2020-11-04 116 浏览
最近去咗homeland🏡,即使係平日都幾多人👩‍👩‍👧‍👧,佢哋嘅餐具顏色都好靚,好有小朋友嘅感覺,食物選擇都算多,價錢仲要一啲都唔貴,所以我哋都叫咗幾多嘢食下🤗.蒜香辣椒🌶炒活蜆- 啲蜆好大隻,有少少白酒嘅香味🥂.香草牛油🧈蒜香焗田螺-唔知道原來除咗田螺之外,仲有薯蓉🥔襯底,田螺已經剝左殼,懶人必食🙃.自選醬料酥炸雞翼 🍖- 有三款醬料可以揀,鹹蛋黃🥚,柚子蜜🍊,松露忌廉芝士🧀,我哋就揀咗松露忌廉芝士味,雞翼嘅醬汁望落好邪惡😈,不過松露味就唔係好出,反而忌廉芝士味就幾濃.慢煮紅酒會牛面頰 🐂- 牛面珠燈炆得好淋夠入味,感覺仲有骨膠原😻.海鹽焦糖芝士餅 🍰- 蛋糕分開三個layer,每層都有唔同味,同埋唔同口感朱古力脆片蛋糕🍫- 呢個食落味道有啲似金莎,有榛子味,又有脆脆.飲品叫左彩蛋海鹽朱古力黑啤 🍺-飲落都有少少鹹味,幾特別爆炸糖玫瑰荔枝梳打 🌹-呢個本身杯飲品已經有啲爆炸糖,另外仲會比多包爆炸糖你自己玩,幾得意😎
蒜香辣椒🌶炒活蜆- 啲蜆好大隻,有少少白酒嘅香味🥂

飲品叫左彩蛋海鹽朱古力黑啤 🍺-飲落都有少少鹹味,幾特別
2020-11-04 792 浏览
大角咀出色既小店真係好多,今次黎到呢間叫homeland既新式意大利餐廳,內裏主打柔和色調同好多屋仔擺設真係比一種家既溫暖感.蟹肉牛油果他他沙律底層以切碎沙律菜混合牛油果蓉做base最配上一層全牛油果蓉做面.係牛油果蓉層上鋪上蟹肉及海葡萄.沙律菜新鮮爽脆配上牛油果蓉令味道更清新.牛油果蓉充份取代沙律醬,入口細膩綿滑而且更健康.蟹肉新鮮帶淡淡海水鹹鮮味,再配上爽脆充滿海洋風味既海葡萄令沙律既鮮味昇華.香烤乳豬配西班牙果酒燒汁乳豬皮烤得十分香脆而且咬落唔會帶油膩感.乳豬肉質夠嫩香,軟腍卻不失鮮肉既嚼勁.乳豬入口帶淡淡橡果香,配上帶微甜既果酒燒汁減低油膩感.配合色彩鮮明既配菜令整道菜絕不單調,爽甜既意大利青瓜及甘筍仔充份清新一下口腔.薯蓉內帶薯粒,香滑又充滿牛油香.榛子奶蓋美祿以400次咖啡既concept換上美祿版,打發過後既美祿細膩幼滑,奶蓋入口蓬密質感好rich,充滿nutty香.而經攪拌後與底下既牛奶融和令整體更香滑之餘又唔會過甜.浮華墨紅玫瑰玫瑰味好香濃,以透明茶壺泡焗再以蠟燭保持溫度令玫瑰味更滲透.玫瑰茶帶美顏及消除疲勞功效啱晒長期係工作壓力下既人.

蟹肉牛油果他他沙律

香烤乳豬配西班牙果酒燒汁
乳豬皮烤得十分香脆而且咬落唔會帶油膩感.
乳豬肉質夠嫩香,軟腍卻不失鮮肉既嚼勁.
乳豬入口帶淡淡橡果香,配上帶微甜既果酒燒汁減低油膩感.

