玩味十足店子,滿滿打卡驚喜。店子是第一次到訪,食物水準好,棒又係黑松露比薩批上有滿滿松露香,脆口美味, 薄批脆卜卜,芝士亦有香濃味。黃金軟殼蟹忌廉意粉人氣黃金咸旦醬獎勵自己!炸至金黃香脆可口,滿肉汁,軟殼蟹味道鮮甜肉嫩滑。不得了! 因為用上黃金咸旦醬, 是非常香口。豐富味道喔,軟殼蟹,肉質肥美彈牙, 連同鮮味咸旦一同享用,細滑之醬香白酒忌廉藍青口配白酒青口味道鮮甜肉嫩滑。零失敗之味,白酒忌廉煮青口。洋蔥香口,牛油之香濃,肉質鮮熱情果芝士旦糕變身為芝士旦糕,熱情果醬香甜!除了芝士香濃與熱情果醬外,餅底很棒。
玩味十足店子,滿滿打卡驚喜。

店子是第一次到訪,食物水準好,棒

又係黑松露比薩
批上有滿滿松露香,脆口美味, 薄批脆卜卜,芝士亦有香濃味。
黑松露比薩

黑松露比薩
黃金軟殼蟹意粉
青口
熱情果芝士蛋糕
星期六約約bff到尖沙咀睇戲吃飯,地點鎖定了GoodDay BadDay MamaDay,就是愛其食物選擇多,價錢親民,而且味道不錯。餐廳裝修設計及餐牌都非常盞鬼,餸菜名稱更玩味十足。求其是但乜都炸啲啦隨機來了4款炸物,包括天婦羅炸蝦、炸魚塊、薯條及雞翼。當中我較喜歡炸雞翼,外層酥脆,內層嫩滑;其次就是吉列蝦同樣炸得酥香,蝦肉亦夠彈牙。黑過墨汁三文魚比薩墨魚汁與芝士的配搭非常創新,pizza表面則舖上嫩滑的三文魚片,入口有豐富魚油脂味,與香脆餅底形成強烈對比。鵝肝槓上肝菌飯講十次推介!鵝肝非常大塊,煎香後外層微脆,入口有滿滿的油潤感,味道甘香,而肝菌飯的味道亦非常好,基本上每粒飯粒都掛上忌廉汁,入口有濃郁菌香。豆腐豆腐咖啡及香蕉朱古力奶昔豆腐雪糕軟滑得來又充滿豆香,與咖啡的味道超搭;奶昔口感滑溜,濃稠適中,朱古力味突出,電甜度源自香蕉本身,感覺健康。

餐廳裝修設計及餐牌都非常盞鬼,餸菜名稱更玩味十足。

求其是但乜都炸啲啦

黑過墨汁三文魚比薩

鵝肝槓上肝菌飯講十次

豆腐豆腐咖啡及香蕉朱古力奶昔

2024-03-18 51 浏览
店內設計玩味十足,色彩繽紛相當吸引目光,周圍都係打卡位擺放不少玩具模型同牆身鋪滿海報環境闊落且有兩層,好啱同朋友會嚟聚會而菜式名都古靈精怪好搞鬼🤪✾ 英國熟成28天肉眼 $268牛扒表面煎至微微焦香,肉質呈粉嫩色澤經過28日乾式熟成處理,令牛肉天然酵素自然分解入口軟腍牛味濃厚,肉汁豐富配搭香甜南瓜薯餅同新鮮沙律✾ 污槽大大條魷魚墨汁扁麵 $158每條扁麵都沾滿黑漆漆墨汁,食完個咀都烏卒卒入口綿滑且有咬口,啖啖充滿海鮮鹹香大大隻魷魚筒用黑椒燒香,鮮香彈牙魷魚鬚則炸得酥脆,不同做法帶出不同口感✾ 記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼 $68有三散口味揀,肥妹揀咗微辣原味雞翼即炸起,熱辣辣冒著煙表面鋪滿芝麻,肉質嫩滑多汁✾ 平凡到無得再平凡嘅炸洋蔥圈 $69炸洋蔥圈外脆內軟,且帶洋蔥甜味加埋蛋黃醬更惹味,食唔停口✾ Sangria $98呢款係西班牙傳統特色飲品橙汁與紅酒形成漸層且加入不同水果酒味唔會太強烈易入口,清爽富果香✾ 嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰 $56啖啖Oreo味中帶點豆香味道唔會太甜,入口幼滑冰涼
店內設計玩味十足,色彩繽紛
相當吸引目光,周圍都係打卡位
擺放不少玩具模型同牆身鋪滿海報
環境闊落且有兩層,好啱同朋友會嚟聚會
而菜式名都古靈精怪好搞鬼🤪

