兩個人食叫咗兩個主菜,一杯士多啤梨嘢飲,但係杯飲品唔記得影相,同埋最後叫左甜品一個原味既疏乎厘,大概$8xx賣單,跟住睇埋戲,已經有得免費泊車~好似係BBQ 汁配肉,個人麻麻地bbq味既汁,所以對個汁嘅味道麻麻哋,但係個肉質地幾好食的,推篤喔^^ 👍🏻呢個意粉幾乎係個個人都必定叫,個意粉嘅質地唔會煮到太淋,又唔會太硬,岩岩好🤤呢個味道幾特別😆(要等25-35mins先有得食)淨係叫咗原味疏乎厘,雖然原味都好好食,但係下次可能會試抹茶味🍵感覺上好似吸引啲

2022-09-13
  • 香辣龍蝦意粉
2022-09-13 298 浏览
1️⃣ 炸薯條配黑松露蛋黃醬 $76推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻普通的薯條🍟幼幼的 沒什麼口感😂蛋黃醬香濃 喜歡💕2️⃣ 香炸蜜糖單骨雞翼 $98推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻單骨雞翼炸得較乾 沒有肉汁 肉質亦較柴😆外皮的蜜糖調味剛好 甜甜的 很惹味👍🏻3️⃣ 秘製燒烤醬片皮鴨青蔥薄餅 $228推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻薄餅是薄底 吃下去不會太飽 片皮鴨在薄餅上竟是意外的驚喜🤩咬下去不會太膩 因為有青瓜 青蔥中和 好食😋4️⃣ 朱古力脆皮梳乎厘 $128推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻第一次食脆皮的梳乎厘 外脆內軟 梳乎厘的甜度剛剛好 喜歡甜的 可以淋上朱古力醬 有畫龍點睛的作用🤩------------------------------用餐時間限時90分鐘 惟梳乎厘製作需時 因此食得較趕😆食物整體正常 如想和朋友聚舊不建議😂總評味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️
1️⃣ 炸薯條配黑松露蛋黃醬 $76

總評
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️

一去到,帶位既職員已經黑口黑面,態度差,基本禮貌都無..........食物ok啦,唔算好好味,真係bad list呢間野,唔會再去第2次,............
2022-09-12 201 浏览
食物是好的,亦選擇多,而且出菜快。未夠90分鐘,甜品未上,已多次催促埋單。 但由門口接待處開始,到waitress , 縱使你好有禮貌,都給你一個黑面及冷對待。不會再光顧。
2022-09-09
2022-09-11 226 浏览
「為咗啖氣寫嘅食評」如果大家都重視餐廳嘅服務水準,真係唔好去呢間餐廳。今日約朋友去lunch,一位外籍服務人員全程黑口黑面,我哋就算幾有禮貌回覆佢,佢都係好高姿態,唔知係咪歧視香港人。最過分係到我哋最後食完傾緊計嘅時候,佢突然掉張單落我哋張檯,拎住個卡機,一句嘢都冇講。第一我哋根本未叫埋單,第二,就算佢覺得我哋過咗用餐時間,根本勁多吉枱未有人等緊,就算佢真係趕住做下午茶生意,佢亦都應該講聲唔好意思麻煩埋單先,佢真係一句野都唔講。 未試過喺k11musea搵到咁既服務。嘢食都一般啦,咖啡幾好飲,本身個環境幾靚,係一個好地方,可惜俾個員工毁左。我睇返啲食評原來都好多人話服務差,睇嚟佢哋公司都冇諗住改善…
「為咗啖氣寫嘅食評」
如果大家都重視餐廳嘅服務水準,真係唔好去呢間餐廳。

2022-09-05 227 浏览
• 被OpenRice 相片騙了,現場比想像中細、狹窄,環境及其他顧客很嘈吵,氣氛很差,與K11 Musea商場質素有落差。侍應服務非常一般。• 食物質素一般,名不符實。CP值低,稱不上可以再試。• 所有下午茶套餐也算是一個優惠, 不能與COUPON 一同使用🤷🏻‍♀️ (而所謂套餐也不見得優惠了很多😅)• 總括,在K11 Musea 內還有很多高水準餐廳選擇,這一間glasshouse 不值一試!

