2019-12-12 91 浏览
// HeSheEat 👄 //.If you're a fan of fusion dishes, you should definitely make a visit to HeSheEat for their creative and delicious dishes.👄 Not only with tempting and scrumptious dishes to enjoy, but also a cozy environment to dine into.😝 Perfect for any type of gathering.🤘🏻.▪Spring Chicken & Veggie Risotto🍴▪(HK$98)Nothing's better than having a risotto with a meaty chicken on top.🍗 The spring chicken was clearly a spotlighted on top of the dish, the crispy skin with its tender and juicy chicken
// HeSheEat 👄 //
Nothing's better than having a risotto with a meaty chicken on top.🍗 The spring chicken was clearly a spotlighted on top of the dish, the crispy skin with its tender and juicy chicken meat.😍😍
The risotto was creamy and slightly al dente, but most importantly, it was wonderfully seasoned with black truffle.🤤 Such aromatic and luscious!😋
▪Salmon Steak Spaghetti🐟▪(HK$95)
The salmon steak on top of the spaghetti was perfectly cooked.🤩🍴 The greasiness and its salmon aroma were the ESSENCE for the dish!🐟😋 The spaghetti itself was cooked with tomato sauce🍅 and some mozzarella cheese🧀; then topped off with cherry tomatoes and basil. Quite a savory dish for sure!🤤
▪French Fries w/ Black Truffle Mayo🍟▪(HK$52)
I'm not getting exercise when I can get EXTRA FRIES!🍟😝 The fries were incredibly crispy and delicious!! A dip into the black truffle mayo makes it a great heavenly-scrumptious snack!!😋❤ A big red recommendation button for this one!🤤
▪Chocolate Trio🍫▪(HK$72)
This is way too perfect for those who crave for chocolate desserts all the time!🍫 It comes with a cup of iced chocolate☕, a molten chocolate cake🍰 and a cup of chocolate mousse w/ ice cream🍦.
The iced chocolate was the regular drink that you make with 🍫 powder, but the cookie crusts on top added some extra points for it. The molten 🍫 cake was beyond my expectations! The soft cake texture with its rich liquid chocolate center😍, simply a perfection and a must-order for the "oozing-action"!🤪
Last but not least, that cup of mousse was smooth and creamy, makes it an impeccable dessert when mixed with the choco ice cream.🤤
▪Oreo Milkshake🥤▪(HK$38)
🎵My milkshake brings all the boys to the yard🎵 Look at how tempting the milkshake was! The cream on top was G.O.A.T.! Rich cream & oreo flavor!🥤 Oreo lovers would be down for this!🤘🏻
// 10% Service Charge 😛//
2019-12-08 83 浏览
係荃灣同fd行過見到呢間HeSheEat勁少女風💕比佢吸引左入去食飯🤗見到有個卡房勁令勁啱打卡用可惜有人坐緊😢唯有食多d野補償翻自己喇😁叫左個炸蟹棒同芝士年糕,勁流心丫個年糕,外脆內軟冇得輸💕💕💕個蟹棒都好香脆呢個既Ribs好大份,又有沙律菜,又有薯蓉,男仔食都夠飽丫,而且好易切開,肉質鮮嫩,啖啖都係肉,好滿足丫😍😍呢度既甜品真心好出色,所以朋友急不及待叫左個鬆餅,呢個既擺碟設計就特別d,好似油畫咁畫左d朱古力醬同花生牆係碟,個香蕉表面有層焦糖,好香口,而個鬆餅係熱辣辣,外面係脆皮,內裡鬆軟😍點埋d楓糖漿同朱古力醬食,真係一流👍🏻我私心激推個心太軟,一切開,朱古力係湧出黎,香氣四溢,好高質由於係叫左朱古力三重奏,仲有杯冰火相溶既朱古力熱飲同埋朱古力雪糕,可能驚個心太軟太膩,所以另外個兩款朱古力都會比心太軟淡d,好貼心另外都叫左個沙律,佢有加柚子,係好甜既柚子,成碟菜都係酸酸甜甜咁,做開胃菜就啱哂🤗燒春雞黑松露飯,上個陣見到有d油係上面,之後店員同我講係特登加落去並唔係泛油,加左油食落唔會乾,黑松露味都好香,d芝士仲可以拉絲😍呢度食六樣野都係$519,個環境裝修又令,食物又高質,值得再E

