行過旺角見到呢間富有異國情調既Cafe,主要以白色同石塊,望落好chill好渡假feel☺️我覺得有啲似希臘個種白藍渡假風😍呢個星期番工番到累累地,二話不說決定入去食個lunch忙裏偷閑一下😆餐廳🍴出面仲煮住「窮撚賣咖啡」,睇黎咖啡都係賣點,但最近胃唔舒服就下次再試平日lunch time,我地去到既時候都幾full店員好快俾左餐牌我地,lunch menu選擇唔少,仲有主菜單可以揀我地其實唔算餓,主要係見到自己岩feel既餐廳想舒舒服服悠閑地食餐飯,不過食物質素都有驚喜😍我地揀左慢煮法國黃油雞配沙嗲煎腸粉,加左個小食拼盆同埋飲品👍🏻最後仲追加左個甜品😋食物上菜速度都幾快,先黎既係小食拼盆本身我地諗住加個小食,點知樣樣都咁吸引就叫左拼盆😆貪佢樣樣都可以食到又唔會太多太飽🔅日本炸蠔🦪炸到好金黃色,係我鐘意既吉列蠔個種,因為咬內去外脆內軟👍🏻外層係酥脆咬落咔咔聲,內裏一咬落去蠔既鮮味出晒黎,都幾juicy而且一啲都唔腥,連我唔好蠔都覺得幾好食👍🏻🔅日式芝士年糕同樣外層炸到好酥脆但比炸蠔更酥薄一咬落去就係年糕既軟同埋糯,之後食到流心既芝士,咸咸地帶有豐富奶香😋係好食個種芝士年糕🔅黑松露薯條主角

平日lunch time,我地去到既時候都幾full

食物上菜速度都幾快,先黎既係小食拼盆

🔅日式芝士年糕
同樣外層炸到好酥脆但比炸蠔更酥薄

🔅黑松露薯條

主角一定係呢個黑松露薯條,我地見隔離枱OL叫左幾份share黎食賣相非常吸引😍
薯條炸到金黃香脆,上面仲灑左啲黑松露碎,咬落去夠脆又唔會油淋淋
重點重點係個黑松露醬口感creamy而且超級香黑松露味,食落去濃濃既黑松露香超幸福
勁快俾我地K.O.左個薯條😆

主菜係慢煮法國黃油雞配沙嗲煎腸粉
黃油雞係雞髀🍗而且啖啖肉👍🏻肉質唔錯,外皮有再煎過所以有啲脆感同埋香口啲
配埋沙嗲醬食就更加惹味👍🏻

主菜配煎腸粉係幾新穎,如果你食悶左配飯,真係可以試下呢個煎腸粉
無飯咁飽而且煎過既腸粉都幾香口,配埋沙嗲醬就更加正😍

飲品我地揀左蜂蜜提子🍇梳打
飲落係滿滿既提子香再伴隨淡淡蜂蜜既清香
成杯特飲都好清新refreshing 配沙嗲岩晒👍🏻👍🏻

食食下胃口大開我地追加左甜品叫「不是飲品。凍檸茶」
係茶味既心太軟配上檸檬🍋雪芭

上到黎賣相都唔錯,幾精緻😋👍🏻
檸檬🍋雪芭唔會好酸 食落檸檬味都幾突出同埋夠晒清新配心太軟呢類偏漏既甜品就岩晒,可以解膩😆

心太軟有溶岩效果,焗既時間岩岩好
食落係濃濃錫蘭紅茶既香味,微微澀味又唔會太甜
出面亦焗到脆脆地,口感好豐富
配埋檸檬🍋雪芭
有種真係好似「食」緊檸檬茶既感覺😆
呢個甜品幾有心思幾得意😎
2022-06-26 357 浏览
同友人黎左呢間cafe食個tea,平日下午唔多人,怕黎到要等位可以打電話黎訂枱。我都有打電話訂枱,女店員都好有禮貌,仲問我有冇特別要求,呢點幾impressed我,因為有啲人可能想黎慶生慶anniversary架嘛😆可能有啲特別既request或想坐某啲位置。我地黎到就安排有梳化座既位置,其實係一張二人枱泊過去梳化,坐梳化既我覺得張枱有啲矮既。我地叫左一個前菜兩個main,三樣都唔錯既👍🏼蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 (HK$88)呢個蛋餅應該係餐廳既人氣小食,賣相都吸引,佢唧既明太醬都幾靚,有少少三文魚籽同蟹肉絲係面做toppings,切開蛋餅啲蛋漿就流出黎,超流心。味道方面我就覺得差少少,其實明太子蟹肉既味道唔夠,蛋味就一般般,佢既蛋餅係軟淋一啲,入面都有少少薯仔粒既,整體黎講還可以,但唔係我食過好食既蛋餅頭幾位了。風乾腩肉卡邦尼手捲粉 (HK$88)呢個反而有驚喜,有別於平時食既carbonara 呢碟用手捲粉唔係長條意粉,手捲粉我覺得更好食。個汁係扁杰身,但調得剛好。呢個carbonara係用風乾腩肉,比煙肉厚切啲,更有咬口,我覺得成碟都整得幾好食😋慢煮法國黃油雞配沙嗲汁煎腸粉 (

蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 (HK$88)
蟹肉明太子流心西班牙蛋餅

風乾腩肉卡邦尼手捲粉 (HK$88)
風乾腩肉卡邦尼手捲粉

慢煮法國黃油雞配沙嗲汁煎腸粉 (HK$128)
慢煮法國黃油雞配沙嗲汁煎腸粉

呢碟係fusion菜,冇諗過雞脾肉可以配腸粉🤣仲要加沙嗲汁。雞脾肉煮得好嫩,腸粉都煎得好好,食落唔會一舊粉,都彈牙,配上沙嗲汁好惹味,會不停想夾黎食🤣,腸粉份量都多架!

Baileys Mocha (跟餐+HK$30,原價HK$48)
Baileys  Mocha

我係望到咖啡師拉花,佢好認真地拉個靚圖案,其實我冇expect杯咖啡咁靚,個海馬拉花靚到一個點!杯咖啡黎到已經聞到好香 baileys味,飲落都有baileys 既酒香朱古力味,咖啡味都出,兩個味都好balance,總之就係色香味俱全,冇諗過杯咖啡咁出色👍🏼
Baileys  mocha

可惜餐廳既冷氣唔夠涼,食飯時都食到出汗,我地問左女店員先知冷氣壞壞地,佢都即刻將工作枱面既小風扇吹向我地到,佢地店既服務真係好好,女店員又會主動過黎斟水幾次👍🏼服務一流!

味道 ★ ★ ★ ★ ☆
環境 ★ ★ ★ ☆ ☆
服務 ★ ★ ★ ★ ☆
性價比★ ★ ★ ★ ☆
風乾腩肉卡邦尼手捲粉
Baileys  Mocha
2022-06-26 4 浏览
食店: GRIND SIZE CAFE @旺角張梁點餐👦🏻👧🏻1)$88《蟹肉明太子流心西班牙蛋餅》評分(10分滿分):8⃣食評💬:平時啲蛋餅都係卷狀或長方形,第一次見圓形仲要係流心🤣蛋好好厚身真材實料,面頭有千島醬同埋明太子,鮮味十足。2)$128《紐西蘭鑽石蜆麻辣意粉》評分(10分滿分):9️⃣食評💬:鑽石蜆大大隻好鮮甜,配上麻辣意粉好夾!呢一種麻辣味係川味嗰種,唔會太辣但係又好惹味,食完一碟都唔夠喉🤣3)$78《不是。凍檸茶》評分(10分滿分):9️⃣食評💬:紅茶味嘅朱古力心太軟,配上檸檬味嘅葩,好出色👏🏼兩樣嘢撈埋嚟食嘅時候真係好似凍檸茶🤣4)$46《抹茶菠蘿梳打》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:抹茶嗰種回甘配上鮮甜嘅菠蘿,好特別嘅味道,值得一試!
食店: GRIND SIZE CAFE @旺角

