2023-08-06 42 浏览
☞ 旺角 HAND3AG ☜———————————————Bookmark咗好耐嘅厚三文治😍———————————————◊ 蝦兵蟹將鐵板三文治 ◊吐司厚身又鬆軟,中間夾住好多餡,視覺上已經超豐富。入面嘅軟殼蟹香脆而又唔會腥,吉列手打蝦餅酥脆彈牙,青木瓜沙律酸酸甜甜,好開胃,深色嗰款會比較重味,再加上脆生菜、香蒜檸檬蛋黃醬、泰式酸辣蛋黃醬,整體嘅味道同口感都好多層次🤩美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 芝士龍蝦汁通心粉 ◊芝士份量好多,面頭焗得香脆,而且可以拉絲。重口味嘅我地覺得龍蝦汁再濃味啲會更好,但香濃嘅芝士配上龍蝦汁帶出淡淡嘅香氣就會冇咁膩👻美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 芝士韓式烤肉薯條 ◊好特別嘅配搭。薯條係粗薯,外脆,內軟糯,配上芝士醬、泡菜同烤肉,咸中帶有泡菜嘅辣又帶有烤肉嘅甜,出奇地夾🤪美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 脆炸西班牙燴飯球 ◊飯球外層炸得酥脆,入面嘅飯粒粒分明,充滿咸香,點上少少辣醬汁,好惹味😋美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:HAND3AG 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖#為食豬在旺角 #旺角美食#foodblog #多國菜 #三文
☞ 旺角 HAND3AG ☜

📍:
HAND3AG
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖

#為食豬在旺角 #旺角美食
#foodblog #多國菜 #三文治 #芝士焗通粉 #薯條 #西班牙燴飯球 #香港美食 #香港餐廳
2023-08-03
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
  • 芝士韓式烤肉薯條
  • 芝士龍蝦汁通心粉
  • 脆炸西班牙燴飯球
2023-08-04 38 浏览
本來睇中佢個三文治🥪,後尾都揀左個沙律,反而有驚喜!蝦兵蟹將鐵板三文治面包係烘底,反而覺得佢入面軟殼蟹差強人意,細隻,而且乾巴巴,冇咩味道,唔多值嘗試。自選沙律就係吸引🤩揀左鍾意食既同埋特別少少:枝豆,烤西蘭花,吞拿魚塊,德式烤豬手,混合沙律菜,檸檬芝麻醬。份量超多!就鍾意實實在在,而且全部菜加一起食都好味,完全冇個仲違和感,就係你可以沙律菜做好多搭配,德式烤豬手係意外搭配,係會encore既沙律。
本來睇中佢個三文治🥪,後尾都揀左個沙律,反而有驚喜!

自選沙律就係吸引🤩
2023-07-16 24 浏览
呢間餐廳主打鐡板燒三文治 用料特別仲有好多唔同嘅輕食同沙律bowl🥗春川辛辣鐡板三文治🥪 $62(韓式春川辣炒雞 天婦羅甜薯 熔岩芝士脆生菜 韓式味噌蛋黃醬 俄式蛋黃醬)韓式辣醬嘅甜辣味相當出色 惹味開胃辣炒雞都保持到肉質嫩滑甜薯香甜綿滑 熔岩芝士非常邪惡 🧀配埋蛋黃醬食到lamlam俐😋遊日懶人鐡板三文治🥪 $73(吉列和牛漢堡 照燒北海道帆立貝 熔岩芝士脆生菜 他他醬 香蒜檸檬蛋黃醬)牛漢堡相當厚身 皮脆肉鬆 散發出牛肉同胡椒香🥩大大隻帆立貝 同醬料完美配合整體口感豐富 配搭令人耳目一新 十分驚喜份量厚實 一啖都咬唔晒幾層 🤣三文治唔會濕之剩 烘烤脆度剛好 H3自家手切薯條(M) $25粗幼適中 薯條薯仔味好出 推薦🍟脆炸魷魚圈 $32配上微辣嘅蛋黃醬 香口惹味🦑日本白桃乳酪沙冰🥤 $42無法抗拒嘅白桃沙冰 仲要加左乳酪口感更順滑 白桃鮮甜清新 推薦🍑