豬肋骨

心太軟

朱古力三重奏

呢度食六樣野都係$519,個環境裝修又令,食物又高質,值得再Encore👍🏻😍

• 朱古力三重奏
  • 慢煮bbq豬肋骨
2019-12-07 39 浏览
又陪老婆食港女野!又幾好食😋芝士奶蓋芒果紅茶$40濃濃的芝士奶蓋配上清香的芒果紅茶,面頭再加埋一個芒果雪葩,抵飲。凍朱古力咖啡$33朱古力同咖啡比例剛剛好,又不太甜。單骨蜜糖芥末雞翼$55脆脆雞翼,份量多,大大隻,面頭配上芥末醬,脆得黎又香。煎香辣雞肉意粉$85雞肉肉質嫩滑,帶點香辣,意粉軟硬適中,汁底係蕃茄,辣得黎帶點甜!龍蝦汁芝士海鮮燴飯$88龍蝦汁好濃好香,海鮮有蝦、蜆、帶子同魷魚,性價好高。宇治金時厚焗鬆餅$58即叫即焗,蛋味好濃厚,食落去好鬆化,仲有蜜糖自己落,再配上紅豆同抹茶雪糕,必點!
又陪老婆食港女野!又幾好食😋

芝士奶蓋芒果紅茶$40

凍朱古力咖啡$33

朱古力同咖啡比例剛剛好,又不太甜。

單骨蜜糖芥末雞翼$55

脆脆雞翼,份量多,大大隻,面頭配上芥末醬,脆得黎又香。

煎香辣雞肉意粉$85

龍蝦汁芝士海鮮燴飯$88

龍蝦汁好濃好香,海鮮有蝦、蜆、帶子同魷魚,性價好高。

宇治金時厚焗鬆餅$58

2019-12-07 54 浏览
以前常常到他們的甜品店吃甜品,開了餐廳後還未有機會來,今天經過,就決定在這裡晚餐。餐廳以粉紅色為主,少女心爆發,佈置充滿心思,絕對是打卡必選!燒烤雞肉沙律 $70烤雞沙律用料十足,很多雞塊。雞胸煎得乾身夠入味,跟醬汁同吃,酸酸甜甜,清新可口。抹茶鮮奶 $30飲品有心型拉花圖案,奶味濃郁,略嫌抹茶味不夠濃。炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯 $88黑毛豬外皮金黃香脆,內裏肉質嫩滑。還有滑蛋墊底,多層口感,夠晒豐富!燒烤BB 豬肋骨配日式薯仔沙律 $118豬肋骨多肉,不會只有骨。醬汁惹味,旁邊的薯仔沙律就起了中和作用,解膩一流。朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕 $58來這裏一定要點甜品,果然沒有令人失望~厚鬆餅香脆,內裏軟熟無比,有點像日式清蛋糕。杏仁雪糕與熱辣辣鬆餅形成強烈對比,配上香濃的朱古力醬、蜜糖同吃,邪惡又美味!

