有時返工忙係上黎 真係未必有時間食唯有買下 三文治當一餐食 今日返旺角 去食呢間出名嘅爆餡三文治 🌭🥪🫔🦐蝦兵蟹🦀將鐵板三文治$68 有炸軟殼蟹、炸蝦餅做主打 酥脆香口 真係令人好開胃 再配上清爽嘅青木瓜沙律、生菜 蒜香嘅蛋黃醬 可以解一解炸物嘅油膩感☺️☺️ 無咁膩🐷慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $58食落先知係手撕豚肉絲😆 用慢煮方法去煮 食落唔會乾爭爭 加上爆多配料 食落啖啖肉 食肉獸必食🤣🦐脆脆芝士蝦球 $38 一粒粒炸到脆卜卜嘅蝦球 內裡仲有芝士餡 外脆內軟 非常滋味☺️☺️🐟粒粒炸魚薯條 $38 即叫即炸魚薯條同埋手切薯條🍟 熱辣辣 香噴噴 手切薯條連薯皮 食落好有薯味😋😋 有驚喜😍☺️☕️凍朱古力咖啡 $38 返工都要飲返咖啡提下神👀朱古力味可以再濃郁啲 唔太夠味🙈整體咖啡味尚可 我諗熱飲會好飲啲😬😬🍽️🍴總結 🍽️🍴有時返工忙到無時間 都可以快快買個快餐 比個me time 時間抖一抖 😬 餐廳食物上菜時間快 等一陣就已經有 而且又夠晒新鮮 熱辣辣 餐廳包點命名都好有創意 仲有自創沙律 怕肥嘅朋友都可以自由配搭岩自己口味嘅沙律🥗 😬😬

有時返工忙係上黎 真係未必有時間食
唯有買下 三文治當一餐食
今日返旺角 去食呢間出名嘅爆餡三文治
🌭🥪🫔

🦐蝦兵蟹🦀將鐵板三文治$68
有炸軟殼蟹、炸蝦餅做主打 酥脆香口 真係令人好開胃

🐷慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $58

2023-09-19
慢調撕理食肉獸鐵板三文治
🐷慢調撕理食肉獸鐵板三文治
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡʜᴀɴᴅ3ᴀɢ店舖位於朗豪坊底層電梯附近主打鐵板三文治🥪同沙律🥗亦提供多款日式輕食一直都好想念韓國不同主打三文治的餐廳所以對主打三文治的店舖特別留意🙂🔸蝦兵蟹將鐵板三文治🦐$68依款三文治係店鋪人氣之選!酥脆軟殼蟹配上吉列手打蝦餅再加上青木瓜沙律和脆生菜的清爽口感整個三文治口感更加豐富多樣另外香蒜檸檬蛋黃醬和同式酸辣蛋黃醬同個包好夾🔸遊日懶人鐵板三文治🐮$73吉列和牛漢堡配上照燒北海道帆立貝熔岩芝士增加咗邪惡感脆生菜同他他醬中亦帶來清新感再加上香蒜檸檬蛋黃醬的酸甜味令整個三文治令人滿足的感覺🔸芝士龍蝦汁通粉🦞$83龍蝦汁的濃郁和芝士的濃香整個表面都可以拉絲每一粒通心粉都有龍蝦汁包住🔸自家製蟹肉忌廉餅🦀$40蟹肉忌廉餅炸至金黃酥脆內裡有蟹肉同濃郁的奶油適合輕食享用@hand3agʜᴀɴᴅ3ᴀɢ (ᴍᴏɴɢᴋᴏᴋ)📍sʜᴏᴘ 26-27, ʙ2/ғ, ʟᴀɴɢʜᴀᴍ ᴘʟᴀᴄᴇ, 8 ᴀʀɢʏʟᴇ sᴛʀᴇᴇᴛ, ᴍᴏɴɢ ᴋᴏᴋ
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ

ʜᴀɴᴅ3ᴀɢ

店舖位於朗豪坊底層電梯附近
主打鐵板三文治🥪同沙律🥗
亦提供多款日式輕食
一直都好想念韓國不同主打三文治的餐廳
所以對主打三文治的店舖特別留意🙂

🔸蝦兵蟹將鐵板三文治🦐$68
依款三文治係店鋪人氣之選!
酥脆軟殼蟹配上吉列手打蝦餅

蟹肉忌廉餅炸至金黃酥脆
內裡有蟹肉同濃郁的奶油
適合輕食享用

@hand3ag

ʜᴀɴᴅ3ᴀɢ (ᴍᴏɴɢᴋᴏᴋ)
𖠿 旺角HAND3AG@hand3ag旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖· 自選沙律 | $68· 日本溫泉蛋鮮蝦番茄芝士燉飯 | $88· 芝士焗番茄肉丸 | $32· 士多啤梨吉士忌廉法式吐士 | $48𖧷 設無加一︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm旺角#ewm西式︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜性價比高鐵板三文治店゜・*主打鐵板三文治的日式輕食店,但原來小食及沙律也不錯吃的 ~店面裝修很簡約,而且空間也很大,座位很寬倘而且不用排隊在朗豪坊來說,算性價比高~︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸๑ 自選沙律 | $68 5款:自家制烤雞肉 水煮日本雞蛋 烤西蘭花 枝豆 青瓜 配意大利黑醋醬 混合沙律菜生菜打著健康的旗號叫沙律 有不同的配搭,選擇困難症的你要花多點時間挑選了๑ 日本溫泉蛋鮮蝦番茄芝士燉飯 | $88飯量不算太多,作為輕食剛剛好溫泉蛋真的流心的 ~而且燴飯裡還有椒粒和豆類增添口感,很不錯 ๑ 芝士焗番茄肉丸 | $32肉丸大粒而且Juicy, 配上番茄汁十分開胃,面頭的芝士十分澎湃 ~๑
𖠿 旺角

𖧷 設無加一

#ewm旺角
#ewm西式

*・゜性價比高鐵板三文治店゜・*
主打鐵板三文治的日式輕食店,但原來小食及沙律也不錯吃的 ~
店面裝修很簡約,而且空間也很大,座位很寬倘而且不用排隊
在朗豪坊來說,算性價比高~

๑ 自選沙律 | $68
打著健康的旗號叫沙律
有不同的配搭,選擇困難症的你要花多點時間挑選了

๑ 日本溫泉蛋鮮蝦番茄芝士燉飯 | $88
飯量不算太多,作為輕食剛剛好
溫泉蛋真的流心的 ~
而且燴飯裡還有椒粒和豆類增添口感,很不錯

๑ 芝士焗番茄肉丸 | $32

๑ 士多啤梨吉士忌廉法式吐司 | $48
價錢十分合理,而且也很足料
法式吐司十分濕潤,配上士多啤梨及雲妮拿雪糕,
略嫌吉士醬份量太多,會很容易食濟~

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸

#旺角美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #旺角好去處 #香港美食指南 #三文治 #法式吐司 #燉飯 #沙律

2023-09-15
2023-09-17 408 浏览
之前試過Hand3ag鐵板三文治今次同朋友再試其他美食鐵板三文治 自選沙律 牛角包窩夫 通心粉 吐司 手工啤酒等等 選擇多餐廳坐位闊落食物質素高 會繼續幫襯自選沙律🥗5款 $68羅馬生菜 混合沙律菜 兩款選擇凱撒沙律醬 意大利黑醋醬 檸檬芝麻醬 三款選擇我哋揀左混合沙律菜 配自家製烤雞肉 青瓜烤核桃 美國提子乾 鷹嘴豆 五款配料 配檸檬芝麻醬自選沙律配料款式多,沙律菜夠新鮮,配上檸檬芝麻醬 又健康又好味日本蜜柑吉士忌廉法式吐司 $58法式吐司絕對有驚喜 香甜日本蜜柑 配上香滑雪呢拿雪糕 加甜度剛剛好的吉士忌廉 ,底部好軟熟微暖吐司 值得推介Cold Sandwiches $62-日本拉麵走麵 -超級玉子派對日本拉麵主要溏心蛋 叉燒 超級玉孑主要碎蛋 生菜 原隻半熟蛋 加上特色醬 兩款Cold Sandwiches 味道好夾 很不錯伯爵茶鮮奶咖啡 $42伯爵茶鮮奶咖啡香濃又滑 好啱我口味
之前試過Hand3ag鐵板三文治