✾ 英國熟成28天肉眼 $268
牛扒表面煎至微微焦香,肉質呈粉嫩色澤
經過28日乾式熟成處理,令牛肉天然酵素自然分解
入口軟腍牛味濃厚,肉汁豐富
配搭香甜南瓜薯餅同新鮮沙律

✾ 污槽大大條魷魚墨汁扁麵 $158
每條扁麵都沾滿黑漆漆墨汁,食完個咀都烏卒卒
入口綿滑且有咬口,啖啖充滿海鮮鹹香
大大隻魷魚筒用黑椒燒香,鮮香彈牙
魷魚鬚則炸得酥脆,不同做法帶出不同口感

✾ 記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼 $68
有三散口味揀,肥妹揀咗微辣原味
雞翼即炸起,熱辣辣冒著煙
表面鋪滿芝麻,肉質嫩滑多汁

✾ 平凡到無得再平凡嘅炸洋蔥圈 $69
炸洋蔥圈外脆內軟,且帶洋蔥甜味
加埋蛋黃醬更惹味,食唔停口

✾ Sangria $98
呢款係西班牙傳統特色飲品
橙汁與紅酒形成漸層且加入不同水果
酒味唔會太強烈易入口,清爽富果香
✾ 嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰 $56
啖啖Oreo味中帶點豆香
味道唔會太甜,入口幼滑冰涼

2024-03-18 135 浏览
這間人氣咖啡店位於尖沙咀嘉榮大廈,主打創新的西日融合菜,店內環境寬敞舒適,上至牆身下至餐碟設計均以趣怪搞鬼為主題,四周也是拍照好地方,適合約會或多人聚會。晚市時段設有二人套餐,單點餐牌亦有少許更新。古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚) - $268大大塊連骨豬鞍架採用西班牙黑毛豬,豐富的油脂分佈平均帶淡淡橡果香,咬開流出濃濃的肉汁,塗滿香甜的蜜糖帶點微焦香,可蘸上法式芥末醬;煙韌彈牙的芝麻醬烏冬撒滿木魚絲,亦有新鮮翠綠的沙律菜及香脆蝦片。蟹GOGO甲羅燒龍蝦汁燉飯 - $139蟹蓋釀滿經味噌調味的蟹膏蟹肉,更有原條香甜松葉蟹腳;粒粒分明飽滿的意大利飯吸滿了濃稠的龍蝦汁,亦有香菇、西蘭花及車厘茄等蔬菜。蜜糖芥末雞翼 - $69金黃酥脆的雞翼即叫即炸,咬開雪白的雞肉嫩滑多汁,淋上蜜糖芥末甜中帶辛。73.5%朱古力 - $48特濃朱古力連杯邊也塗上朱古力醬,幼滑細膩的忌廉泡沫,撒上朱古力碎,濃而不膩。熱情的沙漠 - $48清爽的焙茶有一股獨特香氣,清甜的熱情果很清香,更有粒粒熱情果籽。今日咩心情 - $70是日為朱古力芝士蛋糕,黑白層次分明,幼滑細膩的芝士及朱古力有著柔和的奶香,再淋上朱古力醬及粉末
晚市時段設有二人套餐,單點餐牌亦有少許更新。
古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚) - $268
熱情的沙漠 - $48
今日咩心情
今日咩心情
今日咩心情 - $70
是日為朱古力芝士蛋糕,黑白層次分明,幼滑細膩的芝士及朱古力有著柔和的奶香,再淋上朱古力醬及粉末,酥脆的餅底正好解膩。
芒果青檸雪芭
芒果青檸雪芭
芒果青檸雪芭 - $90
綿滑的雪葩採用純天然的青檸製成,有著清新的酸甜,幼滑得入口即化,再唧上青檸醬及糖霜,同樣有酥脆的餅底。
2024-03-12
2024-03-18 58 浏览
今日跟家人去尖沙咀GOODDAY BADDAY MAMADAY 度食嘢,近B1出口,很方便,入到餐廳,見到環境很有特色,每一個角落都有不同主題嘅打卡位,而且每張枱都有唔同特色,當日6點到去到,唔算多人,之後慢慢多咗好多人,幾乎滿座,好在我早啲去,唔係就無晒靚嘅打卡位。一睇餐單都好有特色,菜單鬼馬,睇完心情都靚啲!我叫咗「好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲」、「唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯」,西班牙特飲同薄荷青檸梳打。「好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲」龍蝦淡淡肉,香蒜混入粉絲中,好有蒜香味。「唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯」蒲燒鰻魚好好味,雞蛋足料,但飯稍為淋咗少少,整體👌🏻西班牙特飲入口舒服,而且幾好味,雖然較貴,但值得一試。薄荷青檸梳打本身已較味,但我仍愛篤吓啲薄荷葉同青檸,使其更入味。

