位於灣仔QRE既地中海燒烤餐廳主打自家製乾性熟成牛排同海鮮料理坐位寬敞 環境寧靜 好適合節日/生日慶祝.之前試過2 course午市一直都想再試埋晚市晚市係自選4 course 每位$580 (+10%).第一道菜揀左生蠔 產地分別係來自愛爾蘭同法國海水味比較少 食落比較甜同creamy第二道菜係海鮮 有炭烤皇帝蟹或忌廉煮大蜆皇帝蟹係以炭烤爐高溫快速炭燒帶出食材既原汁原味我就比較喜歡佢既忌廉煮大蜆 份量多 而且超鮮甜!第三道菜係主角熟成30日既牛排係用烤爐炭烤去鎖住肉汁 肉味濃郁 有咬口第四道菜係甜品 有Tiramisu 或意式奶凍成個套餐仲包一杯Mocktail係由調酒師親自按你個人喜好既口味調配!.宜家7:30pm前離座a la carte meun仲有75折!(´・ω・`)
位於灣仔QRE既地中海燒烤餐廳
主打自家製乾性熟成牛排同海鮮料理
坐位寬敞 環境寧靜 好適合節日/生日慶祝

之前試過2 course午市一直都想再試埋晚市
晚市係自選4 course 每位$580 (+10%)
第一道菜揀左生蠔 產地分別係來自愛爾蘭同法國
海水味比較少 食落比較甜同creamy

第二道菜係海鮮 有炭烤皇帝蟹或忌廉煮大蜆
皇帝蟹係以炭烤爐高溫快速炭燒帶出食材既原汁原味
我就比較喜歡佢既忌廉煮大蜆 份量多 而且超鮮甜!

第三道菜係主角熟成30日既牛排
係用烤爐炭烤去鎖住肉汁 肉味濃郁 有咬口

第四道菜係甜品 有Tiramisu 或意式奶凍

成個套餐仲包一杯Mocktail
係由調酒師親自按你個人喜好既口味調配!

2019-11-29 181 浏览
hEat係食地中海菜,最出名係風乾熟成牛扒同新鮮海產料理,由巴西籍總廚Chef Isy主理,用新鮮食材,以炭烤爐高溫快速炭燒,令食物保持原汁原味。四道菜套餐 $580Oyster 2pcs 海水味鹹而托出生蠔鮮甜,肉質嫩滑Daily Seasonal Clams忌廉汁好香濃好creamy,大蜆好肥美又夠鮮味,有8隻,隻隻都鮮甜彈牙,呢道菜值得一讚Dry Aged 30days “Greater Omaha” Sirloin風乾左30日的熟成牛肉,牛肉濃郁,肉質又腍,一食就知係高質牛肉Dark Chocolate Tiramisumousse打得幼滑,朱古力味香濃Tailor Made Cocktail橙+檸檬,不過不失另外單點左兩款海鮮Salmon $238個汁係用左黑橄欖同車厘茄,三文魚肉質好嫩滑,三文魚皮好香脆,肉有魚油香,配合車厘茄醬汁真係好好味Langoustines $368/300g海螯蝦開邊,唔使剝瞉好方便,少少海盬襯托出蝦鮮甜爽口呢間餐廳仲有一個特色,就係Cork Wishing, 喺酒塞係上面寫低自己嘅願,再掟入個網度許願,都幾浪漫。
hEat係食地中海菜,最出名係風乾熟成牛扒同新鮮海產料理,

