2023-05-02 46 浏览
蟹肉明太子蛋餅 $98說是明太子但其實是三文魚籽!朋友和我都很欣賞這個蛋餅,裡面蟹肉多(但有一點蟹殼,吃的時候要小心),有薯仔粒增加口感。上面的三文魚籽份量也算多,鹹鹹的很好吃!啤酒漿薯條松露蛋黃醬巴馬臣芝士 $78上碟的時候嚇我一跳!沒想到份量這麼多,芝士香口,薯條炸得香脆,加上松露醬簡直絕配。我們只有兩個人所以很努力都吃不完,這個薯條適合四至六人分享。伏特加番茄虎蝦意粉 $138兩隻大大的虎蝦很吸睛,意粉質感和味道都不錯,只是沒有吃到伏特加味道。mocha $44cream brulee $44咖啡結合甜品,有脆脆的焦糖片,個人覺得喝下整杯感覺太甜,焦糖味道蓋過了咖啡的香味。食物質素一流,但是服務態度一般。來之前嘗試打過很多次電話來預約都沒有人聽電話,網上預約也暫停了,差點以為結業了,結果 11:45 就來門口等開門,已經有另外兩位客人在等候。12:00準時開門後,店員沒有主動招呼我們進去,都是自己進去自己找位子,感覺不太想做生意的樣子。入座後不久餐廳很快也滿座了,建議要去的朋友12:00準時在門口等,才能確保有位子。另外一提,入座時沒有提醒有 90分鐘限時,到90分鐘時突然跑來說
蟹肉明太子蛋餅 $98

啤酒漿薯條松露蛋黃醬巴馬臣芝士 $78

伏特加番茄虎蝦意粉 $138

mocha $44

cream brulee $44

另外一提,入座時沒有提醒有 90分鐘限時,到90分鐘時突然跑來說快要到時候了,嚇我一跳。
2023-05-01
2023-05-01 31 浏览
啤酒漿脆炸薯條 - 配巴馬臣芝士碎、松露油、黑松露蛋黃醬 $78份量好多,滿滿一大碟,即炸非常脆,係用啤酒漿脆,比一般嘅薯條更加脆口!面頭撒滿黑松露蛋黃醬,超香😍焦糖無花果 牛油果 瑞可塔芝士多士 $88呢個多士勁有誠意‼️用嘅係堅果水果乾厚多士,十分鬆軟👍🏻一片放滿大半個牛油果片,另一片放咗焦糖無花果,無花果超甜,外層嘅焦糖形成一層簿膜,外脆內軟超正😍 Honey Ricotta Cheese 好清爽😋絕對值得一試👍🏻刺身帶子三文魚籽明太籽手捲粉 $158有三粒帶子,珍寶size好鮮甜🥰手工手捲粉勁煙韌,個人好鐘意🌟配上三文魚籽無論味道定係口感都同樣咁正餐廳仲有靚靚裝修,好多打卡位~好開心可以坐到sofa位,舒服😽GRIND SIZE (旺角)旺角通菜街10號地舖

焦糖無花果 牛油果 瑞可塔芝士多士 $88

刺身帶子三文魚籽明太籽手捲粉 $158
有三粒帶子,珍寶size好鮮甜🥰

GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖

✔️瘋狂芝士野菌大啡菇 toast $88呢個芝士控必點 真係勁多芝士🤩🧀 加埋野菌呢個組合真係冇得輸🥰 toast係蒜蓉包嚟 雖然唔係好脆 但係蒜蓉味令到成件事冇咁膩 味道再升華咗😚✔️慢煮牛面頰沙嗲煎腸粉 $158講唔停覺得呢個好好食💯 牛面頰好嫩 偶爾仲會連住牛筋 勁正🥹 重點係個沙嗲汁 花生味極濃🥜 又辣得幾刺激🌶️ 腸粉塞滿晒啲醬汁再食真係忍唔住一啖接一啖😍✔️冬陰功鮮蜆意粉 $128呢嗰個蜆肉好出色🌟 每隻都好厚肉 仲要係食得出個鮮味 而個意粉冬陰功味道都出 不過講唔停覺得可以再辣少少🤔✔️蟹肉明太子蛋餅 $98呢個好似係店舖嘅signature 講唔停就覺得普通 唔係好食到蟹肉😳 不過味道都唔差~
✔️瘋狂芝士野菌大啡菇 toast $88