「好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲」
龍蝦淡淡肉,香蒜混入粉絲中,好有蒜香味。

「唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯」
蒲燒鰻魚好好味,雞蛋足料,但飯稍為淋咗少少,整體👌🏻

西班牙特飲
入口舒服,而且幾好味,雖然較貴,但值得一試。

薄荷青檸梳打
本身已較味,但我仍愛篤吓啲薄荷葉同青檸,使其更入味。
2024-03-17 1570 浏览
-ˋˏ 今次帶朋友試下我一直都非常鐘意既𝑮𝒐𝒐𝒅𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒂𝒅𝑫𝒂𝒚 𝑴𝒂𝒎𝒂𝑫𝒂𝒚 ⸝⸝𓅸 夏日熱辣辣降溫椰子沙冰超適合打卡既Tiffany blue藍色其實係海鹽雪糕 帶住清甜椰子味 沙冰顆粒適中 𓅸 豆腐豆腐豆腐咖啡呢個都係我極力推介 豆腐味雪糕好濃郁 配上咖啡香味完全係分別將兩樣野同時昇華 兩款飲品都唔會額外加糖 所以甜度好低 飲到天然嘅味道 𓃟 古法烤黑毛豬配沙律厚切黑毛豬扒用上特製甜甜既醬料 感覺有少少似中式叉燒 肉質煮到剛好 juicy又多汁𓆝 西班牙海鮮飯二人份量 有大蝦 魷魚 青口 海鮮類明顯好新鮮 爽口彈牙飯粒分明有少許香料氣味 整個配搭豐富亦出色𔒴 薯條 小食點左小份原味薯條炸到香脆唔油膩 一口接一口୫ 一間餐廳要做到好食唔難 個人觀感係要保持水準先難 不同時間都分別去過mamaday 既幾間分店 佢地食物味道同擺盤都一直keep到 重點都想特別讚下尖沙咀分店既其中一位粉紅色頭髮女店員 佢超級細心 一直觀察 了解客人需要 欣賞 .ᐟ.ᐟ

