2021-12-02 144 浏览
Honbo (尖沙咀)Honbo 係唯一一間香港漢堡店,入選Bloomberg係2020年揀既全球最佳漢堡之一。喺中環、荃灣同灣仔有分店,最近尖沙咀海港城都開咗分店,店內仲可以睇到海景,不過位置唔多,七點左右已經要排隊等位。🌟THE GOLD STANDARD 🍔$178DOUBLE BEEF PATTY🥩. DOUBLE CHEESE🧀. BACON🥓. PICKLES. ONION🧅. LETTUCE🥬. HOUSE SAUCE漢堡扒用咗美國牛肉同本地牛腩扒打碎混合而成,比起平時嘅漢堡扒油脂更多更Juice,牛肉味濃。因為加咗生菜同洋蔥,口感同味道都豐富啲,而且食落冇咁油膩。漢堡包牛油香鬆軟,原來係每日新鮮烤焗,再送到店舖。🌟HONBO 2.0🍔 $1684x 2oz BEEF PATTY🥩. TRIPLE CHEESE 🧀, PICKLES. ONION🧅. HOUSE SAUCE呢款應該係佢地既 signature burger,有 HONBO、HONBO 1.5、 HONBO 2.0。有四層beef patty同芝士交壘住,每啖食落都係牛肉同芝士既香味,食肉獸定要試下。如果覺
Honbo (尖沙咀)

🌟THE GOLD STANDARD 🍔$178

🌟HONBO 2.0🍔 $168
呢款應該係佢地既 signature burger,有 HONBO、HONBO 1.5、 HONBO 2.0。有四層beef patty同芝士交壘住,每啖食落都係牛肉同芝士既香味,食肉獸定要試下。如果覺得太大份都可以試下HONBO。

Sides
🌟CHEESE FRIES🧀🍟 $58
用咗香脆既幼薯,淋上咗大量既芝士醬。一定要趁熱食,因為薯條好快淋晒

🌟BUFFALO WINGS🐓 $78
份量唔係好多,都係炸到外皮香脆,仲配咗啲醬汁,但唔點都夠味。

🌟APPLE PIE ICED TEA 🍹$38

📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
2021-11-28 88 浏览
新開店舖主打漢堡包,見唔洗等位,入咗去試吓! Order咗Cheese Burger同cheese fries, 都唔平,cheese burger好鬆軟, 唔錯,係個包比較燶,扣分! cheese fries都大盒,幾好味! 不過不失啦!
新開店舖主打漢堡包,見唔洗等位,入咗去試吓!
2021-11-28 88 浏览
想試Honbo好耐... 一直見comment唔錯... 而呢間位於尖沙咀嘅係新開嘅... 今晚專程去揾嚟試吓!舖面清新簡潔... 座位唔算多... 卡位全部落住個海景... 好正!😍😍😍食物選擇比起其他Honbo店少d... 如果唔食牛就選擇更少!🙈🙈🙈食物水準... 即叫即整... 不過有d包就燶燶地... 賣相差d... d漢堡同雞扒都juicy... 係好食嘅... 不過晚餐冇meal set... 以grilled chicken burger為例... 一個包 + 一份芝士薯條 + 一杯汽水.... 連加一已經over $200... 價錢就有d貴!🙊🙊🙊服務方面... 可能仲係新開... 服務員未適應... 又可能忙... 又漏單、聽完又唔記得... 可以改善吓就好d啦!😅😅😅

2021-11-26 79 浏览
之前都有留意這間漢堡包店, 聽說在Bloomberg 2020年全球最佳漢堡唯一入榜的香港漢堡店,尖沙咀是第4間分店,值得一試吧!尖沙咀分店不是太大,可容納30人左右,裝修很簡潔清新,以白和品牌藍色調為主,落地玻璃,可以欣賞成個海景,打卡一流。其實本人是不食牛肉的!所以點了一個雞肉漢堡,朋友點了芝士漢堡,套餐可選飲品和配菜,我們三人選了三樣不同配菜(炸甜薯、炸薯條和椰菜沙律)。飲品方便,除了可樂和礦泉水,其他是要另外加錢的。有些配菜亦需額外加錢。雞肉漢堡選用有機雞,外表香脆可口,雞肉嫩滑,感覺又一陣陣南乳味飽亦很鬆軟。朋友說牛肉漢堡很美味,充滿肉汁,調味豐富。配菜亦相當不錯。薯條是幼身的,炸得很脆!
,尖沙咀是第4間分店,值得一試吧!

飽亦很鬆軟。朋友說牛肉漢堡很美味,充滿肉汁,調味豐富
。配菜亦相當不錯。薯條是幼身的,炸得很脆!

2021-11-25
2021-11-15 605 浏览
The sunset together with good food is really amazing! Honbo位於尖沙咀的第四分店隆重開幕。新店座位坐擁無敵海景,吃burger都可以好chill!除了必點的漢堡外,個人特別推薦Buffalo Wings。香辣的Cayenne Pepper Hot Sauce已經很惹味,盒子底還有Blue Cheese Dressing,一隻雞翼兩款風味。配薯條最佳選擇還是Mike’s Lemonade 和Apple Pie Iced Tea。Mike’s Lemonade 裏面有青瓜片和薄荷葉,非常清新。Apple Pie Iced Tea 滿滿玉桂味,還有蘋果乾,不會太甜,好解膩。在海港城逛街逛累了,想坐下喝點東西吃點輕食,不一定每次都是cafe的。傳統American style配海景,又是一個Good Food Good Mood 的好選擇。

Apple  Pie  Iced  Tea  +  Mike’s  Lemonade
Buffalo  Wings  +  Fries

• Buffalo  Wings
  • Mike’s  Lemonade
  • Apple  Pie  Iced  Tea
2021-11-12 514 浏览
今日食左呢間新餐廳,一於搶先介紹下佢啦🤣🤣最近係海港城新開的漢堡包店,原來已經係四間分店😳舖面唔大,但窗邊嘅卡位足以令你想入去坐低望下海🤩雖然係新開,但我地lunch time都係要等位先入得🙈·Cheese burger meal($148)burger單點$98,套餐就包一款小食同飲品🥤cheese burger入面嘅牛肉幾彈牙,同出面食開嘅牛肉好唔同,原來係用左美國牛肋肉、牛肩肉同埋本地牛腩扒,咬落好好juicy有牛味,啲汁流晒出黎😂牛肉個樣有啲似肉餅,但肉比較散🙈芝士唔算好溶,同埋呢個burger係有洋蔥,我本身唔中意食洋蔥,佢仲係比較生所以有少少辣,食完個口勁臭洋蔥味😂個麵包值得一讚,好香好軟熟😍·小食如果想食芝士薯條係要再加$20,份量真係勁多😍一個人點食得晒😂芝士醬好正,好濃芝士味🤤不過用即棄餐具就唔係太環保🤔
Cheese burger meal($148)