2017-03-14 3765 浏览
回憶夜..結果.. 到最後我地發現雞... 我地依然仲係食緊雞中學時... 北角KFX 基本上係我地每日放學必去的地方食雞係我地努力溫書既回憶係我地開心..唔開心既回憶十幾年後既我地.. 聚會都係簡返食雞中學時既回憶係最開心開真摯畢業後, 我地各散東西... 久而久之連見都無見早排, 係FACEBOOK上睇到 其中一個KFX之友做人妻既相片真係為佢覺得開心... 而好想約佢見過面.. 了解下佢既近況於是膽粗粗發個短訊邀請靚太及另一位KFX晚餐.. 結果一口答應知道朋友係中環返工, 我就選擇左Goobne 做我地聚會既地方一上到去, 就見到有靚仔迎接我地一座低後我地就睇下係咩發現推出左"韓式排骨烤雞" 賣相不錯,但我地最終都選擇左Fruity soy garlic chickenFruity soy garlic chicken份量多.. 呢到有成十幾隻.. 其我地3個人SHARE就岩岩好而食落去會食到有蒜香味, 檸檬汁同埋其他生果既清新味道一咬落口好JUICY, 而肉質好嫩滑.由於係同烤既方式烹調, 所以食多幾件都唔覺得熱氣... 每件雞亦大大件芝士炒年糕炒年糕係用左韓國辣醬炒的味道唔
回憶夜..

食雞係我地努力溫書既回憶

係我地開心..唔開心既回憶

十幾年後既我地.. 聚會都係簡返食雞

中學時既回憶係最開心開真摯

畢業後, 我地各散東西... 久而久之連見都無見

一上到去, 就見到有靚仔迎接我地
一座低後我地就睇下係咩
發現推出左"韓式排骨烤雞" 賣相不錯,

Fruity soy garlic chicken

而食落去會食到有蒜香味, 檸檬汁同埋其他生果既清新味道

一咬落口好JUICY, 而肉質好嫩滑.

由於係同烤既方式烹調, 所以食多幾件都唔覺得熱氣...
每件雞亦大大件
芝士炒年糕

炒年糕係用左韓國辣醬炒的

味道唔係話好辣

而年糕上仲有辛辣麵,

再配上香濃既Mozzarella cheese

令到年糕既口感更豐富及有層次
手砂鍋雞爪

點菜時, 待應特意告知呢款小食既辣度比出面高

你地需唔需要減辣呢?

我地聽到之後.. 就叫左個中辣
呢個雞爪係用左韓國傳統辣椒醬炒既

我地叫左中辣,

但食到大辣感覺

呢個小食送酒一流
3個人.. order 了3款食品..

大家除咗非常滿足外
仲可以重拾讀書時嘅回憶
真係好開心
另外, 現時有一個HSBC優惠

只要惠顧任何烤雞

就可以半價追加飲品(包括鯊魚之淚,酒精或非酒精)

優惠日期由2017年1月16日至2017年3月31日
2017-03-13
2017-03-13 249 浏览
同朋友去食韓國炸雞,都等左一陣先入到去,不過冇辦法啦,食好野要等下,吾洗等冇客咪即係冇生意吾好食羅。我一嚟就已決定左飲鯊魚之淚,其實係桃味梳打,因為佢造型真係好靚,買嚟又飲得又睇得又影得。雞緊係要食,但朋友咁岩少少喉嚨痛所以就嗌烤雞,都好丫,冇咁熱氣,呢個果味蒜蓉脆香烤雞好香,雞好滑,仲保留左雞嘅肉汁,而且份量吾少,食一兩舊都飽飽地。再嚟海鮮鍋巴湯,未試過,好大隻蝦,仲有青口等,鍋巴浸左湯好味道,湯好鮮甜。最後食埋個豬蹄,因為大家都想食下,雖然好飽,豬蹄好味,彈牙爽口,味道惹味,仲有年糕,增加口感,吾錯吾錯。好美滿嘅一餐。

