2022-08-18 29 浏览
晚上想食輕量版晚餐,路經朗豪坊地下察覺到有間專賣三文治及沙律,望望餐牌都幾吸引⋯⋯可以自己選擇配料,如果有三文魚及牛油果就更加好。食後觀感~食物新鮮,比較特別係有鷹嘴豆+合桃,但係《檸檬芝麻醬》~ 比較少,如果醬汁可以分開上就好。飲品~凍檸檬錫蘭紅茶~味道好特別。
外卖自取
依間主打多款爆餡三文治係朗豪坊店就以半開放式設計, 亦有提供croffle, 吐司, 炸物小食同飲品, 款式都係偏韓式🤗服務都係自助的, 由係counter落單, 去到pick up, 搵位同埋自取所需餐具都係靠自己💪🥪sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ· 遊日懶人鐵板三文治 $73﹟麵包烘熱後微脆且軟熟😋三文治主要有塊炸和牛漢堡同埋照燒帆立貝💁🏻‍♀️漢堡外表炸得香脆, 內裏肉質軟腍, 牛味更濃會再好啲🙂帆立貝就正常發揮, 如果有多幾粒就好😆🥪sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ· 蝦兵蟹將鐵板三文治 $68﹟麵包同樣熱辣辣夠軟熟, 主角軟殼蟹同蝦餅都炸得香脆🥰中間仲有啲酸酸地既青木瓜沙律, 口感爽脆, 整體調味同口感都不錯💕🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 大甲香芋牛角包窩夫 $38﹟牛窩夫外層keep到酥脆, 咬落都鬆軟帶牛油香☺️面頭有靚靚紫色且味道香甜既芋頭蓉, 仲配有幾粒軟糯既麻糬💜🥤ᴅʀɪɴᴋ·粒粒蜜桃檸檬特飲 $38﹟無諗過檸檬同蜜桃既味道都可以共存🤣presentation方面成件事好清新🍑🌱飲落2種味道都平衡, 清清地咁, 甜度亦唔會高, 有助減低膩感😝

🥪sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ· 遊日懶人鐵板三文治 $73

🥪sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ· 蝦兵蟹將鐵板三文治 $68

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 大甲香芋牛角包窩夫 $38

🥤ᴅʀɪɴᴋ·粒粒蜜桃檸檬特飲 $38
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
2022-08-12 34 浏览
💕HAND3AG餐廳主打爆餡三文治,餡料方面好有創意,炸雞、手撕雞、薯餅甚至 mac & cheese都可以成為三文治嘅餡料😋另外有沙律、主食小食同甜品🥐.🌈慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $58以鐵板烘過嘅麵包軟綿厚身,剛好hold住澎湃嘅餡料.手撕豚肉好入味,配上熔岩芝士、烤番茄、脆生菜、墨西哥辣椒醬同芥末籽蛋黃醬,甜、辣、加上芝士咸香,味道豐富🥪最特別係加咗炸洋蔥圈,味道上又多一種層次.🌈甜辣雞鎚 $38甜辣醬唔會太辣,醬汁包裹住雞鎚🍗雞皮炸得香脆,係一個幾惹味嘅小食.🌈自選沙律 $58菜底可自選羅馬生菜或者混合沙律菜🥗配料選擇都唔少,揀咗鷹咀豆、吞拿魚塊、烤豆腐同烤西蘭花,配意大利黑醋醬,口味清新.🌈雙重芝士通心粉 $68雙重芝士果然係落足料,通粉上面鋪滿濃厚芝士,芝士味超濃郁,裡面嘅火腿同洋蔥亦好加分,大愛❤️.🌈蜜桃薑茶 $28食咗芝士、炸雞,無糖嘅熱茶剛好可以解解膩☕️
💕HAND3AG

🌈慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $58
以鐵板烘過嘅麵包軟綿厚身,剛好hold住澎湃嘅餡料

