⊶ Double Cheese Burger $158👍🏻真係一讚 牛肉汁超juicy 唔乾身 油香十足 肉味香濃 加雙重芝士口感爆發 包皮鬆軟有啲香脆 滿足🫶🏻⊶ Buffalo Wings $78🤙🏼雖然醬汁舖面令到有少少濕濕地 但食得出本身皮都係香脆 水牛芝士味極濃而且辣辣地幾野味✅⊶ Sweet Potato Fries $38~的確係一整條番薯 可能食咗前面兩樣嘢已經有啲飽 呢個唔係好食得落因為算係幾大條 而且冇咩味 所以還好🌊見到幅圖都知道海景無敵💙但得卡位有 所以要等先入到去 而且環境闊落舒服 可以一試 曾入選Bloomgerg 2020最佳漢堡香港唯一代表

⊶ Double Cheese Burger $158

⊶ Buffalo Wings $78

⊶ Sweet Potato Fries $38

2022-10-07 30 浏览
-🔸辣肉醬薯條 $78🔸水牛城雞翼 $78🔸HONBO 2.0 $168🔸THE GOLD STANDARD $178🔸MIKE'S 特調檸檬水 $38🔸蘋果批冰茶 $38-放假同男朋友去海港城行街shopping,見到灣仔一間人氣burger店竟然開咗分店,當然要食啦,分店仲有日落海景睇,超寫意呢!Honbo 2.0有四塊2安士嘅漢堡扒再加三層熱到溶嘅芝士,仲有酸瓜、洋蔥同祕製醬汁,係好經典美式漢堡嘅味道,外觀望到已經流晒口水!另外黃金堡就係兩塊4安士嘅牛肉,再另加香煎煙肉,成個包望落更加大同邪惡,我係一啖咬唔晒成個包嘅🤣小食試咗辣肉醬薯條,男友大讚好味仲食唔停口!水牛城雞翼夠香夠辣,面頭有藍芝士醬仲更加正呢!飲品選擇唔算多,叫咗特調檸檬水好夠酸,解膩一流;另外仲試咗蘋果批冰茶,好有肉桂味夠晒特別。
🔸辣肉醬薯條 $78
🔸水牛城雞翼 $78
🔸HONBO 2.0 $168
🔸THE GOLD STANDARD $178
🔸MIKE'S 特調檸檬水 $38
🔸蘋果批冰茶 $38

早前公佈亞洲五十大漢堡中,全港共有五間漢堡店入圍,而Honbo正是其中之一;除此之外更是2020年Bloomberg全球最佳漢堡當中唯一上榜香港代表。由最初灣仔一間默默無聞的小店做起,直到現時分店已經遍及尖沙咀等地,當晚來到尖沙咀店更大排長龍,人氣之高絕對不容置疑。水牛城辣雞翼 ($78) 雖然裹上大量醬汁令外層稍為濕軟,但炸得透徹仍然保留微微脆度,辣中帶酸並加上大量蔥花更加惹味。辣肉醬薯條 ($78) 炸得香脆乾爽毫不油膩,辣肉醬酸酸辣辣並混有紅腰豆增添口感,再加上半溶芝士碎層次豐富。HONBO 2.0 ($168) 顧名思義是HONBO招牌漢堡之升級版,足足有四塊兩安士牛肉及三塊芝士,牛肉標榜結合本地牛腩、美國牛肋肉及牛肩肉,果然油香十足之餘肉味同樣香濃,由於每塊牛肉均以高溫壓扁煎香,故能達至邊位焦脆但仍出乎意外地保留豐沛肉汁。值得一提的是薯仔牛奶麵包同樣自家製作,可見整個漢堡由上而下均一絲不苟,抹上牛油烘過充滿牛油香,質感鬆軟而又富有彈性,配上酸瓜、洋蔥及自家製醬汁,樸實無華卻不負所望。黃金堡 ($178) 雖然只有牛肉及芝士各兩塊,但事實上每件牛肉已經相當於HONBO中兩塊之厚

