2016-01-19 626 浏览
今日嚟試呢間韓國嘢, 上網睇, 見到佢個芝士版, 身為芝士控嘅我, 忍唔住心思思想嚟試吓呢間餐廳係上樓嘅, 好闊落話說, 我除咗係芝士控, 仲係RUNNING MAN FAN, 咁我坐咗窗口位, 直望, 突然叮咗, 居然見到劉姆斯邦德水槍牆 , 突然好興奮, 滿足咗兩個願望 (RM粉絲, 你懂的)佢原來成間都用RM嚟做THEME, 仲有桶叔叔俾你玩, 打發等嘢食嘅時間餐牌都係用RM個LOGO嚟呢個就係我好想食嗰個芝士板($268)我揀咗大豆芽豬肉拼雞肉嚟啦嚟啦! 放上去個火爐度熱熱佢先~ 睇住啲芝士在熔化, 我的口水也在熔化熔得咁上下, 店員就會幫你鋪佢上啲豬肉同雞肉上面, 等啲芝士包住肉嘅上面, 而下面就沾住醬汁, 一入口有多重感受你睇, 可以拉到咁長都唔斷! WAKAKA! 拎嚟跳繩Y笨我鐘意豬肉嗰邊多啲, 啲肉係薄切, 所以每一啖都可以沾到芝士同醬, 勁好食另一邊本來係炒辣雞, 但係我唔太食得辣, 叫佢走辣嚟嚟到個汁都係有少少辣, 但係接受到, 完全唔駛食一啖又飲啖水咁個辣仲好吊得起你個胃口同香味係啲雞肉有少少太大舊, 鐘意啖啖肉嘅朋友就啱嘞講到水, 要提一提, 佢哋係第一枝水免

呢間餐廳係上樓嘅, 好闊落
餐牌都係用RM個LOGO嚟
呢個就係我好想食嗰個芝士板($268)
我揀咗大豆芽豬肉拼雞肉
你睇, 可以拉到咁長都唔斷! WAKAKA! 拎嚟跳繩Y笨
另一邊本來係炒辣雞, 但係我唔太食得辣, 叫佢走辣
個辣仲好吊得起你個胃口同香味
係啲雞肉有少少太大舊, 鐘意啖啖肉嘅朋友就啱嘞

講到水, 要提一提, 佢哋係第一枝水免費, 第二枝開始每枝$5
最後, 我喺食緊期間, 不停同我個FD子講話我未試過撕名牌, 於是.....撕鬼咗個店員
仲貼咗喺自己個背度
WAKAKA

• 芝士半半板
2016-01-19 472 浏览
星期六下午聽了場音樂會後, 來了這裡食個early dinner。前菜有3款, 我最喜愛那酸蘿蔔, 好醒胃原來這裡的食物好大碟, 這個炸雞], 店員送上時, 我簡直嘩一聲, 真係好大碟! 入面有炸薯條、炸雞、炸鮮魷、炸薯角! 配上少許菜絲及番茄伴碟, 襯上香甜的蜜糖醬汁。店員細心地為我地剪開d 鮮魷!(贊) 鮮魷唔韌, 薯條及薯角炸得新鮮鬆脆, 我最鍾意呢碟ge 炸雞, 炸雞外層點滿蜜糖汁, 咬落口香香甜甜,好惹味, 雞肉嫩滑, 連雞皮都忍唔住食埋(平時我唔食雞皮) 。全店以running man 為主題 , 睇開running man 份外親切興奮! 下次來要試其他菜式!