呢間餐廳主打鐡板燒三文治 用料特別
仲有好多唔同嘅輕食同沙律bowl🥗

春川辛辣鐡板三文治🥪 $62
(韓式春川辣炒雞 天婦羅甜薯 熔岩芝士
脆生菜 韓式味噌蛋黃醬 俄式蛋黃醬)
韓式辣醬嘅甜辣味相當出色 惹味開胃
辣炒雞都保持到肉質嫩滑
甜薯香甜綿滑 熔岩芝士非常邪惡 🧀
配埋蛋黃醬食到lamlam俐😋

遊日懶人鐡板三文治🥪 $73
(吉列和牛漢堡 照燒北海道帆立貝 熔岩芝士
脆生菜 他他醬 香蒜檸檬蛋黃醬)
牛漢堡相當厚身 皮脆肉鬆 散發出牛肉同胡椒香🥩

日本白桃乳酪沙冰🥤 $42
無法抗拒嘅白桃沙冰 仲要加左乳酪
口感更順滑 白桃鮮甜清新 推薦🍑

2023-06-26 47 浏览
The food there wasn’t really the type of that I would eat, but it was okay and it was also worth a try and when I tried to bite on it, it got quite messy since the sandwich itself is huge so you have to be careful not to spill anything on the table and the drinks were very flavourful. We ordered the Oriel through the end and an iced coffee. For dessert, we ordered a toast with sliced bananas and strawberries on top of it and then yoghurt with strawberry syrup. Drizzled on top understaffs were nice enough.
HAND3AG人氣日式輕食店 想嘗試很有名的鐵板爆饀三文治🥪୧( •̀ㅁ•́๑)૭✧❀oops炸雞鐵板三文治-甜辣炸雞 熔岩芝士 醋漬蘿蔔絲--泡菜生菜 燒烤醬 俄式蛋黃醬-本身愛吃泡菜的我 吃一口已經閃閃眼好好吃! 是令人想一口一口不斷再吃的感覺!超級惹味!!❀慢條斯理食肉獸鐵板-慢煮手撕豚肉 熔岩芝士 炸洋蔥圈--烤蕃茄 生菜 墨西哥辣椒醬 芥末籽蛋黃醬-激多豬肉!肉味香濃醬汁酸酸甜甜很開胃 ෆ¨̮醬汁亦十分爆滿超級邪惡!❀韓式甜辣脆炸蝦❀芝士焗蕃茄肉丸❀芝士龍蝦汁通心粉因為回家車程比較遠雖然三文治外皮已經軟了但是也非常好吃!經過的朋友可以試試呀!ᙏ̤̫͚ ‎♡‧₊˚Follow Kirby 帶你食好西ᙏ̤̫͚ /✿*°

❀oops炸雞鐵板三文治
-甜辣炸雞 熔岩芝士 醋漬蘿蔔絲-
-泡菜生菜 燒烤醬 俄式蛋黃醬-

本身愛吃泡菜的我 吃一口已經閃閃眼
好好吃! 是令人想一口一口不斷再吃的感覺!超級惹味!!

❀慢條斯理食肉獸鐵板
-慢煮手撕豚肉 熔岩芝士 炸洋蔥圈-
-烤蕃茄 生菜 墨西哥辣椒醬 芥末籽蛋黃醬-
激多豬肉!肉味香濃
醬汁酸酸甜甜很開胃 ෆ¨̮
醬汁亦十分爆滿超級邪惡!

❀韓式甜辣脆炸蝦

❀芝士焗蕃茄肉丸

❀芝士龍蝦汁通心粉

因為回家車程比較遠
雖然三文治外皮已經軟了
但是也非常好吃!
經過的朋友可以試試呀!