水牛城辣雞翼

辣肉醬薯條

黃金堡
黃金堡 ($178) 雖然只有牛肉及芝士各兩塊,但事實上每件牛肉已經相當於HONBO中兩塊之厚,口感更加豐富故此亦各有千秋,肉味香濃而中心保持粉嫩。
黃金堡
煙肉煎得焦脆香口並配上自家製醬汁更加濃厚,洋蔥微甜而酸瓜微酸再加入生菜恰好能中和油膩感。

蘋果批冰茶
蘋果批冰茶 ($38) 甜度稍高但肉桂香氣馥郁芬芳,更帶陣陣冰涼感相當清爽。

Arnold Palmer
Arnold Palmer ($38) 其實是以一位美國職業高爾夫球手命名的經典飲品,主要以冰紅茶及檸檬汁調配而成,檸檬酸味濃郁天然。
水牛城辣雞翼
辣肉醬薯條
蘋果批冰茶
Arnold Palmer
2022-10-06 224 浏览
黃昏時間去到港威商埸這間叫honbo的美式漢堡飽餐廳,餐廳座位不算多,裝修明亮簡約,乾淨舒適,我們由於較早時間入座,可以安排到靠窗的座位,一邊欣賞夕陽美景一邊享用美食,絕對是賞心樂事。The gold standard (黃金堡) 及 Double cheese burger(雙層芝士漢堡)店內其中兩款份量較大的漢堡包, 配料方面,黃金堡多了特制煙肉外,其它配料大致相同,包括有2塊4oz 牛肉,芝士,酸瓜,洋蔥,生菜及自家製醬汁, 兩件厚厚的牛肉內裡充滿肉汁夠晒juicy,外表微微香脆,配料豐富,成個包曡得高高的, 一口一口大口咬落去,十分滿足。Cheese fries (芝士薯條)新鮮熱辣辣幼身的薯條,芝士半溶狀態的淋在上面, 另外還會有一小碟微辣啲千島醬,配合一起食口感豐富, 建議最好儘快先食,熱辣辣會特別好味。Buffalo wings(水牛辣雞翼)全部都使用比較厚肉的高質雞中翼, 外皮香脆, 內裡肉質保持嫩滑,醬汁有少少辣,但即使不嗜辣的我們亦可以食到冇問題,反而覺得十分惹味。Mike's lemonade (Mike's特調檸檬水)檸檬味突出,酸味夠, 不會太甜,飲落非常開胃

Cheese fries (芝士薯條)

Buffalo wings(水牛辣雞翼)

Mike's lemonade (Mike's特調檸檬水)
檸檬味突出,酸味夠, 不會太甜,飲落非常開胃解渴。

Apple pie ices tea (蘋果批冰茶)
很特別的配搭,有三件蘋果乾鋪在肉桂味的冰茶上面,茶味甜甜地, 夠曬清涼解渴。
2022-10-05
  • The gold standard (黃金堡)
餐廳主打美式漢堡,只係牛肉漢堡都有唔同選擇,雖然相信塊漢堡扒都係同一配方,但中意脆口既可以簡薄身既2oz,脆邊位會比較多; 中意牛肉味濃既可以簡4oz,口感有翻一定厚度。建議晚市去要早啲先可以霸到個海景窗位,餐廳只有約8張枱,7點打後開始排長龍。另外,套餐只在平日 12-3pm 供應,包小食(唔使加錢既可選薯條或蕃薯條)同飲品,覺得比較抵食。 🔸The Gold Standard 黃金堡 $178 ‼️推薦‼️中意啖啖肉既男朋友簡左重量級黃金堡,有2塊4oz 牛肉,肉味幾濃,特製煙肉非常脆口,油脂同半溶芝士相輔相成,好彩有酸瓜、洋蒽同生菜平衡下,唔係會有啲膩。🔸Impossible Burger 素肉漢堡 $118個横切面好正,包肉菜比例接近1:1:1,連女仔都可以一手拎著,一啖咬落可以食到晒所有材料,都唔易散晒。唔講會以會食緊真肉,口感都做得好似,食到有肥膏位,但相比下,素肉扒會比較鬆,肉味冇咁濃。🔸水牛辣雞翼 $78 !!推薦!!雞翼即使沾滿醬汁,都食到脆口既雞皮邊。醬汁味道豐富,酸辣互相沖擊,又有藍芝士醬既突襲,會食上癮。但一份得5隻,有點少貴。🔸蕃薯條 $38厚切黃心蕃薯條,直接炸

🔸Impossible Burger 素肉漢堡 $118

🔸水牛辣雞翼 $78 !!推薦!!