✔️慢煮牛面頰沙嗲煎腸粉 $158

✔️冬陰功鮮蜆意粉 $128

✔️蟹肉明太子蛋餅 $98

2023-05-01 191 浏览
係旺角同朋友行街,見門口幾特別黎食個下午茶。帶子三文魚子明太子手卷粉:份量都算多,手卷粉夠2個人食,有3粒帶子,cream都好足,但味精勁重,食完口渴咗成日。朋友叫咗杯抹茶菠蘿梳打:一開始得菠蘿味,係冇抹茶味......飲到咁上下,成杯嘢好苦,完全唔覺得用真抹茶自己叫咗杯焙茶鮮奶:飲落口勁多粉感,同樣亦是好苦呢個問題,做唔到焙茶特別ge 味道特別飲品要改善,收成$50一杯,但比呢種貨色人,性價比好低...
係旺角同朋友行街,見門口幾特別黎食個下午茶。

帶子三文魚子明太子手卷粉:

朋友叫咗杯抹茶菠蘿梳打:
一開始得菠蘿味,係冇抹茶味......
飲到咁上下,成杯嘢好苦,完全唔覺得用真抹茶

自己叫咗杯焙茶鮮奶:

2023-04-20
下午茶
2023-05-01 36 浏览
補祝朋友生日,去了旺角女人街-Grind Size Coffee ,我之前也來過一次,覺得呢度啲嘢幾好食。門口好大個字 「窮撚賣咖啡 」係佢地嘅招牌,仲有好多特別調製嘅咖啡,飲品今次我哋試咗 :☕️青瓜咖啡☕️☕️焦糖燉蛋咖啡☕️☕️Bailey Mocha☕️食物都好食,同埋D combination 幾特別而出黎味道又好夾,⭐️慢煮牛面頰港式煎腸粉 ⭐️牛面頰煮得好淋好味,個秘製沙爹醬汁好正好惹味⭐️蟹肉明太子蛋餅⭐️一切開D蛋汁就會流出來,都食到唔少蟹肉,蛋整得幾滑,加埋個醬好夾(唔怪之得呢道菜咁多人推薦)⭐️伏特加蕃茄虎蝦意粉⭐️兩隻大虎蝦🦐煮嘅時候開咗少少邊好方便碌殻😙呢個味道都ok 呀,不過我略嫌意粉乾身左啲啲,如果個醬汁可以濕返D就好甜品:🍮不是飲品.檸檬茶 🍮淨係睇名你都會好奇佢係乜東東黎😂其實係用茶味做的心太軟,配好清新檸檬🍋香嘅雪芭👍🏻呢度仲有樓上一層,有個「見字飲啡」嘅Tatami 位,不過我哋上去時有其他客人在用餐中所以冇特別影了。Btw, 我好鍾意佢嘅呢個地圖牆,我住嘅屋企最初裝修完都係貼左世界地圖貼紙牆,不過而家換咗☺️
☕️青瓜咖啡☕️
☕️焦糖燉蛋咖啡☕️
☕️Bailey Mocha☕️
⭐️慢煮牛面頰港式煎腸粉 ⭐️
牛面頰煮得好淋好味,個秘製沙爹醬汁好正好惹味
⭐️蟹肉明太子蛋餅⭐️
⭐️伏特加蕃茄虎蝦意粉⭐️
甜品:🍮不是飲品.檸檬茶 🍮
淨係睇名你都會好奇佢係乜東東黎😂
其實係用茶味做的心太軟,配好清新檸檬🍋香嘅雪芭👍🏻

2023-04-27
庆祝纪念
生日
今日終於有機會嚟試下 野食環境都唔錯的但係服務態度真係令人失望 落單嘅時候黑口黑面咁 都唔緊要 影響不大 最有問題係用好唔友善嘅態度去回答我哋嘅問題 用好惡同大聲的語氣 自問我地都有禮貌咁問 唔明點解要咁大反應 真係嚇親同呆咗。。嗰兩個女staff好似食咗炸藥咁 唔知係咪發生咩事影響到你地 但係整體體驗都令到我同朋友感到好唔舒服 真係俾錢買難受😮‍💨😮‍💨
今日終於有機會嚟試下 野食環境都唔錯的