兩款Cold Sandwiches 味道好夾 很不錯

伯爵茶鮮奶咖啡 $42
伯爵茶鮮奶咖啡香濃又滑 好啱我口味

2023-09-11
人氣鐵板燒三文治專門店,位於朗豪坊底層除咗多款鐵板燒三文治之外,仲有芝士燉飯、各式炸物小食、健康自選沙律甜品有Croffle同生果忌廉法式吐司難怪晚市都咁多人嚟幫襯😋食客來自唔同年齡層,唔淨係啱後生仔女▶️ 自選沙律- 4款配料 ($58)先來個健康沙律😋由菜底到配料、醬汁都可以自選羅馬生菜咬落清脆🥬份量唔少配料揀咗烤西蘭花、自家製烤雞肉、枝豆、煙蜜糖火腿烤西蘭花冇特別調味,但口感爽脆自家製烤雞肉幾好食🐔唔係用雞胸,肉質鮮嫩夠腍,用黑椒香草簡單調味,健康又美味枝豆用鹽水浸過,食落鹹鹹地,口感唔錯最特別係煙蜜糖火腿,平日食嘅火腿都係薄切,呢個係一粒粒磚咁🐷幾有質感鍾意佢個煙燻味道,成為沙律入面味道最出眾嗰個👍🏻意大利黑醋醬望落似芝麻醬,味道完全唔酸,帶少少鹹甜味又唔會蓋過沙律配料本身味道稀杰度啱啱好,唔heavy得來又唔會冇味▶️ 遊日懶人鐵板三文治 ($73)兩塊厚白麵包,夾住吉列和牛漢堡、照燒北海道帆立貝、熔岩芝士、脆生菜🥪配上他他醬同香蒜檸檬蛋黃醬吉列和牛漢堡啱啱炸起,脆卜卜似日式可樂餅和牛漢堡厚身🐂有牛味又保持住肉汁幾驚喜係帆立貝,大大粒連裙邊,肉質仲好嫩白麵包正正常常🍞冇烘到香脆,
人氣鐵板燒三文治專門店,位於朗豪坊底層
甜品有Croffle同生果忌廉法式吐司

▶️ 自選沙律- 4款配料 ($58)
先來個健康沙律😋由菜底到配料、醬汁都可以自選

羅馬生菜咬落清脆🥬份量唔少
配料揀咗烤西蘭花、自家製烤雞肉、枝豆、煙蜜糖火腿
自選沙律- 4款配料

烤西蘭花冇特別調味,但口感爽脆
枝豆用鹽水浸過,食落鹹鹹地,口感唔錯
鍾意佢個煙燻味道,成為沙律入面味道最出眾嗰個👍🏻
稀杰度啱啱好,唔heavy得來又唔會冇味

▶️ 遊日懶人鐵板三文治 ($73)
配上他他醬同香蒜檸檬蛋黃醬
遊日懶人鐵板三文治

吉列和牛漢堡啱啱炸起,脆卜卜似日式可樂餅
和牛漢堡厚身🐂有牛味又保持住肉汁
幾驚喜係帆立貝,大大粒連裙邊,肉質仲好嫩
白麵包正正常常🍞冇烘到香脆,亦唔特別有嚼口

▶️ 超級玉子派對 ($42/半份)
凍款三文治有兩款,另一款係日式拉麵走麵
呢款入面全是蛋🥚有一粒切半日式溏心蛋同大量玉子沙律

可惜溏心蛋完全唔流心,蛋黃熟到起沙😢
玉子沙律係蛋黃醬混合切碎蛋白,個人覺得沙律醬太多,味道偏甜
同埋唔知點解顏色咁橙?平時食嘅蛋沙律都係淺黃色 :0
雪過關係,麵包偏硬,欠缺煙韌度,相對鐵板三文治失色
賣相唔錯,但實質唔好食,唔推介🙅🏻‍♀️
超級玉子派對

▶️ 粒粒炸魚薯條 ($45)
炸魚係麥樂雞size,炸得香脆可口,入面魚柳鮮嫩多汁🐟可以點旁邊嘅他他醬
不過朋友話薯條唔太好食,偏腍🍟
粒粒炸魚薯條

▶️ 粒粒西瓜檸檬特飲 ($38)
估唔到西瓜同檸檬又幾夾味喎🍉飲落好清爽解渴
第一啖可能有啲甜,但係等冰融左之後就啱啱好
底部真係有西瓜粒粒渣
食完啲炸嘢飲番杯都唔錯
粒粒西瓜檸檬特飲