🔸蕃薯條 $38
厚切黃心蕃薯條,直接炸,唔脆口,但帶少許溏心既質感。好中意配既自家製醬汁,似帶辣味既千島醬。

飲品方面簡左兩杯Old school classics,如果想買醉,可另加1 shot Gin/Whiskey ( + $38)。本身想簡milkshakes,但原來係冇,menu仲寫著我已經大過,要飲酒🥴

🔸Arnold Palmer $38
新推出。一半檸檬汁加一半檸檬茶,酸勁十足,好岩配漢堡同煎炸食物。
🔸Apple Pie Iced Tea $38
建議簡少甜,飲落有陣陣肉桂味,蘋果肉桂一直係perfect match,但男友覺得有啲似中藥味,未必人人中意。

2022-10-03
2022-10-05 25 浏览
在這間位於海港城的漢堡包店內,俾百幾蚊就可以食到一個豐富又巨型嘅漢堡包餐,仲可以一路嘆住海港城個海景食,堅係賞心樂事!陽光影照在海面上,搖曳的海浪有如和陽光翩翩起舞☀️ 折射出來的陽光碎片令海面看起來就好像鋪滿閃爍的鑽石一樣美不勝收。我同老公每人試咗一款漢堡,店員見到我哋兩個人,仲問我哋會唔會想將漢堡切開一半方便share,真係非常貼心!雙層芝士漢堡餡料包括20hz牛肉·芝士,酸瓜,洋蔥,生菜,自家製醬汁。黃金堡餡料包括牛肉、芝士、特製煙肉、酸瓜、洋蔥、生菜,自家製醬汁。呢度啲漢堡包全部都好巨型,淨係中間嗰層牛肉足足成寸厚!真係睇見都流晒口水!食起嚟口感都好Juice,肉味更加係爆燈,非常有水準!而且配咗好多生菜同埋酸瓜,增加爽脆感,食起嚟都覺得好清新唔會肥膩潻👍套餐可以配小食,揀咗肉醬薯條同埋水牛城雞翼,拉絲肉醬薯條邪惡得來真係好好味😋水牛城雞翼都加咗藍芝士,豐富左辣味嘅層次。呢度嘅飲品好得意,可以下晏就飲正常,如果夜晚想wild d ,可以加$38 +1shot嘅gin或者威士忌🥃我哋試咗APPLE PIE ICED TEA 同埋ARNOLD PALMER 兩款。Arnold Pa

呢度嘅飲品好得意,可以下晏就飲正常,如果夜晚想wild d ,可以加$38 +1shot嘅gin或者威士忌🥃我哋試咗APPLE PIE ICED TEA 同埋ARNOLD PALMER 兩款。Arnold Palmer 是一種結合了冰茶和檸檬水的飲料,味道比一般檸檬茶要酸一啲,飲起嚟非常醒神係好適合夏天飲嘅特飲。而APPLE PIE ICED TEA亦都好有特色,飲起嚟係好香濃嘅蘋果肉桂味,茶味比較通透,我個人就好鍾意!
2022-10-05 17 浏览
海港城呢間得獎嘅漢堡包店,座位唔多,所以都等左一陣先有位。但面對住無敵海景,坐得好舒服,等耐D都值得。餐廳主打漢堡,classic, cheese, double cheese, Honbo 1.0, 1.5, 2.0, 滿足一班牛魔王既食量。Side dish 有好多選擇,薯條有不同既top up, 肉醬,芝士,令薯條口氣更豐富,唔想咁熱氣可以揀沙律或者酸瓜。HONBO 2.0 一共有4塊2安士牛肉,一共係8安士,咬過啖啖肉。牛肉好juicy, 好重牛味,一咬過去爆晒汁。除左牛肉,3份芝士,酸瓜,洋蔥。4塊牛肉疊埋一齊,根本無可能一口咬得晒,都要分2啖食完上層食下層。真係食肉獸至愛,我諗響香港好難搵到咁美式嘅漢堡。黃金堡只有2塊牛肉,但每塊都係4安士,所以都係8安士,比起HONBO2.0,牛肉較厚同更juicy,配上特製煙肉,2份芝士,仲有生菜。煙肉好脆,咬落去好crispy, 生菜好新鮮,好爽脆,配埋牛肉反而有另一種味道,好清新,唔會好滯。薯條揀左cheese, 新鮮熱辣既薯條,配埋芝士醬,好香濃。再配埋餐廳特制醬汁,非常好味。水牛雞翼有5隻,外脆內軟,好juicy,醬汁帶少少辣,