𓅸 夏日熱辣辣降溫椰子沙冰

炸到香脆唔油膩 一口接一口

• 豆腐豆腐豆腐咖啡
  • 古法烤黑毛豬
2024-03-15 37 浏览
今日係龍城買完野,就見到對面間餐廳好特別,餐牌內既食物名亦好特別,餐廳既裝修亦係走fusion風,好岩打咭,餐廳有兩層,座位都幾多。蠔梗係要炸香脆的炸皮包裹著軟嫩的生蠔,口感酥脆。蒲燒三文魚腩沙律三文魚腩非常肥美,燒到剛剛好熟,油脂滿瀉,魚肉非常嫩滑,沙律菜好新鮮。好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲龍蝦肉新鮮,非常彈牙,用香蒜炒得好入味,粉絲份量亦非常多。日式柚子芝士蛋糕芝士蛋糕綿密濕潤又香濃鬆軟,柚子味香濃。

蠔梗係要炸

香脆的炸皮包裹著軟嫩的生蠔,口感酥脆。

蒲燒三文魚腩沙律

好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲

龍蝦肉新鮮,非常彈牙,用香蒜炒得好入味,粉絲份量亦非常多。

日式柚子芝士蛋糕

芝士蛋糕綿密濕潤又香濃鬆軟,柚子味香濃。
2024-03-14 35 浏览
這間位於尖沙咀的人氣打卡餐廳,裝修充滿玩味特色,每個角落都係📸打卡位,色彩繽紛又富創意,餐點名字更十分鬼馬有特色👍🏻.🐷蜜汁豬頸肉配沙律 $136豬頸肉口感彈牙鮮嫩,又富肉汁,配上蜜汁味道更提升。沙律菜很新鮮,伴碟還有芝麻醬烏冬。.🍤求其是但乜都炸 $103由店家隨機選擇四款炸物,有炸蝦、炸魚、炸雞翼、炸薯條,可以一次滿足幾個願望。個人最愛雞翼和薯條,前者惹味微辣,後者啖啖薯仔肉。.🍕直豎拇指牛小排比薩 $220比薩餅底薄脆,上面滿佈惹味香濃的芝士,還有肉味香濃的牛小排,牛魔王必點。.🍵宇洽抹茶澀澀地(熱)$48拉花很美,而且抹茶味濃郁。.🍑德國水蜜桃花茶(熱)$56蜜桃味很濃郁,冬天飲最合適。.🥭芒果青檸雪芭 $90賣相精美,芒果青檸味雪芭味道酸酸甜甜,感覺清新。.🍰焙茶芝士蛋糕 $68芝士蛋糕口感順滑,焙茶味香濃。

🐷蜜汁豬頸肉配沙律 $136

🍤求其是但乜都炸 $103

🍕直豎拇指牛小排比薩 $220

🍵宇洽抹茶澀澀地(熱)$48
拉花很美,而且抹茶味濃郁。

🍑德國水蜜桃花茶(熱)$56
蜜桃味很濃郁,冬天飲最合適。

🥭芒果青檸雪芭 $90
賣相精美,芒果青檸味雪芭味道酸酸甜甜,感覺清新。
🍰焙茶芝士蛋糕 $68
芝士蛋糕口感順滑,焙茶味香濃。
2024-03-14 37 浏览
放工後和朋友到尖沙咀吃晚飯,網上看到這裡的環境氣氛和食物不錯便試試。餐廳位置在尖沙咀中心,十分方便。餐廳裡面牆身有不同的畫和海報設計,很有自己的風格,燈光較暗,很放鬆。餐牌上的食物名稱很有趣,玩味風格的食物名,挺有意思的😂我們先點了主菜真心冇乜驚喜大啡菇黑松露意大利扁麵 ($124)黑松露醬比想像中多,所以其實幾驚喜的。醬汁濃厚,啡菇的份量不少,這個意大利麵的配搭很好吃。西班牙海鮮飯(2人份)($298)Paella上面有原隻魷魚筒,好吸睛好適合打卡!還有青口、蝦其他海鮮,飯沾滿汁,微辣,十分開胃,推介呀!!德國水蜜桃花茶($56)連茶壺送上,想喝的時候才斟出來,這樣就可以減慢茶變涼的時間,很貼心。真的有蜜桃果肉,清清的很解西餐的油膩感。每日不同手工濃湯($68)當天是番茄湯,熱湯番茄味濃厚,這個天氣走到室內喝碗熱湯非常暖心。兩個人吃完已經很飽了,下次到訪時再試這裡的甜品先~~

