Satisfying dinner with creative and fun menu items✨Mentaiko Crabmeat Tortilla de Patatas 🍳: A satisfying appetiser. A nice crossover with Mentaiko and Tortilla de Patatas. A surprise that there was lava flowing when cutting open the dish.✨Shrimp Sauce & Seafood Risotto 🦐: The sauce is very flavourful and loved the generous portion of ingredients. The arborio is nicely cooked.✨72% Real Chocolate 🍫: The chocolate is very rich, loved the gigantic marshmallow.✨Orange Mandarin 🍊: A refreshing drink,

72% Real Chocolate

✨Orange Mandarin 🍊: A refreshing drink, loved the tangy flavours.
Orange Mandarin

✨Not Your Average Lemon Tea 🍋 - Black Tea Lava Cake with Lemon Sorbet: Loved the creativity in this dessert. The dessert really brings out the Hong Kong Style Lemon Tea flavours. Loved the lava flowing out from the cake. The lemon sorbet is very refreshing and matches well with the lava cake.
Not Your Average Lemon Tea - Black Tea Lava Cake with Lemon Sorbet

A delightful dinner with fun menu items.
2023-03-18 29 浏览
抹茶菠蘿 依個配搭幾有趣,冇諗到都幾搭,抹茶嘅苦澀配埋菠蘿嘅清新,一啖苦一啖清甜。蟹肉明太子流心西班牙蛋餅蛋餅切開係流心,蛋汁湧哂出嚟,明太子同蟹肉都略少,唔太食到明太子同蟹肉味。牛油蒜香・龍蝦多士個人認為龍蝦多士上枱係有驚喜,估唔到有薯條同沙律菜。龍蝦份量算多,但個多士就俾龍蝦浸到濕哂,冇哂口感,但都食到有啲杏脯粒,如果分開擺會好啲。牛油蝦汁 海鮮意大利飯3樣嘢食依樣算係最平均,海鮮份量都足夠,3個人分都有得食,意大利飯嘅口感都保持到微硬。Overall, 嘢食打卡ok,平日嚟食嘢都幾舒服,店員服務態度一般,唔開口講嘢,就咁收碟就算。
蟹肉明太子流心西班牙蛋餅

牛油蝦汁 海鮮意大利飯
2023-03-15 44 浏览
GRIND SIZE 🥐🍽️📍 旺角通菜街10號地舖(港鐵旺角站E2出口,步行約4分鐘)❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎小編今日要介紹既,就係呢間已經bookmark 左好耐既文青cafe 🤭, 位於旺角通菜街,地點非常方便👍🏻。最重要既係裏面嘅裝修好靚‼️,岩晒約埋班朋友一齊去食下野,傾下計😻,同埋d 甜品都唔錯🍮。🌟 蟹肉明太子蛋餅 $98嘩😍🔅🔅🔅🔅🔅,一切落去有好多蛋汁流出泥,蛋餅包住蟹肉同埋薯仔🥔,好食🤤,值得推介👍🏻。🌟 伏特加蕃茄意粉。原隻虎蝦 $138呢個意粉啖啖都充滿蕃茄味🥫🍝,正到呢🤓,好好味。🌟 髒髒牛角包窩夫🧇 $72開頭睇餐牌仲以為得個牛角包😂,估唔到係有牛角包口感既窩夫,上面仲有雪糕🍦,岩晒我呀😎。🌟 冰搖咖啡 $42🌟 士多啤梨奶昔 $56整體推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

GRIND SIZE 🥐🍽️

🌟 蟹肉明太子蛋餅 $98

🌟 伏特加蕃茄意粉。原隻虎蝦 $138
呢個意粉啖啖都充滿蕃茄味🥫🍝,正到呢🤓,好好味。

🌟 髒髒牛角包窩夫🧇 $72

🌟 冰搖咖啡 $42

🌟 士多啤梨奶昔 $56

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️

2023-03-14 24 浏览
👈🏻GRIND SIZE #japjapjap_旺角#japjapjap_西式花雕麻辣蜆意粉 $128意粉整得好惹味🔥入口首先會feel到麻香跟住再有辣嘅後勁 特別啱鐘意食辣嘅朋友😍再加上蜆肉鮮甜肥美無沙仲好多汁好正 大力推薦🫶牛油蒜香•龍蝦多士 $178多士上面嘅龍蝦仔多到滿瀉🤤蝦鉗食落香甜彈牙 好滿足中間夾住滑滑嘅炒蛋😋多士有果乾同果仁 食落去甜甜地 仲口感十足好有心思連伴碟嘅薯條都好脆好好食 食到停唔到口呢🥰蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98脹卜卜嘅蛋餅包住蟹肉同薯仔🤩蛋味好濃 鹹鹹香香咁仲有魚籽同明太子醬做點綴☺️不過今次嘅蛋餅比較熟流心效果無咁澎湃🥺Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻GRIND SIZE

📌好味程度:🌟🌟🌟🌟
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
最近出多左旺角行街 除咗黑布街一帶的小店 通菜街內巷都係另一個我喜歡的覓食範圍😆 朋友介紹左我去一間有兩層的Cafe 試一試佢地的「窮撚賣咖啡☕️」平日晚上七點幾Cafe 已經非常滿座 我地上左樓上的坐位 係鬧市中的小恬靜😂 樓上亦有坐墊區 客人輕鬆安坐食野傾計💬流晒芝士日本和牛漢堡整個晚上最打卡able 之選💕流晒芝士真係名符其實 而家多到可以點埋薯條🍟食 芝士控不二之選✨ 中間夾住的和牛漢堡份量亦不少 配上Juicy的啡菇 賣相味道都非常吸引飽肚感十足😌SPECIAL COFFEE CREAM PREIEE - 焦糖燉蛋黎到梗係要試佢地的special 系列焦糖味香 賣相亦精美 而且和咖啡杯的色調非常夾 俾人一種好舒服的感覺☺️蟹肉明太子流心西班牙蛋餅作為小食的蛋餅🥞亦都有多枱食客支持 蛋餅上亦配上三文魚子點綴 ✨ 旺角鬧市中想搵一間Cafe輕輕鬆鬆食野暢談 又唔駛驚要夠鐘離座 Grind Size 都係其中一個選擇✅

流晒芝士日本和牛漢堡

黎到梗係要試佢地的special 系列

蟹肉明太子流心西班牙蛋餅

2023-03-07
  • 流晒芝士日本和牛漢堡
一直都想係旺角搵間舒服嘅cafe坐,估唔到係女人街都有一間, 店面有個好大個嘅窮字,啱晒我呢d窮L店內面積比想像中大, 仲有兩層,上層有塌塌米位,多人黎食都可以坐得好舒服,仲可以book定位。餐廳都有唔少打卡位,啱晒黎歎咖啡同打卡日式蟹膏.三文魚籽.帶子.明太子手捲粉 $158第一次食咁長嘅手捲粉,手捲粉口感較煙韌,好有咬口同好掛汁。帶子焦得好金黃,仲有兩隻蟹鉗。醬汁係明太子醬,撈左三文魚籽同蟹籽,較有層次,蟹膏味好香濃。手捲粉捲滿左汁好濃厚,食食下超飽肚不是飲品。凍檸茶 $78係茶味心太軟配上檸檬雪葩。心太軟茶味好香, 入面嘅熔岩漿比較甜,但同埋檸檬雪葩一齊食好夾好清新。好鍾意個檸檬雪葩酸酸甜甜,下面仲有d粒粒餅乾碎增加左口感。係好出色嘅甜品Dirty $44層次夠分明,濃郁嘅咖啡配上冰凍嘅鮮奶,冷熱感覺嘅交集做得不錯焙茶鮮奶 $48拉花精緻,鮮奶滑溜,奶味比較重嘅焙茶鮮奶

