2021-11-29
【打卡一流嘅純白cafe 一嘗龍蝦肉滿瀉嘅滋味】今日去咗旺角通菜街呢頭搵嘢食,見到呢間Cafe門口睇落好型於是就入咗去try try,Cafe仲有上層,裏面嘅裝修亦都好別樹一格,用咗白色米白色做主色,仲有個小地台,淨係打卡都一流。我哋今次就食咗以下呢幾樣野:龍蝦包·脆薯條店員上枱嘅時候已經聞到好香蒜蓉龍蝦味🤩 龍蝦包蝦肉幾大舊,雖然就混合左一啲蝦仔入去,但係整體嘅蝦量都好多,食落口都係好滿足,加上濃郁嘅蒜蓉香草調味,好惹味香煎牛小排香煎牛小排用咗煎腸粉同埋燒粟米做伴菜,兩樣都好特別亦都正常發揮,牛小排嘅熟度啱啱好,如果肉質再嫩啲就Perfect芒果熏綠茶聞落勁香芒果味好吸引,飲落就偏綠茶味多啲,夾埋都係好fresh好解膩嘅濃爆72%Real朱古力鮮奶飲得出濃朱古力配鮮奶嘅味,真材實料……………………………….📍 GRIND SIZE地址 : 旺角通菜街10號地舖
龍蝦包·脆薯條
香煎牛小排
芒果熏綠茶
濃爆72%Real朱古力鮮奶
飲得出濃朱古力配鮮奶嘅味,真材實料
……………………………….
📍 GRIND SIZE
地址 : 旺角通菜街10號地舖