評分(10分滿分):9️⃣

4)$46《抹茶菠蘿梳打》
評分(10分滿分):8️⃣

2022-06-24 11 浏览
疫情之後,女人街嘅檔口好多都冇開,反而呢個新嘅景象令到兩邊嘅餐廳更加顯眼。我就一直都以為呢間叫做「窮撚賣咖啡」。但原來只係Slogan一句...而且入邊唔係剩係得咖啡,除咗地下之後仲有樓上。地方算寬敞。睇Menu啲嘢食都幾過癮~ 🔸澳洲牛面頰•沙嗲 煎腸粉 SATAY BEEF CHEEK • PAN FRIED RICE ROLLS沙嗲同腸粉都係自己鍾意嘅,所以呢個配搭幾對我口味。用嘅係肉質淋滑嘅牛面頰,配香濃重花生味嘅沙嗲醬,感覺好fusion,佢嘅配搭仲要係腸粉!將腸粉點沙嗲醬惹味~ 西得嚟又幾local🔸避風糖 龍蝦包 LOBSTER ROLL勁澎湃,龍蝦份量勁多又彈牙,炒蛋香滑,墊底係索晒蛋汁嘅香草包,仲要配埋邪惡嘅炸薯條,飽豬!🔸抹茶菠蘿梳打 MATCHA PINEAPPLE本身堅想飲啡,但呢度失眠都係算。朋友揀飲梳打,濃濃嘅抹茶🍵味有菠蘿香,唔算好甜,天氣熱飲就一流。

🔸澳洲牛面頰•沙嗲 煎腸粉

🔸避風糖 龍蝦包 LOBSTER ROLL

🔸抹茶菠蘿梳打 MATCHA PINEAPPLE

2022-06-21 24 浏览
<伏🤢>.🥣黑松露薯條🥣:💰$68好滿好易山泥傾瀉,要小心拎呀!幾脆,薯條本身都沾左啲黑松露,配左黑松露醬,但醬好重沙律醬,唔夠黑松露味..🥣日式蟹膏三文魚子帶子粉🥣:💰$128呢個粉係咪顯得特別細份??面有芝士碎,三文魚子都多偏細粒,蟹膏少同唔夠味,3粒帶子兩粒大粒細,煎幾香唔會太熟彈牙👍🏽個粉幾煙韌,可以練下牙力,少少辣既明太子醬幾濃!我地係食薯條食飽左!🤔😂.好味程度:⭐⭐抵食指數:⭐環境指數:⭐⭐⭐💸人均消費:$108另收加1️⃣服務費:✅再食 ENCORE:❌
<伏🤢>
🥣黑松露薯條🥣:💰$68

好滿好易山泥傾瀉,要小心拎呀!

🥣日式蟹膏三文魚子帶子粉🥣:💰$128

呢個粉係咪顯得特別細份??
個粉幾煙韌,可以練下牙力,少少辣既明太子醬幾濃!
我地係食薯條食飽左!🤔😂

好味程度:⭐⭐
抵食指數:⭐
環境指數:⭐⭐⭐

💸人均消費:$108
另收加1️⃣服務費:✅
再食 ENCORE:❌
2022-06-21 285 浏览
//< Grind Size >估唔到通菜街都有一間咁特別既cafe😙小編朋友帶小編覓食,呢間冰川style cafe菜式新穎,幾值得一試🥰————————————- 慢煮法國黃油雞配沙嗲汁煎腸粉 $128 -完全無諗過cafe可以食到煎腸粉🤣 黃油雞唔乾啖啖肉~ 腸粉睇得出每條都有用心煎!沙嗲汁就正常無咩花生🥜味,少少辣,如果香d會更好~ 整體加埋一齊食幾夾幾特別😆————————————- 層層疊薯牛油果蓉風乾火腿班尼迪蛋多士 $108 -呢個真係超級豐富!非常足料🤤 水波蛋處理得幾好~ 配菜跟埋既沙律有油醋調味😀層層疊薯充滿牛油🧈香添啊!————————————- 小食拼盤 $72 -呢個拼盤包左炸蠔同芝士年糕各2舊😎仲有一堆黑松露薯條🍟 炸蠔粉厚左少少不過勝在唔腥🤪年糕煙韌流心,薯條香脆不油膩~ 配埋上面既黑松露粉同黑松露沙律醬都幾香濃~————————————- 焙茶鮮奶 +$30 -店員會比一支凍奶、一個開左既焙茶同🧊杯你!先落奶再落茶😝幾好玩哈哈~ 味道亦相當唔錯,濃郁不草青😙————————————- 濃爆72%real朱古力鮮奶 $56 -呢個超有驚喜
< Grind Size >

- 焙茶鮮奶 +$30 -
焙茶鮮奶

- 濃爆72%real朱古力鮮奶 $56 -
濃爆72%real朱古力鮮奶

呢個超有驚喜!真係濃而不甜!完全係72%朱古力🍫個種味道🤤 不過呢個就無得DIY玩喇要注意啊‼️
- Oreo croffle $72 -
Oreo  Croffle