燒烤雞肉沙律 $70

抹茶鮮奶 $30
飲品有心型拉花圖案,奶味濃郁,略嫌抹茶味不夠濃。

炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯 $88

燒烤BB 豬肋骨配日式薯仔沙律 $118

朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕 $58

2019-11-28
2019-12-06 495 浏览
每次經過餐廳門口, 都被佢粉紅色為主色裝修吸引, 充滿少女風, 感覺浪漫, 粉紅色的絲絨卡位 , 寬敞舒適, 係靚 靚打卡位。黑松露燒春雞燴意大利飯$98 春雞烤到油光亮麗, 外皮微微 焦脆 , 賣相令人垂涎, 雞肉入口嫩滑 ,意大利飯口感濕潤,啖啖充滿濃郁芝士、黑松露香氣,配上滑溜的蘑菇粒, 讓人陶醉其中。扒虎蝦意大利麵$96煎香了的大蝦, 虎蝦尾外殼帶香脆, 虎蝦彈牙和緊緻, 意粉是手工蛋麵, 顏色金黃 ,吃來不但鮮美, 還散發出蛋香味, 口感煙靭 , 攪拌後, 每條意粉都掛上芝士醬汁, 與醬汁非常夾配,還夾雜菇香味,味道細緻驚喜。沖繩黑糖菠蘿沙冰$38菠蘿和黑糖是沖繩人氣食品, 菠蘿冰沙和沖繩黑糖好搭配,啜一口菠蘿冰沙, 清新馥郁,拌勻後, 沖繩黑糖沁出蜜甜的味道,十分享受。芝士奶蓋士芝士奶蓋士多啤梨紅茶$40 紅茶淺粉紅色加上一球 士多啤梨雪葩,造型夢幻, 奶蓋用上日本牛乳調配,奶味特別香濃,入口順滑, 配上士多啤梨雪葩,口感更加豐富, 消暑解渴,甜度適中,搭配清新柔和。士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕 厚焗鬆餅$58鬆餅即叫即製, 需要耐心等候 20分鐘, 一上枱洋溢誘人蛋香,一球

扒虎蝦意大利麵$96

沖繩黑糖菠蘿沙冰$38

芝士奶蓋士多啤梨紅茶$40

士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕
厚焗鬆餅$58
鬆餅即叫即製, 需要耐心等候 20分鐘, 一上枱洋溢誘人蛋香,一球士多啤梨乳酪雪糕鋪在香噴噴、 超鬆軟厚鬆餅上, 還有新鮮士多啤梨伴碟, 賣相令人垂涎, 每一啖鬆餅都充滿香滑牛油同蛋香味道, 配埋 士多啤梨雪糕, 十分享受, 亦可以添加糖漿或士多啤梨果醬, 鬆餅沾上果醬後 ,香濃得來帶士多啤梨果酸香, 別一番滋味 , 不愧餐廳皇牌甜品

2019-12-06 47 浏览
約左幾個朋友傾行程,揀左呢間超級就腳既餐廳,非常適合女仔,粉紅色的布置溫馨甜美。野食的選擇又超級豐富,配搭上甜品,野飲,大家都可以搵到好岩心水的美食。價錢又不算貴,份量不小氣,難道下午的時間都咁多客人。火辣墨魚汁意粉配扒虎蝦,虎蝦勁大隻,肉質飽滿,墨汁意粉軟硬適中,質素很不錯。燒鰻魚滑蛋意式紅飯,非常有驚喜,fusion風格日式與西式相結合,燒鰻魚好香口,燒汁配合到位,蛋滑口感一流。All day breakfast,賣相好正,配搭豐富,尤其鐘意薯仔沙律同牛角包,滿足!一定不要錯過紫薯鮮奶,口感綿密,好香滑,紫薯味好突出。

價錢又不算貴,份量不小氣,難道下午的時間都咁多客人。

一定不要錯過紫薯鮮奶,口感綿密,好香滑,紫薯味好突出。
下午茶
2019-12-05 428 浏览
今日去開荃灣行街,行完後就當然歎返個dinner抖下呢到以粉紅色為主題,好岩打卡,而且樓底都高,坐得舒服一上台就嘩左一聲,份量超多羅馬生菜好爽脆,加埋鹹香既巴馬芝士同鮮味突出既蟹肉已經好好味,仲加埋牛油果,食落輕怡清新雞翼外皮炸得金黃,食落好脆身同嫩滑,而且係單骨所以食落好方便而且配埋酸酸甜甜既蜜糖芥末醬,兩者好夾,熱辣辣食好惹味呢個燒春雞好有驚喜,外層雞皮香脆,,肉厚好嫩滑,即使雞胸肉都好嫩同爆汁,而且唔洗蘸醬已經好夠味大大份豬肋骨超級腍軟,輕輕一切就已經切開,而且個BBQ醬香濃惹味,食落好入味,不過略嫌酸了少少而旁邊的日式薯仔沙律太凍,食落嚇一嚇海鮮焗飯配料好豐富,有帶子、青口、魷魚,所以個飯食落都好有鮮味而且個龍蝦汁非常濃郁,仲有鋪滿面頭既芝士,好滿足Oreo Smoothie用雲尼拿雪糕做base,Oreo餅碎超多,好有口感而Mocha Smoothie既咖啡味好濃郁,仲有朱古力飲落甜甜地但唔會太甜加埋一大塊忌廉,好滑溜,飲落好有罪惡感杏仁雪糕杏仁味唔算太重,而個酥皮撻好脆,同上面d蘋果餡夾埋一齊食個甜度就岩岩好鬆餅食落好鬆軟熱辣辣,加埋焦糖醬同朱古力醬好莣味,仲有個朱古力雪糕
今日去開荃灣行街,行完後就當然歎返個dinner抖下

