2023-12-30 55 浏览
晚上8點15分入座,限時90分鐘,去到最尾嗰半個鐘,有個男店員大大話話走黎枱邊至少三、四次無禮貌話9點45分要交枱。第一次大概9點鬆少少,個男店員走埋黎話夠鐘last order仲有冇野要加,我同朋友表示啱啱落埋最後,佢就再提last order 之後冇得再加,9點45分要交枱比佢,之後就走人。第二次9點20分過啲,佢又走過黎再提9點45分要交枱。第三次9點半左右,食剩少少野埋緊尾,佢再走黎話9點45分交枱,然後問都未問就開始收碟同餐具。朋友當下都比說話佢聽野都未食完,佢都唔理。第四次9點40分,佢再走埋黎提幾分鐘後要交枱,然後連野飲都開始想收。咁急趕住10點可以盡時收工嘅不如要求全場9點30分要離座啦🤬

第二次9點20分過啲,佢又走過黎再提9點45分要交枱。

2023-12-28 59 浏览
原本今日約咗fd 去食mama day,唔小心行左去呢間(因為原來mama day 有兩間😅)一入到去counter 個staff黑面,已經勁惡問有冇book 位,我話有fd 到左,個店員堅持到底問book左咩名,連門口都唔俾入,又係咁問幾多位,就話過隔離先啱呀🙄🙄🙄🙄🙄態度差到咁,唔怪之得夜晚冇咩人,去另一間就睇到分別,勁旺。🤫千祈唔好去食,一定俾錢買難受!未入去都咁黑面,入左去仲得了😵😵😵😵

朋友生日,想找間特別一點的餐廳吃飯,聽說「GoodDay BadDay MamaDay」是間打卡餐廳,所以過來一試。於網上book了位,所以不需要排隊等候就可以進入餐廳就座,但餐廳限時90分鐘交檯,訂位時沒有留意,朋友因為加班也遲了一些,所以感覺就比較趕。沒有等齊人,我們先點了「白酒忌廉藍青口(配2杯白酒)」,這道菜很抵吃,只是$188。青口size偏細,但味道是可以的,作為餐前菜,配著白酒,實在也沒甚麼可挑剔。「豆腐豆腐豆腐咖啡」(絕對不是我打錯,飲品的名字真的有3個豆腐),這杯飲品出奇地有驚喜,我很怕甜,揀了走甜,店員也有細心提醒豆腐花本身都帶甜味的(這少量的甜我可以接受),飲品沒有冰,它是一個咖啡味的雪球,所以咖啡的味道很突出,配上滑滑的豆腐花,真的是杯令人欲罷不能的咖啡朋友到來,我們加點了「草飼牛扒沙律」,牛扒點了五成熟,應該是因為選用的是美國扒,所以肉質不算軟嫩;反倒是「芝士火鍋」包含的安格斯牛扒比較可口,「芝士火鍋」的配料有西蘭花、法包、蝦和小薯仔,份量適合三位以上吃,如果是兩個人,應該只吃「芝士火鍋」就差不多飽了「西班牙海鮮飯」來的時候有隻大魷魚舖在上面,飯粒偏淋,是正常