鐵板三文治的確唔錯,相信其他款式都會好食 (對面兩個女仔食完大讚好味)
沙律健康得來又有飽腹感🥗最好係全部可以自選配搭,旁邊唔少人嚟淨係食沙律做light dinner
不過就真係唔太推介凍款三文治,始終會影響麵包質感

服務OK,落單即叫即製,炸物保持香脆,沙律食材新鮮
環境一般,座位唔算多,今次坐中間長枱,變咗同人搭枱🙈
價錢上合理,唔收加一,大概$130/人
唔好睇佢三文治似小食,食完幾飽肚~
自選沙律- 4款配料
遊日懶人鐵板三文治
粒粒西瓜檸檬特飲
  • 自選沙律
【咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治】⭐️⭐️⭐️⭐️主角是「咕嚕Buttermilk炸雞塊」,外層炸得香脆,裡面的雞髀肉仍然嫩滑多汁。配上菠蘿、他他汁和特製奇妙醬,味道酸酸甜甜,實在是跟大排檔的「咕嚕肉」有幾分相似。基本上這裡的三文治全部都非常「厚度」,要如何好好把握再送入口中,也是一門學問呢。【蝦兵蟹將鐵板三文治】⭐️⭐️⭐️⭐️所謂的蝦兵和蟹將,亦即是香脆蝦堡和脆炸軟殼蟹。加上淋滿醬汁的青木瓜沙律,整體口感都以爽脆為主。【紫沙冰】⭐️⭐️⭐️⭐️出奇地好喝。裡面包括藍莓、紅菜頭、蘋果、檸檬和胡蘿蔔,有濃濃的藍莓味,果味非常重。【粒粒蜜桃檸檬特飲】⭐️⭐️⭐️⭐️青新的蜜桃味加上檸檬,桃肉份量超多,味道清爽。

【咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治】

⭐️⭐️⭐️⭐️

主角是「咕嚕Buttermilk炸雞塊」,
外層炸得香脆,
裡面的雞髀肉仍然嫩滑多汁。
配上菠蘿、他他汁和特製奇妙醬,
味道酸酸甜甜,
實在是跟大排檔的「咕嚕肉」有幾分相似。

基本上這裡的三文治全部都非常「厚度」,
要如何好好把握再送入口中,
也是一門學問呢。

【蝦兵蟹將鐵板三文治】

所謂的蝦兵和蟹將,
亦即是香脆蝦堡和脆炸軟殼蟹。
加上淋滿醬汁的青木瓜沙律,
整體口感都以爽脆為主。

【紫沙冰】

出奇地好喝。
裡面包括藍莓、紅菜頭、蘋果、檸檬和胡蘿蔔,
有濃濃的藍莓味,
果味非常重。

【粒粒蜜桃檸檬特飲】

⭐️⭐️⭐️⭐️

青新的蜜桃味加上檸檬,
桃肉份量超多,
味道清爽。
2023-09-10 30 浏览
見Openrice好多好評,就試吓呢一間快餐三文治,基本上order咗10分鐘就可以取餐。今次冇叫到佢最基本嘅三文治款,揀咗一個遊日懶人鐵板三文治🥪$73。三文治入邊係有一個帶子,正正常常,另外最主要就係一大塊炸漢堡,但漢堡入面嘅喊口感超級差,好似一對爛肉咁,完全冇牛味,而且三文治好快凍晒,只可以話個炸皮食第一啖幾香。另外叫咗幾款小食,炸魷魚都算入得口,但三文治嘅價錢真係太貴啦,即使係收咁貴嘅價錢都應該要有對得住性價比嘅餡料😅
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥪 ꜰʟᴀᴠᴏʀꜰᴜʟ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ ᴅɪɴɴᴇʀ @ 🌟 HAND3AG《👽食神大媽食三文治》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:咕嚕咭嚕脆雞鐵板三文治 HKD 62黃金煙肉芝士鐵板三文治 HKD 48粒粒炸魚薯條 HKD 45脆脆芝士蝦球 HKD 38照燒蘑菇釀雞矍 HKD 38大甲香芋麻薯 Croffle HKD 38.👽 今次經過商場地庫,意外地發現呢間主打三文治嘅餐廳。從來未試過幫襯旺角分店,以前一路都係幫襯開尖沙咀店,一於試下呢間先。.🐔 揀左「咕嚕咭嚕脆雞鐵板三文治」,因為餐牌有隻手指公 😂 三文治入面有咕嚕BUTTERMILK炸雞塊、燒菠蘿、熔岩芝士、烤番茄、脆生菜、他他醬同特製奇妙醬。炸雞塊都幾大塊,炸完外層有層脆漿,算係幾多層次。.🥪 然後揀咗「黃金煙肉芝士鐵板三文治」,入面有日本厚滑蛋、煙肉、熔岩芝士、凱撒沙律、脆生菜、墨西哥辣椒醬、芥末籽蛋黃醬同H3燒烤醬。厚滑蛋好正,煙肉加上芝士同其他配料,味道豐富,呢個味道夠經典,幾好味。.🍟 除咗三文治,見佢個餐牌多左好多小食,所以叫左幾款試下。「粒粒炸魚薯條」算大份,魚柳係兩
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
照燒蘑菇釀雞矍 HKD 38
大甲香芋麻薯 Croffle HKD 38