真心冇乜驚喜大啡菇黑松露意大利扁麵 ($124)

西班牙海鮮飯(2人份)($298)

德國水蜜桃花茶($56)

每日不同手工濃湯($68)

兩個人吃完已經很飽了,下次到訪時再試這裡的甜品先~~

☀️ 生活的每一天 都是GoodDay✨ 把心放寬,把生活打理簡單,用心做好所有的事情。生活總要帶點笑意…每一天都應該好好過日子。假日和朋友來到尖沙咀的GoodDay BadDay MamaDay,一間玩味十足的餐廳,保證讓人吃得充滿驚喜。🐮 美利堅合眾國草飼牛扒沙律 $168客人可自選牛扒熟度,7成的草飼牛扒肉質保持淡淡的粉紅色,入口鮮嫩,肉味香濃。沙律色彩繽紛,加入芒果、藍莓、小紅莓等水果,配上香脆蝦片和日式木魚絲,性價比極高。🐷 古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚) $268帶骨黑毛豬豬扒烤至微微焦香,以木砧板擺盤。西班牙豪華豚香味出眾,肉質鬆軟,充滿肉汁。黑毛豬同樣配以沙律,除了中和肥膩感外,亦大大增強視覺效果。🐔 記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼 $69(蜜糖芥末味)為方便客人食用,炸雞翼是單骨雞翼。金黃酥脆的雞翼,配上蜜糖芥末醬汁,香香甜甜,惹味好吃。🍋 茫茫人海遇見你既途中夾雜住又酸又甜 $90芒果青檸雪芭酸酸甜甜,甜品配上一塊青檸,吃時再加入一點青檸汁,倍感清新。餅底香脆,整體甜而不膩。值得一提的是甜品碟經雪凍,有效保持冰凍之感。▫️豆腐豆腐豆腐咖啡 $56一杯充滿豆腐香味的咖啡,味
☀️ 生活的每一天 都是GoodDay

🐮 美利堅合眾國草飼牛扒沙律 $168

🐷 古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚) $268

🐔 記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼 $69

🍋 茫茫人海遇見你既途中夾雜住又酸又甜 $90

▫️豆腐豆腐豆腐咖啡 $56
一杯充滿豆腐香味的咖啡,味道出奇地夾。與其說是豆腐味的雪糕,個人感覺以豆腐味的奶油形容更加貼切,入口軟綿綿,配合咖啡,味道非常融洽。