水牛雞翼有5隻,外脆內軟,好juicy,醬汁帶少少辣,好惹味。

整體食物質素好高,每樣嘢都好好味,尤其係漢堡真係無得輸,果然係得獎漢堡。
2022-10-04 16 浏览
曾入選 🇺🇸bloomberg 2020年最佳漢堡50強既Honbo, 終於試到喇~餐牌非常簡單,Honbo, 1.5 2.0 咁樣,係佢哋嘅signature!材料一樣,只係份量唔同Honbo 2.0呢晚收工太累了,4層兩Oz 嘅牛肉先滿足到我,牛肉Juicy好香濃,溶溶嘅三片芝士喺中間穿插,混合牛嘅肉汁,配上美味House Source, 味道層次無限昇華!麵包非常鬆軟,唔會太厚,成個配搭都好好👍🏻當之無愧!個人覺得牛肉同芝士要多先可以帶出到呢個效果,highly recommend 2.0Grilled Chicken BurgerHonbo實在太出色,老實說雞就有比下去嘅感覺,但我覺得佢都還好,幾香幾惹味!但還是吃Honbo 2.0吧Chili Fries薯條淋上肉醬,芝士,味道微辣,好惹味👍🏻BUFFALO WINGS炸雞翼上沾滿濃厚嘅水牛城醬汁,仲有少少似sour cream source 嘅醬,唔會太辣又惹味飲品點咗 Apple Pie Tea冇錯!係🥧 係蘋果茶再加入肉桂,令杯茶增添一份香味,好似食緊蘋果批咁,甜度岩岩好,仲有兩塊蘋果果乾,即刻upgrade成為特飲,大

材料一樣,只係份量唔同

Honbo 2.0

Grilled Chicken Burger
但還是吃Honbo 2.0吧

Chili Fries
薯條淋上肉醬,芝士,味道微辣,好惹味👍🏻

BUFFALO WINGS

飲品點咗 Apple Pie Tea
冇錯!係🥧 係蘋果茶再加入肉桂,令杯茶增添一份香味,好似食緊蘋果批咁,甜度岩岩好,仲有兩塊蘋果果乾,即刻upgrade成為特飲,大大杯都幾抵飲喎!

Arnold Palmer 🍹 lemonade 加Tea 係咪即係檸檬茶🤔但呢杯多咗薄荷的味道,比較清新

店舖環境簡潔舒適,喺碼頭旁
一邊食一邊望海景😌

而環境亦都非常簡約舒服

2022-10-03 138 浏览
Earlier we went to Honbo, which was located in the corner of Gateway in harbour city. It’s themed like an american diner with a great view of the ocean. They’ve got a great selection of burgers and starters. For our drinks starters we ordered the buffalo wings and cheese fries which were great to start with. They gave us a 5 wings that were covered with buffalo sauce and chives. We also got some cheese fries which worked great with our drinks!A classic mikes lemonade and a special apple pie ice

A classic mikes lemonade and a special apple pie iced tea. I would suggest trying the apple pie iced tea if you’re looking for something different but surprisingly very nice.

For our burgers, I ordered the Honbo 1.5. They had 3 selections of the Honbo burger (Honbo, Honbo 1.5, Honbo 2.0) which all varies in the beef paddy size. The burger was booked to perfection, and was juicy and flavorful and was billed with cheese, pickles, onions and their sauce. This was one of the top burgers i’ve tried recently, next time i’m going to try “The Gold Standard” which looks good. We also tried the teriyaki chicken burger, which was packed with lettuce and a really nicely marinated chicken patty. For anyone who isn’t looking to eat beef, this is a fantastic option.

