2024-03-08 38 浏览
今日同朋友去咗一間我成日都會去嘅餐廳就係喺尖沙咀嘅GoodDay BadDay MamaDay☀️佢嘅裝修比較玩味感重,有啲鼓勵句子喺牆上面,成個感覺好輕鬆最啱朋友gathering🥳最重要係嘢食都質素高👍🏻💫求其是但乜都炸 $103有薯條、炸魚、炸蝦同辣雞翼,全部炸得香脆乾身唔會太油膩。🍚鵝肝槓上肝菌飯 $188肥美鵝肝加上沾滿肝菌忌廉汁同埋咗好多雜菌嘅意思大利飯超好食。🦑黑過墨汁三文魚比薩 $138Pizza放滿墨汁芝士好特別,加埋三文魚同香脆餅底一齊食好惹味。🍰手工紫薯蛋糕 $68完全唔甜,最頂有粒粒紫薯蓉,中間奶凍,最底係脆脆餅底。🥛我黑芝麻你個奶 $48超濃黑芝麻味,但係唔會太甜,介乎飲品同甜品之間。

💫求其是但乜都炸 $103
有薯條、炸魚、炸蝦同辣雞翼,全部炸得香脆乾身唔會太油膩。

🍚鵝肝槓上肝菌飯 $188

🦑黑過墨汁三文魚比薩 $138

🍰手工紫薯蛋糕 $68
完全唔甜,最頂有粒粒紫薯蓉,中間奶凍,最底係脆脆餅底。

🥛我黑芝麻你個奶 $48
超濃黑芝麻味,但係唔會太甜,介乎飲品同甜品之間。
2024-03-04 154 浏览
🍽️GoodDay BadDay MamaDay餐廳裝修好有港式玩味嘅感覺‼️就算店員安排你坐咩位,總有幾個打卡位係你附近😌🌈可能會失望溫泉霍明太子扁麵 $125明太子嘅咸鮮味同醬汁的奶香味搭配得恰到好處,扁面口感偏硬身,一D都冇失望好好食🌈蒲燒鰻魚蛋包飯(原條) $156作為鰻魚愛好者超級滿足,好大好肥的一整條鰻魚火候唔錯燒得好好,醬汁唔會蓋住鰻魚原本嘅味道,反而將鰻魚本身的魚香味帶出來嫩滑嘅蛋配上飯一齊食一下子就清空半碟,下次來會再點!🌈求其是但乜都炸 $103雞翼+魚排+炸蝦+薯條拼盤都幾豐富,雞翼好緊實香脆,系我中意嘅口感!其他都炸得唔錯,薯條如果再炸得酥脆D就perfect啦🌈美利堅草飼牛扒配沙律 $168牛扒油脂唔會太多,搭配蔬菜食好健康超大片蝦片好香脆啊🌈蟹G0G0甲羅燒龍蝦汁燉飯 $139🦀蟹膏超多,同龍蝦精華濃縮而成噶濃稠醬汁一起攪拌配上飯燉得軟硬適中嘅米飯,滿足😌 剝好肉噶蟹腿肉都好正,中意海鮮噶朋友必點!🌈豆腐豆腐豆腐咖啡 $56好特別噶搭配,香濃咖啡+豆腐雪糕,如果怕凍可以少冰🌈童年既朱古力Kinder咖啡 $56小朋友口味最愛,Kinder朱古力+咖啡一次滿足兩個
🍽️GoodDay BadDay MamaDay

🌈可能會失望溫泉霍明太子扁麵 $125

🌈蒲燒鰻魚蛋包飯(原條) $156
作為鰻魚愛好者超級滿足,好大好肥的一整條鰻魚
嫩滑嘅蛋配上飯一齊食一下子就清空半碟,下次來會再點!

