2007-07-10 20 浏览
Teriyaki Burger - Burger is fresh and quite juicy but thin, sauces tastes ok but not 'teriyaki' taste. Potatoe Chips - hot n crispy. Less tasty compared with triple'o.Corn Soup - OK.Overall comment - $40 for all the above dishes VS $70 a burger a triple'O, it definitely worth a try!

Corn Soup - OK.

2007-07-10 8 浏览
星期日跟男友來試,要了吉列明治和熱狗,兩者都ok,個包幾特別,好似話係南瓜包;欣賞熱狗好多酸瓜粒和洋蔥粒;天婦羅洋葸卷唔明點解會係天婦羅囉,薯角真係冇咁油,可惜招牌漢堡全部old out,希望下次有得試。
2007-07-09 9 浏览
看雜誌大賣廣告經過去試一下點了Freshness Burger + 薯角+ 抺茶latte說真的即製burger的賣點應該就是要新鮮吧我最大的要求其實是包要夠熱幫襯時店剛開始營業人不多等了好一陣子…但換來的感覺像老麥攤凍了的包其實肉醬汁本來是可取的但醬汁凍冰冰就是不太行薯角即炸夠新鮮可是自己吃得味道也許較重覺得味道有點淡至於抹茶牛奶頗值得一試抹茶味跟牛奶味平均且夠濃!!甜度亦適中(我得承認我嗜甜!!)這家burger包的話我想不一定會再吃但下次倒有興趣試試它的南瓜latte
看雜誌大賣廣告經過去試一下

說真的即製burger的賣點應該就是要新鮮吧
我最大的要求其實是包要夠熱
幫襯時店剛開始營業人不多等了好一陣子…
但換來的感覺像老麥攤凍了的包
其實肉醬汁本來是可取的但醬汁凍冰冰就是不太行

薯角即炸夠新鮮
可是自己吃得味道也許較重
覺得味道有點淡

至於抹茶牛奶頗值得一試
抹茶味跟牛奶味平均且夠濃!!
甜度亦適中(我得承認我嗜甜!!)

這家burger
包的話我想不一定會再吃
但下次倒有興趣試試它的南瓜latte
(非会员)
7月7日下晝同朋友去試食.冇企位, 冇單人位,安排唔周到.我地三人每人一個包, 三人都有同感,包唔熱!!!我地都係第一次見賣幾十蚊一個包既地方可以係裝定晒d汽水黎賣, 並唔係客人要時先裝杯新鮮既出黎. 所以, 我地兩杯汽水都係唔夠汽+有層冰水味.睇到廚房入面超混亂. 而工作人員亦太多野講, 全部都係客人食物出黎時對住黎講, 唔知個包會唔會比佢地d口水污染左呢.我地三人要兩杯汽水+一杯凍mocha, 凍mocha足足等左廿分鐘先叫做整好出黎.三個包入面都唔夠熱, 加上有生菜, 但懷疑洗生菜既水都未瀝乾就放入個包到.一住食一住洗水, 並唔係洗汁.薯角可以唔脆, 超失敗.幾十蚊一個包餐, 完全唔掂. Freshness係日本並唔係咁樣嫁喎.之後我地三人不忿, 轉場去citysuper果邊間triple o's到試過, 差天共地. 會再去多次triple o's到試真d.
7月7日下晝同朋友去試食.

冇企位, 冇單人位,安排唔周到.

我地三人每人一個包, 三人都有同感,包唔熱!!!

一住食一住洗水, 並唔係洗汁.

薯角可以唔脆, 超失敗.