「西班牙海鮮飯」來的時候有隻大魷魚舖在上面,飯粒偏淋,是正常的港式西班牙海鮮飯,不過魷魚算新鮮,火喉也掌握得不錯 🦑

整體食物質素正常,除了咖啡,沒有特別驚喜的菜式,而餐廳內的打卡牆,其實大部份都設置於桌椅旁邊,由於坐滿了客人,所以一心想打卡嘅朋友就未必可以如願喇 🫢
2023-12-08
  • 豆腐豆腐豆腐咖啡
2023-12-26 46 浏览
走進這間餐廳,從裝潢到菜單都透出一股老街坊既幽默氣息😄。喺Goodday Badday Mamaday,每道菜都彷彿講緊一個笑話。先講下「瑞士名物芝士」,啲芝士熱笠笠,包住成塊烤得啱啱好既安格斯牛扒🥩,真係軟滑得嚟帶肉嘅香口,完全係入口即化。啲適合瀨嘢既薯仔同西蘭花都好夾,尤其係個法包粒,啖啖香脆。再嚟講下「單拼黑毛豬叉燒蛋包飯」,等等,嗱嗱嗱,真心唔講嘢,包飯入面嗰片叉燒又肥又瘦,咩屋企風味出街都食唔到㗎,蛋皮滑到犀利,心諗住點可能啱晒我口味?陣間又會唔會太乾?豈料,啖啖飯粒都稔得嚟香,飯底嗰啲醬汁,巧妙地將整道菜提升到另一個層次!定食嘅「雪芭」配三文冚煙一啲都唔比蒸一流差😋,酸甜清新,個餅底嘅喚起呢種同霜淇淋絕配嘅香脆。唔使華麗辭藻,呢間餐廳就係紮紮實實嘅美味加上一把生活智慧,仲等咩,快啲揸起身試吓啦!🍽👍

2023-12-25 173 浏览
態度唔掂,完全營造到bad day。嘢食都冇特別 一路食一路受氣。送餐就咁亂擺,冇講過係咩嘢食,亂放完就走,啲waiter好似唔識講野,仲要我俾+1。然後牛扒俾筋位、雞翼食炸粉,冇肉食、pizza連基本材料都冇,衰過pizza hut 下午茶、oreo 沙冰好似飲冰水,冇味。最後,仲要半個鐘chur住埋單都算,又係咩都唔講,就咁擺低張單,指住。知你熟點做,但係唔係咁嘅態度。我俾咁嘅價錢,真係去普通餐廳嘅態度都好過呢度。真心唔建議去
2023-12-24
2023-12-21 89 浏览
基本上所有MAMADAY系列餐廳都已經試過晒! 今次再試埋呢間GoodDay BadDay MamaDay! 其實幾間餐廳既風格都好似, 玩Gimmick玩fusion, 但又出奇地唔難食,約朋友係唔錯既選擇 (但係如果你想坐耐D就唔好簡呢間啦…下面再講)我地叫左個HSBC 2人套餐, $6XX 好多野食, 有沙律, 有湯,小食, PIZZA, 意大利飯 (或牛扒), 2杯野飲, 2個是日甜品。基本上3個女仔都食唔晒, 但係為左尊重餐廳, 我地都有再叫多個意粉。 結果當然係食剩左少少, 因為D份量都幾大份, 而且我地覺得食物味道質素都唔錯。🥗沙律 – 不過不失, 新鮮。完 🦑炸魷魚 – 唔係得幾條咁簡單! 而且炸得幾脆口好食🦞🍕龍蝦PIZZA – 每塊都有龍蝦肉同青口, 而且有個龍蝦頭, 食得又影得!🐟🍚比目魚意大利飯 – 食到呢碟飯已經好飽, 同埋算係咁多樣野之中最淡味, 但唔係無味既!魚都好食🦀🍝蟹肉意大利扁麵 (呢個唔係個餐到, 散叫) – 有蟹肉有蟹棒, 好食!🍫🥛童年既朱古力加威化外層…估到未? – 係KINDER 朱古力奶haha, 好甜整體黎講食物真係無咩挑剔, 但係員

🥗沙律 – 不過不失, 新鮮。完

🦑炸魷魚 – 唔係得幾條咁簡單! 而且炸得幾脆口好食

整體黎講食物真係無咩挑剔, 但係員工就有待改善。佢地好似成餐飯都好趕咁, D野食都未黎齊就話就黎夠鐘交枱 (無下輪客人等位)問我地仲有無野加要埋單,不停收枱係你身邊行黎行去。
但係我一早已經Order左要寫Birthday message兼拎左蛋糕比同事叫佢地安排,點知等極都未有。
上埋甜品都無見到我個蛋糕同D字,同事又急急腳拎張單過黎要我地埋單走人,我再提醒佢地先醒起原來仲爭我個蛋糕未出黎☹️