最特別係加咗炸洋蔥圈,味道上又多一種層次

🌈甜辣雞鎚 $38

🌈自選沙律 $58

🌈雙重芝士通心粉 $68

🌈蜜桃薑茶 $28
食咗芝士、炸雞,無糖嘅熱茶剛好可以解解膩☕️
外卖自取
對於喺朗豪坊返工嘅我Hand3ag簡直係平價而又好食嘅恩物Menu選擇都幾多可以單叫份三文治亦可以跟餐跟飲品試過唔同口味覺得大力水手鐵板三文治 ($52)係最好食三文治裡面好多料正確嚟講係爆餡!對女仔嚟講份量好大份食半份已經飽入面嘅炸雞唔會好乾,有少少肉汁加埋沙律、芝士、洋蔥蛋黃醬、菠菜煙肉醬食落口感好豐富價錢唔貴值得推介!除咗三文治小食都有好多選擇雞翼、薯條、洋蔥圈、肉丸細食嘅女仔可以兩個人叫一份三文治加啲小食就夠晒飽
對於喺朗豪坊返工嘅我
Hand3ag簡直係平價而又好食嘅恩物

Menu選擇都幾多
可以單叫份三文治
亦可以跟餐跟飲品

試過唔同口味
覺得大力水手鐵板三文治 ($52)係最好食
三文治裡面好多料
正確嚟講係爆餡!
對女仔嚟講份量好大份
食半份已經飽
入面嘅炸雞唔會好乾,有少少肉汁
加埋沙律、芝士、洋蔥蛋黃醬、菠菜煙肉醬
食落口感好豐富
價錢唔貴
值得推介!

除咗三文治
小食都有好多選擇
雞翼、薯條、洋蔥圈、肉丸
細食嘅女仔可以兩個人叫一份三文治加啲小食就夠晒飽
2022-08-11 34 浏览
鐵板三文治ʜᴀɴᴅ3ᴀɢ 香港都食到大熱爆餡鐵板三文治✌🏻 @hand3ag地理位置方便,位於旺角朗豪方商場地下店舖方面裝修得好靚 而且座位寛闊 絕對坐得夠舒服 自選沙律 $58沙津配料選擇勁多😋有烤豆腐、鷹嘴豆、烤甜粟米、雞蛋等等我今次揀左自家製烤雞肉、吞拿魚塊、青瓜及烤麵包粒~沙律份量好足料,配埋凱撒沙律醬😋幾清新又健康!!咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62兩片烘得外脆內軟的麵包夾住脆卜卜的炸雞炸雞肉質爽彈 材料勁多 層次勁分明 爆哂餡 配搭上來耳目一新的感覺 口感豐富 照燒蘑菇釀雞翼 $45OMG~ 去埋骨再釀芝士蘑菇🧀勁香脆同惹味 仲好𝕛𝕦𝕚𝕔𝕪 添啊絕對值得再試喔!香脆炸雞塊 $32這個性價比不錯, 外脆內嫩 ~雞粒啖啖肉,微辣得黎又香口🔥芝士焗番茄肉丸 $32芝士味道真係好濃郁~係我最愛嘢食之一😋 新鮮焗起,蕃茄醬同芝士十分MATCH檸檬錫蘭紅茶 $28味道甜甜酸酸,健康好飲
鐵板三文治ʜᴀɴᴅ3ᴀɢ

香港都食到大熱爆餡鐵板三文治✌🏻 @hand3ag
地理位置方便,位於旺角朗豪方商場地下
店舖方面裝修得好靚 而且座位寛闊 絕對坐得夠舒服

自選沙律 $58
沙津配料選擇勁多😋有烤豆腐、鷹嘴豆、烤甜粟米、雞蛋等等
我今次揀左自家製烤雞肉、吞拿魚塊、青瓜及烤麵包粒~
沙律份量好足料,配埋凱撒沙律醬😋幾清新又健康!!

咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62
兩片烘得外脆內軟的麵包夾住脆卜卜的炸雞
炸雞肉質爽彈 材料勁多 層次勁分明 爆哂餡
配搭上來耳目一新的感覺 口感豐富

照燒蘑菇釀雞翼 $45
OMG~ 去埋骨再釀芝士蘑菇🧀
勁香脆同惹味 仲好𝕛𝕦𝕚𝕔𝕪 添啊
絕對值得再試喔!