2017-03-12 245 浏览
平日放工,約友人在中環見面,我剛剛去完韓國,想起了烤雞,我便選了這一間,說實話,這一間的烤雞出奇地比起韓國那些好味得多, 不得不讚一讚。首先,這一間的經理和員工也應該是韓國人,很有當地的氣氛,我點了兩客雞和一盒蛋捲,想重點講一講這兩客雞,食得我津津有味。見到有一款新口味,叫做韓式排骨味,便試了試,它是配合生菜食的,外表不是一般那些烤脆了的皮,而是濕濕地,應該就是用了那款新的醬汁,當包埋生菜一齊食嘅時間,味道中和得很好,不會太濃味,也不會熱氣,這款我十分喜歡。另一款是烤雞,叫做Gochoo Basasak, 這款是原隻雞上的,包含了雞上髀雞比雞胸雞翼,烤了的外皮真的好到家,做得很出色,那種感覺是脆得黎又吾會太硬,而且這種炸粉比日常那些炸粉的味道也不同,內裏的雞肉加養得很有味道,不會因為烤了便變了很乾,肉汁仍然保持得好好。飲品方面,當然選了他的主打,那杯鯊魚之淚藍色飲品,沒有酒精的,很趣怪啊!味道是酸酸甜甜,沒有我最怕的藥水味,很好!埋單時,員工主動問我有冇匯豐信用卡,原來飲品有半價,值回票價!

2017-02-27
2017-03-06 2226 浏览
前幾年受星星風開到成巷成市的韓國炸雞,不過試過幾間都覺得唔正宗,成日聽到Goobone 好出名,但都太多人排隊所以放棄左。 前幾日早收工就約埋朋友早d 去試下 早去早享受,大約6點去到仲未到食飯潮,所以好快入到去,一睇menu 先知Goobone 原來係烤雞唔係炸雞,啱晒我地朋友怕食炸炸野。因為好肚餓,我地一共叫左兩款烤雞同一個雞蛋捲,見到餐桌紙話HSBC 卡 有優惠,叫任何烤雞就有飲品半價優惠,之後落order 店員再提一次,咁有誠意,二話不說叫左兩杯特飲。叫左新口味韓國排骨味烤雞,甜甜地而且係無骨,好啱我呢種懶人仲跟埋生菜比你,比你包住食,無咁溜,d 菜隔左d 油膩感但仍然食到肉汁,配搭一流,包下包下唔覺意就食左大半。食食下第二款烤雞就嚟啦,叫左signature 韓國烤雞,估唔到烤雞都可以好似炸雞咁香脆,食開上校炸雞連鎖店個d 烤雞都會油淋淋而且係唔會脆,但呢個完全唔同,超香脆而且唔會有個種炸粉感覺,肉還肉,粉還粉。呢個韓國烤雞香脆雞皮再包住d 肉汁同雞油, 食落好juicy 唔乾,而且辣辣地,令人好有食慾。食左一陣連我最期待的韓國粉絲雞蛋捲同兩杯飲品都到齊啦。粉絲雞蛋捲好新鮮,
前幾日早收工就約埋朋友早d 去試下
朋友怕食炸炸野。
叫左新口味韓國排骨味烤雞,甜甜地而且係無骨,好啱我呢種懶人
食左一陣連我最期待的韓國粉絲雞蛋捲同兩杯飲品都到齊啦。
粉絲雞蛋捲好新鮮,由一層層薄蛋皮捲住炒粉絲,食落好有層次,蛋夠滑加埋茄汁,好似食蛋包飯咁,好得意。
食飽緊係要嘆返杯野飲,我就試左鯊魚之淚,而朋友就飲藍橙沙冰。