2007-07-09 0 浏览
果日2點多去到沒セ人排隊買野,D位有8成full.我買左個doublr cheese buger,small onion ring 及中汽水共71元.呢個價去到citysuper 果到食mushroom buger到得.講反D食物先.坐低等左3分鍾有得食.來到先試下個onion ring,味道ok但係唔熱又唔凍的.跟住食buger啦.一拿上手又係唔熱唔凍的,人地果D真係熱的.食落去除左D扒ok有牛味之外,其它野同麥記一樣.收得呢個價食D呢D野no more for me.仲有D service真係要改下啦.走時剛見到開厨房門,D面包come from 嘉頓的你話cheap 唔cheap 呢?
2007-07-04 1 浏览
特級牛肉漢堡$24牛肉比較乾身, 無醬汁, 但因呢係特級牛肉, 厚身d, 味道自然濃d. 包係普通麵包, 料都新鮮足夠, 只係size細, 食完都唔覺飽.cheese burger $25芝士似係cream cheese 質感, 稀稀地, 芝士味唔重. 反而茄汁味好濃, 牛肉可能係唔夠厚, d 味被茄汁搶晒. 包就係南瓜包, 食唔到咩南瓜味, 但都軟熟, 感覺幾健康. 同樣係size細細, 唔夠飽wo.加$18轉餐or 加$24轉加大餐, 餐跟薯角同汽水. 要加$18餐, 薯角連皮, 炸得唔, 唔錯, 份量唔多. 見餐牌上有有機咖啡同埋其他飲, 諗住轉餐飲, 點知餐飲係無得轉. 有d失望! 只可揀百事同七喜, 而且杯汽水都幾細杯. 可能食慣平, M記一個餐飽好多. 結果呢度當食前菜, 食完即去食正餐!
特級牛肉漢堡$24

cheese burger $25

2007-07-04 5 浏览
Freshness Burger 慕名而去的食店...店子的燈光柔和, sofa 和木椅子, 整體給人的格局是很soft, very nice =)因為即叫即做,要等約2-3 分鐘先有得食我急不及待叫Classic Cheese Burger那塊牛肉,嘩,肉味濃郁,十分juicy,加上一塊半溶的cheese,簡直是一絕.配料好足!還點了一個Freshness Burger 醬汁比較香,加了pumpkin bun,肉味濃郁,那件牛肉, 汁水四溢. Excellent! 薯條同洋蔥圈都係即叫即炸, 正到爆, 好味到唔停得口!食完竟然一d 滯的感覺都冇,真好。My new FAVOURITE!
Freshness Burger 慕名而去的食店...

因為即叫即做,要等約2-3 分鐘先有得食

我急不及待叫Classic Cheese Burger
配料好足!

薯條同洋蔥圈都係即叫即炸, 正到爆, 好味到唔停得口!

食完竟然一d 滯的感覺都冇,真好。
My new FAVOURITE!
2007-07-04 3 浏览
Freshness Burger 慕名而去的食店...

因為即叫即做,要等約2-3 分鐘先有得食

我急不及待叫Classic Cheese Burger
配料好足!

薯條同洋蔥圈都係即叫即炸, 正到爆, 好味到唔停得口!

食完竟然一d 滯的感覺都冇,真好。
My new FAVOURITE!
2007-07-03 2 浏览
好差!!!d 包唔夠熱同埋好細個(同mos burger一樣咁細)... 塊漢堡o既quality 仲差過m記(但m 記係廿幾蚊一個餐, 呢間係廿幾蚊一個包only!)炸薯格同炸洋蔥圈, 炸到油立立咁, 冇吸過d 油就拎出來.. 好難食... 同埋好唔抵食,一個細薯格$14, 一隻細紙杯裝住, 入面得4 塊... 好貴... KFC 同m 記o既價錢平佢好多又好食過佢...一杯汽水廿幾蚊... 離哂譜... 以後唔會再去.
好差!!!
一杯汽水廿幾蚊... 離哂譜... 以後唔會再去.
2007-07-03 4 浏览
超難食!超難食!超難食!我食個o個burger係$24的burger!(唔記得咩名添)因為對佢一d留戀都無!有tomato,onion同beef!我覺得入面d料完全唔match!仲有個sauce呢。oh no!唔知係我覺得唔夠sauce定點。但係o個burger食落好乾!佢賣點只係新鮮?!?!好唔match啊d味!坐係o個到又無咩氣氛!mainpoint mainpoint mainpoint!!唔好飲***玉桂奶茶***!!有種唔知咩奇怪味勁難飲!!!!唔係我的口味!要試好味的burger,去mos burger!我到依架都覺得mosburger值得一試!
超難食!超難食!超難食!

因為對佢一d留戀都無!

佢賣點只係新鮮?!?!
好唔match啊d味!
坐係o個到又無咩氣氛!

唔好飲***玉桂奶茶***!!
有種唔知咩奇怪味
勁難飲!!!!唔係我的口味!