不過佢地都有過黎Say Sorry話佢地自己太亂搞錯左,希望下次溝通得好D就更好! 同埋建議個切餅費唔好再on top 加一!
2023-12-17 62 浏览
香港人依家壓力好大!一頓豐富晚餐又兼備創意無限嘅裝潢的樓上Cafe,會令你放鬆心情、會心微笑😊所有壓力從而消失了!正能量提升咗!😎食物質素仲好高嘅😋fusion菜式無限奉上😬海洋生物沙律沙律菜非常爽脆,備有藍莓🫐紅桑子、芒果粒每樣生果都好鮮!大蝦🍤經過加咗啲志杰自家製的調味粉!超好味!又有帶子和蟹柳!頂層仲加咗脆卜卜嘅蟹籽添!😋點解個個都叫軟殼蟹Pizza 架(仲要有菠蘿🍍)軟殼蟹係呢個Pizza嘅主角!軟殼蟹超大隻,肉汁豐富!真係好少食咁大隻嘅軟殼蟹,而且咁鮮味仲有蟹膏添!佢配搭自家製嘅醬汁,令到成個Pizza都好好味!最重要有我最鍾意菠蘿!有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵意大利粉扁麵,拌上大量嘅蟹肉!非常鮮味!差唔多每一口都充滿蟹肉!仲有兩個非常鮮味的蟹鉗添!又有大量嘅蟹柳和蟹籽😋鮮味十足!咁好氣氛,梗係飲杯Cocktail啦⋯⋯Mojito 味道相當清新!有青檸又有薄荷葉炮製加咗少少rum 酒!so fresh😎夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子冰沙呢杯冰沙超正🍹上邊加上淺藍色的雪糕!超靚!加埋椰子🥥味濃郁的椰子冰沙!又唔過甜👍
香港人依家壓力好大!
正能量提升咗!😎

食物質素仲好高嘅😋fusion菜式無限奉上😬

海洋生物沙律

沙律菜非常爽脆,
備有藍莓🫐紅桑子、芒果粒每樣生果都好鮮!
大蝦🍤經過加咗啲志杰自家製的調味粉!超好味!
又有帶子和蟹柳!頂層仲加咗脆卜卜嘅蟹籽添!😋

點解個個都叫軟殼蟹Pizza 架
(仲要有菠蘿🍍)

軟殼蟹係呢個Pizza嘅主角!
軟殼蟹超大隻,肉汁豐富!
真係好少食咁大隻嘅軟殼蟹,而且咁鮮味仲有蟹膏添!
佢配搭自家製嘅醬汁,令到成個Pizza都好好味!
最重要有我最鍾意菠蘿!

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

意大利粉扁麵,拌上大量嘅蟹肉
!非常鮮味!
差唔多每一口都充滿蟹肉!
仲有兩個非常鮮味的蟹鉗添!
又有大量嘅蟹柳和蟹籽😋鮮味十足!