🌈求其是但乜都炸 $103
雞翼+魚排+炸蝦+薯條
拼盤都幾豐富,雞翼好緊實香脆,系我中意嘅口感!
其他都炸得唔錯,薯條如果再炸得酥脆D就perfect啦

🌈美利堅草飼牛扒配沙律 $168
牛扒油脂唔會太多,搭配蔬菜食好健康
超大片蝦片好香脆啊

🌈蟹G0G0甲羅燒龍蝦汁燉飯 $139
🦀蟹膏超多,同龍蝦精華濃縮而成噶濃稠醬汁一起攪拌

🌈豆腐豆腐豆腐咖啡 $56
好特別噶搭配,香濃咖啡+豆腐雪糕,如果怕凍可以少冰

🌈童年既朱古力Kinder咖啡 $56
小朋友口味最愛,Kinder朱古力+咖啡一次滿足兩個口味,有得食又有得飲好快樂啊

🌈德國水蜜桃花茶(熱)$56
熱氣騰騰的蒸汽帶出香甜噶水蜜桃香氣,茶香味都可以,適合解膩消滯
2024-03-02 26 浏览
中午來到尖沙咀食午餐,lunch set都幾抵食,$100左右咁上下價位,有埋前菜及咖啡茶(可以另+$18轉其他飲品),基本上呢個價錢都已經抵過好多餐廳。蟹肉忌廉湯真材實料煲出黎,有d蟹肉碎食下飲下,醒胃!波士頓龍蝦甘筍汁意大利飯龍蝦超大隻原隻上碟,甘筍汁唔會太過濃搶左平時意大利飯個種味道,適合分甘同味🤪烤春雞配薯菜雞肉不會太老及「鞋」,Size大約手掌咁大小食-三文魚牛油果莎莎大量三文魚粒及脆卜卜的薄餅,可以將三文魚及牛油果蓉塞入中間食又得,就咁放係面都得小食-蜜糖芥末雞翼留意返係單骨雞翼,正常發揮飲品-宇治抹茶澀澀地其實飲落唔會話好澀,入口抹茶味香,杯碟什有藝術風飲品-嗜甜之選豆腐Oreo沙冰通常呢個組合,都會甜到漏,但係今次飲落口反而有種淡淡的豆腐味,水吧師傅功力夠HandMade Cake - 紫薯芝士蛋糕第一次食咁大舊紫薯芋泥的Cake,一啖芋泥,一淡芝士,不得了!由於佢D Cake 頗出色,影低比大家有咩款,下次可以去食XD環境玩味十足,有不同的場景配搭,包括HarryPotter、美少女戰士及不同的著名港漫,入到餐廳會有種去咗個輕鬆地方的感覺。部份MENU:
蟹肉忌廉湯
真材實料煲出黎,有d蟹肉碎食下飲下,醒胃!

波士頓龍蝦甘筍汁意大利飯

烤春雞配薯菜
雞肉不會太老及「鞋」,Size大約手掌咁大

小食-三文魚牛油果莎莎

小食-蜜糖芥末雞翼
留意返係單骨雞翼,正常發揮
飲品-宇治抹茶澀澀地
其實飲落唔會話好澀,入口抹茶味香,杯碟什有藝術風

飲品-嗜甜之選豆腐Oreo沙冰

HandMade Cake - 紫薯芝士蛋糕

部份MENU:
2024-02-19
2024-03-01 32 浏览
Goodday Badday Mamaday 尖沙咀店, 佈置創意搞鬼, 玩味十足, 每個角落色彩繽紛, 悅目吸引, 環境舒適 ,令到客人食得開心。瑞士名物芝士火鍋 $298人氣瑞士芝士鍋, 邪惡吸引,配料豐富有:🔸️安格斯牛扒🔸️大蝦🔸️炸薯塊🔸️西蘭花🔸️法包粒當芝士滾至起泡後, 再把牛扒放入浸一浸, 掛滿流心芝士的牛肉, 入口軟腍 , 芝士的鹹香, 惹味濃郁。鮮味彈牙的蝦肉, 香脆的法包粒, 爽脆的西蘭花, 綿糯炸薯塊 , 完全被濃稠芝士包裹著, 真是“芝”味充滿味蕾, 十分邪惡吸引。鵝肝槓上肝菌飯講十次 $188鵝肝表面煎到微微焦香, 入口鮮香細滑, 意大利飯軟硬適中, 伴隨黑松露的芳香,加上滑溜的野菌,讓人樂在其中。 德國水蜜桃花茶 $56 放在口邊,已傳來陣陣水蜜桃果香, 口感清新,生津解渴。