日式蟹膏.三文魚籽.帶子.明太子手捲粉 $158
第一次食咁長嘅手捲粉,手捲粉口感較煙韌,好有咬口同好掛汁。
日式蟹膏.三文魚籽.帶子.明太子手捲粉

帶子焦得好金黃,仲有兩隻蟹鉗。

不是飲品。凍檸茶 $78

Dirty $44
Dirty

焙茶鮮奶 $48
拉花精緻,鮮奶滑溜,奶味比較重嘅焙茶鮮奶

日式蟹膏.三文魚籽.帶子.明太子手捲粉
Dirty
上星期又去了旺角女人街搵好吃的 ~~被這間以純白色的 cafe 吸了入去 ...平日下午兩點都好旺場 ...原來 cafe 有兩層,好彩二樓仲有枱二樓地方也更闊落舒適 ...仲有舒服的沙發位和榻榻米座位,舒服又好打卡午市有套餐供應,但是看完餐牌都是決定單點想吃的● 慢煮澳洲牛面頰。沙嗲煎腸粉 (HK$158)牛面頰份量很足,食落去軟腍適中最鍾意肉中間夾著一層層的骨膠原,入口即溶腸粉煎至外面香脆,配上香濃的沙嗲醬惹味好吃食完主菜,梗係嘆杯靚咖啡食個甜品 ...●  咸又唔咸蛋黃吉士。甜又唔甜比利時窩夫 (HK$98)個名好搞鬼,其實就是咸蛋黃吉士比利時窩夫有三件比利時窩夫,中間夾著吉士醬,煉奶和咸蛋黃上面仲有一大球呍呢嗱雪糕,味道非常豐富●  Flat White (HK$42)美美的拉花加上美美的杯子特別加分喔 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

上星期又去了旺角女人街搵好吃的 ~~
被這間以純白色的 cafe 吸了入去 ...

平日下午兩點都好旺場 ...
原來 cafe 有兩層,好彩二樓仲有枱
二樓地方也更闊落舒適 ...
仲有舒服的沙發位和榻榻米座位,舒服又好打卡

午市有套餐供應,但是看完餐牌都是決定單點想吃的

● 慢煮澳洲牛面頰。沙嗲煎腸粉 (HK$158)
牛面頰份量很足,食落去軟腍適中
最鍾意肉中間夾著一層層的骨膠原,入口即溶
腸粉煎至外面香脆,配上香濃的沙嗲醬惹味好吃

食完主菜,梗係嘆杯靚咖啡食個甜品 ...

●  咸又唔咸蛋黃吉士。甜又唔甜比利時窩夫 (HK$98)

個名好搞鬼,其實就是咸蛋黃吉士比利時窩夫
有三件比利時窩夫,中間夾著吉士醬,煉奶和咸蛋黃
上面仲有一大球呍呢嗱雪糕,味道非常豐富

●  Flat White (HK$42)
美美的拉花加上美美的杯子特別加分喔 ~~

2023-03-08
午餐
  • 慢煮澳洲牛面頰 沙嗲煎腸粉
  • Flat White
2023-03-12 20 浏览
Ooo旺角玩味打卡CAFÉooO門口位置的「窮」字意思是窮人賣咖啡,一看就知店內充滿玩味風格。小店有兩屠層,上層設計非常文青風,有梳化位及榻榻米位區域,亦有見字飲啡打卡牆,岩晒一眾女生打打閒聊。OooooO伏特加蕃茄意粉配虎蝦 $138原餐牌係配原條深海八爪魚,因缺貨改了虎蝦,大大隻虎蝦,配上濃濃的蕃茄意粉,每條意粉都入晒味且意粉份量是一般的1.5-2倍,份量十足。OooooOGRIND SIZE BREAKFAST 全日早餐$148全日早餐份量亦是比一般的大1.5倍有驚喜,整整的一大碟,炒滑蛋半熟有蛋汁流出配上多士一流,原排牛油果及沙律菜岩晒無蔬菜不歡既我!OooooO髒髒牛角包窩夫 ($72) 必點❗️ 牛角包🥐窩夫配上雲呢拿雪糕, Topping 有Oreo,朱古力粉,好味!OooooO抹茶菠蘿梳打 $46超濃的抹茶配菠蘿梳打,估唔到又幾好味!OooooO鹽漬櫻花荔枝梳打 $48聽個名都覺得飲品顏色會好靚,上層粉紅加上梳打好睇又好飲,絕對唔會太甜!下次想試下坐榻榻米區域,一定好舒適!
Ooo旺角玩味打卡CAFÉooO

伏特加蕃茄意粉配虎蝦 $138

GRIND SIZE BREAKFAST 全日早餐$148

OooooO
髒髒牛角包窩夫 ($72)

抹茶菠蘿梳打 $46
超濃的抹茶配菠蘿梳打,估唔到又幾好味!