前菜有3款, 我最喜愛那酸蘿蔔, 好醒胃

原來這裡的食物好大碟, 這個[原隻炸鮮魷拼蜜糖蒜香炸雞], 店員送上時, 我簡直嘩一聲,

店員細心地為我地剪開d 鮮魷!(贊)

下次來要試其他菜式!
前菜
2016-01-18 491 浏览
雖然我對韓國節目不是太留意,但「Running Man」就怎樣也有聽過一個極受歡迎的電視綜藝節目,而我這次來到這間的韓國餐廳便是以此作為概念的主題餐廳在裝飾方面,有Running Man的劇照,還有一些節目中會使用的道具(水槍)之類其中最有趣的是這塊牌子!!兩面的意思不一樣的喔~在舉牌喚店員時要小心使用 (・ิω・ิ)看到餐牌上~水也是要收費的。那乾脆點一些其他的飲品好了水蜜桃肉 ($18) 偏甜了點,但能飲到微粒的果肉韓式米漿 ($18) 聽說是由白米和糙米製作而成,口感較為濃調食物方面點了兩款,其中當然不會少了我喜歡的炒年糕吧炸魷魚炒年糕 ($188) 這個年糕還可以配爐邊芝士吃,另外還有爐邊蛋不過沒有太注意爐火的問題 (*゚ー゚) 痴底了!!但熱呼呼又有嚼勁的年糕加上芝士還是沒得輸的配搭啊炸魷魚也記得要襯熱吃~炸粉不算太厚,魷魚也是很彈牙!!平時炒年糕多半是辣的~但這個醬是甜甜的奶油麵包炸雞 ($198) 炸雞也是到韓國餐廳常吃的料理之一但Menu上有些款式已經在別家有吃過~所以一見到照片上的奶油麵包款式覺得很有趣便點了奶油的味道很香,吸收了的麵包更軟棉棉~感覺像是浸了忌廉湯的法包吧
其中最有趣的是這塊牌子!!兩面的意思不一樣的喔~
在舉牌喚店員時要小心使用 (・ิω・ิ)
看到餐牌上~水也是要收費的。那乾脆點一些其他的飲品好了
水蜜桃肉 ($18) 偏甜了點,但能飲到微粒的果肉
食物方面點了兩款,其中當然不會少了我喜歡的炒年糕吧
不過沒有太注意爐火的問題 (*゚ー゚) 痴底了!!
炸魷魚炒年糕
但熱呼呼又有嚼勁的年糕加上芝士還是沒得輸的配搭啊
炸魷魚也記得要襯熱吃~炸粉不算太厚,魷魚也是很彈牙!!
平時炒年糕多半是辣的~但這個醬是甜甜的
那飽肚感太厲害了~不能將整個也吃完呢 (-ω-。)
奶油麵包炸雞
炸雞方面,都是雞件來的~所以沒骨頭而且肉質是超嫩口!!
配菜的番茄仔有點酸,可以解膩。
题外话/补充资料: 飲品方面看來選酒類會比較吸引~罐裝飲品$1x up還很細罐 不過食物份量倒是可以的,而且這裡適合一大班朋友來用餐的喔 (●′ω`人′ω`●)
2016-01-16
$232.1 (晚餐)
炸魷魚炒年糕
奶油麵包炸雞
2016-01-17 317 浏览
有蛋卷, 紫菜飯, 雞肉, 翠玉瓜, 茄子, 蟹柳, 菇...仲有d唔知咩黎好豐富 =] 仲正當然係d芝士, 即時自己決定整到佢有幾溶係唔錯!韓國野黎講, 覺得呢間都唔算辣@@岩晒我d唔太食辣既人~我地3個人食, 食呢個唔算好夠, 所以再追加多一盤呢個就係雞+豬, 中間同樣地一大埋芝士, 哈哈, 我覺得可以再多dd豬肉太碎了, 其實都唔係好搵到係邊味道方面, 其實無咩特別, 但每盤野下面都要有一個爐實在太霸佔地方自己個碟都無位擺啦~~~!
韓國野黎講, 覺得呢間都唔算辣@@岩晒我d唔太食辣既人~
我地3個人食, 食呢個唔算好夠, 所以再追加多一盤
d豬肉太碎了, 其實都唔係好搵到係邊

自己個碟都無位擺啦~~~!