鯊魚之淚造型好吸晴,差d 掛住影相搞到溶晒,味道係blue lemonade ,酸酸甜甜,飲完頭先d 飽飽濟濟都消除晒。
朋友個杯就橙味重d 無咁算,造型就當然我個杯靚d
值得一提,店鋪好細心咁提供手套比客人,等你唔洗食到成手油

下次再有時機一定會試埋其他味烤雞。
2017-03-03
用餐优惠
信用卡優惠
2017-03-03 412 浏览
雞年中雞咒 成日想食雞,估唔到呢間有咁多口味選擇!試左個咖哩蜜糖烤雞 新鮮即做原隻斬件 入面勁熱好彈好moist🐔外面好香咖哩味點埋個secret dipping 食到拌左真蜜糖嘅mustard 同埋檸檬味 好滋味😍每張枱放有手套 唔洗用刀叉食 夠爽!熱氣野配凍飲你懂的~呢杯巨型cider 倒轉上,記得黎到就飲一大啖先 唔係就會好似我咁漏到成枱都(當然冇post) 冇醒起冰會溶💧😂第二分雞就係店鋪推介嘅排骨味 呢款我地想試下無骨 有配埋生菜包住食 肉好嫩 味道有啲似乳豬醬🐽♨️滿足😌最後仲食左個好少見嘅螺筋麵 麵似油麵粗幼 但彈力十足 同salad 一齊撈都好特別 螺仲越食越多 因為從表面觀察得3,4粒 到中間就勁多! 但如果可以配多啲醬就更好了超愛辣☄️
超好味秘醬
Somersby  Apple  Rita
排骨味烤雞  (無骨)
超愛辣☄️
螺筋麵
2017-03-03 1884 浏览
去完韓國旅行,我好掛住佢地既韓國炸雞所以揾左呢間過過口癮侍應安排我地座位之後,提左我地如果有𣾀豐信用卡叫雞食既話,可以半價嗌飲品架😆嚟呢度食雞就志在必行架啦,不過行到上去咁攰,拿拿臨叫兩杯野食先聽過好多朋友到訪呢度,都一定會叫鯊魚之淚$88,佢係一杯藍色桃味梳打,可以叫alcoholic with vodka,外表cool cool,但飲落幾甜。我就叫左somersby apple rita $88,係整枝蘋果有氣酒倒插係酸冰上,飲落好涼快呢間餐廳好貼心,預先係座位分發手套同小刀夾等餐具,中意可以用手拎住雞食,唔中意都可以用夾住,唔怕整污糟手本來想試餐廳新出既韓式排骨味烤雞,但最後都揀左果味蒜蓉脆香烤雞$185佢係烤雞,唔係炸雞,食落健康啲之餘,口感唔會好似有炸漿咁厚咁油,烤雞都可以好香脆入味🍗🍖呢個味有果香酸,有啲檸檬同蘋果香氣,帶醬油味,好香濃,又唔容易滯雞件大部分係單骨,細細件容易夾住食,雞肉都好脆滑特製雞蛋卷$148,故名思義,特製既落單時同侍應要求走芝士,佢地都好好,幫我安排。上碟個陣,一碟九件,仲件件都咁大件,雞蛋愛好者一定好滿足!餡料有午餐肉,蘿蔔,青瓜黃瓜等,配合蜜糖芥
去完韓國旅行,我好掛住佢地既韓國炸雞
所以揾左呢間過過口癮
雞件大部分係單骨,細細件容易夾住食,雞肉都好脆滑
特製雞蛋卷$148,故名思義,特製既
落單時同侍應要求走芝士,佢地都好好,幫我安排。上碟個陣,一碟九件,仲件件都咁大件,雞蛋愛好者一定好滿足!餡料有午餐肉,蘿蔔,青瓜黃瓜等,配合蜜糖芥末,好開胃又夠飽肚
海鮮鍋巴湯$190,係一個好濃既海鮮辣湯,有大量青口同大蝦,非常鮮甜,鍋巴浸淋後,口感煙韌,有啲似糯米飯
最後叫左迷你豬蹄$180
唔好俾佢迷你兩字扼左,係好大份,我地者係食到三分一到
係用甜辣醬加年糕一齊炒,好惹味,不過會越食越辣,好過癮既,豬蹄又好彈牙
唔錯架