鹽漬櫻花荔枝梳打 $48

下次想試下坐榻榻米區域,一定好舒適!
1K
其實我真係幾鍾意周圍去下唔同cafe,估唔到旺角太子鬧市區內竟然有間咁文青嘅白色cafe,好別樹一格。cafe雖然有2層,但如果繁忙時間都可能要等一陣,不過絕對值得等。(2/f 更加有「見字飲啡」打卡位,唔好miss)【滿瀉龍蝦toast】🦞牛油蒜香・龍蝦多士$178- 其實係門口等位時見到人地食緊,已經決定一定要點。toast 上鋪滿滿滿嘅龍蝦仔,甚至可以話係滿瀉曬,再加埋濃濃厚蛋,勁吸引!- 用料亦都幾好,龍蝦仔本身彈口,仲有加埋龍蝦鉗肉,香口鮮甜。下面層厚蛋蛋汁好食,配埋本身有核桃+提子嘅脆口sourdough,味道口感都好好😋🤨🤨- 粗薯條好脆香,好夠「薯」【vodka x 意粉】🍅伏特加蕃茄意粉・原條深海八爪魚$138- 無諗過vodka都可以整落意粉到,仲要係幾夾同特別,令蕃茄濃香+甜甜refreshing感覺更突出之餘,口感夠creamy- 墨魚煎香過夠香口,大大條口感好好,味道夠鮮甜【治癒系甜品】🥞咸蛋黄waffle $98- 竟然有成三層waffle,每塊都厚厚的,好脆香。外層脆口暖暖地,撈上鹹蛋黃吉士,waffle本身又唔太甜,果然係「鹹又唔鹹、甜又唔甜」,層次豐富

【滿瀉龍蝦toast】

🦞牛油蒜香・龍蝦多士$178

牛油蒜香・龍蝦多士

- 粗薯條好脆香,好夠「薯」

【vodka x 意粉】

🍅伏特加蕃茄意粉・原條深海八爪魚$138
伏特加蕃茄意粉・原條深海八爪魚

- 墨魚煎香過夠香口,大大條口感好好,味道夠鮮甜

【治癒系甜品
咸蛋黄waffle

🥞咸蛋黄waffle $98
- 竟然有成三層waffle,每塊都厚厚的,好脆香。外層脆口暖暖地,撈上鹹蛋黃吉士,waffle本身又唔太甜,果然係「鹹又唔鹹、甜又唔甜」,層次豐富,正!😍😌

【打卡位】

餐廳內主要係上層有好多打卡位,又有特別嘅sofa/榻榻米位,真係可以舒舒服服傾計,or 等人走曬後打卡🤭🤭

已bookmark餐廳,去開旺角再去!😍🌈
咸蛋黄waffle
2023-03-08 45 浏览
今次約咗朋友去尼一間喺女人街入邊嘅Cafe,一入到去就見到裝修有別於女人街其他餐廳,完全係文青feel,非常之適合打卡,上層最後有兩台係榻榻米,打卡一流,但記得訂枱嘅時候要講定食物方面我哋叫咗一個蟹肉明太子流心蛋餅,牛油果煙三文魚法式千層薯,海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫仲有焙茶鮮奶蟹肉明太子留心蛋餅喺呢度嘅招牌菜,基本上見到每一台都會叫,見到個蛋餅份量都唔細,切開就即刻流心牛油果煙三文魚法式千層薯唔好睇佢上到嚟個樣平平無奇,但一層一層嘅千層薯好有口感,而且非常之香,牛油果估唔到份量咁多,起碼有半個大既牛油果海鹽焦糖玉桂蘋果牛角包窩夫尼到已時候熱辣辣,又勁香,唔係死甜,有蘋果既清新,食埋尼個甜品好有滿足感至於焙茶鮮奶就正正常常,但好在有得食有得玩,可以自己調節幾多奶幾又茶,但記得係要凍飲先有整體嚟講非常之滿意呢間餐廳,估唔到女人街都有咁高質嘅cafe,仲有好多菜式想試,絕對次既餐廳