瑞士名物芝士火鍋 $298
人氣瑞士芝士鍋, 邪惡吸引,配料豐富有:
🔸️安格斯牛扒
🔸️大蝦
🔸️炸薯塊
🔸️西蘭花
🔸️法包粒

鵝肝槓上肝菌飯講十次 $188

德國水蜜桃花茶 $56
放在口邊,已傳來陣陣水蜜桃果香, 口感清新,生津解渴。

2024-02-28 44 浏览
🚩GoodDay BadDay MamaDay已經係三訪啦‼️契家姐喺廣州落黎香港睇演唱會,當然要帶同佢去啲特色餐廳打吓卡啦~一入門口佢已經站好喜歡,手機影不停🤭連menu都大叫好好笑好有特色〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈可能會失望溫泉霍明太子扁麵 $125廣州好少食到明太子意粉🍝所以必叫啊醬汁同埋溫泉蛋增加到意粉嘅濕潤度扁麵食落有彈性,唔會過淋🌈蒲燒鰻魚蛋包飯(原條) $156飯底先炒過,充滿醬油香鰻魚原條上厚肉長身,而且質素好冇幼刺🌈求其是但乜都炸 $103略厭有少許失色炸物炸得乾左啲,薯條比較實淨不過控油做得好,唔會感覺好油膩🥹🌈美利堅草飼牛扒配沙律 $168牛扒+沙律+蝦片+烏冬牛扒雖然冇乜油脂,但肉質夠淋沙律菜大片夠新鮮,仲有個烏冬真係夠曬飽🌈蟹G0G0甲羅燒龍蝦汁燉飯 $139感覺蟹膏味道冇好出龍蝦汁配搭蕃茄,鮮得黎帶點酸甜感食左咁多個main都唔覺濟🌈豆腐豆腐豆腐咖啡 $56🌈童年既朱古力Kinder咖啡 $56🌈德國水蜜桃花茶(熱)$56
🚩GoodDay BadDay MamaDay

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈可能會失望溫泉霍明太子扁麵 $125
廣州好少食到明太子意粉🍝所以必叫啊
醬汁同埋溫泉蛋增加到意粉嘅濕潤度
扁麵食落有彈性,唔會過淋

🌈蒲燒鰻魚蛋包飯(原條) $156
飯底先炒過,充滿醬油香
鰻魚原條上厚肉長身,而且質素好冇幼刺

🌈求其是但乜都炸 $103
略厭有少許失色
炸物炸得乾左啲,薯條比較實淨
不過控油做得好,唔會感覺好油膩🥹

🌈美利堅草飼牛扒配沙律 $168
牛扒+沙律+蝦片+烏冬
牛扒雖然冇乜油脂,但肉質夠淋
沙律菜大片夠新鮮,仲有個烏冬真係夠曬飽

🌈蟹G0G0甲羅燒龍蝦汁燉飯 $139
感覺蟹膏味道冇好出
龍蝦汁配搭蕃茄,鮮得黎帶點酸甜感
食左咁多個main都唔覺濟

🌈豆腐豆腐豆腐咖啡 $56

🌈童年既朱古力Kinder咖啡 $56

🌈德國水蜜桃花茶(熱)$56
2024-02-26 48 浏览
玩味鬼馬100分嘅Good Day Bad Day MamaDay,真係除咗食得仲令人哭笑不得🤣Lunch set 而家竟然做緊優惠,4個人去食一定係最抵😆套餐唔止有個Main,仲可以揀餐湯或者沙律😎特飲只要加$18就飲到🤡沙律雖然係跟餐,但份量一啲都唔少。不過芝士粉都有唔少,減肥人士可以將佢抔走🤣波士頓龍蝦意大利飯勁creamy😆燒過少少嘅蟹肉,好惹味~好多蟹膏,而且都有唔少蟹肉🫶🏻超有口感,層次豐富。西班牙黑毛豬烤得好入味,仲有好多沙律🥗菜。咖啡都好特別,豆腐味雪糕溶咗之後都幾夾😎

波士頓龍蝦意大利飯勁creamy😆燒過少少嘅蟹肉,好惹味~
好多蟹膏,而且都有唔少蟹肉🫶🏻超有口感,層次豐富。

西班牙黑毛豬烤得好入味,仲有好多沙律🥗菜。

咖啡都好特別,豆腐味雪糕溶咗之後都幾夾😎
GoodDay BadDay MamaDay,環境唔錯,幾有特色。服務方面,QR Code自助落單,全程基本上零服務。店員一直對身旁眾多顧客彬彬有禮,對我就視如草芥,旁若無人。店員態度冷酷,毫無熱情,無服務仲收我10% service charge。左:Peppermint Lime Soda $56右:Black Sesame Oat Latte (Cold) $48飲品好飲。我係飲Peppermint Lime Soda,個薄荷味飲完之後依然餘味回甘。Salmon Tartare $88 呢個價位嚟講,我覺得可接受,幾好味。Cheese steak hotpot $298芝士火鍋,材料非常普通,完全唔值$298,味道完全同喺街市買嘅一樣。個芝士幾好味,然後火鍋下方初期有藍火燃燒,幾過癮,但依然唔值$298。 整體而言,食物質素一般,物非所值,零服務但係收服務費,唔會再幫襯。