2023-04-30 34 浏览
📍GRIND SIZE 旺角通菜街10號地舖。。喺旺角鬧市中嘅打卡Cafe💜依間餐廳位於女人街入面,門面非常容易認因為好大隻字寫住個「窮」字😂而且裝修比較特別,好容易就認到間舖頭!餐廳樓高兩層,喺地舖真係夠晒方便!環境非常舒適,適合同朋友傾偈chill下🥚蟹肉明太子蛋餅 $98見每一台都有order呢一款蛋餅, 一定係必食推介!果然冇令我失望!蛋餅入面有粒粒蟹肉、三文魚子!口感滑溜溜,好食!🍝刺身帶子三文魚籽明太子手捲粉 $158手卷粉俾長通粉再長少少,口感比較煙靭。食意粉最緊要就係醬汁夠晒多!掛汁好重要!令我不自覺地食多幾啖😍🧇肉桂蘋果牛角包窩夫 $72我最鍾意就係食牛角包窩夫,因為質地夠晒煙靭! 有別於普通窩夫口感!配上玉桂蘋果口味,再加上一球雪糕。依個甜品為呢一餐晚餐畫上一個完美嘅句號。🥛焙茶牛奶 $48香濃嘅焙茶加上鮮奶,非常適合我呢個茶控😋🍸香橙蜜柑 $44非常解渴嘅一杯飲品相信呢間餐廳我一定會再度回訪!下次有機會要坐樓上感受一下波希米亞風格😆
📍GRIND SIZE
旺角通菜街10號地舖

喺旺角鬧市中嘅打卡Cafe💜
依間餐廳位於女人街入面,門面非常容易認
因為好大隻字寫住個「窮」字😂
而且裝修比較特別,好容易就認到間舖頭!
餐廳樓高兩層,喺地舖真係夠晒方便!
環境非常舒適,適合同朋友傾偈chill下

🥚蟹肉明太子蛋餅 $98
蛋餅入面有粒粒蟹肉、三文魚子!口感滑溜溜,好食!

🍝刺身帶子三文魚籽明太子手捲粉 $158
手卷粉俾長通粉再長少少,口感比較煙靭。

🧇肉桂蘋果牛角包窩夫 $72

🥛焙茶牛奶 $48
香濃嘅焙茶加上鮮奶,非常適合我呢個茶控😋

🍸香橙蜜柑 $44
非常解渴嘅一杯飲品

🍁🌾【 𝗚𝗥𝗜𝗡𝗗 𝗦𝗜𝗭𝗘 】☕️🍂⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄今日約咗fd敘舊,揀咗位於旺角嘅Grind Size,睇相好似唔錯,係女仔傾偈食嘢嘅好地方。環境猶如鬧市中嘅僻靜綠洲🌿🌾🐿坐喺度食嘢好寫意🫶🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍗香辣雞翼配紅腐乳蛋黃醬🐣($88)雞翼味道又香又辣,炸得比較乾身,點腐乳蛋黃醬就剛剛好。🍝四川麻辣奶油鳳尾蝦意粉🌶($128)四川麻辣配意粉嘅組合非常新穎,估唔到食落又出奇地夾!醬汁Creamy之餘,亦有好多彈牙蝦肉,份量極多,性價比高。🧇鹹又唔鹹蛋黃吉士•甜又唔甜比利時窩夫🥞($98)呢個甜品真係不得了,鹹蛋黃配吉士醬嘅組合我勁鍾意,鹹鹹甜甜,配上口感實淨嘅窩夫,都幾飽肚。⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:旺角通菜街10號地舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #
🍁🌾【 𝗚𝗥𝗜𝗡𝗗 𝗦𝗜𝗭𝗘 】☕️🍂
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