之前好鍾意Hand3AG尖沙咀分店,可惜已經結業,好彩宜家Hand3AG係番朗豪坊marketplace 後面開咗新分店!餐廳除咗提供好多配搭豐富嘅三文治同小食,宜家仲推出咗自由度十足嘅自選沙律添,健康又飽肚~------------------------------慢條斯理食肉獸鐵板三文治 $58手撕豬肉嘅份量真係好多,而且酸酸甜甜咁開胃又惹味,配上海量嘅芝士同香辣嘅醬汁真係好邪惡!不過小編覺得醬汁嘅份量太多,食起上黎幾狼狽,而且麵包體比醬汁浸濕咗少少。------------------------------蝦兵蟹將鐵板三文治 $68三文治入面有脆卜卜既炸軟殼蟹、手打蝦餅同炸牛蒡絲,呢個配搭幾新穎,咬落去脆得黎仲有彈牙嘅肉感,味道口感層次豐富,而且酸甜嘅青木瓜絲沙律令成個包冇咁膩------------------------------自選沙律(4款配料) $58小編配料要咗自家製烤雞肉、日本仿蟹柳、粟米同烤麵包粒。全部配料嘅份量都好多,而且生菜都新鮮爽脆,係健康又飽肚嘅好選擇------------------------------H3自家手切薯條(M) $25手切薯條

慢條斯理食肉獸鐵板三文治 $58

慢條斯理食肉獸鐵板三文治

蝦兵蟹將鐵板三文治 $68

自選沙律(4款配料) $58

自選沙律

H3自家手切薯條(M) $25

手切薯條較厚,不過依然炸得好脆身,而且調味啱啱好,小編食到停唔到口
H3自家手切薯條

日本白桃乳酪冰沙 $42

冰沙嘅白桃同乳酪味都好突出,而且唔會過甜,夏天飲消暑解渴一流
日本白桃乳酪冰沙

慢條斯理食肉獸鐵板三文治
自選沙律
H3自家手切薯條
日本白桃乳酪冰沙
久仰大名的hand3ag!他們最著名的是厚切鐵板三文治 不過除此之外還有很多其他選擇呢✨➸日本溫泉蛋鮮蝦番茄芝士燉飯 | $88 | 8.5/10這個飯有驚喜!用上了玻璃蝦 看起來微透明的但其實熟透🦐 溫泉蛋效果滿分 飯裡面還有一些椒粒和豆類 令到整體味道或口感都更豐富呢看起來不太大份 但吃著吃著就剛剛好了~➸芝士韓式烤肉薯條 | $38 | 8/10不常見的配搭所以便叫了原來是半邊烤肉半邊泡菜 底下是拉絲芝士的樣子上到來還是熱騰騰的很好吃!個人更喜歡左邊的烤肉 鹹甜鹹甜的 而且跟薯條更能融為一體🥹➸自選沙律 (5款:自家制烤雞肉 水煮日本雞蛋 烤西蘭花 烤豆腐 鷹嘴豆 配意大利黑醋醬 羅馬生菜) | $68 | 9/10打著健康的旗號叫一點蔬菜他們的配搭真的千變萬化你想到的配料基本上都會有喜歡西蘭花軟硬適中 烤雞肉很大粒鷹嘴豆則是店員推薦的 補p一流➸16oz(凍)伯爵茶鮮奶 | $42 | 8/10伯爵茶在底下所以一定要先拌勻喔個人覺得如果叫少甜就應該剛好了🤎#foodstepsinhk_日本菜 #foodstepsinhk_旺角