2016-01-14
2016-01-10 395 浏览
去完韓國返來,好掛住 running man,知道旺角有間餐廳有好多running man fans,就即刻book位去,呢到大部份店員韓星咁樣,服務又好。一上到去,waiter 用韓文同我哋打招呼,真係以為自己返左韓國蜂蜜蒜香炸雞-($178)蜂蜜蒜香炸雞勁大碟!個醬汁甜甜地, 令炸雞味道可口啲雞入口啖啖肉,全部冇骨,炸雞唔會炸到太老, 火候掌握得幾好巨型麵包,忌廉炒年糕,份量驚人($118)巨型麵包撕開入面有韓國魚旦,芝士,年糕每一口麵包,夾雜年糕及魚旦咬落年糕有重重芝士味,彈牙好味魚蛋同芝士一齊食味道一流

蜂蜜蒜香炸雞-($178)

蜂蜜蒜香炸雞勁大碟!
個醬汁甜甜地, 令炸雞味道可口
啲雞入口啖啖肉,全部冇骨,
炸雞唔會炸到太老, 火候掌握得幾好
巨型麵包,忌廉炒年糕,份量驚人($118)
巨型麵包撕開入面有韓國魚旦,芝士,年糕
每一口麵包,夾雜年糕及魚旦
咬落年糕有重重芝士味,彈牙好味
魚蛋同芝士一齊食味道一流
2015-12-17
2016-01-05 549 浏览
最近經常食韓式食品,因太想念韓國,今次介紹這頗特別韓風的食品,不是烧肉店舖格局似遊戲場,好有特色韓食吾只得燒肉,鐵板美食在韓國本身都超受歡迎,因在韓國天氣頗凍,所以鐵板是主角,今次叫了(芝士半半鐵板)一半辣雞,一半辣鱿魚,中間是厚厚芝士韓食一大特点是,有店員代處理食品,不需自理,見到店員處理食物,都是很滿足,超貼心味道帶微辣,雞肉好嫩,吾乾好juicy,辣鱿魚比軟辣些,但新鮮爽口,再加上厚厚,濃濃的芝士,提升之味,而份量大,足兩人份,配菜都幾豐富,另你飽足大餐吾知点解食韓食,就一定order韓國啤酒至滿足
店舖格局似遊戲場,好有特色
吾知点解食韓食,就一定order韓國啤酒至滿足

2015-12-22
2016-01-04 510 浏览
近年,韓國料理和文化一直非常受香港人歡迎。今晚我亦相約好友去韓國餐廳“GANGNAM OPPA ”吃晚飯。餐廳位於旺角,在地鐵站出口附近,位置方便。走進餐廳那一刻,我已被餐廳Running Man做主題 的佈置所吸引。店員更穿著在韓國綜藝節目Running Man參賽者背上貼有名牌的服裝,客人可將名牌撕下!除了有韓風裝飾,該餐廳正在播放的韓國歌曲。我覺得這是一個很好的噱頭來吸引人們去體驗韓國文化。韓粉不用飛去韓國也在香港吃得到地道風味了。我們點了三道菜:1 )韓國餃子和壽司2 )醬油蒜香炸雞3 )芝士麵包年糕我最喜歡吃是醬油蒜香炸雞,雞的肉質很滑,外脆內滑,又不是太油膩。醬油味道特別,不是平日其他餐廳可吃到的。另外,芝士麵包年糕也是我第一次吃到這樣煮法的年糕!大部份韓國餐廳也用韓國辣椒醬烹調,這個`菜式對於不吃辣的我是很好的選擇。麵包點芝士是最佳配搭。價錢也合理, 我和好友也吃得很飽肚。總結,平日不是常常吃韓國餐的我,也很想介紹我的朋友去“GANGNAM OPPA ”。我們在那裡有一個美好的晚上,食物賣相,口感,味道和餐廳氣氛也很好​。

我們點了三道菜:

1 )韓國餃子和壽司
2 )醬油蒜香炸雞
3 )芝士麵包年糕

價錢也合理, 我和好友也吃得很飽肚。

2016-01-02 718 浏览
今次呢間韓國餐廳雖然叫Gangnam oppa,但就絕對唔係以PSY既Gangnam style 為主題,反而係用播左幾耐就紅足幾耐既running man做主題!鋪頭入面既裝修都貼左形形色色既running man 相,又擺放左啲得意頭飾俾客人玩,最特別既就係餐廳仲會放左好多水槍泥配合返劉大神化身劉姆斯邦德個集添!餐廳為每一枱客人準備左小鱷魚、海盜桶既小遊戲,我地就一於玩住等!前菜方面,有韓國餐廳必備既泡茶,味道微辣同埋帶有酸味既蘿蔔,酸酸地好開胃,比較特別既係仲有個甜粟米!芝士炒辣雞 三色板($248)餐廳係餐單上面會列埋食用方法,確保客人能夠順次序咁食,首先就食左個蛋卷先,然後再食辣雞同飯。視覺上蛋卷都煎得金黃,賣相吸引,可惜口感略為乾身,不能保持雞蛋既香滑。而辣雞味道尚算入味,不會過辣,芝士份量充足,能夠同炒飯取得平衡,oppa店員仲會幫你砌個心添!原隻炸鮮魷拼蜜糖蒜香炸雞($188)份量十足既小食拼盤,真係小啲人都唔好叫!份量多到夠四個人食!個名真係名符其實嫁,講到明原隻鮮魷就真係原隻上嫁!咩話?原隻點同人share食?放心,店員會係相機先食既程序後,幫你剪開啲魷魚,方便大家
今次呢間韓國餐廳雖然叫Gangnam oppa,
但就絕對唔係以PSY既Gangnam style 為主題,
反而係用播左幾耐就紅足幾耐既running man做主題!
鋪頭入面既裝修都貼左形形色色既running man 相,
又擺放左啲得意頭飾俾客人玩,
餐廳為每一枱客人準備左小鱷魚、海盜桶既小遊戲,
我地就一於玩住等!
前菜方面,有韓國餐廳必備既泡茶,味道微辣
同埋帶有酸味既蘿蔔,酸酸地好開胃,
比較特別既係仲有個甜粟米!
三色板
芝士炒辣雞 三色板($248)
餐廳係餐單上面會列埋食用方法,
確保客人能夠順次序咁食,首先就食左個蛋卷先,
不能保持雞蛋既香滑。
而辣雞味道尚算入味,不會過辣,
芝士份量充足,能夠同炒飯取得平衡,
oppa店員仲會幫你砌個心添!
原隻炸鮮魷拼蜜糖蒜香炸雞
原隻炸鮮魷拼蜜糖蒜香炸雞($188)
份量十足既小食拼盤,真係小啲人都唔好叫!
份量多到夠四個人食!
個名真係名符其實嫁,講到明原隻鮮魷就真係原隻上嫁!
咩話?原隻點同人share食?
放心,店員會係相機先食既程序後,幫你剪開啲魷魚,方便大家開心share!
拼盤包含左炸鮮魷、薯條、薯角同炸雞,香口吸引,
炸雞仲好入味,但濃郁既蜜糖味卻略嫌蓋過左蒜香。
芒果啤酒
講起韓國炸雞又點可以唔提啤酒呢?
芒果啤酒味道容易入口,
芒果味充足,適合女仔飲用
2015-11-17
2015-12-27 719 浏览
因為有朋友係running man迷,所以當佢知道有呢間餐廳之後,即刻book位去朝聖一下!一上到去,就已經有位oppa用韓文歡迎我哋,之後發現原來基乎所有店員都係講韓文架,只有一個女仔係識講廣東話。仲有幾檯客人都係講韓文,真係有啲覺得自己去左韓國,哈哈!餐廳周圍都貼滿running man嘅相!每張餐檯上都會有個好特別嘅牌仔!落order,或者有需要叫店員,就要舉牌喇!仲有一個玩具添,咁係等朋友或者等上菜時,就可以消磨下時間啦!好有心思!前菜我地叫咗個oppa推薦嘅大荳芽炒豬肉三色板,佢叫我地先食中間嘅蔬菜類同側邊嘅蛋卷之後佢再幫我地將泡菜同飯炒埋,仲砌埋個心形出黎添!不過因為我自己唔食得辣,所以個泡菜炒飯我食咗一啖已經覺得好辣。仲有叫左個年糕湯鍋,咁多樣最愛呢個!湯好好味!配料亦都好多!同埋可能其他較濃味,所以呢個年糕清清地唔錯!韓式鍋貼拼紫菜卷,個人覺得醬汁重味咗啲。去得韓式餐廳,當然要叫番個炸雞!我地叫咗一份蜂蜜蒜香炸雞,一黎到,我地4個女仔都呆咗,勁大碟!!無諗過咁大碟!其實係幾好味架!個醬汁令炸雞感覺上無咁熱氣不過真係太大份,太大件,食一件已經夠,其餘唯有打包啦!之後先知,