環境猶如鬧市中嘅僻靜綠洲🌿🌾
🐿坐喺度食嘢好寫意🫶🏻
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🍗香辣雞翼配紅腐乳蛋黃醬🐣($88)
雞翼味道又香又辣,炸得比較乾身,點腐乳蛋黃醬就剛剛好。
🍝四川麻辣奶油鳳尾蝦意粉🌶($128)
🧇鹹又唔鹹蛋黃吉士•甜又唔甜比利時窩夫🥞($98)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:旺角通菜街10號地舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami旺角 #grindsize #grindsizehk @grindsize
2023-04-02
2023-04-29 278 浏览
「Grind Size」 位於旺角女人街旁邊的小店,被純白色特色牆上面幾個字吸引 「窮X賣咖啡 」, cafe 有兩層,下層以海洋風為主題,有個好靚的木製世界地圖🗺️掛牆同窗口打卡位,二樓以波希米亞風情設計,走異國風情,梳化、櫃,枱櫈、復古燈,榻榻米座位等擺設,又超chill 又舒服,當然最吸引「見字飲啡」 字體,更加引人注目成為打卡的熱點,所以cafe 四處都是打卡位。🔸 瘋狂芝士野菌大啡菇多士 $88 🔸呢個芝士真係同個名一樣好瘋狂,雖然滿滿芝士,但不會太杰身,大啡菇非常Juicy,野菇粒份量十足,記得一定要趁熱食就可以有熱熔芝士拉絲的效果,多士好香脆加埋芝士野菌一齊食,又好味又邪惡,芝士迷必食推介。🔸 蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98 🔸流心西班牙蛋餅,D蛋真係好動感同好流心架,一🔪完攞起就係有芝士拉絲效果,外層被蛋餅包圍,内裏包了蟹肉,薯仔粒粒同芝士拉絲,餡料超足料, 好香蛋味,加埋明太子一齊食,口感豐富,怪不得我見每枱必叫之選。🔸 伏特加蕃茄虎蝦意粉 $138 🔸虎蝦🦐非常彈牙,意大利粉軟硬度適中,配埋酸酸甜甜的濃郁蕃茄醬一齊食都唔錯。🔸 髒髒牛角包窩夫 $78 🔸用牛角包🥐整

🔸 瘋狂芝士野菌大啡菇多士 $88 🔸

🔸 蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98 🔸
流心西班牙蛋餅,D蛋真係好動感同好流心架,

🔸 伏特加蕃茄虎蝦意粉 $138 🔸

🔸 髒髒牛角包窩夫 $78 🔸
用牛角包🥐整窩夫相當吸引,賣相非常吸引同有心思,雲呢拿雪糕上放上一塊Oreo餅同窩夫上面灑上朱古力粉,大量Oreo碎,窩夫整得很鬆脆又有層次、
朱古力迷必喜歡,真係好好食😋。

🔸 香橙蜜柑梳打 $44 🔸
賣相幾靚,有一大片新鮮🍊,很香橙同柑的味道,仲有粒粒橙肉,好fresh 。

🔸抹茶菠蘿🍍梳打 $46 🔸
有淡淡抹茶甘香夾酸酸甜甜菠蘿🍍,幾特別 !
香橙蜜柑梳打/抹茶菠蘿梳打
  • 瘋狂芝士·野菌·大啡菇·多士
  • 香橙蜜柑梳打
  • 抹茶菠蘿梳打
2023-04-28 48 浏览
瘋狂芝士 野菌大啡菇 toast $88滿滿嘅芝士,而且可以拉到絲,小編非常鍾意🥰啡菇同芝士嘅味都好夾。會想要多啲toast,因為真係超多芝士,點唔晒🤣慢煮牛面頰 沙嗲煎腸粉 $158慢煮再加埋係牛面頰,食落質感好腍食😋沙嗲汁落咗好多花生,除咗令沙嗲汁昇華咗,味道更香,仲豐富咗口感👍🏻冬陰功鮮蜆意粉 $128啲蜆好大粒,而且數量都幾多吓,有七、八粒左右🤩小編好少食冬陰功味嘅食品,食落都唔錯,有少少香茅味,唔辣蟹肉明太子蛋餅 $98賣相唔錯,切開有好多蛋幾漿流出嚟,打卡一流🤩但味道普通,蟹肉都唔係幾食到😣味道😋 8/10性價比💰 8/10環境🔎 8.5/10服務🫶🏻 8.5/10打卡指數📸 8.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8.5/10
瘋狂芝士 野菌大啡菇 toast $88