四道菜套餐 $580

Oyster 2pcs
海水味鹹而托出生蠔鮮甜,肉質嫩滑

Daily Seasonal Clams

Dark Chocolate Tiramisu
mousse打得幼滑,朱古力味香濃

Tailor Made Cocktail
橙+檸檬,不過不失

另外單點左兩款海鮮

Salmon $238

Langoustines $368/300g
海螯蝦開邊,唔使剝瞉好方便,少少海盬襯托出蝦鮮甜爽口

2019-11-27 4139 浏览
灣仔其實隱藏左好多好嘢食😋 只要識飲識食,餐餐都可以食好西👆 今次捐窿捐罅去到QRE Plaza 23樓一間地中海西餐廳🍽 食返餐與別不同既高質美食💕·4 Course Menu HKD$580/Head☆ Oyster on Chef Selection由大廚揀選既新鮮生蠔🐚 分別係日本同美國蠔,日本嗰種較為肥美有咬口,美國嗰款無咁大隻但海水味較重,個人較喜歡美國口味呢~·☆ King Crab Leg來自日本既皇帝蟹腳,單單2隻已經超級澎湃😻🙀 蟹腳用炭燒過,故帶有微微燻香味👍蟹腳超長超厚肉,肉質唔粉之餘仲好鮮甜,點埋附上既牛油精華🐮 令蟹肉鮮味更加突出😍🤩·☆ Dry Aged 30days “Greater Omaha” Sirloin用上乾式熟成技術製成熟成日數不同既牛扒,此技術特別之處在於,牛肉熟成日數越耐嘅就會越軟腍,肉味亦會更濃郁😋 今次食既係熟成30日既牛扒🥩 叫左5成熟,肉質口感軟腍香滑,肉裡夾雜微微烤香過既脂肪,很不錯呢👍 旁邊既炒雜菜充滿四川風味,麻辣得嚟幾惹味~·☆ Honey Bee Yogurt Panna Cotta用上蜂蜜搭配Panna Cotta確

4 Course Menu HKD$580/Head
☆ Oyster on Chef Selection

☆ King Crab Leg

用上蜂蜜搭配Panna Cotta確係幾特別,我都係第一次食🤤 乳酪味既奶凍甜甜酸酸,配上香甜既蜂蜜及乾果,味道清2新有驚喜🧡
3 Course Lunch Menu HKD$178/Head
☆ Mixed Green Salad

☆ Set Pasta

☆ Dark Chocolate Tiramisu

個人特別喜歡此款Tiramisu😍 口感香濃幼滑似食緊mousse,用上黑朱古力製成,因為唔會太甜,並帶有微微苦澀味,很不錯😋
另外仲散叫左一客虎蝦🦐🦐
☆ Pacific Tiger Prawn HKD$238

虎蝦有4隻大大隻,有成隻手掌咁長🤤 蝦頭有蝦膏㗎🤩😍 蝦肉燒後仍然爽嫩,伴碟既露筍色澤翠綠,非常爽口,很出色👍
🙆🏻‍♀️ Annie提提你,依家做緊個超抵優惠🤩 晚上7點半前離座有25% discount,好抵呀!😍😍
2019-11-03
午餐
  • Dry Aged 30days Sirloin
  • King Crab Leg
  • Honey Bee Yogurt Panna Cotta
  • Dark Chocolate Tiramisu
之前都去過幾次利東街附近有一座全部都係餐廳嘅building,今次就去左裡面嘅【hEat】食,因為聽聞佢哋嘅熟成牛肉好出名!同埋價錢適中就食到高質西餐!我地分別叫左一個4 course dinner set,Arroz Con Pollo,同兩個小食Potato Bravas同M&M。🥔Potato Bravas:焗薯角配上香草同BBQ醬好香濃,再搭配sour cream非常清新!🧀M&M (mozzarella & mortadella):火腿搭配上香濃鹹香mozzarella,好特別好開胃!🥘Arroz Con Pollo(二人份):傳統西班牙燉飯配無骨雞塊。西班牙燉飯以茄汁烹調,裡面加左唔同蔬菜、西班牙香腸,好特別、但個人覺得茄汁有少少偏酸!無骨雞塊好嫩滑、塊皮煎得好香脆!4 Course Dinner Set🥖頭盤Summer Truffle Porcini Toast:加左牛油嘅多士再加上黑松露醬同cheese,香濃得黎唔會膩!🦀前菜King Crab Leg:炭火烤日本帝王蟹腳, 炭火烤完非常香,蟹腳加上炭火味,鮮味非常突出!上枱前,蟹腳已經先剪好,只要輕輕挑出黎就得啦!🥩

4 Course Dinner Set

🥩主菜 Dry Aged 30 days “Greater Omaha” Sirloin:熟成牛肉牛味非常濃郁,肉質細緻嫩滑!唔需要過多調味已經可以食出牛肉本身嘅味道!伴碟蔬菜簡直令人驚豔!調味好特別,而且蔬菜本身非常鮮甜!