餐廳周圍都貼滿running man嘅相!

前菜
韓式鍋貼拼紫菜卷,個人覺得醬汁重味咗啲。
個醬汁令炸雞感覺上無咁熱氣
不過真係太大份,太大件,食一件已經夠,其餘唯有打包啦!
之後先知,原來係有半份叫架!

• 魚糕湯
2015-12-26 624 浏览
芝士豬肋骨實在物有所值。個爐有四分格:芝士玉米、小番茄、爐邊蛋、 同埋主菜芝士豬肋骨。芝士多而不漏。豬肋骨都好入味。建議一上菜就將芝士同肋骨撈均勻,等芝士完全包住D肋骨。同埋店員非常可愛,態度也非常值得表揚。一定會再光顧!
  • 芝士豬肋骨
2015-12-23 773 浏览
好吃的韓國菜適中唔會太大唔會細細地鍾意喜歡芝士瑋都一定要幫襯第一道菜有炸雞薯條大大魷魚炸雞呢啖啖肉😋底部會有啲蜜糖,蜜糖超好味 一定要同炸雞一齊食第二道菜入面有芝士,韓國魚旦,年糕喜歡芝士同年糕嘅一定要叫一個咬落年糕都會有重重既芝士味不會芝士味同年糕味分開第一次呢用韓國魚蛋同啲芝士一齊食味道都不錯第三道菜有豬肉雞肉同芝士❤️感覺好似食芝士排骨伴芝士食或不伴都好吃飲品我就推介這個🤗蜜桃同提子很不錯呀
好吃的韓國菜
適中唔會太大唔會細細地鍾意
喜歡芝士瑋都一定要幫襯
第一道菜
炸雞薯條大大魷魚
炸雞呢啖啖肉😋
底部會有啲蜜糖,蜜糖超好味 一定要同炸雞一齊食