呢到以粉紅色為主題,好岩打卡,而且樓底都高,坐得舒服

一上台就嘩左一聲,份量超多

牛油果蟹肉沙律

而且配埋酸酸甜甜既蜜糖芥末醬,兩者好夾,熱辣辣食好惹味

蜜糖芥末單骨雞翼

牛油香草燒春雞

而旁邊的日式薯仔沙律太凍,食落嚇一嚇

燒烤醬烤豬肋骨

而且個龍蝦汁非常濃郁,仲有鋪滿面頭既芝士,好滿足

芝士龍蝦汁配海鮮焗飯

加埋一大塊忌廉,好滑溜,飲落好有罪惡感

朱古力咖啡沙冰/曲奇沙冰

焦糖蘋果批配雪糕

鬆餅食落好鬆軟熱辣辣,加埋焦糖醬同朱古力醬好莣味,仲有個朱古力雪糕,冰火交融的感覺好正

朱古力焦糖Hotcake

總括黎講:
餐廳坐得舒服,食物由沙律小食主菜到甜品都一樣出色,價錢相宜,4個人都唔洗2百蚊就撐住個肚走,CP值都幾高

牛油果蟹肉沙律
蜜糖芥末單骨雞翼
燒烤醬烤豬肋骨
芝士龍蝦汁配海鮮焗飯
朱古力咖啡沙冰/曲奇沙冰
焦糖蘋果批配雪糕
朱古力焦糖Hotcake
2019-12-04 87 浏览
有人請食飯,唯有應約啦!自high中。。。慳慳地揀左兩個主菜、小食同甜品,配杯嘢飲啦!火辣墨魚汁意粉,可以配鮮魷魚($88)、辣肉腸($78)同扒虎蝦($95),最後揀個魷魚,魷魚新鮮份量都多,店家有輕輕煎過,辣辣地,墨魚汁濃郁,食到成口中毒咁!呢個時間要忍笑斯文唔講嘢,保持儀態龍蝦汁芝士焗雜錦海鮮燴飯 ($88)呢個好夠熱,有蝦、蜆、魷魚,海鮮份量足,同飯嘅比例係一比一,唔算大份量!龍蝦汁味香,焗嘅做法令個汁更濃更杰!單骨蜜糖芥末雞翼 ($55)食呢個笑位係佢得9條單骨,分贓唔均,出現禮讓嘅情況!炸得夠乾身,但內面肉汁依然,其實好難,而佢個蜜糖芥末汁好夾,不錯!厚焗鬆餅系列,朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕 ($58)來呢間一定要點嘅係甜品,先可以照顧甜品胃嘅感受!個鬆餅好鬆軟,而雪糕結實,焦糖香蕉都滿滿誠意,最歡喜呢個!朱古力同焦糖就自助,怕肥就輕手啲!凍朱古力咖啡 ($33)白桃白茶 ($30)作為環保之士,強烈建議走塑喔!但味道係ok,如果店家俾支匙俾飲白桃嘅朋友食佢嘅白桃會加啲細心分!不得不讚佢出嘢勁快,快食快走,如果想坐亦都係好地方!
有人請食飯,唯有應約啦!自high中。。。

慳慳地揀左兩個主菜、小食同甜品,配杯嘢飲啦!

龍蝦汁芝士焗雜錦海鮮燴飯 ($88)

單骨蜜糖芥末雞翼 ($55)
食呢個笑位係佢得9條單骨,分贓唔均,出現禮讓嘅情況!