左:Peppermint Lime Soda $56
Salmon Tartare
Salmon Tartare $88

呢個價位嚟講,我覺得可接受,幾好味。
Cheese steak hotpot
Cheese steak hotpot $298

$269.5
2024-02-17 64 浏览
朋友見呢間餐廳名好正,人氣又高就相約食呢間GoodDay BadDay MamaDay~門口裝修到鋪面設計都非常有心思好多打卡位~打開MENU仲見到一大堆超長既惡搞菜式名,睇MENU都可以睇好耐。🌟黑過墨汁三文魚Pizza睇到個名已經覺得好搞笑,PIZZA送到黎真係好黑,成個餅底都有墨汁。每塊薄底脆批都有一塊三文魚,墨汁芝士三文魚既配搭雖然有少許鹹,但出奇地夾,係一個新奇既組合。🌟無咩驚喜啡菇黑松露扁麵正常發揮既黑松露雜菌意大利粉,CREAMY,唔會好乾。🌟蜜糖芥末雞翼雞翼岩岩炸起,係單骨雞翼黎,點蜜糖芥末醬香脆惹味🌟豆腐豆腐豆腐咖啡又係好特別既配搭,有一球豆腐雪糕在咖啡上,淡淡既豆腐味配上香濃既咖啡,一點都不突兀,好MATCH 。🌟Tiramisu 咖啡飲咖啡飲到好似食緊一舊Tiramisu,Tiramisu 味濃,口感濃厚~滿足既一杯咖啡。🌟茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜 (芒果青檸雪芭)芒果加青檸真係又酸又甜,賣相吸引,岩哂打卡~
🌟黑過墨汁三文魚Pizza
🌟無咩驚喜啡菇黑松露扁麵
正常發揮既黑松露雜菌意大利粉,CREAMY,唔會好乾。
🌟蜜糖芥末雞翼
雞翼岩岩炸起,係單骨雞翼黎,點蜜糖芥末醬香脆惹味
🌟豆腐豆腐豆腐咖啡
🌟Tiramisu 咖啡
🌟茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜 (芒果青檸雪芭)
芒果加青檸真係又酸又甜,賣相吸引,岩哂打卡~
之前已經曾經到訪過呢一間cafe,感覺佢哋嘅餐點都幾有驚喜!今次同朋友Friday night到訪,見到佢哋兩層樓都坐得幾滿,如果想到訪嘅記得早啲訂枱🤣今次到訪其實係衝住佢哋個西班牙海鮮飯($298/2人份) 而嚟,而佢亦係全晚最滿意嘅餐點~paella賣相本身已經好吸引,勁大個魷魚筒超吸睛!除咗個魷魚,飯本身都加入咗好多青口同蝦,個飯底做到乾身有微微焦香,加埋酸椒好惹味🤤美利堅草飼牛扒配沙律 ($168) 都唔錯,呢到嘅牛扒火喉掌握得好好,真係做到7成熟,牛扒質地軟腍無筋,可以點啲mustard食~ 配料仲有胡麻沙律、蝦片等,蝦片都幾香口~ 另外要嘅黃金軟殼蟹忌廉意粉 ($148) 一上枱就出晒煙🫡鹹蛋黃味都幾出,食到起沙嘅感覺,意粉都唔會太腍,軟殼蟹都係新鮮炸起幾香口~除咗主食,呢到仲有唔少ig-able嘅飲品,今次要嘅兩杯沙冰飲落去口感幼滑,朋友要嘅嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰 ($56) 豆腐味、奶味同oreo味平衡得好好,飲落有種邪惡嘅幸福感🫶🏻非一般檸檬烏龍茶沙冰 ($56)都唔錯,烏龍茶嘅味都幾香,加埋檸檬酸酸地幾清新🌿總括嚟講,呢一間嘅食物以cafe嚟講真心唔錯,而且幾欣賞佢