🍯甜品Honey Bee Yogurt Panna Cotta:乳酪奶凍配上自製香橙百里香果醬,乳酪奶凍好香奶味,但唔膩。自製香橙百里香果醬好特別,橙味非常濃!再叫上蜂蜜糖果,口感味道都變的非常特別!

🍸Cocktail Margarita: 每個dinner set都會附上一杯自選cocktail/ mocktail,我地就選擇左Margarita。

依家自己帶有木塞嘅酒去餐廳、仲可以玩cork wishing 許願添!

2019-11-18
2019-11-17 187 浏览
成日話去食好‘西’慰勞自己西餐有咩好食?🤷🏻‍♀️黎黎去去都係食嗰啲?💁🏼‍♀️幾百蚊埋單但其實唔夠飽?🤦🏼‍♀️熟成牛同普通牛排有咩分別?🙋🏻‍♀️ Dry aged 30days sirloin上Wiki 睇下先知原來dry aged beef 係要經過好多繁複嘅步驟製作而成,所以一般嘅價錢都好貴,熟成後產生酥脆外皮,肉質變的更軟嫩,令牛肉本身天然既味道更集中飽和嘅呢🐂我呢個set $580包括:- 生蠔 或 松露多士- 燒帝皇蟹 或 忌廉醬蛤蜊- 焗三文魚 或 燒雞 或 Dry aged 30days sirloin- Dark chocolate Tiramisu / Honey Bee yoghurt panna cotta- 1 glass of Cocktail / Mocktail 樣樣都想食 超飽肚!不過雖然我自己都覺得價錢有啲貴,但質素同份量真係對得住,同埋環境好靚啊,如果想搵地方搞party 或 慶祝節日都真係唔錯,枱與枱之間好闊落 香港真係好少餐廳可以食飯舒舒服服慢慢食😪重點: 如果7點半前離座,仲可以有75折啊!
成日話去食好‘西’慰勞自己
西餐有咩好食?🤷🏻‍♀️
黎黎去去都係食嗰啲?💁🏼‍♀️
幾百蚊埋單但其實唔夠飽?🤦🏼‍♀️

我呢個set $580包括:
- 生蠔 或 松露多士
- 燒帝皇蟹 或 忌廉醬蛤蜊
樣樣都想食 超飽肚!

重點: 如果7點半前離座,仲可以有75折啊!
Dry  Aged  30days  sirloin
2019-10-30
Dry  Aged  30days  sirloin
2019-10-31 2361 浏览
為左慶祝月尾出糧,我地決定今晚食好啲。所以收工又兜過嚟灣仔搵食。香港好多据扒嘅地方,但係呢間係唔同啲。因為呢度食嘅係「熟成」牛扒。乜嘢係「熟成」牛扒呢?其實係一個風乾過程,利用牛肉本身嘅酵素去分解返佢嘅纖維,令佢肉質自然變風軟腍,唔需要好似其他地方咁去落鬆肉粉或係咁揼個牛。而且因為風乾嘅關係,水份會較少,令佢個牛味會更加出。而今晚我地就嗌左兩個4course set dinner。首先頭盤有呢個黑松露牛肝菌吐司,佢個吐司外脆內軟,而個黑松露牛肝菌醬都好味,因為佢唔係單一黑松露,所以果個味唔會太濃。而另一個就係生蠔。生蠔佢分別有兩隻,細小小嘅係日本蠔,大小小嘅係美國蠔。美國蠔海水味會濃啲,而口感都係清啲爽啲。而日本蠔相對淡味啲,而口感都係爽滑。然後前菜就有呢個忌廉青口,原本應該係煮大蜆,但冇貨,所以變左藍青口。我好鐘意食藍青口,因為啲肉係嫩啲甜啲,加埋個忌廉汁好好食。而另一個更係我全晚至愛,因為係燒蟹腳。佢令我訓回憶起黑門市場嘅味道。燒海鮮最重要係新鮮,就可以食到海鮮本身嘅鮮甜味,而唔需要特別嘅醬汁嘅。跟住就到左今晚嘅主角,30日熟成牛扒。佢個牛扒真係好好食,只需要加小小海鹽就已經冇得頂