I really recommend this place for someone craving an authentic american burger.
  • Honbo 1.5
2022-10-01 212 浏览
Double cheese burger ($158)超級足料嘅雙層芝士牛肉漢堡,同平時食開連鎖快餐嘅真係好大分別🙈 首先牛嘅quality 好好,食落充滿肉汁,而且會唔會好硬好乾,兩塊牛肉真係超足料😋 另外佢哋啲麵包都好特別,外皮烘脆但內裏好鬆軟🍔加埋芝士、生菜、蕃茄同青瓜,真係超級足料❣️The Gold Standard ($178)極邪惡嘅組合,雙層芝士加牛肉再加煙肉,牛肉同我哋平時食開嘅偏散碎少少,口感豐富得黎超級飽肚🤰🏻煙肉煎得好香脆,另外仲有生菜絲同洋蔥絲增加一啲爽脆嘅口感加埋熱辣辣嘅芝士,感覺好滿足🔥Buffalo wings ($78)有邊個唔鐘意食水牛城雞翼,雞翼keep到香脆而雞肉都保持到鮮嫩🍗食落醬汁夠多,調味亦都少少辣夠惹味,而且加埋sour cream,味道更加豐富,值得一試👍🏻Cheese Fries ($58)Cheese and Fries 真係perfect match,芝士好香濃澎湃,但又唔會整淋啲薯條🍟薯條keep到香脆有薯味,食落味道已經100分💯另外仲有千島醬,點埋就會有啲甜味,另成份薯條食落有咁膩💕Apple Pie Iced($38)第一次
Double cheese burger
Double cheese burger ($158)
The Gold Standard

The Gold Standard ($178)
Buffalo wings

Buffalo wings ($78)
Cheese Fries

Cheese Fries ($58)
Apple Pie Iced

Apple Pie Iced($38)
第一次飲Apple Pie Iced ,一開始以為係蘋果汁啲frd,但原來除咗蘋果茶味仲有肉桂味,味道偏甜都幾特別,仲有兩塊果乾係上面,都有誠意🤣
Arnold palmer

Arnold palmer ($38)
Arnold palmer 分咗兩層嘅檸檬飲品,上層係冰茶下層係檸檬汽水,飲落酸酸甜甜,有少少澀,都幾特別用黎解膩感覺唔錯🍋
Double cheese burger
The Gold Standard
Buffalo wings
Cheese Fries
Apple Pie Iced
Arnold palmer
2022-10-01 75 浏览
《 #62飲飲食食 》 💁🏻‍♀️ 呢間漢堡店好有名氣,曾入選美國Bloomberg既「全球最佳漢堡」名單,次次經過都好多人排隊,好有人氣💕,又有人氣又有名氣,仲對住海景,真係排隊都要試😆🤭► 🍔Honbo 2.0 $168✻ 4x2oz 牛肉、3x芝士🧀、酸瓜、洋蔥🧅、自家製醬汁Honbo 有三個版本,分別係honbo,honbo 1.5 同honbo2.0 ,主要分別係肉的數量,因為我好肚餓所以揀左2.0🤤肉汁豐富,4層肉食得好滿足,岩哂我呢啲食肉獸🍖。► 🍔The Gold Standard $178✻ 2x4on 牛肉、2×芝士🧀、特製煙肉🥓、酸瓜、洋蔥🧅、生菜、自家製醬汁好豐富的漢堡🍔,啲配料多到一口唔會咬得哂😧,所有配料味道都好夾,生菜🥬好厚亦都好新鮮🌱。►🍗水牛辣雞翼 $78雞翼偏大隻,好多肉🤤,比想像中辣但唔會太辣,超惹味(本人辣度係譚仔3小辣🙈),推薦👍🏻!不過完全食唔到辣既人就唔好點喇🥰►🍟辣肉醬薯條 $78同水牛辣雞翼相比呢個辣度比較低,薯條係幼身薯條,一樣好惹味,一路食一唔點頭🤪► 🍺 Mike’s 特調檸檬水 $38新鮮檸檬味突出,小小甜,冰量🧊唔算多,望住個海