總括嚟講,呢一間嘅食物以cafe嚟講真心唔錯,而且幾欣賞佢哋會推陳出新,keep住換下menu,所以每一次食都唔會悶😛如果係平時鍾意去cafe嘅朋友都可以一試😆
2024-02-14 58 浏览
-創意打卡100%既café🥳呢間餐廳係玩味十足之前又非常打卡able😆無論係環境 野食 定menu都係❤最得意既位係menu 每樣野食既名都好香港化haha😏 記住,期望愈大,失望感大•雞翼💰$69我地簡咗蜜糖芥末味!雞翼炸至非常香脆 一d都唔油膩✌🏻蜜糖芥末醬微辣偏甜搭雞翼食勁夾😳 蟹GOGO甲羅燒龍蝦汁燉飯💰$135作為燉飯既愛好者,一睇到menu有 即將唔洗諗食咩👏🏼👏🏼每粒飯都有龍蝦汁包裹着 飯粒係岩岩好 唔係太淋太硬!☺️有成個蟹殼送上 好正~入面仲有滿滿既蟹膏比您撈飯😛  好邪惡哪咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥💰$138呢到既pizza係薄皮 好脆口~ 食落去唔會覺得好滯😉食到鹹蛋黃嘅沙沙地口感同埋非常之濃郁🫡餐廳將d蟹鉗好平均咁擺係pizza上面 咁樣可以啖啖都有蟹肉食到🤩另加topping上仲有牛油果同蕃茄仔 即刻可以改番膩感😍  真心冇乜驚喜大啡菇黑松露意大利扁麵💰$124大啡菇同黑松露呢個組合係冇得輸!!! 天生絕配❤忌廉汁香濃之餘 唔會蓋過左黑松露既味道🤓扁麵好掛濃味黑松露汁 仲可以拉到微微既芝士絲😊 宇治抹茶澀澀地💰$48好濃郁既抹茶味,又真係名副其實🤣但絕對係非常
創意打卡100%既café🥳
呢間餐廳係玩味十足之前又非常打卡able😆
無論係環境 野食 定menu都係❤
最得意既位係menu 每樣野食既名都好香港化haha😏

記住,期望愈大,失望感大•雞翼💰$69
我地簡咗蜜糖芥末味!
雞翼炸至非常香脆 一d都唔油膩✌🏻
蜜糖芥末醬微辣偏甜搭雞翼食勁夾😳

蟹GOGO甲羅燒龍蝦汁燉飯💰$135
作為燉飯既愛好者,一睇到menu有 即將唔洗諗食咩👏🏼👏🏼
每粒飯都有龍蝦汁包裹着 飯粒係岩岩好 唔係太淋太硬!☺️

大啡菇同黑松露呢個組合係冇得輸!!! 天生絕配❤
忌廉汁香濃之餘 唔會蓋過左黑松露既味道🤓
扁麵好掛濃味黑松露汁 仲可以拉到微微既芝士絲😊

宇治抹茶澀澀地💰$48
好濃郁既抹茶味,又真係名副其實🤣
但絕對係非常好飲既宇治抹茶黎😌
雖然第一啖入口有澀味 但之後會浮番d茶味中和番😘

擺烏龍既….Lychee💰$48
一串清新的荔枝,配上清甜的烏龍茶😄
仲可以食埋個2粒大大粒荔枝😗
烏龍茶無冇糖既 冇溝到荔枝味既糖水係入面😋

提拉米蘇聽過未(常溫)💰$58
又想食甜品 又覺得飽飽地 仲有d眼訓🫣
見到呢杯野飲真係100000$ match🤗
飲落真係好似食緊提拉米蘇咁 好足料😇

GoodDay BadDay MamaDay
📍加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #尖沙咀 #玩味餐廳 #特色餐廳 #西餐
2024-02-13 57 浏览
Mamaday品牌的餐廳一向夠gimmick,是晚來到GoodDay BadDay Mamaday晚飯。餐廳一如品牌形象走幽默有趣路線,裝修和餐牌也充滿玩味,讓人未食先開心。記住, 期望越大失望越大…雞翼: 小食點了雞翼,有5大隻且連有雞翼尖。原味雞翼剛剛炸起熱辣香脆,炸皮上有芝麻同炸,更添香氣,雞翼上有少量芝士粉,加添鹹香,挺不錯。半熟吞拿魚西西里pizza: 有6塊半熟吞拿魚,整大塊吞拿魚煎封四邊後再切開,中間仍是刺身狀態,外面焦香內𥚃嫩滑,批底薄脆,佈滿芝士,邪惡但美味。好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲: 另一主食點了龍蝦炒粉絲,店員說這是新菜式只推岀了兩天。龍蝦球有4件且厚肉,加上不少香菇片,粉絲蒜香十足又帶點香辣,非常惹味。粉絲的口感也好,帶有韌度,個人很喜歡。放心無咩杏仁味好香的杏仁焦糖薑綠茶: 最近天氣較涼,想喝一杯熱飲,點了較特別的杏仁焦糖薑綠茶。果然沒有太重的杏仁味,只有淡淡的果仁香,帶有一點焦糖的甜味,綠茶味亦香,坊間少見,值得一試。整體食物質素不錯,價錢合理,玩味十足的環境及餐牌設計也很加分,期待下次再訪。