而今晚我地就嗌左兩個4course set dinner。

美國蠔海水味會濃啲,而口感都係清啲爽啲。

而日本蠔相對淡味啲,而口感都係爽滑。

跟住就到左今晚嘅主角,30日熟成牛扒。佢個牛扒真係好好食,只需要加小小海鹽就已經冇得頂。但係佢個配菜就唔知發生咩事,燶晒黑晒,食鑊燶咁好苦。

然後就係清煮雞扒,雞扒肉好嫩滑,而味道都係清清地。

最後就到甜品啦,一個係dark chocolate tiramisu ,打到好幼滑,有小小冧酒嘅香味,佢底下嘅蛋糕底甜甜地,所以即使係苦朱古力都唔會好苦。

而另一個係奶凍,佢質感比我想像中要堅挺,本身唔會好甜,所以加埋佢個杏舖蜜糖同乾果就岩岩好。

最後最後就到兩杯飲品,因為佢未攞到酒牌,所以暫時只可提供mocktail。佢會走嚟問你喜歡咩味,嘗試依你喜好去調杯飲品俾你。男朋友杯無酒精mojito都好清新,滿滿青檸薄荷。而我果杯其實我分唔再無乜嘢材料,只知並非我想要嘅酸酸甜甜,只能說調酒師有待努力。
2019-10-30
2019-10-29 202 浏览
「期望與現實之間的落差、是我們與愛之間的距離!亅有人話去旅行最可以睇到一個人的真面目,可以看到朋友之間究竟能否真正好好相處, 這點我真的十分同意啊!「 人夾人緣」就是這個意思!送走了一起去旅行炒鑊收場、「貼錯門神亅的討厭朋友後, 是時候對自己好一點! 今晚,就獎勵一下自己,捉了好友出來陪我吃這家位於灣仔一幢高樓上的地中海燒烤+fusion菜晚餐, 好好享受一下生活!Bar tender 很好,根據我和朋友的心情,為我們炮製了兩杯 tailor made 的 mocktails!我這杯(上圖下)是酸中帶甘苦的, 寓意先苦後甜, 掃走陰霾 ! bittersweet 。。。朋友的這杯(上圖上)是一杯「小清新亅, 充滿清新的青瓜和菠蘿味!好一個很懂得相人眉額的 調酒師!!看著街外不錯的風景, 頭盤已經在不知不覺間送到我們面前了。首先上了兩隻生蠔和兩件黑松露多士。 一口咬下黑松露多士, 松露的香味充滿了口腔和我們的環境四周; 脆脆的多士,口感鬆化, 搭配起黑松露,十分惹味, 而且很配合我的mocktail 囗味。能夠在這個輕鬆的環境,輕談淺酌 ,細意品嚐美食, 有什麼煩惱也可以暫時丟到腦後了。
「期望與現實之間的落差、是我們與愛之間的距離!亅

好一個很懂得相人眉額的 調酒師!!

看著街外不錯的風景, 頭盤已經在不知不覺間送到我們面前了。

首先上了兩隻生蠔和兩件黑松露多士。

接著便是店家誠意推介的 燒king's crab長腳蟹腳, 還有秘製clams 大蜆!

燒長腳蟹其實沒有什麼肉, 烤完的蟹肉雖然鮮甜,但是我吃了兩口便吃完了它, 有點意猶未盡的感覺!

幸好秘製大蜆的分量頗多, 蜆肉吸收了 店家秘製的醬汁, 鮮味十足,令人吃了一隻之後停不了口, 因為實在味道真的很好!

第一個主菜是熟成30天的西冷牛扒, 伴菜感覺十分中式,很有fushion的感覺。 熟成了的牛扒,肉味很香濃, 雖然點了 medium rare,但是一點血水也沒有,吃得很放心!

第二份主菜,是一份特製的 Guinea hen 雞件, 配以亞洲風味的薯仔和椰菜。一口咬下去,雞件很嫩滑,吃起來有一點炆煮的口感,頗為特別,可以一試!