• 果味蒜蓉脆香烤雞
2017-03-02 385 浏览
在香港的快餐店時常吃到炸雞,今天就和朋友試下韓國的烤雞。朋友在中環放工,想不到中環都會有一間價錢中等的韓式烤雞店。雖然Goobne在旺角,尖沙咀,荃灣等都有分店,不過我都是第一次吃。烤雞的選擇非常多,有新出的韓式排骨味,可以選有骨及無骨,另外仲有芝士味都十分吸引。蜜糖咖哩烤雞 ($185):最後點了蜜糖咖哩烤雞,有足足有一隻雞的份量,因為是烤雞唔係炸雞,一點也不熱氣及油膩。廳附有膠手套,可以用手拿起來,十分方便及衛生。甜甜的蜂蜜加上咖哩的香氣,烤雞外脆內軟,肉質十分嫰滑。牛肉炒年糕 ($165):有別於傳統的辣炒年糕,這是用韓國產醬油調味及牛肉烹調的炒年糕,醬油十分惹味。炒年糕內除了年糕及牛肉外,還有韓式粉絲,雞蛋,芽菜,十分足料!年糕口感軟彈煙韌,粉絲爽口,吸受了韓國產醬油,非常入味!因為HSBC信用卡做緊優惠,惠顧烤雞就可以享有飲品半價的優惠。Somersby apple Rita:原價$88,半價後$44,十分抵!蘋果酒一直我都好鐘意,加上酸甜清爽的沙冰,味道十分清新,配上烤雞一起吃,特別配合!整體的環境都十分寬敞,而且卡位的私穩度極高!
蜜糖咖哩烤雞
蜜糖咖哩烤雞 ($185)
牛肉炒年糕
牛肉炒年糕 ($165):

Somersby apple Rita

整體的環境都十分寬敞,而且卡位的私穩度極高!
牛肉炒年糕
Somersby apple Rita
係韓國食過炸雞之後真係念念不忘,雖然香港都有好多韓式炸雞店可以選擇,但又覺得每次食完都好有罪惡感,實在太熱氣啦。咁岩家姐食過Goobne Chicken,又讚好食,炸雞太熱氣咁食烤雞應該無咁大罪惡感啦,於是就一致決定左星期五放工齊齊過中環食烤雞啦。威靈頓街都算近地鐵站,行左幾分鐘就到,上到去都多人,不過餐廳夠大,所以都有位坐,過左陣之後餐廳就坐滿左,好彩我地早上去。餐廳裝修得好Grand,有種好休閒嘅感覺。打開meun,每款食物都有圖片同描述,全部都好吸引。依然無頭緒都唔緊要,有餐廳嘅Best Top 6推薦,用HSBC卡仲有優惠。Special Eggs Roll $148 就係Best Top 6 嘅其中一款,好似紫菜包飯咁,不過係用雞蛋卷住啲材料,入面有青瓜、腌蘿蔔、火腿、紫菜,最重要係仲有芝士,半熟狀態嘅芝士真係好邪惡,醬汁可以根據自己喜歡嘅份量落。Bulgogi Toppokki $165呢款唔係辣炒年糕,係用醬油調味同牛肉煮嘅,個湯汁有肉味嘅鮮甜,而年糕、粉絲同芽菜都吸收哂湯汁入面嘅牛肉味,年糕好軟同淋,粉絲煙銀,芽菜清爽。Deep Cheese Chicken $208烤