► 🍔Honbo 2.0 $168
✻ 4x2oz 牛肉、3x芝士🧀、酸瓜、洋蔥🧅、自家製醬汁

► 🍔The Gold Standard $178

►🍗水牛辣雞翼 $78

►🍟辣肉醬薯條 $78

► 🍺 Mike’s 特調檸檬水 $38
新鮮檸檬味突出,小小甜,冰量🧊唔算多,望住個海景一啖漢堡一口檸檬水,好過癮😆😆🤤

〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 4.9/5
真係好食到排隊都值得,但真係要預多啲時間⌛️排。

※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※
💲服務費:✓

💟鐘意記得 Follow我介紹更多美食俾你 @62.loya
  • Honbo 2.0
  • 水牛辣雞翼
  • The Gold Standard
2022-09-30 17 浏览
Honbo係Bloomberg 2020年全球最佳漢堡包唯一入榜嘅香港漢堡店,堅持用本地食材製作,蔬菜亦是元朗農場出品,之前食過荃灣南豐紗廠分店覺得唔錯,呢次來到擁有海景嘅尖沙咀分店,環境同座位十分舒適,漢堡質素還是一樣高😚✨The Gold Standard 🍔$178見到呢個漢堡超震撼,成個漢堡好厚身😍入面有2塊4安士厚切牛肉和特製煙肉,漢堡扒選用美國牛肋肉、牛肩肉和本地牛腩扒混合成,非常多汁,肉味濃郁,特別重油脂,配料有生菜 、酸瓜、洋蔥 、2片芝士半溶,邪惡又吸引😝✨Honbo 1.5 🍔$138呢個有3塊2安士牛肉和兩塊芝士,加上洋蔥同酸瓜調味,配自家製醬汁,牛肉味香濃,邊位係會有焦香又脆脆哋, 而且肉汁多到漏,食落好juicy又香口🥰麵包係用全天然薯仔牛奶麵包,用牛油烘香過,口感蓬鬆,好味🤪✨Buffalo Wings $78呢個水牛辣雞翼有d辣,香料味都重,不過食落就好惹味,都有5-6件🤤✨Cheese fries🍟 $58薯條即叫即炸,食落都熱辣辣同香脆,芝士醬濃味又邪惡,要趁熱食😚✨MIKE’S LEMONADE🍹 $38酸酸地,好岩食burger,幾開胃😎✨APPL

✨The Gold Standard 🍔$178

✨Honbo 1.5 🍔$138

✨Buffalo Wings $78

✨Cheese fries🍟 $58

✨MIKE’S LEMONADE🍹 $38
酸酸地,好岩食burger,幾開胃😎

✨APPLE PIE ICED TEA 🍹$38
上面有幾片蘋果乾,賣相都唔錯☺️
2022-09-30 21 浏览
晚餐.再次到訪☺️7點嚟到 啱啱好唔洗等位不過今次就坐唔到𥦬邊位嚕. - Honbo 2.0諗住肚餓叫個2.0 點知真係好大份食到一半已經飽飽有4層肉 加上醬汁 最底有青瓜同洋蔥 都幾豐富但如果有多啲配料 例如蕃茄同菜 會更開心可以減少食肉嘅heavy感覺.- The Golden Standard呢款雖然只有兩層肉 但每層比Honbo更厚仲多咗煙肉同蔬菜配料份量更多.- Sweet Potato Fries上次試過 覺得好味 今日再食過😆蕃薯條係軟身嘅 上面鋪咗少少糖 甜甜地 食落唔會好膩 好味道.- Buffalo Wings有點辣 唔食辣嘅朋友要留意了但雞翼味道唔錯 炸皮厚度都適中.- Apple Pie Iced Tea蘋果+玉桂味嘅茶本身唔太好玉桂味 但飲多幾啖又幾好味甜甜地 又清涼 都幾解渴.- Arnold Palmer凍檸蜜😆叫咗少冰 甜冰都好適中.burger嘅份量真係好多兩人叫兩個包 兩個小食 都唔係好食得晒有部份拎走咗 又食多餐😆
再次到訪☺️