• 食物質素一般,名不符實。CP值低,稱不上可以再試。

题外话/补充资料: 我沒有OPENRICE 訂餐編號, 但確實於該餐廳享用過下午茶, 不明白為何OPENRICE 不容許刊登食評。
2022-09-04 372 浏览
入到去十幾分鐘都搵唔到人落單。舉手叫落單當睇唔到,舉左十分鐘終於有人黎,態度勁差。擺野食落檯勁rude,好彩淨係撞到小朋友攞住既手機,唔係撞到小朋友。第二次送野過黎我叫佢小心d,佢都係勁大力擺落檯。甜品催左半個鐘都唔黎,準備走叫佢cancel order話唔比cancel wor。問第二個就話等多兩分鐘送到。埋單都要再等十分鐘先會比單你。我地已經唔該前唔該後,態度都好似欠左佢地幾百萬咁,真係好似食緊大排檔。野食都難食,得拼盤d沙嗲醬ok,同埋野飲ok。唔會再去!

埋單都要再等十分鐘先會比單你。

野食都難食,得拼盤d沙嗲醬ok,同埋野飲ok。唔會再去!
2022-08-29 551 浏览
與友人行藝術館,欣賞藝術之餘,既可減壓,又可以增值自己,一舉兩得。行得耐累就要休息一下,就這樣我們行行走走,尋找到這間glasshouse 。看見tea set 也十分精緻,就點選了此。花茶的雅,令人舒暢。每一層美點也賞心悅目,第一層:紙米卷(清),三文魚芝士卷(鮮)磨菇甜椒撻(脆)。第二層:牛肉漢堡(肉嫩),鵝肝多士(濃郁),龍蝦沙律杯(豐富),棒棒蝦(香口)。第三層:綠茶蛋糕(茶香夠),士多啤梨mousse cake(軟且滑),布朗尼(質感厚),爆爆珠奶凍(好有趣),法式馬卡龍(鬆又軟)仲要貪心加烤雞翼,嘩……enjoy

仲要貪心加烤雞翼,嘩……enjoy

2022-08-29 114 浏览
叫左個牛漢堡,問我要幾成熟,我話5成,最後出到黎8-9成熟😑做唔到點解要問呢?叫左杯三色冰,飲到差唔多就食入面啲粟米紅豆綠色嘢,點知。。粟米臭既🤮🤮🤮都唔諗住叫佢換,因為都飲得差唔多,同佢講聲。。本身話換過杯,後來話飲得差唔多無得換。。唔緊要既叫左個炒米,除咗材料比較貴,無咩特別,用茶記冇咩分別,而且好乾。叫左杯雲霧士多啤梨,應該係最正常既。呢間野。。無下次野食性價比唔高,又唔係好食,服務又好一般🤷🏻‍♀️