打開meun,每款食物都有圖片同描述,全部都好吸引。
Bulgogi Toppokki $165
Deep Cheese Chicken $208
烤雞上撒上車打、忌廉同藍紋芝士,睇外表已經不得了,食個時車打芝士嘅味道好濃,因為係烤雞,所以一啲都唔乾身,雞肉仲好嫩滑,有肉汁,芝士粉食落有啲甜,又唔肥膩。
Korean Galbi Sauce Chicken $185
呢個個味道比較濃烈啲,鹹味比較重,用生菜包住泥食感覺會清新啲,而且中和番個鹹味。
Grapefruit Smoothie $58
Mojito $50
最後三個人計埋加一都唔洗$1000,食到好飽好飽好滿足。
  • Deep  Cheese  Chicken
2017-02-26 367 浏览
Honey chicken is crispy and tasted good, the noodle is quite spicy that makes u drink lots of water. Noodle has lots of cheese and spicy powder, tasted good as well, yummy! Recommend to order the sharks soft drink w the chicken as the portion is big and refreshing after eating so many deep fried food
2017-02-22 379 浏览
Goobne烤雞進駐咗香港咁耐,終於有朋友約我食喇韓式炸雞雖然係好好味,但油炸食物食得多又唔健康又肥... 所以烤雞係一個非常好嘅替代品!咁啱朋友有匯豐信用卡,飲品半價,好抵呀!我點咗呢個signature飲品[Shark Blood Rita(有酒精),$88]藍色嘅沙冰係青蘋果味嘅,仲有酸酸哋嘅紅色syrup,好清新。飲落冇乜酒味,但餐飯後期我哋大家都high high哋,所以應該係真係有酒... [蜜糖咖哩烤雞,$185]咖哩味香到不得了!而且同蜜糖亦意想不到地夾,咸咸甜甜咁。另外值得一提嘅係,烤雞真係一啲都唔油膩,咬落仲外脆內軟𠻹點埋curried honey mustard,真係會令人食唔停口朋友更加encore咗兜醬,因為真係好好味[韓式排骨味烤雞(無骨),$185]見佢係新menu,於是我哋就試吓啦。佢有分有骨(二人份)同冇骨(一人份),而冇骨嘅有跟生菜,可以包住食,幾特別,所以我哋揀咗冇骨。啖啖肉,包住菜食,感覺確實係清爽。不過同咖喱味相比,排骨味相對普通[螺筋麵,$180]螺筋麵並唔係螺筋+麵,而係螺+筋面。咁筋麵係咩?佢係韓國好煙韌嘅麵嘅一種,我本身都好鐘意食,加埋
Goobne烤雞進駐咗香港咁耐,終於有朋友約我食喇
咁啱朋友有匯豐信用卡,飲品半價,好抵呀!

[蜜糖咖哩烤雞,$185]

朋友更加encore咗兜醬,因為真係好好味
[韓式排骨味烤雞(無骨),$185]

[螺筋麵,$180]

螺筋麵並唔係螺筋+麵,而係螺+筋面。咁筋麵係咩?佢係韓國好煙韌嘅麵嘅一種,我本身都好鐘意食,加埋鮮甜又一啲都唔腥嘅螺,再拌埋甜辣醬,非常滋味。而且配料仲有大量蔬菜,好健康,鐘意食煙韌嘅嘢嘅話一定要試呢個
2017-02-19 3215 浏览
上次食完goobne 之後,對韓式烤雞念念不忘,今次就再帶屋企人去食下。為咗方便大家返工嘅地點,今次揀咗中環分店,就係威靈頓街,非常容易搵到。一如以往,想到去已經有好多人,但係間鋪頭都好大,所以唔使排隊就入到去啦。Special Egg Roll $148呢個雞蛋捲係鋪頭嘅Best top 6,同平時食嘅韓國紫菜包飯差唔多,但係紫菜同飯就用咗蛋捲來代替,最重要係加咗芝士,食落去味道更加濃郁,蛋捲口感幼滑,比起紫菜包飯冇咁飽肚,可以食多啲其他嘅嘢。Deep cheese chicken$208因為屋企人有人唔食辣嘅關係,今次我哋叫咗啲唔辣嘅雞食,首選就係呢一個有雙重芝士嘅烤雞,本身以為會好膩啦,原來芝士粉係甜嘅,比起一般嘅嘅芝士味道冇咁肥膩,食落都比想像清新,芝士同埋雞肉嘅味道好夾,份量好大,但係因為好好食嘅關係,好快就食晒啦。Bulgogi toppokki$165牛肉嘅執入晒落去連高度,令到年糕好入味,加上年糕煮得好琳,口感煙煙銀銀配菜方面有芽菜同粉絲,芽菜增加成個菜嘅清新感,減去肥膩嘅感覺,最重要係有我最鍾意食嘅韓式粉絲,同樣係非常入味同埋煙煙銀銀。Korea galbi sauc