厚焗鬆餅系列,朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕 ($58)

凍朱古力咖啡 ($33)
白桃白茶 ($30)

不得不讚佢出嘢勁快,快食快走,如果想坐亦都係好地方!
2019-12-04
2019-12-03 129 浏览
HeSheEat這個品牌,由當年創辦時的小店,經過多年發展,已經成為一家連鎖集團,餐廳以粉紅色調作主題,主打甜品和外觀討好的食品,不時都引起話題。餐牌的選擇其實不少。我們進了餐廳後陷入了選擇困難症,所以最後決定點要兩個餐和一些小食和甜品。芝士汁鮮蛋意意大利麵 M05 Carbonara Egg Pasta ($85)常見的菜式,但味道殊不簡單!意粉份量對女士們應該足夠,意粉都算入到白菌汁味道,還有温泉蛋,剛剛好的流心的蛋黃,流到白汁和意粉之上,增加口感,加上洋蔥絲和煙腩肉,多了一分層次感,不錯!單骨蜜糖芥末雞翼 S06 Honey Mustard Wings ($55)單骨雞翼就是把雞翼切成一段,這樣更容易吃,而且更入味,而且香脆!三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律 B10 Triple Cheese Beef Burger ($95)等了一段時間,食物終於送到了,打卡後吃下第一口。嘩!不得了,芝士味濃,入囗即融,牛扒味道非常好,肉汁和油感十分足夠,牛肉肉質也不錯,肥瘦比例剛剛好,而且不會太硬,漢堡厚度絕對是好;不過沙律就較普通了。整體份量夠,味道又好,值得一食,推薦!法式香橙班戟

三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律

法式香橙班戟配雲呢拿雪糕 (含橙酒) DE07a Crepe Suzette with Vanilla ($58)
法式香橙班戟配雲呢拿雪糕

這款香橙Crepe就是作為飯後甜品,加上雪糕,兩者配合,涼快香滑,感覺一流!

宇治金時心太軟 DE13 Matcha Lava Cake ($62)
宇治金時心太軟

另一款是心太軟,這款以外皮硬脆、內夾熱宇治抹茶巧克力漿的蛋糕,一刀切下去時,內層的抹茶朱古力漿流出,有如火山熔岩般,慢慢流動,既治癒又美味,另外也有雪糕和菓子,看落彷如一張畫。

以上各款質素甚好,各有特色,而且環境舒適,難怪餐廳愈開愈多,實在不得不一讚呢!
法式香橙班戟配雲呢拿雪糕
2019-12-03 111 浏览
我好想食甜品,但又未食飯,朋友仔靈機一觸,拉左我黎呢度,He She Eat好,坐低睇吓有咩eat 先。黑松露雜菌春雞燴意大利飯,有兩隻大大雞髀,皮燒得幾香,飯粒夠煙韌,黑松露醬汁包住每粒飯,好食!燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯,滑蛋超滑,鰻魚細嫩,意式紅飯好有咬勁,幾特別。單骨蜜糖芥末雞翼,炸到熱辣辣脆卜卜,蜜糖芥茉漿甜甜地,正!朱古力三重奏,呢個甜品好抵食一次過食三樣嘢,朱古力心太軟,一定要趁熱食,嘩,鬆軟嘅蛋糕裏面係流心朱古力,每一啖食到幸福感!朱古力慕絲雪糕,慕絲柔軟唔太甜,亦唔漏,凍朱古力特飲,濃濃嘅朱古力配上朱古力餅碎,食甜品係唔會厭嘅!

好,坐低睇吓有咩eat 先。

單骨蜜糖芥末雞翼,炸到熱辣辣脆卜卜,蜜糖芥茉漿甜甜地,正!