咁好氣氛,梗係飲杯Cocktail啦⋯⋯
Mojito

夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子冰沙

• 點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)
  • 唔算基本野:海洋生物沙律
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
  • 夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰
2023-12-15 64 浏览
喜歡這間餐廳寬敞安靜,坐得舒服,當然食物也好味,和朋友在這裡食得開心傾得開心!🔸白酒忌廉藍青口配兩杯白酒:白酒煮青口基本上無得輸,忌廉味濃,一口青口再一口白酒,好chill!🔸好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉pizza:其實都唔係咁邪惡者😂,好香濃鹹蛋但加了牛油果又中和返,又有蟹肉所以好鮮,好味😋🔸 美利堅合眾國草字牛扒:價錢相當便宜,百多元就吃到牛扒,但肉質是有咬口不硬而且口感嫩!還有蝦片好香脆,沙律菜加了生果,多汁好味,另外還有一個小烏冬,絕不馬虎!🔸蜜糖芥末雞翼:必食!又香又脆,沾上蜜糖芥末更豐富了味道!
🔸蜜糖芥末雞翼:必食!又香又脆,沾上蜜糖芥末更豐富了味道!
  • 美利堅合眾國草飼牛扒
  • 鹹蛋牛油果蟹肉比薩
每個人都想過好日子,但又未必會咁好運,我就覺得自己每日都過緊苦日子,或者麻麻哋咁吖!放工鍾意同朋友食吓飯,吹吓水,紓緩一下!朋友帶我去人氣打卡西餐廳,玩味十足嘅GoodDay BadDay MamaDay ,我哋鍾意佢裝修好 artistic ,色彩繽紛。仲有惡搞超長菜式名,睇完都唔知自己食咗啲咩!價錢合理,份量充足,尖沙咀區好啱打卡,全場滿座。童年既朱古力加威化外層⋯估到末?…..$56超級適合打卡,童年回憶係繽紛樂?真係估唔到,忍唔住要嗌番杯先,好好飲,好解喝,好夠朱古力味。本來諗好咗想食 GoodDay ~你有個大頭蝦飯桶朋友 ~可惜 Sold out!BadDay 黑過墨汁三文魚比薩 $138認命了食 BadDay,黑過墨汁夠晒 bad,三文魚比薩 🍕好邪惡嘅墨汁,比薩係薄底脆批,面頭鋪滿三文魚,第一次食黑色墨汁的Pizza,味道鹹香,跟三文魚出奇地夾。Pizza 芝士味道也濃郁,性價比頗高,超好食!MamaDay 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 $158老老實實落order嘅時候個名真係超長,超級污糟大大條魷魚食到爽彈滑,香濃魷魚味道,食到爽身唔油膩,夠 juicy。墨汁扁麵類似
童年既朱古力加威化外層⋯估到末?…..$56
BadDay
黑過墨汁三文魚比薩 $138
Pizza 芝士味道也濃郁,性價比頗高,超好食!
MamaDay
超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 $158
墨汁扁麵類似pasta,一定要食,醬汁好多,調味岩岩好,意大利粉有咬口。
Salad
美利堅合眾國草飼牛扒 $168
美利堅合眾國🇺🇸之前成日聽陳仔講,組合豐富,草飼牛扒比想像中份量多,啖啖肉保持住多肉汁,肉質粉紅,口感柔軟嫩滑。
手掌咁大塊蝦片,脆卜卜,兩大塊。鮮果沙律菜好清新。一碗仔迷你小麻醬烏冬,食落都幾飽。
  • 黑過墨汁三文魚比薩
  • 美利堅合眾國草飼牛扒
2023-12-13 40 浏览
創意裝修每張枱都係不同嘅圖案, 有很多得意擺設, 看得出花了不少心思 。地方寬敞舒適, 踏進餐廳, 也看見窗台有個巨型雙層牛肉芝士漢堡擺設, 頗為吸引。餐牌也好搞笑, 食物款式都唔少。黑毛豬义燒蛋包飯 賣相幾吸引, 黑毛豬义燒圓形整齊排列, 中間是金黃色蛋包飯。义燒肥瘦適中, 肉質腍滑鬆化, 雞蛋滑溜, 包著味道鮮美嘅豉油皇飯, 清香可口。北海道蠔仔拿破崙意粉蠔仔其實是大大隻酥炸鮮蠔, 蠔肉鮮甜帶海水味, 意粉煙韌彈牙, 茄汁鮮味夠醒胃。焦糖朱古力芝士蛋糕惹味焦糖朱古力配以淡淡嘅芝士, 口感順滑, 味道不太甜, 唔會有肥膩感。茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜賣相別緻嘅雪芭凍餅上面是芒果和青檸, 入口順滑, 下層是塊裝曲奇, 酸酸甜甜好醒胃。士多啤梨奶昔和香蕉朱古力奶昔, 賣相吸引, 口感清新。
創意裝修

