2020-09-05
It's our Homeland💛 My Afternoon Chill time🌸🌼🌻🌺🍽💫..Homeland💛 一間用心製作實屬高質,良心的餐廳小店。之前係大埔區吃過感覺不錯,知道佢係九龍亦開設左新分店,那就更方便跟朋友去吃飯了。.餐廳格局比大埔店多一份小清新感覺,木系餐枱、花花擺設💐 感覺舒服,亦多一份文青風,係店內用餐更舒服。.ll $68Iberico Ham Soup (for 2 persons)一款創新湯品🍲,喝下有一種中式老火湯既感覺。大概係Iberico Ham🥓 那份咸香味,實在太突出,煲出來味道濃郁,亦係這家分店✨獨有菜式✨ 呢。而且用茶壺盛載住,餐具更精緻。.ll $118Tom Yum Soup Shrimp Fettuccine一款手工意粉🍝,Homemade Pasta 質感新鮮度跟包裝的沒法比,當然麵質更煙韌彈牙❤️。用上冬蔭公濃汁煮成,令每條新鮮麵條吸收晒味道,掛汁效果更佳更好吃,亦係✨新菜式✨呢。.ll $138Popping Candy Maple Syrup Salmon Fillet w- Lavender Sauce一款主菜香煎三文魚🐟,
l[伊比利亞黑毛火腿清湯 (2位用)]l $68
l[冬蔭功海蝦闊條麵]l $118
l[爆炸楓糖三文魚柳薰衣草忌廉汁]l $138
一款主菜香煎三文魚🐟,魚皮煎至極香脆而肉剛好嫩滑。底層薯蓉綿綿 配上爆炸糖吃很刺激呢😍,口感創新亦很配‼️ 餐廳✨獨有菜式✨真的用心製作💕,吃下全沒違和感,必試。
最後點上一杯飲品☕️,午後時光特別美好。
看見餐廳門外,陽光灑在小街上,真的有種置身台灣鄉下既感覺啊。
嗯~人間的小確幸,生活還是美好的,人間值得等待。
×××[Homeland]×××
©大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