🌼 夠唔夠薑蜂蜜菊花茶 $56
薑味蜂蜜菊花茶薑味温和,帶菊花清幽花香,暖暖的非常容易入口。

🍽 餐廳:GoodDay BadDay MamaDay
🌐地址: 尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
2024-03-10
午餐
尖沙咀特色樓上cafe—GoodDay BadDay MamaDay,餐廳裝修充滿幽默風趣元素,玩味十足,周圍都有搞鬼打卡位,非常趣怪🎭 餐牌上既食物選擇多元化,每一道既名稱都睇得出心思,而且整體味質素味道都屬於水準之上,特別推介香蒜龍蝦炒粉絲,龍蝦大舊啖啖肉,粉絲炒得乾爽入味;牛小排pizza芝士拉絲香脆皮薄,配上沙律醬牛小排,口感相當唔錯。另外餐廳亦有各色各樣別緻特色飲品,整體而言,幾適合同閨蜜知己一齊聚餐傾計~
2024-03-12 44 浏览
重申一次呢間餐廳乃全自費, 同友人慶祝生日時食的沒有任何用餐優惠希望再次通過openrice審批大至餐廳裝修,小至菜式名都好有玩味Feel嘅餐廳同一條街有兩間MAMADAY,記得睇清楚鋪頭名先好入去呀😆🌼 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵($145)扁麵口感彈牙,唔會煮到淋每一啖意撈埋蟹膏蟹肉食超滿足🌼 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯($135)+$28升級原條鰻魚大大條鰻魚鋪滿碟,淋埋蒲燒汁勁香鰻魚厚身啖啖肉,配合滑蛋送飯超滋味🥹如果飯粒可以濕潤啲就更perfect🌼蜜糖芥末味雞翼 ($72)單骨雞翼,雞翼炸到好酥脆,本身已經調咗味,辣辣哋好開胃🌼求其是但乜都炸啲啦 ($102)成盤炸物熱辣辣上枱,炸粉唔厚炸蝦大大條,蝦肉彈牙超好食🍤
重申一次呢間餐廳乃全自費, 同友人慶祝生日時食的
沒有任何用餐優惠
希望再次通過openrice審批

大至餐廳裝修,小至菜式名都好有玩味Feel嘅餐廳
同一條街有兩間MAMADAY,記得睇清楚鋪頭名先好入去呀😆

🌼 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵($145)
扁麵口感彈牙,唔會煮到淋
每一啖意撈埋蟹膏蟹肉食超滿足
🌼 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯($135)
+$28升級原條鰻魚
大大條鰻魚鋪滿碟,淋埋蒲燒汁勁香
鰻魚厚身啖啖肉,配合滑蛋送飯超滋味🥹
如果飯粒可以濕潤啲就更perfect
🌼蜜糖芥末味雞翼 ($72)
單骨雞翼,雞翼炸到好酥脆,
本身已經調咗味,辣辣哋好開胃
🌼求其是但乜都炸啲啦 ($102)
成盤炸物熱辣辣上枱,炸粉唔厚
炸蝦大大條,蝦肉彈牙超好食🍤
2024-03-10 43 浏览
二訪GoodDay MamaDay Badday鐘意呢度環境裝修有心思,周圍都是打卡位 玩味十足,連食物及飲品名稱都好鬼盞鬼,加上食物水準非常高,職員有善,值得推介好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲 $258龍蝦厚肉爽口 味道夠鮮 配香蒜炒粉絲 蒜香好惹味 唯略嫌粉絲乾身蟹Gogo甲羅燒龍蝦汁燉飯 $139龍蝦汁燉飯味道濃郁 燉飯煙煙韌韌 配上蟹膏鮮味十足 值得推介蜜汁香茅豬頸肉沙律 $136一上枱已經聞到燒豬頸肉香 配上新鮮芒果沙律菜、麻醬冷烏冬、蝦片 配搭既特別又好味豆腐豆腐豆腐咖啡 $56吃了幾口豆腐雪糕,濃厚豆腐味,之後溝埋咖啡飲 口感幼滑 美道好夾Cappuccino $48香醇的泡沫咖啡 拉花賣相好靚 是我喜愛的味道熱情果芝士蛋糕 $68甜品賣相好精緻,多款芝士口味,今次揀左熱情果,清甜可口,香濃芝士,又吾會太膩 推介
二訪GoodDay MamaDay Badday

