2022-06-30 368 浏览
Reasonable decor but the food was mediocre at best. The menu is pricier than the cuisine warrants and items arrived cooked differently to the description offered (roasted arrived closer to boiled). Generally quite bland and service was uneven, sometimes polite but more often disinterested. There are better options.
2022-06-26 435 浏览
以前比較好,今日太失望,中午好友相聚,一坐下发生意外,椅子两脚拆断,好彩椅垫厚没有受伤,但服務员当无事换张椅就算,服務太差。食物太盬,祗有饮品较有特,不会再去光顾了,希望检查椅子脚。
2022-06-24 467 浏览
本身諗住坐戶外,不過因為落雨唔開放,室內都寬落,但最好訂左位先去。🌟香炸蜜糖單骨雞翼 $98 .單骨雞翼細細粒,好入味,好重蜜糖味🍯熱辣辣外皮放左蒜粒,好脆好香。不過嫌佢太細隻同埋得10隻(其實得5隻🤦‍♀️)完全唔夠喉!.🌟祕製燒烤醬皮片鴨青蔥薄餅 $168.好特別嘅fusion pizza💕肉嘅份量都幾多😍燒烤醬有少少鹹,面頭鋪滿青蔥又幾好食,青蔥有清新嘅感覺減少油膩感🥰Pizza 皮好薄好脆,值得一試👍🏻.🌟黑胡椒醬烤雞炒意粉 $198.一個特別嘅菜式🥰炒意粉好入味又唔會太鹹有4舊雞排,都幾大塊。雞排外皮香薄,肉質好滑💓食落有黑椒香味。意粉底係薄蛋餅🍳包住意粉同裡面嘅大蔥一齊食口感更豐富😍.🌟Vanilla & Strawberry Toast $98甜品做得好出色💯Toast好濃牛油香味🧈好鬆軟🍞加埋面頭好多berries同埋雲尼拿雪糕一齊食🍨感覺唔會覺得甜同埋濟超級推介👍🏻👍🏻.🌟綠茶脆皮梳乎厘$148.梳乎厘亦係另一推介❤️綠茶味好濃好香💚中和左梳乎厘嘅甜🥞食落味道好夾梳乎厘外層香脆,裡面好鬆化加埋煉奶一齊食,食左一啖真係停唔到口🤭.🌟雲霧士多$62🌟藍日落 $62係咁多杯飲品

🌟香炸蜜糖單骨雞翼 $98
單骨雞翼細細粒,好入味,好重蜜糖味🍯
熱辣辣外皮放左蒜粒,好脆好香。

🌟祕製燒烤醬皮片鴨青蔥薄餅 $168
好特別嘅fusion pizza💕
肉嘅份量都幾多😍
燒烤醬有少少鹹,面頭鋪滿青蔥又幾好食,
青蔥有清新嘅感覺
減少油膩感🥰
Pizza 皮好薄好脆,值得一試👍🏻