甜品有黑朱古力 Tiramisu, 還有yogurt panna cotta, 兩者之中,我較喜歡 Tiramisu。。。

其實,Tiramiau 的成份如果能再減少一點黑朱古力, 吃起來可能會多點機會吃到咖啡味和芝士味, 現在是朱古力味有一點過濃,有點喧賓奪主的感覺!但由於我本身也喜歡吃黑朱古力,所以錯有錯著!Yeh 😁✌️。。。

這家餐廳的裝修很有型格, 我尤其喜歡他的燈飾, 亮起來是略帶工業風的泛黃, 映襯以黑色為主的佈置, 沉鬱中有一點深度, 就好像一杯醇厚的黑啤, 要人慢慢感受,才可以品嚐到箇中 bitter sweet 的真。味!

我也喜歡餐廳入口牆上的名句:hEat up your hope! 略帶一點「希望在明天」的正能量,good !👍

+ 🦉==============================
有興趣可以按左上角的「貓頭鷹頭像」或到 openrice 的 「福福郎食評家專頁」訂閱我的美食blog!

Relax,and just subscribe!

。。。🦉
2019-10-16
庆祝纪念
纪念日
  • DarkChocolateTiramisu
  • Oysteronchefselection
  • DailySeasonalClams
2019-10-27 325 浏览
今日去左灣仔接朋友收工,佢介紹左我黎依間灣仔QRE plaza入面既餐廳食地中海菜,入到去地方寬敞,燈光暗淡,而且每張枱都有一段距離,好岩同朋友黎靜靜地食飯傾計👭我地叫個4 course menu($580)Summer Truffle Porcini Toast多士烤得好香脆,而且多士上面有大片既黑松露醬加芝士,食落去口感豐富右邊係美國蠔,口感比較creamy,而左邊係日本蠔,食落去比較爽口,蠔味濃郁Daily seasonal clams忍吾住要影多個close up,個蜆真係好大粒!!!而且每一粒都吸收哂香草忌廉汁既精華好正😋😋King Crab Leg帝王蟹腳個賣相好靚啊💕因為店員已經預先剪好左所以一揭開已經啖啖肉,而且佢係用炭燒方法去整,蟹肉爽口鮮甜😋Dry aged 30 days”Greater Omaha”sirloin三十日既乾式熟成牛肉肉汁豐富而且牛味濃郁,不過我地叫左medium好似太熟,如果鍾意食生d既建議叫medium rare🙈三文魚扒肉質嫩滑,而且蕃茄非常鮮甜,所以配埋蕃茄既汁一齊食好開胃好好食!!!Tiramisu口感幼滑,而且佢係用黑朱古力整,所以食落
我地叫個4 course menu($580)
Summer Truffle Porcini Toast
Daily seasonal clams
King Crab Leg
Tiramisu口感幼滑,而且佢係用黑朱古力整,所以食落去吾會太甜膩😛
而飲品可以揀tailor made mocktail/cocktail,根據自己既個人口味,我揀左士多啤梨味既mocktail,味道好fresh好好飲❤️
2019-10-23
2019-10-27 178 浏览
Lunch Set with an appetiser, main, dessert and a drink (HK$178)1. Charcoal US Prime Sirloin with Sichuan Style Sautéed Veggies (additional $68)2. Pan Fried Seabass Fillet with Sautéed Veggies Rating: 4/5 ⭐@heatinhk為感謝一電之恩,所以即刻出返個post支持下。環境幾spacious 同埋lunch 幾靜,好啱傾計。店員好nice 因為我手機無電佢主動offer 比我差住電先❤️野食方面,個扒係perfect medium,切落去無咩血水出,但牛肉味唔算重。特別在個四川味炒菜,花椒八角味好濃,幾特別。個魚煎得滑,而且塊皮勁脆口。擺碟精美,都可以比4分。As the staff were so nice and offered that I could charge my phone in their restaurant when all I had was 2% batter
[Wan Chai 灣仔]
Rating: 4/5 ⭐@heatinhk
As the staff were so nice and offered that I could charge my phone in their restaurant when all I had was 2% battery, want to thank them and quickly write a post for this place. The steak was cooked to perfect medium, there were no blood coming out when I cut it but it was very tender, yet the beef flavours were not very out there, the special bit was actually the Sichuan style sautéed veggies, the peppercorns flavours were quite strong and it was an interesting fusion. The fillet was cooked well too, the fish meat was smooth and the skin was pan fried to crunchy. The plating was great too, overall I would give a 4.
Lunch Set - Charcoal US Prime Sirloin with Sichuan Style Sautéed Veggies (additional $68)
Lunch Set - Pan Fried Seabass Fillet with Sautéed Veggies
2019-10-25 164 浏览
亜囡考試又成功了一大步,一家人為她慶祝一定少不了。今晚預定了一間地中海菜餐廳,裝潢設計簡單有性格。先來一杯tailor made的飲品,混合伯嚼茶,百里香果汁,味道清淡保留茶香。盛載的杯非常有心思,好靚。生蠔新鮮肥美,日本和美國兩款。我情有獨鍾日本那款,爽脆清甜。前菜煮蛤蜊,新鮮,鮮甜,肥美,飽滿。煮汁的香草味非常出色。30日風乾熟成牛肉,店員建議七成熟度,肉質嫩滑,肉味濃香。甜品是我期待的,有綿滑的質感,朱古力味濃厚,好正。
亜囡考試又成功了一大步,一家人為她慶祝一定少不了。
今晚預定了一間地中海菜餐廳,裝潢設計簡單有性格。
前菜煮蛤蜊,新鮮,鮮甜,肥美,飽滿。煮汁的香草味非常出色。
30日風乾熟成牛肉,店員建議七成熟度,肉質嫩滑,肉味濃香。
甜品是我期待的,有綿滑的質感,朱古力味濃厚,好正。
tailor made
生蠔
蛤蜊
30日風乾熟成牛肉
30日風乾熟成牛肉
甜品
2019-10-23
2019-10-22 111 浏览
一班好姊妹共同興趣就係食,今晚嚐了地中海菜。嘻嘻哈哈又一頓愉快的晚餐。頭盤是我最鐘意食的新鮮生蠔。體積比較大的是來自日本,海洋風味重,清甜爽口。細小的來自美國,比起日本品種稍為漿口感重一點。另一驚喜是煮蜆。蜆隻飽滿,味道鮮美。忌廉汁加入了檸檬香草和羗的原素,非常惹味,越食越停不了。主菜是熟成牛排,熟成牛排能保持牛肉品質,從而得到最佳口感的保存方法。果然入口軟嫩,肉味香濃,熟度控制得宜。最後甜品是意大利風味的tiramisu ,質感滑溜,朱古力味濃,酒的味道稍為遜色。要了一杯mocktail ,奇怪的是沒有餐牌,只要你跟店員講出自己所期待的味道,bartender 就會案客人口味做出一杯獨一無二的,非常期望。比較酸的口味是我要求的。混合了多種水果汁如百里香,橙汁....相當醒胃。