➸日本溫泉蛋鮮蝦番茄芝士燉飯 | $88 | 8.5/10
日本溫泉蛋鮮蝦番茄芝士燉飯
看起來不太大份 但吃著吃著就剛剛好了~

➸芝士韓式烤肉薯條 | $38 | 8/10

不常見的配搭所以便叫了
原來是半邊烤肉半邊泡菜 底下是拉絲芝士的樣子
上到來還是熱騰騰的很好吃!
個人更喜歡左邊的烤肉 鹹甜鹹甜的 而且跟薯條更能融為一體🥹

個人覺得如果叫少甜就應該剛好了🤎

16oz(凍)伯爵茶鮮奶
  • 自選沙律
  • 伯爵茶鮮奶
🎪 HAND3AG (旺角)旺角朗豪坊B2層26-27號舖🥪一間三文治專門店,主打創新配搭鐵板燒三文治,仲有抵食健康自選沙律🥗外賣都可以打到靚卡📸款款都好吸精🤩味道仲好好‼️🌟蝦兵蟹將鐵板三文治 $68好重料‼️有酥脆軟殼蟹、吉列手打蝦餅、青瓜沙律、脆生菜、香蒜檸檬和泰式酸辣蛋黃醬😋蝦肉蟹肉味好突出,配埋青瓜沙律和檸檬酸辣蛋黃醬,夠fresh一啲都唔膩🥳🌟脆炸魷魚圈 $32啖啖鮮魷魚,真材實料,配埋酸辣蛋黃醬,好滋味🤤🌟芝士韓式烤肉薯條 $38不失禮既薯條🍟超多口感,配料有泡菜、肉醬和薯蓉,好有飽足感😋🌟自選沙律四款 $581️⃣二揀一:羅馬生菜/混合沙律菜2️⃣小編揀左呢4款:自家烤雞肉/德式烤豬手/烤豆腐/日本水煮雞蛋🥚樣樣都好好食🤤3️⃣三揀一:檸檬芝麻醬/凱撒沙律醬/意大利黑醋醬🌟粒粒蜜桃檸檬特飲 $38
🎪 HAND3AG (旺角)
旺角朗豪坊B2層26-27號舖

🌟蝦兵蟹將鐵板三文治 $68

🌟脆炸魷魚圈 $32
啖啖鮮魷魚,真材實料,配埋酸辣蛋黃醬,好滋味🤤

🌟芝士韓式烤肉薯條 $38

🌟自選沙律四款 $58
1️⃣二揀一:羅馬生菜/混合沙律菜
3️⃣三揀一:檸檬芝麻醬/凱撒沙律醬/意大利黑醋醬

🌟粒粒蜜桃檸檬特飲 $38
外卖自取
位於旺角朗豪坊主打鐵板三文治的日式輕食店。餐廳位於旺角朗豪坊的ʙᴀꜱᴇᴍᴇɴᴛ樓層,每每經過地鐵站時必經之路,幾次經過都被餐廳門前的爆餡三文治海報被吸引;於是這天決定買回公司作為我是日晚餐吧。餐廳以快餐形式經營,點完餐後會給你一個取餐呼叫器,聽到響聲及震動後便可自行到櫃枱取餐了。  ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆° 遊日懶人鐵板三文治 $73° 野菌雞肉卡邦尼燉飯 $88° 奥利奥ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ $34- ✧° 遊日懶人鐵板三文治三文治十分足料! 餡料有厚身的日式吉列和牛漢堡和北海道帆立貝,雖然長途跋涉拿回公司,外皮有點軟掉,可是味道還是很不錯~和牛肉味濃郁且多汁,不會炸得太乾~照燒帆立貝也十分大隻,拌著熔岩芝士及爽脆的生菜一併進食, 口感非常豐富! 👍🏻醬料有他他醬及香蒜檸檬蛋黃醬,整體味道更滋味!°  野菌雞肉卡邦尼燉飯 本來是在燉飯及自選沙律兩者挑一的,因為最近想試圖吃健康一點?後來想想人生苦短,還是擇日再健康吧~~(笑卡邦尼燉飯份量不算多且米飯偏軟,但勝在口感綿密及奶油味香濃,飯內拌有很多野菌及雞肉,口感十分豐富!這樣的份量一人吃剛剛好,不會太飽膩。°  奥利
位於旺角朗豪坊主打鐵板三文治的日式輕食店。
於是這天決定買回公司作為我是日晚餐吧。

⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆

° 遊日懶人鐵板三文治 $73
° 野菌雞肉卡邦尼燉飯 $88
° 奥利奥ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ $34
- ✧

° 遊日懶人鐵板三文治
雖然長途跋涉拿回公司,外皮有點軟掉,可是味道還是很不錯~
和牛肉味濃郁且多汁,不會炸得太乾~
醬料有他他醬及香蒜檸檬蛋黃醬,整體味道更滋味!