叫左杯雲霧士多啤梨,應該係最正常既。
呢間野。。無下次
野食性價比唔高,又唔係好食,服務又好一般🤷🏻‍♀️
2022-08-28
2022-08-25 467 浏览
一早透過openrice book 檯,book七點,提前二十分鐘到,向工作人員表示己經到咗,工作人員指示我跟著wali-in 龍尾排隊,等候安排入座,已經有四五枱walk-in 入座,我已經變成第一個,眼見有兩張吉枱,我問可否現在入座,工作人員竟然要留位給6:30訂枱的人,根據餐廳留枱規定,逾時十分鐘,不會留枱,那時已經6:50,然後我問佢七點昰否可以準時俾我入座,他說要等一陣,即係等幾耐,佢答15分鐘,如果即刻入座,就要安排坐outdoor self service, 這是什麼道理?這間餐廳不會再推介
這間餐廳不會再推介
2022-08-21
呢度既Tea set價錢只係$388/2人,所以食物味道正常我地己經接受到。但估唔到K11 musea入面有餐廳既服務態度可以咁差,比其同一位侍應激到我地一肚火!咁都仲要比加一服務費!😤呢位侍應:1.全程黑面,講嘢語氣rude,仲要我地係已經唔該前唔該後,但佢態度仍然好差,完全係俾錢買難受!2.野飲就咁擺低係枱邊,無問係邊位而遞上,唔講以為我去左茶餐廳。3.我地加左$32要左杯越式椰子咖啡,但無椰肉(其他食評有),我地只係想clarify下,本來係另一後生既侍應想答我地,但呢位侍應竟然喺客面前喝停佢,仲話因為tea set加錢所以冇椰肉,但其實無mention過跟餐加同正價唔同,如果係咁落單時應該要講清楚正價先有椰肉,tea set 加錢係無,但我地落單時佢係無講過。第一,佢喝停同事既行為真係好唔尊重人。第二,點解一間餐廳既製成品唔係一致?下次我跟餐叫凍檸茶,會唔會係紙包檸檬茶?
咁都仲要比加一服務費!😤
呢位侍應:
第一,佢喝停同事既行為真係好唔尊重人。
下午茶
2022-08-23 194 浏览
When we arrived , no one served us .. no one helped us to take the order .. we waited for long ! When we order the breakfast set, they said they do not have coffee till 1pm ! When we settled the bill, they charged us more for the Apple juice ! The customer experience is bad … we won’t recommend ! And They also didn’t confirm our visit .. Openrice showed that we didn’t arrive !

2022-08-21 277 浏览
星期日, 1:45pm入座,點了松露焗豬飯及四式Pizza, 坐低25分鐘,先嚟焗飯,份量很小,好快清空。Pizza等了1小時15分,先後催了2次,仲未見踪影,一路等,一面寫評語。食物質素可以,但要有耐性去等。
食物質素可以,但要有耐性去等。
  • 四式薄餅
2022-08-20 378 浏览
過咗一排人氣依然,今次訂咗晚餐試吓先,下次再试吓下午茶,high tea之餘感受glasshouse嘅悠閑。炒芥蘭苗伴西班牙火腿:Fusion之選,不過咸咗少少香辣龍蝦意粉:其實似 Aglio Olio 加埋龍蝦,當然係好味啦仲有個富貴鴨伴黑松露炒飯,同朋友掛住傾計唔記得映相😂😂😂個鴨外酥內軟,一d都唔乾唔嚡👍可能餐廳setting係下午茶啦,d枱偏細但d碗碟又偏大,兩個人張枱根本放落,一係拿拿臨食完一樣上一樣,一係碟疊碟,令到個晚餐唔可以慢慢嘆。

炒芥蘭苗伴西班牙火腿:Fusion之選,不過咸咗少少
炒芥蘭苗伴西班牙火腿

香辣龍蝦意粉

香辣龍蝦意粉
2022-08-17 295 浏览
一入餐廳,侍應態度已經好痳痳,說話冇咩禮貌咁。先黎一杯熱茶,個杯仲有茶漬,唉,我問佢可唔可以換,佢一d唔好意思都冇,叫我放低,佢拎過隻黎。拎嚟嗰隻好少少,但又係有茶漬,我算,自己用熱手同紙巾抹!落單後,等左好耐有道菜未黎,咁我就追左一次,侍應話跟跟。跟住又等左好耐.........咁再問啦,再追先話原來無落問過單。點餐漏單,追左一次,再追,第二個侍應再嚟講話冇落過單。我話頭先已向侍應追過一次單,而家又冇。「呢位」侍應答我「係咩」,完全唔覺得關佢事咁。漏單無跟,發現漏單好像不是佢哋嘅錯咁,完全無諗住道歉......做錯野一句唔好意思都冇,服務態度真係好唔掂,真係無下次。
一入餐廳,侍應態度已經好痳痳,說話冇咩禮貌咁。