本身menu係金莎不過無貨,所以轉左Oreo😆 Croffle香脆帶點韌性,連埋上面sticky既雪糕冰火交融同埋餅碎,口感好豐富🥰
————————————
*食物總類太多,餐牌不能盡錄
評分:7.7/10
地址:旺角通菜街10號地舖
營業時間:12:00-22:00

#grindsize #grindsizecoffee #香港cafe #旺角cafe #旺角美食 #旺角必食 #旺角餐廳 #香港美食 #美食博客 #香港cafe #香港咖啡店 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodporn #🐷🐤cafe #🐷🐤西餐 #🐷🐤旺角
午餐
小食拼盤
焙茶鮮奶
濃爆72%real朱古力鮮奶
Oreo  Croffle
2022-06-20 10 浏览
之前嚟旺角食飯已經畀佢門口嘅“窮撚賣咖啡”吸引咗餐廳文青風格 除咗門口嘅打卡位 內裏嘅裝潢喺唔同area都非常適合打卡呢間cafe唔單止環境靚 嘢食都好高質炙燒芝麻吞拿魚 $88厚厚嘅吞拿魚入口綿密 外皮炙燒過再加上黑白芝麻令到口感層次好豐富配合埋啲特製嘅醬汁 非常開胃 足足有成四大舊黑松露西班牙蛋餅 $88蛋餅同平食開嘅好唔同 佢係一大嚿圓碌碌嘅嘢 大份到就算四個人食都夠食 好抵食蛋餅一切開就爆曬流心 仲識得拉絲唔單止好睇 入口嘅蛋仲好滑嫩有層次 配合埋勁香濃嘅黑松露醬 大大啖咁塞入口滿足到爆海膽三文魚籽闊蛋麵 $148一上枱就見到擺盤好靚 每條闊麵都沾上咗滿滿嘅海膽汁面頭嘅海膽入口即溶 配合埋洋蔥同埋小小櫻花蝦粒 層次感upupMenu:
之前嚟旺角食飯已經畀佢門口嘅“窮撚賣咖啡”吸引咗

一上枱就見到擺盤好靚 每條闊麵都沾上咗滿滿嘅海膽汁
面頭嘅海膽入口即溶

配合埋洋蔥同埋小小櫻花蝦粒 層次感upup

Menu:

Cafe下層以純白色卡座設計為主,上層就有個榻榻米區同「見字飲啡」banner,啱曬打卡,野食對比同類Cafe性價比超高😍,成日食啲好行嘅Cafe貨色,食到哩啲抵食高質嘅真係會哭咗,已經回頭咗幾次🥹🫶🏻。✏️蟹肉明太子手捲意粉 $78 食落口先係鹹香嘅蟹肉,之後有濃郁嘅明太子忌廉包裏住彈牙手捲粉,啖啖都好飽滿🥹,跟餐會送一個沙津同湯,沙津就冇咩特別啦,但南瓜濃湯真係好出色,係少數會飲晒嘅餐湯🥹,creamy又濃郁,仲要只係哩個價錢,真係每次嚟都必嗌🥹。✏️黃金鹹蛋薯條 $38跟咗個茄汁同沙律醬,其實唔點醬汁已經超惹味,鹹蛋黃好足料,包住熱辣辣酥脆嘅薯條,食到停唔到!😍✏️品三 $98 品三包含三款甜品:抹茶紅豆忌廉卷蛋,蛋糕軟熟,食到抹茶嘅甘香。芒果椰汁拿破崙,哩款就真係一般,食唔到新鮮芒果應有嘅酸甜味,冇咩記憶點。斑斕椰汁丸子,煙煙韌韌,搭配椰汁唔算好漏。✏️Dirty $44 咖啡同牛奶嘅比例恰當好處,奶味好濃,咖啡偏酸澀。

蟹肉明太子手捲意粉

✏️蟹肉明太子手捲意粉 $78

✏️黃金鹹蛋薯條 $38

✏️品三 $98

✏️Dirty $44
咖啡同牛奶嘅比例恰當好處,奶味好濃,咖啡偏酸澀。
蟹肉明太子手捲意粉
嗰日本身諗住試吓cream burlee latte,但好可惜嗰日冇晒貨🫤於是叫咗最普通嘅latte,幾好飲☕️三個人叫咗四個特色菜式🥞明太子流心蛋餅🥞切開都唔流心既☹️有啲失望🐮沙嗲牛頰面煎腸粉🐮個腸粉煎到幾脆 唔錯 個牛都做到入口即化個沙嗲醬汁都好出色但放一齊又唔係話特別驚艷🤔🦞避風塘龍蝦多士🦞完全食唔到個風塘避左去邊😂普通多士咁🥐Nutella Oreo Croffle🥐唔特別出色又唔特別難😂幫我價錢來講都算係有少少進取