香脆炸雞塊 $32
這個性價比不錯, 外脆內嫩 ~
雞粒啖啖肉,微辣得黎又香口🔥

芝士焗番茄肉丸 $32
芝士味道真係好濃郁~
係我最愛嘢食之一😋 新鮮焗起,蕃茄醬同芝士十分MATCH

檸檬錫蘭紅茶 $28
味道甜甜酸酸,健康好飲
2022-08-11 19 浏览
原來朗豪坊地底開咗呢間新野 專賣三文治、沙律等輕食 亦有得堂食 都好多人排隊~蝦兵蟹將鐵板三文治 $68裏面有酥脆軟殼蟹、吉列手打蝦餅、青木瓜沙律同生菜 配上開胃檸檬蛋黃醬同泰式酸辣蛋黃醬餡料同醬嘅配搭都好夾 炸物香脆口感豐富😋脆脆芝士蝦球 $38炸蝦餅變成球狀 炸得香脆 裏面就裝咗流心芝士 有拉絲效果 幾好食😋粒粒西瓜檸檬特飲 $38好啱夏天好清新~ 裏面嘅西瓜粒粒都好甜雙重芝士通心粉 $68超邪惡勁多芝士鋪喺面頭🙈 heavy之選😆芝士焦糖洋蔥薯條 $38即炸薯條配上秘製芝士醬同軟身嘅焦糖洋蔥 充滿甜香

蝦兵蟹將鐵板三文治 $68

超邪惡勁多芝士鋪喺面頭🙈 heavy之選😆

芝士焦糖洋蔥薯條 $38
即炸薯條配上秘製芝士醬同軟身嘅焦糖洋蔥 充滿甜香
2022-08-10 48 浏览
🥪一直都想試下呢間人氣爆餡三文治,見朗豪坊開左堂食分店就一於試下🍗OPPA炸雞鐵板三文治 $52真係超級爆餡 入面有滿滿嘅泡菜、醋漬紅蘿蔔同蘿蔔絲,仲有勁多燒烤醬,泡菜醬汁同蛋黃醬一口真係食唔晒😂鐵板三文治麵包麵係有烘底,食落去微脆香口由於真係好多餡,食起上黎比較倫盡,如果餐廳可以提供將三文治開半服務就會更方便大家食同打卡。🇯🇵遊日懶人鐵板三文治 $73呢個餡料非常高質,夾左炸到脆卜卜嘅吉列和牛漢堡,一大粒照燒帆立貝。醬汁用上左香蒜檸檬蛋黃醬,有助中和炸物嘅油膩感🥐CROFFLE 大甲芋泥麻糬 餐廳會有幾款唔同嘅croffle , 芋泥份量好多鋪滿左成個Croffle.芋泥口感超綿密細緻,如果會翻焗令Croffle 更脆就更好🍟芝士辣肉醬薯條 $38有三種醬料,分別係肉醬、牛油果醬同芝士。🥤日本白桃乳酪沙冰 $42呢個喜出望外!估唔到沙冰入面會有唔少白桃果肉。沙冰甜度適中,非常解渴。

🍗OPPA炸雞鐵板三文治 $52
OPPA炸雞鐵板三文治

鐵板三文治麵包麵係有烘底,食落去微脆香口

🇯🇵遊日懶人鐵板三文治 $73

醬汁用上左香蒜檸檬蛋黃醬,有助中和炸物嘅油膩感
遊日懶人鐵板三文治

🥐CROFFLE 大甲芋泥麻糬
如果會翻焗令Croffle 更脆就更好
Croffle    大甲芋泥麻糬

🍟芝士辣肉醬薯條 $38
有三種醬料,分別係肉醬、牛油果醬同芝士。
芝士辣肉醬薯條

🥤日本白桃乳酪沙冰 $42

遊日懶人鐵板三文治
Croffle    大甲芋泥麻糬
芝士辣肉醬薯條
2022-08-09 25 浏览
今日突然想食三文治, 上次食過呢間店都唔錯, 於是今日encore試埋另一個口味,上次食過慢調撕理食肉獸, 今次就食咕嚕咕嚕脆雞三文治, 麵包面烘得陣陣牛油香味, 然後菠羅勁juicy, 噴曬d汁去台面,豐富醬汁同生菜簡直令人回味無窮,炸雞俾醬汁浸淋左無咁脆但依然保留香味~不過芝士味就唔太突出, 被醬汁味道蓋過左.仲有嘅缺點就係比較難咬, 上一次明明都係對半切開, 食落比較方便, 今次原個上, 食得有d「那西」, 整到成隻都係醬汁.總括而言, 都係我心目中數一數二嘅三文治~希望店家推出更多優惠, 咁我就可以多d黎幫襯喇~