榛子奶蓋美祿

浮華墨紅玫瑰
  • 香烤乳豬配西班牙果酒燒汁
  • 榛子奶蓋美祿
📍Homeland (牡丹大廈) 🔍大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖-----假日正值午餐時分,係大角嘴嘅巷仔裡巧遇呢間餐廳。七彩繽紛嘅奪目裝修、源源不絕嘅人流、興高采烈嘅熱鬧氣氛,正好為我黑黑沉沉嘅心情塗上一點顏色。✨香煎西班牙伊比利亞豬肩肉配薯菜 $128✨煎得外脆內嫩嘅9分熟豬肩,肉質粉嫩,豬味濃郁,咬落濕潤度佳,雖說味道不錯,但風頭依然被配角薯條蓋過。粗過原子筆嘅薯條,咬落無多餘空氣感,條條都入口先脆後化,綿綿密密、實實在在,令人一食難忘。🍖✨Deadman Bee’s Knees $68✨最近生活上遇上許多不快,三日連假,連食個午餐都想飲返杯酒消消愁。而呢支手工啤酒精濃度只有5%,唔會過高或者過低,滿足到B仔嘅酒癮之餘,又唔會令人醉。佢地用咗香港本地蜂農嘅蜜糖,飲落口感順滑,且味道帶自然清香,女仔絕對中意。🍻✨朱古力脆片蛋糕 $38✨看似樸實無華嘅外表,入口卻是絲般順滑。第一層為朱古力慕斯,可可味道極致濃郁,甜蜜中帶有回甘嘅苦澀味,表面仲撒上果仁作點綴,教人難以抵抗。第二層較為扎實,質感味道均似布朗尼蛋糕。第三層,亦是最底的一層,口感則香脆惹人。呢個一共
📍Homeland (牡丹大廈)
🔍大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖
-----

✨香煎西班牙伊比利亞豬肩肉配薯菜 $128✨

✨Deadman Bee’s Knees $68✨

✨朱古力脆片蛋糕 $38✨
看似樸實無華嘅外表,入口卻是絲般順滑。第一層為朱古力慕斯,可可味道極致濃郁,甜蜜中帶有回甘嘅苦澀味,表面仲撒上果仁作點綴,教人難以抵抗。第二層較為扎實,質感味道均似布朗尼蛋糕。第三層,亦是最底的一層,口感則香脆惹人。呢個一共有三個層次嘅朱古力蛋糕,每層均有自己嘅特色,係小店食到呢一個水準嘅朱古力蛋糕,實在係非常有驚喜。🍫

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
-----
#swallowhongkong
☺️快D跟住B仔一齊吞食香港啦!🤤
#swallowtaikoktsui
1️⃣⭐️冬陰功海蝦闊條麵⭐️ $118 (8/10)朋友認證嘅冬陰功味意粉,真係正到停唔到口🤣 好有冬陰功味之餘,又有返意粉嘅忌廉質感🥳 微微嘅辣味,再加埋青檸汁,完全係冬陰功咁❗️好難得出色嘅fusion意粉❤️ 如果可以燒一燒啲蝦,相信成個意粉會更加香😚 2️⃣⭐️香脆德國鹹豬手⭐️ $258 (7.5/10) 大角咀分店店舖限定,無理由唔叫啦🤤 黎到已經聞到好香,切落去都知佢脆💕 好少有做得咁脆嘅鹹豬手,仲要唔係淨係面個層脆😍 入面嘅肉好淋,好juicy 🤤 下面嘅薯蓉都正👍🏻 唯一可惜嘅係個皮焗得燶咗少少,燶少5分鐘會好好多🥺 兩個人食完全係夠晒,飽到癲🤣3️⃣ 朱古力脆片蛋糕 $38 (7/10)個人覺得哩個係成個menu最抵食🤣 超濃郁嘅朱古力味🍫 上面有介乎於慕絲同朱古力醬之間嘅質感,下面嘅脆片加強口感😋 整體感覺有啲似金莎咁🤣 朱古力迷表示大愛
冬陰功海蝦闊條麵