頭盤是我最鐘意食的新鮮生蠔。

果然入口軟嫩,肉味香濃,熟度控制得宜。

2019-10-22
2019-10-22 116 浏览
🐷🐷🐷🐷🐷QRE近男朋友返工,所以成日經過都會想去試下,希望有日可以慢慢一間間試曬佢🤣 依間hEat有聽朋友講過,所以上個Friday night男朋友又嘈住要食好西既時候就帶左佢黎。餐廳都係靜靜地食fine dining既氛圍,幾chill🥰 我地order左個4 courses set dinner▪️ Oyster on Chef Selection日本蠔比較大隻,海水味重,帶少許金屬味,肉質較豐富。而美國蠔則較creamy同鮮甜。相比下我覺得美國蠔既表現會出色少少,不過可以一餐食到兩隻唔到風格既蠔都幾滿足🔥▪️ King Crab Leg長腳蟹好細心咁已經幫我地剪開左,只要用叉liu出黎就食得啦😚 肉質厚實彈牙,味道鮮美,基本上唔洗點調味海鹽已經好夠味!▪️ Daily Seasonal Clams男朋友話賣相一般,但一食落口就哇一聲🤣 蜆肉每隻都非常肥美,完美混合湯底既香甜同哯肉本來既海水鮮味。而且份量十足,滿分!▪️Guinea Hen依味慢煮雞肉表現不過不失,雞肉幾香滑,湯底使用既高湯行健康路線,清甜得黎又唔會失色。▪️Dry Aged 30 Days “Greater Omaha
🐷🐷🐷🐷🐷
▪️ Oyster on Chef Selection

