於係咪香港第一我就評論唔到不過係我其中一間必會返食嘅漢堡而且見多左好多分店 想食時就更方便
漢堡黎講灣仔嘅Burger joys就食得多
依間最新被評為香港第一漢堡嘅Honbo都真係要試吓