1️⃣⭐️冬陰功海蝦闊條麵⭐️ $118 (8/10)
香脆德國鹹豬手

2️⃣⭐️香脆德國鹹豬手⭐️ $258 (7.5/10)
朱古力脆片蛋糕

3️⃣ 朱古力脆片蛋糕 $38 (7/10)
朱古力脆片蛋糕
2020-11-03 617 浏览
💛💛💛大角咀一向多高質小店,而近期不時聽人講起Homeland🏠幾次經過都🏔人山人海,今日一試,質素果然唔錯,難怪咁高人氣🙆🏻‍♀️👍🏻-🔸小食🔸🌶蒜香辣椒炒活蜆▫️蜆都幾大隻,炒得幾香又入味,食得出真.新鮮👍🏻🐚香草牛油蒜香焗田螺▫️焗田螺有薯蓉底,比較味濃,薯蓉口感有層次,唔會成pat 野咁🥰🍗酥炸雞翼▫️雞翼有3️⃣款口味選擇 🥚鹹蛋黃🍊柚子蜜🍄松露忌廉芝士🧀 其實每隻味都想試,不過只可以揀一款口味😣 松露忌廉芝士醬均勻掛喺雞翼上面,好creamy,cream cheese 味道好出😋🔸主菜🔸🍷慢煮紅酒會牛面頰▫️牛面頰煮得勁林!🤩 味道唔錯,擺碟仲好有心思☺️🔸甜品🔸試左✌🏻款甜品🧀海鹽焦糖芝士餅有淡淡咸香慢慢滲出黎,而🍫朱古力脆片蛋糕🍰好大份,味道比前者甜,留返最後食perfect😋-黎得依度,啤酒當然要叫🍺選擇多不在話下,隻隻味都幾特別,花多眼亂之下揀定🔮彩蛋海鹽朱古力黑啤🍫細味下比普通啤酒少一份苦澀,多一份海鹽咸香,我鐘意🤤
🔸小食🔸

🔸主菜🔸

🔸甜品🔸
試左✌🏻款甜品

黎得依度,啤酒當然要叫🍺
細味下比普通啤酒少一份苦澀,多一份海鹽咸香,我鐘意🤤
2020-11-03 86 浏览
呢間之前得大埔分店 我經已留意佢ga la一路都好希望佢開分店到九龍 點知佢真係開左 當然要去試試佢位於大角咀美食林立之地 位置唔算難搵未到7點我地就到左 入座率已有一半 好彩早黎 如果唔係就要等裝修走文青風好舒服黃到發金👍🏻👍🏻野食選擇好多 又唔算貴煙三文魚沙律兩個人食啱啱好 煙三文魚好好食菜又新鮮麵包粒又非常好食德國腸拼盤有四款腸,下邊仲有一對薯蓉,每款腸都好好食,薯蓉非常之creamy肉丸肉醬意大利粉果然係出名手做意大利粉意粉質地非常好,唔會好難煮到啱啱好仲有少少咬口,肉醬肉丸非常多而且全唔會好乾嘢飲叫咗個花茶同埋榛子奶蓋美祿估唔到嘢飲都咁出色買單唔使$400非常抵
呢間之前得大埔分店 我經已留意佢ga la

嘢飲叫咗個花茶同埋榛子奶蓋美祿
估唔到嘢飲都咁出色

買單唔使$400非常抵

2020-11-02 109 浏览
之前食過大埔分店,已經知佢長期爆滿,估唔到係大角咀呢啲無咁旺嘅區依然咁受歡迎,就算係平日夜晚 (非星期五)都係全場爆滿🙈 建議想試嘅朋友最好 book 定位~青水欖辣沙甸魚開邊多士 ($68)我地揀咗呢個多士做前菜,雖然話係辣沙甸魚,但食落都唔太辣都 ok 丫,配料質感清爽,整體口感都幾豐富~冬蔭公海蝦闊條麵 ($118)呢個係佢地嘅手工意粉系列,闊條麵口感都幾特別,帶輕微煙韌感,好掛汁😋 冬蔭公味唔係話好濃但已經足夠,海蝦份量都唔少,唔錯~慢煮秘制燴羊膝 ($148)大愛呢個燴羊膝啊,肉質軟腍,超輕易就離到骨~ 燜得幾入味又唔會話好重羊膻味,連好怕羊膻味嘅朋友都話 ok ☺️ 佢嘅蔬菜仲有微微嘅甜味,好解膩~整體嚟講食物質素都幾好,係餐廳舖面無大埔分店咁大,所以枱與枱之間嘅距離都幾近,剛好係一個側身嘅身位,所以都有啲嘈😂😂