環境🔎 8.5/10
服務🫶🏻 8.5/10
打卡指數📸 8.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8.5/10
樓高兩層的純白色咖啡店裝潢別樹一格由門面到店內每個角落都是打卡位。瘋狂芝士·野菌·大啡菇·多士烤過的酸種包外脆內裡鬆軟,配上味道濃香的芝士野菌,簡直是完美配搭。大啡菇肉身肥厚,味道清新,口感濕潤。鳳梨巴斯克蛋糕鳳梨的酸甜與芝士交融隱約食得到鳳梨肉,呈現出多層次的口感。焦糖燉蛋表面震騰騰的燉蛋,充滿焦糖香氣,甜度適中加上滑嫩的口感,咖啡和焦糖的組合讓人一試難忘。
樓高兩層的純白色咖啡店
裝潢別樹一格
由門面到店內每個角落都是打卡位。
瘋狂芝士·野菌·大啡菇·多士
大啡菇肉身肥厚,味道清新,口感濕潤。
鳳梨巴斯克蛋糕
鳳梨的酸甜與芝士交融
隱約食得到鳳梨肉,呈現出多層次的口感。
焦糖燉蛋
  • 焦糖燉蛋咖啡
2023-04-26 15 浏览
旺角女人街一向都有唔少特色餐廳呢間餐廳我諗出名在於「窮」🤣餐廳分兩層,樓下係一般座位樓上就係梳化位同埋坐地下既特色枱打卡就當然係坐上層啦🔸松葉蟹肉蟹子沙律♥️蟹肉既份量夠多微鹹既蟹肉同蟹子襯托沙律菜非常鮮味油醋汁有柑桔香🔸地中海酸汁三文魚柱貝他他三文魚粒同小柱貝用黑椒橄欖油醃製過魚油香同酸汁沙律菜非常搭配🔸青醬活蜆意粉意粉軟硬度剛好醬汁有青醬香濃既香草味就咁食意粉己經好滿足蜆肉亦夠新鮮夠大隻鮮甜味同急凍蜆肉無得比 🔸Matcha latte 香濃抹茶味,奶同茶比例啱啱好正常甜度亦唔會太甜🔸鹽漬櫻花荔枝梳打♥️主要就係荔枝梳化帶有淡淡既櫻花香味加左海鹽可以令飲品感覺無咁甜,清新一d🍀總結有靚靚打卡位 如想上樓上打卡又叫餐既話 冇職員經過就要辛苦d落翻去叫啦😮‍💨但食物好食而食多左就當運動下啦😙

旺角女人街一向都有唔少特色餐廳
呢間餐廳我諗出名在於「窮」🤣

餐廳分兩層,樓下係一般座位
樓上就係梳化位同埋坐地下既特色枱

就咁食意粉己經好滿足
蜆肉亦夠新鮮夠大隻
鮮甜味同急凍蜆肉無得比

🔸Matcha latte
香濃抹茶味,奶同茶比例啱啱好
正常甜度亦唔會太甜

🔸鹽漬櫻花荔枝梳打♥️
主要就係荔枝梳化
帶有淡淡既櫻花香味
加左海鹽可以令飲品感覺無咁甜,清新一d

🍀總結
旺角女人變化都幾大以前專做遊客買賣生意多而家好多小店都進駐女人街店鋪餐廳分為上下兩層 以白色水泥風為主調店員安排左二樓榻榻米位置二樓空間感十足 座位寛敞小編一般都怕咕𠱸污糟唔敢掂今次咕𠱸目測好乾淨冇污漬😌坐得幾舒服————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 慢煮牛面頰港式煎腸粉 $158食物一上枱已經聞到濃濃花生香🥜牛面頰份量多 牛肉味香濃 肉質嫩滑軟腍沙嗲汁好惹味🌶️不過比較辣唔食辣既朋友要留意啦!依個菜式無論腸粉定牛面頰亦或係沙嗲汁味道都不分高低 全部都好似主角咁♥️ 車厘茄 巴馬火腿瑞可塔芝士多士 $78酸種麵包入面有粒粒提子乾同果仁切開麵包外圍脆身內裏軟熟♥️ 濃爆 72% REAL朱古力鮮奶 $56用牛奶樽裝著朱古力奶另外有杯仔裝著一粒72%朱古力同棉花糖店員建議先食朱古力嘗試原本味道之後再品嘗手打朱古力奶 味道濃郁 唔會太甜朱古力同牛奶比例岩岩好 唔會互相蓋過♥️ 紅棗蘋果茶 $46用精緻玻璃壺同杯盛裝☺️儀式感滿滿既養生茶倒出黎時候聞到好香水果味同淡淡肉桂味有一
旺角女人變化都幾大