蟹肉明太子流心蛋餅
牛油果,煙三文魚法式千層薯
海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫
  • 蟹肉明太子流心西班牙蛋餅
2023-03-07 120 浏览
今次搵到一間多人推薦旺角Cafe! 入到去裝修偏淡色,波西米亞風( ´▽` )🤍雖然有打電話預約,平日人流其實可以walk-in🤓然後本身想試手捲粉,不過SOLD OUT☹️.啤酒醬薯條配黑松露醬 $68新鮮熱辣! 用啤酒炸嘅薯條通常都特別脆😆冇諗到份量咁大碟,不過如果薯條再幼身啲會岩我口味點🤤.蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98一切開就爆汁🤣好多蟹肉好足料!! 不過就比較軟身,同以前食開嘅西班牙蛋餅唔同~.髒髒牛角包窩夫 $72以為係普通窩夫,原來係將牛角包整做窩夫🧇本身自己並唔係特別鍾意食牛角包,不過變咗做窩夫之後口感好煙韌😋好食!!! .總結: Overall 食物都唔錯! 雖然好想試手捲粉冇得食🥹不過個窩夫少驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)❣️
啤酒醬薯條配黑松露醬 $68
蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98
髒髒牛角包窩夫 $72
2023-03-06 170 浏览
🍭GRIND SIZE🍭「窮」都要識享受☺️而間cafe雖然係內街, 但受歡迎程度仍然爆燈🌟環境舒適之餘, 食物質素亦極高, 絕對推介👍🏻門口仲有個「窮」既霓虹燈, 勁吸睛👀💫三文魚他他配炸雲吞皮伴牛油果蓉 ($118)餐前小食黎講真係好大份😯 三文魚勁大粒勁肥美🐟牛油果蓉會食到粒粒果肉🥑雲吞皮亦炸得好酥脆, 連埋三文魚肉一齊食, 口感豐富😋💫蟹肉明太子蛋餅 ($98) ❗️必點❗️蛋餅超厚😯一切開d蛋汁仲流晒出來🤤中間夾有絲絲蟹肉🦀 超好味🥰🥰💫花雕麻辣蜆意粉 ($128) ❗️必點❗️意粉真係超級超級超級好味😍😍係譚仔麻辣二少既辣度, 又香又濃, 帶有少少麻🌶️蜆肉夠大粒,而且份量好多🥰 食落仲好有鑊氣, 食唔停口, 好食到清碟👍🏻👍🏻💫抹茶菠蘿 ($46) / 士多啤梨奶昔 ($56)完全想像唔到抹茶同菠蘿係咁夾😉微甜既菠蘿汁平衡左抹茶既苦澀味, 仲帶出清新既味道😍而士多啤梨奶昔唔會太甜, 都唔錯🍓💫 髒髒牛角包窩夫 ($72) ❗️必點❗️壓成窩夫型既牛角包煙煙韌韌, 口感層次豐富🥰仲有雲呢拿雪糕, nutella同oreo碎唔會太甜, 而且好味, 仲打卡able😍 滿足❗️整體而言, 食物質素
🍭GRIND SIZE🍭

「窮」都要識享受☺️
而間cafe雖然係內街, 但受歡迎程度仍然爆燈🌟
環境舒適之餘, 食物質素亦極高, 絕對推介👍🏻
門口仲有個「窮」既霓虹燈, 勁吸睛👀

💫三文魚他他配炸雲吞皮伴牛油果蓉 ($118)
餐前小食黎講真係好大份😯
三文魚勁大粒勁肥美🐟
牛油果蓉會食到粒粒果肉🥑
雲吞皮亦炸得好酥脆,
連埋三文魚肉一齊食, 口感豐富😋
三文魚他他配炸雲吞皮伴牛油果蓉

💫蟹肉明太子蛋餅 ($98) ❗️必點❗️
蛋餅超厚😯一切開d蛋汁仲流晒出來🤤
中間夾有絲絲蟹肉🦀 超好味🥰🥰
蟹肉明太子蛋餅

💫花雕麻辣蜆意粉 ($128) ❗️必點❗️
意粉真係超級超級超級好味😍😍
係譚仔麻辣二少既辣度, 又香又濃, 帶有少少麻🌶️
蜆肉夠大粒,而且份量好多🥰
食落仲好有鑊氣, 食唔停口, 好食到清碟👍🏻👍🏻
花雕麻辣蜆意粉

💫抹茶菠蘿 ($46) / 士多啤梨奶昔 ($56)
完全想像唔到抹茶同菠蘿係咁夾😉
微甜既菠蘿汁平衡左抹茶既苦澀味,
仲帶出清新既味道😍
而士多啤梨奶昔唔會太甜, 都唔錯🍓
士多啤梨奶昔

💫 髒髒牛角包窩夫 ($72) ❗️必點❗️
壓成窩夫型既牛角包煙煙韌韌, 口感層次豐富🥰
仲有雲呢拿雪糕, nutella同oreo碎
唔會太甜, 而且好味, 仲打卡able😍 滿足❗️
髒髒牛角包窩夫

