一直都想系旺角揾间舒服嘅cafe坐,估唔到系女人街都有一间, 店面有个好大个嘅穷字,啱晒我呢d穷L店内面积比想像中大, 仲有两层,上层有塌塌米位,多人黎食都可以坐得好舒服,仲可以book定位。餐厅都有唔少打卡位,啱晒黎叹咖啡同打卡日式蟹膏.三文鱼籽.带子.明太子手卷粉 $158第一次食咁长嘅手卷粉,手卷粉口感较烟韧,好有咬口同好挂汁。带子焦得好金黄,仲有两只蟹钳。酱汁系明太子酱,捞左三文鱼籽同蟹籽,较有层次,蟹膏味好香浓。手卷粉卷满左汁好浓厚,食食下超饱肚不是饮品。冻柠茶 $78系茶味心太软配上柠檬雪葩。心太软茶味好香, 入面嘅熔岩浆比较甜,但同埋柠檬雪葩一齐食好夹好清新。好钟意个柠檬雪葩酸酸甜甜,下面仲有d粒粒饼干碎增加左口感。系好出色嘅甜品Dirty $44层次够分明,浓郁嘅咖啡配上冰冻嘅鲜奶,冷热感觉嘅交集做得不错焙茶鲜奶 $48拉花精致,鲜奶滑溜,奶味比较重嘅焙茶鲜奶

日式蟹膏.三文鱼籽.带子.明太子手卷粉 $158
第一次食咁长嘅手卷粉,手卷粉口感较烟韧,好有咬口同好挂汁。
日式蟹膏.三文鱼籽.带子.明太子手卷粉

带子焦得好金黄,仲有两只蟹钳。

不是饮品。冻柠茶 $78

Dirty $44
Dirty

焙茶鲜奶 $48
拉花精致,鲜奶滑溜,奶味比较重嘅焙茶鲜奶

日式蟹膏.三文鱼籽.带子.明太子手卷粉
Dirty