2025-03-04
知道土瓜灣好多有水準小店,而呢間cafe係呢區都非常出名,之前一直都好想試下,今次終於約齊朋友去!紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉$298份量十足,牛面頰好入味而且牛味重,口感軟腍唔會有渣,配上濃濃嘅紅酒汁同埋好creamy嘅薯蓉,絕對係招牌菜!黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯$138黑啤酒香而且味帶甜味滲入意大利飯,口感煙韌,豬腩肉煙燻層次豐富,而酸菜就中和濃味油膩嘅感覺,恰到好處!自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉$138未食已經聞到蒜香味,意粉彈牙,每啖都蒜同麻辣香味,辣度微辣唔係好食得辣嘅朋友都可以接受,蝦肉鮮甜爽口,份量再多d就好喇!手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條$156漢堡包好大個,薯條即炸熱辣辣,無論大蘑菇定係漢堡都非常厚身,肉質juicy,配合埋蘑菇同配菜一齊食就最滿足!BBQ汁焗肉丸$98BBQ汁好有水準,肉丸夠惹味而且有肉汁,如果可以配埋意大利粉或者飯一齊食就更開心!窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕$94即叫即整,窩夫份量多蛋味重,朱古力濃郁甜度適中,真心推介!咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配以香草雪糕$88千層酥勁香同脆身,食落口感唔會硬身,入口即溶!咖啡同榛子朱古力味道好夾,加埋香草雪糕
紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉$298
黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯$138
自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉$138
手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條$156
BBQ汁焗肉丸$98
窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕$94
即叫即整,窩夫份量多蛋味重,朱古力濃郁甜度適中,真心推介!
咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配以香草雪糕$88
千層酥勁香同脆身,食落口感唔會硬身,入口即溶!咖啡同榛子朱古力味道好夾,加埋香草雪糕就唔會單調得濟喇!
飲品方面私心推介精品手沖咖啡,果味濃郁,散發陣陣咖啡香,唔係邊到都飲得到!另外仲有新推出嘅手工啤選擇,同樣出色!