青水欖辣沙甸魚開邊多士

青水欖辣沙甸魚開邊多士 ($68)

冬蔭公海蝦闊條麵

冬蔭公海蝦闊條麵 ($118)

慢煮秘制燴羊膝

慢煮秘制燴羊膝 ($148)

冬蔭公海蝦闊條麵
慢煮秘制燴羊膝
2020-11-01 97 浏览
餐廳門口充滿色彩,由於星期五比較full booking,店員告知用餐時間個半鐘,兩人枱比較細。冬陰公海蝦闊條麵,麵份量唔算多另外有四隻蝦,手打闊條麵煙韌有咬口,冬陰公配搭新穎好掛汁食落酸酸帶微辣味道非常豐富,蝦肉質爽口。碟同麵有少少撞左色,如果換另外顏色上碟對比更大,影出黎效果應該會更吸引📷香煎澳洲黑毛安格斯西冷生熟程度掌握得宜,正好是我想要的熟度,西冷調味略為輕手,食之前點一點附送醬汁會更好味,咬落有些韌不過作為一百幾蚊塊扒質素可以接受,伴菜同薯蓉都有誠意,伴菜調味適宜,薯蓉份量唔少綿密有牛油味。

良心高質小店 唔使去大埔都有得食~~~今日公眾假期 晨早流流起身之後 就同大嚿👦🏻去咗奧海城嗰邊探朋友 探員之後我哋就行咗去奧海城附近嘅巷仔度搵嘢食 點知就俾我哋誤打誤撞咁行到嚟呢一間homeland餐廳 ~~~我對佢個名非常之熟悉 之前上網見到朋友係大埔食過 D嘢食好似好好食 但係由於太遠 一直都未得閒去拜訪 原來佢哋最近喺大角咀呢邊開咗新店 真係好正呀 唔需要去咁遠就可以食到 慳返啲車費 我哋又可以叫多啲嘢食~~~睇完餐牌之後 我哋就叫咗個精選全日早餐 煙三文魚凱撒米紙卷 蘋果雜梅奶油酥皮撻 Oh cbd beer 同碼頭咕喱(手工啤)~~~精選全日早餐非常豐富 有雞肉腸 同豬肉腸 大量沙律菜 煙三文魚 炒蛋 煙肉 牛油果同麵包 兩款腸都好多汁好juicy 沙律菜🥗好爽口 炒蛋好滑 加上充滿牛油嘅麵包 真係又邪惡 但係又令人停唔到口~~~煙三文魚凱撒米紙卷亦好唔錯 煙煙韌韌嘅皮 大大塊又厚身嘅煙三文魚 加上清新嘅雜菜 好light得黎又大卷 都夠飽肚 ~~~蘋果雜梅奶油酥皮撻:熱辣辣嘅撻皮加上酸酸甜甜嘅內餡 牛油香 同天然果香 全部加埋一齊 令人有wow一聲嘅感覺~~~手工啤:雖然
良心高質小店 唔使去大埔都有得食
~~~
手工啤:雖然係下晝 但我哋兩個真係好鍾意飲酒 所以都叫咗兩支嚟試吓一支係比較light嘅Oh cbd beer 一支係比較strong嘅碼頭咕喱 兩支酒各有各嘅特色 酒味濃淡都有各自風格 很不錯
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Homeland (牡丹大廈) (大角咀)
大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖
2020-10-31 76 浏览
是晚請好友食生日飯,揀咗呢度,果然不負所望。😍訂枱時註明了用餐時間只有70分鐘,最初都擔心會比較趕,幸好上菜速度快,加上如果冇人等位,基本上是任坐的。😊<<八爪魚藜麥沙律>>一向愛藜麥嘅我,呢個沙律絕對啱晒我口味!八爪魚又爽口唔韌,掂!<<小食拼盤>>主要都係Ham & Cheese,好友要求食呢個,佢話好食!(本人唔食cheese😅)我就試咗ham,味道適中唔會過咸。<<德國咸豬手>>登登登登。。!主角來了!咸豬手比想像中大件!兩個人為咗唔想浪費係夾硬食晒。皮脆肉香!真心推介冇得輸!👍🏻❤️