咕嚕咭嚕脆雞鐵板三文治

黃金煙肉芝士鐵板三文治

🍟 除咗三文治,見佢個餐牌多左好多小食,所以叫左幾款試下。「粒粒炸魚薯條」算大份,魚柳係兩塊正方形嘅,炸得香脆,最正係超級多粗薯條,好脆。

粒粒炸魚薯條

🍤 另外係「脆脆芝士蝦球」,估唔到原來裡面塞滿咁大舊芝士,有芝士嘅濃郁味道,蝦球好彈牙。

脆脆芝士蝦球

🍄 仲有「燒蘑菇釀雞翼」,裡面有少量蘑菇,雞翼算係保持多汁,唔會過乾。

照燒蘑菇釀雞翼

🧇 最後當然要叫埋甜品啦!時令精選係「大甲香芋麻薯Croffle」麻薯幾煙韌,香芋味嘅忌廉好大堆,Croffle本身算幾大同酥脆,幾抵食。

大甲香芋麻薯 Croffle

👽 今次覺得比起以前個餐牌豐富咗好多,小食嘅質素反而令我有驚喜。

📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓26-27號舖

黃金煙肉芝士鐵板三文治
照燒蘑菇釀雞翼
大甲香芋麻薯 Croffle
2023-09-09 385 浏览
@hand3ag specializes in teppanyaki sandwiches 🥪 loaded with fillings 💫 imaginative and unique combinations 🎨 also offers salads, fries, and more 🥗@hand3ag 主打鐵板燒三文治 🥪 餡料豐富 💫 配搭天馬行空 具有特色 🎨 還提供沙拉 薯條等🥗🐓 春川辛辣鐵板三文治 HKD$62korean spicy chicken, sweet potato tempura, and cheese韓式春川辣炒雞 微酸香辣天婦羅甜番薯 香脆綿密 岩溶芝士 生菜韓式辣味味噌蛋黃醬 俄式蛋黃醬 酸酸辣辣🦀 蝦兵蟹將鐵板三文治 HKD$68soft shell crab, shrimp patty, papaya salad酥脆軟殼蟹 吉列手打蝦餅 香脆彈牙青木瓜沙律加生菜 感爽脆香蒜檸檬蛋黃醬 泰式酸辣蛋黃醬 酸酸甜甜🍟 自家手切薯條 (L) HK$32hand cut fires香脆滋味 少少辣粉 好惹味🍋 檸檬錫蘭紅茶 HKD$28ceylon lem

🐓 春川辛辣鐵板三文治 HKD$62

ceylon lemon tea
錫蘭紅茶底香濃 檸檬清新 清爽解渴

檸檬錫蘭紅茶

🥗自選沙律 (四款) HKD$58
build your own salad (4 toppings)
羅馬生菜 新鮮翠綠
蛋白質肉類 選擇多 分量足
自家製烤雞肉 煙蜜火腿 烤鴨胸 水煮日本雞蛋
意大利黑醋醬 香酸開胃