地方寬敞舒適, 踏進餐廳,

也看見窗台有個巨型雙層牛肉芝士漢堡擺設, 頗為吸引。

餐牌也好搞笑, 食物款式都唔少。

黑毛豬义燒蛋包飯

北海道蠔仔拿破崙意粉

焦糖朱古力芝士蛋糕

茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜
士多啤梨奶昔和香蕉朱古力奶昔, 賣相吸引, 口感清新。

2023-12-08 68 浏览
今日就約左朋友去尖沙咀食飯,我地去呢間的餐廳都幾高人氣㗎「goodday badday mama day」周圍嘅環境佈置都十分有玩味同埋好多地方都係好啱打咭的。黑過墨汁三文魚pizza呢個Pizza嘅底好薄好似餅乾咁而佢個墨汁加上芝士好好味,我冇諗到佢哋咁夾嘅。美利堅合眾國草飼牛扒沙律🥗呢個牛扒係堅好食好香牛味七成熟剛剛好加上沙律配埋你食可以減去牛扒嘅油膩感覺好Flash。蜜糖芥末雞翼我諗大家都同我一樣好鍾意食雞翼啦,兒呢個嘅芥末蜜糖雞翼呢係味味嘅辣度加埋雞翼炸得好香脆。普通到冇得再普通嘅魷魚圈我本身係個魷魚🦑控所以一見到有魷魚🦑菜式,我一定會叫嘅,而呢個魷魚圈一啲都冇令到我失望👍🏻👍🏻。

黑過墨汁三文魚pizza

美利堅合眾國草飼牛扒沙律🥗

蜜糖芥末雞翼

普通到冇得再普通嘅魷魚圈
2023-12-07 59 浏览
依個月真係過得麻麻地,忙到爆又唔多順利,個囡病完到我病😷,不過我深信有Bad Days 都會有Good Days既,問題多多都要樂觀面對,食餐好既開心下再算,早排就同阿囡去左尖沙咀既《GoodDay BadDay MaMaDay》 餐廳走玩味路線,充滿懷舊設計和擺設,幾多打卡位📸。拎起餐牌睇仲搞笑,啲食物都改左好長既名😂有啲玩野但又無改錯名喎,夠晒灰諧😆🥘有啲鑊氣牛柳絲螺絲粉上枱時只見一堆菜絲沙律鋪面,仲以為俾錯左,原來撥開沙律菜別有洞天。方正牛柳粒混合在螺絲粉中,份量不少,嚼勁十足。螺絲粉果然炒得好有鑊氣,有乾炒牛河的味道,乾身有油香。🍕又係黑松露野菌Pizza …好悶呀 個名已經講中我心聲,不過又真係次次會點😆pizza面都鋪左幾多黑松露醬,仲有芝士,車厘茄等,口感豐富,餅底薄脆。🍗蜜糖芥末雞翼單骨雞翼好易食,外皮炸香鬆脆,配上蜜糖芥末醬,帶點微辣,好惹味。🍹自家制草莓果jam梳打好鬼Fresh佢又無講錯,真係好fresh, 草莓果醬又香,味道天然唔假,清新解渴。☕️夠唔夠薑蜂蜜菊花茶本身仲擔心太夠薑會好辣,但又唔係喎,薑味好温和,菊花清香,暖暖地飲落好舒服,飲完可以再加熱水沖泡。🧇