整體而言, 食物質素真係好高, 環境又舒適
絕對值得encore🤩🤩👍🏻👍🏻

• 蟹肉明太子流心西班牙蛋餅
  • 抹茶菠蘿梳打
  • 花雕麻辣意粉配本地鮮蜆
2023-03-06 31 浏览
餐廳有2層, 樓下係吧枱位同幾張2人枱, 樓上有梳化位, 亦有類似榻榻米嘅位, 枱與枱之間有距離, 感覺幾舒適。𓊈松葉蟹肉 ✧ 蟹籽沙律 ✧ 柑桔油醋 $𝟿𝟾𓊉雖然沙律同其他人嘅相好似有d 唔同, 不過松葉蟹肉嘅份量都幾多, 味道鮮甜, 沙律菜好新鮮, 柑桔油醋唔會太酸, 幾開胃。𓊈花雕麻辣意粉配本地鮮蜆 $𝟷𝟸𝟾𓊉意粉充滿麻辣味道, 一食就已經覺得好特別, 花雕味唔算好重, 不過好惹味, 如果食得辣, 呢個意粉真係好食! 而且粒粒蜆肉都好大粒, 爽口亦鮮甜, 推介!𓊈抹茶鮮奶 $𝟺𝟾𓊉拉花幾靚, 抹茶味香濃, 鮮奶份量剛剛好, 唔會蓋過抹茶嘅味道。𓊈美式咖啡 $𝟹𝟾𓊉咖啡味濃, 味道正常。

𓊈松葉蟹肉 ✧ 蟹籽沙律 ✧ 柑桔油醋 $𝟿𝟾𓊉

𓊈花雕麻辣意粉配本地鮮蜆 $𝟷𝟸𝟾𓊉

𓊈抹茶鮮奶 $𝟺𝟾𓊉

𓊈美式咖啡 $𝟹𝟾𓊉
咖啡味濃, 味道正常。
尼間Café 以簡約風格為主,分左兩層,上層以波希米亞為主,位置偏多,又有塌塌米既位置。下層則以冰川為主題,仲有張吧枱位系可以望街景。兩層都可以chill住咁打卡‼️ ⦁火炙刺身帶子海膽汁意粉 $108橙色既海膽汁非常creamy,帶子切片依然好爽口,意粉係偏硬身,食落唔會覺得膩! ⦁比利時窩夫(跟餐)$35窩夫口感香脆,配上雲尼拿雪糕,味道簡單! ⦁髒髒牛角包窩夫 $72牛角包🥐窩夫,用上好多Nutella,外面仲有Oreo 碎碎,朱古力粉。多重朱古力🍫享受😎。 ⦁不是飲品凍檸茶 $78用上紅茶做既心太軟,配上非常清新既檸檬雪芭🍋。好似入緊杯檸檬茶,創意十足。 ⦁士多啤梨奶昔🥤 $56揀左少冰少甜,士多啤梨🍓味好突出,飲落好creamy。 ⦁蜜糖胎菊花茶 $42菊花茶暖暖地而且味道清香,蜜糖另放,方便調味!

⦁火炙刺身帶子海膽汁意粉 $108

⦁比利時窩夫(跟餐)$35
窩夫口感香脆,配上雲尼拿雪糕,味道簡單!

⦁髒髒牛角包窩夫 $72

⦁不是飲品凍檸茶 $78

⦁士多啤梨奶昔🥤 $56
揀左少冰少甜,士多啤梨🍓味好突出,飲落好creamy。

⦁蜜糖胎菊花茶 $42
菊花茶暖暖地而且味道清香,蜜糖另放,方便調味!

2023-02-28
2023-03-06 20 浏览
經常行旺角都會經過呢間,成日都比門口個窮字catch到注意,上網見到評論都唔錯,餐廳樓高兩層,行波希米亞風,所以決定試吓先~花雕麻辣意粉配本地鮮蜆 $128意粉賣相唔錯,蜆肉份量都唔少,食落幾新鮮,唔會有沙,辣辣地幾惹味,酒味唔算重,先辣後麻,意粉掛汁,唔食得辣嘅朋友要考慮吓先好叫,但就啱晒食開辣嘅朋友。伏特加蕃茄意粉配帶子 $138原本餐牌係配原條深海八爪魚,但因為餐廳已經冇晒八爪魚,所以轉左帶子,帶子鮮甜、外皮香口,內裏軟熟,意粉掛汁,有少少酒味點綴,但唔會蓋過蕃茄原本嘅味道。荔枝玫瑰咖啡梳打 $48味道略嫌偏甜,荔枝味重,先甜後甘,咖啡味唔重,個人認為咖啡味道重啲會更好,配上梳打,幾啱想初嚐咖啡嘅人,都易入口。

花雕麻辣意粉配本地鮮蜆 $128

伏特加蕃茄意粉配帶子 $138