是晚請好友食生日飯,揀咗呢度,果然不負所望。😍

<<八爪魚藜麥沙律>>

<<小食拼盤>>
我就試咗ham,味道適中唔會過咸。

<<德國咸豬手>>
皮脆肉香!真心推介冇得輸!👍🏻❤️
2020-10-30
2020-10-30 68 浏览
📍 Homeland 💛-今晚同爸爸提早慶祝生日🎂帶佢去咗最近人氣爆燈位於大角咀嘅Homeland🏠仲預訂咗👨🏻最中意食嘅豬手🐷✋🏻-香脆德國鹹豬手豬手好大隻多人一齊share都無問題🤗豬皮好香脆唔會乾爭爭🤤肉質亦好juicy有少少肥膏 味道醃得剛好唔會死鹹食落好香👍🏻配埋特製醬汁/酸椰菜可以減低油膩感更開胃🥰😚-冬蔭功海蝦闊條麵呢度出名手打意粉闊條麵🍝麵質食落煙韌彈牙👍🏻🤤冬蔭功味好香濃 酸辣嘅味道好突出但又唔會太辣😍蝦肉爽口整體不錯幾特別😋🤩-秘製伊比利亞火腿卡邦屁意粉意粉都係自家製手打質感彈牙👍🏻意粉上有一隻半熟蛋將忌廉同意粉撈埋一齊口感creamy😋芝士味亦好香濃 配埋風乾火腿片入口鹹香🥳🤤-小食拼盤分別有芝士薯條、炸蠔、炸魚柳手指、柚子蜜雞翼 每樣炸物都炸得香脆可口😍😋雞翼皮酥脆雞肉嫩滑 配埋甜甜酸酸醬汁好開胃🥳-德國腸拼盤有雷根斯堡腸、紐倫堡腸、芝士豬肉腸、薯蓉、德國酸菜😚每款腸都好好味 腸皮有烤過 所以外脆肉香多汁👍🏻連埋帶有牛油香嘅薯仔蓉一齊食就更有口感😋😍-另外一定要試下佢地嘅手工啤🍻《閃耀》 睇到樽身嘅label🇭🇰味道帶點伯爵茶甘香亦有朱古力拖肥香👍🏻😋《彩蛋海鹽
📍 Homeland 💛

冬蔭功海蝦闊條麵
秘製伊比利亞火腿卡邦屁意粉
德國腸拼盤
另外一定要試下佢地嘅手工啤🍻
《彩蛋海鹽朱古力》海鹽朱古力味豐富 係口感香濃黑啤嘅味道 比較適合男士👨🏻
《單眼佬話梅蜂蜜酒》使用話梅蜂蜜釀成 話梅嘅酸味配以蜂蜜甜味 味道配搭好夾🤤食完咁多肉類飲返啖就啱哂🥳🍻

🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎
人均消費💰: HKD $240
Lamlam脷指數🤤: 8/10
性價比⚖️: 8/10
餐廳:Homeland (大角咀)地址:大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖每個人都有一個家,而很明顯地,我的家是香港🇭🇰金黃餐廳Homeland係大角咀開咗分店🎗,主打大件夾抵食嘅西餐😋,中午十二點幾去到,已經坐得7788👏,同香港人一齊食飯嘅感覺真係好🥰,願我地有一日可以同遠方嘅12個朋友講聲「Welcome Home」,再喺呢到共敍一餐🙏一入到餐廳就見到過去一年半熟悉嘅畫面,被畫成油畫🖼,掛咗係餐廳牆上每個角落,餐廳基本上每一個位都係香港人嘅共同回憶,唔知今日嘅你還好嗎?