2021-04-12
其實永遠係D2 Place 行街都覺得冇咩特別好嘢食,食完呢間西餐廳之後就唔會咁諗啦!餐廳環境比較平民化,而且好旺場好熱鬧,成個感覺都好舒服~ 而且位置好闊落,環境來講我覺得好合格! 昏暗嘅環境加上暖黃色嘅燈光反而影到食物好高級嘅感覺~ 而且每道菜顏色都好豐富,總之就賣相就相當吸引啦~ 睇返呢間餐廳肉類最出名,以最Basic嘅菜式都吸引到唔少客人,非常推介食肉獸過嚟呢度試吓! 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸/5 (食物好影!) Price 💰龍蝦海鮮薄餅 —— $188高質嘅Pizza! 蝦,扇貝,仲有青口都好新鮮~ 重點係龍蝦肉都唔少㗎! 雖然只有中間嘅部份有龍蝦,但係成個Pizza都有好香嘅海鮮味,再加上我最愛嘅牛油味~ 我個人好推薦! 原隻德國鹹豬手 —— $288 詢問度極高嘅一道菜(^ω^)豬手最特別嘅係外皮好脆好香,而且好多肉份量超多!兩個人食太多,最好三四個人分食! 而且芥末有輕微嘅甜味,同豬手好夾! 我自己最鍾意嘅就係底下有好多嘅酸菜!好多餐廳都忽略咗呢一點,兩者加埋一齊食先係最好味!朋友極力推薦! 焦糖燉蛋 —— $52
打卡friendly(*゚∀゚*)
Price 💰
龍蝦海鮮薄餅 —— $188
原隻德國鹹豬手 —— $288
焦糖燉蛋 —— $52
呢個燉蛋係我呢一世人食過最大個嘅一個燉蛋(°▽°) 我哋兩個人食咗飯後甜品竟然啱啱好! 而且上面嘅焦糖係即刻燒俾你,冰凍嘅燉奶加埋暖嘅焦糖兩樣加埋勁好食! 不過燉蛋嘅蛋味重過奶味,如果唔係太喜歡蛋味嘅可能唔係咁適合你~ 我自己就幾喜歡~
推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜.5 /5
性價比超高嘅一間西餐廳! 每一道食物都有高水準嘅表現!