🥘有啲鑊氣牛柳絲螺絲粉

🍕又係黑松露野菌Pizza …好悶呀

🍗蜜糖芥末雞翼

🍹自家制草莓果jam梳打好鬼Fresh

☕️夠唔夠薑蜂蜜菊花茶

🧇是是但但
最後食埋甜品,是日甜品係抺茶窩夫,非常合我哋口胃。窩夫厚身結實,外層鬆化,內層棉軟,充滿蛋香。加埋冰凍綠茶雪糕🍨和甜蜜紅荳粒,食完好滿足。

喺度Hea一個下午真係幾爽,環境都幾舒服,店員又友善,食物有水準,煩惱可以暫時拋諸腦後,下次再來時一定會係Good Good Day啦🥰

2023-11-07
下午茶
2023-12-06 401 浏览
今日同媽媽出街,去左一間具有美式玩味風格裝修嘅餐廳,一片充滿活力同創意嘅地方。餐廳名都幾特別,叫Goodday Badday Mamaday😂就喺the one附近,位置都幾方便。一入餐廳,一股清新氣息撲面而黎,牆上掛滿左各種有趣特別嘅裝飾品,先比人一種別樣嘅視覺衝擊。餐廳座位寬敞舒適,檯櫈擺放得有序而分明。Menu內嘅食物名稱都別樹一格,玩味十足,令人印象深刻。我地叫左lunch set內嘅一份烤豬肩配薯菜,可揀餐湯或沙律,另外仲可以優惠價叫飲品同甜品。餐湯係蟹肉南瓜湯,南瓜與蟹肉完美融合,既保留南瓜本身的香甜味,又增加蟹肉嘅鮮美。口感絲滑細膩,味道清甜不會鹹,唔錯。烤豬肩配薯菜:嫩烤豬肩搭配香脆薯菜,豬肩散發出誘人嘅炭香香氣,肉質醇厚且鮮嫩多汁,烤製得恰到好處,輕輕用刀一切已經感受到肉質好腍。配埋新鮮嘅沙律菜,清爽酸甜,更為開胃,令人食慾大開。唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯,我嘅期望喺條原條鰻魚上😆大過手掌嘅鰻魚躺平喺蛋包飯上,醬香四溢嘅蒲燒鰻魚外表燒至脆焦,內裏軟熟嫰滑。再加埋滑蛋包住粒粒分明嘅鰻魚汁炒飯,飯粒口感煙韌,軟硬度剛好。鰻魚加蛋包飯,每一口都帶黎唔同嘅口感層次。普通得無

蟹肉南瓜湯

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

普通得無得再普通嘅炸魷魚圈:無論幾普通都會想食嘅魷魚圈,外層炸得酥脆,加埋芝士粉蓋面,香氣同賣相大大提升。魷魚圈質感鮮嫩,入口味道唔鹹,但配上沙律醬味道就岩岩好。

通得無得再普通嘅炸魷魚圈

叫左2杯特色飲品消除菜餚嘅油膩感,一杯係薄荷青檸檬梳打,薄荷同青檸嘅味道完美結合,清涼薄荷搭配香氣撲鼻嘅青檸,味道一d都唔甜,酸酸地嘅梳打水,清爽口感讓人心情愉悅。

薄荷青檸梳打

另外一杯係熱情的沙漠(熱情果焙茶),茶中融入熱情果獨特嘅風味,入口後熱情果香氣四溢,酸甜味道非常平衡,果汁嘅鮮甜同焙茶香氣非常搭配。

熱情的沙漠

呢度蛋糕係自家制,所以甜品叫左個唔甜的紫薯蛋糕,蛋糕色澤鮮豔,賣相精緻高貴。蛋糕底層嘅餅底柔軟溼潤,味道真係唔甜,食到紫薯天然嘅味道,並無添加糖。蛋糕中層嘅cream cheese,口感細膩絲滑,奶香同紫薯奇妙嘅組合,搭配創意十足,令人充滿驚喜。