2024-03-05
  • 豆腐豆腐豆腐咖啡
  • 蜜汁香茅豬頸肉
2024-03-10 35 浏览
今日同朋友嚟咗喺呢間位於尖沙咀嘅玩味餐廳。之前去過佢另一間分店,今次再嚟食下。餐牌設計上有心思,雖然要花多少少時間先睇得清楚究竟嗰樣係咩嚟。黑過墨汁三文魚pizza ($138)以Pizza嚟講價錢唔係好貴。佢係屬於薄片pizza,食落唔會太飽。佢用墨魚汁同芝士墊底,上面每一塊pizza都加左d半生熟三文魚,仲有車厘茄中和返個飽滯感。好surprise個三文魚都幾大塊。 鵝肝槓上肝菌飯講十次 ($188)超滿足的一個飯,值得要讚嘅位係risotto煮得啱啱好,而且每一粒米飯都吸滿忌廉汁,完全冇話乾。厚切鵝肝肥美之餘,煎到外脆內軟。牛肝菌份量都好多。都係香芋鮮奶好味D ($56)唔係好明點解會有呢個名。呢個係香芋鮮奶,有少少似維記嘅香芋雪糕味,唔會太甜。同埋竟然有拉花!放心冇咩杏仁味好香的杏仁焦糖綠茶 ($46)見到呢個名所以先安心叫, 因為平時都唔係好飲杏仁味嘅嘢。呢個焦糖綠茶其實佢只有微微嘅杏仁香味,而且甜甜地的。

黑過墨汁三文魚pizza ($138)

鵝肝槓上肝菌飯講十次 ($188)

都係香芋鮮奶好味D ($56)

放心冇咩杏仁味好香的杏仁焦糖綠茶 ($46)

2024-03-08 77 浏览
  做完忙碌緊張工作的一個上午已是下午二時了,肚子打着豉 。與同事一起放飯他建議要找個舒服地方午餐放鬆一下。選了公司付近的 Good Day Bad Day Mamaday, 。這間充滿玩味裝飾的餐廳除了氣氛輕鬆味道也很不錯的。餐牌上各款菜式和飲品名稱都改得 盞鬼 令人發笑。點了意粉餐~ 黃金軟殼蟹忌廉意粉原隻軟殼蟹酥脆得來又軟滑,肉質甘香蟹味鮮甜。醬汁豐富又 Creamy口感柔滑味道濃郁。扁身意粉煙韌彈牙。好好味!好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲辛苦揾來自在食!一於食好啲!這個龍蝦炒粉絲相當特別,這個配搭一般西餐比較少出現,今日就試一下這個配搭。龍蝦啖啖肉,配料有菇菌,透明的粉絲比較乾身條條爽彈分明。粉絲吸收了龍蝦的鮮味食落鮮甜口感爽。我黑芝麻你個奶 ( 凍 )個名真搞笑!奶昔好幼滑面層泡沫豐富芝麻味香濃甜度適中。都係香芋鮮奶好味啲 (熱)顏色好靚!拉花!好香芋味幼滑香濃。兩杯飲品都好好味!吃完這個午餐輕鬆又好味!大滿足!
  做完忙碌緊張工作的一個上午已是下午二時了,肚子打着豉 。
與同事一起放飯他建議要找個舒服地方午餐放鬆一下。
這間充滿玩味裝飾的餐廳除了氣氛輕鬆味道也很不錯的。

餐牌上各款菜式和飲品名稱都改得 盞鬼 令人發笑。

點了意粉餐~
 黃金軟殼蟹忌廉意粉

原隻軟殼蟹酥脆得來又軟滑,肉質甘香蟹味鮮甜。
醬汁豐富又 Creamy口感柔滑味道濃郁。
扁身意粉煙韌彈牙。好好味!

好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲
辛苦揾來自在食!一於食好啲!
龍蝦啖啖肉,配料有菇菌,透明的粉絲比較乾身條條爽彈分明。
粉絲吸收了龍蝦的鮮味食落鮮甜口感爽。
好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲
我黑芝麻你個奶 ( 凍 )
個名真搞笑!奶昔好幼滑面層泡沫豐富芝麻味香濃甜度適中。
我黑芝你個奶凍

都係香芋鮮奶好味啲 (熱)
顏色好靚!拉花!好香芋味幼滑香濃。
都係香芋鮮奶好味啲
兩杯飲品都好好味!吃完這個午餐輕鬆又好味!大滿足!
2024-03-04
我黑芝你個奶凍