🌟黑胡椒醬烤雞炒意粉 $198
一個特別嘅菜式🥰
炒意粉好入味又唔會太鹹
有4舊雞排,都幾大塊。
雞排外皮香薄,肉質好滑💓
食落有黑椒香味。
意粉底係薄蛋餅🍳

🌟綠茶脆皮梳乎厘$148
梳乎厘亦係另一推介❤️
綠茶味好濃好香💚
中和左梳乎厘嘅甜🥞食落味道好夾
梳乎厘外層香脆,裡面好鬆化
加埋煉奶一齊食,食左一啖真係停唔到口🤭
🌟雲霧士多$62
🌟藍日落 $62
係咁多杯飲品中最推介嘅。飲落去係清新嘅感覺,有酸酸地嘅菠蘿味,同埋少少香茅茶香,消濟一流。
🌟雜苺奶昔 $62
杯飲品好結身,除左有藍莓味,亦有香蕉味,都幾好飲。飲落亦有少少苺嘅籽,都幾特別。
🌟每日元氣沙冰 $62
  • 黑胡椒醬烤雞炒意粉
  • 祕製燒烤醬皮片鴨青蔥薄餅
  • 香炸蜜糖單骨雞翼
2022-06-17 688 浏览
2022.06.16 breakfast放假諗住搵間好啲嘅餐廳食個靚靚早餐,一個不留神,忘了睇一睇食評就⋯⋯🫢 間餐廳分兩邊,似乎一邊開放一邊未。 坐低後,已經覺得服務員怪怪地,好似冇咩反應咁😐 跟住又發覺餐枱好唔乾淨!我倆最怕餐廳唔夠清潔😑應該唔會再嚟🫣其實一坐低,張紙就係咁,有油漬,諗住算啦,費事叫佢換,點知原來張餐紙都係🙄 呢樣真係要叫服務員換,她連唔好意思都冇聲,真吹脹😑😑 家下你哋feel到個服務態度係點啦⋯⋯ 所以,未食已經被我倆backlist咗lu叫咗一個全日早餐,一個葱花牛肉炒蛋多士。 全日早餐賣相唔錯,仲好熱辣辣添,所選嘅粟米好香甜,但個兩條隔夜煙肉就又油又韌,想點呢?😓(係相睇唔到,剛被被多士遮住咗😝)至於女友嘅葱花牛肉炒蛋多士,賣相都係靚嘅,味道就只係正常。餐茶要熱咖啡,淡⋯
2022.06.16 breakfast

All  Day  Breakfast

至於女友嘅葱花牛肉炒蛋多士,賣相都係靚嘅,味道就只係正常。
葱花牛肉炒蛋多士

餐茶要熱咖啡,淡⋯
熱咖啡
2022-06-16
$108 (早餐)
2022-06-17 523 浏览
📍GlassHouse (tai koo)-#5🫶🏻係最高 環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-Lunch Set with soup 🥣 佢嘅湯係南瓜湯 仲會食到有南瓜肉 飲落唔會好咸 有南瓜嘅甜味 Beef Soup Noodles -$108佢嘅粉係金邊粉 夾起都唔會好易斷 而且識落都幾彈牙 牛肉都有好有牛味 唔會好鞋 但湯底比較重口味 所以食到最後會覺得有啲重味 食晏時間會坐full哂 所以提前book好啲
📍GlassHouse (tai koo)
#5🫶🏻係最高
Lunch Set with soup 🥣

Beef Soup Noodles -$108

食晏時間會坐full哂 所以提前book好啲
2022-06-16 349 浏览
我叫左和牛漢堡配黑松露蛋黃醬和牛漢堡好大塊好厚,但味道好淡,冇咩味道。而整個漢堡既黑松露蛋黃醬俾得唔夠多,所以真係冇咩味道,建議俾返多d醬。估唔到反而係薯條有驚喜,佢裹了粉先去炸,所以薯條更脆,並且鹹鹹地好味。
我叫左和牛漢堡配黑松露蛋黃醬