Special Egg Roll $148

Deep cheese chicken$208

Bulgogi toppokki$165

Korea galbi sauce chicken$165
好誇張,今次我哋叫咗兩碟烤雞食,不過呢度係本分嚟嘅,加上上次冇見過呢個係餐牌入面,估計係新嘅菜式,同其他烤雞唔同,呢款烤雞係好似傳統嘅韓國人食燒烤咁,用生菜包着雞放入口食,味道亦都係篇傳統嘅韓式醬汁,比較鹹同埋少啲甜味,用上生菜食落就冇咁heavy。

Mojito$50
Grapefruit smoothie$58
三個人食咗$1000有找。
2017-02-03
2017-02-11 678 浏览
今日同屋企人開派對慶祝元宵節,我負責準備幾款食物,當然去買我最鐘意既烤雞啦。中環新開業的烤雞店。新產品韓國排骨味。雞粒掛上滿滿的韓式燒烤醬,雞粒去骨食得好方便,伴上生菜,入口清新不膩。雞肉鮮嫩不鞋口,味道濃香滋味。韓式雞蛋卷。午餐肉、粉絲、紅蘿蔔、青瓜,大大件雞蛋包上滿滿餡料,仲有好多沙律醬和芝士,岩哂鐘意食雞蛋的我。芝士炒年糕。辣度較高,芝士味濃,年糕煙韌入味,糯香重,公仔麵掛上濃厚辣味,內有魚蛋、泡菜,味道較濃較重,重口味人士之選。
中環新開業的烤雞店。
新產品韓國排骨味。
韓式雞蛋卷。
芝士炒年糕。
Food was pretty good, chicken was spicy but delicious. Only thing I didn't really like was the egg and veggie rolls. We ordered the ones with no noodles inside, and it seemed to lack texture. Maybe we'll order the noodles next time. They also don't serve water, so be prepared to have to order a drink or bottled water. Otherwise good experience.