2019-12-02 39 浏览
再一次來到HeSheEat真係一個好簡單令人好容易滿足嘅地方今次試多咗唔同既小食當然唔少得有雞翼,另外仲有芝士年糕同炸蟹棒💕💕💕小食唔難整,質素唔會差但就係令人心情好好🥰🥰果然,食唔健康嘅嘢係令人開心啲😂👍🏻👍🏻主食叫咗蕃茄焗豬扒飯分量唔算好多,但加埋其他小食都夠兩個人食蕃茄微酸,豬扒嫩口,食到好開胃👍🏻最後當然唔少得一份甜品上次試過pancake,今次見到綠茶心太軟好想試吓隻碟仲好優美!為你誠意奉上🙌🏻
再一次來到HeSheEat
真係一個好簡單令人好容易滿足嘅地方
今次試多咗唔同既小食
當然唔少得有雞翼,另外仲有芝士年糕同炸蟹棒💕💕💕

小食唔難整,質素唔會差
但就係令人心情好好🥰🥰
果然,食唔健康嘅嘢係令人開心啲😂👍🏻👍🏻

主食叫咗蕃茄焗豬扒飯
分量唔算好多,但加埋其他小食
都夠兩個人食
蕃茄微酸,豬扒嫩口,食到好開胃👍🏻

最後當然唔少得一份甜品
上次試過pancake,今次見到綠茶心太軟好想試吓
隻碟仲好優美!為你誠意奉上🙌🏻
2019-12-01 37 浏览
有次經過HeSheEat看到裝修風格很女性化, 帶另一半或女性朋友來一定對你另眼相看, 加上很久沒吃西餐了, 今晚就來試試看!裝修格調走可愛風, 粉紅色梳化配雲石枱, 女生最愛! 菜單也是很漂湸, 很快就下了單。S12 炸珍寶蟹棒&芝士年糕 配日式蛋黃醬 珍寶蟹棒咬下去一絲絲的肉﹐ 很彈牙! 芝士年糕外脆肉軟, 口感很好!S01 飛天薯條配秘製辣椒茄汁 用新鮮薯仔切條炸的,還帶薯仔皮, 炸得很香很酥脆不算油, 上面灑上一些香草, 特製辣醬的確辣, 尤其後勁!M17 龍蝦汁芝士焗雜錦海鮮燴飯 焗得微焦很漂亮, 海鮮也很多,有大蝦、有魷魚、有蜆肉、有帶子等等, 龍蝦汁很香, 飯配上這個汁很好吃, 我覺得份量對女生會剛好, 男生可能會有一點不夠。B10 三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律 這個漢堡不得了, 首先漢堡肉做得很有牛肉香,又厚又Juicy, 大蘑菇配上三重芝士, 很濃味, 我覺得這個大蘑菇可以獨立出來當小食賣也是很不錯的, 麵包也有微微烤過帶點脆, 還有特製黑松露醬汁, 把整個漢堡的味道更提昇, 真的很好吃,推
有次經過HeSheEat看到裝修風格很女性化,
帶另一半或女性朋友來一定對你另眼相看,
加上很久沒吃西餐了,
今晚就來試試看!

裝修格調走可愛風,
粉紅色梳化配雲石枱,
女生最愛!

很彈牙!

芝士年糕外脆肉軟,
口感很好!

S01 飛天薯條配秘製辣椒茄汁

用新鮮薯仔切條炸的,還帶薯仔皮,
炸得很香很酥脆不算油,
上面灑上一些香草,
特製辣醬的確辣,
尤其後勁!

M17 龍蝦汁芝士焗雜錦海鮮燴飯

焗得微焦很漂亮,
海鮮也很多,有大蝦、有魷魚、有蜆肉、有帶子等等,
龍蝦汁很香,
飯配上這個汁很好吃,
我覺得份量對女生會剛好,
男生可能會有一點不夠。

B10 三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律

這個漢堡不得了,
首先漢堡肉做得很有牛肉香,又厚又Juicy,
大蘑菇配上三重芝士,
很濃味,
我覺得這個大蘑菇可以獨立出來當小食賣也是很不錯的,
麵包也有微微烤過帶點脆,
還有特製黑松露醬汁,
把整個漢堡的味道更提昇,
真的很好吃,推薦!