自選沙律

📍 @langhamplace 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖 🇭🇰
  • 自選沙律
  • 自家手切薯條
2023-09-08 22 浏览
嚟開朗豪坊呢邊睇戲,無意中發現地牢有一間日式三文治專門店,三文治有好多款式,款款都好爆料,仲有好多小食選擇,最啱睇戲之前快快食啦!朋友二人同行,一人揀選左個爆料三文治及價錢配小食!分別係蝦兵蟹將鐵板三文治($109)同遊日懶人鐵板三文治($114),價錢係徧貴,不過實在係物超所值!有蝦有軟殼蟹,仲有帶子添!有樣嘢好想讚佢個生菜,真係好似字面寫咁樣,好爽脆。加少少錢更可以有小食套餐。我同朋友照燒磨菇釀雞翼,食得舔舔脷、魷魚圈嘅魷魚都好新鮮,有煙un感,食落去好爽口!另外叫多咗一個半份三文治,因為佢個名超級得意,係日式拉麵走拉麵,中間嘅餡料加入咗面試,糖心蛋都係醃製過,加埋拉麵叉燒,成個口感好豐富!三文治嘅包係用黑芝麻方包,識落好香濃嘅芝麻味,值得一讚。

日式拉麵走麵
日式拉麵走麵
2023-09-08 28 浏览
早幾日扮完靚掛之後睇下有咩止下餓,落去B2睇下有咩食,平時快閃經過想去食今轉有時間去望下,見到日式三文治🥪超巨大,餡料迫爆三文治,度下佢有幾厚,我成隻食指咁厚🫣我地就外賣返屋企食喇,包裝好細心,返到屋企可以用焗爐或氣炸鍋整返熱,我就用左氣炸鍋個表皮口感更加脆,點左呢兩個款既包包,食完飽飽好滿足。蝦兵蟹將鐵板三文治 酥脆軟殼蟹蟹肉香口,吉列手打蝦餅是以手工打造的蝦餅,搭配上特製的醬汁,味道醇厚美味,估唔到我食蛋黃醬配泰式酸辣蛋黃醬X 香蒜檸檬蛋黃醬 3樣加埋有驚喜,而生菜🥬係脆,再加入青木瓜沙律,好出色的配搭😍遊日懶人鐵板三文治🥪吉列和牛堡超巨再夾照燒北海道帆立貝口感超佳,配埋焙岩芝士超邪惡,都係有一塊脆生菜🥬汁醬係他他醫X香蒜檸檬蛋黄醬韓式甜辣雞鎚🍗 味道香濃可口,翻熱都脆👍🏻

遊日懶人鐵板三文治🥪

韓式甜辣雞鎚🍗 味道香濃可口,翻熱都脆👍🏻
2023-09-06
午餐
2023-09-06 23 浏览
鐵板燒三文治真是啱晒我呢個麵包控,絕妙的fusions 配搭,每一款都好有驚喜!成為我每日都好期待嘅午餐🍗🍍咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治經典的咕嚕Buttermilk炸雞塊,外酥內嫩,搭配上燒菠蘿、熔岩芝士、烤番茄及脆生菜,讓口感層次豐富,每一口都是驚喜,好吃得無法停止🎉🌶️🥪春川辛辣鐵板三文治這款三文治以韓式春川辣炒雞為主角,辣度剛好,再配上天婦羅甜薯、熔岩芝士、脆生菜及韓式辣味噌蛋,辣而不燥,鹹甜適中,讓你每一口都猶如在春川的風情中漫步🍃🍄🍗照燒蘑菇釀雞翼這款照燒蘑菇釀雞翼,雞翼外皮酥脆,肉質鮮嫩,搭配上照燒醬汁的甘甜與蘑菇的鮮美,仲要冇骨啖啖肉!讓你無法抵擋其誘惑👍🍟🧀芝士焦糖洋蔥薯條這款薯條表面金黃酥脆,面上的洋蔥醬汁甘甜,再鋪上一層濃厚的芝士,甜咸之間,讓你的味蕾經歷一場美妙的冒險😋🦞🍝芝士龍蝦通粉其實龍蝦通粉先係秘密料理😂 我次次都追加外帶回家!坊間的芝士通粉全部百幾蚊起跳,呢度只係$70仲要好有水準‼️蝦肉質鮮嫩,通粉Q彈有勁,搭配上濃郁的芝士,口感豐富,味道醇厚,是豪華與滋味的完美結合💖

