2019-10-11
今日同朋友相約荃灣,佢話好耐冇食過呢一間hesheat,成日都話好想食好想食,今日就完佢心願啦。室內環境全部都係粉紅色,充滿少女情懷。我哋一坐低就叫咗個燒春雞。雖然佢係要春雞,但係佢嘅size一啲都唔細架,最緊要嘅係佢裏面嘅肉依然充滿好多肉汁,而且已經冇咗雪藏嘅味道,每一分每一吋嘅雞肉都好滑,一啲都唔係鞋,雖然等佢製作係耐左少少,但係都係值得嘅。雜菌大蝦意粉,真真正正有三隻大蝦架,而且食落爽口,唔會有雪藏嘅味道,佢嘅意粉真係值得一試,因為佢啲意粉同出面嘅意粉唔同,感覺上係自家製嘅,唔會好淋身,食落有咬口,面嘅質地10分特別,呢個真係我最欣賞佢嘅地方啦。鰻魚蛋包飯,匯聚左日式同西式嘅結合,鰻魚厚身,而且又肥美,蛋包飯依然充滿蛋汁,食落口份外窩心。