°  野菌雞肉卡邦尼燉飯
後來想想人生苦短,還是擇日再健康吧~~(笑
這樣的份量一人吃剛剛好,不會太飽膩。
°  奥利奥ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ
在展示櫃時已經被這幾款ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ吸引著,千挑萬選下選了Oreo口味~
窩夫烘焗得香脆可口,加上超級豐富的忌廉奶油及香甜的朱古力醬,
甜得恰到好處,心情大好~
雖然邪惡但真的超級滿足呢~👍🏻
午餐
去完朗豪坊商場買完嘢搵餐廳買埋飯反屋企,睇左好耐好多選擇,呢間係其中一間多正評所以由高層搭反去B2睇吓岩唔岩食,見到餐牌上面Teppanyaki sandwiches 幾特別,所以叫左一份咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治,另外我屋企人都鍾意食焗野,所以叫埋餐牌入面all day eat 既芝士龍蝦汁通心粉同埋日本溫泉蛋鮮蝦蕃茄芝士燉飯。車程15分鐘反到屋企,即刻開盒食,三文治仲係熱,底面既包仲係乾脆,而入面既雞扒亦仍然好脆,醬汁比例岩岩好,令個包唔會好濕或搶咗雞扒味道。而最有驚喜係芝士龍蝦汁通心粉,厚厚既芝士焗得好好食,通粉仲好彈牙有咬口!
芝士龍蝦汁通心粉
2023-05-22
外卖自取
芝士龍蝦汁通心粉
自選沙律,醬汁可以分開上🪄側邊的打通餐廳仲有健康嘅湯可以買大大份!員工超級有nice friendly!🪄特別係Johnny 次次嚟到都認得🪄好細心記得我會食啲乜嘢🙏🏻
自選沙律,醬汁可以分開上🪄側邊的打通餐廳仲有健康嘅湯可以買

大大份!
員工超級有nice friendly!🪄特別係Johnny
次次嚟到都認得🪄好細心記得我會食啲乜嘢🙏🏻

2023-05-17 42 浏览
長頭髮扎辮個個男店員負責收錢,一路個態度語氣都勁散漫好似唔想做我生意咁,去到收錢佢要個價錢又勁細聲我聽唔到咪請佢講多次,點知佢好似覺得我好煩咁講翻個價錢xxx蚊!態度咁不如唔好做,我對你又唔係冇禮貌唔需要咁趕客吧,希望店長睇到教導下佢點樣對客人講嘢😅🙏🏼
又係每月3號,咁今日同🤴🏻過嚟旺角順便食埋呢個優惠先!😁😁~~~芝士🧀️龍蝦🦞汁通心粉~~~原本打算可以跟餐有小食加嘢飲,但原來只有鐵板三文治🥪先可以跟餐,呢個只可以單點😗😗睇個名以為剩係得芝士🧀️嘅通心粉,但原來裏面都有好多小蝦🦐仔,大約都有十幾粒😄😄,配埋佢滿滿嘅芝士🧀️量,雖然龍蝦汁味就一般,但肯定合格以上嘅😚😚!~~~蝦🦐兵蟹🦀將鐵板三文治🥪~~~同樣都係先買一款食物先可以加$33換購,但唔可以跟餐,內裏夾住軟殼蟹🦀脆度適中,再加上一塊蝦🦐堡,軟殼蟹🦀味蓋過蝦🦐味,不過配返新鮮嘅蔬菜🥬,味道都OK啦😄😄我同🤴🏻都覺得好味過上次我哋食嘅 ‘ 咕嚕雞 ’ 同 ‘ 遊日懶人 ’😆😆
又係每月3號,咁今日同🤴🏻過嚟旺角順便食埋呢個優惠先!😁😁

~~~芝士🧀️龍蝦🦞汁通心粉~~~