DE08 焦糖蘋果酥皮撻配杏仁雪糕

這個甜品也是很出色,
酥皮撻一片一片很酥脆,
蘋果蓉很濃蘋果味,帶微酸,
加上一點杏仁雪糕,
酸酸甜甜很好吃,
我連旁邊的焦糖醬和朱古力豆都全部吃光了!
2019-12-01 36 浏览
今晚約了朋友食晚飯,去了綠楊坊,選了一間以甜品出名的西餐廳食飯。先點了個沙律,份量夠大,醬汁酸甜,清新開胃,又有少少辣。蜜糖雞翼是我的最愛,十分香脆惹味,還有蜜糖的甜味。蝦意粉用的是芝士汁鮮蛋意大利麵,感覺有點像食龍蝦伊麵的質感,芝士味濃。豬肋骨很稔,輕輕一拉,便骨肉分離,蘸一蘸醬汁更惹味。女人的第二個胃,重頭戲當然是甜品。宇治金時心太軟配豆腐雪糕,熱乎乎流心綠茶蛋糕配凍冰冰豆腐雪糕,很夾,不會太甜。宇治金時厚鬆餅很香軟,很鬆厚。

先點了個沙律,份量夠大,醬汁酸甜,清新開胃,又有少少辣。

蜜糖雞翼是我的最愛,十分香脆惹味,還有蜜糖的甜味。

豬肋骨很稔,輕輕一拉,便骨肉分離,蘸一蘸醬汁更惹味。

宇治金時厚鬆餅很香軟,很鬆厚。
HeSheEat 一直是我食喜愛的餐廳❤️價錢不算貴,但品質高👍🏻 最近我又去了HeSheEat, 這次我點的全都是我的最愛💕可以跟大家分享一下😉🌟單骨水牛城雞翼本人很愛水牛城醬,酸酸甜甜的味道很開胃。雞翼炸完後皮脆,但肉質還很嫩😋🌟脆薯格配酸忌廉,泰式辣醬薯格是剛剛炸好的,很脆口😍 而且分量很多🥰我本人很愛點配泰式辣醬,會讓人不停口的吃!🌟辣肉腸火辣墨魚汁意粉🍝喜歡吃辣的朋友一定要食火辣墨魚汁意粉👍🏻👍🏻意粉有墨魚汁本身微鹹的味道,加上有點辣辣的味道,很惹味🤤🌟抹茶心太軟這個甜品是讓我愛上HeSheEat的最大原因🥰它的甜度適中,不會蓋過茶味🍵茶味仍很特出,配上甜甜的紅豆,味道一流👍🏻👍🏻🌟Oreo奶昔如果你跟我一樣是Oreo 迷,這杯Oreo 奶昔你一定會很喜歡,因為它有著很濃厚的Oreo味😋 以上是我個人在HeSheEat 最愛的食物跟飲品推介💁🏻‍♀️

🌟單骨水牛城雞翼
本人很愛水牛城醬,酸酸甜甜的味道很開胃。
雞翼炸完後皮脆,但肉質還很嫩😋

🌟脆薯格配酸忌廉,泰式辣醬

🌟辣肉腸火辣墨魚汁意粉🍝
喜歡吃辣的朋友一定要食火辣墨魚汁意粉👍🏻👍🏻
意粉有墨魚汁本身微鹹的味道,加上有點辣辣的味道,很惹味🤤

🌟抹茶心太軟

🌟Oreo奶昔

2019-11-27 48 浏览
是夜安排了這個私隱度極高的半卡位,打卡必坐呢! 餐廳的燈光非常和諧, 與伴侶或者三五知己坐上兩三粒鐘也不會覺得不舒適。香辣柚子大蝦沙律柚子配香辣汁出奇地適合,用上幾隻大蝦配上新鮮沙律菜, 為這頓飯做一個開始非常合適。牛油香草燒春雞燒春雞打平上色澤均稱,雞肉嫩滑, 肉質入味, 特別雞髀肉部位非常肥美。燒鰻魚滑蛋紅飯鰻魚配滑蛋從來都是天作之合,今次與平常日式店不同的是配上紅飯茄汁底,更加清新口感宇治金時心太軟 (必食) 朱古力心太軟食得多,但這個抹茶心太軟很少有餐廳提供。 抹茶面輕輕一界,暖暖的綠茶加一些軟滑紅豆流心滲出來, 甜度適中, 令人有一種幸福感。雖然要等大概15分鐘 , 但非常值得。

香辣柚子大蝦沙律

燒鰻魚滑蛋紅飯

宇治金時心太軟 (必食)

2019-11-27