▪️ King Crab Leg

▪️ Daily Seasonal Clams

▪️Guinea Hen

▪️Dry Aged 30 Days “Greater Omaha” Shirloin
使用左乾式熟成30日既牛肉,聽個名幾特別又幾新奇,又真係未食過🤔 至從喺澳洲返黎之後真係食唔返啲好重肉香既牛肉,但依個course竟然比我搵返種味道😭 肉香味重,肉質厚實既牛肉食少少已經會飽,勁滿足!而配菜有少少麻辣香,但同牛肉出奇地班配。

▪️ Honey Bee Yogurt Panna Cotta
好甜者最愛! !果乾同蜜糖配合得好好,Yougurt味同奶味亦並重,大家可以跟據自己既喜好去用honey調配甜度。

▪️Tailor made mocktail

〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️
🔸Overall 4 courses dinner ($580+1/1)
📍hEat (灣仔)
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 23樓
2019-10-21 139 浏览
之前食過一次,覺得喱到既熟成牛扒好好食,今次帶埋朋友再食過😋😋今次揀左4couse dinner🙂首先上既係生蠔😋有兩款蠔,右邊係日本蠔,爽口,海水味較重,食到最尾仲有甘味😋👍🏻左手邊係美國蠔,口質creamy 啲,海水味淡。king crab leg🦀🦀Heat既燒海鮮上次食過燒得有水準,今次set dinner每樣都有一款可以試,唔錯🙂🙂最期待既熟成牛扒(30days)今次有啲四川風味既菇菌,又幾有驚喜😳麻味夠過癮,又唔會太辣👍🏻👍🏻👍🏻最後同朋友一人揀左一款甜品,呢個dark chocolate tiramisu 口質幾滑yogurt panna cotta Yogurt 味重,少少甜,口感唔錯😆
今次揀左4couse dinner🙂
首先上既係生蠔😋
左手邊係美國蠔,口質creamy 啲,海水味淡。
king crab leg🦀🦀
yogurt panna cotta
Yogurt 味重,少少甜,口感唔錯😆
📍 hEAT lunch set @ $178之前同同事去左一間有熟成牛食lunch,佢既lunchset,可以加$68 upgrade熟成牛,不過想同男朋友黎先enjoy熟成牛。今次唔加錢食lobster linguini set。-lobster linguini加左蒜同洋蔥去炒,好香,意粉都幾al dente,龍蝦肉average黎講都幾新鮮,好鮮甜,得一舊食落d肉係鬆既。-chocolate tiramisu上層既朱古力慕絲質感好幼滑,朱古力味道較甜,,偶爾食到沾滿特濃咖啡既手指餅配上杏仁係一個唔錯既慕絲蛋糕。呢個甜品較甜,男士可能唔太喜歡-地址: 灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 23樓
📍 hEAT lunch set @ $178
lobster linguini

chocolate tiramisu

地址: 灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 23樓
2019-10-13 148 浏览
Prime Creekstone Ribeye🐂 Cost💰: $238/100g (400g to share as shown in the photo below) If you’re looking for some prime steak, here is the place you should go. Not an expert but i’m a big fan of steaks 😎 bloodred in the centre and delicately charred on the outside. Could be better if it’s flavourful with the right amount of seasoning. What’s better at the dinner is the Potato Gratin ($96) - baked potatoes with cheese which you can’t possibly miss, especially if you’re a cheese lover. (Forgot to t
Prime Creekstone Ribeye🐂

What’s better at the dinner is the Potato Gratin ($96) - baked potatoes with cheese which you can’t possibly miss, especially if you’re a cheese lover. (Forgot to take a photo of that....) Let me know your thoughts after trying

2019-07-30
庆祝纪念