2022-08-08 557 浏览
行朗豪坊攰攰地,於是搵地方休息,順便搵野食😎 見到有間主打食鐵板三文治,餡料配搭豐富又夠特別,小食種類多。餐廳空間感大,坐得舒適。🥪 遊日懶人鐵板三文治 $73有吉列和牛漢堡、照燒北海道帆立貝、熔岩芝士、脆生菜、他他醬、香蒜檸檬蛋黃醬。原來他們的三文治是用自家製酸種麵包😍,用鐵板輕輕烤香表面,即叫即製。吉列和牛外脆內軟,仲好juicy,帆立貝大大粒有2粒。每一口都很足料。醬汁味道豐富,食落唔會乾爭爭👍🏻🥤粒粒西瓜檸檬特飲 $38檬檬配西瓜的配搭很新鮮,飲落很重西瓜味、食到粒粒果肉。整體很解渴,不錯喔❣️🥤奧利奧沙冰 $42濃濃oreo味,透心涼✨🦑 脆炸魷魚$32魷魚沾上啤酒脆漿炸,非常酥脆。配上蛋黃醬,夠哂惹味👍🏻🍚 脆炸西班牙燴飯球 $38呢個見幾特別,一於試試!將西班牙海鮮燴飯搓成飯球炸,外脆內軟,很香很夠味🤤🍤 脆脆芝士蝦球 $38咬落芝士還是流心,芝士控必食✨ 蝦肉彈牙但個人覺得稍微少左啲。一開始還怕不夠食,但我跟🐷先生食完都很飽肚。🐷先生更對三文治讚不絕口😆 啖啖肉又多醬,抵食夾大件👍🏻

🥪 遊日懶人鐵板三文治 $73

🥤粒粒西瓜檸檬特飲 $38

🥤奧利奧沙冰 $42
濃濃oreo味,透心涼✨

🦑 脆炸魷魚$32
魷魚沾上啤酒脆漿炸,非常酥脆。配上蛋黃醬,夠哂惹味👍🏻

🍚 脆炸西班牙燴飯球 $38

🍤 脆脆芝士蝦球 $38

2022-08-06
  • 遊日懶人鐵板三文治
  • 粒粒西瓜檸檬特飲
2022-08-07 22 浏览
🥪HAND3AG成日都見到人介紹 已經心郁郁好想食😚今日去開朗豪坊就決定買番屋企 同屋企人分享🤍見到張餐牌真係好眼花撩亂 選擇困難症🤭真係好吸引啊🥪遊日懶人鐵板三文治 見餐牌有👍🏻圖案 咁就試一試 餡料有吉列和牛漢堡|照燒北海道帆立貝|熔岩芝士|脆生菜|他他醬|香蒜檸檬蛋黃醬✨份量真係十足 帆立貝都跟番份量亦都大大粒好鮮甜🤤和牛亦都好juicy 連埋啲醬料真係好滿足😳最後悔既係冇即場熱辣辣食 唔係一定更加正😍愛上了 必叫啊!🥪黃金煙肉芝士鐵板三文治餡料有日本厚滑蛋|煙肉|熔岩芝士|凱撒沙律|H3燒烤醬| 芥末籽蛋黃醬三文治配蛋本身就已經係絕配 仲要係厚蛋☺️我favourite 就係蛋💗而拎到番屋企煙肉都冇變得好乾身 加埋芝士同醬汁 成個配搭係唔會錯 唔會唔鍾意食🤤緊係要試下D小食啦 簡左兩款✨芝士焗蕃茄肉丸🧆每粒肉丸都佈滿邪惡既芝士😚不過連同蕃茄一齊焗 食落口唔會好膩 中和番韓式甜辣雞腿🍗炸得香脆金黃 不過真係幾辣下😳好惹味