第二道菜
入面有芝士,韓國魚旦,年糕
喜歡芝士同年糕嘅一定要叫一個

飲品我就推介這個🤗
蜜桃同提子很不錯呀
2015-12-21
2015-12-21 627 浏览
昨日同朋友慶祝聖誕節,朋友帶我去左呢間韓國餐廳食野。第一次係呢間韓國餐廳食野,頭盤既泡菜十分入味,味道唔算太辣,適合大部分人食。另外,好多食物都有芝士在內,好適合中意食芝士既人去試!而且每款食物份量都好大,4個女仔叫左3樣野食就食到好飽了,好滿足! 我地4個女仔叫左蜂蜜蒜香炸雞、香甜芝士排骨和芝士泡菜炒飯呢3樣食物試下。結果不負眾望,呢3樣食物都好好食,特別係香甜芝士排骨,味道真係好正,有機會一定要試下!!蜂蜜蒜香炸雞好卜卜脆,而且仲有好多薯條伴菜。最後,芝士泡菜炒飯都唔錯,有芝士配泡菜炒飯令到味道唔會剩係食到辣味。下次再去呢間餐廳一定會再嘗試更多其他特色食物。
  • 香甜芝士排骨
這家以韓國人氣綜藝節目《Running Man》作主題的餐廳,相信已經吸引不少粉絲到來朝聖!店內的OPPA均備有名牌,可趁他們不為意時撕掉喔當然要以安全為大前題,待他們放好食物才偷襲~店內也設有不少節目中的經典場景,可以勾起不少粉絲們的快樂回憶~十月初開業時已來朝聖過,這次再來是聽說更新了Menu作為節目的忠實粉絲,當然要再來感受這裡的韓氣!先來一杯芒果啤酒~甜甜的,很適合女生喝喔!之前已想試試這巨型麵包了這次終於點上,果然份量驚人!裡面盛載著滿滿的忌廉炒年糕 $118味道相當不錯耶!我都愛把麵包撕開每一口夾雜著年糕及麵包能平衡了忌廉的膩濟感喔!然後點上了新菜式芝士炒辣雞三色板 $248底下有煤氣爐為三色板keep住加熱板上有芝士炒辣雞、韓國傳統煎餅、蛋卷及紫菜拌飯超級豐富耶!店員提議先享用傳統煎餅及蛋卷。韓國傳統煎餅有泡菜煎餅、翠玉瓜煎餅等,味道相當不錯~另外,蛋卷加入了雜菜粒增加嚼頭,甜甜的很好吃喔!而炒辣雞非常惹味,辣度相當突出!吃完煎餅及蛋卷後,店員便過來將餘下醬汁及飯拌勻店員給了我們一個幸福驚喜耶!把飯整成美美的心型~~拌著辣雞的醬汁,吃著是辣心中卻是甜呢<3
這家以韓國人氣綜藝節目《Running Man》

作主題的餐廳,相信已經吸引不少粉絲到來朝聖!

店內的OPPA均備有名牌,可趁他們不為意時撕掉喔

當然要以安全為大前題,待他們放好食物才偷襲~

店內也設有不少節目中的經典場景,

可以勾起不少粉絲們的快樂回憶~
十月初開業時已來朝聖過,
這次再來是聽說更新了Menu
作為節目的忠實粉絲,
當然要再來感受這裡的韓氣!
先來一杯芒果啤酒~
甜甜的,很適合女生喝喔!
之前已想試試這巨型麵包了
這次終於點上,果然份量驚人!
裡面盛載著滿滿的忌廉炒年糕 $118
味道相當不錯耶!我都愛把麵包撕開
每一口夾雜著年糕及麵包
能平衡了忌廉的膩濟感喔!
然後點上了新菜式
芝士炒辣雞三色板 $248
底下有煤氣爐為三色板keep住加熱
板上有芝士炒辣雞、韓國傳統煎餅、蛋卷及紫菜拌飯
超級豐富耶!店員提議先享用傳統煎餅及蛋卷。
韓國傳統煎餅有泡菜煎餅、翠玉瓜煎餅等,味道相當不錯~
另外,蛋卷加入了雜菜粒增加嚼頭,甜甜的很好吃喔!
而炒辣雞非常惹味,辣度相當突出!
吃完煎餅及蛋卷後,
店員便過來將餘下醬汁及飯拌勻
店員給了我們一個幸福驚喜耶!
把飯整成美美的心型~~
拌著辣雞的醬汁,吃著是辣
心中卻是甜呢<3

今日出嚟旺角,聽朋友講呢度開左間以running man為主題既餐廳,身為running man 既粉絲,當然要去睇下喇。一坐低,我發現呢間鋪頭掛左好多關於running man 既相。枱上邊仲放左d小遊戲,等客人可以坐低食下野之餘又有得玩。食得韓國野,當然要叫炸雞食喇。今次叫左個蜂蜜蒜香炸雞,雞塊炸完之餘又唔會話太乾身或者太厚粉。有少少蜂蜜醬汁淋係炸雞上邊,味道甜甜地得嚟感覺唔會太熱氣。配埋薯條,炸薯,份量夠曬大碟又食到唔同類型既薯條。我地仲叫左個魚糕湯,湯底夠清甜,食曬d魚卷,冬菇之後,仲可以用湯底整埋個烏冬食。勝在可以平衡下其他食物既油膩感覺。飲品方面,我就叫左罐梨汁嚟飲,雖然好味,但係比較細罐,好快就飲曬想再叫其他野飲。