唔甜的紫薯蛋糕

總結呢間餐廳嘅環境、餐牌、食物都比我留下深刻印象。食物嘅創意同口味都非常出衆,讓我享受到一種獨特嘅美食體驗。
蟹肉南瓜湯
通得無得再普通嘅炸魷魚圈
薄荷青檸梳打
熱情的沙漠
唔甜的紫薯蛋糕
一入餐廳裝修已經富有玩味性,好岩打卡影相📸英國熟成28天西冷 $268經過28天長時間的熟成的英國西冷牛,肉質更加嫩滑,並且味道更加濃郁。火喉岩岩好做到五成熟,再配上玩味配菜,番薯薯餅同一口麻醬烏冬,真係夠晒特別鵝肝槓上桿菌飯講十次 個名就夠晒玩味啦,食落更是令人驚艷。鵝肝的豐潤與桿菌的香氣完美融合,營造出一種奢華的口感。飯粒與鵝肝和桿菌相互融合,每一口都充滿了濃郁的味道,融合了鵝肝的奶油質感,夠晒creamy 又唔會太油膩自家製山楂果肉玫瑰花茶$54茶中混合了新鮮的山楂果肉和玫瑰花瓣,山楂果肉帶來了微酸的風味,與玫瑰的甜美芳香相得益彰,這配搭不僅口感清爽,而且健康養生👍Caffe mocha 朱古力的香甜與咖啡的苦澀相互融合,口感豐潤。每一口都充滿了滑順的口感和迷人的香氣 😍

一入餐廳裝修已經富有玩味性,好岩打卡影相📸

英國熟成28天西冷 $268

鵝肝槓上桿菌飯講十次

自家製山楂果肉玫瑰花茶$54

Caffe mocha

• 鵝肝槓上肝菌飯講十次
  • 自家製山楂果肉玫瑰花茶
2023-12-04 46 浏览
GoodDay BadDay MamaDay是一家設計獨特的餐廳,裝修和meun 也別具風格,玩味十足。😆我哋品嚐了海洋生物沙律、蜜糖芥末雞翼、波士頓龍蝦甘筍汁意大利飯、烤豬肩配薯菜、自家製山楂果肉玫瑰花茶和豆腐豆腐豆腐咖啡,全部都又靚又美味,值得一去再去。😊❤️海洋生物沙律沙律充滿了新鮮的海鮮,包括蝦子、蟹棒、魷魚、蔬果,每一口都帶來了豐富的海洋風味,而且配料的新鮮度和質量可見一斑。沙律的調味恰到好處,不會過於重口味,是絕佳的開胃菜🧡蜜糖芥末雞翼蜜糖芥末雞翼獨特風味令人吃不停口,這些雞翼經過烤製,表皮酥脆,內部多汁。蜜糖和芥末的組合來了甜中帶點微辣的風味,絕對不容錯過💛波士頓龍蝦甘筍汁意大利飯半隻波士頓龍蝦上碟,夠哂分量,龍蝦肉鮮美並配以美味的意大利飯,鮮味和甜味完美融合💚烤豬肩配薯菜豬肩的肉質柔軟多汁,搭配的薯菜經過烤烘,外酥內軟,口感極佳,旁伴還有新鮮沙律💙自家製山楂果肉玫瑰花茶GoodDay BadDay MamaDay大壺的山楂果肉玫瑰花茶帶著酸甜的口感並且有著淡淡的花香,相互平衡,給人一種舒緩的感覺💜豆腐豆腐豆腐咖啡豆腐豆腐豆腐咖啡是豆腐雪糕配上咖啡,一個相當獨特組合元素,豆

❤️海洋生物沙律

🧡蜜糖芥末雞翼

💛波士頓龍蝦甘筍汁意大利飯

💚烤豬肩配薯菜

💙自家製山楂果肉玫瑰花茶

💜豆腐豆腐豆腐咖啡
豆腐豆腐豆腐咖啡是豆腐雪糕配上咖啡,一個相當獨特組合元素,豆腐與咖啡相互融合得很好,值得一試

這裡是非常適合朋友聚會的好地方。🥰