見到張餐牌真係好眼花撩亂 選擇困難症🤭真係好吸引啊

🥪遊日懶人鐵板三文治

🥪黃金煙肉芝士鐵板三文治

緊係要試下D小食啦 簡左兩款✨

芝士焗蕃茄肉丸🧆

韓式甜辣雞腿🍗
炸得香脆金黃 不過真係幾辣下😳好惹味

2022-08-06 33 浏览
第一次幫襯,無買到佢哋嘅三文治反而試咗佢嘅沙律細沙律可以揀四款配料大沙律就可以揀五款有好多款都好啱我心水為咗滿足晒所有要求當然買可以揀五款嘅大沙律啦「沙律吧」嘅配料睇落都幾新鮮今次沙律菜底揀咗混合沙律菜配料就揀咗烤雞肉、烤豬手、烤豆腐、鷹嘴豆同烤西蘭花醬汁因為見到係期間限定所以揀咗檸檬芝麻醬😝大大盒🤩🤩我哋兩個唔係咁大食嘅女仔share食都好夠飽呢度全部配料其實我都推介烤雞好惹味,豬手都唔會韌烤西蘭花同烤豆腐好香口個醬汁有啲檸檬香,比平時嘅芝麻醬感覺fresh啲不過個人其實比較鐘意喺沙律落醋所以下次都係會揀返vinaigrette🤪佢嘅三文治都好吸引下次再試試佢先
第一次幫襯,無買到佢哋嘅三文治
反而試咗佢嘅沙律
細沙律可以揀四款配料
大沙律就可以揀五款

有好多款都好啱我心水
為咗滿足晒所有要求
當然買可以揀五款嘅大沙律啦

「沙律吧」嘅配料睇落都幾新鮮
今次沙律菜底揀咗混合沙律菜
配料就揀咗烤雞肉、烤豬手、烤豆腐、鷹嘴豆同烤西蘭花
醬汁因為見到係期間限定所以揀咗檸檬芝麻醬😝
大沙律

大大盒🤩🤩
我哋兩個唔係咁大食嘅女仔share食都好夠飽

呢度全部配料其實我都推介
烤雞好惹味,豬手都唔會韌
烤西蘭花同烤豆腐好香口
個醬汁有啲檸檬香,比平時嘅芝麻醬感覺fresh啲
不過個人其實比較鐘意喺沙律落醋
所以下次都係會揀返vinaigrette🤪