另一個賣點就係餐廳好似一間LEGO House咁,色彩繽紛🌈,由外到內,連同櫈仲有碟嘅顏色都係五顏六色🤩,無論大人打卡,定係小朋友黎到都一樣開心🥳(值得一提佢地仲有兒童餐架)賓尼迪蛋 $98呢個Benedict Egg有兩件,另外仲有煙三文魚、香腸、煙肉🥓、牛油果🥑,同埋加咗黑醋汁嘅沙律🥗。賓尼迪蛋嘅靈魂就係半熟流心嘅水煮蛋同面頭黃黃嘅荷蘭醬,荷蘭醬一般用蛋黃、檸檬汁🍋、鹽🧂同其他輔助配料。用刀將蛋切開,見到潺潺嘅蛋黃連同荷蘭醬結合,再緩緩流出,滲透落去外脆內軟嘅英式muffin,中間仲夾咗塊煙
餐廳:Homeland (大角咀)

每個人都有一個家,而很明顯地,我的家是香港🇭🇰

賓尼迪蛋 $98
呢個Benedict Egg有兩件,
用刀將蛋切開,見到潺潺嘅蛋黃連同荷蘭醬結合,再緩緩流出,滲透落去外脆內軟嘅英式muffin,中間仲夾咗塊煙三文魚,口感豐富濃郁,真係好幸福🥰

黑蒜白酒蜆肉闊條麵 $78
每隻蜆肉都係連住個殼,唔會五馬分屍😂,用咗黑蒜同白酒去調味,清香得黎不失黑蒜嘅惹味👍🏼;
加上紅椒同青蔥,令闊條麵顏色更鮮明,不過個人覺得個麵可以濕少少,就會無咁乾🤓

抹茶蛋糕 $38
最後叫咗個抹茶蛋糕做甜品,擺碟精緻😻,清楚見到蛋糕有幾層layers,
抹茶味勻均香濃🍵,唔會有膩嘅感覺,碟上仲有一句金句✨,等你食完除咗開心之外,仲有一份驚喜🤩,香港人就係需要多一點嘅支持同鼓勵💪🏻
2020-10-29
2020-10-30 95 浏览
睇到電視節目介紹Homeland, 有手工啤酒、手工意粉、咸豬手同啤酒釀全雞, 即刻相約阿妹去試LUNCH。我哋今次經OPENRICE BOOK 位。一去到門口, 見到好色彩繽紛O既招牌, 就係要話你知: HOMELAND 在此。入到去, 店員確認訂位後, 有禮貌咁話我哋知用餐時為係90 分鍾同安排坐位。店內O既裝飾全部都好「黃」好用心, 不禁令人回想返去年中所有喺香港發生O既事情。枱面上只係放咗張LUNCH MENU, 於是我哋問店員拎A LA CARTE MENU, 點知店員告之只有LUNCH MENU, 我哋想點O既手工啤酒、手工意粉、咸豬手同啤酒釀全雞全部都冇喺LUNCH 提供! LUNCH MENU 上O既意粉都唔係手造。好失望呀! 我哋真係特登嚟食架! 明明電視節目同網上睇O既MENU 都冇講呢D 都只係晩餐先提供! 咁冇計啦, 唯有試住先啦! 我哋4 個人叫咗5 個餐嚟SHARE。煙三文魚凱撒米紙卷 - 米紙好薄, 清新, 都好食, 煙三文魚個量都好足香煎西班牙伊比利豬肩肉配薯菜 - 豬肩肉加上少少肥, 好甘香! 薯條都香脆 香橙砵酒德國腸闊條面 - 完全食唔出用香橙砵酒

煙三文魚凱撒米紙卷

香煎西班牙伊比利豬肩肉配薯菜

香橙砵酒德國腸闊條面 - 完全食唔出用香橙砵酒嚟煮, 闊條面煙韌, 德國腸有2 種腸, 除咗個汁, 都算OK
香橙砵酒德國腸闊條面

菠菜帶子米型粉 - 用小帶子煮, 只有一粒大帶子。米型粉同菠菜O既味道完全分開, 食落好奇怪! 失望!