2022-06-14 394 浏览
I have never been to a restaurant with such bad service from waiter/waitress. They literally just stack plates on my existing plate and rudely threw a pair of chopsticks on the plate. The food was okay but they certainly don’t worth such price.
2022-06-13 367 浏览
生蠔新鮮肥美,性價比高!油鴨都好味,但配嘅黑鬆露飯較硬同乾,冇黑鬆露香。雜菌意粉就有濃濃黑鬆露香~小食拼盤亦唔錯,特此係裡面嘅魚餅同串串,有泰式風情~豬仔骨不過不失,可以做得更好更甩骨d~
生蠔新鮮肥美,性價比高!
油鴨都好味,但配嘅黑鬆露飯較硬同乾,冇黑鬆露香。
雜菌意粉就有濃濃黑鬆露香~
小食拼盤亦唔錯,特此係裡面嘅魚餅同串串,有泰式風情~
豬仔骨不過不失,可以做得更好更甩骨d~
2022-06-13 321 浏览
第一次去這間餐廳,以為地方裝修和環境十分不錯,但是我不會再去。一坐低,腳下面已經有玻璃碎片,跟住通知職員,他便立刻叫同事過來清理,他的反應是完全與他無關係,完全沒有問一下客人,有沒有受傷之類。之後,入座時已經收到通知每枱用餐只可以90分鐘,我們明白的,到了最後15分鐘因為想食甜品,所以order, 但是職員跟我們說不可以下單了,因為要30分鐘的時間製作甜品,你們就要離開,不夠時間。我覺得一坐下你就要通知我,我根本就不知道。佢話有很多客人訂了枱,但是我走的時候沒有一個人等位,都已經係20:20我感覺非常之差,還有,千祈不要叫沙爹串燒,每串得好少,好似三粒骰仔,同餐牌個樣相差很遠,其實不是便宜的,每人已經400幾蚊,好似要受氣,我不會推薦任何朋友去這間餐廳。
來過K11嘅Glasshouse幾次。試過食lunch及tea,又試過坐室內同戶外。綜合覺得:-🌟如果天氣可以,比較喜歡坐戶外,開揚D,又可以曬吓陽光。人係需要維他命D架😅🌟比較喜歡食Tea,呢度嘅飲品同甜品幾有特色,好適合同女性朋友來打卡。👿 覺得個別員工嘅服務態度有改善空間。可能餐廳太受歡迎,明明book枱嘅時候講話可以食90分鐘,時間未到已經有幾次想趕我地走😿但事實係上菜有少少滯後,呢個可以改善一下。越式手沖咖啡(椰子)☕️🥥鍾意椰子嘅朋友一定要試。飲的時候有濃香郁的黑咖啡,啖啖椰子香味及甜味。另一款必食推介是脆皮梳乎厘即叫即做。外面焗得香脆,有少少似菠蘿包表及。裏面嘅梳乎厘輕盈綿滑。層次豐富。有綠茶、朱古力及香草三個口味。

越式手沖咖啡(椰子)☕️🥥

另一款必食推介是脆皮梳乎厘
有綠茶、朱古力及香草三個口味。
2022-06-12 294 浏览
之前黎過食lunch, 用餐體驗幾好, 於是主動提出同朋友相約黎多次呢度食晚飯, 但今晚餐飯真係大感失望⋯😢服務態度欠奉:我地一共3位, 6:20pm人齊入座, 已知用餐限時90分鐘, 舉手搵同事落單時, 只係有人企左檯邊…男職員目無表情同反應⋯連簡單開場白「想落咩order」都冇, 好快我地先意識到原來職員係等緊我地出聲order😅落完order又粒聲唔出唔repeat order行走左⋯我地先叫左3樣食品⋯當上左3樣食物已經無咩位置擺放時, 連飲品都只係搵左剩底檯邊邊既空隙擺底就掉頭走左⋯唔知我以為自己去左食放題餐廳/茶餐廳⋯⋯之後再後加左4樣野食, 而後加食物過程當中, 我朋友猶豫加唔加多樣食物個陣, 因為唔想個職員呆等禮貌同佢講再諗一諗先, 而呢一位睇落人又高d 職位似較高級d既男職員回應一句「轉頭嗌呀 等下啦」就行開左⋯聽到我地都呆左一下🤯 你意思係好心提我地會等得耐少少?定叫番我地想食呀~等下啦?到想食甜品個陣,都被朋友阻止,話唔想再留低,又受氣又難食咁話😢🥺食物質素下降:叫左兩客mushroom soup⋯兩塊麵包竟然係原塊放埋落湯入面⋯而唔係menu入面張圖分開擺放🙃⋯

服務態度欠奉:

食物質素下降:

叫左兩客mushroom soup⋯兩塊麵包竟然係原塊放埋落湯入面⋯而唔係menu入面張圖分開擺放🙃⋯可能真係轉左新派湯飲法⋯我唔理解同唔識欣賞⋯當中有個龍蝦沙律⋯一隻碟有齊哂咁多樣食物但味道完全唔夾⋯唔建議order🙃而當中小食拼盤、芥蘭苗、春雞屬於正常一般⋯乳豬臘味飯(每一啖食到d飯都好燶 似overcooked)都好麻麻地⋯總括而言今次用餐係覺得食物質素比起我之前食過真係差左好多好多

飲品方面:

但signature cocktail 都仲保持到水準🤌

3個人埋單都$700一個人,其實真係可以有更多更好既選擇😬
2022-06-11
2022-06-11 223 浏览
午餐早已訂位,但等好耐才安排到足夠座位。食物非常普通,特別是pizza, 完全唔太好味,食物種類不多,飲品賣相與餐牌差太遠,亦唔好飲。服務較食物更差,全部待應都面無表情,笑容欠奉,感覺非常不好,不會再去了。
2022-06-11
2022-06-08 240 浏览
好耐以前試過太古分店覺得食物質素不錯,特意帶朋友過來食下午茶,但K11 Musea 分店的服務質素非常差,唔會再去。提前透過OpenRice訂臺,去到都要排隊。但明既,星期日本身客人就多,而且所有有訂位的人都要排隊等候入座,都無話唔公平, 同埋門口既同事都有禮貌既。朋友同我最後被安排坐進一個獨立的breakout area,已經係離開餐廳原先的位置,要通過K11 Musea商場走廊走一段路。入座後我們已經準備好落單,見到有cake tea set, 但無寫係咩蛋糕,就問個waiter 今日既蛋糕係咩,個侍應當場反我白眼,話:你要自己去蛋糕counter睇。大佬,個counter係餐廳正面,點解我要走番出去商場再去餐廳正門自己睇、然後搵你落單?我排隊等入座時又無人講?我個friend睇唔過眼,直接同個waiter講你🈚️介紹既咩? 我想息事寧人,就話唔緊要啦,我要杯咖啡就算啦,最後兩個人都無蛋糕食。成個用餐過程個侍應無講過歡迎啊、多謝啊,黑口黑面,反而我地作為客人仲有禮貌過佢。離開餐廳走既時候仲離譜;我地走左幾步轉左幾個圈都搵唔到出口,我記得入黎既時候個房門係開著既。最後又係同一個侍應走過

成個用餐過程個侍應無講過歡迎啊、多謝啊,黑口黑面,反而我地作為客人仲有禮貌過佢。離開餐廳走既時候仲離譜;我地走左幾步轉左幾個圈都搵唔到出口,我記得入黎既時候個房門係開著既。最後又係同一個侍應走過來用同傻仔講野既口吻問:出口係黎道wor⋯⋯然後用touch screen開番道門俾我地走。我點知你對門點開啊?況且我進來既時候個breakout area係開著門架。

我都知做飲食業都辛苦,自問對前線服務員工都非常客氣,但如果個位男侍應咁唔想做既就辭職啊,尊重下自己份工啊唔該。
2022-06-08 248 浏览
很少寫差評,但這家餐廳的體驗感實在太差。之前路過覺得環境很好決定來試一試,結果卻令人極度失望,絕對不會再光顧第二次。首先,店員的態度非常冷漠,對顧客愛搭不理,上菜的時候把菜隨便放在旁邊的桌子根本不會擺到你面前告訴你這是什麼,全程一句話也不說連埋單的時候都沒有一句話,這樣的服務竟然還要收10% service charge,請問憑什麼?其次,食物價格與份量實在不匹配,圖中這一份沙律竟然要168,我和朋友都很驚訝,實在是離譜!
2022-06-06 237 浏览
之前已經嚟過兩次,都係叫啲熱門嘅食物,今次想試吓啲唔同嘅嘢食乳豬臘腸炒飯,啲炒飯好香,即使食到凍哂都有種煙熏味,一粒粒炒得好乾身,乳豬俾想像中冇咁趣,同埋應該唔係新鮮肉,啲肉比較霉叫咗酥炸富貴鴨黑松露炒飯,果然好酥脆,但係啲肉一樣係唔新鮮,比較霉,松露炒飯就唔識欣賞三色冰好有heart,應該打碎左,飲嘅時候好冰凍,冰溶咗都唔覺得有被溝淡嘅感覺蜜糖薑茶都OK,淡淡地,幾清新環境就好靚,舒舒服服咁食餐其實都唔錯,不過就限時90分鐘,因為長期都多人

蜜糖薑茶都OK,淡淡地,幾清新