Otherwise good experience.
2017-02-02
  • Fried  chicken
2017-01-31 434 浏览
雞年當然要食雞啦~就去左中環間goobne韓式烤雞店,見到menu有勁多款烤雞味道選,有新款韓式排骨味!不過有一個更吸引我既係fruity soy garlic chicken~店員話係最受歡迎!所以叫左呢款!份量好大碟~每個烤雞都熱辣辣新鮮出爐,表層塗上一層香蒜果味醬汁,香甜可口!入味得黎又唔會過咸~雞肉肉汁鮮樕~正呀!之後叫左個韓式粉絲蛋卷~蛋香十足,内層既粉絲煙韌有咬口!加上有d芝士and醬汁做toping, 感覺好正呀!!跟住見到有個優惠係惠顧任何烤雞可以半價追加飲品包括鯊魚之淚!所以我就叫左個柚子沙冰~味道酸中帶點甜!幾清新好飲~夠哂抵呀!!
2017-01-19 739 浏览
最近突然想吃CHICKEN & BEER ,即是韓國人常說的치맥 (CHI-MAEK)但又不想吃炸雞,於是選了以烤雞聞名的GOOBNE~之前其實去過旺角的分店,真的超多人,得知中環開了分店,就book了平日晚上來和朋友小聚一下。中環分店的位置非常就腳,當晚看到店內較多是上班一族,還有很多韓國人。個人十分喜歡中環分店,雖然當晚滿座但沒有一點壓迫感,坐得很舒服,而且這裡的員工和老闆都超級友善!說說食物吧原本想點餐廳新推出的排骨味烤雞,因有朋友吃過後說超好味並極力推薦,但我們實在抵抗不了芝士的誘惑,還是點了芝士味烤雞。這個芝士烤雞很足料!有十餘塊雞件,每件都裹滿了香濃的芝士粉,但很奇怪,一點都不漏喉呢!原本在想我們兩個女生一定吃不完要打包的,但沒想到最後居然可以清掉一整盤,因為真的太好味啦。(或者因爲知道是烤雞,沒有什麼罪惡感哈哈)我們怕只吃雞會太單調,所以點了個芝士辣炒年糕。極力推薦此菜式,年糕很煙韌,底下有拉麵(即公仔麵),這樣的配搭在韓國叫라볶이 (la-bokki) ,是拉麵炒年糕的簡稱。我在韓國時最愛吃這道菜了,雖然拉麵不健康,但配上炒年糕的辣醬,確實是無法拒絕的美味。年糕面則放了

但又不想吃炸雞,於是選了以烤雞聞名的GOOBNE~

說說食物吧

原本想點餐廳新推出的排骨味烤雞,

因有朋友吃過後說超好味並極力推薦,

但我們實在抵抗不了芝士的誘惑,還是點了芝士味烤雞。
排骨味烤雞
這個芝士烤雞很足料!有十餘塊雞件,

每件都裹滿了香濃的芝士粉,但很奇怪,一點都不漏喉呢!

芝士烤雞
我們怕只吃雞會太單調,所以點了個芝士辣炒年糕。

極力推薦此菜式,年糕很煙韌,底下有拉麵(即公仔麵),

這樣的配搭在韓國叫라볶이 (la-bokki) ,

是拉麵炒年糕的簡稱。

年糕面則放了幾片魚糕,旁邊有一顆烚蛋,是正宗的韓國做法!

重點是這道菜是鐵板上的,所以經過我們一輪港女式喪影後,食物依然是熱辣辣的,

熱力大約維持到我們吃完八成的食物吧。

這點加分~

其實不算很辣,怕辣的朋友也可以一試。
芝士辣炒年糕
剛好遇上餐廳推出的新優惠呢!

如果有匯豐卡的話,叫任何烤雞就可用半價追加飲品,好抵呀!
這杯一看就知道是優惠提到的鯊魚之淚,

可選擇酒精或無酒精版,我們選了無酒精版。

賣相和味道都滿分!
Shark  blood  Rita
不過我更愛下面這杯Heineken Rita ,

是Heineken beer 混合奇異果沙冰,

Kiwi的酸甜味和果香減低了啤酒的苦澀味,

害我們喝個不停,差點要再叫一杯了,下次再試下其他Cocktail !
Heineken  +  kiwi  沙冰
港女mode 影不停
最後大讚一下這裡的服務,

店員笑容可掬,十分耐心地向我們介紹菜式和飲品。

店長大叔是韓國人,很可愛和友善,見他整晚都忙來忙去,
事事親力親為,還會主動問我們食物味道如何、炒年糕會不會太辣等等,親切得一下以為自己回到韓國了呢。

(因為以前在韓國時,吃過很多餐廳的老闆都很親切的,有時一些阿珠媽還會跟你聊天聊好久LOL)

還有就是,有小潔癖的我很欣賞餐廳提供了足夠的乾、濕紙巾和手套,畢竟可以肆無忌憚用手吃烤雞才是真正的享受嘛!
下次要來試試排骨味的烤雞 *v*
排骨味烤雞