於是叫咗最普通嘅latte,幾好飲☕️
三個人叫咗四個特色菜式

🥐Nutella Oreo Croffle🥐
唔特別出色又唔特別難😂

幫我價錢來講都算係有少少進取
2022-06-16 16 浏览
🏠GRIND SIZE (旺角)😋蟹蟹蟹明太子帶子意粉🍝👅帶子煎得啱啱好,焦焦地嘅外表咬落去鮮甜,意粉軟硬適中有咬咁,明太子配搭蟹籽同紫菜混合意粉真係滋味得很😋💰128蚊😋培茶鮮奶👅好似工作坊咁😆好玩又好飲,奶味濃郁,再混合香濃嘅焙茶,糖漿自己隨心配搭,完全適合每個人口味👅💰跟餐加35蚊🀄️整體黎講,無論係外觀、裝修都睇得出充滿藝術氣色,而野食都係除左可以打卡之外,味道都好食,另外有意外驚喜🥳
🏠GRIND SIZE (旺角)

😋蟹蟹蟹明太子帶子意粉🍝
💰128蚊

😋培茶鮮奶
💰跟餐加35蚊

2022-06-16 18 浏览
📍 GRIND SIZE (旺角)旺角通菜街10號地舖🏠旺角行街個陣經過呢間cafe就比距外表吸引左,好潮嘅感覺,入面裝修都別具一格,好有特色,之後即刻上網search下d野食,哇,d野食睇落都好吸引,所以就入去食😆➡️蟹蟹蟹明太子帶子意粉🍝👅帶子煎得啱啱好,焦焦地嘅外表咬落去鮮甜,意粉軟硬適中有咬咁,明太子配搭蟹籽同紫菜混合意粉真係滋味得很😋💰128-HKD➡️培茶鮮奶(ICED)👅好似工作坊咁😆好玩又好飲,奶味濃郁,再混合香濃嘅焙茶,糖漿自己隨心配搭,完全適合每個人口味👅💰跟餐➕35-HKD➡️伊比利亞黑毛豬·卡邦尼扁意粉配溫泉蛋👅黑毛豬肥瘦均勻,豐腴肥美,溫泉蛋配搭卡邦尼意粉無得輸,每條意粉充斥着蛋黃汁同芝士,激發味蕾,另外平時其他地方食嘅卡邦尼係用bacon,而距地係用金華火腿(似係😂)因為比較厚d同味道香d💰138-HKD➡️抹茶鮮奶(ICED)👅同焙茶鮮奶一樣,可以自己玩,開頭其實只叫左焙茶,但玩得未過癮,所以再叫埋抹茶黎玩🤣🤣🤣好玩之餘又好飲,抹茶味濃郁配搭鮮奶,一流😋💰52-HKD(單點價錢)🀄️整體黎講,無論係外觀、裝修都睇得出充滿藝術氣色,而野食都係除左可以打卡之外,味道都好
📍 GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖

➡️蟹蟹蟹明太子帶子意粉🍝
💰128-HKD

➡️培茶鮮奶(ICED)
💰跟餐➕35-HKD

➡️伊比利亞黑毛豬·卡邦尼扁意粉配溫泉蛋
💰138-HKD

➡️抹茶鮮奶(ICED)
💰52-HKD(單點價錢)

