2020-06-25
第一次去rosewood,環境真係好靚,service 亦都好主動同細心,話說我地1點半去到但被安排坐係冇窗戶既坐位,詢問換去近窗戶坐位,雖然當刻waiter 答唔到一個確實既等待時間,但一有坐位就馬上向我地跟進,全家即刻開心番😂又例如主動問我地食物岩唔岩口味,用餐中途又問需唔需要披肩之類brunch menu 十分中西fusion頭盤係seafood platter, 我地另外再加左一打oysterpresentation 靚就唔洗講,食物質素新鮮,同任食buffet 比較即刻高下立見,呢個亦係我地選擇去餐廳而唔係buffet 既原因之一。之後仍然都係sharing platter, 西式有cheeseboard 同scallop, 每兩位share 一份。帶子煮得岩岩好,食得出好新鮮;cheeseboard芝士有兩款,iberico ham 有3款,全部都好濃味好好食,係freeflow prosecco 既prefect match😍中式就係dim sum, 有蝦餃,小龍包,春卷蝦餃皮薄餡靚!小龍包我一向麻麻地,冇咩comment,但真正不得了既係個春卷!我原先仲一面嫌棄佢, 點
brunch menu 十分中西fusion
中式就係dim sum, 有蝦餃,小龍包,春卷
蝦餃皮薄餡靚!小龍包我一向麻麻地,冇咩comment,但真正不得了既係個春卷!我原先仲一面嫌棄佢, 點知佢先係最好食!春卷脆皮好薄好輕身,入面d 料好爽口,重點係一d 都唔油膩!不自覺食多幾件😀
仲有個魚肚羹,不過冇咩特別就冇影到。
其實食到呢個moment 已經好飽,但係我地仲有個main😂家人都揀左局龍蝦,入面係stuff 左菇同菠菜,個個都話好好食!
至於我,揀左個避風塘魷魚。。。冇咩特別所以有d 失望,waiter 詢問知道唔岩我口味,主動建議換過另一款main, 不過自己其實都差不多飽,所以冇換其他🙈
最後就係甜品😂
我唔知點解4個人會有6個甜品😂😂😂
左起:black forest, rum baba, 第三個最好食但唔記得咩名😂個口味係橙+白朱古力
雖然主菜有d 失望,但overall 我好滿意!係慶祝既好地方!