佢嘅三文治都好吸引下次再試試佢先
2022-08-06
5 分钟 (外卖自取)
午餐
大沙律
2022-08-03 73 浏览
《足料爆餡三文治🥪》———————————————-#HAND3AG 🖐🏻-夏日炎炎,唔想成日食飯,想食得清爽啲啲,就揀咗呢間本地品牌餐廳,食佢哋主打嘅鐵板燒爆餡三文治🍞 用料特別,有好多種不同mix & match嘅配搭😎-🥪 遊日懶人鐵板三文治大大塊吉列和牛漢堡夾喺中間,炸得超香脆,食落啖啖肉🐮 仲有粒照燒北海道帆立貝,夾埋熔岩芝士、他他醬同香蒜檸檬蛋黃醬,都幾juicy,超級足料好豐富😝-🥪 慢條撕理食肉獸鐵板三文治佢個名夠哂搞笑,顧名思義就係手撕慢煮豬肉,塞滿成個三文治,非常飽肚,而且一啲都唔鞋,仲配搭新鮮既蔬菜,十分Fresh💚 -另外我哋仲叫咗兩款小食,脆炸魷魚炸得好脆,配是拉差蛋黃醬好惹味🦑 脆炸蝦甜辣醬味濃,充滿韓風🇰🇷 最近飲埋大大杯嘅日本白桃乳酪沙冰,夠哂清爽解渴🍑-⭐️價錢參考:遊日懶人鐵板三文治:$73慢條撕理食肉獸鐵板三文治:$58脆炸魷魚配是拉差蛋黃醬:$32韓式甜辣脆炸蝦:$45日本白桃乳酪沙冰:$42🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$125
《足料爆餡三文治🥪》
日本白桃乳酪沙冰:$42
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$125
2022-07-31
有時夜晚唔想食咁飽就想食下三文治🥪,最近就同朋友去左朗豪坊一間主打日式鐵板燒三文治既餐廳到試試,食完先發現原來三文治都可以咁新穎有趣🤩◦ 歐陸監獄鐵板三文治 ($58)呢份三文治材料好豐富,包括卡邦尼通心粉、蕃茄肉丸、炸薯餅、熔岩芝士、荷包蛋、脆生菜、H3燒烤醬、俄式蛋黃醬😆個人覺得材料配搭幾新穎,食落都飽肚;如果可以幫我地切為兩份就更方便同朋友share食😛◦ 韓式甜辣脆炸蝦/H3自家手切薯條(M) ($45/$25)呢兩份小食都炸得幾脆口,食落唔會好油膩,過下口癮都唔錯🤣◦ 士多啤梨吉士忌廉法式吐司 ($48)呢份厚多士係先浸左蛋漿同牛奶然後再去煎到金黃色;佢上面鋪滿士多啤梨,再配埋吉士醬同埋雪糕口感都幾豐富;製作時間要20分鐘,想試既朋友記得預番時間😛◦ 伯爵茶鮮奶咖啡/洋甘菊薰衣草茶 ($42/$28)咖啡都OK唔會太甜;而洋甘菊薰衣草茶都唔錯可以解膩🥰其實餐廳仲有唔少食物例如croffle同埋salad bar,可惜今次食唔到,希望下次有機會再試試😝📍HAND3AG | @hand3ag旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖 (到訪分店)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館

◦ 歐陸監獄鐵板三文治 ($58)

呢兩份小食都炸得幾脆口,食落唔會好油膩,過下口癮都唔錯🤣

◦ 士多啤梨吉士忌廉法式吐司 ($48)

◦ 伯爵茶鮮奶咖啡/洋甘菊薰衣草茶 ($42/$28)
咖啡都OK唔會太甜;而洋甘菊薰衣草茶都唔錯可以解膩🥰

📍HAND3AG | @hand3ag
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖 (到訪分店)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226號舖
中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖
觀塘開源道64號源成中心地舖
2022-07-31 24 浏览
成日經開都見到佢,今次終於忍唔住買個外賣返屋企試下!外賣包裝得唔錯,唔會漏汁,仲有大大個紙依俾你拎返去~ 🍭咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治($62)嚟到呢間餐廳一定要食佢哋嘅人氣鐵板三文治!我就叫咁呢款,但建議即場食會好食啲,因為佢入面有好多醬,拎返屋企有啲淋~ 脆雞好嫩滑!入面仲有菜、蕃茄同菠蘿~🍭芝士龍蝦汁通心粉($78)超級邪惡嘅龍蝦通心粉,入面仲有蝦~ 芝士厚好厚,翻熱食會變成熱溶芝士!仲食到龍蝦汁味,唔錯~🍭自選沙律4款($58)自選沙律我揀咗生菜、水煮日本雞蛋、日本仿蟹柳、烤豆腐、烤西蘭花,加埋凱撒沙律醬~ 整體好fresh,食之前要撈勻佢呀~ 🍭脆脆芝士蝦球($38)佢地仲有幾款特色小食,我就揀咗呢個,好好食!蝦球包住成粒芝士,蝦味出之餘芝士又唔會好膩,炸得香脆,正!

🍭咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治($62)

🍭芝士龍蝦汁通心粉($78)

🍭自選沙律4款($58)

🍭脆脆芝士蝦球($38)
2022-07-29 24 浏览
好多人都係嚟食呢度嘅爆餡鐵板三文治🥪但法式吐司都好正‼️白桃吉士忌廉吐司🍞賣相好吸引❤️吐司非常之鬆軟 蛋香十足🥚再加埋軟滑嘅吉士醬、香甜白桃肉🍑同凍冰冰嘅雲呢拿雪糕🍦口感味道好豐富✨