2015-12-15 779 浏览
 #gangnamoppa 係一間以#running#man 為主題既餐廳有睇開既你都應該知要met左對方件衫個名先為知贏我雖然無睇開但我比食物吸引左黎員工全部衫同裝修都跟足running man嫁😙你仲可以met佢個名不過我吾好意思met仲有幾個oppa同韓妹嫁一入開就聽到好多句韓文,好地道阿!3個人黎,叫左2款野食,1款飲品。估吾到所有野份量都勁大勁多,哈哈,勁底食嫁!大部份都係4人台,但都有長台。.............Hite大啤酒 $58(5分滿分).............大啤酒大大枝留2個人飲仲有黑鬍子危機筒你玩有個牌仔比你拎起叫佢落單好qq ga酒精濃度吾肯定高吾高,但飲完都幾快面紅。.............芝士炒辣雞3色版 $248😙(5分滿分).............#三色版乃#runningman#oppa 所推介的#3色版有#辣雞#豚肉#魷魚可選我選了#芝士炒辣雞食法:先食中間的菜再用餘下的醬汁同芝士炒飯員工會為你服務中間:各3:#火腿菜串燒塊黃#茄子塊#紫茄子塊#泡菜餅左面:大量#芝士#雞芝士味濃,仲可以拉絲嫁右面:4塊#蛋卷一堆紫菜飯#邪惡食物:#ch

有睇開既你都應該知要met左對方件衫個名先為知贏
我雖然無睇開但我比食物吸引左黎
員工全部衫同裝修都跟足running man嫁😙
你仲可以met佢個名不過我吾好意思met
仲有幾個oppa同韓妹嫁
一入開就聽到好多句韓文,好地道阿!
.............
Hite大啤酒 $58(5分滿分)
大啤酒大大枝留2個人飲
仲有黑鬍子危機筒你玩有個牌仔比你拎起叫佢落單好qq ga
酒精濃度吾肯定高吾高,但飲完都幾快面紅。
.............
芝士炒辣雞3色版 $248😙(5分滿分)
#三色版乃#runningman#oppa 所推介的
#3色版有#辣雞#豚肉#魷魚可選
我選了#芝士炒辣雞
食法:先食中間的菜再用餘下的醬汁同芝士炒飯員工會為你服務
中間:各3:#火腿菜串燒塊黃#茄子塊#紫茄子塊#泡菜餅
左面:大量#芝士#雞芝士味濃,仲可以拉絲嫁
右面:4塊#蛋卷一堆紫菜飯
#邪惡食物:#cheese 同#rice 撈埋好吸引阿仲勁多雞雞多過飯好底食但雞吾太辣,比泡菜餅的辣度較底。
配菜都好正#玉子蛋好味但有小小吾夠味內裡有不少菜,增加口感!
.............
大推介:原隻炸鮮魷配蜜糖蒜香炸雞(5分滿分)
...............
#runningman#oppa 餐廳招牌菜之一
我見人人都叫吾汁輸一定要叫啦
#原隻炸鮮魷配蜜糖蒜香炸雞
可選#蜜糖蒜香 / #酸甜醬
員工推介#honey 其實我原先都想叫依個
#鮮魷:#魷魚大條到阿媽都嘩嘩聲果然原隻頭頭尾尾手腳齊好入味係咸既醬油味
#炸雞:#雞全部無骨 2個人清底就知幾好食調味得好好好懷念好想再食雞原本係咸既,但點左濃濃的蜜糖醬,即時加晒分,甜度岩岩好,令人一口接一口
#薯條:#fires 都有3種 #薯角#法國薯條#幼薯滿足不同需要的你薯角最入味,其他仲可以點茄汁,但我較愛點蜜糖醬
暫時食過最好食的炸雞
3人共食500元,咁多野食仲好飽,又有野玩,阿媽都覺得好正。我因為炸雞再來的!

庆祝纪念
圣诞节