~~~蝦🦐兵蟹🦀將鐵板三文治🥪~~~
2023-05-03
$55.5 (晚餐)
說起鐵板燒,一直以來都覺得它是日本高級料理的一種,其實鐵板燒也不一定要花大價錢才能吃到!在朗豪坊底層有一間融合了日式鐵板燒及韓式搭配的三文治餐廳,每一道菜式都十分具創意性 其中有一款名為「歐陸監獄鐵板三文治」雖然很好奇監獄三文治的味道 (期待吃過的朋友分享一下😆),最後還是選擇了一雞一豬的三文治和三款小吃 ᐅ 咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62 由Buttermilk炸雞塊、燒菠蘿、熔岩芝士、特製奇妙醬及少量蔬菜等組成咕嚕咕哩脆雞三文治;秘制醬汁偏甜口,配上菠蘿,整體酸甜開胃!個人很喜歡它的雞塊,外皮香脆內裏嫩滑多汁 ᐅ 慢條斯理食肉獸鐵板三文治 $58 食肉獸當然要慢慢享用美味的肉肉😍主廚以高湯慢煮牛仔排12個小時,再以人手撕成肉絲,肉味香濃;所有麵包會塗抹上植物牛油及橄欖油,即叫即煎,入口鬆軟 ᐅ 芝士韓式烤肉薯條 $38 超邪惡的搭配: 芝士+泡菜+烤肉,沒有想到烤肉和薯條也能那麼配!一定要三樣搭在一起同時吃 ᐅ 韓式甜辣雞鎚 $38 雞肉外脆內軟,甜辣惹味;個人認為它們處理雞肉的手法很出色,超喜歡吃雞鎚的軟骨🤪ᐅ 日本白桃乳酪沙冰 $42 一定要點香甜解膩的冰沙,裡面還有白桃肉粒!

[推薦菜品]
ᐅ 咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62

ᐅ 慢條斯理食肉獸鐵板三文治 $58

ᐅ 芝士韓式烤肉薯條 $38

ᐅ 韓式甜辣雞鎚 $38
韓式甜辣雞鎚

ᐅ 日本白桃乳酪沙冰 $42
一定要點香甜解膩的冰沙,裡面還有白桃肉粒!一杯其實已經足夠兩個人喝

日本白桃乳酪沙冰
2023-04-24
韓式甜辣雞鎚
日本白桃乳酪沙冰
👨🏻‍🍳 HAND3AG (朗豪坊) (旺角)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖 行街行到攰,求其搵間餐廳坐下,點知有驚喜😝 👍🏻🫖伯爵茶鮮奶適合中意飲珍奶正常糖既朋友🙈=me🤣🤣🤣偏甜的奶🤤飲左一啖,就想繼續飲到底😖會上癮!! 🍽️檸檬窩夫原本想試oreo/士多啤梨🙈不過當日好似無,餐牌都無檸檬croffles既選擇,不過都好食🤤甜酸程度適中,窩夫煙韌有口感🤤 坐得都算舒適,又吾趕人走😝👍🏻 #hang3ag
👨🏻‍🍳 HAND3AG (朗豪坊) (旺角)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖

行街行到攰,求其搵間餐廳坐下,點知有驚喜😝

👍🏻🫖伯爵茶鮮奶
適合中意飲珍奶正常糖既朋友🙈=me🤣🤣🤣
偏甜的奶🤤
飲左一啖,就想繼續飲到底😖
會上癮!!

🍽️檸檬窩夫
原本想試oreo/士多啤梨🙈
不過當日好似無,
餐牌都無檸檬croffles既選擇,
不過都好食🤤
甜酸程度適中,