要試好味的burger,
去mos burger!
我到依架都覺得mosburger值得一試!
2007-07-02 9 浏览
今日睇雜誌見到有介紹, 諗住由日本黎o既都唔會差得去邊啦. 所以決定3人行去一次. 點知呢個決定係錯咖!! 首先6:00幾去到, 人多地方細, 待應又唔係好服務, 食客各自等位好混亂. 之後拎餐牌一睇, 發覺什麼所謂店自慢的burger已經sold out! 仲有另一款近似o既burger亦同樣sold out左. 咁無乜得選擇下只有揀個比較穩陣do既Cheese burger啦.... 點知發覺都係中計,果塊burger肉真係完全唔掂, 勁乾身, 一d都唔juicy. 最衰就係連drinks都無乜choice. 總之一句講晒呢間真係試一次就乜都夠咖喇. 除非你淨係想食薯角咁佢都可以滿足到你o既. 如果我想食高檔過老麥少少o既burger, 我一定會揀番去Triple O啦.

2007-07-02 3 浏览
和花亭後,再下一城:Freshness Burger。它是一間日式漢堡店,才新開不久,當然要即試! 坐落LCX樓下的地段,人流較少,餐廳環境也是靜靜的,還有一些沙發位,矛人悠閒之感。 與龍試了招牌和風肉汁鮮堡($22),加$18就可配薯角及粟米湯。漢堡包無論外型或味道都類似mos burger,清新可喜之處是大大塊的蕃茄,但也因此包不夠熱;此外,龍也幾欣賞其香軟的南瓜包,只是漢堡本身不夠多汁。我估計,魚柳包或會較好味! 跟餐的薯角就認真麻麻,很油膩也不太香,棄之亦不可惜;不過粟米湯就很讚,很濃很甜,我喜歡~ 吃完這一頓,我的飽足度由65%升到99%,但還有甜品...

吃完這一頓,我的飽足度由65%升到99%,但還有甜品...
2007-06-29 4 浏览
日本人賣包,賣的是誠意;香港人賣包,賣的是gimmick。吃的,還是日本大行其道的Classic Burger:Classic Burger 用料比較貴,製作時間亦比較長;到手的漢堡牛肉,肉攪得極度仔細-- 雖然漢堡扒幾乎沒了牛肉「一粒粒」的口感,但卻留下豬肉丸般「彈彈吓」,和蔥香立時游離於齒間的快感;再加上包中那厚厚而半生的洋蔥,Mmmm…日本人賣包,賣的是手工;香港人賣包,賣的是偷工:為要保存漢堡包的賣相,菜和肉的比例和大小,甚至醬汁的份量,也是認真的考量過的的;來到香港的Classic Burger,為要保存賣相,亦為要保住慳囊,不惜把菜和肉和醬汁的份量再度下調,這…香港的人賣包,仲會無端端炮製一個Pumpkin Latte 來襯個用南瓜包的Freshness Burger…I'm sorry,想飲都無得飲--「暫時」掛牌用的,未有得賣。
日本人賣包,賣的是誠意;香港人賣包,賣的是gimmick。

[還是比較懷念札幌南三条西3丁目那Irish pub-like + burger stand 的Freshness Burger]
今天lunch 跟同事們一同去試一試...地點不太就腳,四圍幾空曠,方面等位同排隊食物方面: 試左classic cheese burger,個麵包幾軟身,d 汁幾好... set 加$18 regular, 有薯角同栗米soup個soup好,有栗米粒的,我會選擇飲coke多一點lor~meun 內仲有好多另類飲品,好似有機咖啡,抹茶奶茶等等.. 我估應該有味精,因為同事們食完個個都有口渴情況出現.服務很好, 個女仔介紹得好清楚, 又有人好快執.
今天lunch 跟同事們一同去試一試...
地點不太就腳,四圍幾空曠,方面等位同排隊
set 加$18 regular, 有薯角同栗米soup
個soup好[希],有栗米粒的,我會選擇飲coke多一點lor~
我估應該有味精,因為同事們食完個個都有口渴情況出現.
服務很好, 個女仔介紹得好清楚, 又有人好快執.
2007-06-28 5 浏览
食左hot cheese dog其他人食左teriyaki..classic cheese burger大家都話無咩特別又唔係咁好食試一次都夠皮
食左hot cheese dog

大家都話無咩特別又唔係咁好食