🍗🍍咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治

🌶️🥪春川辛辣鐵板三文治

🍄🍗照燒蘑菇釀雞翼

🍟🧀芝士焦糖洋蔥薯條

🦞🍝芝士龍蝦通粉

2023-09-05 237 浏览
之前路過觀塘見到呢間鐵板三文治店好吸引,原來朗豪坊都有分店,今次同朋友嚟諗住食個light dinner,點知不知不覺叫咗唔少嘢食🤣⭐️ 蝦兵蟹將鐵板三文治 ($68) ❤️7.8一睇menu覺得最吸引係呢份三文治! 入面有軟殼蟹、手打蝦餅、生菜、青木瓜沙律、香蒜檸檬及泰式酸辣蛋黃醬,食落都幾惹味,係想像中嘅味道~不過啲炸物因為醬汁嘅關係唔算超脆🤣 而最加分嘅係青木瓜沙律,口感爽脆味道清爽👍🏻⭐️芝士龍蝦汁通心粉 ($78) ❤️8.0通心粉份量比想像中多,兩個人share會冇咁膩!上面嘅芝士超邪惡好食,拉曬絲🤤 龍蝦汁唔算好濃,整體係以芝士味為主,都值得一試!⭐️芝士焗番茄肉丸 ($32) ❤️8.5呢個小食要試!肉丸好大粒又Juicy, 配埋番茄汁好夾好好食!芝士份量慷慨,好啱芝士控🤤⭐️日本白桃吉士醬忌廉法式多士 ($58) ❤️8.0見好多人讚佢嘅甜品,試一試又真係唔錯!多士浸得夠濕潤,呢個價錢嚟講幾抵食! 配上白桃同雪糕清新啲,吉士醬都夾但略嫌份量太多,會有啲飽😂 大家可以整走少少先食🙊

⭐️ 蝦兵蟹將鐵板三文治 ($68) ❤️7.8

⭐️芝士龍蝦汁通心粉 ($78) ❤️8.0

⭐️芝士焗番茄肉丸 ($32) ❤️8.5

⭐️日本白桃吉士醬忌廉法式多士 ($58) ❤️8.0
  • 芝士龍蝦汁通心粉
  • 芝士焗番茄肉丸
  • 日本白桃吉士忌廉法式吐司
2023-09-02 32 浏览
。Oppa炸雞鐵板三文治 ($52) - 韓風的炸雞加上泡菜、醋漬蘿蔔絲等材料,酸甜又開胃,烤過的多士香口又煙韌。 。照燒磨菇釀雞翼 ($38) - 雞翼中間釀磨菇片,飽滿多汁。 。芝士焗蕃茄肉丸 ($32) - 肉丸大大粒,多汁又美味,仲要超多芝士。 。芝士辣肉醬薯條 ($38) - 辣肉醬配薯條好惹味,除了肉醬,原來還有芝士醬和牛油果醬,令人幾驚喜。 。芝士龍蝦汁通心粉 ($78) - 通心粉帶有淡淡的龍蝦汁味,面頭滿滿的拉絲芝士,非常邪惡。

2023-09-02 18 浏览
慢調撕理食肉獸鐵板三文治🥪兩塊嘅包皮整到外脆內軟,除咗肉嘅份量多之餘,入面仲有超多嘅椰菜絲同蘿蔔絲,額外配埋蔬菜,一啖咬落去好滿足💯歐陸監獄鐵板三文治🥪包皮外脆內軟就唔多講啦~ 呢款係以肉丸同蛋蛋做主角,一開頭都諗用肉丸做餡咪好奇怪,好似一啖就食哂啲餡咗,點知見到仲有蛋蛋🥹 用鐵板整嘅關係,我覺得呢款比慢調撕理個款嘅肉味就再出啲,更香口🤤兩杯飲品就無咩特別,.正正常常啦🫣 反而個圈圈薯粉我就覺得好特別,好似啲彈弓咁,上到枱影完相都唔會話淋晒,蘸上啲醬嚟嚟食好好味,成餐食完覺特真係好邪惡🥹 已經好想encore再食埋緊其他嘅款嘅三文治呀🤭
慢調撕理食肉獸鐵板三文治🥪

歐陸監獄鐵板三文治🥪