菠菜帶子米型粉

川味海蝦意大利粉 - 呢個好驚喜! 蝦有4 隻, 意粉味道偏辣但有少少甜, 令人越食越想食!
川味海蝦意大利粉

我哋叫咗3 杯齋啡同一杯凍檸茶, 齋啡嚟到已經心感不妙, 飲落似即溶又似麥當勞咖啡。另外, 凍檸茶都似用粉沖出嚟O既味道。

其實呢餐都幾失望, 不過我會俾多次機會試佢哋O既DINNER MENU。
2020-10-11
煙三文魚凱撒米紙卷
香煎西班牙伊比利豬肩肉配薯菜
香橙砵酒德國腸闊條面
川味海蝦意大利粉
2020-10-30 35 浏览
今次朋友們志同道合揀咗間一路好想食嘅餐廳一間良心fusion西餐佢喺大角咀 奧運站行幾分鐘店內裝修好靚好有心掛上不少香港近年發生嘅事情畫好感觸今次叫咗嘅食物有小食拼盤、海鮮炒飯、牛扒、黑松露pizza、仲有燒春雞小食拼盤有抽子雞翼、薯條、炸蠔同手指魚條炸物都炸得吾錯唔會成層炸皮甩出嚟亦都唔會成口炸粉味抽子雞翼好特別酸酸甜甜咁不過我都係鍾意傳統嘅辣味雞翼多啲牛扒今次叫咗medium 肉質唔會太韌亦都唔會鞋不錯👍🏻海鮮炒飯有少少失望因為有少少癡底同埋感覺唔係太入味但係海鮮都足料黑松露pizza好好味薄薄地個皮好趣芝士味同黑松露味配合得啱啱好最後見到隔離枱食燒春雞好正我哋又跟住叫呢個需時去煮所以要食嘅話一早要order因為要等一陣雖然要等但係黎到冇令我失望隻雞超級Juice同埋熱辣辣入口啖啖肉佢亦都係肥瘦適中真係幾正三個人叫咗五個餸大約食咗$900到雖然唔算係超級平但係店舖嘅裝飾員工嘅服務同食物質素全部都好好所以都對得住呢個價錢
今次朋友們志同道合
揀咗間一路好想食嘅餐廳
一間良心fusion西餐
佢喺大角咀
奧運站行幾分鐘
店內裝修好靚好有心
掛上不少香港近年發生嘅事情畫
好感觸

小食拼盤有抽子雞翼、薯條、炸蠔同手指魚條
炸物都炸得吾錯

三個人叫咗五個餸
大約食咗$900到
雖然唔算係超級平
2020-10-30 123 浏览
大角咀最神奇嘅事發生喇,一般嘅餐廳,一係唔開晚市或只開晚市,一係晚市不如午市多人,但呢間竟然能夠帶動大角咀晚上嘅人流,排晒隊咁,簡直係奇境呢間有賣好多種類嘅手工啤,本地製作㗎,花味好香預咗pizza好頂肚,點知佢係薄批,仲要唔鹹,好易入口Parma Ham配卡邦尼真係第一次食,配搭唔錯,手工意粉好有彈性拼盤幾抵食,薯條味道夠特別,啲嘢食炸得又脆,sauce都好過癮芝士蛋糕居然冇雪藏味,芝士味好有層次會迴盪呢度環境好舒適,不過人好多,大胃都係食完快啲輪到下位喇

茉莉

呢間有賣好多種類嘅手工啤,本地製作㗎,花味好香

招牌明太子海鮮薄餅

預咗pizza好頂肚,點知佢係薄批,仲要唔鹹,好易入口

秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉

海鹽焦糖芝士餅

芝士蛋糕居然冇雪藏味,芝士味好有層次會迴盪

呢度環境好舒適,不過人好多,大胃都係食完快啲輪到下位喇
2020-10-29
茉莉