叫咗少冰 甜冰都好適中

burger嘅份量真係好多
兩人叫兩個包 兩個小食 都唔係好食得晒
有部份拎走咗 又食多餐😆

(๑˃̵ᴗ˂̵)☆ Honbo ☆ #尖沙咀 🔥海港城海景漢堡店🔥 ✨2020年全球最佳漢堡唯一入榜的香港店✨ Honbo係香港頗有名氣嘅漢堡店🍔 更曾於2020年入選Bloomberg嘅全球最佳漢堡排行榜❤️‍🔥 ▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿⋖ Comments ⋗ ➺ Grilled Chicken Burger $98 (3.8/5) 比普遍雞肉漢堡更加juicy同埋健康💓 哩個漢堡同普遍雞肉漢堡唔同,用左grilled chicken instead of 炸雞排,食落美味之餘又冇咁有罪惡感️‍🔥️‍🔥 麵包非常鬆軟同埋富有牛油香🤍原來係店主專門製作嘅全天然薯仔牛奶麵包🥛 🍞再加埋自家製日式燒烤醬同埋kewpie蛋黃醬,令哩個漢堡增添左啲日本風味🇯🇵 ➺ Honbo $98 (4/5) 最簡單嘅配料食出最優質嘅味道️‍🔥 雖然唔係咩fancy嘅配料,但係哩兩塊厚厚嘅牛肉🐮加埋半融嘅芝士🧀 而家諗翻起都流曬口水💧 🌊 牛肉漢堡扒當中選用左美國牛肋肉、牛肩肉和本地牛腩扒混合成,加埋California嘅Smash Style煎烤方法️‍🔥所以漢堡扒既有肉汁,又有焦
(๑˃̵ᴗ˂̵)
☆ Honbo ☆ #尖沙咀

🔥海港城海景漢堡店🔥
✨2020年全球最佳漢堡唯一入榜的香港店✨

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

⋖ Comments ⋗

➺ Honbo $98 (4/5)

最簡單嘅配料食出最優質嘅味道️‍🔥 雖然唔係咩fancy嘅配料,但係哩兩塊厚厚嘅牛肉🐮加埋半融嘅芝士🧀 而家諗翻起都流曬口水💧 🌊 牛肉漢堡扒當中選用左美國牛肋肉、牛肩肉和本地牛腩扒混合成,加埋California嘅Smash Style煎烤方法️‍🔥所以漢堡扒既有肉汁,又有焦香😍 😍

(๑˃̵ᴗ˂̵) 整體評論

整體而言,哩間漢堡包店環境裝修簡潔💛 雖然店面唔算好大,但係整體而言坐得舒服💛 💛 同埋餐廳位於海港城,附近都好多街行🛍️ 行到攰攰地,想食間中價有海景嘅餐廳,Honbo就係你嘅不二之選❤️‍

🤍整體味道:4/5
🤍服務質素:4/5
🤍性價比:3.5/5
🤍回頭指數:3.8/5

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

Honbo (尖沙咀)
@honbo.hk

地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖

營業時間:12:00-22:00

#heysiri_tst
#heysiri_western

Grilled  Chicken  Burger
Grilled  Chicken  Burger
2022-09-28 12 浏览
今日陽光普照,望住海景食漢堡真係正。今日食經典漢堡牛肉•酸瓜 •洋蔥 •生菜 • 自家製醬汁,套餐$138,配小食水牛辣雞翼,
今日陽光普照,望住海景食漢堡真係正。
今日食
經典漢堡
牛肉•酸瓜 •洋蔥 •生菜 • 自家製醬汁,套餐$138,配小食水牛辣雞翼,[SET +40)
有汽礦泉水FREE FOR SET
我就鐘意簡單嘅,蔬菜加牛肉,一定食得曬,佢嘅牛肉唔(鞋)食落重有肉汁,好味。
估計唔到,雞翼比我想像中辣。
照燒雞堡
燒雞• 洋蔥 •生菜 •自家製照燒汁 •丘比沙律醬,套餐$148,配自家製番薯條,FREE FOR SET
雞扒都幾大塊,燒汁同沙律醬配搭好味,最好食係自製蕃薯條,薯條本身咸食但外面好似澆上沙糖甜甜哋,粗粗的一條,一定要叫黎食。
MIKE'S 特調檸檬水SET +10