♥️ 慢煮牛面頰港式煎腸粉 $158
食物一上枱已經聞到濃濃花生香🥜
牛面頰份量多 牛肉味香濃 肉質嫩滑軟腍
沙嗲汁好惹味🌶️不過比較辣
唔食辣既朋友要留意啦!
依個菜式無論腸粉定牛面頰亦或係沙嗲汁

兩款甜品夾埋一齊食 味道好似凍檸茶

💕整體而言
店員服務態度唔錯☺️對菜式清晰了解
食物質素唔錯 環境舒適
一班朋友/閨蜜情侶黎食都好適合!
————————————♥———————————
  • 不是飲品•凍檸茶
  • 濃爆72%real朱古力鮮奶
  • 慢煮牛面頰港式煎腸粉
2023-04-26 38 浏览
門口嘅 “窮撚賣咖啡”就已經好特別雖然睇完呢句覺得會唔會伏伏地裝修幾好座位就偏少建議可以book位否則運氣唔好就要排好耐啦~一睇menu大部分菜式比一般cafe貴10蚊左右菜式選項其實算比較少意粉菜式有三個對選擇困難症患者係好事我地就點咗番茄🍅虎蝦意粉,grind size breakfast,rose latte,cappuccino.Rose latte都幾特別嘅好少見會將espresso同奶分開上虎蝦意粉好perfect番茄料理嘅番茄味最驚就係太濃or太淡佢嘅味道係好平衡!!!蝦大隻又新鮮,意粉味道啱啱好食完開心晒Grind size breakfast其實就係all day breakfast味道亦都不錯大啡菇唔會野生味太重黑醋配新鮮的生菜,無苦味!咖啡就正常味道,不過不失總結:值得一去 食物環境都一流下次會試下甜品睇落甜品仲吸引
門口嘅 “窮撚賣咖啡”就已經好特別
雖然睇完呢句覺得會唔會伏伏地
裝修幾好
座位就偏少
建議可以book位
否則運氣唔好就要排好耐啦~

一睇menu

Rose latte都幾特別嘅
好少見會將espresso同奶分開上

虎蝦意粉好perfect
番茄料理嘅番茄味最驚就係太濃or太淡
佢嘅味道係好平衡!!!

蝦大隻又新鮮,意粉味道啱啱好
食完開心晒

味道亦都不錯
大啡菇唔會野生味太重
黑醋配新鮮的生菜,無苦味!

咖啡就正常味道,不過不失
總結:值得一去

食物環境都一流

下次會試下甜品
睇落甜品仲吸引

2023-04-25 15 浏览
餐廳係內巷唔顯眼但原來內有乾坤下層裝修別緻上層更加別有洞天!一定要坐上層上層勁寬敞有大梳化🛋️cushion位坐得舒服好岩慢慢kill time同朋友傾心事😚🔅蟹肉明太子蛋餅好厚身金黃既蛋餅望落比想像細但原來內餡超足2-3個人share都得一切落去蛋液流心效果😍趁熱食更滋味🔅刺身帶子三文魚籽明太子手捲粉手捲粉sold out轉左貓耳朵意粉意粉口感煙煙韌韌係個人好鍾意既口感(超怕煮到淋既既意粉)明太子汁rich and creamy勁掛汁好岩女性口味既一道意粉💕🍝🔅Iced matcha milk🥛 原樽牛奶上另有杯、糖漿同埋抹茶🍵俾大家DIY濃度、甜度都係自己控制想再同好友chill tgt!
餐廳係內巷唔顯眼
但原來內有乾坤
下層裝修別緻
上層更加別有洞天!
一定要坐上層

手捲粉sold out
轉左貓耳朵意粉
意粉口感煙煙韌韌
係個人好鍾意既口感
(超怕煮到淋既既意粉)
明太子汁rich and creamy
勁掛汁
好岩女性口味既一道意粉💕🍝

🔅Iced matcha milk🥛
原樽牛奶上
另有杯、糖漿同埋抹茶🍵俾大家DIY
濃度、甜度都係自己控制

想再同好友chill tgt!