💰$338-HKD(連加一)
2022-06-15 17 浏览
與朋友farewell 相約多時現在才能共聚,當然要找嗰好地方,一起話當年。 有大大封地圖,可以想像製作者專注的心思,仿如在冰極內看繁忙都市。 在選擇食品時,特意看看網上專家建議,減輕了眼花撩亂的情況 先來一客蟹肉明太子流心西班牙蛋餅:一切開蛋汁流出來,蛋香又清,加上內裡啖啖蟹肉配上明太子醬,份化有海鮮甜味,令人一口一口吃不停。 再來一客慢煮法國鴨脾配薯蓉酸甜蜜柑汁:猜不透鴨脾給烤香了,肉一切就鬆開,易咬,肉質不錯,朋友食得較清,則表示有少許咸;對我來說……好味,紅紅的菜,以為是紫椰菜,一食才知是漬物,酸酸脆口,洗去鴨脾的油膩感,薯蓉也有驚喜,內裡有粒粒薯粒子口感做到全方位;蜜柑反而沒有想像中突出,像害羞小女孩站在旁,令人感受到柑的清甜味。 兩位抹茶控🍵,不約而同選了與抹茶🍵有關的特色飲品:抹茶菠蘿梳打,抹茶鮮奶,只能說,出色好玩,可以加分。 不是飲品・凍檸茶🧃:百爵茶底製的蛋糕配朱古力流心,外加清新好味的青檸雪葩。就一口蛋糕,一口雪葩的交替享受,你會發現那檸茶口感,真真出奇,又開心。 今次沒有試至愛的啡,要待下次中午到來感受一番,仲有芝士野菌啡菇多士。朋友下次到約你同我食啦!😆

在選擇食品時,特意看看網上專家建議,減輕了眼花撩亂的情況

2022-06-10 33 浏览
最近見好多人都嚟咗呢一間旺角嘅Cafe食嘢!嗰日我就去試咗佢哋個澳洲牛面頰 沙嗲煎腸粉 真係好特別!都幾fusion!係用咗西式嘅牛面頰 再配港式沙嗲醬同煎腸粉 雖然聽落好奇怪 但係味道出奇地夾 唔錯💕
2022-06-04 66 浏览
🧡 旺角女人街真係尋美食好地方😆今次去到白色Cafe試下,門口好大個”窮”字,好吸睛🤣入到去先知道原來仲有上層☺️🧡 蟹肉明太子蛋餅 $88超堆薦‼️ 切開有流心蛋,食落仲有芝士拉絲同薯仔粒粒😍 上面仲有三文魚子😋🧡 牛油果煙三文魚沙律 $88大大片煙三文魚,同牛油果🥑好夾!沙律🥗作為前菜一流🤩🧡 避風塘龍蝦包 🦞 $158雖然係避風塘口味,但係都唔係太辣,我同🐼都食到😁有大量小龍蝦😍 多士好脆口👍🏼仲有好多薯條🍟伴碟,好滿足呀~🧡 香橙蜜柑 $44比可愛外表吸引而嗌的飲品😋 清新橙味汽水~🧡 下次黎想試下甜品呀!
🧡 旺角女人街真係尋美食好地方😆

🧡 蟹肉明太子蛋餅 $88

🧡 牛油果煙三文魚沙律 $88
大大片煙三文魚,同牛油果🥑好夾!
沙律🥗作為前菜一流🤩

🧡 避風塘龍蝦包 🦞 $158
雖然係避風塘口味,但係都唔係太辣,我同🐼都食到😁
有大量小龍蝦😍 多士好脆口👍🏼
仲有好多薯條🍟伴碟,好滿足呀~

🧡 香橙蜜柑 $44
比可愛外表吸引而嗌的飲品😋
清新橙味汽水~

🧡 下次黎想試下甜品呀!
1K
喺旺角行街,永遠唔會怕搵唔到地方食嘢。前排去通菜街附近被這間白色外牆,感覺別樹一格的cafe吸引了,就入去食下初初以為餐廳未必有位(因為都幾full),點知原來他們有2層的😆,而且上面果層仲有d坐得好舒服嘅sofa位,係幾適合同閨蜜👭去傾計食飯避風糖龍蝦包的龍蝦真係多到滿瀉!鮮甜龍蝦仔配上濃香滑蛋,單單係賣相都好吸引。sourdough口感脆香,還有nuts在內好香口,配上蛋香+滿口龍蝦仔和蒜香+洋蔥調味,的確幾惹味。旁邊的薯條脆口得來不油膩,還伴上了香草🌿個人非常喜歡自家龍蝦汁鮮蛋麵伴虎蝦鑽石蜆,食落去係啖啖炒香了嘅龍蝦汁,海鮮味幾香濃,而精髓是蛋麵好入味,每一口都食到龍蝦汁😋另外虎蝦面鋪滿香蒜更惹味,旁邊的蜆大大隻,味道幾鮮甜。來這裡當然要「見字飲啡」,餐廳都幾多咖啡款,Iced Baileys mocha飲落去幾香bailey味,然後就有啖啖mocha咖啡香,甜度適中。下次要再約閨蜜來☺️

Iced Baileys mocha

下次要再約閨蜜來☺️