放心無咩杏仁味好香的杏仁焦糖薑綠茶

2024-01-28
放心無咩杏仁味好香的杏仁焦糖薑綠茶
2024-02-08 57 浏览
一直都想找間玩味重的餐廳,感受一下愉悅的氣氛和打卡的樂趣。這個地方有著舒適的環境和現代感十足的裝潢,讓人感覺放鬆愜意,而且食物味道十分推薦,絕對令人驚喜。海洋生物沙律,$128沙律色彩繽紛,海鮮與蔬菜完美地結合在一起。配料有香煎蝦和帶子,蟹柳,蟹籽,車厘茄和芒果,口感有層衣,搭配著清爽的沙拉醬,每一口都讓人感受到海洋的鮮味。有蟹go又有蟹肉蟹蟹扁面 $145這道主菜將蟹肉和蟹膏融入到扁面中,呈現出豐富的海鮮風味。扁面有著彈牙的口感,配上滿滿的蟹肉和蟹膏,每一口都是一種享受。這道菜鮮美的蟹味散發出來,讓人一口接一口。點解個個都要叫軟殼蟹比薩,$145結合了意式比薩和軟殼蟹的美味,比薩餅皮酥脆,上面鋪滿了酥脆的軟殼蟹,蟹柳和芝士。每一口都帶著濃郁的蟹味和奶酪的香氣,令人垂涎欲滴。這道菜的獨特組合讓人驚喜不已,絕對是一道令人難以忘懷的美食。益力多柚子沙冰和焦糖脆脆咖啡沙冰 $56益力多柚子沙冰清新酸甜,柚子的香氣和冰涼的口感令人心曠神怡。而焦糖脆脆咖啡沙冰則帶有濃郁的咖啡香和焦糖的甜脆口感,給人一種滿足感。這家餐廳將海鮮的新鮮和創意融入到每道菜中,味道鮮美,無論菜名還是味道都別具心思。我肯定

海洋生物沙律,$128

有蟹go又有蟹肉蟹蟹扁面 $145

點解個個都要叫軟殼蟹比薩,$145

益力多柚子沙冰和焦糖脆脆咖啡沙冰 $56

這家餐廳將海鮮的新鮮和創意融入到每道菜中,味道鮮美,無論菜名還是味道都別具心思。我肯定會再次光臨這家餐廳,並向朋友們推薦這裡的美食。
2024-02-06 44 浏览
今天中午去的餐廳位於尖沙咀,餐廳色彩繽紛,以玩味為主題,不論裝修和菜名,都玩味十足。沙律🥗沙律菜新鮮,牛油果🥑綿軟細滑,加上不同的水果,和少許沙律醬,清新開胃之選。鰻魚蛋包飯 ✨最上面有柔軟香口的鰻魚,中間有滿滿的日本雞蛋,雞蛋香滑,下面的珍珠米軟硬適中,是很不錯的選擇。Pizza 🍕酥脆的軟殼蟹🦀,香噴噴,拉絲的芝士🧀香口,還有甜菠蘿🍍和蟹柳,加上薄脆餅底,味道很夾。意粉🍝有一整條墨魚🦑,墨魚鬚香脆惹味,墨魚肉啖啖肉,口感爽滑,配上墨汁扁意粉,令人垂涎三尺。

沙律🥗

鰻魚蛋包飯 ✨

Pizza 🍕

意粉🍝

2024-02-02 54 浏览
成間舖頭嘅玩味好重,食物嘅名感受到有花心思命名😂成間餐廳好多打卡位,睇得出好用心設計❤️食物係西式同日式菜,以為佢得個樣,點知都幾好食🤩推介凍朱古力🍫好香濃👍🏻

推介凍朱古力🍫好香濃👍🏻
2024-01-31 43 浏览
我1米六50kg都冇嘅人都食唔飽…二人份量嘅西班牙海鮮燴飯淨係得咁多?expect會多啲味道唔錯 但考慮價錢及份量 性價比不高你可以話cafe份量通常偏少,但我地四個人叫咗6人份量都係唔夠食
我1米六50kg都冇嘅人都食唔飽…
二人份量嘅西班牙海鮮燴飯淨係得咁多?
expect會多啲

味道唔錯 但考慮價錢及份量 性價比不高